Επιστροφή στο Forum : Αύξηση στρατιωτικής θητείας κατά 3 μήνες.
και γαμώ τις απόψεις..
χρειαζόμαστε το στρατό-σχολείο-πανεπιστήμιο-whatever για να μας διδάξει "πειθαρχία";
γιατί πρέπει να "πειθαρχούμε"; να "υπακούμε"; να "εκτελούμε και να βγαίνουμε παραπονούμενοι";
προσωπικά δεν είμαι σκύλος για να πρέπει να μου "διδάξουν ΥΠΑΚΟΗ" και "ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ"... έχω μυαλό σκέφτομαι και πράττω αυτοβούλως.
όποιος νιώθει ότι του χρειάζετε να τον "διδάξουν υπακοή" ας πάει, οι υπόλοιποι, Ι5 ή έξω.
jose_ee1985
13-01-12, 17:45
Δεν αμφισβήτησα τον ρόλο του σχολείου, απλά είπα πως ο ''original'' σκοπός του στρατού είναι να διδάξει την πειθαρχεία σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ ότι το σχολείο.
Υπάρχει μεγάλη διαφορα στο ''ΜΗ'' γιατί θα σε βγάλω έξω και στο ''ΜΗ'' γιατι θα φάς 3 μέρες κράτηση.
Ο σκοπός του ελληνικού στρατού είναι να υπεραμύνεται των ελληνικών συνόρων. Για αυτό υποτίθεται ότι εκπαιδεύει τους στρατιώτες κ για την σωστή λειτουργία του συνόλου των στρατιωτών χρειάζεται η λεγόμενη "στρατιωτική πειθαρχεία".
Καμιά σχέση δεν έχει (η δεν πρέπει να έχει) η πειθαρχία του ατόμου υπό αυτές τις συνθήκες με την κοινωνική συμπεριφορά του ατόμου η οποία "μαθαίνεται" στο παιδί μέσω της παιδείας, της οικογένειας κ του περιβάλλοντός του.
Αν μου βρει κανείς έναν απείθαρχο που πήγε στρατό και πειθάρχησε θα τον παραδεχθώ. Προσωπικά, ως ΔΕΑ, αυτούς που είδα κι έζησα, όσο απείθαρχοι ήταν με το που ήρθαν, άλλο τόσο ήταν (και περισσότερο) με το που απολύθηκαν. Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης χωρίς θητεία, οι πολίτες μια χαρά πειθαρχία έχουν. Αν όλα αυτά τα € που 'ξοδεύονται' σε εξοπλισμούς, πήγαιναν στην παιδεία, θα είχες προσεγγίσει το θέμα 'πειθαρχία' (και άλλα πολλά) σε καλύτερο σημείο, όταν ο άλλος είναι μικρότερος ηλικιακά και περισσότερο δεκτικός από έναν ενήλικο που θέλει να είναι με την κοπέλα του και να βρει μια δουλειά.
Φίλε μου ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι και μόνος σου οτι η άποψη είναι νόμος = υπακούω είναι τουλάχιστον οπισθοδρομική και αντιπαραγωγική.
Π.Χ. Άν φεμινιστικά κινήματα δεν αγωνίζονταν για την χειραφέτηση της γυναίκας κυριολεκτικά ενάντια στον τότε υπάρχοντα νόμο, υπήρχε περίπτωση σήμερα η μητέρα/αδερφή/γυναίκα/φίλη σου να ψηφίζουν ?
Καταλαβαίνω οτι είναι ακραίο το παράδειγμά μου, αλλά πιστεύω πως τα κακώς κείμενα οφείλουμε να τα αλλάζουμε και όχι να μένουμε άπραγοι καλυπτόμενοι πίσω από την έκφραση: Το λέει ο ΝΟΜΟΣ.
Το να υπακούς τους νόμους και τους κανόνες μιας κοινωνίας δεν είναι ούτε αντιπαραγωγικό ούτε οπισθοδρομικό. Όπως το παράδειγμα σου είναι ακραίο, ανάλογο παράδειγμα είναι και το ακόλουθο: κάποιος δε πληρώνει εισφορές παρόλα αυτά παίρνει σύνταξη, ας καταργήσουμε τη σύνταξη.
Αν τώρα έλεγες πως, ναι είναι νόμος, δε συμφωνούμε με αυτό και θα έπρεπε να το αλλάξουμε με τον άλφα ή βήτα τρόπο, τότε ναι θα με έβρισκες σύμφωνο, σε όλα τα στάδια της επιχειρηματολογίας. Ούτε εμένα μου αρέσει, ούτε εγώ πιστεύω πως χρειάζεται να υπάρχει και αν υποθέσω πως χρειάζεται στρατός, θα μπορούσε να έχει άλλη μορφή και δόγμα. Παρ'ολα αυτά, πήγα, είδα και μπορώ να σου πω γιατί και πως.
Η λογική του δε μου αρέσει-δε το ακολουθώ-φωνάζω για να αλλάξει απλά για να γλυτώσω το χ-μηνο ταλαιπωρίας δε με βρίσκει σύμφωνο όταν υπάρχουν εναλλακτικές. Άλλωστε κανείς δεν υποχρέωσε κανένα να πάει με το μαστίγιο. Εναλλακτικές υπάρχουν όπως πχ: 12μήνη προσφορά κοινωνικής υπηρεσίας, εξωτερικό.
Αν θες βέβαια μπορούμε να συζητήσουμε όλα τα αρνητικά και όλα τα θετικά που σου δίνει η στρατιωτική θητεία και ίσως γιατί και πως θα έπρεπε να διαμορφωθεί. Αλλά πήγαινε (δεν αναφέρομαι επι προσωπικού ε),σχημάτισε άποψη και υπάκουσε ένα νόμο ακόμη της χώρας που διάλεξες να είσαι πολίτης.
Manolis_karas
13-01-12, 18:26
Αγαπητέ Sebu, δεν είναι επιχείρημα, ότι ο στρατός κοστίζει πολύ λιγότερα από τις σπουδές, θα ήταν, αν επρόκειτο για κάτι προαιρετικό, αλλά να επιβάλουν μία υπηρεσία για την οποία δεν πληρώνεσαι αλλά την οποία πληρώνεις για να την κάνεις, είναι .... Σωστά αναφέρεται πιο πάνω χαράτσι, άλλωστε
....ο 3ος ''οικονομικός'' παγκόσμιος έχει ήδη αρχίσει....
από καιρό, είμαστε σε εμπόλεμη (οικονομική) κατάσταση.
Κανένας (σχεδόν) δεν πάει στρατό επειδή γουστάρει. Πάει επειδή υποχρεώνεται από το νόμο. Δεν είναι στρατοκ@$λος όποιος πάει στο στρατό, ούτε όποιος έχει την απαίτηση να είναι ίσος απέναντι στο νόμο με τους συμπολίτες του.
Ορισμένοι τώρα που θέλουν και μπορούν, αποφεύγουν τη στράτευση, ή υπηρετούν απ' το σπίτι τους, και στην τελική χρησιμοποιούν το ίδιο σάπιο σύστημα που αύριο θα βρίζουν στις πλατείες ως αγανακτισμένοι πολίτες, μπαϊλντισμένοι από την ανομία και την ατιμωρησία των πολιτικών.
Και ο υπουργος επανερχεται λιγες μερες πριν τις εκλογες προαναγγελοντας ουσιαστικα αυξηση θητειας! (http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=14131#)
Η "φιλελευθερη" κατα τα αλλα Ν.Δ.
Δυσκολευονται φαινεται εκει στο υπουργειο να κανουν οσα ορθως αναφερει το αρθρο εδω (http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=4&art_id=14135#)
Η χαρα του Χρυσαυγιτη!Εμ βλεπεις χανει ψηφους η Ν.Δ. προς Καμμενο, ΛΑΟΣ.
Μπανανια...
ε ναι ρε παιδια, λογικο ειναι...αυξανοντας την θητεια μειωνεις την ανεργια (στα χαρτια βεβαια) γιατι οι στρατευμενοι δεν θεωρουνται ανεργοι! αλλο ενα κολπακι για να μας πεισουν οτι δεν εχουμε φτασει ακομη το 25%
Και να σου πάλι τα σενάρια για αύξηση της θητείας στους 12 μήνες! (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63675987) Και αυτό για να μην μειωθει ο μισθός των στρατιωτικών! Δηλαδή να επωμισθούν οι οικογένειες των φαντάρων με επιπλεόν έξοδα εξαιτιας της 3μηνης αυξησης για να μην χασουν αυτοί τα προνομιά τους. Αντί να κλείσουν κανένα άχρηστο στρατόπεδο με έξοδα συντήρησης εκατομμυρίων ευρώ...
Αν και προσωπικά πιστέυω ότι δεν θα γίνει, είναι ενδεικτικό του τρόπου σκέψης των κυβερνώντων. Ο ίδιος ο υπουργός είπε οτι δεν είναι ούτε αρνητικός, ούτε θετικος(:worthy::worthy:). Τίποτα δεν γίνεται με σχέδιο και προγραμματισμό. Όλα γίνονται με κριτήριο το πολιτικό κόστος, τα μικροσυμφέροντα, τις συντεχνίες...
Το καλό είναι ότι αρχίζουν επιτέλους να ακούγονται φωνές που μιλούν για κατάργηση. (http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=467279&h1=true#commentForm)
DSLaManiaC
21-07-12, 12:26
Και να σου πάλι τα σενάρια για αύξηση της θητείας στους 12 μήνες! (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63675987)
Αν και προσωπικά πιστέυω ότι δεν θα γίνει, είναι ενδεικτικό του τρόπου σκέψης των κυβερνώντων. Ο ίδιος ο υπουργός είπε οτι δεν είναι ούτε αρνητικός, ούτε θετικος(:worthy::worthy:). Με λίγα λόγια ότι να 'ναι!
Το καλό είναι ότι αρχίζουν επιτέλους να ακούγονται φωνές που μιλούν για κατάργηση. (http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=467279&h1=true#commentForm)
Τώρα θα δεις.
Θα ρθουν να σου πουν για τους Τούρκους ορισμένοι, για να μάθεις.
Τώρα θα δεις.
Θα ρθουν να σου πουν για τους Τούρκους ορισμένοι, για να μάθεις.
:lol::lol: Εντάξει μέσα στο πρόγραμμα είναι και αυτα. Είναι το αλατοπίπερο των συζητήσεων για τη θητεία αυτές οι απαντήσεις!
Πάντως νομίζω ότι το θέμα πρέπει να μεταφερθεί στο Πολιτικό section καθώς η αύξηση της θητειας είναι μία πολιτική απόφαση. Δεν είναι κάτι random, ασχετο κτλ.
@ ADSLgr.com All rights reserved.