Επιστροφή στο Forum : AMD x86-64 - Εξειδικευμένο thread
^^
σώστα, στη τελική ο φίλος κλέφτης μπορεί να λύσει το πρόβλημά του αβάδιστα.
Αρκεί να πάρει επεξεργαστή της Intel, ο οποίος θα δείχνει ακριβέστατες ενδείξεις θερμοκρασίας πανταχόθεν :whistle:
Σας παρακαλώ, στείλτε το τρολ παραπάνω για μπάνιο... :twisted: :p
Εγώ δεν έχω τέτοια προβλήματα....Ποτέ δεν πήρα AMD. :lol:
wi fi thief
26-10-09, 13:18
^^
σώστα, στη τελική ο φίλος κλέφτης μπορεί να λύσει το πρόβλημά του αβάδιστα.
Αρκεί να πάρει επεξεργαστή της Intel, ο οποίος θα δείχνει ακριβέστατες ενδείξεις θερμοκρασίας πανταχόθεν :whistle:
μα εχω ιντελ (atom) στο netbook :p
@ A_gamer: μα, δεν ειμαστε και τοσο off topic:
OK θα μπορουσε η κουβεντα να γινει σε αλλο θεμα που να μιλαει ειδικα για θερμοκρασιες ή για ψυκτρες αλλα και εδω για AMD επεξεργαστες συζηταμε ;)
(ελπιζω οι mods να συμφωνουνε μαζι μου :p)
φυσικα, η (συνηθης-γνωστη πλεον) φλυαρια μου, τα αχρηστα σεντονια μου που περιπου λενε τα ιδια πραγματα και ισως καποιες (θα το πω κομψα) "αιχμες" που αφησα για καποια παιδια, ειναι ελαττωματα μου που τα ξερω και για τα οποια ζητω συγνωμη αν πειραξαν ή εστω κουρασανε καποιους :sorry:
αποφασισα να αγορασω θερμομετρα (ενα ηλεκτρονικο με probe, ενα κλασσικο τοιχου οπου θα μπορω να ξερω την θερμοκρασια μεσα στο γραφειο μου) και να κανω μετρησεις ελπιζω ακριβεις
επειδη δεν προκειται να τις δημοσιευσω σε κανενα νημα, οποιος τυχον ενδιαφερεται για τα αποτελεσματα ας μου στειλει ΠΜ το απογευματακι :)
αποφασισα να αγορασω θερμομετρα (ενα ηλεκτρονικο με probe, ενα κλασσικο τοιχου οπου θα μπορω να ξερω την θερμοκρασια μεσα στο γραφειο μου) και να κανω μετρησεις ελπιζω ακριβεις
Άρχισε να κάνεις reviews για συστηματα ψύξης :biggrin::biggrin::biggrin:
:sneer:
αποφασισα να αγορασω θερμομετρα (ενα ηλεκτρονικο με probe, ενα κλασσικο τοιχου οπου θα μπορω να ξερω την θερμοκρασια μεσα στο γραφειο μου)
Τα τοιχου δεν εχουν μεγαλη ακριβεια! :p Να ξεπαραδιαστεις να παρεις ενα καλο! :p
DaveMurray
26-10-09, 13:28
Άτιμοι sensor-ες, άλλους τους ανεβάζετε στον παράδεισο (εμπρός καλό μου κάνιστρο), και άλλους τους κατεβάζετε στα τάρταρα (εμπρός καλό μου στοκ heatsink, εμπρός καλή μου mugen 2)
:punch::punch::eguitar:eguitar
:p :p :p
(κατάφερα να νικήσω την θερμοκρασία δωματιου, είμαι o θεός ----> προσέχτε, γιαλίζει το μάτι μου :p)
wi fi thief
26-10-09, 13:36
@ hodad: :p
@ haHa: :p
OK, θα παρω δυο ηλεκτρονικα, ενα τοιχου (που ισως εχει και probe, δεν τα ξερω καλα, θα δω τι υπαρχει) και ενα απο αυτα που μετρανε χωρις επαφη
επισης θα παρω ενα πυρετου (για μενα ρε παιδια, ΟΧΙ για το pc, μη βαρατε :p), ξεφτιλα να μην εχω προχειρο ενα στο σπιτι και να τρεχω στη γειτονια :down:
Για όλα υπάρχει μια λύση.:p
PISTOL GRIP INFRARED THERMOMETER (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.999234)
Ασύρματο θερμόμετρο εσωτερικού και εξωτερικού χώρου (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912315)
THERMOMETER (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.999421)
:oneup:
Πάντα στα πλαίσια του αστείου και της πλάκας.:cool:
wi fi thief
26-10-09, 13:46
Πάντα στα πλαίσια του αστείου και της πλάκας.
:)
σωστος :oneup:
διαβασα τωρα καποια χθεσινα μου μυνηματα που δεν θα τα εγραφα σημερα :oops:
διαβασα τωρα καποια χθεσινα μου μυνηματα που δεν θα τα εγραφα σημερα :oops:
Αυτό το έχουμε πάθει όλοι και δυστυχώς όχι μόνο σε μηνύματα forum :lol:
(Στα πλαίσια της πλάκας όπως είπε και ο ΝΤ1G φυσικά)
RASTAVIPER
26-10-09, 14:25
Για το Coretemp τελικά τι λέτε?
Δουλεύει σωστά με τους Χ4 και Χ3?
wi fi thief
26-10-09, 17:06
Για το Coretemp τελικά τι λέτε?
Δουλεύει σωστά με τους Χ4 και Χ3?
αν κρινω απο τη δικη μου περιπτωση (μου δειχνει τις ιδιες θερμοκρασιες με everest, occt, HWmon, AOD) πιστευω πως ναι
αν οι θερμοκρασιες μου ειναι λαθος, ειναι σε ολα τα προγραμματα που εχω δοκιμασει οποτε δεν τιθεται θεμα software αλλα sensor (ή BIOS)... ;)
αν κρινω απο τη δικη μου περιπτωση (μου δειχνει τις ιδιες θερμοκρασιες με everest, occt, HWmon, AOD) πιστευω πως ναι
αν οι θερμοκρασιες μου ειναι λαθος, ειναι σε ολα τα προγραμματα που εχω δοκιμασει οποτε δεν τιθεται θεμα software αλλα sensor (ή BIOS)... ;)
BIOS και πολιτεία δηλαδή (χοχοχο γελάσαμε):p
Τι λέτε για αυτό;;
AMD PHENOM II X4 925 (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559919)
129€
Κάπου είχα διαβάσει οτι είχαν κυκλοφορήσει μόνο ΟΕΜ. Καλή τιμή φαίνεται.
Εγώ επιμένω πάντα σε 905e.
Αλλά είπαμε, εγώ μπορεί να είμαι και παράξενος-ζαβός. :p
Εγώ επιμένω πάντα σε 905e.
Αλλά είπαμε, εγώ μπορεί να είμαι και παράξενος-ζαβός. :p
Στα πόσα V δουλεύει ο 905e;;
Στο e-shop έχει 155€, γιατί λοιπό να μην πάρει κάποιος έναν 925 πχ και να ρυθμίσει χειροκίνητα στο bios τα V ίδια με του 905e ή και πιο κάτω τόσα ώστε να είναι σταθερός;;
Έτσι σίγουρα θα έχει χαμηλότερα W από τον stock 925 μπορεί και ίδια με τον 905e και 300MHz extra/core.
Αυτό σκέφτομαι.
...γιατί λοιπό να μην πάρει κάποιος έναν 925 πχ και να ρυθμίσει χειροκίνητα στο bios τα V ίδια με του 905e ή και πιο κάτω τόσα ώστε να είναι σταθερός;;
Έτσι σίγουρα θα έχει χαμηλότερα W από τον stock 925 μπορεί και ίδια με τον 905e και 300MHz extra/core.
Αυτό σκέφτομαι.
- Γιατί και πάλι είναι σίγουρα καλύτερο κομμάτι ο 905e.
- Για να μην εξαρτάται από το BIOS του.
RASTAVIPER
26-10-09, 18:14
Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω κάτι ξαφνικές μεταβολές της τάξης των 10 βαθμών.
Σε idle κατάσταση μπορεί να δω από 25 μέχρι 38 για 1-2 δεύτερα.Αυτά για το coretemp.
Όσο για τα παραπάνω προγράμματα, αν αυτά όλα τραβάνε αλλά και διαβάζουν από τον ίδιο σένσορα, τότε λογικό έιναι να βγάζουν τα ίδια νούμερα.
Το θέμα είναι αν κάποιο από αυτό διαβάζει καλύτερα.
Στα πόσα V δουλεύει ο 905e;;
Στο e-shop έχει 155€, γιατί λοιπό να μην πάρει κάποιος έναν 925 πχ και να ρυθμίσει χειροκίνητα στο bios τα V ίδια με του 905e ή και πιο κάτω τόσα ώστε να είναι σταθερός;;
Αυτό σκέφτομαι.
Well, αν αυτό που σκέφτεσαι είναι να παίξεις με κλόκια 905 για να γλυτώσεις ρεύμα και θερμοκρασίες, τότε πήγαινε σε αυτόν από την αρχή. Η διαφορά μεταξύ των e κομματιών και των απλών δεν είναι ο χρονισμός, αλλά το γεγονός πως τα e κομμάτια είναι top binned και διαλεγμένα για low power leakage. Με άλλα λόγια, στα ίδια ακριβώς κλόκια και ρεύματα ο 905e παραμένει πιο κρύος και λιγότερο ενεργοβόρος από τον 925...επίσης, σου δίνει μεγαλύτερο headway για σταθερό undervolting, κρατώντας τον stock χρονισμό σταθερό...:oneup:
Βέβαια, σε αυτό το επίπεδο οι διαφορές είναι μικρές, οπότε you cant go wrong either way. Αν δεν δικαιολογείς προσωπικά την διαφορά χρημάτων μέσω χρήσης, δεν έχεις λόγο και να την δώσεις...
Οχι αυτό που έλεγα είναι να πάρω πχ τον 925 να τον δουλευω στα 2,8GHz δλδ στα κανονικα του και απο το ΒΙΟΣ να βαλω χειροκινητα τα βολτ του 905ε.:)
Ισως να μην καταναλωνει τοσο λιγο οσο ο 905 αλλα καποια διαφορα θα έχει.
Οχι αυτό που έλεγα είναι να πάρω πχ τον 925 να τον δουλευω στα 2,8GHz δλδ στα κανονικα του και απο το ΒΙΟΣ να βαλω χειροκινητα τα βολτ του 905ε.:)
Ισως να μην καταναλωνει τοσο λιγο οσο ο 905 αλλα καποια διαφορα θα έχει.
Αυτό σου λέει και ο Dante.
Ο 905e σαν καλύτερο κομμάτι μπορεί να πιάσει αυτή τη συχνότητα με λιγότερο ρεύμα. Αν πάρεις τον 925 και τον κάνεις undervolt, μπορεί και να μην είναι stable στη συχνότητα αυτή.
Αραγε ο 605ε πως συγκρίνεται με το 905ε
τι φρουτο ειναι αυτος ? http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/AMD-Phenom-II-X4-925-AM3-2-8GHz-Cache-6MP-Box-HDX925WFGIBOX.htm
τι φρουτο ειναι αυτος ? http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/AMD-Phenom-II-X4-925-AM3-2-8GHz-Cache-6MP-Box-HDX925WFGIBOX.htm
Αυτός πρέπει να ήταν για πολύ καιρό μόνο ΟΕΜ και τώρα απόφασισαν να τον δώσουν και κανονικά. Καλύπτει το κενό από 905e 2,5 και 945 3,0 .
Κατατάλα ίδιος phenom2 με τους υπολοιπους είναι. 6ΜΒ L3 95W TDP κτλ κτλ:)
Αξίζει ο 925 όταν με €13 ευρώ παραπάνω (τιμολόγιο Πλαισίου) παίρνεις τον 955 που είναι χρονισμένος στα 3,2 αντί τα 2,8?
Είναι σίγουρα πιο κρύος απο τον 955, και αυτό είναι ένας καλός λόγος. Εξάλλου πόση διαφορά θα δεις πραγματικά; 5% 10%;
Είναι σίγουρα πιο κρύος απο τον 955, και αυτό είναι ένας καλός λόγος. Εξάλλου πόση διαφορά θα δεις πραγματικά; 5% 10%;
Η σημαντική διαφορά είναι ότι ο 955 είναι ξεκλείδωτος. Για 13 ευρώ δεν το συζητάμε καν, καλύτερα ο 955, αν σε νοιάζει τώρα η κατανάλωση υπάρχουν καλύτερες λύσεις και απ' τους 2.
Αυτό δεν το σκέφτηκα, καθώς δεν κλοκάρω.
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=237557
http://pic.xfastest.com/sxs112/ASUS/M4A785D-M-M-PRO-OPEN.old/074.jpg
μου αρέσει που κάνει και bios update η δεσποινίς :p
Κατά τα άλλα ωραία παρουσίαση :oneup:
Δηλαδή ο ένας είναι 95W και ο άλλος 125W? Παίζει καμιά διαφορά με την L3 cache τους?
Η σημαντική διαφορά είναι ότι ο 955 είναι ξεκλείδωτος. Για 13 ευρώ δεν το συζητάμε καν, καλύτερα ο 955, αν σε νοιάζει τώρα η κατανάλωση υπάρχουν καλύτερες λύσεις και απ' τους 2.
Βασικά δεν με ενδιαφέρει η κατανάλωση, αλλά η ταχύτητα. Και 400Mhz διαφορά σε stock είναι σημαντική για μόνο 13 ευρώ. Χώρια που το ξεκλείδωτος σημαίνει άλλα 100-200 επιπλέον, αν ποτέ χρειαστούν.
Δυνατό το Ταϊβανεζάκι!:oneup:
Να μάθουμε διεύθυνση, να με ταχυδρομήσω σε κάνα τεράστιο κουτί που θα λέει απέξω "Nvidia Fermi test PC" και μόλις ανοίξει το κουτί, να πεταχτώ απο μέσα και να της πω "Surpriiiise"!:lol:
Αχαχαχα! Έχει 5870 και βάζει το monitor στο onboard DVI!! :rofl:
Μάλλον είμαι χάλιας έ; Το κοιτάω θα πείτε....
wi fi thief
29-10-09, 14:18
"Install the OS first, we use the windows XP for sure... "
:blink::shock::stunned::medic::nurse:
:p
Πρέπει να το διάβασα κανα δυο φορές, και μετά πήγα στην σελίδα 2, όπου κάποιος είχε κάνει quote τις φωτό και κάθησα και τις ξαναείδα:whistle:
αλλά από ότι διάβασα πιο κάτω δεν ήμουν ο μόνος, πάλι καλά...:cool:
τι εγινε παλικαρια , φαγαμε κολλημα ή μου φαινεται?:rofl:
προσωπικα ετσι που τα χειριζεται θα ηταν ικανη να μου παρει τον ι7 και να μου δωσει sempron....kid you not
Γιατι εκπλησεστε; Προμοταρει προφανως τον εαυτο της για μοντελο καποιας hardware εταιριας. :p
Εχουμε κριση εξαλλου. :crazy:
prodromosfan
30-10-09, 00:10
προφανως ειναι μοντέλο που δουλευει για την asus.
τι κριμα που πηγα 2 φορες ταιβάν και δεν την εψαξα :cry:
mplamplampla
02-11-09, 19:15
Να ρωτήσω, έχουν έρθει οι επεξεργαστές phenom με stepping c3? Γιατί αν δεν κάνω λάθος είναι στα 95 Watt και όχι στα 125 Watt. Και αν έχουν έρθει υπάρχει τρόπος να τους ξεχωρίσουμε από τους προηγούμενους αν δεν το αναφέρει το κατάστημα?
Να ρωτήσω, έχουν έρθει οι επεξεργαστές phenom με stepping c3? Γιατί αν δεν κάνω λάθος είναι στα 95 Watt και όχι στα 125 Watt. Και αν έχουν έρθει υπάρχει τρόπος να τους ξεχωρίσουμε από τους προηγούμενους αν δεν το αναφέρει το κατάστημα?
Δεν έχουν βγεί ακόμα.
Ή μέσα στα Χριστούγεννα ή μετά θα βγούνε.
Στα 95W θα είναι ο 945 3,0GHz ο 955ΒΕ θα μείνει στα 125W νομίζω ή θα πέσει στα 95W και και ο 965BE θα πέσει στα 125W.
Μέχρι τότε έχουμε καιρό.
Δεν έχουν βγεί ακόμα.
Ή μέσα στα Χριστούγεννα ή μετά θα βγούνε.
Στα 95W θα είναι ο 945 3,0GHz ο 955ΒΕ θα μείνει στα 125W νομίζω ή θα πέσει στα 95W και και ο 965BE θα πέσει στα 125W.
Μέχρι τότε έχουμε καιρό.
Ο 945 των 95Watt κυκλοφορεί εδώ και 2 μήνες!!! Δεν γνωρίζω πάντως αν είναι Rev. C3 ...
mplamplampla
02-11-09, 20:19
Ο 945 των 95Watt κυκλοφορεί εδώ και 2 μήνες!!! Δεν γνωρίζω πάντως αν είναι Rev. C3 ...
2 μήνες? Στην Ελλάδα? Κανένα link μήπως υπάρχει?
link (http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=14251&catid=380)
specs (http://products.amd.com/en-US/DesktopCPUDetail.aspx?id=588)
Βγήκε ο 965ΒΕ stepping C3.:)
phenom-ii-x4-965-c3 (http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/phenom-ii-x4-965-c3.html)
amd-phenom-ii-x4-965-be-c3-review (http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2009/11/04/amd-phenom-ii-x4-965-be-c3-review/1)
το προβλημα της ΑΜΔ δεν ειναι για μενα οι επεξεργαστες της οι οποιο ειναι αξιοπρεπεστατοι αλλα οι ΜΗΤΡΙΚΕΣ με τα απαραδεκτα south και τα πεθαμενα nvidia . Εκει πρεπει να δωσει τωρα το βαρος και να βγαλει μητρικες ισες ή καλυτερες απο την ιντελ (Χ58/Ρ55/ICH10R) με τα ιδια ή καλυτερα χαρακτηριστικα.
το προβλημα της ΑΜΔ δεν ειναι για μενα οι επεξεργαστες της οι οποιο ειναι αξιοπρεπεστατοι αλλα οι ΜΗΤΡΙΚΕΣ με τα απαραδεκτα south και τα πεθαμενα nvidia . Εκει πρεπει να δωσει τωρα το βαρος και να βγαλει μητρικες ισες ή καλυτερες απο την ιντελ (Χ58/Ρ55/ICH10R) με τα ιδια ή καλυτερα χαρακτηριστικα.
Γιατί ποιά παραπάνω χαρακτηριστικά προσφέρουν τα αντίστοιχα intel;
Πάντως αν εννοείς τα όποια προβήματα υπάρχουν, κι όχι απλώς έλλειψη χαρακτηριστικών, συνήθως οφείλονται στους κατασκευαστές των Motherboards και στα χάλια BIOSes που βάζουν, κι όχι στα chipsets.
εχω πει να μην εμπλακω ξανα σε συζητηση με fanboys
Χωρις κανενα υφος/ορεξη για flame war, ρωτωντας απλα πληροφοριακα, θα μπορουσες να αναφερεις σε ποια σημεια υστερουν τα southbridge? :hmm: Δηλαδη τι παραπανω θα μπορουσαν να εχουν για να τα θεωρεις αξιοπρεπη?
Χωρις κανενα υφος/ορεξη για flame war, ρωτωντας απλα πληροφοριακα, θα μπορουσες να αναφερεις σε ποια σημεια υστερουν τα southbridge? :hmm: Δηλαδη τι παραπανω θα μπορουσαν να εχουν για να τα θεωρεις αξιοπρεπη?
Nομίζω γενικά ο controller για τους δίσκους δεν είναι και οτι καλύτερο.
Και έχει πρόβλημα με το AHCI ή κάτι τέτοιο.
...τα πεθαμενα nvidia.
Μια χαρά είναι τα nVidia.
Για όσους ξέρουν στοιχειωδώς φυσικά.
........Auto merged post: WAntilles πρόσθεσε 1 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Εκει πρεπει να δωσει τωρα το βαρος και να βγαλει μητρικες ισες ή καλυτερες απο την ιντελ (Χ58/Ρ55/ICH10R) με τα ιδια ή καλυτερα χαρακτηριστικα.
Ήδη ανέκαθεν το ethernet της nVidia είναι κλάσεις ανώτερο από τα του καλαθιού Μαρβέλια και Ρηαλτέκια που έχουν όλες οι Intel motherboards (εξαιρείται η P55 DFI LANParty που έχει Intel ethernet).
εχω πει να μην εμπλακω ξανα σε συζητηση με fanboys
Άσε τώρα που θα με πεις και fanboy, ούτε ΜΙΑ φορά δεν έχεις κάνει συζήτηση, τι το θες το "ξανά".
Ασυναρτησίες πετάς απλώς, FUD και χαρακτηρισμούς. Καλύτερα φανμπόης παρά άκυρος φανμπόης σαν και του λόγου σου. Και τελοσπάντων αφού δε θες συζήτηση γιατί μπαίνεις στον κόπο και γράφεις καν, γλύτωσε μας από τις βλακείες γιατί παρατράβηξε το αστείο.
Άσε τώρα που θα με πεις και fanboy, ούτε ΜΙΑ φορά δεν έχεις κάνει συζήτηση, τι το θες το "ξανά".
Ασυναρτησίες πετάς απλώς, FUD και χαρακτηρισμούς. Καλύτερα φανμπόης παρά άκυρος φανμπόης σαν και του λόγου σου. Και τελοσπάντων αφού δε θες συζήτηση γιατί μπαίνεις στον κόπο και γράφεις καν, γλύτωσε μας από τις βλακείες γιατί παρατράβηξε το αστείο.
εχεις εκτεθει πολλακις στο παρελθον , εισαι ημιμαθεις και το παιζεις γνωστικος. Χτυπησου οσο θελεις εγω δεν προκειτε να εμπλακω σε συζητηση μαζι σου , οχι αλλο καρβουνο
Μια χαρά είναι τα nVidia.
Για όσους ξέρουν στοιχειωδώς φυσικά.
υπονοεις οτι γνωριζεις ? :p Νταξει μωρε καλα ειναι τα nvidia , απλα καινε τα αντερα τους και αποδιδουν οσο "τα αλλα" , νταξει μωρε καλα ειναι....
Ήδη ανέκαθεν το ethernet της nVidia είναι κλάσεις ανώτερο από τα του καλαθιού Μαρβέλια και Ρηαλτέκια που έχουν όλες οι Intel motherboards (εξαιρείται η P55 DFI LANParty που έχει Intel ethernet).
:rofl: , ενταξει μωρε καλα ειναι τα nvidia , εχουν φοβερα...ethernet. Προσπαθεις με καθε τροπο να πεισεις τον εαυτο σου οτι ειναι καλα , ξεχνας οτι ειναι ηδη παλαιωμενα , ξαναζεσταμενα , πατσαρισμενα στο ποδι - ψησιμο στο φουρνο και βουρ στην αγορα.
Wan , τα nvidia καινε τοσο ρευμα που πραγματικα σκεψου για ενα λεπτο το κακο που κανεις στις πολικες αρκουδες...λυπησου τες.
Nομίζω γενικά ο controller για τους δίσκους δεν είναι και οτι καλύτερο.
Και έχει πρόβλημα με το AHCI ή κάτι τέτοιο.
AHCI , USB perf. , παιζουν μονο SLI ή Crossfire , επι της ουσιας βασιζονται στο απαρχαιωμενο SB600 , τα δε πρασινα ειναι οτι και οι VGA της ....τα ιδια με αλλο ονομα τεχνολογια του 2007, και τα πληρωνεται αδρα και νομιζετε πως εχετε και "τεχνολογια" κατω απο το καπω
@ ADSLgr.com All rights reserved.