Επιστροφή στο Forum : AMD x86-64 - Εξειδικευμένο thread
Επειδή σε μία είδηση αναφέρθηκε FSB εκεί που δεν υπάρχει δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι «άχρηστοι».
φαινεται δε το παρακολουθεις το εν λογω σιτε. Και ναι εινια χρηστοι , αν δε μπορει να ξεχωρισει τη πιο μεγαλη τρανταχτη και καραμπινατη διαφορα σε ιντελ-αμδ αρχιτεκτονικες.
midnightsun
02-06-08, 02:00
Eίναι απο τις βασικότερες, θεμελιακές διαφορες μεταξύ Intel και AMD CPUs. Οι μεν FSB, οι δε IMC. Αν κανεις λαθος εκεί, και κάνεις και χίλιες δύο άλλες υποθέσεις στην είδηση, το μόνο που κάνεις έιναι να γεμίζεις τον σέρβερ σου με άχρηστες πληροφορίες :p
Εγώ καταλαβαίνω γιατί ένας να γράψει FSB,αντί HyperTransport base clock, ειδικά αν δουλεύει πάνω από 2 δεκαετίες. Επειδή τώρα που το σκέφτομαι θα παρεξηγηθεί αυτό το μήνυμα, αναφέρομαι στην περίπτωση που ο αρθρογράφος είναι μιας κάποιας ηλικίας.
Eίναι απο τις βασικότερες, θεμελιακές διαφορες μεταξύ Intel και AMD CPUs. Οι μεν FSB, οι δε IMC. Αν κανεις λαθος εκεί, και κάνεις και χίλιες δύο άλλες υποθέσεις στην είδηση, το μόνο που κάνεις έιναι να γεμίζεις τον σέρβερ σου με άχρηστες πληροφορίες :p
Blue: FSB - Green: HyperTransport ειναι. :p
Ε εντάξει! Στα BIOS το έχουν σαν FSB ακόμα, για λόγους "συμβατότητας" :D
Νέες am2/am2+ m/b (http://www.amdzone.com/index.php/news/motherboards/47/9721-asus-claims-leadership-in-support-for-next-generation-amd-processors) από ΑSUS
Βγήκε το AMD Stream Computing SDK! (http://ati.amd.com/technology/streamcomputing/index.html)
το οποιο τι ειναι φιλε μ?
........Auto merged post: linkinp πρόσθεσε 108 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα αργότερα ........
παιδες θελω να ρωτησω εχω cpu την amd χ2 6400 black edition με ψυκτρα zalman 9700,τι θερμοκρασιες ειναι λογικο να εχει η cpu???εγω βλεπω 30-37,ειναι φυσιολογικες?
το οποιο τι ειναι φιλε μ?
........Auto merged post: linkinp πρόσθεσε 108 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα αργότερα ........
παιδες θελω να ρωτησω εχω cpu την amd χ2 6400 black edition με ψυκτρα zalman 9700,τι θερμοκρασιες ειναι λογικο να εχει η cpu???εγω βλεπω 30-37,ειναι φυσιολογικες?
Αν δεν υπερχρονίζεις τρελά και είσαι στα νορμάλ 3200Mhz που αν δεν κάνω λάθος χρονίζει ο 6400 είσαι καλα :oneup:. Έχω τον 6000+, στα 3000Mhz είναι στα 33-35, στα 3200 φτάνει στα 37-40 (μιλάμε για idle)
Μην πολυπιστεύεις τους ιντελάκηδες που λενε οτι κάνεις μπαρμπεκιου με τους amd. Διαβάζουν πολλά benchmark αμφιβόλου προέλευσης ;)
Μην πολυπιστεύεις τους ιντελάκηδες που λενε οτι κάνεις μπαρμπεκιου με τους amd. Διαβάζουν πολλά benchmark αμφιβόλου προέλευσης ;)
Που να δεις ήταν που έφαγαν μερικοί όταν είδαν τον 4800+ EE να τρέχει idle στoυς 26C και τον 2200E να χτυπάει +8 από αυτό. Πριν τους πάρουμε λέγανε για cool κλπ κλπ. Μετά πίκρα...
midnightsun
03-06-08, 22:46
Που να δεις ήταν που έφαγαν μερικοί όταν είδαν τον 4800+ EE να τρέχει idle στoυς 26C και τον 2200E να χτυπάει +8 από αυτό. Πριν τους πάρουμε λέγανε για cool κλπ κλπ. Μετά πίκρα...
Αν έχεις όρεξη κάνε ένα πείραμα : βάλε τον ίδιο επεξεργαστή (ένα κομμάτι μόνο) σε 2 διαφορετικές μητρικές (κατά προτίμηση διαφορετικών εταιριών) και μετά postαρε θερμοκρασίες.
Το έχω κάνει ήδη με τον AMD (M2A-VM και M2N-SLi Deluxe)... Καμία διαφορά με την εργοστασιακή PWM ψύκτρα.
(για την m2n-sli dlx αλλάζει θερμοκρασίες με αλλαγή βιος και μόνο)
midnightsun
04-06-08, 02:45
βίος και πολιτεία ; :p
Τουλάχιστον πριν από 5, 6 χρόνια που ασχολιόμουν περισσότερο με το άθλημα (overclocking) θυμάμαι ότι οι θερμοκρασίες που αναφέρονταν δεν ήταν και πολύ αξιόπιστες ώστε να συγκρίνονται τα αποτελέσματα ανάμεσα σε διαφορετικά συστήματα, τώρα ίσως να έχουν βελτιωθεί τα πράγματα.
Όχι πάντα, εμένα λ.χ. δεν άλλαξαν:(
wi fi thief
04-06-08, 13:42
κι εγω το εχω κανει:
τον 5200+ σε asus m2n-mx (nForce 430) και σε asus m3a (amd 770 am2+)
κανενα προβλημα ουτε με στοκ ψυκτρα ουτε με ζαλμαν 9500...;)
http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUDetail.aspx?id=422
Εμένα γιατί δουλεύει με τάση 1.40v αντί για 1.30-35?
Να τη κατεβάσω από το bios?
wi fi thief
04-06-08, 23:50
http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUDetail.aspx?id=422
Εμένα γιατί δουλεύει με τάση 1.40v αντί για 1.30-35?
Να τη κατεβάσω από το bios?
στο BIOS το προτιμοτερο ειναι να την εχεις auto ;)
Έτσι ακριβώς.
Οι Ιντελομέτοχοι, μόνο επιπέδου σούπερ-ΠΙ είναι.
Σιγά μην πέφτουν και κάτω από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Σε λίγο δεν θα θέλουν ψύκτρα αλλά αντίσταση να τους ζεσταίνει για να μην κρυώνουν πολύ! :lol:
Σιγά μην πέφτουν και κάτω από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Σε λίγο δεν θα θέλουν ψύκτρα αλλά αντίσταση να τους ζεσταίνει για να μην κρυώνουν πολύ! :lol:
Στο BIOS έχω 31 καθώς τα V είναι 1.36... Λάθος και το BIOS;
Στο BIOS έχω 31 καθώς τα V είναι 1.36... Λάθος και το BIOS;
απο πότε είναι σωστό το βιος?
σου ξαναλέω
στην m2n-sli dlx για παράδειγμα ανάλογα το βιος που βάλεις έχεις και διαφορετικές θερμοκρασίες
είτε λόγω άλλων ρευμάτων είτε άλλου calibration του σενσορα
στο περίπου κοιτάμε τις θερμοκρασίες και τις κρίνουμε τις περισσότερες φορές με βάση τη λογική
H CPU στους 25 το ανεμηστήρι στις 1900 στροφές.:down:
midnightsun
05-06-08, 14:28
στο περίπου κοιτάμε τις θερμοκρασίες και τις κρίνουμε τις περισσότερες φορές με βάση τη λογική
:oneup:
Εξάρταται επίσης και από το σχέδιο του επεξεργαστή, αλλο μοντέλο μπορεί να δουλεύει μια χαρά στους 80 βαθμούς και άλλο να κολλά από τους 65 βαθμούς.
απο πότε είναι σωστό το βιος?
σου ξαναλέω
στην m2n-sli dlx για παράδειγμα ανάλογα το βιος που βάλεις έχεις και διαφορετικές θερμοκρασίες
είτε λόγω άλλων ρευμάτων είτε άλλου calibration του σενσορα
Την M2N-SLi dlx την έχω και όσα BIOS άλλαξα (4 στον αριθμό), την ίδια θερμοκρασία έδειχνε. Η λογική λέει ότι παίρνεις μια CPU που είναι EE και σε χώρο όπου κλιματίζεται και υπάρχει δίπλα και rack. Λογικό είναι να υπάρχει χαμηλή θερμοκρασία στον περιβάλλοντα χώρο, πόσο δε στην στην CPU ή οποία έχει και δική της ψύξη.
H CPU στους 25 το ανεμηστήρι στις 1900 στροφές.:down:
Δεν με χαλάει. Ακριβώς απέναντι έχω ένα server ΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ. Στο βαρέων και ανθυγιεινών θα έπρεπε να είναι η δουλειά μου...
Δεν με χαλάει. Ακριβώς απέναντι έχω ένα server ΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ. Στο βαρέων και ανθυγιεινών θα έπρεπε να είναι η δουλειά μου...
:lol::lol: άμα είναι έτσι...
Το θυμάστε το turbo button που είχαμε παλιά στα PC μας? Ετοιμαστείτε να το ξαναδείτε.
Σύμφωνα με το vr-zone (http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=285070)θα υπάρχει δυνατότητα μικρού overclock on the fly, για τους Phenom, με τα νέα τσιπσετ της AMD. Μιλάνε δε συγκεκριμένα για southbridge και όχι northbridge. Ίσως αναφέρονται στο επερχόμενο SB750, που έλεγε το fudzilla.
To overclock αυτό θα γίνεται μέσω του BIOS, μέσω προγράμματος ή μέσω του...κουμπιού που είπα νωρίτερα!
midnightsun
06-06-08, 15:05
Το θυμάστε το turbo button που είχαμε παλιά στα PC μας? Ετοιμαστείτε να το ξαναδείτε.
Σύμφωνα με το vr-zone (http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=285070)θα υπάρχει δυνατότητα μικρού overclock on the fly, για τους Phenom, με τα νέα τσιπσετ της AMD. Μιλάνε δε συγκεκριμένα για southbridge και όχι northbridge. Ίσως αναφέρονται στο επερχόμενο SB750, που έλεγε το fudzilla.
To overclock αυτό θα γίνεται μέσω του BIOS, μέσω προγράμματος ή μέσω του...κουμπιού που είπα νωρίτερα!
Ποντάρουν στην νοσταλγία μου για το κουμπί turbo που είχε ο 286 μου ; :rofl:
Πρέπει να είναι απελπισμένοι για να κάνουν κάτι τέτοιο.
Turbo button, χαχαχααα!
Αλήθεια ποιος ο σκόπος ύπαρξης αυτού του κουμπιού; Υπήρχε κάποιο πλεονέκτημα στο να έχει κάποιος το "turbo" (:lol:) disengaged, τι ήταν, το cool n' quiet της εποχής; :p
midnightsun
06-06-08, 15:17
Turbo button, χαχαχααα!
Αλήθεια ποιος ο σκόπος ύπαρξης αυτού του κουμπιού; Υπήρχε κάποιο πλεονέκτημα στο να έχει κάποιος το "turbo" (:lol:) disengaged, τι ήταν, το cool n' quiet της εποχής; :p
Νομίζω ότι μερικά προγράμματα είχαν πρόβλημα αν ο επεξεργαστής είχε διαφορετική συχνότητα από αυτή που υποτίθεται ότι έπρεπε να είχε.
Edit :
ευτυχώς ; υπάρχει και η wikipedia : http://en.wikipedia.org/wiki/Turbo_button
Turbo button refers to a button on a piece of electronic equipment, which makes the equipment run faster (or slower) in some way. Its two most popular incarnations are:
* On personal computers, the Turbo button changes the effective speed of the system. It usually accomplishes this by either adjusting the CPU clock speed directly, or by turning off the processor's cache, forcing it to wait on slow main memory every time. The button was generally present on older systems, and was designed to allow the user to play older games that depended on processor speed for their timing. Systems could also use the keyboard combination of ctrl-alt-+/-, '+' switching turbo OFF and '-' switching it ON. Of course, calling it a "turbo" button when its function slows the system down can be a bit misleading, but the button was usually set up so the system would be at full speed when the button was "on". A turbo button is no longer seen on most mainstream personal computers.
* On some video game controllers, a Turbo button or Autofire (sometimes implemented as a sliding switch instead of a button) determines the repeat rate of another action button. For example, the Nintendo Entertainment System's controller has two action buttons, labelled "A" and "B". Normally, pressing the "A" button will result in the action associated with "A" being done once -- for example, a character will jump once. This happens even when the "A" button is "held down" (depressed continually). An enhanced or upgraded controller's "Turbo" function will change this held-down functionality, so that the character would jump repeatedly, as if the "A" button were being pressed many times very quickly (a desirable feature in games where, for example, the "A" button fires a projectile).
Ελπιζω μονο να μην ισχυει κατι τετοιο, μιας και φανταζει γελοιο.
Σιγά μη δεν είχε λήμμα η wikipedia! Παιχνίδια ναι, θυμάμαι υπήρχαν και κάτι "επιβραδυντικά" προγραμματάκια που χωρίς αυτά σε κάτι παλιά adventure πήγαινε σφαίρα το sprite στην οθόνη αν το σύστημα ήταν πιο γρήγορο απ'ό,τι έπρεπε.
Γράφουν στον fudzilla oti οι 45nm Phenom στην καλύτερη θα βγούν τον Οκτώβριο ίσως και πιο μετα.:(
Deneb 45nm to come in October (http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7753&Itemid=1) το άρθρο..
Μάγκες, έχει πέσει πολύ στρατηγική στην AMD. Παρατήρησε κανείς σας πως σταμάτησαν όλες οι συζητήσες για εξαγορές, κλεισίματα κλπ? Η εταιρεία έρχεται στα ίσα της.
Πιστεύω οτι δώσανε μεγαλύτερη βάση στις GPU για αυτό το διάστημα, να μαζέψουν κάνα φράγκο και να προχωρήσουν. Η Ιντελ έχει φύγει μπροστά. Τι να λέμε τώρα. Άλλα όχι αρκετά για να υπάρχει πρόβλημα στην AMD. Καταστρώνουν άσχημα σχέδια. Το νοιώθω!
Και ο deneb εδώ που τα λέμε δε θα φέρει τα πάνω κάτω. Νταξ στις τιμές θα τη παλέψει. Το θέμα είναι ο Bulldozer τι θα κάνει. Εκεί θα υπάρχει πραγματικά νεά αρχιτεκτονική. Δύσκολα να περάσει μπροστά η AMD, τώρα με Rohalem κλπ, αλλά σε 2 χρόνια πιστεύω θα είναι ηγέτες και σε cpu και σε gpu.
Ακυρώθηκαν (http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=286776)οι dual core Athlon X2 6050B με πυρήνα Kuma και οι Phenom FX 9X & 8X με πυρήνα Agena FX.
Σωστή κίνηση κατ'εμέ. Ας συγκεντρωθούν στους Bulldozer.
根據 AMD 原定規劃, AMD 將會於 2008 年 7 月正式推出 K10 微架構雙核心處理器,核心代號為 Kuma ,支援 Hyper - Transport 3.0 並擁有 2MB L3 Cache 。但上週 AMD 向主機板業者表示, AMD 將會完全取消 Kuma 雙核心設計,直至 45 奈米開始導入才會推出全新 K10 微架構的雙核心產品。
Τα λεει όλα. Ξεκινάνε τους 45 nm επιτέλους :yahoo: (άντε για να παρω και'γω τον Phenom !)
http://www.hkepc.com/?id=1290&fs=news
Τα λεει όλα. Ξεκινάνε τους 45 nm επιτέλους :yahoo: (άντε για να παρω και'γω τον Phenom !)
http://www.hkepc.com/?id=1290&fs=news
Ξέρεις Κινέζικα; :confused::blink:
Ξέρεις Κινέζικα; :confused::blink:
Εσείς βλέπετε και κέιμενο? Εγω μόνο ????? βλέπω.:(
Κρίμα που δεν βγάζει τελικά Phenom X2, θα ήταν μια καλή εναλακτική αν δεν ήθελες από τους υπάρχοντες Χ2.:(
Νέες τιμές AMD.
Phenom tricore κάτω απο 100 ευρώ (http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7820&Itemid=1)!
Και οι δικοι μας κοντεύουνε! (http://www.skroutz.gr/s/41981/AMD-Phenom-Triple-Core-HD8450-Box.html?keyphrase=phenom+8450)
Και ο πιο φτηνός quad 135€. Δεν είναι κακό!
Οι καταστροφολόγοι του forum περίμεναν αυτές τις τιμές από το πρώτο λεπτό. Λες και 2 μήνες μετά έφεραν την καταστροφή. 97 ευρώ για 3core είναι πολύ καλή τιμή.
Αντε να πέφτουν οι τιμές γιατί ψήνομαι για εναν X3 το καλοκαίρι..:rolleyes:
Δεν είχε ακουστεί κάτι για μείωση τιμών σε έναν μήνα? Την κάναν πιο νωρίς ή είναι άσχετη αυτή η μείωση?:hmm:
Οι καταστροφολόγοι του forum περίμεναν αυτές τις τιμές από το πρώτο λεπτό. Λες και 2 μήνες μετά έφεραν την καταστροφή. 97 ευρώ για 3core είναι πολύ καλή τιμή.
... και άσε κάποιους άλλους να πανηγυρίζουν γιατί η επερχόμενη πλατφόρμα της αγαπημένης τους εταιρίας που απαιτεί αναβάθμιση σε cpu+mb+ram έχει ... φοβερές επιδόσεις (λές και έχουν τα λεφτά να αγοράσουν ;))
Νέες τιμές AMD.
Και ο πιο φτηνός quad 135€. Δεν είναι κακό!
Χαρίζει κυριολεκτικά η AMD τους πλέον προηγμένους και αποκρίσιμους επεξεργαστές του πλανήτη.
Όποιος δεν πάρει, είναι απλά ανόητος.
........Auto merged post: WAntilles πρόσθεσε 0 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα αργότερα ........
... και άσε κάποιους άλλους να πανηγυρίζουν γιατί η επερχόμενη πλατφόρμα της αγαπημένης τους εταιρίας που απαιτεί αναβάθμιση σε cpu+mb+ram έχει ... φοβερές επιδόσεις (λές και έχουν τα λεφτά να αγοράσουν ;))
Ο Nehalem με το 3ple-channel DDR-3, θα είναι το 3ο μεγαλύτερο άρμεγμα της ιστορίας - και τα άλλα 2 της Intel ήταν -> η netburst και η rambus.
Χαρίζει κυριολεκτικά η AMD τους πλέον προηγμένους και αποκρίσιμους επεξεργαστές του πλανήτη.
........Auto merged post: WAntilles πρόσθεσε 0 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Ο Nehalem με το 3ple-channel DDR-3, θα είναι το 3ο μεγαλύτερο άρμεγμα της ιστορίας - και τα άλλα 2 της Intel ήταν -> η netburst και η rambus.
Μπλα μπλα μπλα
Ασε μας ρε wan, επιτέλους πες οτι εκάνες λάθος
Και γιατι τους πουλάει κοψωχρονία αφού είναι οι πλέον προηγμένοι του πλανήτη;
Και γιατι τους πουλάει κοψωχρονία αφού είναι οι πλέον προηγμένοι του πλανήτη;
Για τον ίδιο λόγο που ξαναψηφίστηκε η ΝΔ τον Οκτώβριο.
Δεν έχει καμία σχέση το παράδειγμα σου, κάτι άλλο;
Marketing?:p
Δεν έχει καμία σχέση το παράδειγμα σου, κάτι άλλο;
Σαφώς και έχει σχέση.
Η βλακεία του κόσμου φαίνεται σε όλους τους τομείς της ζωής.
Σαφώς και έχει σχέση.
Η βλακεία του κόσμου φαίνεται σε όλους τους τομείς της ζωής.
Σαφώς και δεν έχει σχέση, αν ήταν καλύτερο προϊον θα το πούλαγαν 300 ευρώ όπως έκαναν με τους 3800Χ2.
@ ADSLgr.com All rights reserved.