Επιστροφή στο Forum : AMD x86-64 - Εξειδικευμένο thread
DaveMurray
10-02-09, 01:24
Υπάρχει..... 4άρι.....; Πρώτη φορά το ακούω....
Υπάρχει..... 4άρι.....; Πρώτη φορά το ακούω....
OCZ OCZ2VU80016GQ 16GB (4X4GB) DDR2 (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555319)
OCZ OCZ2VU80016GQ 16GB (4X4GB) DDR2 (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555319)
Ουάου. 16 Gbytes, πολύ λίγα, δεν μου φτάνουν :p
DaveMurray
10-02-09, 01:46
Και πόσο έχει Αλέκοοο....; :p :p
349.00 € ;;;;;
χααααχαχ :p :p
Και τι να το κάνεις Αλέκοοοο;
DaveMurray
10-02-09, 01:48
Να βάλω 100000 virtual machines, στην τσέπη της ram μας σε βάλαμε...;
:lol: :lol: :lol: :lol:
Θα καταργήσω τον σκληρο, θα φορτώνω όλο το λειτουργικό και τα προγράμματα στην ραμ. Ο υπολογιστής θα μένει 24/7 αναμμένος :p
Ποια ssd και μλκίες μου λέτε:lol:
Χαχαχαχααχχα, βάλε να δούμε τι θα καταλάβεις:lol::lol:
Φερτε μου κάποιο ssd να με πάει κόντρα με τα 24gb μνήμης μου ρε :smoke:
[φωνή μπουλούκου] Εγώ θα βαλω 32 να σου δείξω [/φωνή μπουλούκου]
Οι i7 εκτος του οτι λειτουργουν σε single, dual & triple channel λειτουργουν και σε flex mode.
Συνεχίζεται βλέπω το τζούφιο-κούφιο marketing.
Συνεχίζεται βλέπω το τζούφιο-κούφιο marketing.
Όπως και να 'χει στους Nehalem μπορείς να βάλεις μνήμες σε ζευγάρια (και όχι μόνο) για dual-channel, δεν το απαγορεύει κανείς.
Όπως και να 'χει στους Nehalem μπορείς να βάλεις μνήμες σε ζευγάρια (και όχι μόνο) για dual-channel, δεν το απαγορεύει κανείς.
Οντως το triple channel ειναι βημα προς τα εμπρος. Αντε να δουμε ποτε θα αξιωσει ο Θεος και την AMD...
Παντως αρμεγμα ξε-αρμεγμα, αν δεν ηταν και η Ιντελ με τις επιθετικες της πολιτικες και επαφιομασταν στην AMD θαρρω πως ακομα θα ημασταν με DDR1 και ισως τωρα γινονταν δειλα δειλα η μεταβαση σε DDR2.
wi fi thief
10-02-09, 19:26
και η Ιντελ με τις επιθετικες της πολιτικες
πολλη ...επιθεση η intel:p
φαντασου να μην ητανε και επιθετικη: θα βλεπαμε intel Dual core με 64 bit και με IMC (που να μην χρειαζεται μισο στεγαστικο δανειο για να τους αγορασεις) οταν θα πηγαιναμε για χαμομηλακι στα ΚΑΠΗ... :twisted:
ο,τι και να "εφευρει" καποιος, αν οι αλλοι δεν ακολουθησουν, ειναι ουσιαστικα αχρηστο
αυτο ισχυει γενικα στη ζωη και οχι μονο στην τεχνολογια
με το δικο σου σκεπτικο, αν δεν υπηρχε η micron (και αλλες 3-4 εταιριες που εξελισουνε κατασκευαζουνε ram chips) δεν θα υπηρχε ουτε intel ουτε amd και αν δεν υπηρχε ο τυπος που ανακαλυψε το ιντερνετ δεν θα το διαβαζες αυτο το μηνυμα σημερα ;)
πολλη ...επιθεση η intel:p
φαντασου να μην ητανε και επιθετικη: θα βλεπαμε intel Dual core με 64 bit και με IMC (που να μην χρειαζεται μισο στεγαστικο δανειο για να τους αγορασεις) οταν θα πηγαιναμε για χαμομηλακι στα ΚΑΠΗ... :twisted:
Όπως ας πούμε αν δεν υπήρχαν οι Core2 ακόμα θα είχαμε τους Athlon X2 σε πολύ προσιτές τιμές.. :whistle:
:twisted:
wi fi thief
10-02-09, 19:50
Όπως ας πούμε αν δεν υπήρχαν οι Core2 ακόμα θα είχαμε τους Athlon X2 σε πολύ προσιτές τιμές..
φυσικα και ισχυει αυτο που λες και το εχουμε πει τοσες φορες: μιλαμε για ΤΙΣ καπιταλιστικες εταιριες οχι για το "χαμογελο του παιδιου" (ακομα και στα ιδρυματα, πεφτει πολυ χρημα αλλιως παπαλα) :cool:
αλλα σημερα που μιλαμε (και εδω και πολλα χρονια) δεν θα επρεπε να μιλας για ...τιμολογια: μιλανε στο σπιτι του σανταμ για κρεμαλα? :p
αν η κουβεντα γινοτανε πριν τρια χρονια μπορει να σου εδινα δικιο, ομως η κουβεντα γινεται σημερα που η ΙΝΤΕΛ (στον τομεα τιμες) οχι μονο παιζει αμυνα με αντεπιθεσεις αλλα βρισκεται με 11 παικτες πανω στην γραμμη του τερματος και τη σουταρουνε απο παντου: αυτο μονο οι τσουκαλαδες και τα αλλα χουλιγκανια δεν το βλεπουνε, οι φιλαθλοι και οι ποδοσφαιροφιλοι ομως το εχουνε παρι χαμπαρι απο καιρο (ασχετως αν για τους δικους τους ανοητους λογους δεν θελουνε να αλλαξουνε ομαδα) :p
Παντως αρμεγμα ξε-αρμεγμα, αν δεν ηταν και η Ιντελ με τις επιθετικες της πολιτικες και επαφιομασταν στην AMD θαρρω πως ακομα θα ημασταν με DDR1 και ισως τωρα γινονταν δειλα δειλα η μεταβαση σε DDR2.
Γιατί φίλε μου;
Ποιός σε έπεισε ότι η DDR-Ντούπερ κάνει διαφορά;
Δεν πας να διαβάσεις λιγάκι ιστορία υπολογιστών με τις παρακάτω 3 τεράστιες κοροϊδίες-φιάσκα Intel;
- netburst
- ντου-θου
- Rambus
Άντε για να ενημερωθείς στοιχειωδώς.
φυσικα και ισχυει αυτο που λες και το εχουμε πει τοσες φορες: μιλαμε για ΤΙΣ καπιταλιστικες εταιριες οχι για το "χαμογελο του παιδιου" (ακομα και στα ιδρυματα, πεφτει πολυ χρημα αλλιως παπαλα) :cool:
αλλα σημερα που μιλαμε (και εδω και πολλα χρονια) δεν θα επρεπε να μιλας για ...τιμολογια: μιλανε στο σπιτι του σανταμ για κρεμαλα? :p
αν η κουβεντα γινοτανε πριν τρια χρονια μπορει να σου εδινα δικιο, ομως η κουβενυα γινεται σημερα που η ΙΝΤΕΛ (στον τομεα τιμες) οχι μονο παιζει αμυνα με αντεπιθεσεις αλλα βρισκεται με 11 παικτες πανω στην γραμμη του τερματος και τη σουταρουνε απο παντου: αυτο μονο οι τσουκαλαδες και τα αλλα χουλιγκανια δεν το βλεπουνε, οι φιλαθλοι και οι ποδοσφαιροφιλοι ομως το εχουνε παρι χαμπαρι απο καιρο (ασχετως αν για τους δικους τους ανοητους λογους δεν θελουνε να αλλαξουνε ομαδα) :p
Εταιρία μου?
Μπα, δεν έχω μετοχές.. ακόμα. :twisted:
Κατά τ'άλλα δεν λέω (κι εγώ) πως έχεις άδικο αλλά.. αν έπαιρνα PC αυτή τη στιγμή, σε i7 θα πήγαινα.
Όπως και να το κάνουμε, νιώθεις το raw power στο αίμα σου.. :p
Αν και μου έχει περάσει πολλές φορές απ'το μυαλό να περάσω (άμεσα) σε Phenom II.. :oops:
wi fi thief
10-02-09, 20:05
[offtopic]Εταιρία μου?
Μπα, δεν έχω μετοχές.. ακόμα. :twisted:
σωστα,
προλαβες εν οψει κρισης και τις ξεφορτωθηκες ολες τις μετοχες σου :p
το ειχα διορθωσει πριν ακομα διαβασω το μηνυμα σου :oneup: (ακομα και στο quote που εβαλες, διορθωμενο ειναι, δεν εισαι πολυ γρηγορος και πως να εισαι αφου δεν εχεις την αποκρισιμοτητα της AMD στο pc σου...:rofl:)
παρ' ολα αυτα ξερω οτι δεν παρεξηγιεσαι (απο τις πολλες μαλακιες και το φλειμ μου) και γι' αυτο πραγματικα χαιρομαι να σε πειραζω (οπως εχεις διαιστωσει) :cool:
ξερω οτι και εσυ σκεφτεσαι το ιδιο για μενα (εδω και χρονια):)
παρ' ολα αυτα ξερω οτι δεν παρεξηγιεσαι (απο τις πολλες μαλακιες και το φλειμ μου) και γι' αυτο πραγματικα χαιρομαι να σε πειραζω (οπως εχεις διαιστωσει) :cool:
ξερω οτι και εσυ σκεφτεσαι το ιδιο για μενα (εδω και χρονια):)
Ναι βρε.
Χαλαρά πράγματα :)
Αλλάαα, εντάξει.
Ότι και να λες, παιχταράς ο Λέτο. :worthy: :twisted:
Γιατί φίλε μου;
Ποιός σε έπεισε ότι η DDR-Ντούπερ κάνει διαφορά;
Δεν πας να διαβάσεις λιγάκι ιστορία υπολογιστών με τις παρακάτω 3 τεράστιες κοροϊδίες-φιάσκα Intel;
- netburst
- ντου-θου
- Rambus
Άντε για να ενημερωθείς στοιχειωδώς.
Μιλησα αποκλειστικα και μονο για τις μνημες DDRx. Νομιζω οτι ηταν ξεκαθαρα γραμμενο και μαλιστα στα ελληνικα.
Τωρα για τα 3 πραγματα που αναφερεις μπορω να σου πω:
- netburst -> Απατεωνια
- ντου-θου -> Ναι υπο προυποθεσεις (π.χ. στο video encoding οπου κερδιζεις αισθητα)
- Rambus -> Κλεψια
Σε ευχαριστω παντως για το ενδιαφερον που εδειξες οσον αφορα τις γνωσεις μου.
Υ.Γ.
Μια και το πας στο τεχνικο μερος, για πες μου ποσες ειναι οι καινοτομιες τις AMD περαν της αρχιτεκτονικης του CPU ;
Διοτι καλος και ο τετραπυρηνος χ64 επεξεργαστης, αλλα αμα ηταν να μπει σε μια μητρικη του 2000, δεν νομιζω να απεδιδε και τοσο ή μηπως διαφωνεις ;
Το netburst ως αρχιτεκτονική έτους 2000, είναι λίγο άδικο να κρίνεται με σημερινά δεδομένα. Για την εποχή τους, οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές πετούσαν και άφηναν στο έλεοc οποιονδήποτε athlon xp της ίδιας περιόδου.
Και εδώ που τα λέμε, ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικοί και με τους athlon64, οι οποίοι σχεδιαστήκαν κοντά 4 χρόνια αργότερα και κόστιζαν πολύ περισσότερο όταν πρωτοεμφανίστηκαν.
Το netburst ως αρχιτεκτονική έτους 2000, είναι λίγο άδικο να κρίνεται με σημερινά δεδομένα. Για την εποχή τους, οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές πετούσαν και άφηναν στο έλεοc οποιονδήποτε athlon xp της ίδιας περιόδου.
Και εδώ που τα λέμε, ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικοί και με τους athlon64, οι οποίοι σχεδιαστήκαν κοντά 4 χρόνια αργότερα και κόστιζαν πολύ περισσότερο όταν πρωτοεμφανίστηκαν.
Έρχεται σπασμένη καρέκλα.. :p
Έρχεται σπασμένη καρέκλα.. :p
:rofl::respekt::rofl:
- netburst -> Απατεωνια
- ντου-θου -> Ναι υπο προυποθεσεις (π.χ. στο video encoding οπου κερδιζεις αισθητα)
- Rambus -> Κλεψια
Απατεωνιά το Netburst; Μπορεί να μην πέτυχε αυτά που υποσχόταν η Intel (π.χ. συχνότητες >5 GHz με ευκολία), αλλά απατεωνιά δεν ήταν.
Το Hyper-Threading, πάλι, έδινε σε αρκετές περιπτώσεις αύξηση επιδόσεων, και αν δεν ήταν σωστές οι αναφορές για CPU usage ψάξτε στους OS developers για την ευθύνη και όχι στην Intel.
Τέλος, η λέξη κλεψιά δεν αρκεί για να περιγράψει όσα έγιναν με τις Rambus, αλλά καλά είναι για αρχή.
στο σημειο αυτο κατερευσε η καρεκλα:rofl:
στο σημειο αυτο κατερευσε η καρεκλα:rofl:
Μπορεί να είμαστε στο εξιδικευμένο και εξελιγμένο νήμα αμδ χ64 αλλά αρκετός κόσμος σήμερα χρησιμοποιεί ακόμα τους P4.
Aντίθετα, ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιεί το αντίπαλο δέος της εποχής (βλ. athlon xp) μετριέται στα δάχτυλα του χερίου ενός βετεράνου του πολέμου του Βιετνάμ με ακρωτηριασμένα άνω άκρα.
Αυτό αν μη τι άλλο δείχνει ότι:
α) αρκετοί έλληνες έχουν άδειες τσέπες και δεν μπορούν να αναβαθμίσουν.
β) εφόσον δεν μπορούν να αναβαθμίσουν, μένουν με τις τίμιες επιδόσεις του P4
γ) ακόμα και με άδειες τσέπες, προτιμούν να καταχρεωθούν με δάνεια και να πετάξουν τους athlon xp παρά να τους κρατήσουν...
:p
Απατεωνιά το Netburst; Μπορεί να μην πέτυχε αυτά που υποσχόταν η Intel (π.χ. συχνότητες >5 GHz με ευκολία), αλλά απατεωνιά δεν ήταν.
Το Hyper-Threading, πάλι, έδινε σε αρκετές περιπτώσεις αύξηση επιδόσεων, και αν δεν ήταν σωστές οι αναφορές για CPU usage ψάξτε στους OS developers για την ευθύνη και όχι στην Intel.
Τέλος, η λέξη κλεψιά δεν αρκεί για να περιγράψει όσα έγιναν με τις Rambus, αλλά καλά είναι για αρχή.
Απατεωνια ηταν οταν προς το τελος της ζωης της αυτη η αρχιτεκτονικη εκαιγε περισσοτερο ρευμα και απο ψησταρια, δεν απεδιδε πουθενα και ομως κοιτουσαν να το προωθησουν στην αγορα ως το καλλιτερο, κοροιδευαν την αλλη εταιρεια που αλλαξε την ονομασια των επεξεργαστων (που ομως και αυτοι αργοτερα το ιδιο κανανε οταν δεν τους εκατσε η απατεωνια) και πολλα αλλα βεβαια ακομη.
Ισως να ξεκινησε καλα σα τεχνολογια, αλλα εκλεισε δυστυχως πολυ ασχημα επισκιαζοντας οτι καλο ειχε προσφερει το προηγουμενο χρονικο διαστημα που ηταν ανταγωνιστικη.
...αλλά αρκετός κόσμος σήμερα χρησιμοποιεί ακόμα τους P4.
Species όλων των λογιών, πάντα θα υπάρχουν.
Ισως να ξεκινησε καλα σα τεχνολογια, αλλα εκλεισε δυστυχως πολυ ασχημα επισκιαζοντας οτι καλο ειχε προσφερει το προηγουμενο χρονικο διαστημα που ηταν ανταγωνιστικη.
Δυστυχώς οι μισοί φάσκουμε και οι άλλοι μισοί αντιφάσκουμε.
Η αρχιτεκτονική netburst προσέφερε διπύρηνο επεξεργστή στα 2.8GHz σε υπερ-εξευτελιστική τιμή (τον 805), τη στιγμή που οι διπύρηνοι athlon είχαν τιμές από παράλογες έως εξωφρενικές.
Περίεργο που δεν αναγνωρίζεται αυτό το γεγονός στο νήμα που κατεξοχήν ευαγγελίζεται το value for money (ο phenom τα έχει όλα και συμφέρει, ο i7 θα με στείλει στον πτωχοκομείο και δεν συμμαζεύεται...)
Μπορεί να είμαστε στο εξιδικευμένο και εξελιγμένο νήμα αμδ χ64 αλλά αρκετός κόσμος σήμερα χρησιμοποιεί ακόμα τους P4.
Aντίθετα, ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιεί το αντίπαλο δέος της εποχής (βλ. athlon xp) μετριέται στα δάχτυλα του χερίου ενός βετεράνου του πολέμου του Βιετνάμ με ακρωτηριασμένα άνω άκρα.
γ) ακόμα και με άδειες τσέπες, προτιμούν να καταχρεωθούν με δάνεια και να πετάξουν τους athlon xp παρά να τους κρατήσουν...
δεν νομίζω να φταίει που πας σε γνωστό κατάστημα πώλησης υπολογιστών, τους λες να σου φτιάξουν μία σύνθεση,και βάζουν Intel πάντα!!!:whistle::whistle::whistle:
ααα...και όταν τους λες να σου βάλουν τον τάδε amd(π.χ phenom X4 9950) να σου λένε "όντως πολύ καλή επιλογή κύριε κι αυτή"
Ένας τεχνολογικά ανίδεος θα πάει να ζητήσει ένα Pc και θα τους πει θέλω να μπαίνω στο ίντερνετ,να βλέπω τανίες και θα του βάλουν πάνω ότι μα$^%ια τους κατέβει στο κεφάλι...Αυτά τα κάνει και ο athlon64 που έχω δεν χρειάζομαι διπύρηνο
Ο καθένας κάνει την επιλογές του
Φιλικά
Η αρχιτεκτονική netburst προσέφερε διπύρηνο επεξεργστή στα 2.8GHz σε υπερ-εξευτελιστική τιμή (τον 805), τη στιγμή που οι διπύρηνοι athlon είχαν τιμές από παράλογες έως εξωφρενικές.
Καλύτερα στραντζαριστό επεξεργαστή, όχι μόνο με πόντες αλλά ραφή, παρά αυτόν. :p
Μια και το πας στο τεχνικο μερος, για πες μου ποσες ειναι οι καινοτομιες τις AMD περαν της αρχιτεκτονικης του CPU ;
Διοτι καλος και ο τετραπυρηνος χ64 επεξεργαστης, αλλα αμα ηταν να μπει σε μια μητρικη του 2000, δεν νομιζω να απεδιδε και τοσο ή μηπως διαφωνεις ;
Μην αδικούμε εταιρίες, καθώς και οι 2 έχουν επενδύσει σε σοβαρό R&D και έχουν βγάλει καλές ιδέες στην παραγωγή.
Για παράδειγμα μια σημαντική καινοτομία της AMD ήταν η κατασκευή επεξεργαστών με CISC κέλυφος και πυρήνα RISC, οι οποίοι είχαν συγκρίσιμη απόδοση με τις CISC λύσεις της Ιντελ, αλλά σε χαμηλότερες συχνότητες από εκείνους την Ιντέλ. Τότε είναι που άρχισε η AMD να χρησιμοποιεί την ονοματολογία με βάση την επίδοση των αντίστοιχων Ιντέλ, και όχι την συχνότητα λειτουργίας. Πράγμα που σήμερα το κάνει ακόμα και η Ιντέλ, και χρησιμοποιεί ονοματολογία άσχετη με την συχνότητα.
Ήταν η πρώτη προσπάθεια από μαι εταιρία να κάνει ευρέως γνωστό ότι δεν αρκεί μόνο η συχνότητα, αλλά και η σχεδίαση του τσιπ στις επιδόσεις.
Τώρα για τεχνολογίες πέρα από CPU, είναι πενιχρή η συγκομιδή για την AMD, γιατί ακόμα και αν σχεδιάσει κάτι, μάλλον δεν θα ακολουθήσει κανείς...
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ, είναι η ενσωμάτωση ισχυρότερης κάρτας γραφικών σε τσιπσετ (680/780G)... :p
Η αρχιτεκτονική netburst προσέφερε διπύρηνο επεξεργστή στα 2.8GHz σε υπερ-εξευτελιστική τιμή (τον 805)...
51462
"Θα πάρω μια ψαρόβαρκα μωρό μου...
Στην Πάρο και στην Νάξο..."
Έλα να τσουγκρίσουμε και κανά αυγό.
το πασχα ηρθε νωρις φετος...μονο ποιυ τωρα συγκριτικα "ψησταριες" ειναι τα 65ρακια φενομακια :p
Εμένα πάντως μου άνοιξε η όρεξη για αρνάκι...
wi fi thief
11-02-09, 01:24
Ένας τεχνολογικά ανίδεος θα πάει να ζητήσει ένα Pc και θα τους πει θέλω να μπαίνω στο ίντερνετ,να βλέπω τανίες και θα του βάλουν πάνω ότι μα$^%ια τους κατέβει στο κεφάλι...Αυτά τα κάνει και ο athlon64 που έχω δεν χρειάζομαι διπύρηνο
Ο καθένας κάνει την επιλογές του
Φιλικά
προσφατα σε δημοτικη επιχειρηση επαρχιακου δημου (που θελει να νομιζει οτι ειναι προηγμενος τεχνολογικα) που ασχολειται με την κινηση των απορριματοφορων και γενικα με τον τομεα καθαριοτητας εγινε αναβαθμιση καποιων παλιων υπολογιστων (οχι ολοκληρων, parts αλλαξανε) με Q6600, μητρικες με P45 και vgas vidia 9600
τα win 98 και το office πανε σφαιρα! :respekt:
ενα ειναι σιγουρο: οτι ο προμηθευτης (αν συνεχισει να συνεργαζεται με δημους και να πουλαει αναλογο υλικο για να καλυψει γραφεια) δεν προκειται να επηρρεαστει απο την κριση ουτε να χρειαστει δανειο απο τραπεζα :twisted:
ελλαδα το μεγαλειο σου η τεχνολογιαρα σου (τετοιο υλικο ουτε ο δημος ΝΥ δεν εχει) και οι προμηθευτες σου! :worthy:
σαν κοινος κλεφτης που ειμαι, ξανα ενα :respekt: στους γραββατοφορους συναδελφους μου που σκιζονται να προσφερουν στον τοπο και την κοινωνια :twisted::twisted::twisted:
Win98; Να πέσω τώρα από την ταράτσα ή μετά ; :sneer:
Αμά σκεφτείς το netbooks της ιντελ για σχολεία,πάντως σε τέτοιους ηλίθιους κρατικούς μηχανισμούς στοχεύει για να βγάλει λεφτά.
RASTAVIPER
11-02-09, 15:17
Ναι έχουν P4 γιατί δεν ασχολήθηκαν ποτέ με πιο σύγχρονα συστήματα και άρα χάσανε την Athlon εποχή.Και το P4 έτυχε να το πάρουν επειδή το πρότεινε το τζιμάνι ο πωλητής του τοπικού μαγαζιού...:p:p
Πάντως το χειρότερο τρολάρισμα είναι εκεί που λες για το ότι είναι οι μετρημένοι οι χρήστες που έχουν Athlon συστηματάκια...:down:Δεν είπαμε ότι φτάνουν τους P4, αλλά το να λες ακριβώς το πιο τραβηγμένο, βγάζει κάποια συμπεράσματα...
Ναι έχουν P4 γιατί δεν ασχολήθηκαν ποτέ με πιο σύγχρονα συστήματα και άρα χάσανε την Athlon εποχή.Και το P4 έτυχε να το πάρουν επειδή το πρότεινε το τζιμάνι ο πωλητής του τοπικού μαγαζιού...:p:p
Πάντως το χειρότερο τρολάρισμα είναι εκεί που λες για το ότι είναι οι μετρημένοι οι χρήστες που έχουν Athlon συστηματάκια...:down:Δεν είπαμε ότι φτάνουν τους P4, αλλά το να λες ακριβώς το πιο τραβηγμένο, βγάζει κάποια συμπεράσματα...
Δεν νομίζω ότι είναι τρολάρισμα με τη στενή έννοια του όρου. Είναι ένα γεγονός.
Οι athlonxp που παραμένουν υπο χρήση είναι είδος προς εξαφάνιση.
Γιατί; Όσοι τους αγόρασαν τους πέταξαν, ενώ όσοι είχαν P4, τους κράτησαν;
Αφού σε επιδόσεις είναι ισοδύναμοι, και επιπλέον οι άθλον ήταν πιο δροσεροί...
Εγώ πάντως έχω παροπλίσει έναν P4 (λόγω θερμοκρασιών) και έχω κρατήσει έναν Athlon XP σαν σέρβερ (24/365)...
Είμαι μειοψηφία μάλλον, ε; :p
Οι Northwood P4 δεν ήταν πιο ζεστοί από τους Athlon XP, ίσα ίσα. Πάντως και'γω τον P4 μου τον έχω ακόμη ενώ δυο φίλοι με Athlon XP την ίδια εποχή... :x
Αφού σε επιδόσεις είναι ισοδύναμοι, και επιπλέον οι άθλον ήταν πιο δροσεροί...
:shock:
wi fi thief
11-02-09, 22:25
επιτελους: ευκαιρια για μενα που δεν ειχα ιντερνετ το 2003 (και δεν ξερω να χρησιμοποιω σωστα το google) να μαθω για την τεχνολογια των p4 και των athlon XP
:respekt:
αμα το συνεχισετε και για ακομα παλιοτερα με P2 vs duron, θα καλυψουμε ολες τις περιοδους :rofl:
σε σχολειο δευτερης ευκαιριας εχει εξελιχτει το "εξειδικευμενο" (sic) νημα: επωφεληθειτε :twisted:
Λοιπόν εγώ έχω δώσει σε φίλους-φίλες τα δύο παλιότερα συστήματά μου με Athlon XP Mobile 2500 (χρονισμένους στα 2,4 Ghz). Με 1 γίγα μνήμη, κάρτες γραφικών Nvidia 6200 και ΑΤΙ 9250 πάνω στις Αbit NF7 S, τα πισάκια και σήμερα δουλεύουν άψογα και κάνουν τα πάντα. Σε σύγκριση με αντίστοιχους Northwood (2,8 - 3 - 3,2 Ghz) συνεχίζουν να είναι ταχύτεροι σε όλα εκτός από video encoding - decoding.
Τότε φυσικά που αγοράστηκαν, οι Athlon είχαν σχεδόν τη μισή τιμή των Northwood, με ίδιο κόστος μνημών -μητρικών για τις δύο πλατφόρμες και φυσικά ξεκλείδωτους πολλαπλασιαστές και αντοχές σε overclocking. Να μη μιλήσουμε για gaming, οι Athlon ήταν μονόδρομος. Νομίζω ότι το ποσοστό αυτών που ακόμα κρατάνε τους Athlon είναι εξίσου μεγάλο με αυτών που κρατάνε τους P4 αφού για μη απαιτητική χρήση όλες οι πλατφόρμες της εποχής κρατάνε τη σχετική τους ταχύτητα, που είναι ικανοποιητική. Απλώς οι Athlon ήταν πολύ λιγότεροι εξ'αρχής...:(
Αλλά για να πούμε και του στραβού το δίκιο, οι Northwood δεν ζεσταίνονταν και πολύ, εδώ είχα σε laptop Clevo έναν desktop Northwood στα 3 Ghz και μπορώ να πω ότι δούλευε αξιοπρεπώς χωρίς να πολυζεσταίνεται. Οι ψησταριές ήρθαν μετά!
HELL_pegaSOS
12-02-09, 17:49
Είμαι είδος προς εξαφάνιση.
WWF με ακούς! :p
Κ εδω υπαρχει ενας athlon xp 2600+ οπου κανει αριστα την δουλεια του.
Θυμαμαι οτι 2x256MB Ram, athlon xp 2600+ , mobo nForce2 Ultra 400 (μαρκας chaintech βεβαια..) εκαναν στις αρχες του 2004 συνολο 150 ευρω..
Τρελο value for money..
Για αντιστοιχο συστημα intel pentium 4 θα επρεπε να ειχα δωσει 250 ευρω περιπου .
Ε, με αυτα τα 100+ ευρω που γλυτωσα ,μπορω σημερα να παρω καινουρια mobo (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522701), διπυρηνο επεξεργαστη (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559568), 2GB Ram (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553200) .
Μαλιστα το υπαρχον σετ (mobo+cpu+ram) μπορω ή να το χαρισω ή να το πουλησω κανα 40 ευρω ή να κανω μπρελοκ τον επεξεργαστη..
Ετσι κ μπρελοκ θα εχω κ θα εχω δωσει τα ιδια χρηματα (150 το 2004 + 100 τωρα) οσο καποιος που πηρε το 2004 εναν pentium 4, μονο που εγω τωρα θα εχω εγγυηση, διπυρηνο επεξεργαστη, καρτα γραφικων με hdmi κ επιταχυνση hd videos.
Ή αν δεν εχω αυτα , θα εχω 100 ευρω στην τσεπη μου! ;)
Ετσι κ μπρελοκ θα εχω...
:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
@ ADSLgr.com All rights reserved.