PDA

Επιστροφή στο Forum : ote isdn 2 γραμμες



BURNIN AMBITION
22-11-11, 16:22
καλησπερα
εχω βιβοντι 24αρα.
μου δινει δωρεαν αστικα υπεραστικα εξωτερικο και δωρεαν δευτερη γραμμη ολα με 34 ευρω το μηνα

τρομερη τιμη. ομως δεν υποστηριζει φαστ παθ. και αυτος ειναι ο λογος που θελω να φυγω

επισης εχουμε ενα σταθερο οτε οπου το εχουμε μονο για να μαςπαιρνουν και για ωρα αναγκης αν εχουν βλαβες οι voip γραΜΜΕς. μονο παγιο δηλαδη πληρωνουμε εκει

οποτε αντι να πληρωνω ενα παγιο οτε και τη βιβοντι λεω να παω στον οτε και να εχω 2 γραμμες. μεσω isdn. μου παν οτι γινεται κατι φιλοι.
αλλα εχω αποριες. τωρα, ολο το σπιτι σε ολες τις πριζες εχει οτε, με ξαιρεση το δωματιο μου που εχει βιβοντι και πανω εκει ειναι και το ρουτερ με τα 2 τηλεφωνα.
εγω θελω να εχω οτε 2 νουμερα, το ενα βεβαια να εχει μονο το ιντερνετ πανω αλλα να εχουν και τα 2 δωρεαν κλησεις. δηλαδη θελω να δωσω τη μια γραμμη σε γονεις απλα να μιλανε και να εχω εγω την αλλη γραμμη για τηλεφωνια και ιντερνετ. να εχω πχ 2 νουμερα 2106565111 και 210 6565112 το ενα να τα εχει ολα και το αλλο να εχει μονο τηλεφωνα δωρεαν. και προφανως οταν σε παιρνουν στο ενα να μη χτυπα στο αλλο.
πως γινεται αυτο? ξερουμε κοστος? ξερουμε απο πινγκ πως παμε? (φανταζομαι καλυτερα απο ολους). φαστ παθ το ζηταω ή το βαζουν απο μονοι τους? ξερουμε αν πρεπει να παρω τη βιβοντι να διακοψω,ή τα κανει ολα ο οτε? ευχαριστω

baskon
22-11-11, 16:27
Λοιπον εκει που ειναι η κεντρικη πριζα του Οτε τηλεφωνου εκει θα μπει και το ρουτερ.Δε μπορει να μπει αλλού εκτός αν κάνεις πατέντες με τα καλωδια,η αλλαξεις τη θεση της κεντρικης πριζας.
ΑΠο εκει και περα.Ολο το σπιτι θα εχει ενα νουμερο.Τωρα το δευτερο νουμερο για να ερθει στο δωματιο σου παλι θελει καποιες ενωσεις.Δε ξερω πως ειναι η συνδεσμολογια σου,αλλά με καποιο τροπο πρεπει καποιο καλωδιο να φτανει μεχρι τη κεντρικη πριζα του σπιτιου.

Για να καταλαβεις τι γινεται.Εχεις την κεντρικη πριζα του σπιτιου.Εκει μπαινει του ρουτερ.Εκει μπαινει επισης ενα μηχανημα (netmod) το οποιο βγαζει 2 γραμμες τηλεφωνου.Η μια γραμμη που ειναι ολο το σπιτι ενωνεται ευκολα.Για να ενωθει και η αλλη πρεπει καποιο καλωδιο να φτανει απτο δωματιο σου στο Netmod,ή να βαλεις ασυρματο τηλεφωνο.

Και παμε στο θεμα με τα νουμερα.Ναι θα εχεις 2 νουμερα που θα χτυπαν ανεξαρτητα.
Αν θες απεριοριστα και στα 2 ομως οταν παιρνεις τηλεφωνο, η αναγνωριση του αλλου θα δειχνει παντα το κεντρικο νουμερο που εχεις(δηλαδη απο οποια γραμμη και αν παρεις θα δειχνει το ιδιο νουμερο τηλεφωνου)...
Fast path εχει απο μονο του + pings Πολυ καλα.
Αν θες μονο να διακοψεις τη γραμμη και οχι να τη μεταφερεις πρεπει να τη διακοψεις μονος σου,με τηλ στη vivodi..
Συνολικο κόστος γυρω στο 50αρι το μηνα..

BURNIN AMBITION
22-11-11, 16:47
σε υπ[ερευχαριστω και αρχιζω τις αποριες. πριν βαλω βιβοντι ολες οι πριζες επαιζαν οτε. μετα μου αλλαξαν την πριζα του δωματιου και την καναν βιβοντι. μπορει τεχνικος να μου την ξανααλλαξει και να παιζει οτε?
δευτερον μπορω οποια πριζα θελω εγω να την κανω κεντρικη οτε με το ρουτερ πανω? γιατι θελω το ρουτερ στο δωματιο μου λογω συνδεσης λαν με 2 χβοχ μιντια πλειερ κτλ
βεβαια αν η κεντρικη πριζα ειναι στο σαλονι, μπορω απλα να τραβηξω καλωδιο απο εκει, στο δωματιο μου, και να εχω παλι το ρουτερ στο δωματιο μου. ομως μηπως με το μακρυ καλωδιο εχω απωλειες?

με λιγα λογια αν η κεντρικη πριζα ειναι μια, και ειναι στο σαλονι μου, πρεπει απο το σαλονι μου να περασω ενα καλωδιο στο δωματιο μου και να το βαλω στο ρουτερ. και μετα απο το ρουτερ μου πεταω ενα καλωδιο για να εχω τη δευτερη γραμμη, και ολες οι αλλες πριζες εχουν την πρωτη κυρια γραμμη. (και ττο δωματιο μου παρολο που τωρα παιζει βιβοντι σωστα?)

θελω δωρεαν και στα 2 ανεξαρτητα νουμερα, και αν δειχνουν στις εξερχομενες το ιδιο νουμερο, πεταω και μια φραγη αναγνωρισης κλησεων και ειμαι κομπλε.

παντως σιγουρα θα εχω 2 ανεξαρτητα νουμερα ε?

με προβληματιζει μονο το καλωδιο απο τοσαλονι στο δωματιο μου. μιλαμε για γυρω στα 12 μετρα. παιζει να μου δημιουργει αυτο θεμα στα πινγκ?

ευχαριστω για ολα

maik
22-11-11, 18:27
Ας παρουμε τα πραγματα πο την αρχη.
Σε μια συνδεση ISDN υπαρχουν τα εξης
1) το κουτι του ISDN (netmode)
2) το spliter
3)το router για το adsl.

Στο σπιτι φτανει μια γραμμη (ενα ζευγαρι χαλκου δηλαδη) που πανω του υπαρχουν ολες οι υπηρεσιες. Αυτο πρεπει να καταληξει στο δωματιο σου και μονο εκει.

Εκει πανω θα συνδεσεις το spliter . Στις δυο εξοδους του spliter θα βαλεις στην μια το netmode και στην αλλη το router για να εχεις adsl.

Το netmode εχει δυο εξοδους τις ab1 και ab2 οπου απο εκει θα παρεις τα δυο διαφορετικα νουμερα. Το ενα το κρατας στο δωματιο σου και το αλλο το επιστρεφεις πισω στο υπολοιπο σπιτι με ενα αλλα ζευγος ή με ξεχωριστο καλωδιο.

Στην πραξη χρειαζονται δυο διαφορετικα ζευγαρια χαλκου να καταληγουν στο δωματιο σου απο την κεντρικη πριζα. Αν δεν υπαρχουν χρησιμοποιησε εξωτερικο καλωδιο.

Μεγαλη προσοχη πρεπει να δωθει ομως ωστε το ζευγαρι που φερνει το σημα στο δωματιο σου να μην ειναι παραλληλο με τιποτε, να μην πηγαινει δηλαδη σε καμια αλλη πριζα , παραμονο εκει που θα βαλεις το spliter.
Οι υπολοιπες πριζες του σπιτιου θα συνδεθουν πανω στην επιστροφη που θα παρεις απο το netmode.

baskon
22-11-11, 18:30
σε υπ[ερευχαριστω και αρχιζω τις αποριες. πριν βαλω βιβοντι ολες οι πριζες επαιζαν οτε. μετα μου αλλαξαν την πριζα του δωματιου και την καναν βιβοντι. μπορει τεχνικος να μου την ξανααλλαξει και να παιζει οτε?
δευτερον μπορω οποια πριζα θελω εγω να την κανω κεντρικη οτε με το ρουτερ πανω? γιατι θελω το ρουτερ στο δωματιο μου λογω συνδεσης λαν με 2 χβοχ μιντια πλειερ κτλ
βεβαια αν η κεντρικη πριζα ειναι στο σαλονι, μπορω απλα να τραβηξω καλωδιο απο εκει, στο δωματιο μου, και να εχω παλι το ρουτερ στο δωματιο μου. ομως μηπως με το μακρυ καλωδιο εχω απωλειες?

με λιγα λογια αν η κεντρικη πριζα ειναι μια, και ειναι στο σαλονι μου, πρεπει απο το σαλονι μου να περασω ενα καλωδιο στο δωματιο μου και να το βαλω στο ρουτερ. και μετα απο το ρουτερ μου πεταω ενα καλωδιο για να εχω τη δευτερη γραμμη, και ολες οι αλλες πριζες εχουν την πρωτη κυρια γραμμη. (και ττο δωματιο μου παρολο που τωρα παιζει βιβοντι σωστα?)

θελω δωρεαν και στα 2 ανεξαρτητα νουμερα, και αν δειχνουν στις εξερχομενες το ιδιο νουμερο, πεταω και μια φραγη αναγνωρισης κλησεων και ειμαι κομπλε.

παντως σιγουρα θα εχω 2 ανεξαρτητα νουμερα ε?

με προβληματιζει μονο το καλωδιο απο τοσαλονι στο δωματιο μου. μιλαμε για γυρω στα 12 μετρα. παιζει να μου δημιουργει αυτο θεμα στα πινγκ?

ευχαριστω για ολα

Η αλλαγη κεντρικης πριζας σιγουρα χρειαζεται καποιον ηλεκτρολογο.Δε ξερω τι γινεται με τη γραμμη της vivodi Και τι εχουν κανει με τις καλωδιωσεις εκει..

Οποτε χωρις να ξερουμε τι καλωδιωσεις εχεις δε μπορουμε να πουμε τι γινεται..
Το σιγουρο ειναι οτι οπου ειναι η κεντρικη εκει θα μπει το ρουτερ και το netmod για τις 2 γραμμες.Απο εκει θα πρεπει καποιο καλωδιο τηλεφωνου να φευγει για το δωματιο σου.Για το υπολοιπο σπιτι θα πρεπει να φευγει αλλο καλωδιο.
Ισως χρειαστει να φερεις καποιον που να ξερει για να δει τα καλωδια σου..

Οσο για το αν θα επηρεασει αν εχεις μακρυ καλωδιο..
Ισως λιγο.Το καλυτερο είναι να εχεις το ρουτερ στο σαλονι και μακρυ καλωδιο ethernet για το δωματιο.Ετσι δεν εχεις απωλειες ,απλως ειναι λίγο πιο παχυ το καλωδιο και θα φαινεται περισσοτερο..
Για τα νουμερα ειναι σιγουρα ετσι.
Απλως οπως σου ειπα για να εχεις τη μια γραμμη στο δωματιο σου θα πρεπει να υπαρχει ενα καλωδιο που να επικοινωνει με την κεντρικη πριζα και αυτο το καλωδιο να μην ειναι ιδιο με του υπολοιπου σπιτιου που θα εχει αλλη γραμμη...

Στη χειροτερη μπορεις να χρησιμοποιησεις το καλωδιο ethernet ωστε να μεταφερει το τηλεφωνο+το ιντερνετ χωρις δευτερο καλωδιο..
Τσεκαρε πρωτα ομως μηπως υπαρχει ξεχωριστο καλωδιο για το δωματιο σου,ή μηπως υπαρχει καποιο ελευθερο ζευγος στο ηδη υπαρχον καλωδιο..

BURNIN AMBITION
22-11-11, 19:06
σας ευχαριστω
μιλησα και με οτε. ειπαν οτι το σπιτι (οπως ολα τα σπιτια εχουν μια κεντρικη πριζα. ψιλιαζομαι ειναι του σαλονιου. οποτε θα ερθει ηλεκτρολογος να κανει την κεντρικη πριζα μεταφορα στο δωματιο μου.οποτε στο δωματιο μου θα εχω τη βοηθιτικη που θελω, την κανονικη την οποια θα μεταφερω με ενα μακρυ καλωδιο στο σαλονι να μιλανε ολοι, και το ρουτερ και ειμαι καλυμενος.
αυτη τη στιγμη βεβαια στο δωματιο μου παιζει βιβοντι και σε ολο το αλλο σπιτι οτε.

το ερωτημα ειναι. ερχεται ο τεχνικος του οτε και μου βαζει το αδσλ στο σαλονι και μετα φωναζω ηλεκτρολογο δικο μου για τις μοντες, ή πρεπει να ερθει πρωτα ο ηλεκτρολογος να κανει τις αλλαγες?(στη δευτερη περιπτωση ομως ξενερωνω αν μεινω χωρις ιντερνετ...)
στον οτε μου ειπαν οτι η μια πριζα θα ειναι η κεντρικη με ολα τα κολπα αλλα ολες οι αλλες του σπιτιου αχρηστευονται ουσιαστικα... θα μπορουσα με καποιο τροπο να τις χρησιμοποιησω? μαλλον οχι ετσι? αφου και οι 2 γραμμες πανε στο νετμοντ το οποιο πρεπει να ειναι σε κεντρικη πριζα. ταεχω καταλαβει σωστα? σας ευχαριστω

BURNIN AMBITION
23-11-11, 03:14
παιδια εκανα την αιτηση. θα κλεισω αυριο ραντεβου με τον τεχνικο να μου βαλει το isdn και μετα θα φερω ηλεκτρολογο να μου βαλει την κεντρικη πριζα στο δωματιο μου. ευχαριστω

athenaum
26-11-11, 01:46
μπορεις να κανεις την ιδια διδικασια με την vivodi -on παιρνωντας μια διγραμη συνδεση χωρις να χρειαστεις τιποτε παραπανω απο ενα τηλεφωνημα
Ο οτε θα σου στοιχήσει 30 τοποθετηση ενα παγιο μπροστα ενα τρεχων ,δεν γλιτωνεις αρχικα απο 150€ τον πρωτο λογαριασμό και δεσμευση 1 χρονο

maik
26-11-11, 12:12
μπορεις να κανεις την ιδια διδικασια με την vivodi -on παιρνωντας μια διγραμη συνδεση χωρις να χρειαστεις τιποτε παραπανω απο ενα τηλεφωνημα
Ο οτε θα σου στοιχήσει 30 τοποθετηση ενα παγιο μπροστα ενα τρεχων ,δεν γλιτωνεις αρχικα απο 150€ τον πρωτο λογαριασμό και δεσμευση 1 χρονο

Δωρεαν το δινει η vivodi-on αυτο;

emeliss
26-11-11, 13:40
+12,41€ έχει η δεύτερη γραμμή στην On.
http://www.on.gr/el/products/residential/double_play/on_double_play.html?category=double_play

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.