PDA

Επιστροφή στο Forum : Ρυθμισεις μtorrent 2.2.1

Tasos394
30-11-11, 22:15
Καλησπερα παιδια,
τελευταια (δεν το χρησικοποιω παρα πολυ) παρατηρω στο μτορρεντ λιγο αργες ταχυτητες σαν να μπουκωνει και μαλλον θελουν σεταρισμα οι ρυθμισεις..
εχω ανοιξει πορτα στο ρουτερ κτλ..
και το ιντερνετ ειναι συνδεδεμενο με καλωδιο,δεν το εχω ασυρματο

εχω την εκδοση μtorrent 2.2.1
και η ταχυτητα μου ειναι 24αρα forthnet (βασικα πιανει 10000 down και 763 up)

αν καποιος εχει παρομοιες ταχυτητες και την ιδια εκδοση θα μπορουσε να μου προτεινει καποιες ρυθμισεις??
ευχαριστω

nothing
01-12-11, 00:23
http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=4407191&postcount=5

απο αλλο thread ειναι αλλα κοιτα στο (β) που γραφω...

Tasos394
01-12-11, 11:35
http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=4407191&postcount=5

απο αλλο thread ειναι αλλα κοιτα στο (β) που γραφω...

πανω κατω τα ιδια εχω και εγω.
δεν ξερω μηπως πρεπει να κανω ρυθμισεις γενικα στο μτορρεντ και οχι μονο στο bandwidth..

ξεχασα να αναφερω οτι το εικονιδιο στο utorrent κατω δεξια ειναι πρασινο με τικ,
ομως παρατηρω το εξης.
κατεβαζω πχ κατι το οποιο εχει πολλους seeder και ενω ξεκιναει κανονικα το μτορρεντ παιζει μια γκαζια η ταχυτητα και κατεβαζει πχ με 550-600 kb/s και μετα απο λιγο πεφτει και φτανει στο 0.5-1,8 kb/s
ενω οι seeder παραμενουν οι ιδιοι δηλαδη δεν εχουν ελλατωθει..

κατι αναλογο παρατηρω καμια φορα και οταν κανω και εγω seed και μου κανει κατι τετοια τρελα με τις ταχυτητες..
:hmm:

nothing
01-12-11, 12:45
κοιτα να δεις , εξαρταται και απο το router σου ποσο καλα διαχειριζεται τις συνδεσεις και επισης απο τον σκληρο σου δισκο....

πχ αν για καποιο λογο κατεβαζεις πολλαπλα αρχεια πχ 4 ή 5 μπορει ο σκληρος σου να μην μπορει να ακολουθησει το ποσο γρηγορα κατεβαινουν τα δεδομενα και να τα γραφει σε αντιστοιχα πολλαπλα σημεια του οποτε και παθαινει overloading και κρασαρει μηδενιζοντας τα παντα και παλι απο την αρχη και αυτο γινεται ενας φαυλος κυκλος αν δε σταματησεις καποια torrent ωστε να μην κατεβαινουν τα ταυτοχρονα

βεβαια στο uploading ειναι κουλο να το κανει οποτε μαλλον δεν ανηκεις στην παραπανω κατηγορια...

αν επισης εχεις πολλα torrent τα οποια ανεβαζεις με πολλους seeders υπαρχει η πιθανοτητα απλα επειδη γενικα σε public trackers υπαρχουν χιλιαδες χρηστες και δεν γινεται ποιοτικη διαχειριση να συνδεονται αρκετοι και μετα κανενας και γενικα να μην γινεται σωστα το uploading...

επισης σε αυτη τη περιπτωση αν σταματησεις καποια (ή πολλα αναλογα με το ποσα εχεις να ανεβαινουν) θα δεις διαφορα και θα γινει και καλυτερη διαχειριση μιας και δεν θα υπαρχει τοση ζητηση στο pc σου για connections ωστε να δωσεις εσυ αρχεια...

αυτη ειναι μια γενικη ιδεα αλλα να συμπληρωσω οτι αφου ειναι πρασινο τικαρισμενο εισαι οκ γενικα και μια τελευταια λυση ωστε να μην δοκιμαζεις ολα τα παραπανω ειναι πολυ απλα να μειωσεις αρκετα τα connections που σου προτεινα και μου ειπες οτι εχεις περιπου και εσυ γιατι ειναι πολυ πιθανον απλα το router σου να μην "τραβαει" και πολυ και ετσι να τα δημιουργει ολα αυτα...

Tasos394
01-12-11, 15:12
σε ευχαριστω φιλε μου για τις απαντησεις σου,
βασικα οπως προειπα δεν το πολυχρησιμοποιω γενικα το μτορρεντ,πολυ σπανια μονο για καμια καλη ταινια κτλ...

τωρα ανοιξα αυτο το τοπικ για να δω μηπως φταιει καποια ρυθμιση και πρπει να την αλλαξω,αλλα προφανως να μην φταιει οπως λες και εσυ μονο καποια ρυθμιση αλλα και κατι αλλο.
τωρα για το δισκο,η αληθεια ειναι οτι εχει ταλαιπωρηθει και μεσα στο σ/κ θα τον αλλαξω ( το ειχα σκοπο αλλωστε για να μπει και μεγαλυτερος)
οσον αφορα το ρουτερ μου δεν ξερω αν ειναι καλο ή οχι και κατα ποσο παιζει ρολο στα κουλα που μου κανει καμια φορα το μτορρεντ (εχω ενα linksys wag200g)..

θα τεσταρω παλι το μτορρεντ οταν γινει και η αλλαγη του σκληρου
και παλι ευχαριστω

nothing
01-12-11, 16:22
το router αποσο θυμαμαι αυτο πρεπει να ειναι καλο αλλα τωρα θα σε γελασω για παραπανω λεπτομερειες μιας και εξαρταται απο διαφορους παραγοντες...

ελπιζω να λυθουν τα θεματακια και απλα να σου πω οτι αν κατεβαζεις απο publuc tracker ειναι σχετικα νορμαλ αυτο να συμβαινει καποιες φορες μην αγχωνεσαι...

:) καλη συνεχεια!

@ ADSLgr.com All rights reserved.