PDA

Επιστροφή στο Forum : Συμβουλές για αγορά laptop

khenti
27-12-11, 17:24
Καλησπέρα σε όλους/ες και χρόνια πολλά.
Θα ήθελα την βοήθειά σας σε μια αγορά που πρόκειται να κάνω. Πριν λίγες μέρες μου κούνησε μαντήλι το 6ετίας acer οπότε μπήκα θέλοντας και μη στην διαδικασία αντικατάστασης.
Με λίγα λόγια τα στοιχεία που θέλω να έχει το νέο λαπτοπ καθώς και το τι εργασίες θα εκτελεί:
οθόνη απο 16" και πάνω, σκληρός δίσκος από 500g +, η αυτονομία δεν με απασχολεί όπως και το βάρος του, εξόδους σίγουρα hdmi και αν έχει usb 3.0 θα ήταν ιδανικό και τιμή έως 900,00€.
Οι κυριότερες εργασίες που θα κάνω είναι η μετατροπή video από κάμερα sony tg7 full hd σε χαμηλότερη ποιότητα και εγγραφή αυτών σε απλό dvd καθώς και σύνδεση του λάπτοπ με τηλεόραση lg 37" full hd και προβολή σε αυτήν video πρό μετατροπής. Επίσης μου αρέσει να ασχολούμαι με επεξεργασία φωτό και δημιουργία βίντεο με φωτογραφίες.
Αυτό που δεν κατέχω είναι τι πρέπει να έχει ενα λάπτοπ ώστε να αντεπεξέλθει άψογα σε τέτοιες εργασίες: καλή κάρτα γραφικών; δυνατό επεξεργαστή; μεγάλη ram; όλα μαζί;
Θα εκτιμούσα κάθε άποψη ώστε να αποφύγω αγορά συστημάτων που θα μου είναι άχρηστα.
Σας ευχαριστώ πολύ και καλώς σας βρήκα.

skel
28-12-11, 13:29
θα έλεγα να πας σε αυτό Dell Inspiron Q17R N7110 (http://www.multirama.gr/products/product?pid=0652258&catid=010200)
μεHDMI
και usb3
επίσης δες και αυτό SAMSUNG NP-RF711-S06UK (http://www.specialprice.gr/shop/item.asp?itemid=22736&catid=19)( i7 έχει έχει κάνει λάθος το μαγαζί )
και τα 2 είναι εξίσου καλά
ελαφρώς καλύτερο είναι το dell

khenti
28-12-11, 16:32
Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου.
Αυτό εδώ www.plaisio.gr/Laptop-and-Tablet/Notebook/Laptop/Acer-AS7750G-2436G75Mnkk-LX-RU002-002.htm με καλύπτει;

skel
28-12-11, 16:42
Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου.
Αυτό εδώ www.plaisio.gr/Laptop-and-Tablet/Notebook/Laptop/Acer-AS7750G-2436G75Mnkk-LX-RU002-002.htm με καλύπτει;

ε εντάξει καλύτερα είναι αυτά που σου πρότεινα
αυτό έχει και 1 χρόνο εγγύηση
πολύ λίγο :down:

New Bee
28-12-11, 18:42
Θα έλεγα να κοιτάξεις να έχει κάρτα της nVidia επειδή όλο και περισσότερα προγράμματα έχουν τη δυνατότητα χρησιμοποίησης CUDA για επεξεργασία βίντεο. Π.χ. δες εδώ: http://www.studio1productions.com/Articles/PremiereCS5.htm

Επίσης να έχει τη δυνατότητα αναβάθμισης σε 12 ή 16 GB μνήμης.

khenti
28-12-11, 20:58
Για δείτε λοιπόν και αυτά www.plaisio.gr/Laptop-and-Tablet/Notebook/Laptop/Sony-Vaio-VPCEJ2M1E-B.htm

www.plaisio.gr/Laptop-and-Tablet/Notebook/Laptop/Toshiba-Satellite-L775-10N-PSK3WE-014009GE.htm

αξίζει κάποιο;

skel
28-12-11, 23:06
Για δείτε λοιπόν και αυτά www.plaisio.gr/Laptop-and-Tablet/Notebook/Laptop/Sony-Vaio-VPCEJ2M1E-B.htm

www.plaisio.gr/Laptop-and-Tablet/Notebook/Laptop/Toshiba-Satellite-L775-10N-PSK3WE-014009GE.htm

αξίζει κάποιο;

το toshiba είναι κάπως καλό αλλά είναι εκθεσιακό κομμάτι

iliaspo
28-12-11, 23:43
εμένα μου αρέσει η πρώτη πρόταση του skel (dell):oneup:

khenti
29-12-11, 01:00
Εκεί θα καταλήξω κατά 99%, μου δείχνει πιο ολοκληρωμένη πρόταση. Άν δεν βρώ κάτι σε sony θα πάρω το dell. Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές!

khenti
30-12-11, 20:17
Στην περίπτωση που στα multirama δεν μπορέσω νσ βγάλω δόσεις, ανάμεσα σε αυτά τα 2 μοντέλα www.plaisio.gr/Laptop-and-Tablet/Notebook/Laptop/Acer-AS5755G-2674G50Mnks-LX-RQ002-103.htm

www.plaisio.gr/Laptop-and-Tablet/Notebook/Laptop/Acer-AS7750G-2436G75Mnkk-LX-RU002-002.htm

και με απαραίτητη την αγορά επέκτασης της εγγύησης για +2 έτη ( +90,00€ ) , ποιό θεωρείται πιο δυνατό για τις εργασίες που είπαμε; βέβαια το πρώτο έχει πιο μικρή οθόνη αλλά αν είναι καλύτερο θα κάνω υποχώρηση...

iliaspo
30-12-11, 20:40
με σωστή διαπραγμάτευση και επιμονή το βλέπω δύσκολο να μη σου κάνουν δόσεις:)

khenti
30-12-11, 20:57
Απορρίπτονται δηλαδή τα acer με συνοπτικές διαδικασίες;

cuprakatos
30-12-11, 23:53
Εγώ απορώ πως κοιτάτε λάπτοπ κοντά στα 800 ευρώ με ΣΑΒΟΥΡΟΔΙΣΚΟΥΣ των 5400 στροφών , Το οποίο είναι πολύ σημαντικό κομάτι σε ένα λάπτοπ , για ότι εργασία και να κάνει , ακόμη και μόνο για σερφάρισμα να είναι , σαβούρα θα είναι

Οπότε αδερφέ μου , επειδή θα τα ''χώσεις'' , υπολόγισε ότι :
Α) θα βγάλεις απο το καινούργιο λάπτοπ (όποιο και να είναι ) το σαβουρόδισκο , και θα τον κάνεις εξωτερικό με ένα DStation
B) Θα αγοράσεις ένα δίσκο στις 7200 , και μόνο WD Βlack (Αρα υπολόγισε σύν http://www.plaisio.gr/Laptop-and-Tablet/Hardware/Laptop-Hard-Disk-Drives/Western-Digital-Scorpio-Black-WD5000BPKT-500GB-HDD-2-5-16MB-7200rpm-SATA-3-Gb-s.htm αν θες να είναι αξιοπρεπές το μηχάνημα , και θα του περάσεις το λειτουργικό , καθαρό χωρίς κι όλας , όλες τις ''σαβούρες προγράμματα'' που στο φωρτώνει η κάθε εταιρεία ( μη φοβάσαι για την εγγύηση , δεν θα υπάρχει πρόβλημα) και το εργαλείο θα ''πετάει για πάρα πολύ καιρό
Γ) Καλορίζικο :oneup:

........Auto merged post: cuprakatos πρόσθεσε 8 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα αργότερα ........

http://www.plaisio.gr/Laptop-and-Tablet/Notebook/Laptop/Sony-Vaio-VPCF23K1E-B.htm

Ακόμη και αυτό με 1000 ευρώ ( vaio σου λέει μετά και κοκορεύεται κι όλας ) έχει σαβουρόδισκο
Φαντάσου με γύρω στα 60 προεγκατεστημένα προγράμματα της εταιρείας , και τι θα του βάλει ο κάθε μέσος χρήστης μόλις το πάρει , και λίγο σερφάρισμα και σκουπιδαριό , πως θα ''πηγαίνει'' σε ένα μήνα (όχι παραπάνω) . . . . με παντιλίκια :down:
Για να μή σου πώ , κανονικά τα λάπτοπ θέλουν έναν ΕΣΩ SSD 120 γίγα , και ένα εξωτερικό για όλες τις υπόλοιπες .... . . ορέξεις

khenti
31-12-11, 00:22
Βάλε το ένα, βάλε το άλλο θα φτάσουμε στο 1000ρικο χαλαρά...το ξέρω οτι οι στροφές του δίσκου παίζουν ρόλο, αλλά εάν δεν μειώσω απαιτήσεις δεν βγαίνουν τα κουκιά!
Και η οθόνη θέλω να είναι foul hd, και η εγγύηση 3ετής, όμως είπαμε, άμα δεν ξηλωθείς, σωστό εργαλείο δεν παίρνεις, και ειλικρινά εάν είχα μεγαλύτερο μπάτζετ θα έπαιρνα "μηλαράκι" και θα μάζευα το μυαλό μου!
Πάντως ευχαριστώ για τις συμβουλές και για τον χρόνο σας!

cuprakatos
31-12-11, 00:40
Βάλε το ένα, βάλε το άλλο θα φτάσουμε στο 1000ρικο χαλαρά...το ξέρω οτι οι στροφές του δίσκου παίζουν ρόλο, αλλά εάν δεν μειώσω απαιτήσεις δεν βγαίνουν τα κουκιά!
Και η οθόνη θέλω να είναι foul hd, και η εγγύηση 3ετής, όμως είπαμε, άμα δεν ξηλωθείς, σωστό εργαλείο δεν παίρνεις, και ειλικρινά εάν είχα μεγαλύτερο μπάτζετ θα έπαιρνα "μηλαράκι" και θα μάζευα το μυαλό μου!
Πάντως ευχαριστώ για τις συμβουλές και για τον χρόνο σας!

Να μειώσεις απο άλλα , όχι απ το δίσκο, μηλαράκια απο τη λαϊκή , τα άλλα μήλα μόνο ντιζάϊν είναι ,

khenti
08-01-12, 00:52
Καλησπέρα και καλή χρονιά.
Τελικά παράγγειλα το www.multirama.gr/products/product?pid=0652258&catid=010200 και αν και εκθεσιακό περίμενα να έρθει ώστε να δω απο κοντά σε τι κατάσταση βρισκόταν. Σήμερα λοιπόν πήγα απο το κατάστημα και είδα 5-6 γρατζουνιές στο εξωτερικό καπάκι. Επίσης ύστερα απο τηλ επικοινωνία με το κατάστημα προέλευσης μάθαμε οτι είχε ενεργοποιηθεί το λάπτοπ και πρίν σταλεί έγινε reset. Φυσικά ύστερα απο όλα αυτά τα ευχάριστα νέα ζήτησα ευγενικά κάποια έκπτωση προκειμένου να χρυσώσουμε τις ατέλειες και πήρα την καταπληκτική προσφορά των -40,00€....!!!! ή 20,00 και ένα mouse!!
Ακύρωση παραγγελίας λοιπόν και χίλιες φορές να πληρώσω καπέλο όταν έρθει νέα παραλαβή, παρά να αγοράσω μεταχειρισμένο σε τιμή καινούργιου!!!
Μα για πόσο κάγκουρες μας περνάνε;;;

skel
09-01-12, 15:46
πολύ καλά έκανες φίλε μου
πάντα καινούργιο !

khenti
13-01-12, 15:02
Για αυτό εδώ http://www.msystems.gr/index.php?category=1142&product=12628 τι γνώμη έχετε;;

@ ADSLgr.com All rights reserved.