Επιστροφή στο Forum : AMD x86-64 - Εξειδικευμένο thread
οι, εν έχω P4 :p
phenom I 9650, sapphire mainboard (του alekan :p) με το 790gx και DDR2 ακόμα :p
(εν ξέρω, αλλά, οι sapphire μητρικές, που είναι rebranded jetway, έχουν...χοντρό πρόβλημα με το memory bandwidth...)
Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος αναβάθμισης; Ή ελέω πράσινου σκώληκα; Γιατί αν εξαιρέσεις την 790, δεν είσαι και χάλια...
Εγώ νομίζω έχουμε καθυστερήσει να δούμε νέο chipset από την AMD;
(Περιμένω κάτι με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών της σειράς 6000, που νομίζω έχει βάλει μόνο σε χαμηλής κατανάλωσης επεξεργαστές μέχρι στιγμής).
Οπότε και εγώ λέω να περιμένεις, μήπως βγάλει νέα chipset.
DaveMurray
22-05-11, 23:08
Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος αναβάθμισης; Ή ελέω πράσινου σκώληκα; Γιατί αν εξαιρέσεις την 790, δεν είσαι και χάλια...
ελέω καθαρού αέρα αλλαγής ----> :p
(πράσινος σκώληξ = ? :p)
Ναι, υπάρχει λόγος αγοράς νέου εξοπλισμού. Το παρών σύστημα θα πάει για τις ανάγκες της οικογενειακής επιχείρησης, άρα θα χρειαστώ για εμένα, κάτι σύγχρονο σαν παιζάκι που μαι :p
(πράσινος σκώληξ του καταναλωτισμού) :P
Αν μπορείς να περιμένεις καλό θα ήταν, αλλά και ένα σετάκι Ζ68 με i5/i7 επίσης θα ήταν καλό. Εξαρτάται από το πόσο το βιάζεσαι.
DaveMurray
22-05-11, 23:15
Ο χρόνος θα εξαρτηθεί, ανάλογα με το αν βρεθεί η καλύτερη βέλτιστη επιλογή στα εξαρτήματα. Να συμφέρουν από κόστος, και ποιότητα, ανάλογα με τον καιρό της αγοράς. Δεν θέλω να κλαίω τα χρήματα μου, να πάνε σε σωστή επιλογή. Τόσο χρονικά, όσο και ποιοτικά :)
AsRock A75-Extreme6: Νέα μητρική της AsRock με το ολοκαίνουριο socket FM1 της AMD (http://www.hwbox.gr/news-vga/12160-asrock-a75-extreme6-nea-mitriki-tis-asrock-me-olokainourio-socket-fm1-tis-amd.html)
=======
Μειώσεις τιμών, εν όψη Bulldozer (http://www.hwbox.gr/news-cpu/11985-amd-meioseis-timon-en-opsi-bulldozer.html)
Αναλυτικά τα μοντέλα των Llano για Notebooks !!!
Αναλυτικά τα μοντέλα των Llano για Notebooks !!!
Άραγε θα παίρνουν κλόκι αυτές οι gpus?:twisted:
Ο επεξεργαστής όπως τον βλέπω, θα μπορούσε να οδηγήσει αυτή την gpu ακόμα και στα 800Mhz να ήταν! Σε καλό γραμμένα, multi-threaded games φυσικά...!
Άραγε θα παίρνουν κλόκι αυτές οι gpus?:twisted:
Ο επεξεργαστής όπως τον βλέπω, θα μπορούσε να οδηγήσει αυτή την gpu ακόμα και στα 800Mhz να ήταν! Σε καλό γραμμένα, multi-threaded games φυσικά...!
Αμα είναι "άρρωστος" ο άνθρωπος :p Ακόμη δεν βγήκαν ,κλοκι ονειρεύεσαι:lol:
Αλλά notebook, δεν θα είναι λίγο HOT για κλόκι;
Αμα είναι "άρρωστος" ο άνθρωπος :p Ακόμη δεν βγήκαν ,κλοκι ονειρεύεσαι:lol:
Αλλά notebook, δεν θα είναι λίγο HOT για κλόκι;
Ε τι, χωρίς κλόκι? Να βάλουν καλές ψύκτρες!:p
Όντως για notebooks είναι κομματάκι δύσκολο. Ελπίζω να μη κλειδώσουν τα desktops τουλάχιστον.:hmm:
Gigabyte GA-990FXA-UD7: Το νέο high-end μοντέλο της Gigabyte για το socket AM3+ (http://www.hwbox.gr/news-motherboards/12172-gigabyte-ga-990fxa-ud7-neo-high-end-montelo-tis-gigabyte-gia-socket-am3.html)
psolord αυτή για σένα :p
Gigabyte GA-990FXA-UD7: Το νέο high-end μοντέλο της Gigabyte για το socket AM3+ (http://www.hwbox.gr/news-motherboards/12172-gigabyte-ga-990fxa-ud7-neo-high-end-montelo-tis-gigabyte-gia-socket-am3.html)
psolord αυτή για σένα :p
Ευχαριστώ!:p
Δεν μου τα λένε καλά οι κατασκευαστές πάντως! Πάνε και βάζουν μόνο 8 SATA, 8 phase CPU VRM και ένα Ethernet, σε μητρική κατηγορίας UD7? WTF?:hmm:
Το κάνουν μόνο και μόνο για να σε δυσκολέψουν, Λευτέρη. :biggrin:
Τιμή κανά 200 € η νεα Gigabyte ; Αν ήταν ΙNTEL chipset θα έλεγα 300:p
Όπως τα κάνανε όμως το κλόκι δεν έχει ενδιαφέρον. Με τόσα κουμπιά ,διακόπτες κι αυτοματισμούς, κι ένας 10χρονος κάνει κλόκι με ασφάλεια. Που είναι οι παλιές καλές εποχές που το κλόκι είχε το απιτούμενο ρίσκο και την αγωνία.
Το κάνουν μόνο και μόνο για να σε δυσκολέψουν, Λευτέρη. :biggrin:
Μάλλον προσπαθούν να μου κάνουν οικονομία! :twisted:
http://www.techpowerup.com/img/11-05-23/121a.jpg
Ψευτοcores δια 2, segmentation της αγοράς σαν το απαράδεκτο socket 754, και τα ίδια μυαλά στην "υποστήριξη".
Βλέπω την AMD φουνταριστή για τον πάτο.
ΥΓ: Και χωρίς ακόμα να ξέρουμε στοιχεία για θόρυβο.
Βλέπω την AMD φουνταριστή για τον πάτο.
Σε υπόγα;
Εδώ υπάρχει ακόμα η VIA με τον nano και nano X2 και σύντομα και nano X4, η AMD θα κλείσει επειδή κάποιος δεν γουστάρει πως φτιάχνει τους πυρήνες της.:whistle:
Βρε πως αλλάζουν οι καιροί από τότε που θα έκλεινε η Intel :rofl:
Βρε πως αλλάζουν οι καιροί από τότε που θα έκλεινε η Intel :rofl:
Off-topic αλλά μια που διαβασα την σύνθεση του PC σου. Από την οθόνη είσαι ικανοποιημένος; Έχουμε την ίδια και μαζεύω εντυπώσεις
Διέρρευσε η τιμή ενός notebook της HP το οποίο έρχεται με τον A6-3410MX της AMD .
Ο επεξεργαστής αυτός είναι ένας τετραπύρηνος, χρονισμένος στα 1,6Ghz και με turbo core 2,3Ghz και έχει ενσωματωμένη IGP την HD 6520G !!
Το laptop φαίνεται να φοράει και μια εξωτερική κάρτα γραφικών την ATI HD 6750M !!!
Όπως έχουμε πει παραπάνω η ενσωματωμένη IGP της CPU και η εξωτερική κάνουν ένα CROSSFIRE το οποίο έρχεται με την ονομασία :
HD 6520G + HD 6750M = 6755G2
APU includes a Radeon HD 6520G HD embedded chip (320 Stream Processors @ 400mhz) but HP also included a Radeon HD 6750M Graphics solution with upto 480 Stream processors
αταλαβαίνετε πως η παραπάνω εξέλιξη με την ταυτόχρονα φαινομενικά επιθετική τιμολογιακή πολιτική της AMD (590€ μόνο) θα φέρει ίσως τα πρώτα πραγματικά gaming notebooks στα σπίτια μας !!
Ωρέ τα 600 περίσσια ευρώ ποιός θα τα φέρει στα σπίτια μας;:p
590 + την σχάρα για το ψήσιμο μπριζόλας με Crossfire σε λαπτοπ
Κάτσε να δεις πρώτα θερμοκρασίες και μιλάμε ξανά.
Ναι, με Crossfire........ Εκτός και αν έχει ανακαλυφθεί τρόπος το Crossfire να μην έχει προσθέτει θερμοκρασία αλλά να την κάνει να πέφτει, σαν αιρκοντίσιον.
Ναι, με Crossfire........ Εκτός και αν έχει ανακαλυφθεί τρόπος το Crossfire να μην έχει προσθέτει θερμοκρασία αλλά να την κάνει να πέφτει, σαν αιρκοντίσιον.
μιλάμε για crossfire on demand
και για οικονομικό λάπτοπ
αν κάποιος ζητάει τρελές επιδόσεις με χαμηλές θερμοκρασίες τότε είναι παράλογος
είναι πολύ έξυπνη λύση και ελπίζω να δουλεύει όπως ονειρευόμαστε :oneup:
Διέρρευσε η τιμή ενός notebook της HP το οποίο έρχεται με τον A6-3410MX της AMD .
Ο επεξεργαστής αυτός είναι ένας τετραπύρηνος, χρονισμένος στα 1,6Ghz και με turbo core 2,3Ghz και έχει ενσωματωμένη IGP την HD 6520G !!
Το laptop φαίνεται να φοράει και μια εξωτερική κάρτα γραφικών την ATI HD 6750M !!!
Όπως έχουμε πει παραπάνω η ενσωματωμένη IGP της CPU και η εξωτερική κάνουν ένα CROSSFIRE το οποίο έρχεται με την ονομασία :
HD 6520G + HD 6750M = 6755G2
αταλαβαίνετε πως η παραπάνω εξέλιξη με την ταυτόχρονα φαινομενικά επιθετική τιμολογιακή πολιτική της AMD (590€ μόνο) θα φέρει ίσως τα πρώτα πραγματικά gaming notebooks στα σπίτια μας !!
Ω? 800 stream processors σε laptop με 1366Χ768 στα 590 ευρώ? Πολύ καλό!:oneup:
Το μόνο που με ανησυχεί είναι ο επεξεργαστής. Αν το IPC του είναι κοντά με τους K10.5, ακόμα και με turbo core στα 2.3Ghz θα υπάρχει πρόβλημα!
Κλόκι θα παίρνει?:sneer: :p
Το σπόιλερ το γραψες λόγω της προσφοράς με τη σχάρα; :p
Το σπόιλερ το γραψες λόγω της προσφοράς με τη σχάρα; :p
Μπα δεν νομίζω να έχει πρόβλημα μωρέ. Απλά θα βάλουν λίγο περισσότερο αλουμίνιο μέσα και πάπαλα!:)
Με τα 300 ευρώ που γλυτώνεις από σημερινό μηχάνημα αντίστοιχων δυνατοτήτων, παίρνεις και σχάρα και μπριζολάκια να σου πάει η χοληστερίνη στο 700!:p
ότι είπε ο teodor. Και μιλάμε για εξωτερική την δεύτερη κάρτα όχι πάνω στην APU. Αν το ολοκληρωμένο της APU αποδίδει θερμικά όσο μια απλή CPU, τότε θερμικά θα έχεις ότι απόδοση και σε ένα κοινό laptop.
Off-topic αλλά μια που διαβασα την σύνθεση του PC σου. Από την οθόνη είσαι ικανοποιημένος; Έχουμε την ίδια και μαζεύω εντυπώσεις
Δεν έχω παράπονο. Δεν είμαι πολύ ψείρας αλλά δεν κάνω και επεξεργασία βίντεο/φωτογραφίας για να μου είναι απαραίτητη η τέλεια πιστότητα.
Επίσης ταινίες βλέπω στην LED TV μου οπότε μόνο δουλειά γραφείου και κάνα παιχνιδάκι στην οθόνη.
Παλιά είχαμε τα κάρβουνα, μετά τα ψευτο-συνθετικά κάρβουνα, και τώρα crossfire σε laptop.
Δεν χρειάζεσαι κι αδέσμευτο τύπο για προσάναμα.
Έχω την εντύπωση, ότι οι διπλές κάρτες στα λαπτοπ είναι περισσότερο για μείωση της κατανάλωσης (η ενεργοβόρα κλείνει όταν δεν χρειάζεται) και όχι τόσο για "crossfire"...
Δηλαδή πόσο χειρότερα να είναι θερμικά ο συνδιασμός της ΑΜΔ από αυτόν:
Intel Core i5 480M 35 W TDP + GeForce GT 330M 23W TDP
590 + την σχάρα για το ψήσιμο μπριζόλας με Crossfire σε λαπτοπ
Μια κάρτα γραφικών θα έχει με κατανάλωση όση η ATI 5650 και μια IGP η οποίο καταναλώνει μαζί με το cpu (ΙGP+ CPU= ΑPU) 35Wtt - 45watt (ΤDP) όσο καταναλώνει δηλαδή ο I7 2630QM !!!
Συμπερασματικά μην τρελαίνεσαι για τις θερμοκρασίες, θα είναι εντός ορίων !;)
........Auto merged post: adtakhs πρόσθεσε 17 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Παλιά είχαμε τα κάρβουνα, μετά τα ψευτο-συνθετικά κάρβουνα, και τώρα crossfire σε laptop.
Δεν χρειάζεσαι κι αδέσμευτο τύπο για προσάναμα.
Είναι υβριδικό crossfire της APU με την εξωτερική κάρτα, το οποίο :
a) Μειώνει την κατανάλωση ενέργειας γιατί σε απλές εργασίες η εξωτερική που είναι ποιο ενεργοβόρα μένει εκτός !!!
b) Aυξάνει κατά πολύ την απόδοση γιατί όταν χρειαστεί η ισχύ μιας δυνατής κάρτας οι IGP και η εξωτερική cpu κάνουν crossfire και ανταπεξέρχονται σε συνθήκες που η εξωτερική κάρτα μόνη της ΔΕΝ θα μορούσε !!!
- Η APU έχει ένα συγκεκριμένο θερμικό φορτίο το οποίο έχει ανακοινωθεί πως είναι ίδιο με το θερμοκό φορτίο του I7 2630QM , του I7 480M και 580M κ.λ.π.
Συμπερασματικά ΔΕΝ επιβαρύνει σε κάτι η IGP ,σε σχέση με έναν άλλο επεξεργαστή, την APU !
Επίσης οι σειρά HD6000.Μ της ΑΤΙ διακρίνεται για την καλή ενεργειακή της συμπεριφορά για αυτό το λόγο έχει εκτοπίσει και τις αντίστοιχες υλοποιήσεις την Nvidia από την αγορά ! Αρα στο σύνολό δεν θα υπάρξει πρόβλημα !
doctor_667
25-05-11, 23:50
Ωραία πράγματα για σκοπεύουν να αγοράσουν λάπτοπ τους επόμενους μήνες, όπως εγώ. Ξέρουμε πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσουν;
HELL_pegaSOS
26-05-11, 12:16
Η ονοματοδοσία στους Liano είναι σκέτο μπέρδεμα.
Ενώ στις μπουλντόιζες οι 6πύρηνοι ξεκινάνε με 6 και 8πύρηνοι με 8, διπ΄πυρηνοι-4πύρηνοι Liano όλοι ξεκινάνε από 3 ενώ έχουν πρόθεμα Α4, Α6, Α8 κάτι που προκαλεί σύγχυση για το τι τελικά παίρνεις.
Προβλέπω ακόμη και στις περιγραφές των μαγαζιών να μπερδεύονται και τελικά οι απλοί πελάτες να μην μπορούν να βγάλουν άκρη και στο τέλοςαπηυδησμένοι να λένε "Σταμάτα με τις ονομαστίες. Θέλω τετραπύρηνο επεξεργαστή γύρω στα χχχ ευρώ".
Από ότι ακούω η Μπουλντόζα μπορεί να πάει για Σεπτέμβριο....!
Από ότι ακούω η Μπουλντόζα μπορεί να πάει για Σεπτέμβριο....!
Σωστά ακούς σύμφωνα με αυτό (http://news.softpedia.com/news/AMD-s-Bulldozer-CPUs-Won-t-Reach-Retail-Until-Q3-2011-Report-202051.shtml) και ίσως αργότερα.
αν βγουν τοτε θα βγουν παραλληλα με τους ivy bridge οποτε μαλλον το εχουν χασει το παιχνιδι
Ενώ στις μπουλντόιζες οι 6πύρηνοι ξεκινάνε με 6 και 8πύρηνοι με 8, διπ΄πυρηνοι-4πύρηνοι Liano όλοι ξεκινάνε από 3 ενώ έχουν πρόθεμα Α4, Α6, Α8 κάτι που προκαλεί σύγχυση για το τι τελικά παίρνεις.
Προβλέπω ακόμη και στις περιγραφές των μαγαζιών να μπερδεύονται και τελικά οι απλοί πελάτες να μην μπορούν να βγάλουν άκρη και στο τέλοςαπηυδησμένοι να λένε "Σταμάτα με τις ονομαστίες. Θέλω τετραπύρηνο επεξεργαστή γύρω στα χχχ ευρώ".
Eδώ έχεις μπερδευτεί με το όνομα της σειράς :p
Llano, οχι liano.
lol αυτη η AMD. Ποτέ στην ωρα της!
Κανεις δεν θελει TLB v.2, αλλα οταν οι Sandy Bridge κλεινουν 6μηνο συντομα, και εσυ ακομα πουλας επεξεργαστες επιπεδου -στην καλυτερη- nehalem, και bumpαρεις συνεχως το κλοκι τους τιποτα δεν παει καλα.
ειμαστε στον phenom 980. Θα τα χιλιασει αραγε πριν την μπουλντοζα?
Ααααααααααααααααααααααααααααχχχχχχχχχχχ αν είχα ένα σεντ για κάθε φορά που σας λέω αλήθειες (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=4119602&postcount=8115), τώρα θα είχα όλα τα απαραίτητα κεφάλαια για να νοικιάσω σπίτι στη Λούτσα τον Αύγουστο.
Ήταν πολύ φιλόδοξη η μπουλντόζα και δεν τους βγαίνει με τίποτα... :hmm:
Και τι θα παρουσιάσουν σε 15 μέρες;
Και τι θα παρουσιάσουν σε 15 μέρες;
Τα κλαρκ!:p
Παλι βλεπω πολλους να μιλανε για λαπτοπ amd με χαμηλη καταναλωση ,μεγαλη αυτονομια κλπ..
Ηταν οι ιδιοι που περυσι μας ελεγαν οτι οι mobile phenom quad core θα ειναι πιο energy efficient απο τους intel κλπ.(επειδη πιστευαν τα νουμερα της amd)
Μεχρι να δουμε με τα ματια μας laptop με amd quad core cpu (που να μην ειναι αργοι σαν αυτους που ανακοινωθηκαν) και να εχει αυτονομια 5-8 ωρων σε real use οπως αρκετα intel laptop με quad core i7 ας κραταμε μικρο καλαθι.
Για επιδοσεις φυσικα ουτε λογος. Εχει πολυ ψωμι ακομα για να φθασει τους intel.
Το πρόβλημα δεν είναι αυτό με τους Liano.
Το πρόβλημα είναι άλλο.
Ακόμα δεν έχει πει ευθέως και ευθαρσώς η AMD, αν είναι πραγματικά cores, ή ψευτο-cores μισά (όπως των Bulldozer), αυτά των Liano.
Και συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο.
........Auto merged post: WAntilles πρόσθεσε 1 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Εικόνα του die των Liano έχει δημοσιευτεί πουθενά;
@ ADSLgr.com All rights reserved.