Επιστροφή στο Forum : AMD x86-64 - Εξειδικευμένο thread
Δηλαδή η DFI κατάληξε μητρική για όλη την οικογένεια???
Προφανως αναφερονται στην Asus και οχι στην DFI. ;)
Δηλαδή η DFI κατάληξε μητρική για όλη την οικογένεια???
ASUS M3N78-EMH HDMI ;)
Έρχονται: :cool:
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3260&p=1
32237
Οι πρώτοι B3 Phenom πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα. Ενα από τα πρώτα samples εξέτασε και το AnandTech, δείτε εδώ: http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3260&p=3
Αν παραμείνουν και οι τιμές στα τωρινά επίπεδα (ο 9600 κάτω από 200 ευρώπουλα στο e-shop) ή και πέσουν λιγάκι ακόμη, μάλλον αρχίσει να γίνεται λιγάκι ανταγωνιστικός.
edit: wan, άργησα να πατήσω την "υποβολή" και με πρόλαβες...
Ελπιζω τελη του μηνα, ή αρχες Απριλιου να ειναι στα ραφια και μαλιστα σε χαμηλες τιμες.
Οι πρώτοι B3 Phenom πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα. Ενα από τα πρώτα samples εξέτασε και το AnandTech, δείτε εδώ: http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3260&p=3
Αν παραμείνουν και οι τιμές στα τωρινά επίπεδα (ο 9600 κάτω από 200 ευρώπουλα στο e-shop) ή και πέσουν λιγάκι ακόμη, μάλλον αρχίσει να γίνεται λιγάκι ανταγωνιστικός.
edit: wan, άργησα να πατήσω την "υποβολή" και με πρόλαβες...
Στο skroutz ξεκινά από 167 ;)
RASTAVIPER
13-03-08, 17:01
Προφανως αναφερονται στην Asus και οχι στην DFI. ;)
Έτσι είναι κατανοητό..
Ελπιζω τελη του μηνα, ή αρχες Απριλιου να ειναι στα ραφια και μαλιστα σε χαμηλες τιμες.
Υπαρχει και ειδηση πως θα μειωσει τις τιμες γενικα η AMD.
Θετικο αυτο. Θα "τραβηξει" κατω και αλλους επεξεργαστες.
Ολα προς οφελος του καταναλωτη.
ΥΓ. WAntilles γιατι δεν ανεβαζεις και την φωτο με τα στατιστικα που δειχνει ποσο χαντακωνε το TLB bug τους B2???
Ή μαλλον ποσο απο "σβερκο" αγορασαν Phenom?
Ώρε θα ξυπνήσει ο πράσινος σκώλυξ πάλι και άντε να τον κοιμήσεις.
Ώρε θα ξυπνήσει ο πράσινος σκώλυξ πάλι και άντε να τον κοιμήσεις.
Μπα.
Κρατα μικρο καλαθι. ;)
Έχω βάλει σκοπό να αναβαθμίσω όταν πάμε στα 32nm, αν δεν το καταφέρω μπορείτε να μουτζώνετε ελεύθερα.
Έχω βάλει σκοπό να αναβαθμίσω όταν πάμε στα 32nm, αν δεν το καταφέρω μπορείτε να μουτζώνετε ελεύθερα.
Να αναβαθμισεις την καταλληλη περιοδο.
Οταν ολα ειναι καλα και οχι "φρεσκα" (οπως μητρικες ή επεξεργαστες, βλεπε Phenom 9x00) , οταν εχουν καλη τιμη και οταν ολα σου δινουν μια προοπτικη τουλαχιστον τριων ετων πριν την επομενη αναβαθμιση. ;)
Πλέον νομίζω ότι ότι και να πάρεις τον έχεις αυτόν τον ορίζοντα τριών χρόνων(και λίγο είναι). Το πρόβλημα μου
δεν είναι οι ανάγκες μου, που καλύπτονται άνετα με αυτά που έχω, είναι τα "θέλω" μου, γιαυτό ανέφερα και το
πρασινο σκουλήκι (του καταναλωτισμού) ;)
καπου διαβασα η ΑΜΔ ετοιμαζει καινουριο εργοστασιο για τα 32ρια , οταν βρω το λινκ θα το βαλω
καπου διαβασα η ΑΜΔ ετοιμαζει καινουριο εργοστασιο για τα 32ρια , οταν βρω το λινκ θα το βαλω
Μάλλον εννοείς αυτό: http://www.tgdaily.com/content/view/36204/118/
Εντέλει την GA-MA78GM-S2H (http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2758) θα την δούμε από τα μέρη μας; Παντού στην Ευρώπη την βρίσκω, εκτός από δω... :sorry:
AMD updates desktop CPU launch schedule
AMD is planning to launch B3 stepping quad-core Phenom 9050 series CPUs including 9850, 9750, 9650, 9550 and 9150 within the next 1-2 weeks, however the top-end 9850 will only reach a core frequency of 2.5GHz, instead of the original goal of 2.6Ghz. The company expects to be able to deliver higher core frequencies in the third quarter this year, according to sources at motherboard makers.
Πηγές:
OC Workbench (http://www.ocworkbench.com/)
DigiTimes (http://www.digitimes.com/mobos/a20080317PD209.html)
ΥΓ: Τα-τα-τα-ταν-τα-ταααν-τα-ταραταααααααααααααν, τα-τα-τα-ταν-τα-ταααν-τα-ταραταταααααν, ταραταααααααααααραν, ταραταααααααααααραν, ταρατα-τατατατααααααν, τατατατααααν.
Τα-τα-τα-ταν-τα-ταααν-τα-ταραταααααααααααααν...
Μίλησε κανείς για χαρτιά και πέηπερς; :-k
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522611
Αυτη τη στιγμη σας γραφω απο PC με τη συγκεκριμενη μητρικη. Καηκε η Netburst σομπα μιας φιλης κ μου ζητησε μια υπερ-budget αναβαθμιση. Λοιπον, η μητρικη που μολις αναφερθηκε, ενας athlon x2 4800+ στα 65nm κ 2gb DDR2 @ 800, συνολο ουτε 200€.
Η μητρικη πραγματικα τα σπαει. Λυπαμαι που το λεω, αλλα οσο κ να χτυπηθει η AMD, καλυτερα chipset απο αυτα που βγαζει η Nvidia για τους ιδιους τους επεξεργαστες της δεν προκειται να βγαλει. Περα απο το οτι ειναι ιδανικοτατη για ΗΤΡC, μπορει κατα τη γνωμη μου να καλυψει την πλειονοτητα των χρηστων που ξερουν τι ψαχνουν. 6 SATA ports, η καλυτερη ενσωματωμενη VGA που εχω δει (παιζει το WoW - γιατι ειναι κ καμμενη η κοπελια :p - στα 1280x1024 με ρυθμισεις στο medium στα 45fps!!!!), HDMI port, HD 7.1 ηχος, υποστηριξη Purevideo...
Εβαλα XP64 πανω κ το μηχανημα φυσαει... :worthy::worthy::worthy:
Ας βγει κ κανα τετοιο παιχνιδακι να παιξουμε οι υπολοιποι:
http://www.tcmagazine.com/images/news/Hardware/Nvidia/Nvidia_nForce_780a_board_01r.jpg
Αυτη τη στιγμη σας γραφω απο PC με τη συγκεκριμενη μητρικη. Καηκε η Netburst σομπα μιας φιλης κ μου ζητησε μια υπερ-budget αναβαθμιση. Λοιπον, η μητρικη που μολις αναφερθηκε, ενας athlon x2 4800+ στα 65nm κ 2gb DDR2 @ 800, συνολο ουτε 200€.
Η μητρικη πραγματικα τα σπαει.
Χαίρομαι (τρίβω τα χέρια μου).
Αν και για μένα χαραμίζεται η πλατφόρμα. Έπρεπε να βάλεις 4GB RAM και έναν Phenom B3 9x50 (σε 2 βδομάδες έρχονται) για εκτόξευση.
Λυπαμαι που το λεω, αλλα οσο κ να χτυπηθει η AMD, καλυτερα chipset απο αυτα που βγαζει η Nvidia για τους ιδιους τους επεξεργαστες της δεν προκειται να βγαλει.
Σωστά αλλά δεν φταίει η καλή AMD γι' αυτό. Πρέπει να αποκτήσει σιγά-σιγά τεχνογνωσία chipset που η κακιά ATi δεν είχε.
Εβαλα XP64 πανω κ το μηχανημα φυσαει...
Προφανώς γιατί έβαλες τα καλύτερα Windows που έχουν βγει ποτέ.
wi fi thief
17-03-08, 11:26
Περα απο το οτι ειναι ιδανικοτατη για ΗΤΡC, μπορει κατα τη γνωμη μου να καλυψει την πλειονοτητα των χρηστων που ξερουν τι ψαχνουν. 6 SATA ports, η καλυτερη ενσωματωμενη VGA που εχω δει (παιζει το WoW - γιατι ειναι κ καμμενη η κοπελια :p - στα 1280x1024 με ρυθμισεις στο medium στα 45fps!!!!), HDMI port, HD 7.1 ηχος, υποστηριξη Purevideo...
:respekt::worthy:
Αν και για μένα χαραμίζεται η πλατφόρμα. Έπρεπε να βάλεις 4GB RAM και έναν Phenom B3 9x50 (σε 2 βδομάδες έρχονται) για εκτόξευση.
Μου ειχε βαλει οριο 200€ η κοπελια, αυτα που λες θα τα παρω για παρτη μου μαζι με μια μητρικη σαν αυτη που εβαλα φωτογραφια.
Αν παντως σκεφτεις οτι για ολοκληρωμενο συστημα εδωσα λιγοτερο απο εναν ...γκουχ γκουχ... Core2Quad ... γκουχ γκουχ..., μαλλον μια χαρα τα αξιζε τα λεφτα της η πλατφορμα. :)
To μονο που με χαλασε να σου πω την αληθεια ειναι οτι ακομα δεν εχουν βγει οι K10 athlon, να της εβαζα εναν με 80€ κ να εχει τα προσθετα καλουδια τους
Προφανώς γιατί έβαλες τα καλύτερα Windows που έχουν βγει ποτέ.
Κ προφανως γιατι ειναι κομμενα κ ραμμενα πανω στην AMD64 αρχιτεκτονικη.
Χωρις πλακα (καλα εσυ το ξερεις, για τους υπολοιπους το λεω :p), ειναι εγκλημα να εχεις AMD64 πλατφορμα κ να μη βαλεις ΧΡ64 πανω της, θα απορησεις τι σκ@τ@ καθοσουν κ εκανες τοσο καιρο στα 32bit...
wi fi thief
17-03-08, 12:08
Χωρις πλακα (καλα εσυ το ξερεις, για τους υπολοιπους το λεω :p), ειναι εγκλημα να εχεις AMD64 πλατφορμα κ να μη βαλεις ΧΡ64 πανω της, θα απορησεις τι σκ@τ@ καθοσουν κ εκανες τοσο καιρο στα 32bit...
συμφωνω (αν και εχω vista 64-bit και gentoo AMD64) :worthy:
δυστυχως η 64-bit οφοβια που εντεχνως καλλιεργηθηκε τοσα χρονια φαινεται οτι συνεχιζει να υπαρχει στους αδαεις :down:
συμφωνω (αν και εχω vista 64-bit και gentoo AMD64) :worthy:
δυστυχως η 64-bit οφοβια που εντεχνως καλλιεργηθηκε τοσα χρονια φαινεται οτι συνεχιζει να υπαρχει στους αδαεις :down:
Σωστος, κ σε Linux ειναι εμφανεστατη η διαφορα (Debian AMD64 στο δικο μου 939 συστημα).
Απλα ανεφερα μονο τα XP, γιατι εκει η διαφορα ειναι πραγματικα χαωδης
Έτσι ακριβώς.
Αλλά ούτως ή άλλως, οι αδαείς δεν παίρνουν AMD K8 ή K10.
To μονο που με χαλασε να σου πω την αληθεια ειναι οτι ακομα δεν εχουν βγει οι K10 athlon, να της εβαζα εναν με 80€ κ να εχει τα προσθετα καλουδια τους
Οι K10 Phenom 9150e αναμένονται ίσως και κάτω από τα €120.
Έτσι ακριβώς.
Καί τα Windows x64 καί το Linux amd64.
Διότι ακολουθούν πιστότατα το παγκόσμιο standard amd64.
Και που βρίσκει κανείς XP 64 την σήμερον ημέρα;
http://www.skroutz.gr/c/114/operation_systems.html?keyphrase=xp+64
Τωρα με λιγο ψαξιμο, ολο κ καπου αλλου μπορει να βρεις...;)
Εντέλει την GA-MA78GM-S2H (http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2758) θα την δούμε από τα μέρη μας; Παντού στην Ευρώπη την βρίσκω, εκτός από δω... :sorry:
Αρχές Απριλίου σύμφωνα με την Όκταμπιτ...
συμφωνω , ειναι κριμα να μην βαλεις 4 γιγα τωρα που ειναι τζαμπανταν οσο δε πανε οι τιμες τους
Tri-Core Phenom 8600 tested (http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6306&Itemid=40)
Δεν εχει δημιουργηθει τζαμπα η φοβια για τα 64 bit.
Εγω τα εβαλα αλλα απο games...... ΔΕΝ. Κατα τα αλλα ειδα ελαχιστες διαφορες.
wi fi thief
18-03-08, 14:56
Δεν εχει δημιουργηθει τζαμπα η φοβια για τα 64 bit.
Εγω τα εβαλα αλλα απο games...... ΔΕΝ. Κατα τα αλλα ειδα ελαχιστες διαφορες.
να μην το παμε οφ-τοπικ σε οφ-τοπικ αλλα ποιο παιχνιδι (ή αλλο προγραμμα) δεν σου παιζει σε vista 64-bit? :hmm:
εγω εβαλα: pro 2008, sim city deluxe, toca race driver, pray, richard burns rally, FS 4 και Χ, και παιζουνε μια χαρα :hmm:
τα εγκαθιστουν μονα τους τα vista στον φακελο "program files (x86)" οπως και ολα τα προγραμματα που δεν ειναι 64-bit και τα παιζει χωρις προβλημα ;)
να μην το παμε οφ-τοπικ σε οφ-τοπικ αλλα ποιο παιχνιδι (ή αλλο προγραμμα) δεν σου παιζει σε vista 64-bit? :hmm:
εγω εβαλα: pro 2008, sim city deluxe, toca race driver, pray, richard burns rally, FS 4 και Χ, και παιζουνε μια χαρα :hmm:
τα εγκαθιστουν μονα τους τα vista στον φακελο "program files (x86)" οπως και ολα τα προγραμματα που δεν ειναι 64-bit και τα παιζει χωρις προβλημα ;)
Νομίζω ότι ο νικοκρις εννοεί τα xp64, όπου υπάρχουν πολύ χοντρότερα θέματα με πολλά παιχνίδια και εφαρμογές. Τα 64άρια xp δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα αντίθετα με τα vista, συνεπώς δεν λαμβάνουν πολύ προσοχή από τις εταιρείες.
Π.χ κλασσικό πρόβλημα σε αρκετά (πρόσφατα) παιχνίδια της ΕΑ όπου ο installer τους δεν μπορεί να καταλάβει εάν υπάρχει directx στο μηχάνημα. Προσπαθεί να γράψει το δικό του dx αλλά πάλι ζορίζεται, μπερδεύει καταλόγους, driver signing, γενικά μπάχαλο. Το πρόβλημα λύνεται με διάφορες χακιές σε κάποιες περιπτώσεις, σε κάποιες άλλες δε γίνεται τίποτα.
Tri-Core Phenom 8600 tested (http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6306&Itemid=40)
φοβερό τεστ!!
ΑΝ τα 3 αποτελέσματα είναι σωστά
απο κατανάλωση -10watt για -1πυρήνα είναι πολύ φτωχό αποτέλεσμα
Για την κυκλοφορία του X2 4850E τι έχουμε ακούσει?
wi fi thief
18-03-08, 15:43
με το καλο και στα ραφια: αν η τιμη του ειναι κοντα στο εναμισι κατοσταρικο ειναι πολυ καλη επιλογη :worthy:
€100 και αν για το τρίκυκλο. Και γύρω στα €150 τα διαστημόπλοια πρέπει να έχουν για να είναι ανταγωνιστική.
Λοιπον επειδη πολλα διαβαζεις για διαστημοπλοια και για υποβρυχια να ξερεις οτι:
Δεν υπαρχουν drivers για πολλες συσκευες στα 64bit. Και ειδικα κατι περιεργες καρτες ή scanner ή printer.
Για να μην βρεθεις προ εκπληξεως και με το...64 στο χερι.
Αυτη ειναι η πραγματικοτητα. Πολυ μικρη υποστηριξη στο υλικο και σχεδον καθολου στις παλιες συσκευες.
Γιατι καλη η φαντασια και η ψευδαισθηση αλλά η πραγματικοτητα προσγειωνει ολα τα διαστημοπλοια, πριν καν σηκωθουν, τα καθηλωνει.
Γι`αυτο πριν πληρωσιες οτιδηποτε, πριν κανεις εγκατασταση ή προπαντως πριν κανεις φορματ ΜΗΝ ακουσεις κανεναν ονειροπολο που δεν εχει καν συνδεσει το κινητο στον Η/Υ και απλα παιζει πασιεντζες, και μετα μιλαει για αδαεις ή παραπληροφορηση.
Ψαξε το πρωτα.
ΥΓ. και οχι δεν προτιθεμαι να πεταξω το σκανερ μου χαρη των 64bit, ειδικα οταν θα πρεπει να πληρωσω τοσο γι`αυτο οσο και για το λειτουργικο.
Και οχι δεν προτιθεμαι να σπαταλησω τον χρονο μου σε κατι που θα προσπαθησω να το κανω αρτια λειτουργικο οταν εχω ηδη ενα και ειναι παραγωγικοτατο.
Ειδικα οταν ειναι τοσο παραγωγικο που μπορει να ανταγωνιζεται πολυ πιο ακριβα συστηματα.
ΥΓ2. θα ηταν off-topic αν δεν προσπαθουσαν καποιοι να φλυαρυσουν υπερ του 64bit.
ΥΓ3. Οσο και να εχετε εμποτιστει με μαρκετινκ "GO 64bit", "now you can experience 64bit computing" απο τις διαφημισεις της AMD κρατηστε το για τον εαυτο σας.
Μην παιρνετε αλλους στον λαιμο σας, ειδικα οταν δεν τα λετε ολοκληρωμενα.
Αλλά αυτο μαθατε, να χρησιμοποιειτε ακοπα και περιττα προς οφελος της προωθησης των AMD.
Εγώ απλά ρώτησα, γιατί είχα την (λανθασμένη) εντύπωση ότι δεν βρίσκονται πλέον. (όχι εξυπνακίστικα όμως)
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον πάντως, αλλά μην σε νοιάζει, ξέρω τι κάνω και πότε πετάω τα λεφτά μου.
Όσο για τα 64 μπιτ, έχω τα Βιστα 64, δεν σκοπεύω να πάρω και τα ΧΡ.
Άσε που το έχω βάλει στόχο να μην πάρω τίποτα άλλο (εκτός από δίσκους) πριν πάμε στα 32νμ ή σε καλές και φτηνές DDR3 όποιο από τα δυο γίνει πρώτο.
Εγω δεν το ειπα για να το παιξω εξυπνακιας.
Αλλά οχι και να πεταμε το υλικο που δουλευει αψογα για τα XP 64bit.
Σου ειπα να το ψαξεις πριν παρεις (αν ηθελες να παρεις).
Απο κει και περα το αν θα παρεις τωρα ή σε ενα ή δυο χρονια εξαρταται απο το αν σε "βγαζει" το παρον συστημα και το αν τωρα ειναι η ιδανικη περιοδος να το πουλησεις (αν τωρα πιανει λεφτα).
Αναβαθμιση δεν κανεις με βαση την μοδα ή το μελλον. Αναβαθμιση κανεις βαση των δυο παραπανω παραγοντων που ειπα.
Εγω εκανα μετα απο τρια χρονια. Και παλι με εβγαζε το παλιο συστημα, απλα τωρα ηταν η εποχη του να πωληθει και να πιασει λεφτα -οπως και επιασε.
Μετα παμε στο περιμενω να παρω κατι νεο.
Νεο ναι, αδοκιμαστο οχι.
Δες εδω σχετικα: http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?p=1894003#post1894003
Το ιδιο ισχυει ειτε προκειται για αγορα AMD ειτε Intel.
Δεν είπα ότι εσύ το έπαιξες εξυπνάκιας, αλλά οτι εγώ δεν το πήγα να το παίξω εξυπνάκιας.
Τεσπα, σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου, και τα 64άρια τα πήρα γιατί σε λίγα χρονάκια εκεί θα πάμε έτσι και αλλίως όχι γιατί "πάνε πιο γρήγορα":rofl:
για να ξεκαθαρίσω λίγο
1) τα χ64 είναι λίιιγο πιο γρήγορα κατα μέσω όρο και φαίνεται κυρίως σε απόκριση (υπάρχουν λίγα προγράμματα που παίζουν χειρότερα)
2) τα vista x64 είναι απο τα καλύτερα λειτουργικά που έχω χρησιμοποιήσει σε θέμα drivers. Το συνδέεις και δουλεύει. Κατεβάζει το λειτουργικό αυτόματα drivers απο την MS και μέχρι τώρα δεν είχα πρόβλημα. Μιλάω για:
usb bluetooth
sony ericsson K800i
HP laserjet 1320 (με τα εξτρα του)
οθόνη με colour profile (κάπως έτσι λέγονται)
ΜΟΝΟ την webcam δεν βρήκαν (σε vista 32 με πατέντα δούλεψε) και αυτό κυρίως πολιτικής της creative/logitech/MS για να προωθήσουν νέα μοντέλα vista compatible - δικιά μου θεωρία, λογική δεν είναι?
3) Τα x64 σε συνδιασμό με vista και >3γίγα ραμ είναι άπαιχτα. Υπάρχει το superfetcher που φορτώνει οτι χρησιμοποιούμε συχνότερα στη ραμ και ο firefox για παράδειγμα ανοίγει σε λιγότερο απο 1"
Πολύ θεωρητικό το θέμα "απόκριση".
Στα drivers, θα συμφωνήσω όμως. Στο λαπτοπ της κοπέλας μου έβαλα μόνο τα του δικτύου (wireless, ethernet) και την κάμερα, όλα τα άλλα τα είχε.:oneup:
Ξέχασα την κάρτα γραφικών.:oops:
Vista x64 κι εδω.
Απολυτα ευχαριστημενος ;)
Nehalem to Use Similar Cache Structure to Phenom (http://www.techpowerup.com/55481/Nehalem_to_Use_Similar_Cache_Structure_to_Phenom.html)
Σας εχουμε ρει! :p
Πολύ θεωρητικό το θέμα "απόκριση".
Στα drivers, θα συμφωνήσω όμως. Στο λαπτοπ της κοπέλας μου έβαλα μόνο τα του δικτύου (wireless, ethernet) και την κάμερα, όλα τα άλλα τα είχε.:oneup:
κι όμως.
δύο ίδια παρόμοια συστήματα δίπλα δίπλα ένα με vista χ32 και το άλλο με vista χ64 και η διαφορά ήταν εμφανής. και μιλάω για απλά πράγματα (έναρξη, ελαχιστοποίηση)
ακόμα μεγαλύτερη διαφορά σε xp x32 -> x64
εκεί όμως λόγω και νέου πυρήνα
wi fi thief
18-03-08, 21:18
ΥΓ3. Οσο και να εχετε εμποτιστει με μαρκετινκ "GO 64bit", "now you can experience 64bit computing" απο τις διαφημισεις της AMD κρατηστε το για τον εαυτο σας.
Μην παιρνετε αλλους στον λαιμο σας, ειδικα οταν δεν τα λετε ολοκληρωμενα.
Αλλά αυτο μαθατε, να χρησιμοποιειτε ακοπα και περιττα προς οφελος της προωθησης των AMD.
απλα lol:
οι χρηστες theos και theodor εχουνε ιντελ επεξεργαστες και παρ' ολα αυτα συμφωνουν με τις παρατηρησεις για τα 64-bit.
Αν εισαι τοσο αντι-amd ωστε καθε φορα που βλεπεις το νουμερο 64 βγαζεις σπυρακια, δεν σου φταιει κανεις ;)
αν ο σκανερ σου δεν εχει drivers για 64-bit μπορεις ανετα να τον χρησιμοποιησεις με αυτους για 32-bit (μιλαω για τα vista)
αν δεν εχει καθολου για vista, μεινε με τα xp ή τα ME.
Μην αμφισβητεις αυτους που ενα χρονο τωρα τρεχουνε ενα λειτουργικο με το οποιο εσυ εχεις προβληματα.
Σκεψου οτι ισως δεν φταιει το λειτουργικο ή τα 64-bit αλλα εσυ και οι συσκευες σου.:whistle:
το ποιος εχει ζορια απο την προωθηση ή οχι μιας συγκεκριμενης μαρκας επεξεργαστων φαινεται απλα στα γραφομενα σου, δυστυχως :cool:
Πάντως και εγώ έχω Vista 64 ultimate από τον περασμένο Απρίλη, και δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα με περιφερειακά. Από την άλλη, πάντα επιλέγω περιφερειακά από σοβαρές εταιρίες, οπότε ίσως για αυτό να μην αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα. Πάντως, ακόμα και μια αναλογική κάρτα τηλεόρασης που είχα (μια Cinergy 600 - terratec) είχε οδηγούς στο site.
Επίσης, και ο εκτυπωτής (ένας Canon 780 MP) παίζει απροβλημάτιστα.
Από την άλλη, δεν νομίζω ότι υπάρχει και κανένας φοβερός λόγος να μεταβεί κανείς στα 64 μπιτ.
Εγώ το έκανα γιατί χρειαζόμουνα υποστήριξη > 2/4GB από προγράμματα που γράφω εγώ, οπότε το 64μπιτο λειτουργικό είναι μονόδρομος για να δεις τόση μνήμη από εφαρμογές.
Το χρειάζομαι σπάνια, αλλά όταν βλέπεις τον C++ compiler της microsoft να ζητά 3 GB μνήμης και να τα δίνει το λειτουργικό, αντί να κρασάρει το σύμπαν, λέω χαλάλι η απόδοση στις 32 μπιτ εφαρμογές. Γιατί μην γελιόμαστε, οι 32-μπιτ εφαρμογές τρέχουν πιο αργά στα Vista 64 από τα Vista 32 (λόγω του 32-μπιτ emulation...)
κι όμως.
δύο ίδια παρόμοια συστήματα δίπλα δίπλα ένα με vista χ32 και το άλλο με vista χ64 και η διαφορά ήταν εμφανής. και μιλάω για απλά πράγματα (έναρξη, ελαχιστοποίηση)
ακόμα μεγαλύτερη διαφορά σε xp x32 -> x64
εκεί όμως λόγω και νέου πυρήνα
Ναι βρε Τεο, δεν λέω, αλλά όπως είπες και εσύ είναι παρόμοια τα συστήματα. Και εδώ που τα λέμε, κανένα σύστημα δεν 100% ίδιο με κάποιο άλλο.
Λίγο η εγκατάσταση, λίγο ο δίσκος, λίγο το ένα, λίγο το άλλο μπορεί να δεις αυτές τις διαφορές και από την ανάποδη.
Αν μου έλεγες ότι με 64 μπιτ κάνεις ριπ σε 10" και με 32 σε 11" (λέμε τώρα, μην πέσετε να με φάτε) αυτό είναι μια μετρήσιμη διαφορά που μπορεί να επαλυθευτεί.
Όπως και να έχει, 64μπιτ είναι το μέλλον, δεν διαφωνώ, και γιαυτό πήρα και 64αρια Βιστα. Απλά δεν πιστεύω στην ανωτερότητα των 64αριών.
@ wifi thief
Μην ασχολείσαι με ανθρώπους των σπηλαίων.
Αυτοί σήμερα τρέχουν 4-bit Windows ME σε Intel 4004.
Να ρωτήσω κατι ?
Βγαίνουν οι Phenom σε λίγες εβδομαδες .
Επειδή σκεφτομαι πολύ σοβαρά να αγοράσω PC (και να έχω το laptop δεύτερο ) και θέλω πληρέστατη υποστήριξη amd64 σε Linux , αρα παω για Phenom* , μου λετε αν τωρα υπαρχουν σοβαρές , όχι ακριβες μητρικές , που να υποστηρίζουν πλήρως Phenom 9500 ?
Στοιχεία ? Επειδή είμαι σχεδόν άσχετος με hardware ίσως πεταξω πατατα . Θέλω δύο PCI-e , Gigabit ethernet , υποστήριξη για nVidia (είπαμε Linux ) , έως τεσσερις σκληρούς (για αρχή θα έχω έναν WD που εχω στο ματι ) . Αυτά για βασικά . Και φυσικά πληρεστατη , μα πληρεστατη , βεβαιωμένη υποστηριξη Phenom .
Είναι καιρός μαλλον να δοκιμασω κατι αλλο απο Intel . Δεν είχα ποτε πρόβλημα ουτε παραπονο , αλλα τον βασικό λογο τον εξηγησα επανω .
* Δεν εχω και δεν πρόκειται να ασχοληθώ με O/C ποτέ , και παίζω ελαχιστα παιχνίδια .
Προορίζεται να έχει πανω του και Windows (μαλλον Vista64) για πολλούς λόγους .
wi fi thief
18-03-08, 22:47
@ WAntilles: δεν θεωρω τον πατεντμαν "ανθρωπο των σπηλαιων" σε καμμια περιπτωση, το παιδι εχει παρα πολλες γνωσεις σε πολλα θεματα που με εχουνε βοηθησει παρα πολυ, απλα εχει καποιες ακραιες αποψεις και κολληματα, οπως κι εσυ αλλωστε WAntilles.
εγω ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο τον επεξεργαστη και το υλικο μου γενικοτερα αλλα αυτο δεν με κανει σε καμμια περιπτωση να πιστευω οτι οι αλλοι ειναι κοροιδα ή προβατα οπως πολλες φορες εσυ αλλα και ο πατεντμαν νομιζετε (και οχι απλα το νομιζετε αλλα το γραφετε κιολας, προσβαλλοντας ευθεως τοσο κοσμο)
Ισως το "αδαεις" που εγραψα σε προηγουμενο μηνυμα μου να τον "τσιγκλισε" (και δικαιολογημενα) γι' αυτο ζητω συγνωμη.
Απο την αλλη ομως εσυ (αλλα και αυτος) εχετε γραψει κατα καιρους τερατα...
σορυ αν το υφος μου και τα γραφομενα μου προκαλεσαν τις γνωστες κοντρες αλλα δεν επιθυμω "μια απο τα ιδια" για ακομα μια φορα. :)
πιστευω οτι και οι δυο σας (αλλα και πολλοι αλλοι χρηστες στο νημα και στο φορουμ) μπορειτε να προσφερετε πολυ περισσοτερα στην κουβεντα γενικως, αν δεν το τραβατε τοσο πολυ στα ακρα.
Κλεινω ζητωντας ξανα συγνωμη που οι αναφορες μου ηταν η αφορμη (ελπιζω οχι η αιτια) να ξεκινησει νεος κυκλος στειρων αντιπαραθεσεων :sorry:
@ ADSLgr.com All rights reserved.