PDA

Επιστροφή στο Forum : Τα φώτα σας,παρακαλώ



mzaf
24-11-11, 12:10
Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:Έχω double play conn-x,ενσύρματη σύνδεση(από το οποίο μέχρι πρότινος ήμουν απολύτως ευχαριστημένος)και οι συνήθης ταχύτητα που κατέβαζα διάφορα αρχεία(από καλό σέρβερ πάντα)επαιζε μεταξύ 900-1000kb/s.Τις τελευταίες 10 μέρες,όμως,η ταχύτητα έχει μειωθεί δραματικά(κατεβάζω από ftp.otenet με...200kb/s).Μετά από συνεχή τηλεφωνήματα στην τεχνική υπηρεσία,έλεγχο της γραμμής,αντικατάσταση καλωδίων μεταξύ πολυκατοικίας και ΚΑΦΑΟ(όπου εντόπισε το πρόβλημα ο τεχνικός)το πρόβλημα παραμένει...Σήμερα,μετά από νέα επίσκεψη τεχνικού στο σπίτι,εκ νέου έλεγχο,δοκιμές με διαφορετικό router,τα αποτελέσματα ήταν πάλι τα ίδια...ΑΛΛΑ,όταν δοκιμάσαμε με το λάπτοπ του τεχνικού,η ταχύτητα έμεινε σταθερή στα 900kb/s,όση ώρα κι αν το αφήσαμε να κατεβάζει!Κατόπιν,ξαναδοκίμασα με το pc μου,έχοντας απενεργοποιήσει πλήρως firewall&antivirus(για την περίπτωση που έφταιγε αυτό),αλλά τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια:200kb/s...
Το ερώτημα,μετά απο αυτά,είναι:τι δίαολο φταίει ρε παιδιά?Προφανώς κάτι στον υπολογιστή μου δεν δουλεύει σωστά και δημιουργει το πρόβλημα.Είναι η κάρτα δικτύου?Κάτι άλλο?
Παρακαλώ τα φώτα σας!

Seitman
24-11-11, 12:33
Καθόλου απίθανο να είναι η κάρτα δικτύου. Δοκίμασε μια ενημέρωση ή να ξαναπεράσεις τους drivers, μήπως και "στρώσει".

Cloudman
24-11-11, 14:01
Μήπως έχεις κολλήσει ιό και σου "κλέβει" bandwidth; Μήπως έχεις ενεργοποιήσει το QoS του ρούτερ σου; Αυτό που λες με την κάρτα δικτύου μου φαίνεται λιγότερο πιθανό αλλά δε χάνεις κάτι να το ελέγξεις. Μια καινούρια ενσύρματη pci κάρτα δικτύου κάνει 5 με 10€, επομένως δε χάνεις τίποτα να αντικαταστήσεις αυτή που έχει το pc σου. Αν είναι ενσωματωμένη πάνω στη μητρική απενεργοποίησε την παλιά μέσω bios και βάλε την καινούρια που θα αγοράσεις. Αν δεν είναι αυτό θα έχεις αποκλείσει μια πιθανή αιτία του προβλήματος με ασήμαντο κόστος.

mzaf
24-11-11, 15:05
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,παίδες...ιοί και λοιπά ζουζούνια δεν παίζουν στον υπολογιστή μου,οπότε πιθανότατα είναι η κάρτα δικτύου.Επιβεβαίωσα τη σταθερότητα της γραμμής και με το λάπτοπ του αδελφού,άρα πρέπει να δώσω λύση στο θέμα της κάρτας,αφού μάλιστα είναι και τόσο φθηνή.Σας ευχαριστώ και πάλι :)

USBCE
24-11-11, 18:32
Τσέκαρε μήπως "μοιράζεσαι" το internet με κανένα γείτονα άθελά σου.

mzaf
24-11-11, 21:43
Λοιπόν,τα νέα έχουν ως εξής:Αγόρασα και τοποθέτησα μια καινούργια κάρτα δικτύου(TP-LINK)και το αποτέλεσμα ειναι το...ίδιο!!!Ξεκινάω το τεστ κατεβάζοντας με 950kb/s και μέσα σ'ένα λεπτό έχω βυθιστεί στα 230...στο καπάκι,τεστάρω με το λάπτοπ,το οποίο κατεβάζει σταθερά σαν τραίνο,κολλημένο στα 900kb/s!Καμιά άλλη ιδέα,πριν πετάξω το pc απ'το μπαλκόνι?

Cloudman
24-11-11, 21:54
1ον Το laptop και το desktop συνδέονται στο internet με τον ίδιο τρόπο (ενσύρματο) και μέσω της ίδιας LAN port του ρούτερ και του ίδιου καλωδίου; Η δοκιμή που κάνεις έχει νόημα αν τα δύο μηχανάκια συνδέονται με τον ίδιο απολύτως τρόπο στο ρούτερ.
2ον Πώς είσαι σίγουρος ότι δεν παίζει ιός; Έχεις δοκιμάσει με παραπάνω από ένα antivirus να ψάξεις το pc σου; Αν θες τη γνώμη μου δοκίμασε με κάποιο freeware online antivirus tool και ψάξε καλά τον υπολογιστή μήπως έχει κανένα trojan.
3ον Επίσης τσέκαρε αυτό που είπε ο φίλος USBCE παραπάνω, μήπως τυχόν κάποιος γείτονας περιστασιακά σου "κλέβει" bandwidth μέσω του ξεκλείδωτου wifi του ρούτερ (αν έχεις wifi).

mzaf
24-11-11, 22:35
1ον Το laptop και το desktop συνδέονται στο internet με τον ίδιο τρόπο (ενσύρματο;) και μέσω της ίδιας LAN port του ρούτερ και του ίδιου καλωδίου; Η δοκιμή που κάνεις έχει νόημα αν τα δύο μηχανάκια συνδέονται με τον ίδιο απολύτως τρόπο στο ρούτερ.
2ον Πώς είσαι σίγουρος ότι δεν παίζει ιός; Έχεις δοκιμάσει με παραπάνω από ένα antivirus να ψάξεις το pc σου; Αν θες τη γνώμη μου δοκίμασε με κάποιο freeware online antivirus tool και ψάξε καλά τον υπολογιστή μήπως έχει κανένα trojan.
3ον Επίσης τσέκαρε αυτό που είπε ο φίλος USBCE παραπάνω, μήπως τυχόν κάποιος γείτονας περιστασιακά σου "κλέβει" bandwidth μέσω του ξεκλείδωτου wifi του ρούτερ (αν έχεις wifi).

1)ΝΑΙ
2)Αρχηγέ μου,δεν έχω ιούς στον υπολογιστή.Στα θέματα ασφάλειας είμαι σχεδόν υποχόνδριος,καθώς αγοράζω online,εκτελώ τραπεζικές εντολές κλπ.F-Secure 2012-Hitman pro και malwarebytes συμφωνούν:ΔΕΝ έχω ιούς
3)Όπως ανάφερα και στο πρώτο μήνυμα,η σύνδεση είναι ενσύρματη;)

Cloudman
25-11-11, 22:24
Το πρόβλημα δεν είναι σίγουρα στο hardware του pc. To πρόβλημα είναι software και πιθανόν να μην είναι ούτε πρόβλημα. Μήπως κατεβάζει αυτόματα ο υπολογιστής κάποιο update του λειτουργικού ή άλλου προγράμματος και έτσι καταναλώνει bandwidth; Άσε το να λειτουργήσει για κάμποση ώρα χωρίς να σερφάρεις και παρατήρησε το λαμπάκι του ρούτερ που δείχνει την διαδικτυακή κίνηση. Αν αυτό αναβοσβήνει γρήγορα, αυτό σημαίνει ότι ο υπολογιστής κατεβάζει κάτι εν αγνοία σου. Σημείωσε ότι μόλις μπεις στα windows τότε για λίγη ώρα μπορεί να παρατηρήσεις δικτυακή κίνηση από τον υπολογιστή η οποία πιθανόν να οφείλεται στο update του antivirus. Μήπως μπορείς να μας αναφέρεις τι windows "φοράει" ο υπολογιστής και ποιο ρούτερ χρησιμοποιείς;

mzaf
26-11-11, 09:59
Το πρόβλημα δεν είναι σίγουρα στο hardware του pc. To πρόβλημα είναι software και πιθανόν να μην είναι ούτε πρόβλημα. Μήπως κατεβάζει αυτόματα ο υπολογιστής κάποιο update του λειτουργικού ή άλλου προγράμματος και έτσι καταναλώνει bandwidth; Άσε το να λειτουργήσει για κάμποση ώρα χωρίς να σερφάρεις και παρατήρησε το λαμπάκι του ρούτερ που δείχνει την διαδικτυακή κίνηση. Αν αυτό αναβοσβήνει γρήγορα, αυτό σημαίνει ότι ο υπολογιστής κατεβάζει κάτι εν αγνοία σου. Σημείωσε ότι μόλις μπεις στα windows τότε για λίγη ώρα μπορεί να παρατηρήσεις δικτυακή κίνηση από τον υπολογιστή η οποία πιθανόν να οφείλεται στο update του antivirus. Μήπως μπορείς να μας αναφέρεις τι windows "φοράει" ο υπολογιστής και ποιο ρούτερ χρησιμοποιείς;

XP sp3 και comtrend.Έχω κι ένα US Robotics 9112,με το οποίο έχω τεστάρει παίρνοντας τα ίδια αποτελέσματα.Οι δοκιμές γίνονται σε διάφορες ώρες μέσα στη μέρα και αφού βεβαιωθώ πως δεν τρέχει στο backround κάποιο πρόγραμμα.

Cloudman
26-11-11, 10:43
Μια ιδέα που μου ήρθε τώρα και μπορεί να ξεδιαλύνει το μυστήριο είναι να κατεβάσεις μια live διανομή του Ububtu, να τη γράψεις σε cd ή σε usb stick και να μπουτάρεις από εκεί. Ο υπολογιστής θα τρέξει αυτή τη διανομή του linux, θα κατεβάσεις κάτι από ένα γρήγορο σέρβερ (π.χ. ftp.otenet.gr ή ftp.ntua.gr) και θα δεις τι γίνεται με την ταχύτητα χωρίς να χρειαστεί να φορμάρεις σκληρούς και να ξαναπεράσεις λειτουργικό. Αν το πρόβλημα εξαφανιστεί, αυτό σημαίνει ότι είναι θέμα software.

mzaf
26-11-11, 11:13
Μια ιδέα που μου ήρθε τώρα και μπορεί να ξεδιαλύνει το μυστήριο είναι να κατεβάσεις μια live διανομή του Ububtu, να τη γράψεις σε cd ή σε usb stick και να μπουτάρεις από εκεί. Ο υπολογιστής θα τρέξει αυτή τη διανομή του linux, θα κατεβάσεις κάτι από ένα γρήγορο σέρβερ (π.χ. ftp.otenet.gr ή ftp.ntua.gr) και θα δεις τι γίνεται με την ταχύτητα χωρίς να χρειαστεί να φορμάρεις σκληρούς και να ξαναπεράσεις λειτουργικό. Αν το πρόβλημα εξαφανιστεί, αυτό σημαίνει ότι είναι θέμα software.
Σ'ευχαριστώ φίλε,η ιδέα σου ήταν εξαιρετική...εδω και ώρα,κατεβάζω με 900-1100kb/s σταθερά,μέσα από ubuntu live cd!Άρα είναι θέμα software,όμως τι???Μάλλον με βλέπω για φορματ...:wall:

Cloudman
26-11-11, 11:54
Σ'ευχαριστώ φίλε,η ιδέα σου ήταν εξαιρετική...εδω και ώρα,κατεβάζω με 900-1100kb/s σταθερά,μέσα από ubuntu live cd!Άρα είναι θέμα software,όμως τι???Μάλλον με βλέπω για φορματ...:wall:

Αν δεν μπορέσεις να βρεις τον υπάιτιο που σου τρώει bandwidth, τότε ναι, αναγκαστικά θα πας για φορμάτ. Εγώ τουλάχιστον αυτό θα έκανα στα σίγουρα. Αλήθεια, επειδή ανέφερες πριν ότι δεν τρέχει στο background κάποιο άλλο πρόγραμμα, πώς το διαπίστωσες αυτό; Με alt+ctrl+del? Γιατί να ξέρεις ότι κάποια κακόβουλα προγράμματα δεν φαίνονται στη διαχείριση εργασιών αλλά, παρόλα αυτά, τρέχουν στο περιθώριο και κάνουν τη ζημιά. Αυτό που θα ξεδιάλυνε την κατάσταση θα ήταν ένα καλό ψάξιμο της registry, αλλά εκεί δεν μπορώ να σε κατατοπίσω. Αν δε βαριέσαι κάνε φορμάτ του δίσκου και ξαναπέρασε windows (μην ξαναεγκαταστήσεις τα windows πάνω σ' αυτά που τρέχουν τώρα, κάνε πρώτα φορμάτ). Πρώτα όμως φτιάξε ένα boot antivirus cd χρησιμοποιώντας ένα άλλο υπολογιστή όχι το δικό σου, γιατί μπορεί να είναι μολυσμένος (κατέβασέ το και γράψτο στο λάπτοπ που αναφέρεις). Οδηγίες θα βρεις σε διάφορα sites και των γνωστών εταιριών που βγάζουν antivirus, μπούταρε από εκεί και ψάξε το μηχάνημα χωρίς να έχει μπει στα windows. Καμιά φορά, ακόμη και από καλά antivirus ξεφεύγει κάνένας σκούληκας και έχουμε θεματάκια. Αυτό στο λέω γιατί αν κάνεις φορμάτ και μετά ξαναρίξεις μέσα το backup που θα έχεις πάρει, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, αν είναι ιός, να ξαναμπεί στο σύστημα. Άρα:
καλό ψάξιμο για virus με boot antivirus cd ==> backup ==> format ==> reinstall windows
Καλό κουράγιο!

mzaf
26-11-11, 12:45
Όπως σου είπα και πρίν,θεματα με ιούς δεν παίζουν στον υπολογιστή μου.Το πρόβλημα τελικά λύθηκε και υπαίτιο ήταν το f-secure.Μόλις το απεγκατάστησα και έκανα τεστ,τα προβληματα είχαν εξαφανιστεί.Προφανώς,πάνω στην αναβάθμιση απο το internet security του 2011 σε αυτό του 2012,που έκανα πρόσφατα κάτι πήγε στραβά...το ξανακατέβασα,το εγκατάστησα εκ νέου,κι όλα καλά πλέον:).Ευχαριστώ για άλλη μια φορά εσένα κι όλα τα παιδιά που ενδιαφέρθηκαν για το πρόβλημα

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.