Επιστροφή στο Forum : AMD x86-64 - Εξειδικευμένο thread
αυτό που κάνει το πλαίσιο, το eshop και κάποια άλλα, είναι απαράδεκτο και εξοργιστικό..... Δίνει παραπλανητικές πληροφορίες, με αποτέλεσμα, ένας απλός χρήστης να την πατήσει με την "περιγραφή" του "προιοντος"..... Θα έπρεπε να υπάρχουν κυρώσεις από τον "νόμο"......
Οταν προκειται για λαθος στη σελιδα τους, δεν δινουν απλα πιστωτικο, αλλα δινουν πισω τα χρηματα.
Μου εχει συμβει 2 φορες . (ακομα και για κατι απλο οπως μνημες που εγραφαν οτι θελουν 1.8v, ενω ηθελαν 2.0v, οποτε και μου εδωσαν πισω τα χρηματα)
Λαθη γινονται,δεν χρειαζεται να τους κρεμασουμε κιολας.
DaveMurray
17-09-09, 15:47
Tα λάθη δεν είναι μεμονομένα, είναι καθολικά, στις πιο πολλές περιπτώσεις.... Άρα στοχευμένη παραπλάνηση/απάτη....:whistle: ---> για εμένα πάντα, και έχω δει αμέτρητες σελίδες τους και προιόντα τους. Όλες σχεδόν οι περιγραφές είναι λάθος.... Αν λοιπόν δεν το ψάξεις, και είσαι "απλός" χρήστης, απλώς την πάτησες....
Λαθη γινονται,δεν χρειαζεται να τους κρεμασουμε κιολας.
στην κρεμαλα αμεσως.
εγω παραγγειλα την απλη και ηρθε η η evga gts250 superclocked.
τωρα θα δεις τι θα τους κανω:p
edit
καλα παιδια η καρτα ειναι πανεμορφη,black bcb,με ολα τα απαραιτητα καλωδια και ανταπτορες,θηριο 24cm,την αδικουν οι
φωτο παρα πολυ.
ειναι η πρωτη φορα που αγοραζω καρτα της evga και δεν το περιμενα
ενα μπραβο στην evga για το προιον της,χαλαλι της τα 109€,εαν δουλευει σωστα.
==================================================================
μητρικη am2+sb710/750 χωρις καρτα γραφικων δεν υπαρχει για τον 620?:hmm:
wi fi thief
17-09-09, 16:18
πως δεν υπαρχει: ολες οι 790Χ και FX δεν εχουν onboard vga
πχ η ASUS M4A79 DELUXE (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522702), η GIGABYTE GA-MA790X-UD3P (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526819) κα
ριξε μια ματια στα cpu compatibility lists μηπως δεν εχει βγει ακομα bios update (που συνηθως χρειαζονται καποιες μητρικες για να υποστηριξουνε νεους επεξεργαστες)
(Asus παρε λεμε :p)
(Asus παρε λεμε :p)
να παρω αλλα στα 60/80€:p
Για bug σε Phenom 2 δεν έχω ακούσει ποτέ. Από αυτούς που λες η καλύτερη αγορά είναι ο Χ4 φυσικά, αν μπορείς να διαθέσεις τα παραπάνω χρήματα. Δες το πρακτικά αν θες να τρέχεις 2 ή περισσότερα vms κοιτάσ τον Χ4, αν θες να τρέχεις 1 μια χαρά είναι και ο Χ3.
γι' αυτό σχεδόν κολλάει το pc μόλις ανοίξω δεύτερο vm με τον e8400 δηλαδή? Επειδή έχει μόνο 2 πυρήνες?
........Auto merged post: aleex added 2 minutes and 52 seconds later ........
Μετά συχγωρήσεως αλλά έαν δεν έχεις αυτοπεποίθηση να διαλέξεις μόνος σου επεξεργαστή μην δώσεις πάνω από 100 ευρώ, τα λεφτά που θα γλυτώσεις κράτα τα γιατί μέχρι και ο υπολογιστής μπορεί να έχει κάποιο κόστος συντήρησης π.χ. να σου κάει δίσκος, μακρυά από εμάς. :p
Όσο κ να το ψάχνεις κάποιες φορές τη πατάς όπως με ένα asus p5qc που μου βγήκε ελλατωματικό. Πάντως για σκληρούς από τότε που παίρνω wd δεν μου κόλλησε ή έπαθε κάτι άλλο ποτέ δίσκος.
wi fi thief
17-09-09, 16:39
Όσο κ να το ψάχνεις κάποιες φορές τη πατάς όπως με ένα asus p5qc που μου βγήκε ελλατωματικό. Πάντως για σκληρούς από τότε που παίρνω wd δεν μου κόλλησε ή έπαθε κάτι άλλο ποτέ δίσκος.
:oneup:
σωστος, οσο πιο πολυ ρωταμε τοσο το καλυτερο (αρκει να μην το παρακανουμε γιατι μετα υπαρχει μπερδεμα και ειναι χειροτερα...:p)
εγω ακομα και απο το νημα "amd vs intel" που γινοτανε ο χαμος απο το τρολινγκ και το φλειμ (εβαλα και εγω το χερακι μου και ΜΠΟΥΜ! :up::p) εμαθα πραγματα ;)
στην κρεμαλα αμεσως.
edit
καλα παιδια η καρτα ειναι πανεμορφη,black bcb,με ολα τα απαραιτητα καλωδια και ανταπτορες,θηριο 24cm,την αδικουν οι
φωτο παρα πολυ.
ειναι η πρωτη φορα που αγοραζω καρτα της evga και δεν το περιμενα
ενα μπραβο στην evga για το προιον της,χαλαλι της τα 109€,εαν δουλευει σωστα.
==================================================================
...και αυτές με το 770! Φτηνές και σεξουλιάρες!;)
midnightsun
17-09-09, 16:44
Είχα σκληρό IBM που κάηκε, ελατωματικό western digital και ελατωματικό seagate. Είναι να μην σου τύχει.
Πάντως έχεις δίκιο ότι ρωτώντας γλιτώνεις μερικές πατάτες που δεν τις αναφέρουν συχνά στα review.
DaveMurray
17-09-09, 16:51
στην κρεμαλα αμεσως.
ξέρεις είναι μεγάλη αγένεια, και πολύ άσχημο το να ειρωνεύεσαι, εκτός και αν θυμάμαι να έχω κάτι αντίστοιχο σε εσένα, όταν μιλάμε "σοβαρά".... Το πρόβλημα αυτό υπάρχει, δεν τα βγάζω έτσι.... τέλος πάντων, καλή συνέχεια στις ειρωνίες, αν έτσι ξέρετε να συζητάτε....:) :) :)
ξέρεις είναι μεγάλη αγένεια, και πολύ άσχημο το να ειρωνεύεσαι, εκτός και αν θυμάμαι να έχω κάτι αντίστοιχο σε εσένα, όταν μιλάμε "σοβαρά".... Το πρόβλημα αυτό υπάρχει, δεν τα βγάζω έτσι.... τέλος πάντων, καλή συνέχεια στις ειρωνίες, αν έτσι ξέρετε να συζητάτε....:) :) :)
τι σε επιασε?
κανε μια αναζητηση στα post's μου να δεις τι γραφω για το πλαισιο.
αποδειξη οτι δεν μου εστειλαν ακριβως το προιον που περιγραφει, ασχετα εαν ειναι εργοστασιακα ανεβασμενα τα ρολογια και κατα πασα πιθανοτητα ακριβοτερο.
και γιατι αναφερω το πλαισιο?δυστυχως δεν εχω αλλη επιλογη και θελω να γινει καλυτερο σε ορισμενα πραγματα σαν πελατης του.
DaveMurray
17-09-09, 17:42
αν το σκεφτείς καλύτερα, αν δεις καλύτερα, αυτά που έγραψες έχουν άλλο νόημα, τουλάχιστον έτσι φαίνεται.... τέσπα, αρκετά με το offtopic, γιατί έτοιμη την έχω την ποινή...
απλα σχολιασα την φραση του haha ....δεν θα τους κρεμασουμε κιολας...
μα δεν τους κρεμαμε..μαλλον τους υποδεικνυουμε να γινουν καλυτεροι και εαν χρειαστει θα παμε αλλου.
παντα θα υπαρχει καποιος που θα καλυψει το κενο.
ps.τρεις μηνες το παλευω για καρτα...αυτη ειναι η τριτη που αλλαζω..μην νομιζεις..ασε και δεν βγαζει αυτη το nvlddmkm.sys σκατοerror
wi fi thief
17-09-09, 18:17
ειχα κι εγω μiα evga (την προηγουμενη μου 7900GS) αλλα το μανατο ανεμιστηρι (single slot) εκανε πολλη (πολλη ομως) βαζουρα χωρις να ψυχει και καλα
ετσι του εβαλα μια zalman 900 (κανενα 30αρι τοτε) και μου βγηκε ο κουκος αηδονι (αν εβαζα αλλο ενα εικοσαρι + την ψυκτρα επαιρνα την GT
οταν θελω οφθαλμολουτρο, κοιταω πρωτα στο newegg.com και μετα ψαχνω να βρω ποιος και ποσο εχει το προιον στην ελλαδα
απο τα ελληνικα sites προτιμω το e-shop και για ενημερωση και για αγορες
εχω αγορασει παρα πολλα πραγματα και δεν ειχα ΠΟΤΕ το παραμικρο προβλημα αν και βρισκομαι εκτος αθηνων
δεν εχω αγορασει ποτε απο το πλαισιο αλλα ειχα κακη αποψη (απο την εποχη που εσπρωχνε προκλητικοτατα πολυ συγκεκριμενα προιοντα), δεν μου αρεσει ουτε το site του
δεν θα ειχα προβλημα παντως να αγορασω κατι απο εκει (αν δεν μπορω να το βρω στο e-shop)
παραδειγμα εχω απο τις αρχες αυγουστου τσεκαρει το gladiator (http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1270990&catalog=20&category=69977695&page=3) το οποιο αναμενεται συντομα (εδω και εναμισι μηνα)
αυτη η φαση με το συγκεκριμενο κουτι μου την εχει σπασει τοσο στο πλαισιο που τελικα και να ερθει θα περιμενω μια εβδομαδα (αυτο ειναι οντως συντομα) μηπως μπορεσω και το παρω απο αλλου και μετα θα το παρω, μου την εχει βιδωσει :evil:
οπως βλεπετε, τοσο μεγαλα μαγαζια με τοσους πολλους πελατες σε ενα τοσο "περιεργο" προιον, ειναι φυσικο να εχουνε ευχαριστημενους και δυσαρεστημενους
σορυ για το οφ τοπικ :)
Άσχετη ερώτηση αλλά on-topic. Γιατί σώνει και καλά θέλεις μητρική χωρίς ενσωματωμένη κάρτα γραφικών; Μπορείς απλά να την απενεργοποιήσεις από το bios. Είναι εντελώς ανόητη η απορία το ξέρω.
γιατι μπορει να μου δημιουργησει προβλημα με αυτην που εχω η να μου δεσμευει μνημη του συστηματος η δεν ξερω και εγω τι αλλο.
οπως και να εχει προτιμω χωρις onboard vga,ετσι και αλλοιως αχρηστη μου ειναι.
μου κανει εντυπωση οτι ολες εχουν....εχω μενει και τρια-τεσσερα χρονια πισω σε αυτα.
........Auto merged post: amoyda πρόσθεσε 19 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα αργότερα ........
ειχα κι εγω μiα evga (την προηγουμενη μου 7900GS) αλλα το μανατο ανεμιστηρι (single slot) εκανε πολλη (πολλη ομως) βαζουρα χωρις να ψυχει και καλα
ετσι του εβαλα μια zalman 900 (κανενα 30αρι τοτε) και μου βγηκε ο κουκος αηδονι (αν εβαζα αλλο ενα εικοσαρι + την ψυκτρα επαιρνα την GT
οταν θελω οφθαλμολουτρο, κοιταω πρωτα στο newegg.com και μετα ψαχνω να βρω ποιος και ποσο εχει το προιον στην ελλαδα
απο τα ελληνικα sites προτιμω το e-shop και για ενημερωση και για αγορες
εχω αγορασει παρα πολλα πραγματα και δεν ειχα ΠΟΤΕ το παραμικρο προβλημα αν και βρισκομαι εκτος αθηνων
δεν εχω αγορασει ποτε απο το πλαισιο αλλα ειχα κακη αποψη (απο την εποχη που εσπρωχνε προκλητικοτατα πολυ συγκεκριμενα προιοντα), δεν μου αρεσει ουτε το site του
δεν θα ειχα προβλημα παντως να αγορασω κατι απο εκει (αν δεν μπορω να το βρω στο e-shop)
παραδειγμα εχω απο τις αρχες αυγουστου τσεκαρει το gladiator (http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1270990&catalog=20&category=69977695&page=3) το οποιο αναμενεται συντομα (εδω και εναμισι μηνα)
αυτη η φαση με το συγκεκριμενο κουτι μου την εχει σπασει τοσο στο πλαισιο που τελικα και να ερθει θα περιμενω μια εβδομαδα (αυτο ειναι οντως συντομα) μηπως μπορεσω και το παρω απο αλλου και μετα θα το παρω, μου την εχει βιδωσει :evil:
οπως βλεπετε, τοσο μεγαλα μαγαζια με τοσους πολλους πελατες σε ενα τοσο "περιεργο" προιον, ειναι φυσικο να εχουνε ευχαριστημενους και δυσαρεστημενους
σορυ για το οφ τοπικ :)
δυστυχως το e-shop εαν το χρειαστεις στελνει Αθηνα για ελεχγο ενω το πλαισιο εχει καποιον εδω και καθαριζεις πιο ευκολα και γρηγορα.
p.s το e-shop εριξε την τιμη γιατι εαν περιμενα απο το πλαισιο μαλλον θα την ανεβαζε.
και μενα αρχιζει και μου την δινει το πλαισιο τελευταια με τα τερτιπια του αλλα φταιμε και εμεις που ποσταρουμε και παροτρυνουμε τον κοσμο να αγορασει απο πλαισιο.
ασε που αλλαξε,πχ για μητρικες ...πρεπει να τις δεις ολες απο την αρχη για να βρεις αυτην που θελεις ,αλλο φρουτο παλι αυτο
σταματαω εδω το ...εκτος θεματος
wi fi thief
17-09-09, 19:22
οσο αφορα την onboard κατι ελεγε ο Wantilles (νομιζω οτι παρα το οτι ειναι απενεργοποιημενη στο BIOS τη βλεπουνε τα linux ή κατι τετοιο, δεν το καταλαβα καλα)
δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αλλα εκτος απο αυτο εγω βλεπω μονο πλεονεκτηματα με κυριοτερο το οτι δεν μενεις χωρις υπολογιστη αν η pci 16X VGA κανει νουμερα ή σταλει για αντικατασταση (εχε υπ' οψιν οτι στο 790GX υπαρχει onboard 128ΜΒ ram ειδικα για την onboard vga οποτε δεν υπαρχει θεμα να σου φαει μνημη απο το συστημα)
εγω που εχω onboard vga (απενεργοποιημενη απο το BIOS) δεν εχω αντιληφθει προβληματα (σε sabayon linux amd64 και σε vista-7 64 bit)
Αν δεν βρεις "σκετη" μητρικη που να σου αρεσει, θα σε συμβουλευα να κοιταξεις και αυτες με ενσωματωμενη VGA, δεν πιστευω οτι ειναι προβλημα αυτο ;)
να κρατησω ελεγα την παλια για ρεζερβα σε περιπτωση προβληματος.
γι' αυτό σχεδόν κολλάει το pc μόλις ανοίξω δεύτερο vm με τον e8400 δηλαδή? Επειδή έχει μόνο 2 πυρήνες?
Ναι. Ίσως βέβαια παίζει ρόλο και ο σκληρός.
Ναι, και επειδή είναι FSB-άτο και δεν έχει IMC.
midnightsun
17-09-09, 23:56
Το χιούμορ σου σκοτώνει. :p
:oneup:
σωστος, οσο πιο πολυ ρωταμε τοσο το καλυτερο (αρκει να μην το παρακανουμε γιατι μετα υπαρχει μπερδεμα και ειναι χειροτερα...:p)
εγω ακομα και απο το νημα "amd vs intel" που γινοτανε ο χαμος απο το τρολινγκ και το φλειμ (εβαλα και εγω το χερακι μου και ΜΠΟΥΜ! :up::p) εμαθα πραγματα ;)
thx, να ρίξω λοιπόν μιά ματιά κ στο εν λόγω νήμα ...
........Auto merged post: aleex added 2 minutes and 49 seconds later ........
Είχα σκληρό IBM που κάηκε, ελατωματικό western digital και ελατωματικό seagate. Είναι να μην σου τύχει.
Πάντως έχεις δίκιο ότι ρωτώντας γλιτώνεις μερικές πατάτες που δεν τις αναφέρουν συχνά στα review.
οκ, πάντως τουλάχιστον με seagate είχα κλάψει κάποτε κ δεν ξαναπαίρνω ποτέ ...
........Auto merged post: aleex added 6 minutes and 9 seconds later ........
Ναι. Ίσως βέβαια παίζει ρόλο και ο σκληρός.
ο σκληρός είναι wd10eads green 1tb.
Σα να θυμάμαι ότι κάποιοι λένε ότι για να τρέχουν τα vm καλά μήπως δεν αρκεί να τα έχεις απλά σε ξεχωριστό partition από το λειτουργικό, αλλά μήπως θέλουν εντελώς δικό τους δίσκο? Εγώ τα έχω στον ίδιο δίσκό με το os, αλλά σε ξεχωριστό partition που επίσης έχω data.
........Auto merged post: aleex added 5 minutes and 11 seconds later ........
Ενώ, ο Phenom II X4 905e ή Phenom II X3 705e που λέω να πάρω έχουν imc .... ? :hmm:
Ενώ, ο Phenom II X4 905e ή Phenom II X3 705e που λέω να πάρω έχουν imc .... ? :hmm:
Σαφώς και έχουνε.
ο σκληρός είναι wd10eads green 1tb.
Σα να θυμάμαι ότι κάποιοι λένε ότι για να τρέχουν τα vm καλά μήπως δεν αρκεί να τα έχεις απλά σε ξεχωριστό partition από το λειτουργικό, αλλά μήπως θέλουν εντελώς δικό τους δίσκο? Εγώ τα έχω στον ίδιο δίσκό με το os, αλλά σε ξεχωριστό partition που επίσης έχω data.
Δεν έχει σημασία η χωρητικότητα. Αν έχεις 2-3 vms και κάποια στιγμή διαβαζογράφουν όλα μαζί θα έχεις bottleneck. Φυσικά θα είναι καλύτερο να είναι σε άλλο σκληρό το καθένα εάν είναι εφικτό.
Φυσικά θα είναι καλύτερο να είναι σε άλλο σκληρό το καθένα εάν είναι εφικτό.
ε, άμα έχεις καμμιά 50αριά ... , όμως υπάρχει σοβαρός λόγος να είναι το λειτουργικό μας κ τα vm μας σε ξεχωριστούς δίσκους καταλαβαίνω μάλλον, αλλά γιατί?
Για το Phenom II X4 905e κανένα καλό review υπάρχει?
Το μόνο κάπως της προκοπής που βρήκα είναι εδώ (http://www.legitreviews.com/article/1046/3/). Απ' όλους τους συγκριτικούς πίνακες, ο intel ανταγωνιστής με περισσότερο εφάμιλη τιμή (e8500) του τεστ μένει περισσότερο πίσω στο memory bandwidth. Τι ακριβώς είναι αυτό?
midnightsun
18-09-09, 14:40
ε, άμα έχεις καμμιά 50αριά ... , όμως υπάρχει σοβαρός λόγος να είναι το λειτουργικό μας κ τα vm μας σε ξεχωριστούς δίσκους καταλαβαίνω μάλλον, αλλά γιατί?
Γιατί σε τυχαία εγγραφή/ανάγνωση υποφέρουν οι σκληροί δίσκοι, ο χρόνος που χρειάζεται για να μετακινηθούν οι κεφαλές δεν είναι και λίγος.
http://www.legitreviews.com/article/1046/1/
Για το Phenom II X4 905e κανένα καλό review υπάρχει?
Συμβουλή, πριν προβείς σε αγορές, δοκίμασε αυτό που σου λένε οι συμφορουμίτες.
Εξασφάλισε ότι δεν φτιάχνει το πρόβλημα, και μετά αγόρασε κάτι άλλο, είναι κρίμα να αγοράσεις καινούργια πράγματα και να έχεις το ίδιο πρόβλημα.
Γιατί σε τυχαία εγγραφή/ανάγνωση υποφέρουν οι σκληροί δίσκοι, ο χρόνος που χρειάζεται για να μετακινηθούν οι κεφαλές δεν είναι και λίγος.
ok, thx
........Auto merged post: aleex added 1 minutes and 34 seconds later ........
http://www.legitreviews.com/article/1046/1/
αυτό βρήκα κ γω. Για δείτε κ το σχόλιο που κάνω στο παραπάνω ποστ για το συγκριτικό mem bandwidth που μένει πίσω o e8500
αυτό βρήκα κ γω. Για δείτε κ το σχόλιο που κάνω στο παραπάνω ποστ για το συγκριτικό mem bandwidth που μένει πίσω o e8500
Οι intel c2d & c2q δεν έχουν Integrated memory controller, γι' αυτό μένουν πίσω.
Συμβουλή, πριν προβείς σε αγορές, δοκίμασε αυτό που σου λένε οι συμφορουμίτες.
Εξασφάλισε ότι δεν φτιάχνει το πρόβλημα, και μετά αγόρασε κάτι άλλο, είναι κρίμα να αγοράσεις καινούργια πράγματα και να έχεις το ίδιο πρόβλημα.
thx, sonic, αλλά πρόκειτα για το "παλιό" μου pc που θέλω να το ξαναφτιάξω γιατί:
το mobo είναι 945p msi χωρίς bios update από msi, χωρίς bios fan ctrl, παίρνει μόνο 667 μνήμες, έχω μια CoolerMaster Hyper 6+ ψύκτρα που θα κάνω φόνο αν δεν την αλλάξω γιατί κάνει σαν αεροπλάνο jumbo, ο ανεμιστήρας της είναι μου φαίνεται 9mm που δεν βρίσκεται εύκολα, cpu intel pentium d920, με tdp 95w που μου είναι πολύ κλπ, κλπ, ...
Γενικά ήρθε η ώρα του. Το pc που δουλεύω τώρα είναι με e8400 κ asus p5qc που βγήκε ελλατωματικό κ θέλει επίσης άλλαγμα.
........Auto merged post: aleex added 6 minutes and 58 seconds later ........
Οι intel c2d & c2q δεν έχουν Integrated memory controller, γι' αυτό μένουν πίσω.
K όπως μας λέει κ ο wan παραπάνω, αυτή είναι κ η ειδοποιός διαφορά απόδοσης σχετικά με τα vms ...
K όπως μας λέει κ ο wan παραπάνω, αυτή είναι κ η ειδοποιός διαφορά απόδοσης σχετικά με τα vms ...
Όχι η ειδοποιός διαφορά είναι τα παραπάνω cores. Ο imc βοηθάει.
DaveMurray
18-09-09, 16:50
Αν πάρουμε δεδομένο το: Λιγότερο TDP, καλύτερο o/c και αν κοιτάξουμε τον 905e με τα 65w του, έναντι άλλων από 95w και πάνω, και αν σκεφτούμε ότι οι Phenom II κλοκάρονται (όπως λέγεται) πιο εύκολα από τους προκάτοχους τους,, το άρθρο στο legitreviews, η μπάζει, η δεν είναι αξιόπιστο, η έχει ΠΟΛΛΑ λάθη, η έχει ΑΝΑΚΡΙΒΙΕΣ.....
Without changing any settings in the BIOS just to see how high we could get with 'AUTO' voltages we were quickly disappointed. Even with the system running the XIGMATEK HDT-S1283 heat sink (air cooling) we were unable to increase the bus speed by even 10MHz. By cranking the voltage up to 1.45V in the motherboards BIOS and lowering the HT link down to 8x from 10x we were able to get the system to 2.96GHz, but it was a tough road to get there. These processors are not very overclocking friendly it would seem. The AMD Phenom II X3 705e was also unable to break 3GHz, so not much to talk about here.
Δεν είναι αναξιόπιστο, τόσο πάει ο 905e. Είναι energy efficient class, θα ήταν τουλάχιστον αστείο να αγόραζε κάποιος έναν τέτοιο cpu και να περίμενε καλό overclock.
DaveMurray
18-09-09, 17:18
Ναι, αλλά έρχεται σε αντίθεση με αυτό:
1) Λιγότερο TDP, καλύτερο o/c (θεωρητικά τουλάχιστον από όσο διαβάζουμε)
2) Οι Phenom II κλοκάρονται καλύτερα από τους Phenom I
Oι Phenom I δεν "μπορούσαν" να σπάσουν το φράγμα των 3GHZ, και δεν μπορούν και οι "Phenom II" που έχουν λιγότερο TDP και πιο o/c friendly κατάσταση;;;; (συγκεκριμένα για τον 905e που συζητούμε)
Κάτι δεν μου κάνει.... :whistle:
Ναι, αλλά έρχεται σε αντίθεση με αυτό:
1) Λιγότερο TDP, καλύτερο o/c (θεωρητικά τουλάχιστον από όσο διαβάζουμε)
2) Οι Phenom II κλοκάρονται καλύτερα από τους Phenom I, όπου οι τελευταίοι και αυτοί δεν "μπορούσαν" να σπάζουν το φράγμα των 3GHZ
Κάτι δεν μου κάνει....
Αυτά τα 2 ισχύουν αλλά γενικά κι όχι ειδικά. Ένας κανονικός Phenom 2 πάει στα 4GHz αλλά είναι ξεκλείδωτος και δεν είναι "e". Προφανώς οι "e" δεν είναι απλώς deneb σε χαμηλότερη συχνότητα, έχουν κι άλλες αλλαγές προκειμένου να επιτύχουν τόσο χαμηλότερη κατανάλωση. Μπορεί και να είναι επίτηδες κλειδωμένοι.
PC Power & Cooling (http://www.plaisio.gr/productlist.aspx?Manufacturer=PC+Power+%26+Cooling&category=69977705&catalog=20&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE12C6F42F5763BD0694752D7F49CF9AEAF59647B1D973EBCF10A01776A3C2B433B6420FDFDEE6A4C9334345B0A5D8 F42539C892EAF1AA283C564242CEF813112FAF3982F8EF8040E0660F0D754FC58811A87A15DAC109C76BF0B4DF06A28AD0D4590F3CC656FAAB46A762 157ED3863DC0659C9940E3CA3426)
ειπα να μην το συνεχισω και δεν θα το ξανακανω αλλα ειχα καταληξει σε 4 psu
corsair,enermax,pc poewr&cooling,cool master,ολα φαινοντουσαν οτι αναμενονται συντομα αλλα πηγα στο μαγαζι ετσι για να μου φυγει η περιεργια και τα βρηκα ολα εκει στο ραφι,εκτος του enermax.:hmm:...τι να πω!!
Δεν είναι αναξιόπιστο, τόσο πάει ο 905e. Είναι energy efficient class, θα ήταν τουλάχιστον αστείο να αγόραζε κάποιος έναν τέτοιο cpu και να περίμενε καλό overclock.
Αυτό είναι λάθος. Οι e είναι πάντα top binned κομμάτια, ενίοτε καλύτερα σε συνολική ποιότητα από τα αντίστοιχα black edition (λόγω του μικρότερου leakage). Σίγουρα δεν μπορούν να φτάσουν στο ίδιο OC, μιας και είναι κλειδωμένοι, και σίγουρα το μεγαλύτερο leakage σε black κομμάτια ευνοεί τα κλόκια τους μιας και σηκώνουν κρύο. Αλλά, για mind oc για τον μέσο χρήστη, οι e συνήθως πετυχαίνουν είτε καλύτερες επιδόσεις στο ίδιο ενεργειακό φόρτο, ή καλύτερο ενεργειακό φόρτο στις ίδιες επιδόσεις. Και έχεις και την ελαφρώς καλύτερη τιμή δώρο...;)
PC Power & Cooling
corsair,enermax,pc poewr&cooling,cool master,ολα φαινοντουσαν οτι αναμενονται συντομα αλλα πηγα στο μαγαζι ετσι για να μου φυγει η περιεργια και τα βρηκα ολα εκει στο ραφι,εκτος του enermax....τι να πω!!
Άλλο η αποθήκη του πλαισίου που στέλνει στο site, και άλλο το stock των καταστημάτων. Το πλαίσιο δεν λειτουργεί βάσει του ίδιου pool για site και καταστήματα, όπως για παράδειγμα το e-shop, του οποίου τα καταστήματα λειτουργούν υποστηρικτικά προς το site. Αν ψάχνεις κάτι από το πλαίσιο οπωσδήποτε, και ξέρεις πως αναμένεται στο site, ο καλύτερος τρόπος είναι να πας σε ένα κατάστημα και να ρωτήσεις. Οι πωλητές έχουν εκεί πρόσβαση και στο στοκ της αποθήκης, ΚΑΙ στο stock των υπολοίπων καταστημάτων. Οπότε αν υπάρχει ο κωδικός, θα το πάρεις σίγουρα έτσι...φυσικά θα πληρώσεις κάτι παραπάνω τότε (όπως προβλέπεται εξάλλου), μιας και δεν θα ισχύει η τιμή του site.
corsair,enermax,pc poewr&cooling,cool master,ολα φαινοντουσαν οτι αναμενονται συντομα αλλα πηγα στο μαγαζι ετσι για να μου φυγει η περιεργια και τα βρηκα ολα εκει στο ραφι,εκτος του enermax.:hmm:...τι να πω!!
Μηπως ειχες παει για το 525 το enermax?
Μηπως ειχες παει για το 525 το enermax?
ναι αλλα δεν ...και πηρα το vx550w..
Όχι η ειδοποιός διαφορά είναι τα παραπάνω cores. Ο imc βοηθάει.
τελικά καταλαβαίνω ότι σε πάνω κάτω αυτά τα χρηματικά επίπεδα κ σε όχι περισσότερα από 65watt είναι μάλλον η μόνη επιλογή για καλή virtualization απόδοση όχι μόνο στους amd, αλλά κ γενικότερα. :) Θέμα αξιοπιστίας φαντάζομαι μάλλον δεν θα υπάρχει για τον Phenom II X4 905e, ε? :p
........Auto merged post: aleex added 9 minutes and 22 seconds later ........
Αν πάρουμε δεδομένο το: Λιγότερο TDP, καλύτερο o/c και αν κοιτάξουμε τον 905e με τα 65w του, έναντι άλλων από 95w και πάνω, και αν σκεφτούμε ότι οι Phenom II κλοκάρονται (όπως λέγεται) πιο εύκολα από τους προκάτοχους τους,, το άρθρο στο legitreviews, η μπάζει, η δεν είναι αξιόπιστο, η έχει ΠΟΛΛΑ λάθη, η έχει ΑΝΑΚΡΙΒΙΕΣ.....
Εγώ σα να κατάλαβα ότι οι Phenom II X4 905e κ Phenom II X3 705e, μπορεί κ να μη κλοκάρονται μιας κ η φιλοσοφία του "e" είναι ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή το "underclokcing". :p
Κ εξ' άλλου γιατί να πάρω cpu στα 65w, αν μετά θέλω να τον κλοκάρω κ να τον πάω στα 95w? :blink:
Από κει κ πέρα όμως, το εν λόγω review, αν παρατηρήσετε, συγκρίνει πολλούς επεξεργαστές μόνο στους πρώτους πίνακες, ενώ στους τελευταίους συγκρίνει πολύ λιγότερους, κ μάλιστα μόνο amd, ενώ στους πρώτους έχει κ πολλού intel. :down:
........Auto merged post: aleex added 4 minutes and 28 seconds later ........
ακριβώς :)
wi fi thief
19-09-09, 10:35
Για το πλαισιο: το κοντινοτερο φυσικο καταστημα του σε εμενα ειναι στη λαρισα (μενω στα 3καλα)
με την αναφορα μου ηθελα να τονισω οτι υπαρχουνε στα sites των ηλεκτρονικων καταστηματων λαθη και "λαθη"
αλλο να υπαρχει ασαφεια ή λαθος στην περιγραφη ενος προιοντος (ανθρωποι ειμαστε) και αλλο "λαθος" τυπου "αναμενεται συντομα"
το συντομα ειναι πολυ σχετικος ορος, οι καταρρακτες της βικτωρια δημιουργηθηκαν πολυ συντομα σε σχεση με την αιωνιοτητα αλλα σχεδον δυο μηνες (και ποιος ξερει ποσο καιρο το περιμεναν πριν δω εγω το κουτι -συγνωμη τη "θηκη υπολογιστη" οπως την ονομαζει :p- και ποσο καιρο ακομα θα αναμενεται) δεν ειναι "συντομα" για ενα site ηλεκτρονικων αγορων και ειδικα με το "βαρυ" ονομα του πλαισιου
τα "λαθακια" στην περιγραφη των προιοντων (στη συκεκριμενη περιπτωση η ασαφεια που δημιουργει στον ενδιαφερομενο ο τροπος που αναγραφονται ποσοι ανεμιστηρες περιεχονται στο κου... εεε στη θηκη), μπορω να τα κατανοησω (ευτυχως υπαρχει το site του κατασκευαστη, αρκετα rewiews και το ...google)
θεωρω λοιπον το "συντομα" σοβαροτερο σφαλμα απο το να εχεις μια μητρικη am2+ στην σελιδα με τις am3
και ακομα μεγαλυτερο σφαλμα θεωρω το οτι πριν απο καμμια διετια και για πολυ καιρο μπορουσα στο μαγαζακι της γειτονιας μου στα 3καλα να βρω περισσοτερες μητρικες για AMD (ειχε 4 μοντελα) απ' οτι στο site του πλαισιου (ειχε 3 μοντελα)
αυτο και αν ειναι ΛΑΘΟΣ (για τον καταναλωτη και τις δυνατοτητες επιλογων του, προφανως για το πλαισιο ηταν σωστο και επικερδεστατο...)
Για τους -e, ισχύει ό,τι επακριβώς είπε ο Dante80,παραπάνω.
Επιπλέον, είναι σε σχέση με τους κοινούς αδελφούς τους, underclocked καί undervolted επεξεργαστές. Μην το ξεχνάμε αυτό, με το δεύτερο (στα bold) να είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ενεργειακή τους συμπεριφορά.
Ο phenom II x4 620 υστερεί πολύ σε σχέση με τους μεγάλους Χ4?
αυτό:
AMD Phenom™ II X4 905e (http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUDetail.aspx?id=557)
GA-MA785GM-US2H (http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3141)
KHX6400D2/2G (http://www.ec.kingston.com/ecom/configurator_new/partsinfo.asp?root=us&LinkBack=http://www.kingston.com&ktcpartno=KHX6400D2/2G&id=2)
ή αυτό:
AMD Phenom™ II X4 905e (http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUDetail.aspx?id=557)
GA-MA785GT-UD3H (http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=3154)
KVR1066D3N7/2G (http://www.valueram.com/datasheets/KVR1066D3N7_2G.pdf)
τι λέτε;
για τι δουλεια το θελεις?
Θέλω να αντικαταστήσω τον προσωπικό υπολογιστή της αδερφής μου.
Λειτουργικό θα έχει windows ΝΤ 6 ή 7
Εργασίες που κάνει:
Επεξεργασία φωτογραφιών με ACDSee,Photoscape,qtpfsgui.
Επεξεργασία βίντεο με Pinnacle Studio.
Συμπίεση dvd, αναπαραγωγή μουσικής με winamp, αναπαραγωγή βίντεο με media player classic.
Εργασίες με το openoffice. chat με windows live και σερφάρισμα με firefox. Antivirus το F-Secure 2010.
Σε DDR2 θα βάλω 8GB. Σε DDR3 μάλλον 4GB
ο 955 έχει κατανάλωση 125W ενώ ο 905 έχει μόλις 65W...χμμ. Θα το σκεφτώ.
Και με τι μνήμες να τον συνδυάσω; DDR2 ή DDR3;
γιατι θα ειναι ανοιχτο 24/7 το πισι και καιγεσαι για τη καταναλωση? βλεπω θα κανεις δουλεια βαρβατη με το πισι αυτο , θα ηθελες (πιστευω) να εχει και επιδοσεις. Συνδυασετον με DDR2 για να ισοφαρισεις το υψηλοτερο κοστος αποκτησης του 955
@ ADSLgr.com All rights reserved.