PDA

Επιστροφή στο Forum : AMD x86-64 - Εξειδικευμένο thread

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 [144] 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174

adtakhs
30-04-10, 20:53
και οταν καποιος μπει στον κοπο να δωσει λινκ για να αποκαταστησει την πραγματικοτητα, γυρναει η κασετουλα σε δηθεν "μονταζ" και αλλα γραφικα...

ασ' το manicx, χαμενος κοπος :) damned if you do, damned if you don't :p

Oχι απλά δεν μπαίνει στην συζήτηση ........ !

Φίλε Wan σου έχουμε δώσει πολλές φορές πολλά link τα οποία δείχνουν τα αντίθετα απ`όσα λες! Κάνε ένα κόπο να τα διαβάσεις!

Τα ATI CHIP και οι ΑΤΙ κάρτες γραφικών φαίνεται να είναι οι πρωταθλητές της χρονιάς!

Πάει η καραμέλα με τα usb , πάει η καραμέλα με τα AHCI, πάει η καραμέλα με την κατανάλωση (κάνε τον κόπο να δεις τις καταναλώσεις συστημάτων του review και στο ΑΜD σύστημα δεν είναι κανένας μικρός επεξεργαστής αλλά ο 1090Τ), πάει η καραμέλα με το CROSSFIRE όπου έλεγαν ότι υστερεί έναντι του X58 chip και των Ι7, πάνε όλα!
Οσο για τα Nvidia chip βρίσκονται είδη στα αζήτητα, για να μην πω στο καλάθι των αχρήστων .... και το P55 chip με την 1156 πλατφόρμα του φαίνεται να υστερεί αρκετά στα σημεία !!!

George978
30-04-10, 20:57
μα δεν ειναι ATI CHIP, ΑΜD ειναι ρε παιδια ελεος.

grgz
30-04-10, 20:59
Κοίτα, και εγώ θα είχα 40000 μυνήματα αν τα 20000 έκανα quote τον ευατό μου, 15000 έκανα copy paste το ίδιο κείμενο, και άλλα 3000 απλά έλεγα "τα έχουμε πει, κάνε μια αναζήτηση"

Άρα μια χαρά έξω βγαίνει και από όλα:lol:

:lol::lol::lol:

uncharted
30-04-10, 21:04
μα δεν ειναι ATI CHIP, ΑΜD ειναι ρε παιδια ελεος.
ασε την καραμελα ησυχη ανθρωπε μου, ειπαμε η AMD ειναι η καλη, η ATi η κακια και φυσικα η συγχωνευση ουδεποτε εγινε...

grgz
30-04-10, 21:11
ειπαμε η AMD ειναι η καλη

Αφού τώρα τελευταία χάλασε κι αυτή κι από διαστημόπλοια φτιάχνει μπουρούχες που ζεσταίνονται συν τοις άλλοις...:hmm:

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

WAntilles
30-04-10, 23:43
Δεν καταλαβαίνω γιατί χασκογελάς.

Οτιδήποτε μεγαλύτερο από 95W TDP, είναι θορυβώδης φούρνος.

Ό,τι επεξεργαστές AMD Phenom X4 (1ης και 2ης γενιάς) είχα μέχρι τώρα, ήταν το πολύ 95W TDP (Phenom-X4 9550, Phenom-II-X4 905e).

........Auto merged post: WAntilles πρόσθεσε 2 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Πάει η καραμέλα με τα usb

Ουδέποτε νοιάστηκα για το αναξιόπιστο-επικίνδυνο USB.

...πάει η καραμέλα με τα AHCI

Ουδέποτε αποδείχτηκε ότι δουλεύει πλήρως, σωστά, με πραγμαιτκές συνθήκες, και με πλήρεις επιδόσεις -> aka -> με Intel SSD, CnQ, C1E.

πάει η καραμέλα με την κατανάλωση (κάνε τον κόπο να δεις τις καταναλώσεις συστημάτων του review και στο ΑΜD σύστημα δεν είναι κανένας μικρός επεξεργαστής αλλά ο 1090Τ)

Ουδέποτε έθεσα θέμα κατανάλωσης.

Θέμα θερμότητας και κυρίως θορύβου έθεσα.

πάει η καραμέλα με το CROSSFIRE όπου έλεγαν ότι υστερεί έναντι του X58 chip και των Ι7, πάνε όλα!

Ουδέποτε νοιάστηκα για το άχρηστο crossfire.

Tiven
30-04-10, 23:51
Ούτε:
- δοκιμάστηκε με Intel SSD

Πλέον οι περισσότεροι SSD είναι μια χαρά. Γιατί έχεις σκαλώσει ακόμα στην εποχή με εκείνους που είχαν σάπιους controllers;

Αν και ακόμα και τότε υπήρχαν μια χαρά SSD. Λιγότεροι βέβαια αλλά υπήρχαν

WAntilles
30-04-10, 23:55
Πλέον οι περισσότεροι SSD είναι μια χαρά. Γιατί έχεις σκαλώσει ακόμα στην εποχή με εκείνους που είχαν σάπιους controllers;

Γιατί εγνωσμένα κορόιδευαν τον κοσμάκη για 2 χρόνια περίπου.

Αλλά το θέμα μας δεν είναι αυτό.

Το θέμα μας είναι πόσο σωστά λειτουργούν και αποδίδουν οι ATi disk controllers στις βέλτιστες πραγματικές συνθήκες οι οποίες είναι με:

- Intel SSD
- AHCI
- CnQ
- C1E

manicx
01-05-10, 00:07
Γιατί εγνωσμένα κορόιδευαν τον κοσμάκη για 2 χρόνια περίπου.

Αλλά το θέμα μας δεν είναι αυτό.

Το θέμα μας είναι πόσο σωστά λειτουργούν και αποδίδουν οι ATi disk controllers στις βέλτιστες πραγματικές συνθήκες οι οποίες είναι με:

- Intel SSD
- AHCI
- CnQ
- C1E

Όλα αυτά έχουν γίνει. Σε όλο το forum μόνο εσύ ω τρισμέγιστε δάσκαλε δεν το έχεις δει. Οπότε μιλάμε για σπέσιαλ περίπτωση. Η κασέτα τι μάρκα είναι; Σώνει;

WAntilles
01-05-10, 00:14
Όλα αυτά έχουν γίνει.

Τίποτα δεν έχει γίνει.

Το μόνο τεστ που κάπως πλησίαζε, ήταν του Anand, το οποίο ήταν με SSD άλλης εταιρίας (όχι Intel) και με τα CnQ & C1E απενεργοποιημένα.

manicx
01-05-10, 00:28
Τον αράπη και αν τον πλύνεις... Όλα έχουν γίνει. Είτε δεν καταλαβαίνεις Αγγλικά, είτε καθόλου από λόγια είτε και τα δύο μαζί.

Να και κάτι που σου είχαν αφιερώσει:

http://www.adslgr.com/forum/attachment.php?attachmentid=69523&d=1268047023

Caret
01-05-10, 00:47
Θέλω να κάνω μια ερώτηση γιατί έχω μπερδευτεί λίγο. Το C1E έχει να κάνει με τη μεταβολή της συχνότητας του επεξεργαστή ανάλογα με το load ή αυτό είναι γνώρισμα του QnQ;

Hodad
01-05-10, 00:54
Θέλω να κάνω μια ερώτηση γιατί έχω μπερδευτεί λίγο. Το C1E έχει να κάνει με τη μεταβολή της συχνότητας του επεξεργαστή ανάλογα με το load ή αυτό είναι γνώρισμα του QnQ;
Αυτό που αναφέρεις σε γενικές γραμμές είναι το CnQ.
Το C1E έχει να κάνει με τη μεταβολή συχνότητας και τάσης μόνο σε idle.

Caret
01-05-10, 00:55
Αυτό που αναφέρεις σε γενικές γραμμές είναι το CnQ.
Το C1E έχει να κάνει με τη μεταβολή συχνότητας και τάσης μόνο σε idle.

Δηλαδή με το C1E απενεργοποιημένο μπορώ ή όχι να έχω μεταβλητή συχνότητα ανάλογα με το load;

Hodad
01-05-10, 00:58
Δηλαδή με το C1E απενεργοποιημένο μπορώ ή όχι να έχω μεταβλητή συχνότητα ανάλογα με το load;
Μπορείς.

Caret
01-05-10, 01:01
Μπορείς.

Μάλιστα, ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις.

Hodad
01-05-10, 01:03
Μάλιστα, ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις.
Να σαι καλά.

Και σε περίπτωση που ενδιαφέρεσαι ή έχεις απορία, πρακτικά το C1E θα σου δώσει λίγο μικρότερη κατανάλωση σε idle μιας και όταν ενεργοποιείται βάζει τον επεξεργαστή σε κατάσταση αναμονής (C1 state).

AppDeb
01-05-10, 11:12

- Intel SSD
- AHCI
- CnQ
- C1E

Wan πληροφοριακά, πήρα τον 1090T και δεν έχει το πρόβλημα με το c1e όπως οι προηγούμενοι. Άρα ήταν θέμα CPU και όχι chipset + το ότι προστέθηκε επιλογή στο BIOS για C-state IO, δηλαδή να ξυπνάει ο CPU και όταν δουλεύουν μόνο οι δίσκοι, το πρόβλημα εξαφανίστηκε εντελώς στην περίπτωση μου.

Οι Thuban τελικά έχουν περισσότερες διαφορές. Το CnQ/Powernow! στην ουσία δεν υπάρχει πια, όλα γίνονται από κλασσικά acpi p-states (και το turbo), και όταν κάνεις enable το CnQ απλά ενεργοποιείς extra low p-states σε σχέση με τα stock.

Στο linux πρέπει να κάνεις blacklist το powernow-k8 για να δουλέψει σωστά. Άμα το κάνεις όλα δουλεύουν (power save) και εντελώς transparent όλα γίνονται σε hardware τίποτα σε userland, χωρίς κανένα degradation σε επιδόσεις.

WAntilles
01-05-10, 11:48
Wan πληροφοριακά, πήρα τον 1090T και δεν έχει το πρόβλημα με το c1e όπως οι προηγούμενοι. Άρα ήταν θέμα CPU και όχι chipset + το ότι προστέθηκε επιλογή στο BIOS για C-state IO, δηλαδή να ξυπνάει ο CPU και όταν δουλεύουν μόνο οι δίσκοι, το πρόβλημα εξαφανίστηκε εντελώς στην περίπτωση μου.

Οι Thuban τελικά έχουν περισσότερες διαφορές. Το CnQ/Powernow! στην ουσία δεν υπάρχει πια, όλα γίνονται από κλασσικά acpi p-states (και το turbo), και όταν κάνεις enable το CnQ απλά ενεργοποιείς extra low p-states σε σχέση με τα stock.

Στο linux πρέπει να κάνεις blacklist το powernow-k8 για να δουλέψει σωστά. Άμα το κάνεις όλα δουλεύουν (power save) και εντελώς transparent όλα γίνονται σε hardware τίποτα σε userland, χωρίς κανένα degradation σε επιδόσεις.

- Ποιό chipset και southbridge έχεις;

- Τα δουλεύεις κανονικά σε AHCI;

- Έχεις Intel SSD;

gtklocker
01-05-10, 11:52
- Έχεις Intel SSD;
:rofl::rofl:

AppDeb
01-05-10, 11:52
Το ίδιο που σου είχα πει στο προγούμενο post.
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=AOD790GX/128M

Πάντα AHCI, με Intel SSD 160GB G2.

WAntilles
01-05-10, 11:58
Το ίδιο που σου είχα πει στο προγούμενο post.
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=AOD790GX/128M

Πάντα AHCI, με Intel SSD 160GB G2.

Σε πόσο χρόνο σε δευτ. φορτώνει η διανομή Linux σου;

Μετράμε από τη στιγμή που πατιέται η επιλογή στο grub, μέχρι να εμφανιστεί το DE σου και να σου παραδοθεί προς χρήση μετά το auto-login.

Αν είναι μέχρι 25 δευτ. - έστω και οριακά είναι αποδεκτό.

Αν είναι πιο πάνω, τότε ο disk controller του chipset έχει προφανώς πρόβλημα σωστής λειτουργίας.

Εδώ με Intel SSD 80GB 1ης γενιάς, καί το nVidia-780a-SLI, καί το Intel P55, βγάζουν γύρω στα 19-20 δευτ. για autologin σε Arch με KDE 4.4.x.

Πάντα με AHCI, και όλα τα CnQ, C1E, και λοιπά CPU power throttlings ενεργοποιημένα στο φουλ.

AppDeb
01-05-10, 12:21
Σε πόσο χρόνο σε δευτ. φορτώνει η διανομή Linux σου;

Μετράμε από τη στιγμή που πατιέται η επιλογή στο grub, μέχρι να εμφανιστεί το DE σου και να σου παραδοθεί προς χρήση μετά το auto-login.

Αν είναι μέχρι 25 δευτ. - έστω και οριακά είναι αποδεκτό.

Αν είναι πιο πάνω, τότε ο disk controller του chipset έχει προφανώς πρόβλημα σωστής λειτουργίας.

Εδώ με Intel SSD 80GB 1ης γενιάς, καί το nVidia-780a-SLI, καί το Intel P55, βγάζουν γύρω στα 19-20 δευτ. για autologin σε Arch με KDE 4.4.x.

Πάντα με AHCI, και όλα τα CnQ, C1E, και λοιπά CPU power throttlings ενεργοποιημένα στο φουλ.

Στον SSD έχω μόνο Win7 λόγο trim (και επειδή το gentoo δεν λεει με τόσα writes από τα compile).

Το gentoo το έχω σε έναν κλασσικό WD Caviar 7200rpm, και από grub μέχρι να μπει full σε Gnome με auto-login κάνει ~24 sec, αρά δεν βγάζουμε άκρη έτσι γιατί στο gentoo δεν έχω initramfs πχ. + είναι rolling release.

Στον SSD στα Win7 απο τον boot loader μεχρι να φορτώσει full desktop μπαινει σε ~13 secs άμα θες να κάνεις κάποια σύγκριση.

Τέλος πάντων επειδή ξέρω πιο ήταν το πρόβλημα με το c1e, σου λέω οτι τώρα δεν υπάρχει. (Με το CnQ ποτέ δεν υπήρχε πρόβλημα, και ακόμα και αν υπήρχε, επειδή ρυθμίζεται από userland φτιάχνεται)

WAntilles
01-05-10, 12:55
Στον SSD έχω μόνο Win7 λόγο trim (και επειδή το gentoo δεν λεει με τόσα writes από τα compile).

Το gentoo το έχω σε έναν κλασσικό WD Caviar 7200rpm, και από grub μέχρι να μπει full σε Gnome με auto-login κάνει ~24 sec, αρά δεν βγάζουμε άκρη έτσι γιατί στο gentoo δεν έχω initramfs πχ. + είναι rolling release.

Δεν νομίζω να είχες πρόβλημα.

Το Arch εδώ μπορεί να μην έχει compile, αλλά χτίζω αρκετές φορές πακέτα, την εβδομάδα. Εξάλλου κι εδώ είναι rolling-release.

Αλήθεια, ποιά είναι τα τελευταία νέα που έχουμε για υποστήριξη TRIM από το Linux;

adtakhs
01-05-10, 13:09
Δηλαδή τώρα έχουμε και αποδειξη από χρήστη του forum με INTEL SSD που τόσο καιρό μας λες, πως ακόμα και με παλιό chipset 790gx/sb750 το chip ΔΕΝ έχει πρόβλημα σε AHCI , c1e, Q&Q !!!!

Wann περιμένουμε να πάρεις πίσω ότι λες τόσο καιρό!

Επίσης εντύπωση μου κάνει το ότι ο AppDeb αναφέρει πως η παλαιά CPU προκαλούσε πρόβλημα στο C1E και όχι το chipset .......

Να περιμένω να πάρεις πίσω τα 2500 ποσταρίσματά σου με όλα όσα έλεγες τόσο καιρό για ΑΤΙ chip ???

WAntilles
01-05-10, 13:17
Δηλαδή τώρα έχουμε και αποδειξη από χρήστη του forum με INTEL SSD που τόσο καιρό μας λες, πως ακόμα και με παλιό chipset 790gx/sb750 το chip ΔΕΝ έχει πρόβλημα σε AHCI , c1e, Q&Q!

Απόδειξη δεν έχουμε καμμία, μέχρι να έχουμε και αντίστοιχη μέτρηση που να είναι από Linux, ώστε να υπάρχει πράγματι fix των bugs σε επίπεδο hardware -> γιατί μόνο τότε θα μπορούσε να είναι OS-independent.

Με στοιχεία μόνο από Windows, μπορούν κάλλιστα να έκαναν ένα γρήγορο πασάλειμμα-μπάλωμα στους Windows drivers, και να λένε ότι δήθεν το έφτιαξαν.

DaveMurray
01-05-10, 13:18
ε ρε τι γίνεται.... ούτε τώρα είναι "ικανοποιημένος"....

adtakhs
01-05-10, 13:31
Απόδειξη δεν έχουμε καμμία, μέχρι να έχουμε και αντίστοιχη μέτρηση που να είναι από Linux, ώστε να υπάρχει πράγματι fix των bugs σε επίπεδο hardware -> γιατί μόνο τότε θα μπορούσε να είναι OS-independent.

Δεν έχουμε όμως καμιά απόδειξη πως ΔΕΝ δουλεύει σωστά ..... !

Το θέμα είναι πως μιλάμε για ΠΑΛΑΙΟ chip sb750 που είναι 3+ χρόνια στην αγορά και όχι για το νέο sb850 .....

Συμπερασματικά μην μας λες για fixάρισμα των bugs σε επίπεδο hardware σε ΠΑΛΑΙΟ chip .....!
Αν αποδειχτεί ακόμα και με τα δικά σου κριτήρια, που διαρκώς αλλάζουν..... αλλά που θα πάει θα τελειώσουν, πως το chip παίζει σωστά, αποδεικνύεται πως ΠΟΤΕ του ΔΕΝ είχε πρόβλημα και πως ότι έλεγες τόσο καιρό είναι λόγια του αέρα ......

Εγώ είμαι υπομονετικός θα περιμένω, οπως θα περιμένω να διαγράψεις και 2500 ποστ με λόγια του αέρα ....

Πάντως το chip φαίνεται όπως λέει ο φίλος μας να δουλεύει άψογα !!!!!!

WAntilles
01-05-10, 13:37
ε ρε τι γίνεται.... ούτε τώρα είναι "ικανοποιημένος"....

Οποιοσδήποτε νοήμων χρήστης δεν θα έπρεπε να είναι ικανοποιημένος.

Έχω δει πολλές φορές OS-specific μπαλώματα του ποδαριού στους windows drivers, είτε από chipset vendors (Realtek) είτε από motherboard vendors με customized non-standard κυκλώματα πάνω στις motherbords τους (Asus).

Αν αποδειχτεί ακόμα και με τα δικά σου κριτήρια, που διαρκώς αλλάζουν...

Τα κριτήρια είναι πολύ συγκεκριμένα και σταθερά, εδώ και χρόνια.

Είναι OS-independent κριτήρια.

Οποιοδήποτε bug fixing επιτρέπεται είτε σε επίπεδο hardware, είτε το πολύ σε επίπεδο BIOS, ώστε να είναι OS-independent.

Όχι σε ανώτερο επίπεδο (π.χ. drivers).

Πάντως το chip φαίνεται όπως λέει ο φίλος μας να δουλεύει άψογα !!!!!!

Το chip δουλεύει άψογα στα Windows, και μόνο σε αυτά.

Για τα υπόλοιπα λειτουργικά δεν έχουμε πληροφόρηση-στοιχεία για να κρίνουμε.

Άρα από άποψη συμπερασμάτων είμαστε ακόμα εκεί που είμασταν -> στο μηδέν.

Γιατί;

Γιατί όπως είπα και παραπάνω αναζητούμε OS-independent συμπεράσματα.

adtakhs
01-05-10, 13:45
Το chip δουλεύει άψογα στα Windows, και μόνο σε αυτά.

Αυτό πρώτη φορά το λες!!!!! Ε ρε πως αλλάζουν οι καιροί .........

Θα το κρατήσω σαν την πρώτη δήλωση αλλαγής πορείας σου!
Μην σε ξαναακούσω να μιλάς για προβλήματα του chip στα win .....
-------------------------------------------------------------------------------

Το 99,5% των χρηστών το ενδιαφέρει τι κάνει ένα chip μόνο στα WIN και πουθενά αλλού!
Οπότε για όλους αυτούς τους χρήστες μιλάμε για πλήρη λειτουργικότητα!

WAntilles
01-05-10, 13:57
Αυτό πρώτη φορά το λες!!!!! Ε ρε πως αλλάζουν οι καιροί .........

Θα το κρατήσω σαν την πρώτη δήλωση αλλαγής πορείας σου!
Μην σε ξαναακούσω να μιλάς για προβλήματα του chip στα win.

Καμμία αλλαγή πορείας δεν υπάρχει.

Ουδέποτε με ενδιέφερε να δουλεύει το chip στα Win.

Ανέκαθεν με ενδιέφερε αποκλειστικά και μόνο η OS-independent λειτουργικότητά του.

Επίσης, το να έχεις κάνει ένα μπάλωμα στον windows driver, και να δουλεύει, δεν σημαίνει ότι το chip είναι σωστό.

MADx2
01-05-10, 14:36
Καμμία αλλαγή πορείας δεν υπάρχει.

Ουδέποτε με ενδιέφερε να δουλεύει το chip στα Win.

Ανέκαθεν με ενδιέφερε αποκλειστικά και μόνο η OS-independent λειτουργικότητά του.

Επίσης, το να έχεις κάνει ένα μπάλωμα στον windows driver, και να δουλεύει, δεν σημαίνει ότι το chip είναι σωστό.

μάλιστα δηλαδή θες να πεις ότι όλα τα προβλήματα ενός chipset λυνονται μέσω software?
Αν ναι τότε δεν ήταν εξαρχής θέμα hardware αλλά software.
Μήπως τελικά έχει θέμα το linux που εχει κατι κακογραμμένο?

WAntilles
01-05-10, 14:47
Μήπως τελικά έχει θέμα το linux που εχει κατι κακογραμμένο?

Όχι γιατί απλά 6 χρόνια που χρησιμοποιώ Linux σε 10 διαφορετικούς υπολογιστές κατά καιρούς, και 3 διαφορετικές διανομές, ουδέποτε είχε κάτι κακογραμμένο.

μάλιστα δηλαδή θες να πεις ότι όλα τα προβλήματα ενός chipset λυνονται μέσω software?

Όχι, αυτό κατάλαβες;

Είπα ότι μή σοβαρές εταιρίες που έχουν bugs σε hardware που βγάζουν, πάρα πολλές φορές, αντί να πάνε στην πηγή, στη ρίζα του κακού, στο hardware να διορθώσουν τα bugs, κάνουν απλά ένα προχειρο-μπάλωμα-παράκαμψη του ποδαριού, σε επίπεδο drivers.

Αυτό είπα.

MADx2
01-05-10, 14:55
Όχι γιατί απλά 6 χρόνια που χρησιμοποιώ Linux σε 10 διαφορετικούς υπολογιστές κατά καιρούς, και 3 διαφορετικές διανομές, ουδέποτε είχε κάτι κακογραμμένο.

Όχι, αυτό κατάλαβες;

Είπα ότι μή σοβαρές εταιρίες που έχουν bugs σε hardware που βγάζουν, πάρα πολλές φορές, αντί να πάνε στην πηγή, στη ρίζα του κακού, στο hardware να διορθώσουν τα bugs, κάνουν απλά ένα προχειρο-μπάλωμα-παράκαμψη του ποδαριού, σε επίπεδο drivers.

Αυτό είπα.

Μπορείς να μου εξηγησεις πως μεσω software μπορεί να λυθούν προβλήματα απόδοσης ενος chipset ως προς την μεταφορά δεδομένων αν το ίδιο είναι προβληματικό?
Εγώ σε όσες διορθώσεις σε προβλήματα hardware έχω δει ρίχνουν την απόδοση και δεν την ανεβάζουν.

petasis
01-05-10, 15:22
Μήπως έχουμε θεοποιήσει λίγο τους Intel SSD;
Έχω έναν με 7 64 μπιτ σε μητρική με Ιντελ τσιπσετ. Καλά πήγαινε στην αρχή, αλλά πλέον μου θυμίζει κλασσικό δίσκο (5 μήνες τον έχω). Και ο μισός είναι άδειος... :down:

ownagE_
01-05-10, 15:27
Έχω έναν με 7 64 μπιτ σε μητρική με Ιντελ τσιπσετ. Καλά πήγαινε στην αρχή, αλλά πλέον μου θυμίζει κλασσικό δίσκο (5 μήνες τον έχω). Και ο μισός είναι άδειος... :down:

Μήπως απλά συνήθισες την ταχύτητά του?
Μήπως δεν έχεις το τελευταίο firmware (+ Microsoft AHCI controller drivers) για να ειναι ενεργό το TRIM?

George978
01-05-10, 15:27

γυρνα για ενα μηνα σε μηχανικο δισκο και θα καταλβεις

sonic
01-05-10, 15:29
Ακριβώς όπως λέει και ο George:whistle:

AppDeb
01-05-10, 15:45
Νομίζω έχετε μπερδέψει τα πράγματα. Bugs (συνήθως τα λένε errata) υπάρχουν σε όλα τα chipsets και σε όλους τους επεξεργαστές. Δεν υπάρχει τίποτα bug free. Αυτά τα bugs λύνονται είτε με workaround σε microcode/firmware/bios επίπεδο, είτε με workaround σε drivers, είτε με workaround σε userland. Το linux kernel δεν είναι εξαίρεση, είναι και αυτό γεμάτο workarounds σε όλους τους drivers γιατί πολύ απλά κανένα hardware δεν είναι τέλειο.

Παραδείγματα:
Bugs P55:
http://www.intel.com/Assets/PDF/specupdate/322170.pdf

Bugs SB750:
http://support.amd.com/us/Embedded_TechDocs/46837.pdf

Bugs core i7:
http://download.intel.com/design/processor/specupdt/320836.pdf

Bugs Phenom:
http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/white_papers_and_tech_docs/41322.PDF

Στην περίπτωση του C1E και τους SATA, η άποψη μου είναι, ότι δεν είναι καν bug. Το C1E κάνει turn off τους CPU που δεν χρησιμοποιούνται, και βάζει την L1/L2 cache τους στην L3 μέχρι να ξυπνήσει και μετά από αυτό μπαίνει οσο γίνεται όλο το motherboard σε low-power mode (χαμηλωμένα HT speed, SΑΤΑ link-speed κλπ).

Οι AMD CPU's είναι λίγο πιο αργοί στο να ξυπνάνε από τους intel + το ότι δεν υπήρχε μηχανισμός στο να ξυπνάνε από ΙΟ από δίσκους, επειδή ο CPU ξυπνάει απο CPU usage και όχι από disk usage. Αυτό δεν ήταν πρόβλημα με τους HDD, αλλά έγινε θέμα με τους SSD που έχουν τρελές ταχύτητες.

Όπως είπα αυτό imo δεν είναι bug και επίσης ισχύει σε όλα τα chipset/cpu, αλλού πολύ, αλλού λίγο. Πάρτε και τα προβλήματα πού έχει το "high-end" Χ58 της Intel με ενεργοποιημένα τα power management με SSD.

http://www.tomshardware.com/reviews/ssd-hdd-power,2170-4.html

Όλο το άρθρο από την αρχή εδώ:

http://www.tomshardware.com/reviews/ssd-hdd-power,2170.html

Ξαναλέω ότι όλες αυτές οι παραξενιές δεν υπάρχουν καθόλου πια στους thuban. Για άλλα intel/amd που δεν έχω δοκιμάσει δεν ξέρω τι γίνεται.

petasis
01-05-10, 15:57
Μήπως απλά συνήθισες την ταχύτητά του?
Μήπως δεν έχεις το τελευταίο firmware (+ Microsoft AHCI controller drivers) για να ειναι ενεργό το TRIM?
Θυμάμαι είχα περάσει ένα firmware όταν τον αγόρασα (γύρω στα Χριστούγεννα), που υποστήριζε TRIM. Δεν ασχολήθηκα από τότε.

γυρνα για ενα μηνα σε μηχανικο δισκο και θα καταλβεις
Μπορεί, αλλά έχω και άλλους δίσκους στο σύστημα. Ένα raid-0 με τα δεδομένα μου, και έναν green για temp.

Ακριβώς όπως λέει και ο George:whistle:
Τι να πω. Ή συνήθισα, ή έπεσαν οι επιδόσεις. Ή έγιναν και τα 2 μαζί... :)

Δεν έχω δοκιμάσει άλλον SSD, οπότε δεν έχω και μέτρο σύγκρισης... :oops:

manicx
01-05-10, 16:50
Απόδειξη δεν έχουμε καμμία

Η μόνη απόδειξη που έχουμε είναι ότι

α) Σίγουρα δεν έφτιαξες Μαγιάτικο στεφάνι
β) Συνεχίζεις να πετάς την μία μπαρούφα μετά την άλλη.

Εγώ σου έδωσα συμβουλή, κατέβα από το άσπρο άλογο και βάλε μυαλό γιατί εκτίθεσαι.

Tiven
01-05-10, 20:27
Δεν νιώθουν οι SSD λέμε. Ακόμα και χωρίς TRIM.

amoyda
02-05-10, 09:33
http://www.tcmagazine.com/comments.php?shownews=34118&catid=6
καποιος κοιμαται εκει περα:rofl:

profitis
05-05-10, 20:35
Kαλησπέρα σε όλους,

η κοπελια έχει την μητρική GIGABYTE GA-MA790GP-DS4H (http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=2887)

Στο link λέει οτι μπορει να αναβαθμισει στους τελευταίους εξαπύρηνους.Ισχύει κάτι τέτοιο; (λιγο δύσκολο το βλέπω) Βέβαια στο βιβλιαράκι της μητρικης που έχουμε εδώ λέει AM2+. Aν δεν κάνω λάθος οι νέοι εξαπυρηνοι μπαίνουν σε AM3. Το AM2+ είναι συμβατο με το AM3;

Εχει έναν 9950 Phenom, πρώτης γενιας πάνω, και τις χτυπάει τρελες θερμοκρασίες (80+ ) ενώ κάνει copy paste, ή κάποια λιγάκι απαιτητική δουλεια. Το κουτί ψύχεται τέλεια (HAF 932) και πάνω στον επεξεργαστή εχει την ψύχτρα Xigmatek HDT-D1284 CROSSBOW.

Το PC φοράει Windows Xp x64. To πρόβλημα με τη θερμοκρασία ειναι πραγματικα πολυ ενοχλητικό, ούτε μία ταινιούλα σε 1080p δεν μπορούμε να δούμε αφού σφυρίζει τρελα το BIOS. Εχει φτάσει μέχρι και 100 βαθμους που έκλεισε το PC.

Τα βήματα που έxουμε σκεφτει:

1) Aλλαγή πάστας
2)Bios Update
3)αλλαγή λειτουργικου σε Windows 7 (αν και σε Ubuntu παιζουν τα ίδια προβλήματα)
4)αλλαγή ψύχτρας

Αν πάντως 1 στα 100 δέχεται τον εξαπύρηνο η αναβάθμιση έχει φύγει :P :P :P

gtklocker
05-05-10, 20:37
Βάλε τη μαμά ψύκτρα και άπλωσε σωστά την πάστα.

NT1G
05-05-10, 20:41
Kαλησπέρα σε όλους,

η κοπελια έχει την μητρική GIGABYTE GA-MA790GP-DS4H (http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=2887)

Στο link λέει οτι μπορει να αναβαθμισει στους τελευταίους εξαπύρηνους.Ισχύει κάτι τέτοιο; (λιγο δύσκολο το βλέπω) Βέβαια στο βιβλιαράκι της μητρικης που έχουμε εδώ λέει AM2+. Aν δεν κάνω λάθος οι νέοι εξαπυρηνοι μπαίνουν σε AM3. Το AM2+ είναι συμβατο με το AM3;

Εχει έναν 9950 Phenom, πρώτης γενιας πάνω, και τις χτυπάει τρελες θερμοκρασίες (80+ ) ενώ κάνει copy paste, ή κάποια λιγάκι απαιτητική δουλεια. Το κουτί ψύχεται τέλεια (HAF 932) και πάνω στον επεξεργαστή εχει την ψύχτρα Xigmatek HDT-D1284 CROSSBOW.

Το PC φοράει Windows Xp x64. To πρόβλημα με τη θερμοκρασία ειναι πραγματικα πολυ ενοχλητικό, ούτε μία ταινιούλα σε 1080p δεν μπορούμε να δούμε αφού σφυρίζει τρελα το BIOS. Εχει φτάσει μέχρι και 100 βαθμους που έκλεισε το PC.

Τα βήματα που έxουμε σκεφτει:

1) Aλλαγή πάστας
2)Bios Update
3)αλλαγή λειτουργικου σε Windows 7 (αν και σε Ubuntu παιζουν τα ίδια προβλήματα)
4)αλλαγή ψύχτρας

Αν πάντως 1 στα 100 δέχεται τον εξαπύρηνο η αναβάθμιση έχει φύγει :P :P :P

Τον δέχεται.

GA-MA790GP-DS4H (http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2887&ver=#anchor_os)
AMD Phenom II X6 1090T 3200MHz 512KBx6 6MB Thuban 45nm E0 125W 4000 F7E
AMD Phenom II X6 1055T 2800MHz 512KBx6 6MB Thuban 45nm E0 125W 4000 F7E
AMD Phenom II X6 1055T 2800MHz 512KBx6 6MB Thuban 45nm E0 95W 4000 F7E
AMD Phenom II X6 1035T 2600MHz 512KBx6 6MB Thuban 45nm E0 95W 4000 F7E

profitis
05-05-10, 20:46
thank you παιδια...

ναι το είδα και εγω αυτο και χάρηκα, αλλά έλα που η μητρικη είναι AM2+ με DDR2. Ο πίνακας αυτός τον έχει στο AM3 :cry: .

Είναι συμβατο το AM2+ με το AM3...Πολύ δύσκολο μου φαινεται :cry:

George978
05-05-10, 20:50
οχι βρε κανονικα ΑΜ2+ ειναι , εχει και onboard μνημη Built-in 128MB DDR3 1333MHz SidePort Memory , αλλο ειναι αυτο .

BigBlack
05-05-10, 20:50
Είναι συμβατο το AM2+ με το AM3...Πολύ δύσκολο μου φαινεται

Είναι, μην ανησυχείς. Αλλά το πρόβλημα με τις θερμοκρασίες πρέπει να το κοιτάξεις ανεξάρτητα από την αναβάθμιση.

profitis
05-05-10, 20:57
Δηλαδή μπορώ να πετάξω πάνω σε AM2+ κανονικα τον http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559592 ; o 1055 όμως δεν έχει DDR3 memory controller ενω η μητρική εχει αποκλειστικα DDR2 μνήμες...;

Tα έχω μπερδέψει λιγακι :S Georg978, τι εννοεις οτι παιζει με τη μνήμη την on board 128mb στο mobo;

@ ADSLgr.com All rights reserved.