Επιστροφή στο Forum : διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος
καληπερα σας και καλη χρονια.
ειναι η πρωτη φορα που γραφω και θα ηθελα να σας πω τι μου συνεβει πριν απο 4 μερες.λοιπων.
εγω δουλευω σε πλοιο και λειπω συχνα και για αρκετο διαστημα απο στο σπιτι.ετσι πριν απο 4 ημερες με παιρνουν οι δικοι μου τηλ ενω ειμαι στην ιταλια και μου λενε οτι εχει παει η ασφαλεια στο σπιτι και κατι γινετε με το ιντερνετ.η ασφαλεια που μου ειπαν ηταν τελικα 2 ατομα απο την ασφαλεια της περιοχης μου,μια εισαγγελεας που δεν γνωριζω απο που ηρθε και 4 μελλη τις διωξης ηλεκτρονικου εγκληματος(αθηνα)...θελανε να κανουν ερευνα στο σπιτι μου και την οποια κανανε..στο σπιτι υπηρχε ενα λαπτοπ της φιλης του αδερφου μου το οποιο και ψαξανε, ρωτησαν την μητερα μου αν υπαρχει καποιος σκληρος δισκος ή cd αλλα δεν υπηρχε τιποτα.δεν βρηκαν τιποτα απο αυτα που ψαχνανε...σε τηλεφωνικη επικοινωνια που ειχα εκεινη την στιγμη με καποιον της διωξης που εκανε ερευνα το μονο που μου ειπε ειναι οτι τους εγινε καποια καταγγελια και επρεπε να την ερευνησουν....επεμενα να μου πει λεπτομεριες και το μονο που μου ειπε ειναι οτι δεν ειναι τιποτα σοβαρο και οτι αν ηταν θα ερχοταν εκει στο πλοιο που δουλευω ειτε με ελικοπτερο ειτε με σκαφος να με συλλαβουν και γι'αυτο να μην ανησυχο....και να παω οποτε μπορεσω εγω ή ο αδερφος μου στο τμημα της περιοχης μου και να μας ενημερωσουν...τελικα πηγε ο αδερφος γιατι εγω δεν μπορω λογο δουλειας και του ειπαν οτι επροκειτο για ταινιες μουσικη προγραμματα που κατεβασα εγω τον σεπτεμβριο που ημουν με αδεια στο σπιτι...και να παω εγω ο ιδιος για να μου πουν, εξηγησουν....αυτα εγιναν...
και τωρα ρωτω εγω απο ποιον εγινε η καταγγελια?μπορω να μαθω?αν ειμουν εκει εγω και εξεταζαν το δικο μου λαπτοπ και εβρισκαν αυτα που ηθελαν τι θα γινοταν?????????????
ειχαν δικαιομαι να ψαξουν το λαπτοπ της φιλης του αδερφου μου????
δεν ξερω αν ειναι και το σωστο μερος γι'αυτο το τοπικ εδω
(ας το διωρθωσουν).εχει συμβει σε καποιον αλλο?ποια η γνωμη σας για ολο αυτο?συγνωμη αν κουρασα απλα ηθελα να γινω οσο γινετε περισοτερο αναλυτικος με το θεμα
ευχαριστω
Το θεμα ειναι σοβαρο και θα επρεπε απο την πρωτη στιγμη να βαλεις δικηγορο. Μην ψαχνεις απαντησεις σε φορουμ για τετοιου ειδους θεματα. Βρες εσυ ή η οικογενεια σου εναν δικηγορο, εξηγηστε του την κατασταση και αυτος θα ενημερωθει και απο την αστυνομια αλλα και απο την εισαγγελια σωστα.
Εξαλλου, απο την στιγμη που ηταν παρων εισαγγελεας, το πρωτο που θα εκανε θα ηταν να ενημερωσει για τους λογους της ερευνας αρα κατι ή μαλλον πολλα δεν μας τα λες.
εγω δεν ημουν παρων αυτο που μου μεταφερθηκε ειναι οτι εγινε μια καταγγελια και επρεπε να την ερευνησουν.ερευνησαν και δεν βρηκαν τιποτα...απο το τηλεφωνο δεν μπορουσαν να μου πουν τιποτα....να παω στο αστυνομικο τμημα της περιοχης μου να μου εξηγησουν...εγω δεν μπορω πηγε ο αδερφος μου και του ειπαν οτι κατεβαζα ταινιες προγραμματα και μουσικη που δεν επρεπε και να παω εγω ο ιδιος να μου πουν περισοτερες λεπτομεριες..ουτε αν εχει γινει μηνυση ουτε,ουτε αν εληξε εκει το θεμα ουτε τιποτα......να προσθεσω στην μητερα μου εκαναν και καποιεσ ερωτησεις για το ποτε ημουν εγω στο σπιτι ποτε χρησιμοποιουσα το ιντερνετ και κατι τετοια.....και στο τελος την εβαλαν να το υπογραψει......αυτα εχουν γινει
Εχεις προβλημα. Δεν κινητοποιειται ετσι ευκολα ο εισαγγελεας και ουτε και γινονται ετσι απλα ερευνες στα σπιτια. Συμβουλεψου αμεσα δικηγορο.
Αλήθεια υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.
Αν έχεις ξεκλείδωτο wifi, ή αν υποπτεύεσαι ότι τρίτοι έχουν πρόσβαση στη σύνδεσή σου, να περιμένεις τα χειρότερα.
Ο 29gk στα είπε καλά, δεν πάει εισαγγελέας σπίτι για προγράμματα και ταινίες.
δεν ξερω αυτο ειπαν αυτο λεω....και οπως εγραψα πριν μου ειπαν οτι αν συνεβαινε κατι αλλο θα ερχοταν να με "βρουν" εκει που δουλευω.δεν με εχουν αναζητηση εμενα προσωπικα και αυτο δεν μπορω να καταλαβω....
christakoss
14-01-12, 23:33
Σοβαρό το ζήτημα.Κινητοποίηση του εισαγγελέα για κατέβασμα ταινιών είναι ολίγον τι περίεργη.
Μήπως έχεις ανοικτό το wi-fi;;Μπορεί κάποιος γείτονας να απέκτησε πρόσβαση και να γινόταν διακίνηση παράνομου υλικού από κει(και δεν αναφέρομαι σε download ταινιών,αλλά σε παιδική πορνογραφία κ άλλα σοβαρά παραπτώματα).
Όπως σου είπαν οι παραπάνω συμφορουμίτες να ζητήσεις την βοήθεια δικηγόρου.Και να μας κρατάς ενήμερους για τις εξελίξεις.
Οι ταινίες και τα τραγουδάκια είναι απλά κάτι που του ήρθε να πει εκείνη την στιγμή από το τηλέφωνο για να μην σου πει την αλήθεια. Εκτός και αν είσαι ο πρώτος άνθρωπος στην Ελλάδα (που χωρίς να κάνει επαγγελματικά αυτή τη δουλειά) τον επισκέφτηκε εισαγγελέας για τέτοιο λόγο.
Επειδή όμως όπως πολύ σωστά ειπώθηκε και παραπάνω ο εισαγγελέας δεν πηγαίνει για τετοιους λόγους (ακόμα) σε σπίτια, κάτι πέρασε από τη σύνδεσή σου που δεν έπρεπε. Παιδική πορνογραφία, email που έλεγε ότι θα δολοφονήσουν τον πρωθυπουργο :D , κάτι σοβαρό.
Να μιλήσεις με δικηγόρο και σύμφωνα και με τις συμβουλές του να πας και από εκεί να ξεκαθαρίσεις την κατάσταση. Ότι και να λέμε για την ευθύνη του κατόχου μιας γραμμής adsl, ξέρουν και οι ίδιοι ότι γίνεται χαμός με σπασμένα ασύρματα δίκτυα Γνωρίζουν επίσης ότι αν δεν βρουν τον Η/Υ με το υλικό που αναζητούν δεν στέκεται ΚΑΜΙΑ κατηγορία στον ιδιοκτήτη της γραμμής. Αλλιώς θα σε είχαν μαζέψει ήδη...
Η μήνυση πιθανών να έγινε απο την Εταιρεια Προστασίας Οπτικοακουστικού Υλικού και ο νόμος περι πνευματικής ιδιοκτησίας είναι 2121/1993 (ΦΕΚ Α'25, 4/3/93) και ο νόμος περιλαμβάνει φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή 2.900 -
15.000 ευρώ όποιος χωρίς δικαίωμα και κατά παράβαση των διατάξεων του παρόντος νόμου ή διατάξεων των κυρωμένων με νόμο πολυμερών διεθνών συμβάσεων για την
προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας εγγράφει έργα ή αντίτυπα, αναπαράγει αυτά άμεσα ή έμμεσα, προσωρινά ή μόνιμα, με οποιαδήποτε μορφή εαν πραγματικά κατηγορήσει γι αυτό το αδίκημα και δεν κατηγορήσε για τίποτα άλλο οπως λέει ο konc
Πρωτη φορα το ακουω στην ελλαδα:whistle::hmm:
Ενα site που μπορεί να σε βοηθήσει http://provataslaw.gr/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF
Η μήνυση πιθανών να έγινε απο την Εταιρεια Προστασίας Οπτικοακουστικού Υλικού και ο νόμος περι πνευματικής ιδιοκτησίας είναι 2121/1993 (ΦΕΚ Α'25, 4/3/93) και ο νόμος περιλαμβάνει φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή 2.900 -
15.000 ευρώ όποιος χωρίς δικαίωμα και κατά παράβαση των διατάξεων του παρόντος νόμου ή διατάξεων των κυρωμένων με νόμο πολυμερών διεθνών συμβάσεων για την
προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας εγγράφει έργα ή αντίτυπα, αναπαράγει αυτά άμεσα ή έμμεσα, προσωρινά ή μόνιμα, με οποιαδήποτε μορφή εαν πραγματικά κατηγορήσει γι αυτό το αδίκημα και δεν κατηγορήσε για τίποτα άλλο οπως λέει ο konc
Εισαι δικηγορος, νομικος ή ασχολεισαι με κατι συναφες ?
Δεν είμαι δικηγόρος απλά ασχολούμαι
Toτε θα ελεγα πως η απλη παραθεση ενος νομου, ο οποιος πιθανολογειται πως αφορα την συγκεκριμενη περιπτωση, με ποινες και χρηματικα προστιμα, την ωρα μαλιστα που μπορει να συμβαινουν ενα σωρο αλλα πραγματα, ειναι τουλαχιστον αποπροσανατολιστικη.
Ο συμφορουμιτης εχει προβλημα, σοβαροτατο κατα τη γνωμη μου, και το μονο το οποιο θα επρεπε να εχει κανει απο την πρωτη κιολας στιγμη, ειναι η αναζητηση δικηγορου. Ειτε ειναι αθωος ειτε ενοχος. Και ενας δικηγορος, δεν βοηθα μεσω φορουμ.
Δεν πιστευω οτι κινητοποιηθηκε εισαγγελεας για τετοιο θεμα(αρα κατι αλλο απο πισω).Επισης εαν δεν κανω λαθος,απο την στιγμη που υπαρχει ο ειδικος φορος σε προιοντα τεχνολογιας (οτι ενα ποσοστο θα παει για πειρατικη χρηση αρα τσιμπα ενα φορο-τιμωρια) δεν μπορει να στηριχθει οτι σε καλυπτει για θεματα πειρατιας?
Είναι άραγε δυνατόν στην Ελλάδα του ΔΝΤ και της διορισμένης κυβέρνησης τραπεζιτών να πληρώΝΩ πλέον 4 αστυνομικούς και 1 εισαγγελέα για να ψάχνουν ναυτικό με μερικές πειρατικές ταινίες κατεβασμένες; Ούτε εγώ το νομίζω, αλλά όλα είναι πιθανά στη χώρα αυτή!
Είναι άραγε δυνατόν στην Ελλάδα του ΔΝΤ και της διορισμένης κυβέρνησης τραπεζιτών να πληρώΝΩ πλέον 4 αστυνομικούς και 12 εισαγγελέα για να ψάχνουν ναυτικό με μερικές πειρατικές ταινίες κατεβασμένες; Ούτε εγώ το νομίζω, αλλά όλα είναι πιθανά στη χώρα αυτή!
Σε ενοχλει τοσο πολυ οτι πληρωνεις την σταγονα και οχι ο ωκεανος; (και αυτους που τον δημιουργουν; ;) )
πχ=
http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=4516012&postcount=9571
ας ελπισουμε να μην εισαι η αρχη του κακου.
το wifi σου ειναι ξεκλειδωτο?ξερεις να μας πεις?αν εχετε οικογενειακο δικηγορο παρτον χθες
δεν ξερω αυτο ειπαν αυτο λεω....και οπως εγραψα πριν μου ειπαν οτι αν συνεβαινε κατι αλλο θα ερχοταν να με "βρουν" εκει που δουλευω.δεν με εχουν αναζητηση εμενα προσωπικα και αυτο δεν μπορω να καταλαβω....Μα ήρθαν να σε βρουν στο σπίτι σου; Τι θέλεις παραπάνω να σε μπουζουριάσουν;
ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ δικηγόρο. ΤΩΡΑ. Όχι! Καλύτερα ΧΘΕΣ. Δεν παίζουμε με αυτά.
Σε ενοχλει τοσο πολυ οτι πληρωνεις την σταγονα και οχι ο ωκεανος; (και αυτους που τον δημιουργουν; ;) )
πχ=
http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=4516012&postcount=9571
Όλα με ενοχλούνε σε αυτό το κράτος-δολοφόνο, ειδικά από τη στιγμή που το 1/4 που πληρώνω για να επιβιώσω πηγαίνει σε αυτούς και μετράω πλέον τα χιλιόμετρα για το αν αξίζει να χρησιμοποιήσω το αμάξι μου ή όχι..
ΕΙΔΙΚΑ όταν μιλάμε για τους υπεύθυνους της τήρησης των νόμων στην πιο ΑΝΟΜΗ χώρα του ανεπτυγμένου κόσμου... ξέρεις ότι η πλειοψηφία των εγλημάτων διώκεται υποτίθεται αυτόματα; Δηλαδή αυτεπάγγελτα. Πόσες εκατοντάδες χιλιάδες αδικήματα και εγκλήματα κάθε είδους έχουν μείνει ατιμώρητα στην Ελλάδα επειδή οι εισαγγελείς και η αστυνομία ΔΕΝ κάνουν "αυτεπάγγελτα" τη δουλειά τους; Και αυτό συνεχίζεται κάθε μέρα και κάθε στιγμή, τώρα που μιλάμε.
Άσε λοιπόν αυτούς που δημιουργούν, τη δουλειά τους κάνουν τα λαμόγια, η ρίζα του ΚΑΚΟΥ είναι σε αυτούς που πληρώΝΕΙΣ να ΕΛΕΓΧΟΥΝ αυτούς που δημιουργούν..
Basilhs23_
19-01-12, 18:11
Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι να είχες ξεκλείδωτο wifi και από εκεί να προέρχεται το πρόβλημα.
Δικηγόρος χρειάζεται πάντως για να ξέρεις τι παίζει. Φαντάζομαι τι θα είχε γίνει αν ερχόντουσαν αυτοί στο σπίτι μου και να έπαιρναν την θήκη με τα δεκάδες μουσικά αρχεία που κατέβαζα συνεχώς πρίν χρόνια και τα σπασμένα λογισμικά... θα με πήγαιναν μέσα δηλαδή......
Δεν πρέπει να είναι τόσο σοβαρό, αμα κατηγορούσουν για κάτι σοβαρό οπως παιδική πορνογραφία η ΓΑΔΑ θα έβγαζε ένταλμα σύλληψης στην Interpole μετά θα σε έπιανε η Ιταλική Αστυνομία (γιατί ήσουν στην Ιταλία) και θα σε παρέδιδε εδω
Δεν πρέπει να είναι τόσο σοβαρό, αμα κατηγορούσουν για κάτι σοβαρό οπως παιδική πορνογραφία η ΓΑΔΑ θα έβγαζε ένταλμα σύλληψης στην Interpole μετά θα σε έπιανε η Ιταλική Αστυνομία (γιατί ήσουν στην Ιταλία) και θα σε παρέδιδε εδω2 άτομα της ασφάλειας, 4 της ΣΔΗΕ και ένας εισαγγελέας με ένταλμα ερεύνης δεν κάνουν βόλτες για κάτι μη σοβαρό. Ότι κι αν είναι αυτό. Κι επειδή ο καθένας μπορεί να γράφει ότι νομίζει σε ένα forum η μόνη υπεύθυνη απάντηση είναι:
1. Μίλα με δικηγόρο
2. Συνεργάσου με τις αρχές
Το νήμα κλειδώνει εκτός αν θα θέλει κάτι να προσθέσει ο OP :lock:
@ ADSLgr.com All rights reserved.