PDA

Επιστροφή στο Forum : FEC,CRC,HEC errors



leopal
07-12-11, 13:22
Υστερα απο πολλα τηλεφωνηματα για να δηλωσω βλαβη στον οτε λογω συχνων αποσυνδεσεων ηρθε σημερα σπιτι μου ενας τεχνικος να ελενξει απο κοντα.

Μου αλλαξε ενα προφιλ απο οτι μου ειπε ωστε να κλειδωνω πιο χαμηλα αλλα να εχω πιο στεθερη γραμμη.

Αυτη τη στιγμη εχω uptime 2ωρες κ 38 λεπτα και τα FEC,CRC,HEC errors που εχει το ρουτερ ειναι 6345 / 0,13390 / 5,36610 / 0 αντιστοιχα

Ο τεχνικος μου ειπε οτι για τους αποσυγχρονισμους περα απο ολα τα αλλα οφειλεται και σε αυτα τα λαθη μονο που δεν συγκρατησα ποια ειναι τα ποιο σημαντικα.

Τα λαθη ειναι φυσιολογικα για το συγκεκριμενο uptime ή θα αρχισει παλι τα ιδια;

Αν συνεχισουν τα λαθη να ξανακαλεσω για βλαβη μηπως εχει καποιο προβλημα και το ρουτερ;

Τα υπολοιπα στατιστικα της γραμμης:

Bandwidth Down/Up(kbps) 7811 / 952
SNR Margin Down/Up(dB) 8.3 / 9.9
FEC Down/Up 6345 / 0
CRC Down/Up 13390 / 5
HEC Down/Up 36610 / 0
Attenuation Down/Up(dB) 34.3 / 15.4

Ρουτερ:HUAWEI EchoLife HG520c

yiapap
07-12-11, 13:28
Το uptime δεν έχει τόσο σημασία όσο ο συνολικός αριθμός πακέτων που μεταφέρθηκαν.
Για να βγάλουμε συμπέρασμα πρέπει να μας δώσεις τον συνολικό αριθμό των πακέτων.

leopal
07-12-11, 13:32
Δηλαδη καποιο στατιστικο του ρουτερ;

yiapap
07-12-11, 14:33
Δηλαδη καποιο στατιστικο του ρουτερ;Λογικά κάπου στην ίδια σελίδα θα είναι. Αλλιώς θα το βρεις στη σελίδα γενικών στατιστικών (εκεί που είναι το uptime)

leopal
07-12-11, 14:42
Πως λεγεται αυτο που ψαχνω ομως να υποθεσω κατι σαν data tranfer;

yiapap
07-12-11, 14:45
Τotal packets transfered ή received/sent ή down/up κάτι τέτοιο.

leopal
07-12-11, 14:50
Tx Frames count 587926 Rx Frames count 523731
Tx Cells count 93186 Rx Cells count 78289
Out Discards count 0 In Discards count 0
Out Errors count 0 In Errors count 0
CRC Errors count 2 In Drops count 0
Out Octets count 476164558 In Octets count 387955360


LAN Statistics
Align Error count 0 Total Collisn count 0
Out Octets count 388017488 In Octets count 481743733
Out UnicastPkts count 521143 In UnicastPkts count 602679
Late Collisn count 0 Excess Collisn count 0
Out MulticastPkts count 245 In MulticastPkts count 165
Out Errors count 0 In Errors count 0
Tx count 521388 Rx count 602789


WLAN Statistics
Tx Frames Count 0 Rx Frames Count 0
Tx Errors Count 0 Rx Errors Count 0
Tx Drops Count 0 Rx Drops Count 0

Αυτα ειναι τα υπολοιπα στατιστικα ελπιζω να ειναι καποιο απο αυτα!

yiapap
07-12-11, 14:54
Τα πρώτα βλέπεις και ναι, είναι πολλά τα σφάλματα γι αυτά τα πακέτα.
Πριν δηλώσεις ξανά πρόβλημα, θα σου πρότεινα να ελέγξεις το δικό σου άκρο (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=114819).

leopal
07-12-11, 15:02
Αν και δεν ξερω πως να τα κανω ολα αυτα που λεει το αρθρο θα προσπαθησω.

Απο τον οτε καναν και ψηφιακο ελεγχο και μου παν ολα οκ οποτε δεν ξερω τι σημαινει αυτο για τη ριζα του προβληματος.

Ρουτερ αλλο δυστυχως δεν εχω για να δοκιμασω.

Υπαρχει περιπτωση λογω της αλλαγης προφιλ να ειναι ακομα υπο διαμορφωση η γραμμη και μετα απο καποιες μερες κατασταλλαξει;

yiapap
07-12-11, 15:03
Υπαρχει περιπτωση λογω της αλλαγης προφιλ να ειναι ακομα υπο διαμορφωση η γραμμη και μετα απο καποιες μερες κατασταλλαξει;Μέρες όχι. Ώρες ίσως.
Η πιο απλή λύση είναι να τους πεις να σου αλλάξουν πόρτα/κάρτα στο κέντρο τους (DSLAM) αλλά καλά θα ήταν πρώτα να εξασφαλίσεις ότι το πρόβλημα δεν προκαλείται στο δικό σου άκρο.

leopal
07-12-11, 15:12
Θα ξεκινησω απο το αρθρο λοιπον που μου εδωσες σε παραπανω ποστ.

Το κακο ειναι οτι δεν εχω αλλο ρουτερ να τσεκαρω γιατι για αυτο το Huawei δεν εχω ακουσει και πολυ καλα σχολια.

Αν αποδειχτει οτι φταιει το ρουτερ τι γινεται στο αλλαζουν δωρεαν ή σου λενε αγορασε καινουργιο;

yiapap
07-12-11, 15:16
Θα ξεκινησω απο το αρθρο λοιπον που μου εδωσες σε παραπανω ποστ.

Το κακο ειναι οτι δεν εχω αλλο ρουτερ να τσεκαρω γιατι για αυτο το Huawei δεν εχω ακουσει και πολυ καλα σχολια.

Αν αποδειχτει οτι φταιει το ρουτερ τι γινεται στο αλλαζουν δωρεαν ή σου λενε αγορασε καινουργιο;Αν είναι καινούργια η σύνδεση λογικά θα σου το αλλάξουν.

leopal
07-12-11, 15:17
Παραπανω απο ενα χρονο ειναι οποτε μαλλον την πατησα.

Οπως και να χει ευχαριστω ,ξεκιναω τις δοκιμες!

yiapap
07-12-11, 15:22
Παραπανω απο ενα χρονο ειναι οποτε μαλλον την πατησα.

Οπως και να χει ευχαριστω ,ξεκιναω τις δοκιμες!Στη χειρότερη περιμένεις να δίνουν router δώρο και κάνεις νέο συμβόλαιο ;)

leopal
07-12-11, 15:45
Λοιπον εκανα τους ελεγχους και στην πρωτη μπριζα του σπιτιου και στον κατανεμητη και παλι σε ουτε ενα λεπτο λειτουργιας ειχε πανω απο 300 λαθη σε καθε κατηγορια και στα FEC 50000.

Οποτε να υποθεσω εγω απο την πλευρα μου ειμαι καθαρος;

cibern
14-12-11, 09:41
Εάν γίνεται μέσα στα settings του modem σου , επέλεξε να συνδεθείς με ADSL2 (και όχι ADSL2+ που λογικά είσαι τώρα) . και πέσμου αποτελέσματα .

leopal
14-12-11, 12:04
Σε adsl2 mode κλειδωσε στα 6695 / 979 και δειχνει να πηγαινει καλα.

Με ειχαν γυρισει σε fast path και πηγαινε καλυτερα με adsl2+.

Με ενα παραδοξο βεβαια.Οταν εκανε αποσυνδεση μετα απο 2 ωρες περιπου ο θορυβος ηταν σχετκα ψηλα 8-9.Ενω οταν εκανε μετα απο 6-7 ωρες ο θορυβος επεφτε πολυ κοντα στο 4.

Σε 10 λεπτα με adsl2 εχει πολυ λιγα λαθη <10.Αν ανεβει και λιγο η ταχυτητα θα μαι κομπλε!

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.