PDA

Επιστροφή στο Forum : VAIO: Ο πρώτος φορητός υπολογιστής εξοπλισμένος με Blu-ray Recorder



dek1
07-11-06, 10:29
Tην εντυπωσιακή άνοδο που της έχει επιτρέψει να αναρριχηθεί στην τέταρτη θέση της ελληνικής αγοράς φορητών υπολογιστών με μερίδιο 12,7% θα επιδιώξει να συνεχίσει η Sony με τα νέα μοντέλα Vaio που παρουσίασε επισήμως πριν από μερικές ημέρες. H ιαπωνική εταιρεία δείχνει ιδιαίτερη έμφαση στη φορητότητα και τον σχεδιασμό, χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι δεν δίδεται προσοχή στις επιδόσεις.

Πάντως, από τα νέα μοντέλα ξεχωρίζουν τα AR21M και AR21S που είναι και οι πρώτοι φορητοί υπολογιστές, παγκοσμίως, που φέρουν Blu-ray recorder. Mε οθόνες 17 ιντσών, πλήθος λογισμικού και ενσωματωμένο αναλογικό/ψηφιακό τηλεοπτικό δέκτη, ουσιαστικά πρόκειται για ψηφιακά κέντρα ψυχαγωγίας που μπορούν και να μεταφερθούν. Παράλληλα, η Sony παρουσίασε δύο νέες σειρές φορητών υπολογιστών Vaio. Πρόκειται για τη N-Series, όπου απευθύνεται σε όσους αναζητούν μια προσιτή τιμή και σχετικά όμορφο φορητό PC με αρκετές δυνατότητες και τη σειρά C, όπου υπάρχουν μοντέλα με σχετικά χαμηλό βάρος αλλά, επιπλέον, με έμφαση στο σχεδιασμό. Δεν είναι τυχαίο ότι τα μοντέλα της σειράς C κυκλοφορούν σε διάφορες αποχρώσεις, με πιο δημοφιλή αυτή του πορτοκαλί. Φυσικά, συνεχίζουν με νέα, πιο ισχυρά από πλευράς επιδόσεων μοντέλα, οι γνωστές σειρές FE (οθόνη 15,4 ιντσών, προσιτός και αρκετά ισχυρός υπολογιστής), FJ (με οθόνη 14,1 ιντσών χαρακτηρίζεται και ως πλατφόρμα ψυχαγωγίας), SZ (από τα κορυφαία μοντέλα Vaio με οθόνη 13,3 ιντσών, το SZ3 διαθέτει πανίσχυρο επεξεργαστή της σειράς Core 2 Duo) και TX (υπερφορητός υπολογιστής).

Aξιοσημείωτο είναι ότι τα κορυφαία μοντέλα της Sony είναι έτοιμα να «υποδεχθούν» τα Windows Vista, ενώ έρχονται πλέον και με αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος (TX και SZ series) για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Πηγή: http://www.hmerhsia.gr/article.asp?catid=4776&subid=2&pubid=263539

@ ADSLgr.com All rights reserved.