PDA

Επιστροφή στο Forum : Fritzbox 7390



worldwideweb
17-11-11, 16:39
Καλησπέρα φίλοι,

έχω το εξής πρόβλημα έκανα αλλαγή από isdn σε pstn στον ΟΤΕ. Έχω το Fritzbox 7390 και πριν την αλλαγή σε pstn δούλευε μια χαρά τηλεφωνία και internet. Τώρα δεν συνδέετε άλλο. Μάλλον θα φταίει το Υ καλώδιο γιατί η ρυθμίσεις δεν άλλαξαν. Έχω φτιάξει δικό μου καλώδιο όπως αναφέρει ο φίλος σε αυτό το αρθρο (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=285608&page=2). Έχω δοκιμάσει και με το καλώδιο τηλέφωνου Rj11 αλλά τίποτα. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει.

Vtester
17-11-11, 16:56
Έκανες restore στα defaults και το ξανασέταρες ; Αν όχι να το δοκιμάσεις. Έβαλες φίλτρα σε όλα τα τηλέφωνα του σπιτιού ; αν θέλεις ανέβασε κάποια φωτο να δούμε πως έχεις τις συνδέσεις. Για το 7390 έχει βγει και firmware update , δες αν σου λύνει το πρόβλημα. Γιατί δεν επικοινωνείς με το support τους ;

worldwideweb
17-11-11, 18:13
Όχι restore δεν έκανα αλλά θα το δοκιμάσω. Έχω ένα τηλέφωνο το οποίο συνδέεται πάνω στο φίλτρο, από το φίλτρο (line) φεύγει καλώδιο στην κεντρική γραμμή του ΟΤΕ και παράλληλα από το φίλτρο (modem) έχω συνδέσει και το router. Λογικά πρέπει να είναι σωστά συνδεδεμένα. Το update το έχω κάνει αλλά πάλι τίποτα.

Vtester
17-11-11, 18:43
spliter μάλλον εννοείς και όχι φίλτρο. Αν έχεις κρατήσει το splitter που είχες και στην isdn δεν κάνει. Δοκιμαστικά σύνδεσε το fritz με το καλώδιο y απευθείας στην πρίζα του τηλεφώνου να δούμε αν συνδέετε. Στην pstn όλα τα τηλέφωνα του σπιτιού θέλουν φίλτρα , άρα αν έχεις και άλλα στο σπίτι αποσύνδεσε τα όταν κάνεις την δοκιμή.

A_gamer
17-11-11, 19:06
Μήπως είναι Annex B το modem;

worldwideweb
17-11-11, 19:19
Ναι splitter εννοώ. Έχω νέο splitter για pstn που έφερε ο τεχνικός από τον ΟΤΕ. Το modem υποστηρίζει Annex B και Annex Α. Θα το δοκιμάσω αύριο τώρα και θα σας ενημερώσω εάν δούλεψε.

jkoukos
17-11-11, 19:33
Επειδή δεν γνωρίζω τη λειτουργία του 7390 κρατώ "πισινή", αλλά αν είναι σαν του 7270 τότε 100% για να δουλέψει σε isdn pstn θέλει reset factory settings, φέρνοντάς το στην κατάσταση που ήταν όταν το αγόρασες και ρύθμιση από όλων την αρχή.

worldwideweb
17-11-11, 19:58
Δεν θέλω να δουλέψει με isdn αλλά με pstn. Λοιπών τελικά το δοκίμασα τώρα, πριν έκανα και reset το router έχω και την τελευταία έκδοση από την AVM αλλά πάλι τίποτα. Το σύνδεσα απευθείας πάνω στην γραμμή με Rj11 και με το τροποποιημένο Y καλώδιο. Δεν μπορεί κάτι γίνεται αφού πριν δούλευε μια χαρά με την isdn γραμμή που είχα.

jkoukos
17-11-11, 20:22
Λάθος εκ παραδρομής, το διόρθωσα.
Το 7270 (πιστεύω και το δικό σου) έτσι μόνο αλλάζει Annex.

worldwideweb
17-11-11, 22:34
Θα το προσπαθήσω ξανά με reset και ρυθμίσεις από την αρχή. Το ίδιο πρόβλημα το έχω εντωμεταξύ και στο γραφείο με forthnet και router Fritzbox7270.

worldwideweb
18-11-11, 14:23
Το δοκίμασα ξανά από την αρχή με reset και ξανά ρυθμίσεις αλλά τίποτα. Το παράξενο είναι η τηλεφωνία μέσω Fritz δουλεύει μια χαρά μόνο δεν συνδέεται στο internet. Το σύνδεσα και απευθείας πάνω στη γραμμή ΟΤΕ αλλά μάταια. Μήπως τελικά δεν είναι συμβατό με τον ΟΤΕ, αλλά πριν με isdn πως δούλευε. Έχει κανείς κάποια λύση γιατί είναι κρίμα τόσο καλό router να πάει χαμένο.
Παιδιά αυτό μου έστειλε τώρα μόλις η AVM τεχνική υποστήριξη.

Η γραμμή DSL πρέπει να αντιστοιχεί σε μια τυπική DSL που να υποστηρίζει το FRITZ!:
VDSL2 Σύνδεση

ITU G.993.2 (Παράρτημα Β)

Σύνδεση ADSL

ITU G.992.1 Annex A (G.dmt)
ITU G.992.3 Annex Α (ADSL2)
ITU G.992.5 Annex Α (ADSL2 +)
Εάν χρησιμοποιείται οποιαδήποτε από αυτές τις DSL σύνδεσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το FRITZ! Box για πρόσβαση στο Internet.

Vtester
18-11-11, 14:33
Από τότε που το γύρισες σε pstn δοκίμασες κανένα άλλο router να βεβαιωθείς ότι παίζει ; γιατί δεν παίρνεις το router να πας σε κάποιο γνωστό/φίλο που έχει pstn να το δοκιμάσεις και εκεί ; Επίσης γιατί δεν επικοινωνείς με το support ή τον εισαγωγέα ;

worldwideweb
18-11-11, 14:41
Το router του ΟΤΕ δουλεύει μια χαρά. Το έχω δοκιμάσει και αλλού αλλά τίποτα. Το support μου έστειλε το παραπάνω μήνυμα. Όσο για τον εισαγωγέα το παρήγγειλα μέσω ebay.

Vtester
18-11-11, 14:59
στο menu του fritz σου αναφέρει το dsl ως ready ; μπορείς να αναφέρεις ποια λαμπάκια είναι αναμμένα ;

worldwideweb
18-11-11, 15:06
Πράσινα είναι μόνο τα λαμπάκια Lan και Wlan. Το Dsl δεν είναι πράσινο γραφεί διακοπή συνδέσεις.

Vtester
18-11-11, 15:25
διάβασε εδώ: http://forums.whirlpool.net.au/archive/1758825

worldwideweb
18-11-11, 16:03
Δεν κατάλαβα και πολλά αλλά θα δοκιμάσω με νέο splitter μήπως γίνει κάτι. Το καλώδιο πάντως δεν έχει πρόβλημα αλλιώς δεν θα δούλευε ούτε η τηλεφωνία. Μήπως υπαρχή τρόπος να δω εάν δουλεύει με Annex A η Annex B.

maik
18-11-11, 16:17
Δεν κατάλαβα και πολλά αλλά θα δοκιμάσω με νέο splitter μήπως γίνει κάτι. Το καλώδιο πάντως δεν έχει πρόβλημα αλλιώς δεν θα δούλευε ούτε η τηλεφωνία. Μήπως υπαρχή τρόπος να δω εάν δουλεύει με Annex A η Annex B.

Annex A= pstn
Annex B = isdn

Vtester
18-11-11, 16:59
Change sliders in DSL Information/line settings to lower position and when it syncs turn them back up

από http://forums.whirlpool.net.au/archive/1758825



Δεν κατάλαβα και πολλά αλλά θα δοκιμάσω με νέο splitter μήπως γίνει κάτι. Το καλώδιο πάντως δεν έχει πρόβλημα αλλιώς δεν θα δούλευε ούτε η τηλεφωνία. Μήπως υπαρχή τρόπος να δω εάν δουλεύει με Annex A η Annex B.
Δεν νομίζω ότι είναι το splitter για Α) δεν θα σου δούλευε ούτε με του ote το router β) θα έπρεπε όταν το σύνδεσες απευθείας στην πρίζα χωρίς splitter να συγχρονίσει .

worldwideweb
18-11-11, 17:29
Και εγώ υποθέσεις κάνω. Μήπως φταίει η τελευταία αναβάθμιση που έκανα. Δεν έχει κανένας Fritzbox 7390 με σύνδεση ΟΤΕ pstn. Δεν ξέρω τι άλλο να δοκιμάσω. Και να πω την αλήθεια έχω μπερδευτεί λίγο.

Vtester
18-11-11, 19:30
κοίτα ούτε εγώ έχω το 7390 , αν δεν το θες μπορώ να σε αλαφρύνω από αυτό το μουφα router που δεν συνχρονίζει :lol: αλλά όπως διαβάζω το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις τα νούμερα ώστε να συνχρονίσει. Πιστεύω ότι εννοεί εκεί που λέει Set the speed of the DSL line manually . Βάλε χαμηλές τιμές μέχρι να συνχρονίσει. Εκτός αν είναι κάπου αλλού και δεν κατάλαβα εγώ καλά. Όπως και να έχει είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσεις.

jkoukos
18-11-11, 19:50
Θεωρώ ότι το καλώδιο που έφτιαξες είναι ΟΚ.

1. Στο μενού "System - Expert Mode", ενεργοποίησε την επιλογή "Show expert settings".
2. Στο μενού "Internet - DSL Information - Line Settings", στο πεδίο "Annex Settings" είναι επιλεγμένο το "Annex A";
2. Στο μενού "Internet - Account Information - Settings", το πεδίο "DSL ATM Settings" είναι επιλεγμένο "auto" και αν είναι στο "manual" ποιές τιμές έχει;

Υ.Γ.: Αν δεν το θέλεις και προκειμένου να το πετάξεις από το παράθυρο, παίρνω σειρά προτεραιότητος για να σ' απαλλάξω από το παλιορούτερ.:lol:

Vtester
18-11-11, 20:06
+1 Στον Jkoukos , πολύ αναλυτικά αυτά που γράφει .

Επομένως αυτό που λένε μπορείς αφού ενεργοποιήσει το expert mode να είναι manul κατέβασμα των τιμών στο μενού "Internet - Account Information - Settings", το πεδίο "DSL ATM Settings"

worldwideweb
19-11-11, 13:16
Καλησπέρα και πάλι. Λέω να το παλέψω λίγο ακόμα πριν το χαρίσω ;). Στα Settings του FB όπως αναφέρει ο φίλος jkoukos δεν έχω πουθενά το πεδίο "Annex Settings", είμαι σε expert mode αλλά δεν υπάρχει αυτό. Το Dsl-Atm είναι manual και έχει VPI 8 VCI 35.

maik
19-11-11, 13:26
Το Dsl-Atm είναι manual και έχει VPI 8 VCI 35.

Αυτα ειναι σωστα.

jkoukos
20-11-11, 12:33
Σύμφωνα με Otenet πρέπει να έχεις:

VPI=8
VCI=35
Πρωτόκολλο: PPPoA με Encapsulation VC Mux ή Πρωτόκολλο PPPoE με Encapsulation LLC/SNAP
Authentication Protocol: PAP
DNS: 195.170.0.1, 195.170.2.2
Μου φαίνεται πολύ περίεργο που δεν σου δίνει καθόλου δυνατότητα να επιλέξεις Annex, γιατί δεν νομίζω ότι μπορεί να το κάνει αυτόματα.

Δοκίμασε να κάνεις restore στις εργοστασιακές ρυθμίσεις πατώντας #991*15901590* σε μια τηλεφωνική συσκευή συνδεδεμένη πάνω του και κατόπιν τρέξε τον wizard απαντώντας στις ερωτήσεις

Μπορείς επίσης να τρέξεις το recovery image (ftp://ftp.avm.de/fritz.box/fritzbox.fon_wlan_7390/x_misc/english/FRITZ.Box_Fon_WLAN_7390.AnnexB.en-de-es-it-fr.05.05.recover-image.exe)και κατόπιν το ρυθμίζεις με τον wizard.

worldwideweb
21-11-11, 11:01
Επιτέλους τα κατάφερα μετά από πολύ ψάξιμο. Το πρόβλημα μου ήταν τελικά το firmware του Fritzbox. Είχα την έκδοση για Annex B χωρίς την δυνατότατα να αλλάξω σε Annex A. Βρήκα αυτόν εδω τον οδηγο (http://www.rainerullrich.de/ruKernelTool/ruKernelTool-HowTo-7170-from-AnnexBgerman-to-58.04.82AnnexAenglish_EN.html#1_installation) και flashara to router στην σωστή έκδοση. Το μονό πρόβλημα είναι ότι είναι στα γερμανικά. Εάν έχει κάποιος φίλος το ίδιο πρόβλημα μπορεί να μου στείλε pm για να τον βοηθήσω.

puntomania
22-01-19, 01:49
Να μην ανοίγω άλλο θέμα...

βρήκα ένα παλιό ασύρματο το Gigaset A420... το σύνδεσα ως dect και δουλεύει μια χαρά... μιας και ειναι παλιό μοντέλο... ποιος είναι ο αντικαταστάτης του... ώστε να βάλω στο φριτζ και 2ο ακουστικό... ή αν έχετε να προτείνεται κάτι οικονομικό με 25-30ε

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.