Επιστροφή στο Forum : AMD x86-64 - Εξειδικευμένο thread
Να αλλά αν δεις όλοι όσοι έχουν τον 8750 στα ~70 ευρώ όλος τυχαίος έχει εξαντληθεί. :twisted:
Ε ενταξει, παρε τον τοτε με ~65 ευρω ;)
http://www.steel.gr/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=55&page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=2275&category_id=14
Εγώ ήδη παράγγειλα phenom II 940. Από βδομάδα θα ποστάρω εντυπώσεις.
Εγώ ήδη παράγγειλα phenom II 940. Από βδομάδα θα ποστάρω εντυπώσεις.
Και Win και Lin εντυπώσεις εάν γίνεται :mrgreen:
Και Win και Lin εντυπώσεις εάν γίνεται :mrgreen:
vista x64, xp x86, ubuntu amd64, θα βάλω.
Γύρω στο 250αρικο μου πήγε σε τοπικό μαγαζάκι. Επίσης πήρα την asus 790fx, 4gb μνήμες χιλιάρες, 4870,και τον wd 640 gb.
Σύνολο περίπου 700 ευρώ.
Για i7 έφτανα στα 1100€ περίπου, με 3 gb ddr3 @1333mhz. Μάλιστα στο πλαίσιο μου είπαν ότι τα σετάκια των 3*1gb ότι είχαν τελειώσει, οπότε από βδομάδα αν θα έφερναν.
Παρόλο λοιπόν που δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα για τις επιδόσεις του phenom 940,η χαμηλότερη τιμή της πλατφόρμας αλλά και η δεδομένη αξιοπιστία της, με έβγαλαν από το δίλημμα.
famous-walker
23-12-08, 23:46
Εκεί που ήταν να πάρω καινούριο μηχάνημα και από AMD να πάω μετά από 10 χρόνια σε Intel μου ήρθε ουρανοκατέβατη η AMD AΤi Radeon HD 3850 AGP και έσωσα την παρτίδα προσωρινά. Μετά έμαθα και για τον Phenom II 940 (20550 είχε ονομαστεί πριν από μήνες) και την τιμή του που θα είναι περίπου στα 250 ευρώ και λέω εδώ είμαστε. AMD ρε! Tο ερχόμενο φθινόπωρο ίσως πάρουμε Phenom II...
...Επίσης πήρα την asus 790fx...
Ελπιζω να προσεξες κ να πηρες το μοντελο με το SB750 (συγκεκριμενα την M3A79-T DELUXE) κ οχι καποιο παλιοτερο με το SB600.
Αν οχι, θα σε συμβουλευα να ζητησεις αλλαγη, το SB750 ειναι πολυ καλυτερο.
Κατα τα αλλα, καλοδουλευτος ;)
vista x64, xp x86, ubuntu amd64, θα βάλω.
Γύρω στο 250αρικο μου πήγε σε τοπικό μαγαζάκι. Επίσης πήρα την asus 790fx, 4gb μνήμες χιλιάρες, 4870,και τον wd 640 gb.
Σύνολο περίπου 700 ευρώ.
Για i7 έφτανα στα 1100€ περίπου, με 3 gb ddr3 @1333mhz. Μάλιστα στο πλαίσιο μου είπαν ότι τα σετάκια των 3*1gb ότι είχαν τελειώσει, οπότε από βδομάδα αν θα έφερναν.
Παρόλο λοιπόν που δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα για τις επιδόσεις του phenom 940,η χαμηλότερη τιμή της πλατφόρμας αλλά και η δεδομένη αξιοπιστία της, με έβγαλαν από το δίλημμα.
Μεγειες man, θα περιμένουμε εντυπώσεις από πρώτο χέρι...:oneup:
Να αλλά αν δεις όλοι όσοι έχουν τον 8750 στα ~70 ευρώ όλος τυχαίος έχει εξαντληθεί.
Κοίτα καλύτερα...
ΑΜD Phenom II 920 2.8Ghz (http://www.apothema.gr/default.asp?pid=5&itmId=55788&catId=598&la=1) 207€
Μια χαρα ειναι η τιμη, απλα ακολουθει την ψηλη τιμολογιακη πολιτικη που εχει η Intel.
Για new entry παντως μια χαρα ειναι, με χαλαει λιγο η καταναλωση.
...με χαλαει λιγο η καταναλωση.
Ό,τι του καπνίσει λέει ο καθένας.
Τελικά έχουν βγει αυτοί οι deneb; Ή φαίνονται στα διάφορα ελληνικά e-shops για pre-order;
Περίεργο να βγαίνουν επεξεργαστές στην αγορά χωρίς να υπάρχει ούτε ανεπίσημο review γι'αυτούς, χωρίς να έχει λήξει καν το nda...
Χθες φέρανε λίγα κομμάτια, και σήμερα έρχονται κανονικά κοντεινερ.
Δεν ξέρω γιατί δεν λήξανε ακόμα το nda. Τελικά ο inquirer είχε δίκιο...
Μάλιστα, αν ισχύει αυτό θα είσαι από τους πρώτους παγκοσμίως που θα πάρουν retail κομμάτι στα χέρια τους.
Να και μια πρωτιά για την Ελλάδα ρεεεε :lol:
Περιμένουμε εντυπώσεις.
Ε, με τόσους μετόχους εδώ πέρα, λογικό να μας προσέχουν! :p :lol:
Η oktabit έχει τους επεξεργαστές εδώ και λίγο καιρό, και δίνει σε relailers από προχθές,πράγμα περίεργο μιας και στην αρχή η AMD ετοίμαζε hard release στις 8 του Γενάρη. Όχι ότι χαλάει και κανέναν δλδ, απλά είναι λίγο χαζό να έχει στα χέρια του ο καταναλωτής cpu που ακόμα η απόδοσή της είναι κλεισμένη με NDA για reviewers, overclockers και αντιπροσώπους...:whip:
Για να δούμε τι θα δούμε...
Δεν την ξέρουμε ακόμα, και όπως πάντα στην AMD τα official TDP που δίνονται λίγη σχέση έχουν με την πραγματική κατανάλωση. Πάντως μιλάμε για 4core CPU στα 2.8-3Ghz, που από τις πληροφορίες που έχουμε ως τώρα είναι περιέργως αρκετά κρύος. Οψόμεθα για νούμερα...
famous-walker
24-12-08, 13:43
O 920 249.00 ευρώ και ο 940 Black Edition 299.00 ευρώ στο e-shop, λίγο τσιμπημένες τιμές και άμεσα διαθέσιμο εμπόρευμα.
Τελικά έχουν βγει αυτοί οι deneb; Ή φαίνονται στα διάφορα ελληνικά e-shops για pre-order;
Περίεργο να βγαίνουν επεξεργαστές στην αγορά χωρίς να υπάρχει ούτε ανεπίσημο review γι'αυτούς, χωρίς να έχει λήξει καν το nda...
Ε σωστά.
Βλέπεις άμα δεν δεις εσύ "αξιόπιστο" "review" με 2-μπιτο, Windows, single-tasking σούπερ-ΠΙ, δεν μπορείς να κρίνεις, ε;
Ε σωστά.
Βλέπεις άμα δεν δεις εσύ "αξιόπιστο" "review" με 2-μπιτο, Windows, single-tasking σούπερ-ΠΙ, δεν μπορείς να κρίνεις, ε;
Mα δεν έχουμε και κάτι για να κρίνουμε man. Όλες οι πληροφορίες που υπάρχουν ως τώρα είναι off the record. Ο καταναλωτής ΠΡΕΠΕΙ να έχει όλες τις πληροφορίες στα χέρια του για να προβεί σε αγορά, και αυτή την στιγμή η ΑΜD ΤΡΟΜΠΑΡΕΙ κανονικά, δίνοντας διαθεσιμότητα σε chip που βρίσκονται ακόμα κάτω από NDA για reviewers, ενώ ταυτόχρονα έχει αναφέρει ρητώς πως θα κάνει hard launch στις 8/1.
Ε σωστά.
Κασετούλα.
Σου έχω καινούργια πρόταση για άβαταρ.
49216
:p
Κασετούλα.
Σου έχω καινούργια πρόταση για άβαταρ.
Ως συνήθως, trolling έχεις μπόλικο.
Επιχειρήματα και επίπεδο συζήτησης όμως -> μηδέν.
Ως συνήθως, trolling έχεις μπόλικο.
Επιχειρήματα και επίπεδο συζήτησης όμως -> μηδέν.
Επιχειρήματα συζήτησης θα είχα εάν κάναμε κάποια συζήτηση.
Απλά ρώτησα τον Νίκο εάν όντως έχουν έρθει οι deneb στα μαγαζιά, τίποτα περισσότερο. Τώρα αν εσύ κατάλαβες κάτι άλλο... :what:
Παίδες μην χάνετε την ουσία. Αν όντως ο phenom II 940 έχει επιδόσεις της κλάσης του i7 940 τότε η intel θα αναγκαστεί να ρίξει τις τιμές.
Το να βγούν ανταγωνιστικοί οι phenom II θα μας συμφέρει όλους.
Ε σωστά.
Εχεις εσυ κανενα αξιοπιστο speed comparison review μεταξυ Phenom II και i7 ?
Εχεις ή απλα εχεις βαλει τον αυτοματο;
Τι θα γινει με αυτους τους ΕΕ επεξεργαστες της AMD;
Εχω παραγγειλει απο 2 μαγαζια τον 5050Ε, για να καταληξουν μετα απο 4 μερες εκαστος να μου πουν οτι δεν υπαρχουν!
Εχεις ή απλα εχεις βαλει τον αυτοματο;
Εννοείς τον μπλεοθονικό;
Τι θα γινει με αυτους τους ΕΕ επεξεργαστες της AMD;
Εχω παραγγειλει απο 2 μαγαζια τον 5050Ε, για να καταληξουν μετα απο 4 μερες εκαστος να μου πουν οτι δεν υπαρχουν!Είναι σαν κουφέτο ο 5050, ειδικά όταν έπεσε από τα 85 στα 60 euro. Και που πρόλαβες να τον παραγγείλεις, εντύπωση μου
κάνει....:hmm:
AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5050e Box (http://www.skroutz.gr/s/61546/AMD-Athlon-64-X2-Dual-Core-5050e-Box.html)
Απλά πριν παραγγείλεις πάλι, πάρε ένα τηλ για διαθεσιμότητα. Αυτό κάνω πάντα...:oneup:
Eχω ηδη παρει 2-3 που παρουσιαζουν διαθεσιμοτητα, αλλα τελικα... τζιφος!
Μήπως σε έχουν βάλει στον Τειρεσία? :lol:
Εννοείς τον μπλεοθονικό;
Καταλαβα.
Δεν εχεις απολυτως τιποτα, τα λογια σου ειναι βασισμενα στην αερολογια, απλα βγαινεις και την λες στους αλλους.
ΥΓ. Οσο για τις μπλε οθονες να σου ζησουν.
Με το νεο ετος να εχεις ακομα πιο πολλες, να τις χαιρεσε.
Μήπως σε έχουν βάλει στον Τειρεσία? :lol:
Λες;
Στα 2 μαγαζια παντως που τον παρηγγειλα και μετα απο 4 μερες μου ειπαν οχι τελικα, εστειλα 2 πολυ..... ομορφα mail.
Τελικως, τον εχω παρραγειλει απο ενα μαγαζι οπου τηλεφωνικα παρουσιασαν διαθεσιμοτητα, αλλα μιλησα με γυναικα!!!!!!
Οποτε κρατω μικρο καλαθι! :p
Γιατί; Οι γυναίκες συνηθίζουν να σε απογοητεύουν; :-k :p :lol:
φιλικά πάντα!
Oταν αφορα οτιδηποτε τεχνολογικο;
Σαφως!! :p
........Auto merged post: nikchris πρόσθεσε 6 λεπτά και 0 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Τωρα που το εφερε η κουβεντα, υπαρχουν πουθενα στην Ελλαδα ΕΕ Phenom?
Oταν αφορα οτιδηποτε τεχνολογικο;
Σαφως!! :p
........Auto merged post: nikchris πρόσθεσε 6 λεπτά και 0 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Τωρα που το εφερε η κουβεντα, υπαρχουν πουθενα στην Ελλαδα ΕΕ Phenom?
AMD Phenom 9150 Quad Core Box (http://www.skroutz.gr/s/52004/AMD-Phenom-9150-Quad-Core-Box.html)
Αλλά κοροϊδία...εξάλλου οι διαφορές με τα κανονικά μοντέλα είναι τόσο μικρές (ειδικά αν προχωρήσεις σε undervolting/underclocking) που δεν αξίζει σχεδόν το κόπο. Ειδικά την στιγμή που ακόμα και σε 24/7 η διαφορά σε θερμοκρασίες και ΔΕΗ είναι σχεδόν 0.
Γιατί; Οι γυναίκες συνηθίζουν να σε απογοητεύουν; :-k :p :lol:
φιλικά πάντα!
Eμ τι περιμενες;
Μολις με πηραν απο το ιδιο μαγαζι να μου πουν οτι δεν υπαρχει ο συγκεκριμενος επεξεργαστης, αλλα να παρω τον 5200+ καλυτερα, γιατι λεει ο 5050E ειναι μονοπυρηνος!!
Eμ τι περιμενες;
Μολις με πηραν απο το ιδιο μαγαζι να μου πουν οτι δεν υπαρχει ο συγκεκριμενος επεξεργαστης, αλλα να παρω τον 5200+ καλυτερα, γιατι λεει ο 5050E ειναι μονοπυρηνος!!
Να μη ρωτήσω καλύτερα τι φύλο είχε αυτή που σου είπε το τελευταίο... :p
Nik σου πουλάω τον 4850e στην προνομιακή τιμή των 299ευρώ:p
Αμα τον αφησεις 290€ τον πηρα!
ΑΜD Phenom II 920 2.8Ghz (http://www.apothema.gr/default.asp?pid=5&itmId=55788&catId=598&la=1) 207€
Μια χαρα ειναι η τιμη, απλα ακολουθει την ψηλη τιμολογιακη πολιτικη που εχει η Intel.
Ό,τι του καπνίσει λέει ο καθένας.
Αν είναι 95 W τότε έχει δίκιο ο WAn, κι αν δε σου αρέσει υπάρχει και η λύση που πρότεινε ο Dante (UV - U/C).
Οσοι σκοπεύουν να αγοράσουν pcακι ή cpu και ψάχνουν το απόλυτο value for money καλό θα ήταν να κοιτάξουν τον AMD PHENOM X3 8750 που ορισμένα καταστήματα τον έχουν στα 65€ !!!
http://www.skroutz.gr/s/42188/AMD-Phenom-Triple-Core-HD8750.html
Καλή περίπτωση είναι ο AMD PHENOM X4 9850BE στα 119€ παρακαλώ!!!
http://www.skroutz.gr/s/41975/AMD-Phenom-X4-Quad-Core-HD9850-Box.html?keyphrase=9850
Mε τέτοιες τιμές χώμα φτιάχνεις φοβερό pc με πολύ λίγα χρήματα αφού βρίσκεις καλή AM2+ μητρική με 60€, μνήμες των 4gb με άλλα 30-33€ και αφήνεις τους αλλους να πετάνε 1000αρικάκια στον κουβά (χωρίς πάτο) που λέγεται pc!!!!
Οι νέοι 940 και 920 σε πολλά καταστρήματα παίζουν σε πολύ ποιο χαμηλές τιμές από αυτές του πλαισίου και του e-shop!!!!!!!
Mε τέτοιες τιμές χώμα φτιάχνεις φοβερό pc με πολύ λίγα χρήματα αφού βρίσκεις καλή AM2+ μητρική με 60€, μνήμες των 4gb με άλλα 30-33€ και αφήνεις τους αλλους να πετάνε 1000αρικάκια στον κουβά (χωρίς πάτο) που λέγεται pc!!!!
Συμφωνω.
Μονο που δυστυχως οσα καταστηματα αναφερουν χαμηλες τιμες δεν εχουν διαθεσιμοτητα -οπως θα δεις και μονος σου.
Το steel δίνει διαθεσημότητα και στους δύο!!!! Πριν δυο ημέρες δεν είχε σε κανέναν!!!!! Το έβαλα γενικά πριν για να μην θεωρηθεί διαφήμιση!
http://www.hwbox.gr/showthread.php?t=3189
W00t!...πολύ καλά αποτελέσματα....(ειδικά αν σκεφτείς πως ο 940 κάνει 250euro, και η πλατφόρμα είναι πάμφθηνη)...:yahoo:
W00t!...πολύ καλά αποτελέσματα....(ειδικά αν σκεφτείς πως ο 940 κάνει 250euro, και η πλατφόρμα είναι πάμφθηνη)...:yahoo:
Αν σκεφτεις οτι τον Q6600 τον πηρα 158€ και ανεβαινει στα 3.4Ghz αβιαστα και στα 3.6Ghz απλα με λιγο ρευματακι τοτε ολοι αυτοι ειναι ασυμφοροι.
Εδω την παλευει δεν την παλευει να πιασει τον Q6600 που ειναι στα 2.4Ghz...
Βαλε οτι με Phenom II δεν μπορεις να εχεις Intel Matrix Raid και καταλαβαινεις οτι μιλαμε για δευτερατζες ολκης.
Βεβαια ακομα πιο χρησιμο θα ηταν ενα συγκριτικο σε μετατροπη βιντεο με διαφορους coders.
Εκει και αν οι Phenom II θα ηταν πατος.
Με τετοιες τιμες ειναι ασυμφοροι με κακιστο value for money, αν πεσουν στα 140€ τοτε το ξανασυζηταμε.
wi fi thief
26-12-08, 10:59
αλλο ενα αρθρο που αποθεωνει την αποκρισιμοτητα των επεξεργαστων με IMC
πολυ καλα τα νεα: εξαιρετικες επιδοσεις :oneup:
με το που θα βγουνε οι am3 αυτα τα κομματια και οι AM2+ μητρικες θα πεσουνε κι αλλο σε τιμες.
ωραιο review ;)
Με τις σημερινές τιμές θα πήγαινα πολύ άνετα σε Phenom II και 790GX.
Πιστεύω το καλύτερο value for money για mid range (αλλά και high end) σύστημα.
Με τις σημερινές τιμές θα πήγαινα πολύ άνετα σε Phenom II και 790GX.
Πιστεύω το καλύτερο value for money για mid range (αλλά και high end) σύστημα.
Με τις σημερινές τιμές (250€ και 300€ για τους pII) μάλλον είναι το απόλυτα χειρότερο value for money. Ίσως μόνο για κάποιον gamer χαμηλών απαιτήσεων, ώστε να εκμεταλλευτεί τα καλά integrated γραφικά των μητρικών...
wi fi thief
26-12-08, 12:13
μη βιαζεσαι για τις τιμες mach, ενδεικτικες ειναι
το προιον δεν κυκλοφορησε καλα καλα, και απ' οτι φαινεται αυτοι που εχουνε τωρα ελαχιστο stock (?) πουλανε ~40 ευρω ακριβοτερα (ισως για να πιασουνε αυτους που φοβουνται οτι θα ξοδεψουνε τα φραγκα για νεα cpu στο εικοσιενα την πρωτοχρονια και βιαζονται να παρουνε σημερα-αυριο) :p
διαθεσιμος ο 940 με 243 ευρα :cool:
49293
http://www.apothema.gr/default.asp?pid=5&itmId=55790&catId=598&la=1
στα μεσα φλεβαρη που ελπιζω θα υπαρχει επαρκεια στα ραφια θα παιρνεις τον μικρο κατω απο 200 ευρα :oneup: (και αν θελω, περιμενω τοσο καιρο που περιμεναν και αλλοι και τον τσιμπαω με λιγοτερα απο 140 ευρα που κοστιζει σημερα ο Q6600)
ελπιζω να ανταποκριθει στην προκληση η iντελ (που πλεον δεν εχει λογους να ειναι τοσο αλαζονικη) και να αρχισει ουσιαστικος ανταγωνισμος στις τιμες ;)
στα μεσα φλεβαρη που ελπιζω θα υπαρχει επαρκεια στα ραφια θα παιρνεις τον μικρο κατω απο 200 ευρα :oneup: (και αν θελω, περιμενω τοσο καιρο που περιμεναν και αλλοι και τον τσιμπαω με λιγοτερα απο 140 ευρα που κοστιζει σημερα ο Q6600)
ελπιζω να ανταποκριθει στην προκληση η iντελ (που πλεον δεν εχει λογους να ειναι τοσο αλαζονικη) και να αρχισει ουσιαστικος ανταγωνισμος στις τιμες ;)
Και εγώ το ελπίζω. Νομίζω ότι 250€ είναι μια λογική τιμή εκκίνησης για τον phII 940, μου φαίνεται η τιμολόγηση από πλαίσιο και e-shop είναι κάπως απαισιόδοξη και αντανακλά την ανησυχία τους για τον περιορισμένο αριθμό κομματιών που παρέλαβαν.
Ελπίζω επίσης να δούμε και τον q9550 σε αυτή την τιμή, χονδρικά δεν έχει και χαώδη διαφορά από τον phII 940.
Άντε ρίξτε τιμές ρε καρχαρίεςςςςς:clap:
@ ADSLgr.com All rights reserved.