Επιστροφή στο Forum : AMD x86-64 - Εξειδικευμένο thread
@ wifi thief
Μην ασχολείσαι με ανθρώπους των σπηλαίων.
Αυτοί σήμερα τρέχουν 4-bit Windows ME σε Intel 4004.
Πες μου οτι τα έχεις δοκιμάσει, μονο αυτό πες μου
ΤΕΛΟΣ :p:worthy:
Να ρωτήσω κατι ?
Βγαίνουν οι Phenom σε λίγες εβδομαδες .
Επειδή σκεφτομαι πολύ σοβαρά να αγοράσω PC (και να έχω το laptop δεύτερο ) και θέλω πληρέστατη υποστήριξη amd64 σε Linux , αρα παω για Phenom* , μου λετε αν τωρα υπαρχουν σοβαρές , όχι ακριβες μητρικές , που να υποστηρίζουν πλήρως Phenom 9500 ?
Στοιχεία ? Επειδή είμαι σχεδόν άσχετος με hardware ίσως πεταξω πατατα . Θέλω δύο PCI-e , Gigabit ethernet , υποστήριξη για nVidia (είπαμε Linux ) , έως τεσσερις σκληρούς (για αρχή θα έχω έναν WD που εχω στο ματι ) . Αυτά για βασικά . Και φυσικά πληρεστατη , μα πληρεστατη , βεβαιωμένη υποστηριξη Phenom .
Είναι καιρός μαλλον να δοκιμασω κατι αλλο απο Intel . Δεν είχα ποτε πρόβλημα ουτε παραπονο , αλλα τον βασικό λογο τον εξηγησα επανω .
* Δεν εχω και δεν πρόκειται να ασχοληθώ με O/C ποτέ , και παίζω ελαχιστα παιχνίδια .
Προορίζεται να έχει πανω του και Windows (μαλλον Vista64) για πολλούς λόγους .
Εγώ σε 2-3 βδομάδες - μόλις βγουν οι Phenom B3 9x50 - θα χτυπήσω έναν με μία τέτοια:
ASUS M3N78-EMH HDMI (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522611)
Επίσης μας ενδιαφέρει καί από εδώ:
Linux 2.6.25-rc6 Kernel Released (http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=NjM5NQ)
τα σημεία:
...the Linux 2.6.25 kernel now has the device ID AHCI support for the upcoming NVIDIA MCP7B motherboard chipset.
It looks like the Linux 2.6.25 final kernel will be out in late March or early April.
Ή αλλιώς:
Μέχρι να έρθουν οι Phenom B3 9x50 θα έχουμε υποστήριξη καί σε AHCI mode για το nVidia MCP78S.
Και φυσικά καί στο Arch, γιατί ρέουμε.
Εγώ σε 2-3 βδομάδες - μόλις βγουν οι Phenom B3 9x50 - θα χτυπήσω έναν με μία τέτοια:
Πολύ ωραία μητρική (αν και δεν πειραζει που εχει μία PCI-e -- δηλ για καρτα γραφικών , δεν κανω ούτε CrossFire ούτε SLI -- ) και κοντά στα 70 .
Επίσης μας ενδιαφέρει καί από εδώ:
Linux 2.6.25-rc6 Kernel Released (http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=NjM5NQ)
τα σημεία:
Ή αλλιώς:
Μέχρι να έρθουν οι Phenom B3 9x50 θα έχουμε υποστήριξη καί σε AHCI mode για το nVidia MCP78S.
Το τελευταίο τι σημαίνει ? (είπαμε είμαι σχεδόν ασχετος σε hardware , γιατί δεν εχω καθίσει να ασχοληθώ )
Και φυσικά καί στο Arch, γιατί ρέουμε.
Παντα .
πόσο καιρό κυκλοφορεί η συγκεκριμένη?
Χάθηκε ο κόσμος να είχαν βάλει firewire, και κανένα spdif στο πίσω braket; Επίσης, ούτε e-sata βλέπω... Μήπως να περιμένεις λίγο μπας και βγάλει και η gigabyte τίποτα ανάλογο;
wi fi thief
19-03-08, 01:07
ειναι για λογους τιμης πιστευω, για οσους απευθυνεται ειναι μια χαρα (κατι ξερει και η asus)
αμα τα ειχε ολα πως θα εβγαζε κι αλλα μοντελα?
μην περιμενουμε απο μια μητρικη αυτης της κατηγοριας τιμης να κανει παπαδες...
σιγουρα θα ακολουθησουν και αλλα μοντελα και απο την asus και απο τις περισσοτερες αξιοπρεπεις εταιριες ;)
...gigabyte...
Σαβούρες του καλαθιού δεν έπαιρνα ποτέ. Δεν θα πάρω τώρα.
και κοιτάς τις ασους για καλύτερες?
πού πήγαν τα πρότυπα σου? :p
σοβαρά τώρα. πόσο καιρό κυκλοφορεί η συγκεκριμένη?
έχει σιτέψει που λέμε ή του γάλατος είναι? :rofl:
και κοιτάς τις ασους για καλύτερες?
πού πήγαν τα πρότυπα σου? :p
Καλύτερες σαφώς και είναι.
Δεν είναι βέβαια DFI LANParty.
Gigabyte + asus ειναι μια εταιρια , τα ιδια %&%$# ειναι.
wi fi thief
19-03-08, 02:13
τον "καταστροφεα" τον εχετε δει?
32559
http://www.tcmagazine.com/comments.php?shownews=18336
Gigabyte + asus ειναι μια εταιρια , τα ιδια %&%$# ειναι.
θα έλεγα ότι η άσους είναι μία κλάση πάνω αλλά είναι και αυτή ότι κάτσει.
ανάλογα το μοντέλο και την παρτίδα
τον "καταστροφεα" τον εχετε δει?
http://www.tcmagazine.com/comments.php?shownews=18336
θα περιμένω 1-2 χρόνια ακόμα να αποκτήσει εμπειρία η foxconn σε τέτοιου είδους μητρικές μέχρι να την εμπιστευτώ
και με αποκρούει το underground promotion μέσω μεγάλων overclockers
wi fi thief
19-03-08, 02:25
εγω παντως στις asus εχω μεγαλη εκτιμηση κυριοι.
δεν θα ειχα κανενα προβλημα παντως να αγορασω και ABIT και φυσικα DFI
τις θεωρω κορυφαιες εταιριες και θα αγοραζα ανεπιφυλακτα καποια απο αυτες :)
η foxconn οπως και η biostar-epox εχουνε σχετικα καλη φημη στην αμερικη
δεν θα αγοραζα ποτε giga-bite :p MSI χωρις παντως να εχω καποιον συγκεκριμενο λογο, (κολλημα εχω, ειδικα απεναντι στην γκιγκαμπαιτ) :oops:
αλλα νομιζω γνωριζομαστε αρκετο καιρο εδω μεσα και λιγο πολυ ξερουμε τα "χουγια" και τις προτιμησεις του καθενος (εγω τουλαχιστον τα παραπανω τα εχω χιλιογραψει) :)
Production Phenom 9750 (όλοι οι 9x50 είναι B3 stepping):
32562
γουαν σε βλεπω ζεσταινεις το πορτοφολι σου:p
δεν θα αγοραζα ποτε giga-bite :p MSI χωρις παντως να εχω καποιον συγκεκριμενο λογο, (κολλημα εχω, ειδικα απεναντι στην γκιγκαμπαιτ) :oops:
Kαι ομως η GB εχει μερικες αξιοπρεπεστατες μητρικες.
Εγώ πάντως ΔΕΝ έχω σε εκτίμηση την ASUS. Δεν μου αρέσει το BIOS της (σε κανένα μοντέλο) και είναι η μοναδική μάρκα που μητρική μου έχει χαλάσει κατά την αναβάθμιση BIOS :down:
Και δεν αναφέρομαι σε διακοπή ρεύματος, αλλά αναβάθμιση από το σχετικό BIOS utility.
Δεν μου έχει ξανατύχει μητρική όπου να σου λέει το πρόγραμμα αναβάθμισης ότι ΔΕΝ μπορεί να γράψει στο BIOS, αμέσως μετά την διαγραφή του :(
Η Gigabyte δεν ειναι χθεσινη. Σιγουρα θα εχει μουφες αλλα σιγουρα θα εχει και καταπληκτικες μητρικες. Ετσι ειναι τα πραγματα και με τις υπολοιπες μεγαλες εταιριες.
Εγώ πάντως ΔΕΝ έχω σε εκτίμηση την ASUS. Δεν μου αρέσει το BIOS της (σε κανένα μοντέλο) και είναι η μοναδική μάρκα που μητρική μου έχει χαλάσει κατά την αναβάθμιση BIOS :down:
Και δεν αναφέρομαι σε διακοπή ρεύματος, αλλά αναβάθμιση από το σχετικό BIOS utility.
Δεν μου έχει ξανατύχει μητρική όπου να σου λέει το πρόγραμμα αναβάθμισης ότι ΔΕΝ μπορεί να γράψει στο BIOS, αμέσως μετά την διαγραφή του :(
και εμενα ετσι χαλασε μια ολοκαινουρια Ρ5Ε , εκανα update ολα καλα και δεν ξαναμπουταρε. μετα ειδα στο site οτι μερικα ΒΙΟΣ ητανε corrupt
Και εγώ θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες ότι η Gigabyte έχει κάποιες αρκετά αξιόλογες μητρικές στο οπλοστάσιο της. Ιδιαίτερα στην μεσαία-χαμηλή κατηγορία βγάζει καλύτερα προϊόντα από τις μετριότητες της Asus πχ για AMD= Asus (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522590)-Gigabyte (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526723)
η μητρική της Gigabyte διαθέτει καλύτερης ποιότητας πυκνωτές, καλύτερη κάρτα ήχου, firewire και πιο καλό lan από το Atheros της Asus και για Intel υπάρχουν παρόμοια παραδείγματα. Όσο για την Msi έχει βελτιωθεί κατά πολύ τον τελευταίο καιρό όσο αναφορά την ποιότητα του hardware, αλλά τα bios που συνοδεύουν πολλά από τα προϊόντα της θέλουν ακόμα δουλειά.
Για τα corrupted bios της Asus πιστεύω πως φταίει ο άθλιος server τους, στον οποίο ουκ ολίγες φορές έχουν βρεθεί ιοί, προβλήματα κτλ. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως μια τόσο μεγάλη εταιρεία όπως η Asus δεν φτιάχνει ένα site-server της προκοπής
Να ρωτήσω κατι ?
Βγαίνουν οι Phenom σε λίγες εβδομαδες .
Επειδή σκεφτομαι πολύ σοβαρά να αγοράσω PC (και να έχω το laptop δεύτερο ) και θέλω πληρέστατη υποστήριξη amd64 σε Linux , αρα παω για Phenom* , μου λετε αν τωρα υπαρχουν σοβαρές , όχι ακριβες μητρικές , που να υποστηρίζουν πλήρως Phenom 9500 ?
Στοιχεία ? Επειδή είμαι σχεδόν άσχετος με hardware ίσως πεταξω πατατα . Θέλω δύο PCI-e , Gigabit ethernet , υποστήριξη για nVidia (είπαμε Linux ) , έως τεσσερις σκληρούς (για αρχή θα έχω έναν WD που εχω στο ματι ) . Αυτά για βασικά . Και φυσικά πληρεστατη , μα πληρεστατη , βεβαιωμένη υποστηριξη Phenom .
Είναι καιρός μαλλον να δοκιμασω κατι αλλο απο Intel . Δεν είχα ποτε πρόβλημα ουτε παραπονο , αλλα τον βασικό λογο τον εξηγησα επανω .
* Δεν εχω και δεν πρόκειται να ασχοληθώ με O/C ποτέ , και παίζω ελαχιστα παιχνίδια .
Προορίζεται να έχει πανω του και Windows (μαλλον Vista64) για πολλούς λόγους .
Oλες οι παρακάτω μητρικές εxoyn ολοκαίνουρια chipset της AMD και προσφέρουν πλήρη υποστήριξη για PHENOM! AM2+ HT3, DDR2 1066 K.Λ.Π.
MSI K9A2 PLATINUM (QUAND CROSSFIRE)
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523304
ASUS M3A78-EMH HDMI (HYBRID CROSSFIRE)
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522612
MSI K9A2 CF-F (CROSSFIRE)
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523303
GIGABYTE GA-MA770-DS3
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526723
ASUS M3A
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522590
ksipsi, 2 Phenom results υπάρχουν όλα κι όλα κι αυτά δεν είναι σε stock frequency...
ksipsi, 2 Phenom results υπάρχουν όλα κι όλα κι αυτά δεν είναι σε stock frequency...
My bad :sorry:
Το ειδα και εγω μετα, δεν ειχα προσεξει το κοκκινο στις μετρησεις. Παρ΄ολα αυτα ομως στα ιδια Hertz εχουν τις ιδιες επιδοσεις. Πραγματικα με εξεπληξε το γεγονος αυτο, αν σκεφτουμε κιολας οτι εχουν 60 ευρω διαφορα στη τιμη οι δυο επεξεργαστες (Q6600 & Phenom 9500) υπερ του Phenom ;)
Αναμενω τωρα με την ελευση των B3 να δω αξιοπιστα review και ιδιως απο x-bitlabs. Παντως νομιζω οτι θα συμφωνεις και εσυ οτι ενα video encode με x264 ειναι πιο real-life σεναριο απο οτι το sandra, cinebench & super-pi :whistle:
Και για οσους αναρωτιουνται σε τι αναφερομαι κοιταξτε εδω (http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=442) και δειτε τα αποτελεσματα ενος x264 benchmark :oneup:
My bad :sorry:
Το ειδα και εγω μετα, δεν ειχα προσεξει το κοκκινο στις μετρησεις. Παρ΄ολα αυτα ομως στα ιδια Hertz εχουν τις ιδιες επιδοσεις. Πραγματικα με εξεπληξε το γεγονος αυτο, αν σκεφτουμε κιολας οτι εχουν 60 ευρω διαφορα στη τιμη οι δυο επεξεργαστες (Q6600 & Phenom 9500) υπερ του Phenom ;)
Αναμενω τωρα με την ελευση των B3 να δω αξιοπιστα review και ιδιως απο x-bitlabs. Παντως νομιζω οτι θα συμφωνεις και εσυ οτι ενα video encode με x264 ειναι πιο real-life σεναριο απο οτι το sandra, cinebench & super-pi :whistle:
Και για οσους αναρωτιουνται σε τι αναφερομαι κοιταξτε εδω (http://www.techarp.com/showarticle.aspx?artno=442) και δειτε τα αποτελεσματα ενος x264 benchmark :oneup:
Ναι αλλα αυτη τη φορα να ψαξεις να βρεις συγκριτικο phenom B3 vs Q9xxx...:lol:
Τα reviews έχουν βγει εδώ και 3-4 μήνες.
Το B3 δεν κάνει τους phenom πιο γρήγορους. Είναι όσο γρήγοροι ήταν και στο προηγούμενο revision χωρίς το patch. Απλά διορθώθηκε το σοβαρό σφάλμα τους.
btw, το cinebech γιατι δεν είναι real-life;
Παντως νομιζω οτι θα συμφωνεις και εσυ οτι ενα video encode με x264 ειναι πιο real-life σεναριο απο οτι το sandra, cinebench & super-pi :whistle:
Εξαιρουμένου του Cinebench, συμφωνώ απόλυτα.
Τα reviews έχουν βγει εδώ και 3-4 μήνες.
Το B3 δεν κάνει τους phenom πιο γρήγορους. Είναι όσο γρήγοροι ήταν και στο προηγούμενο revision χωρίς το patch. Απλά διορθώθηκε το σοβαρό σφάλμα τους.
btw, το cinebech γιατι δεν είναι real-life;
Επειδη αισθανομαι οτι εγω και εσυ πιο συχνα θα κανεις καποιο encode παρα να τρεξεις το Cinebench. Σιγουρα καποιοι το χρησημοποιουν αλλα ο λαουτζικος του φορουμ αυτου εδω μαλλον χ264 θα χρησιμοποιησει.
Α! οταν λεω real-life εννοω κατι που θα το τρεξει ενας απλος χρηστης στο πισι του και θα το τρεξει οχι για να ανεβει Rank σε καποιο φορουμ αλλα επειδη το χρειαζεται για να κανει μια δουλεια. Αν τωρα θες να βρεις τα ψηφια του π μην αγχωνεσαι τα εχουν ηδη ετοιμα στο ιντερνετ αλλοι :p
Α! οταν λεω real-life εννοω κατι που θα το τρεξει ενας απλος χρηστης στο πισι του και θα το τρεξει οχι για να ανεβει Rank σε καποιο φορουμ αλλα επειδη το χρειαζεται για να κανει μια δουλεια.
Συμφωνω.
Και εκει χανει η AMD. :p
Το κακο ειναι οτι παρουσιαζονται σαν "νεοι" ενω ειναι απλα διορθωμενοι.
Το αλλο νεο ειναι οτι δεν εχουν SSE4 οποτε ισοδυναμουν... με εναν "PIII" για το "αθλημα" επεξεργασια βιντεο.
Αν οχι σημερα, αυριο το SSE4 θα ειναι συνωνυμο της απαραιτητης προϋποθεσης.
Το αμεσως επομενο νεο ειναι οτι δεν μπορουν να συγκριθουν σε ταχυτητα με τους Yorkfield.
Τι μενει λοιπον για να γινουν ελκυστικοι και λογος προτιμησης;
Η καλη τιμη.
Μα ... έχουν SSE4 :what:
http://www.adslgr.com/forum/attachment.php?attachmentid=32237&d=1205392071
Eιναι απλα combatible, για αυτο και η διαφορετικη ονομασια.
Οχι δεν ειναι το ιδιο.
Αλλο SSE4.1 και αλλο SSE4A και αλλο SSE4.2 (που θα βγαλει αργοτερα η Intel).
(απλα επρεπε ισως απο την αρχη να το διευκρινισω)
........Auto merged post: Patentman added 2 Minutes and 4 Seconds later........
Για να γινει κατανοητη η διαφορά εδω ειναι το σετ εντολων του καθε προτυπου:
http://en.wikipedia.org/wiki/SSE4
Η AMD χανει πολυ στο θεμα κωδικοποιηση βιντεο.
Το κακο ειναι οτι παρουσιαζονται σαν "νεοι" ενω ειναι απλα διορθωμενοι.
Το αλλο νεο ειναι οτι δεν εχουν SSE4 οποτε ισοδυναμουν... με εναν "PIII" για το "αθλημα" επεξεργασια βιντεο.
Αν οχι σημερα, αυριο το SSE4 θα ειναι συνωνυμο της απαραιτητης προϋποθεσης.
Το αμεσως επομενο νεο ειναι οτι δεν μπορουν να συγκριθουν σε ταχυτητα με τους Yorkfield.
Τι μενει λοιπον για να γινουν ελκυστικοι και λογος προτιμησης;
Η καλη τιμη.
Επιστρατεύτηκαν τώρα καί τα ψέμματα από τους μπλεοθονικούς σπηλαιολόγους.
Για να διορθώσουμε μερικά πράγματα:
- οι Κ10 έχουν SSE4
- οι Κ8 από Venice, SanDiego και μετά, και παράγωγα (Manchester, Toledo) έχουν SSE3 - και τα αντίστοιχα Opteron cores φυσικά
Όσο για τα υπόλοιπα περί ταχύτητας, αφορούν φυσικά πάντα και μόνο, 32-bit Windows, με ένα task τη φορά που να είναι super-PI.
Και φυσικά σε αποκρισιμότητα είναι έτη φωτός πίσω ακόμα και από τους Κ8.
Συμφωνω.
Και εκει χανει η AMD. :p
CORE2DUO E6600 O/C 3,1GHZ, P5W DH DELUXE, 2GBRAM CRUCIAL BALLISTIX 4/4/4/12, 2,2V 800mhz , 2600XT , 250GB + 250GB RAID-0 !
AMD X2 6000+ STOCK,M2N SLI DELUXE, 2GBRAM CRUCIAL BALLISTIX 4/4/4/12 2,2V 800mhz , 2600XT, 250+ 250GB RAID-0!
Μάντεψε τον ποιο γρήγορο σε real time εφαρμογές!!!!! Δηλαδή σε ποιον κάθεσαι μπροστά στο pc και λες αυτός με καλύπτει περισσότερο!!!
Συμφωνώ ότι ο c2d έχει δυνατότερο πυρήνα, γιατί όμως ο ATHLON στις περισσότερες εφαρμογές μου φαίνεται ποιο γρήγορος - αποκρίσημος?
CORE2DUO E6600 O/C 3,1GHZ, P5W DH DELUXE, 2GBRAM CRUCIAL BALLISTIX 4/4/4/12, 2,2V 800mhz , 2600XT , 250GB + 250GB RAID-0 !
AMD X2 6000+ STOCK,M2N SLI DELUXE, 2GBRAM CRUCIAL BALLISTIX 4/4/4/12 2,2V 800mhz , 2600XT, 250+ 250GB RAID-0!
Μάντεψε τον ποιο γρήγορο σε real time εφαρμογές!!!!! Δηλαδή σε ποιον κάθεσαι μπροστά στο pc και λες αυτός με καλύπτει περισσότερο!!!
Συμφωνώ ότι ο c2d έχει δυνατότερο πυρήνα, γιατί όμως ο ATHLON στις περισσότερες εφαρμογές μου φαίνεται ποιο γρήγορος - αποκρίσημος?
Μεινε στο "φαίνεται".
Μεινε στο "φαίνεται".
Kαι όμως σε μερικά πραγματα είναι! Εξαρτάται το λειτουργίκό και την εφαρμογή που τρέχεις πόσο μάλλον όταν αυτές είναι πολλές και διαφορετικές!!!
Μεινε στο...
Εσύ μείνε στο σούπερ-ΠΙ.
Μερικοί δε μπορούν να καταλάβουν... τι να πω...
Μερικοί δε μπορούν να καταλάβουν... τι να πω...
Οτι τρεχουμε ολοι μας s-pi ? Αυτο σου ειναι δυσνοητο?:rofl::rofl::rofl:
Οτι τρεχουμε ολοι μας s-pi ? Αυτο σου ειναι δυσνοητο?:rofl::rofl::rofl:
Όχι φυσικά... :evil:
Συμφωνώ ότι ο c2d έχει δυνατότερο πυρήνα, γιατί όμως ο ATHLON στις περισσότερες εφαρμογές μου φαίνεται ποιο γρήγορος - αποκρίσημος?Εφόσον έχεις τέτοιο configuration διαθέσιμο, γιατί δε μας δίνεις χρόνους από διάφορες εφαρμογές για να δούμε, για να μη μένουμε στο υποκειμενικότατο φαίνεται;
ααα Δεν ξέρεις τι ήταν η dfi πριν δυο χρόνια;
κρίμα
Για να διορθώσουμε μερικά πράγματα:
- οι Κ10 έχουν SSE4
- οι Κ8 από Venice, SanDiego και μετά, και παράγωγα (Manchester, Toledo) έχουν SSE3 - και τα αντίστοιχα Opteron cores φυσικά
Όσο για τα υπόλοιπα περί ταχύτητας, αφορούν φυσικά πάντα και μόνο, 32-bit Windows, με ένα task τη φορά που να είναι super-PI.
Και φυσικά σε αποκρισιμότητα είναι έτη φωτός πίσω ακόμα και από τους Κ8.
Μαλλον εισαι τοσο απομονωμενος λογω των πρασινων γυαλιων - παρωπιδων που δεν δεχεσε ή δεν θελεις να δεχεσε την πραγματικοτητα.
Ή αυτο ή εισαι ασχετος.
Ενα απο τα δυο ισχυει.
Μαθε λοιπον πως δεν υποστηριζουν SSE 4.1 (
Εκει ηταν η αναφορά, στο σετ εντολων επιταχυνσης βιντεο) και οτι αν τουλαχιστον διαβαζες το αμεσως επομενο μου μηνυμα θα εβλεπες και θα ξεστραβωνωσουν περι του θεματος.
Οποτε αυτο το:
να το δεσεις κομπο και να το κρατησεις προς αποκλειστικοτητα.
Και επιτελους, πριν κραξεις (γιατι εσυ δεν γραφεις), να ενημερωνεσε πρωτα.
Εφόσον έχεις τέτοιο configuration διαθέσιμο, γιατί δε μας δίνεις χρόνους από διάφορες εφαρμογές για να δούμε, για να μη μένουμε στο υποκειμενικότατο φαίνεται;
Αυτό πρέπει να γίνει αλλά και πάλι δεν πιστεύω ότι θα δώσει σαφή συμπεράσματα! Δεν πίστεύω τα δίαφορα μετροπρογράμματα από την στιγμή που έχω μπροστά μου μια διαφορετική από την κοινς λεγόμενη πραγματικότητα!
Να σου ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι οπαδός καμιά εταιρίας παρά μόνο της τσέπης μου και μέχρι πριν λίγα χρόνια είχα πολλούς ενδιασμούς στο να αγοράσω κάτι διαφορετικό από intel! Στην κατοχή μου έχω επίσης 'εναν q6600 πάνω σε μια DFI ICFX 3200 T2R/G ( για να παίζει ο μικρός μου αδερφός) , έναν E6750 σε μια p5k ( στο γραφείο του πατέρα μου) και ένα ATΗLON XP και έναν P III που βρίσκονται παραπεταμένοι δεξια και αριστερά ενώ πρόσφατα πήρα και μια μητρική για phenom την dfi ut 790fx mr2 που περιμένει έναν 9850!
Τα περι αποκρισιμοτητας ειναι αμεσα σχετιζομενα με το στησιμο του συστηματος.
Ενας κακος driver και αντιο αποκριση. Το ιδιο και το κακο υλικο (οπως μνημη) ή ρυθμιση στο bios.
Ενας κακος driver μπορει να κανει το ανοιγμα του explorer να αργει ολοκληρα δευτερολεπτα.
Κατι που δεν συμβαινει ουτε σε PIII 500, οχι σε συγχρονα συστηματα...
Οποτε πριν κρινεις για αποκριση πρωτα κοιταξε που εχεις προβλημα.
Γιατι περι προβληματος προκειται και οχι περι πλεονεκτηματος αλλης πλατφορμας.
Δεν πλεονεκτουν αλλα συστηματα, το κακο αποκρισιμο συστημα ειναι απλα προβληματικα στημενο.
Απο θεμα chipset driver & hdd driver εισαι πληρως καλυμμενος με τους τρεχοντες απο την Intel.
Ψαξου στους υπολοιπους. Οπως ψαχνομαι και γω με αυτον της HD2400Pro και ολο κρασαρει το CCC...και ολο δεν φτανει μονο η αφαιρεση του driver και θελει και απενεργοποιηση συσκευης για να βαλεις τον νεο driver. Και ολο κατα την εγκατασταση του νεου πεταει και ενα αλλο κουφο.
Αν και πολυ πιθανον εχεις κακη αποκριση απο μνημες που πετανε σφαλματα στο memtest μετα απο καμποσους κυκλους. Η μητρικη, για λογους σταθεροτητας, ριχνει αυτοματα την ταχυτητα μεσω της οδου να αυξησει το latency.
Ετσι δοκιμαζοντας με μικροτερη ταχυτητα μνημης εχεις καλυτερη αποκριση ή οταν πλεον βαλεις καλες μνημες για την ιδια ταχυτητα μνημης ή οταν πλεον τις ρυθμισεις σωστα (ιδιαιτερα με την σωστη ταση).
Κατι δεν ειναι σωστα στημενο στο πρωτο συστημα. Αυτο ειναι σιγουρο.
Για ξεκινα απο τις μνημες. Κατεβασε τες στον E6600 στην ταχυτητα που τις εχεις στον 6000+. Μιας και εχεις ιδιες μνημες και στα δυο αλλά πολυ πιθανοτατα με ανεβασμενη ταχυτητα στον E6600, την οποια ισως "δεν αντεχουν" οι μνημες αυτες.
Αλλις να σου φερω σουπερ αποκρισιμο ενα P4 1.5Ghz s423 με 512MB μνημη και αργο σκληρο ή εναν PIII-S 1.5Ghz 512 SDRAM ή οποιο (intel) συστημα εχω, συμπεριλαμβανομενου του E2140 @2.7Ghz (ειτε στοκ, ειτε overclocked).
Να δεις τι σημαινει αποκριση.
ααα Δεν ξέρεις τι ήταν η dfi πριν δυο χρόνια;
κρίμα
Πώς δεν ξέρω.
Το ίδιο απαράμιλλη σε ποιότητα και αξιοπιστία που είναι και τώρα.
Και πριν από 3.5 χρόνια το ίδιο ήταν.
Άλλος !!!
Τα περι αποκρισιμοτητας ειναι αμεσα σχετιζομενα με το στησιμο του συστηματος.
Ενας κακος driver και αντιο αποκριση. Το ιδιο και το κακο υλικο (οπως μνημη) ή ρυθμιση στο bios.
Ενας κακος driver μπορει να κανει το ανοιγμα του explorer να αργει ολοκληρα δευτερολεπτα.
Κατι που δεν συμβαινει ουτε σε PIII 500, οχι σε συγχρονα συστηματα.
Οποτε πριν κρινεις για αποκριση πρωτα κοιταξε που εχεις προβλημα.
Γιατι περι προβληματος προκειται και οχι περι πλεονεκτηματος αλλης πλατφορμας.
Δεν πλεονεκτουν αλλα συστηματα, το κακο αποκρισιμο συστημα ειναι απλα προβληματικα στημενο.
Όσα δε φτάνει το FSB τα κάνει κρεμαστάρια.
Αν και πολυ πιθανον εχεις κακη αποκριση απο μνημες που πετανε σφαλματα στο memtest μετα απο καμποσους κυκλους. Η μητρικη, για λογους σταθεροτητας, ριχνει αυτοματα την ταχυτητα μεσω της οδου να αυξησει το latency.
Ετσι δοκιμαζοντας με μικροτερη ταχυτητα μνημης εχεις καλυτερη αποκριση ή οταν πλεον βαλεις καλες μνημες για την ιδια ταχυτητα μνημης ή οταν πλεον τις ρυθμισεις σωστα (ιδιαιτερα με την σωστη ταση).
Κατι δεν ειναι σωστα στημενο στο πρωτο συστημα. Αυτο ειναι σιγουρο.
Βέεεεεεεεεεεβαια.
Σιγουρότατο!
Για ξεκινα απο τις μνημες. Κατεβασε τες στον E6600 στην ταχυτητα που τις εχεις στον 6000+. Μιας και εχεις ιδιες μνημες και στα δυο αλλά πολυ πιθανοτατα με ανεβασμενη ταχυτητα στον E6600, την οποια ισως "δεν αντεχουν" οι μνημες αυτες.
Παίξε εσύ με κλόκια, ρευματάκια, μπαταριούλες και ακροβατικά στο BIOS.
Εγώ είμαι στοκ σε όλα, standard (καί JEDEC) σε όλα, κι έχω IMC.
Και σε λίγο θα έχω διπλό IMC.
Μαθε λοιπον πως δεν υποστηριζουν SSE 4.1
Μίλησες για SSE4.
Για 4 λοιπόν σου απάντησα στα ψέμματά σου.
1)Tο ίδιο βλέπω και μετά από καθαρή εγκατάσταση και στα δυο συστήμαα που έχω κάνει πρόσφατα! Drivers έχω αλλάξει με νεότερους όπου υπάρχουν και αυτό μετά από καθαρή εγκατάσταση- όχι πάντα όμως!
2)Το ίδιο έβλεπα και όταν ο Ε6600 ήταν default!
3) Το ίδιο βλέπω όταν στις μνήμες έχω τον διαιρέτη στο 1:1 (εχω ακούσει ότι έναι καλύτερα στο 975x) αλλά και με οποιονδήποτε άλλον!
4) Τάσεις έχω αλλάξει και έχω τρέξει 10άδες φορές memtest κ.λ.π.!
5) Εχω χρησιμοποιήσει μνήμες (supertalent 6400 4/4/3/8 2,1, crucial ballistix 1066mhz 5/5/5/15 , teamgroup dark edition, κάτι micron του κιλού με στοκ τάση 1,8-1,9v κ.λ.π.)
6) Εχω δουέψει τον E6600 και με 7600gt!
7) Δεν είχα πάντα raid-0! Tώρα τελευταία το έκανα και στα δυο συστήματα!!!
8) και τα δυο συστήματα έχουν φορτωμένα τα ίδια προγράμματα & λειτουργικό xp pro sp2 32bit κ.λ.π.!
Πάντα είχα το ίδιο αποτέλεσμα!!! Mην νομίζεις ότι δεν το έψαξα! Πήρα τον E6600 τον Ιανουάριο του 07 σαν κάτι το φοβερό και τρομερό και δεν πίστευα στα μάτια μου όταν είδα τον 6000+ (τον πήρα τον Σεπτέμβρη που πέρασε με πολύ μικρό συνολικά κόστος σε σχεση με τον πρώτο!)
Δεν λέω ότι ο 6000+ δεν έχει και τα αρνητικά του αλλά εμένα με ικανοποιεί περισσότερο! Επίσης είμαι προ των πυλών για 64μπιτα vista και 4gb ram προς το παρόν για αυτόν μέχρι να έρθει ο νεος phenom πάνω στην dfi!
Και επιτέλους ΣΕΒΑΣΟΥ στοιχειωδώς αυτό το θρεντ.
Εδώ μιλάμε για υψηλή τεχνολογία αιχμής, κι όχι για πλειστόκαινο, FSB και σπήλαια.
Παρακαλώ τους Mods επιτέλους να παρέμβουν και να καθαρίσουν αυτό το θρεντ.
Ευχαριστώ.
Αυτό πρέπει να γίνει αλλά και πάλι δεν πιστεύω ότι θα δώσει σαφή συμπεράσματα! Δεν πίστεύω τα δίαφορα μετροπρογράμματα από την στιγμή που έχω μπροστά μου μια διαφορετική από την κοινς λεγόμενη πραγματικότητα!Δε μίλησα γενικώς για μετροπρογράμματα. Μίλησα για real world εφαρμογές, πχ. Photoshop, ή κάτι σε video editing (άσχετος εδώ), να πάρεις την ίδια εικόνα ή βίντεο και να την περάσεις με τα ίδια φίλτρα στο ένα σύστημα και μετά στο άλλο. Καλά τα διάφορα benchmarks, αλλά κάποια είναι για να τα βλέπεις και να χαίρεσαι μόνο. Για πραγματικές μετρήσεις μιλάω.
Και επιτέλους ΣΕΒΑΣΟΥ στοιχειωδώς αυτό το θρεντ.Τι δεν έχει σεβαστεί ο Patentman σε αυτό το thread; Προσωπικές απόψεις παραθέτει, χωρίς να βρίζει ή να δείχνει ασέβεια σε κανέναν. Δεν υπερασπίζομαι κανέναν (μόνο τον εαυτό μου) και προσπαθώ να τα βλέπω όσο πιο αντικειμενικά μπορώ ως τρίτος και δεν βλέπω να έχει κάνει κάτι στραβό. Δυστυχώς εσύ, κάποιες φορές ο,τιδήποτε αν ακούσεις αρνητικό για τους AMD (ή GNOME ή οτιδήποτε άλλο που δεν ξέρω ο ίδιος), πολλές φορές καταφέρεσαι εναντίον του άλλου με μηνύματα του τύπου «εδώ μιλάμε για υψηλή τεχνολογία» ή «αν δεν φτιάξουν το Alt+Shift δεν το βλέπω καν» ή «δεν έχει IMC, τι να λέμε για επιδόσεις τώρα, δεν είναι διαστημόπλοιο όπως ο Phenom», κτλ. χάνοντας το δίκιο που πιθανόν να έχεις. Ανέφερε επιχειρήματα και μη δίνεις ανταπαντήσεις αυτού του στυλ.
Δεν έχω τίποτα με κανέναν, ξανα-αναφέρω ότι προσπαθώ να τα βλέπω όλα ως τρίτος για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις.
Εδώ μιλάμε για υψηλή τεχνολογία αιχμής, κι όχι για πλειστόκαινο, FSB και σπήλαια.Αυτό τι σχέση έχει με το αν ο Patentman δε σέβεται το thread; Καμία φαντάζομαι.
Παρακαλώ τους Mods επιτέλους να παρέμβουν και να καθαρίσουν αυτό το θρεντ.
Ευχαριστώ.Ας φτιάξουν νέο και ας μετακινήσουν τα μηνύματα που θεωρούν ότι είναι εκτός θέματος.
Συγγνώμη για το off-topic.
Το thread είναι ωραίο για να ενημερωνόμαστε για τα της AMD, αλλά δηλώσεις του στυλ «άλλος ένα Phenom, διαστημόπλοιο, ταρατα-τά!» δεν παρέχουν ενημέρωση.
Αυτά από μένα. :)
Και επιτέλους ΣΕΒΑΣΟΥ στοιχειωδώς αυτό το θρεντ.
Δεν ξερω τι σε χαλασε.
Που δεν εχουν SSE4.1 οι Phenom?
Α, ναι πρεπει να αποκρυπτουμε την αληθεια και να καταφευγουμε στην "αποκρισιμοτητα".
Και οταν δειξουμε γιατι και πως χανεται η αποκριση σε καθε συστημα, ανεξαρτητως πλατφρομας ή γεννιας τοτε δεν σεβομαστε τα μελλη μεσα απο το "θρεντ".
Εδώ μιλάμε για υψηλή τεχνολογία αιχμής, κι όχι για πλειστόκαινο, FSB και σπήλαια.
Μιλησες για σπηλιες.
Κοιταξε πρωτα την δικη σου.
POST #1 of this thread ->
Υπόμνημα:
---------
CPU -> όνομα CPU
Socket -> το socket στο οποίο μπαίνει
SMP -> Symmetric Multi-Processing (εάν υποστηρίζει πολλαπλά CPUs)
Πλήθος CPUs σε SMP -> μέχρι πόσα CPUs σε SMP υποστηρίζει (μαζί με τον εαυτό του)
UMA -> Unified Memory Architecture (ενιαία-ενοποιημένη πρόσβαση στη μνήμη σε κατάσταση SMP)
NUMA -> Non-Unified Memory Architecture (κάθε CPU έχει τα "δικά" της DIMM σε κατάσταση SMP)
L2 Cache -> Level 2 Cache
HyperTransport -> Συχνότητα λειτουργίας του HyperTransport
CPU HyperTransport Links -> Πόσα HyperTransport Links έχει για άμεσα επικοινωνία με άλλον Opteron για SMP
Dual Channel DDR -> Εάν υποστηρίζει Dual Channel DDR
Τύπος μνήμης -> Τί τύπο μνήμης απαιτεί
Opteron σειρά 100
-----------------
CPU: Opteron 1xx (σειρά 100)
Socket: 940
SMP: ΟΧΙ
Πλήθος CPUs σε SMP: 1 (μόνο ο εαυτός του - δεν υποστηρίζει SMP)
UMA: ΝΑΙ
NUMA: ΝΑΙ
L2 Cache: 1MB
HyperTransport: 1GHz
CPU HyperTransport Links: 0 (δεν μπορεί να συνδεθεί με άλλο Opteron - γι' αυτό δεν υποστηρίζει SMP)
Dual Channel DDR: ΝΑΙ
Τύπος μνήμης: ECC-Registered DDR
Opteron σειρά 200
-----------------
CPU: Opteron 2xx (σειρά 200)
SMP: ΝΑΙ
Πλήθος CPUs σε SMP: 2 (ο εαυτός του + άλλος 1)
CPU HyperTransport Links: 1 (μπορεί να συνδεθεί με άλλον 1 Opteron - γι' αυτό υποστηρίζει SMP μέχρι 2 CPUs)
Opteron σειρά 800
-----------------
CPU: Opteron 8xx (σειρά 800)
SMP: ΝΑΙ
Πλήθος CPUs σε SMP: 4 (ο εαυτός του + άλλοι 3)
CPU HyperTransport Links: 3 (μπορεί να συνδεθεί με άλλους 3 Opteron - γι' αυτό υποστηρίζει SMP μέχρι 4 CPUs)
Αναμενόμενη Διάρκεια Ζωής: 3 χρόνια τουλάχιστο
Athlon-64-FX (Socket 939)
---------
CPU: Athlon-64-FX
Socket: 939
NUMA: ΟΧΙ
CPU HyperTransport Links: 0 (δεν μπορεί να συνδεθεί με άλλον Athlon-64-FX - γι' αυτό δεν υποστηρίζει SMP)
Τύπος μνήμης: Κανονικές-Unbuffered DDR
Athlon64 (Socket 939)
--------
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΛΛΑΧΤΟΙ 939 Athlon-64-FX ΜΕ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΕΝΗ CACHE (εκτός του 4000+)
CPU: Athlon64
Socket: 939
L2 Cache: 512 KB ή 1MB για τον 4000+
CPU HyperTransport Links: 0 (δεν μπορεί να συνδεθεί με άλλον Athlon64 - γι' αυτό δεν υποστηρίζει SMP)
Athlon64 (Socket 754)
--------
CPU: Athlon64
Socket: 754
L2 Cache: 512 KB
HyperTransport: 800MHz
CPU HyperTransport Links: 0 (δεν μπορεί να συνδεθεί με άλλον Athlon64 - γι' αυτό δεν υποστηρίζει SMP)
Dual Channel DDR: ΟΧΙ
Καταργήθηκε -> πλέον 64-bit ΜΟΝΟ σε Socket 939
Υποστήριξη για Dual Core
------------------------
Μέσα στο 2005 θα βγουν Dual Core:
- Athlon-64-FX & Athlon-64 σε Socket 939 που θα τρέχουν και σε σημερινές 939 motherboards ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ.
- Opteron σε Socket 940 που θα τρέχουν και σε σημερινές 940 motherboards ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ.
Και μιλας για σπηλιες οταν βασιζεται ενα νημα σε παλαιοντολογια;
@ ADSLgr.com All rights reserved.