PDA

Επιστροφή στο Forum : ΟΤΕ vs Forthnet Fast Path



GSF
21-11-11, 16:31
καλησπέρα, είμαι συνδρομητής στην vivodi και σκέφτομαι να πάω σε ΟΤΕ ή Forthnet.. φυσικά θέλω καλα pings με το εξωτερικό η ταχύτητα δεν με πειράζει και πολύ.

παλιά είχα 20mbit και τώρα συγχρονίζω στα 10 με το χειρότερο προφιλ της vivodi απο ότι εχω καταλάβει, και πάλι είμαι ευχαριστημένος. απλά η κατάσταση με τα ping δεν παλεύεται.

όπως τα έχω σκεφτεί η καλύτερη λύση είναι να πάω στον ΟΤΕ. εκτώς και αν κάποιος με συμβουλέψει το αντίθετο, οπότε και τότε μάλλον θα πάω στην forthnet... που απο ότι βλέπω δίνει τα ίδια με 30ευρώ τον μήνα.

μένω στην ηλιούπολη κοντά στο μεγάλο κτήριο του ΟΤΕ, γνωρίζει κανείς αν εκεί βρίσκεται το dlsam? μου φαίνεται λογικό.

ορίστε και τα στοιχεία της γραμμής μου τώρα:


Link Information

Uptime: 3 days, 18:04:08

Modulation: G.992.5 annex A

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.021 / 10.239

Data Transferred (Sent/Received) [GB/GB]: 2,70 / 11,77

Output Power (Up/Down) [dBm]: 10,0 / 15,5

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 6,0 / 9,5

SN Margin (Up/Down) [dB]: 16,5 / 19,0

Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM

Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0

Loss of Link (Remote): 0

Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0

FEC Errors (Up/Down): 0 / 0

CRC Errors (Up/Down): 1 / 78

HEC Errors (Up/Down): 112 / 26

manicx
21-11-11, 16:43
Με 9,5 Attenuation, είσαι πολύ κοντά στο κέντρο και λογικά θα συγχρονίσεις αρκετά υψηλά, θεωρώ από 18 και πάνω. Η Forthnet έχει βελτιώσει το ping δίνοντας Fast path αλλά ακόμα έχει θεματάκια με τη σταθερότητα στο δίκτυο και μπουκώματα που και που. Με τον ΟΤΕ δεν θα έχεις θέματα στη διασύνδεση με το εξωτερικό, αυτό είναι σίγουρο.

GSF
21-11-11, 16:50
η αλήθεια είναι οτι ψάχνομαι να ΜΗΝ πάω στον ΟΤΕ, για τον τρόπο που αντιμετώπισε την κατάσταση με τo ADSL πριν πολλα πολλά χρόνια. θυμάμαι οτι είχα περάσει 1-2 μέρες πάνω απο το τηλέφωνο μέχρι να τους πείσω οτι με κοροιδεύουν, πράγμα που το κατάφερα, και είχα 21mbit στην vivodi όταν η μισή ελλάδα έπαιζε στα 2 με ΟΤΕ.

αλλα αυτήν την στιγμή χρειάζομαι την καλύτερη δυνατή λύση. με παρεξένεψε κάτι που διάβασα σε άλλο τοπικ οτι στην forthnet δεν περνάει απο GRIX το σήμα, είναι αλήθεια αυτό?

chrkon
21-11-11, 17:06
Πρέπει να είμαστε γείτονες και εγώ κοντά στο κτίριο του ΟΤΕ είμαι περίπου 200μ .'Exω forthnet εδώ και δύο χρόνια περίπου και δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα .Στην αρχή βέβαια έπιανα 21 αλλά τον τελευταίο χρόνο με έχουν ρίξει στα 17 αλλά είμαι σταθερός...Όσο για τα pings αρκετά καλά , σε servers εξωτερικού bfbc2 έχω συνήθως από 65-85 (100-140) in game...
Tα στοιχεία της γραμμής:

Uptime: 7 days, 23:53:50
DSL Type: G.992.5 annex A
Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.211 / 19.424
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.021 / 17.125
Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0,00 / 0,00
Output Power (Up/Down) [dBm]: 11,5 / 18,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 5,0 / 11,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 13,0 / 6,5
Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM
Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Link (Remote): 0
Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0
FEC Errors (Up/Down): 0 / 62.619
CRC Errors (Up/Down): 0 / 376
HEC Errors (Up/Down): 254 / 316

GSF
21-11-11, 17:33
Πρέπει να είμαστε γείτονες και εγώ κοντά στο κτίριο του ΟΤΕ είμαι περίπου 200μ .'Exω forthnet εδώ και δύο χρόνια περίπου και δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα .Στην αρχή βέβαια έπιανα 21 αλλά τον τελευταίο χρόνο με έχουν ρίξει στα 17 αλλά είμαι σταθερός...Όσο για τα pings αρκετά καλά , σε servers εξωτερικού bfbc2 έχω συνήθως από 65-85 (100-140) in game...
Tα στοιχεία της γραμμής:

Uptime: 7 days, 23:53:50
DSL Type: G.992.5 annex A
Maximum Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.211 / 19.424
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.021 / 17.125
Data Transferred (Sent/Received) [kB/kB]: 0,00 / 0,00
Output Power (Up/Down) [dBm]: 11,5 / 18,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 5,0 / 11,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 13,0 / 6,5
Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM
Loss of Framing (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Signal (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0
Loss of Link (Remote): 0
Error Seconds (Local/Remote): 0 / 0
FEC Errors (Up/Down): 0 / 62.619
CRC Errors (Up/Down): 0 / 376
HEC Errors (Up/Down): 254 / 316


καλώς τον γείτονα... !! :) αθηνοδώρου είμαι εγώ. (100-140) τι εννοείς? είσαι σε fast path?

johnson
21-11-11, 17:53
καλώς τον γείτονα... !! :) αθηνοδώρου είμαι εγώ. (100-140) τι εννοείς? είσαι σε fast path?

Από τα στατιστικά του φαίνεται ότι δεν είναι (έχει FEC errors).

chrkon
21-11-11, 18:38
καλώς τον γείτονα... !! :) αθηνοδώρου είμαι εγώ. (100-140) τι εννοείς? είσαι σε fast path?

Εγώ είμαι Κοραή , όχι δεν ειμαι fastpath . Kοίτα όταν κάνω browse τους server μου βγάζει ping από 60-65 έως... Αλλά αν μπω σε κάποιο server μετά στο status μου βγάζει άλλο π.χ. όταν μπαίνω σε 70αρι μου βγάζει μετά ongame 100-120 .Δε ξέρω να σου πω την αληθεία γιατί...αλλά γενικά στο συγκεκριμμένο game και στο BF3 παίζω με αρκετά καλό ping...:oneup:

GSF
21-11-11, 19:28
καμία άλλη άποψη για το θέμα??? αύριο θα κάνω την κίνηση βοηθήστε να κάνω την σωστή :P

Lagman
21-11-11, 20:24
ΟΤΕ νούμερο ένα επιλογή.

GSF
21-11-11, 22:41
Από τα στατιστικά του φαίνεται ότι δεν είναι (έχει FEC errors).

οπα οπα wait? τι γράφεις στο status σου? vivodi και fast path? πώς?

........Auto merged post: GSF πρόσθεσε 18 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα αργότερα ........


ΟΤΕ νούμερο ένα επιλογή.

και 14 ευρώ παραπάνω...

Lagman
21-11-11, 23:34
οπα οπα wait? τι γράφεις στο status σου? vivodi και fast path? πώς?

........Auto merged post: GSF πρόσθεσε 18 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα αργότερα ........



και 14 ευρώ παραπάνω...

Τώρα το βγάλανε αυτο ; Αλλα πρέπει να προπληρώσεις και τους 12 μήνες 370€ δεν είναι άσχημα βάλανε και δωρεάν 50/μήνα SMS καλό το πακέτο της Forthnet.

........Auto merged post: Lagman πρόσθεσε 19 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Στη FORTHnet μου αρέσει η υπηρεσία απόρριψης κλήσεων με απόκρυψη που δεν την έχει ο ΟΤΕ.

johnson
22-11-11, 06:00
οπα οπα wait? τι γράφεις στο status σου? vivodi και fast path? πώς?


Χμμ :hmm: Ανέκαθεν από τότε που μπήκα στη Vivodi (αρκετά χρόνια πριν), με fast path είμαι. Νόμιζα ότι όλοι έτσι είμαστε.

GSF
22-11-11, 14:35
Χμμ :hmm: Ανέκαθεν από τότε που μπήκα στη Vivodi (αρκετά χρόνια πριν), με fast path είμαι. Νόμιζα ότι όλοι έτσι είμαστε.

εγώ που πήρα τηλέφωνο δεν δίνουν λέει σε κανένα συνδρομητή της vivodi. ίσως πιο παλιά να ήμουν σε fast path και να μην το ξερα γιατι είχα πολύ καλά ping. τώρα όμως δεν παλεύονται και αφου δεν μπορούν να μου δώσουν fast path φεύγω φεύγω φεύγω, θα βρω άλλη γκόμενα...!!! :p

........Auto merged post: GSF πρόσθεσε 1 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα αργότερα ........


Τώρα το βγάλανε αυτο ; Αλλα πρέπει να προπληρώσεις και τους 12 μήνες 370€ δεν είναι άσχημα βάλανε και δωρεάν 50/μήνα SMS καλό το πακέτο της Forthnet.

........Auto merged post: Lagman πρόσθεσε 19 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Στη FORTHnet μου αρέσει η υπηρεσία απόρριψης κλήσεων με απόκρυψη που δεν την έχει ο ΟΤΕ.

τελικά χάλια είναι η προσφορά της forthnet. ότι και αν κάνεις σε αναγκάζει να κάνεις συμβόλαιο για χρόνο... δηλαδή αν δεν παίζει καλά η γραμμή θα πληρώσω και 72 ευρώ για διακοπή...?? πώς την είδαν.... :evil:

Lagman
22-11-11, 22:12
τελικά χάλια είναι η προσφορά της forthnet. ότι και αν κάνεις σε αναγκάζει να κάνεις συμβόλαιο για χρόνο... δηλαδή αν δεν παίζει καλά η γραμμή θα πληρώσω και 72 ευρώ για διακοπή...?? πώς την είδαν.... :evil:

Μα σχεδόν όλες οι Εταιρείες με 12μηνα συμβόλαια δεν είναι ;
Εμένα πάντως μου αρέσει η προσφορά, άλλα δεν αλλάζω τον ΟΤΕ προς το παρόν γιατί έχω βρει την υγεία μου,η σύνδεση παίζει πάντα άψογα.

GSF
22-11-11, 23:52
Μα σχεδόν όλες οι Εταιρείες με 12μηνα συμβόλαια δεν είναι ;
Εμένα πάντως μου αρέσει η προσφορά, άλλα δεν αλλάζω τον ΟΤΕ προς το παρόν γιατί έχω βρει την υγεία μου,η σύνδεση παίζει πάντα άψογα.

ναι αυτό κατάλαβα και εγώ. θα το ρισκάρω τι να κάνω... το πολύ πολύ θα πληρώσω +100 ευρώ για διακοπή + ενεργοποίηση. δεν νομίζω να χω πρόβλημα με τέτοια στατιστικά γραμμής... αύριο το πρωί θα κάνω την αίτηση.

Lagman
24-11-11, 07:44
ναι αυτό κατάλαβα και εγώ. θα το ρισκάρω τι να κάνω... το πολύ πολύ θα πληρώσω +100 ευρώ για διακοπή + ενεργοποίηση. δεν νομίζω να χω πρόβλημα με τέτοια στατιστικά γραμμής... αύριο το πρωί θα κάνω την αίτηση.

Θα το ξανασκεφτώ και εγω πέρισυ δίνανε mediaplayer με δίσκο και ασύρματο router φέτος τίποτα...

GSF
24-11-11, 13:10
Θα το ξανασκεφτώ και εγω πέρισυ δίνανε mediaplayer με δίσκο και ασύρματο router φέτος τίποτα...

τι λές τώρα?? θα τους γυρίσω το ρουτερ πίσω!!! :p:p

AssVas
24-11-11, 18:08
Αν πας εκτός ΟΤΕ τράβα ON που έχει carrier Oteglobe και διασύνδεση με IX Βαλκάνια , έχεις δλδ Pings του εφάμιλλα ΟΤΕ. Η 4net έχει πάρει πρόσφατα χωρητικότητες με εξωτερικό αλλά έχει θέμα όπως είπε ο φίλος άνωθεν που κ που.

Ωστόσο μας ρώτησες τη γνώμη μας και σου απαντήσαμε, αν θες να αρχίσεις διάλογο με το τι σου κάναν στον ΟΤΕ πριν χρόνια κτλ είναι άλλο story. Υπάρχει πίνακας συγκριτικός με όλους τους ISP/carrier εν Ελλαδιστάν που αναφέρει τι Pings έχει ο κάθε πάροχος με συγκεκριμένους Game Hosting Provider στην Ευρώπη cause numbers dont lie.

Lagman
24-11-11, 21:12
Πόσες φορές έχω πει χαίρομαι που έβαλα connx... Δεν αναφέρω παλιότερα τι προβλήματα είχα συναντήσει σε εναλλακτικούς θέλω να πιστεύω ότι οι πάροχοι με το καιρό δίνουν καλύτερες υπηρεσίες. Αλλα ο ΟΤΕ παραμένει νούμερο ένα επιλογη :p

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.