PDA

Επιστροφή στο Forum : ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ PANINI

Σελίδες : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36

gportho66
02-02-12, 21:15
:rofl:ΤΕΛΕΙΑ Η ΦΩΤΟ ΝΙΚΟ!!!ΕΙΜΑΣΤΕ ...ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ!!!

PASCHAL
02-02-12, 21:28
Διακρίνονται από αριστερά :

gportho,gazakias,grsotos,imperium,sharkys (Νίκος Κυριακός ),george_r,scycaptain,paiksman.

Δημητρη, ιδιος ο Jude Law εισαι!! :p :rofl:

imperium
02-02-12, 22:59
Διακρίνονται από αριστερά :

gportho,gazakias,grsotos,imperium,sharkys (Νίκος Κυριακός ),george_r,scycaptain,paiksman.

:worthy: :rofl:

STIV1973
02-02-12, 23:14
Μπράβο παιδιά! Και σε μια πανελλήνια συγκέντρωση!
ΚΑΙ Η ΕΠΑΡΧΊΑ ΈΧΕΙ ΨΥΧΉ!!!!

nnn
02-02-12, 23:25
Πολύ οργάνωση βλέπω :oneup:, άντε βγάλτε χαρτάκια με τις φωτογραφίες σας και κυκλοφορήστε άλμπουμ :p

imperium
02-02-12, 23:32
Πολύ οργάνωση βλέπω :oneup:, άντε βγάλτε χαρτάκια με τις φωτογραφίες σας και κυκλοφορήστε άλμπουμ :p

lol

αλμπουμ Panini με φωτο απο μελη του adsl που ανταλλαζουμε

PASCHAL
03-02-12, 00:09
lol

αλμπουμ Panini με φωτο απο μελη του adsl που ανταλλαζουμε

K τα avatar μας σε φανταχτερο φοντο!! :rofl:

SKYCAPTAIN
03-02-12, 03:07
Δημητρη, ιδιος ο Jude Law εισαι!! :p :rofl:

Ναι, τι να σου πω, ιδίως με το μούσι, χα χα χα!:lol::lol::lol:

........Auto merged post: SKYCAPTAIN πρόσθεσε 7 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Aυτή είναι μια πολύ σωστή πρόταση, χε χε χε!:oneup:
Τώρα είμαστε 10-15 άτομα, σε 2 χρόνια που φιλοδοξούμε να απαριθμούμε 200 μέλη, γιατί όχι;
Να δω τότε όμως ποιός θα είναι ο σπάνιος και ποιός η μπακατέλα του άλμπουμ, χε χε χε!:rofl:

hemlock
03-02-12, 12:17
Nnn ...Δημοκράτες οπως οι καρντασιδες είναι και αυτοί,δυο μέρες τους πήρε να αποφασίσουν...:yahoo:

spiki
03-02-12, 15:37
Καλημερα και παλι. Όντας φανατικός Panini-στας από το '80, απογοητεύτηκα με τα νέα άλμπουμ της SuperLeague, καθώς και να μαζεύω κάθε χρόνο τα ChampionsLeague (τα οποία "χαλάνε" στην ποιότητα με την πάροδο των χρόνων). Περιμένω πλέον κάτι διαφορετικό. Το Euro ας πούμε και τους Ολυμπιακούς.
Με πρώτη ευκαιρεία θα σας σκανάρω το μινι αλμπουμάκι.

pavlex
03-02-12, 15:46
"Με πρώτη ευκαιρεία θα σας σκανάρω το μινι αλμπουμάκι."

αντε περιμενουμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!:worthy::worthy:

imperium
03-02-12, 22:25
ποιοι θα ερθουν την Κυριακη τελικα?

SKYCAPTAIN
04-02-12, 02:28
ποιοι θα ερθουν την Κυριακη τελικα?

Λοιπόν σίγουροι εκτός από εμάς τους 2, είναι και η ομάδα 4G: (GB33, gpotho66,grsotos, george_R). Δε λέω 5G γιατί το 5ο μέλος gazakias
είναι αμφίβολος όπως και ο sharkys. H OEO μου είπε ότι θα έρθει.
Από paiksman και panos1967 δεν έχω ενημέρωση, θα μιλήσω το πρωί μαζί τους.
Για άλλους δε γνωρίζω, αν είναι προσπάθησε να έρθεις μαζί με τη Δήμητρα μιας και μένετε στην ίδια περιοχή....

sharkys
04-02-12, 02:33
Λοιπόν σίγουροι εκτός από εμάς τους 2, είναι και η ομάδα 4G: (GB33, gpotho66,grsotos, george_R). Δε λέω 5G γιατί το 5ο μέλος gazakias
είναι αμφίβολος όπως και ο sharkys. H OEO μου είπε ότι θα έρθει.
Από paiksman και panos1967 δεν έχω ενημέρωση, θα μιλήσω το πρωί μαζί τους.
Για άλλους δε γνωρίζω, αν είναι προσπάθησε να έρθεις μαζί με τη Δήμητρα μιας και μένετε στην ίδια περιοχή....

Μέσα είμαι τελικά αλλά θα κάτσω περίπου μία ώρα γιατί μετά θα φύγω για να παρακολουθήσω το γαύρο.

SKYCAPTAIN
04-02-12, 02:49
Μέσα είμαι τελικά αλλά θα κάτσω περίπου μία ώρα γιατί μετά θα φύγω για να παρακολουθήσω το γαύρο.

Oκ Νίκο μια από τα ίδια εκτός αν έχει το Mall καφετέρια με Nova οπότε μπορούμε να το δούμε εκεί. Ξέρει κανείς σχετικά παιδιά;

gportho66
05-02-12, 00:45
ο gazakias δεν θα ερθει τελικα, οπως κι ο panos1967.
ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΡΙΟ 18.00 ΣΤΟ MALL ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ! ΘΑ ΤΕΘΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ!
ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ!!!ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!!
ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΤΟΝ SUPER-STAR GB33??
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ NOVA ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ, Ε ΤΙ ΝΑ ΠΩ? ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΤΒ ΜΑΖΙ?:p:rofl:
κολημενοι με τη μπαλα :p θα εχουμε και γυναικες στην παρεα μην ξενερωσουνε:p

SKYCAPTAIN
05-02-12, 01:14
ο gazakias δεν θα ερθει τελικα, οπως κι ο panos1967.
ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΡΙΟ 18.00 ΣΤΟ MALL ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ! ΘΑ ΤΕΘΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ!
ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ!!!ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!!
ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΤΟΝ SUPER-STAR GB33??
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ NOVA ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ, Ε ΤΙ ΝΑ ΠΩ? ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΤΒ ΜΑΖΙ?:p:rofl:
κολημενοι με τη μπαλα :p θα εχουμε και γυναικες στην παρεα μην ξενερωσουνε:p

Α, εδώ φίλε Γιάννη τα χαλάμε, χε χε χε! Και ποιός μας λέει ότι δε θα ξενερώσουνε με τα χαρτάκια; Θα τα συνδυάσουμε όλα: χαρτάκια, κουβεντούλα (θα μιλήσουμε και για το σύλλογο), χαβαλέ και μπάλα, μη σε ανησυχεί. Πάντως εγώ θα έχω αύριο, πέρα από χαρτάκια Superleague, φωτογραφική μηχανή και 2 άλμπουμ Πανίνι κινηματογραφικά.

Ραντεβού στον τελευταίο όροφο λοιπόν που είναι οι καφετέριες....

GB33
05-02-12, 06:57
ΕΡΧΟΜΑΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑ :motor:ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ:blabla:ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ!!:oneup:

imperium
05-02-12, 16:07
συναντησα τον gazakia που δεν θα ερθει και εχει δωρακια για μερικους απο εσας
θα ειμαι εκει πιο πριν για να βρω καπου να κατσουμε
η παρεα θα εχει και γυναικες εκτος χαρτακιων οποτε θα τις στειλουμε για βολτα στα μαγαζια
εξαιρειται η ΟΕΟ βεβαια που θα κατσει μαζι μας :p

gportho66
06-02-12, 02:17
συναντησα τον gazakia που δεν θα ερθει και εχει δωρακια για μερικους απο εσας
θα ειμαι εκει πιο πριν για να βρω καπου να κατσουμε
η παρεα θα εχει και γυναικες εκτος χαρτακιων οποτε θα τις στειλουμε για βολτα στα μαγαζια
εξαιρειται η ΟΕΟ βεβαια που θα κατσει μαζι μας :p

:rofl::rofl:
ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ!!ΕΓΙΝΕ ΧΑΜΟΣ ΑΠΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΛΜΠΟΥΜ, ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ΠΕΡΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ!!!:oneup:

imperium
06-02-12, 11:52
η χθεσινη συναντηση δεν μπορει να περιγραφει με λογια
μονο με εικονες

α ρε προεδρε μας τρελανες εχθες!!!
ο paiksman ακομα να συνελθει :p

george_R
06-02-12, 12:02
Πρωτοχρονιάτικη ατμόσφαιρα χθες στο Mall:

Άγιος Βασίλης έρχεται
κι όλους τους καταδέχεται
από - από το Χιλιομόδι
κι οι ελλεί - κι οι ελλείψεις παίρνουν πόδι...

imperium
06-02-12, 12:12

Άγιος Βασίλης έρχεται
από - από το Χιλιομόδι

:worthy::worthy:
:respekt::respekt:

SKYCAPTAIN
06-02-12, 12:59

Άγιος Βασίλης έρχεται
από - από το Χιλιομόδι

Χωρίς λόγια
:paint::paint::paint::band::eguitar:thrasher::star:1000ballo:dance:

Με λόγια
Δεν ήξερα φίλε Γιώργο ότι ήσουν και στιχουργός, πολύ καλό!:oneup:
Πραγματικά πρόκειται για ένα εξαιρετικό παιδί, απλός, καθόλου υπερφίαλος και σωστός!:oneup:
Όσο για τη χθεσινή μας συνάντηση πιστεύω, συμφωνόντας με το Γιάννη,
ότι έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και σε εγκάρδια ατμόσφαιρα!
Θα πρέπει να το καθιερώσουμε λοιπόν να γίνεται σε τακτική βάση.
Όσο για την ίδρυση συλλόγου υπάρχουν όντως δυσκολίες αλλά θα πρέπει να συζητήσουμε
επισταμένως πώς θα ξεπεραστούν. Σκέφτομαι ίσως να συμφωνήσουμε σε κάποιο κείμενο
συνεργασίας (δε θα το ονομάσω μνημόνιο γιατί θα με πάρετε με τις πέτρες) για να αποφύγουμε το οικονομικό κόστος. Η σκέψη μόνο δημιουργίας ιστοσελίδας και πως θα υλοποιηθεί ίσως είναι ένα καλό θέμα για συζήτηση....
Θα πρέπει όμως όλ'αυτά να κανονίσουμε μια φορά να τα συζητήσουμε και να είναι αυτό το κύριο θέμα της συνάντησής μας, ξέχωρα από τις ανταλλαγές.
Όσο για την αναμνηστική φωτογραφία που βγάλαμε, θα την αναρτήσω σήμερα το βράδυ
στο forum.

george_R
06-02-12, 14:31
Το θέμα δημιουργίας συλλόγου δεν κολλάει τόσο στο οικονομικό (καθόλου ευκαταφρόνητο) όσο στις τεχνικές λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, ποιός ο σκοπός ιδρύσεως?

Στο forum που μας φιλοξενεί, υπάρχουν πολλών ειδών συλλέκτες. Αυτό φαίνεται και στις συγκεντρώσεις μας. Υπάρχουν συλλέκτες που μαζεύουν 2 και 3 άλμπουμ ανά συλλογή. Υπάρχουν κάποιοι που αρκούνται στη συμπλήρωση ενός μόνο άλμπουμ. Υπάρχουν συλλέκτες που μαζεύουν πολλών ειδών άλμπουμ (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, παιδικά κλπ). Υπάρχουν άλλοι που συλλέγουν συγκεκριμένες συλλογές. Άρα, οι ανάγκες των συλλεκτών είναι διαφορετικές. Σκοπός μας θα πρέπει να είναι να ικανοποιούνται όλες αυτές οι ανάγκες.

Προσωπικά, είμαι κατά της δημιουργίας συλλόγου γιατί κατά τη γνώμη μου, δεν έχει νόημα. Αντίθετα, είμαι υπέρ των συναντήσεων που ήδη ξεκίνησαν στην Αθήνα και το αποδεικνύω εμπράκτως.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε κατ’ αρχάς, είναι να βελτιώσουμε την ποιότητα των συναντήσεων. Να μαζεύονται περισσότεροι. Όπως είπε και ο grsotos, θα πρέπει να γίνονται δύο συναντήσεις (ανά δεύτερη Κυριακή). Οι συναντήσεις θα πρέπει να ‘’μοιράζονται’’. Μια συνάντηση στο Θησείο και μια στο Mall, νομίζω πως καλύπτει όλους μας από όλες τις περιοχές. Έτσι, θα έχουν όλοι πρόσβαση.

Στις συναντήσεις αυτές θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για τους εκτός Αθηνών συλλέκτες. Θα μπορούμε να συγκεντρώνουμε όλα τα χαρτάκια που θα έχουν ανταλλαγεί στο forum και να στέλνουμε ένα φάκελο στον παραλήπτη. Ο φάκελος αυτός θα στέλνεται συστημένος. Αντίστροφα θα ενεργεί ο εκτός Αθηνών συλλέκτης. Θα στέλνει συστημένο έναν φάκελο που θα περιλαμβάνει τα αυτοκόλλητα σε έναν από τους Αθηναίους (όποιον θέλει) ο οποίος και θα τα μοιράζει στους ...παραλήπτες στην επόμενη συγκέντρωση.
Την ίδια μέθοδο θα μπορούν να ακολουθήσουν και συλλέκτες από άλλες πόλεις (πχ. Θεσσαλονίκη)
Με αυτό το τρόπο θα εξαφανίσουμε την πιθανότητα απώλειας φακέλων. Το δε κόστος θα παραμείνει ίδιο.

gportho66
06-02-12, 17:02
Το θέμα δημιουργίας συλλόγου δεν κολλάει τόσο στο οικονομικό (καθόλου ευκαταφρόνητο) όσο στις τεχνικές λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, ποιός ο σκοπός ιδρύσεως?

Στο forum που μας φιλοξενεί, υπάρχουν πολλών ειδών συλλέκτες. Αυτό φαίνεται και στις συγκεντρώσεις μας. Υπάρχουν συλλέκτες που μαζεύουν 2 και 3 άλμπουμ ανά συλλογή. Υπάρχουν κάποιοι που αρκούνται στη συμπλήρωση ενός μόνο άλμπουμ. Υπάρχουν συλλέκτες που μαζεύουν πολλών ειδών άλμπουμ (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, παιδικά κλπ). Υπάρχουν άλλοι που συλλέγουν συγκεκριμένες συλλογές. Άρα, οι ανάγκες των συλλεκτών είναι διαφορετικές. Σκοπός μας θα πρέπει να είναι να ικανοποιούνται όλες αυτές οι ανάγκες.

Προσωπικά, είμαι κατά της δημιουργίας συλλόγου γιατί κατά τη γνώμη μου, δεν έχει νόημα. Αντίθετα, είμαι υπέρ των συναντήσεων που ήδη ξεκίνησαν στην Αθήνα και το αποδεικνύω εμπράκτως.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε κατ’ αρχάς, είναι να βελτιώσουμε την ποιότητα των συναντήσεων. Να μαζεύονται περισσότεροι. Όπως είπε και ο grsotos, θα πρέπει να γίνονται δύο συναντήσεις (ανά δεύτερη Κυριακή). Οι συναντήσεις θα πρέπει να ‘’μοιράζονται’’. Μια συνάντηση στο Θησείο και μια στο Mall, νομίζω πως καλύπτει όλους μας από όλες τις περιοχές. Έτσι, θα έχουν όλοι πρόσβαση.

Στις συναντήσεις αυτές θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για τους εκτός Αθηνών συλλέκτες. Θα μπορούμε να συγκεντρώνουμε όλα τα χαρτάκια που θα έχουν ανταλλαγεί στο forum και να στέλνουμε ένα φάκελο στον παραλήπτη. Ο φάκελος αυτός θα στέλνεται συστημένος. Αντίστροφα θα ενεργεί ο εκτός Αθηνών συλλέκτης. Θα στέλνει συστημένο έναν φάκελο που θα περιλαμβάνει τα αυτοκόλλητα σε έναν από τους Αθηναίους (όποιον θέλει) ο οποίος και θα τα μοιράζει στους ...παραλήπτες στην επόμενη συγκέντρωση.
Την ίδια μέθοδο θα μπορούν να ακολουθήσουν και συλλέκτες από άλλες πόλεις (πχ. Θεσσαλονίκη)
Με αυτό το τρόπο θα εξαφανίσουμε την πιθανότητα απώλειας φακέλων. Το δε κόστος θα παραμείνει ίδιο.

συμφωνω απολυτα με ολα! :respekt:
οσο για το συλλογο θελει μελετη και καταστατικο με τους στοχους. ισως ενας ατυπος συλλογος (αν στεκει με καποιο τροπο νομικα) να ειναι μια καλη αρχη.

SKYCAPTAIN
06-02-12, 23:05

Aυτό ήθελα να γράψω κι εγώ, συμφωνώντας απόλυτα με το Γιάννη. Ένας "άτυπος" σύλλογος. Κι ενώ συμφωνώ απόλυτα με το Γιώργο στο θέμα των συναντήσεων και του τρόπου διανομής των φακέλων για τους εκτός Αθηνών φίλους είμαι αντίθετος στα όσα γράφει περί σκοπού αν και όχι ακριβώς αφού και ο ίδιος ενώ τονίζει ότι δεν υπάρχει σκοπός, αναφέρει σκοπό.
Δείτε τι γράφει:
"Στο forum που μας φιλοξενεί, υπάρχουν πολλών ειδών συλλέκτες. Αυτό φαίνεται και στις συγκεντρώσεις μας. Υπάρχουν συλλέκτες που μαζεύουν 2 και 3 άλμπουμ ανά συλλογή. Υπάρχουν κάποιοι που αρκούνται στη συμπλήρωση ενός μόνο άλμπουμ. Υπάρχουν συλλέκτες που μαζεύουν πολλών ειδών άλμπουμ (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, παιδικά κλπ). Υπάρχουν άλλοι που συλλέγουν συγκεκριμένες συλλογές. Άρα, οι ανάγκες των συλλεκτών είναι διαφορετικές. Σκοπός μας θα πρέπει να είναι να ικανοποιούνται όλες αυτές οι ανάγκες."

Επομένως λοιπόν πρέπει να ιδρύσουμε ένα σύλλογο που να είναι πολυσυλλεκτικός και να ικανοποιεί τις ανάγκες όλων μας. Κάποια μέλη του συλλόγου θα επωμιστούν αρμοδιότητες
που θα αφορούν τις εκτός ποδοσφαίρου συλλογές πχ. imperium που ασχολείται με αυτές,
γιατί εξυπακούεται τις ποδοσφαιρικές μαζεύουν όλοι και συμπληρώνονται εύκολα.

Επίσης είναι αυτό που αναφέρει επίσης ο Γιώργος περί διανομής. Ποίος θα είναι αυτός εντός Αθηνών ή εντός Θεσσαλονίκης που θα είναι επιφορτισμένος με τα καθήκοντα τις αποστολής φακέλων στους φίλους άλλων πόλεων. Δεν πρέπει να συζητηθεί αυτό;

Ακόμα γιατί να μην έχουμε μια δικιά μας ιστοσελίδα (όχι για ανταλλαγές αφού το adsl μας καλύπτει απόλυτα) που να αναρτούμε τα τρέχοντα θέματα του συλλόγου;

Και τέλος άφηνω το κυριότερο: Εντελώς διαφορετικά θα μας αντιμετωπίζει ο Πήγασος και
κατ'επέκταση η PANINI εάν αναπτύξουμε ένα συλλογικό φορέα παρά όταν απευθυνόμαστε ο καθένας μας ατομικά σ'αυτές τις εταιρείες αφού ουσιαστικά δεν θα πετυχαίνουμε τίποτα και θα είμαστε αναγκασμένοι να μαζεύουμε κακής ποιότητας συλλογές, όπως πχ.
αυτή του φετινού Champions League με τους παίκτες σε μικρογραφία και το χαρτάκι σε οριζόντια διάταξη.
Εάν λοιπόν δε θέλετε αντί να προωθούμε όλοι εμείς τις απόψεις μας συλλογικά στην εταιρεία και στο να αρκούμαστε
κάθε χρόνο απλά να σχολιάζουμε συλλογές μπακατέλες τότε πάω πάσο.
Απλά δείτε τι αναφέρει ο φίλος spiki στο τέλος της σελ.4 και θα καταλάβετε τι θέλω να αποφύγουμε.

Επιπλέον, ποιός απ' εμάς δε θα ήθελε την διοργάνωση μια τουλάχιστον φορά το χρόνο μιας ημερίδας ΠΑΝΙΝΙ σε κάποιον χώρ,ο σε συνεργασία με την εταιρεία με διάφορα happenings πχ. κλήρωση με λαχνούς άλμπουμ σε κάποιον τυχερό κλπ.
Πώς όμως θα τα κάνουμε αυτά αν δεν είμαστε οργανωμένοι;

Προτείνω λοιπόν -για να επανέλθω στα όσα γράφω αρχικά- και αφού το κόστος ίδρυσης του συλλόγου επί τη βάση καταστατικού είναι απαγορευτικό, να συμφωνήσουμε στη γραφή και υπογραφή ενός κείμενου, το περιεχόμενο του οποίου θα αναφέρει όλ' αυτά, και αφού γίνουν οι απαραίτητες διευρενητικές επαφές με όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη του forum, να αναφέρουμε ποιός ακριβώς και τι αρμοδιότητες έχει. πχ. για την περιφέρεια Θεσσαλονίκης και το θέμα της διανομής θα πρότεινα τον PASCHAL που είναι και ενεργός και δραστήριος.
Όσον αφορά την Αθήνα θα μπορούσαμε να την χωρίσουμε σε διαφόρους τομείς (Βόρεια, νότια, δυτικά, ανατολικά προάστια, κέντρο) και να ορίσουμε σε κάθε τομέα τομεάρχη και αναπληρωτή τομεάρχη αν χρειαστεί κάποια φορά, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τη διανομή φακέλων των μελών της περιοχής του.

Περιμένω τα σχόλια σας για την πρόταση μου, δηλώνοντας ότι είμαι διατεθειμένος να αναλάβω τη σύνταξή του συγκεκριμένου κείμενου, το οποίο ασφαλώς και θα επιδέχεται τροποποιήσεις που θα συζητηθούν φαντάζομαι άμα τη σύνταξή
του σε κάποια επικείμενη μας συνάντηση κι επανερχόμαστε.......

Υ.Γ. : Σε λίγο αναρτώνται και οι αναμνηστικές φωτογραφίες του Μall.

SKYCAPTAIN
07-02-12, 00:04
Ιδού λοιπόν η αναμνηστική μας φώτο από το "THE MALL ATHENS!
Διακρίνονταi από αριστερά: george_R, OEO, SKYCAPTAIN, paiksman, imperium με τη φίλη του, η σύζυγος του GB33,
GB33, gporto66, grsotos.

sharkys
07-02-12, 00:17
Ιδού λοιπόν η αναμνηστική μας φώτο από το "THE MALL ATHENS!
Διακρίνονταi από αριστερά: george_R, OEO, SKYCAPTAIN, paiksman, imperium με τη φίλη του, η σύζυγος του GB33,
GB33, gporto66, grsotos.

Πολύ καλή photo παιδιά μπράβο.
Άντε με το καλό και στις επόμενες ( και πιό πολυπληθείς ) συναντήσεις.

grsotos
07-02-12, 00:28
Πολύ καλή photo παιδιά μπράβο.
Άντε με το καλό και στις επόμενες ( και πιό πολυπληθείς ) συναντήσεις.

Η απουσια σου ηταν αισθητη !!!

Giorgio sak
07-02-12, 01:04
Βάρυνε το τραπέζι από το special φορτίο!

GB33
07-02-12, 02:46
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΩΡΑΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΑΓΟΥΛΑΚΙΑ ΔΙΟΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΜΑΤΙΑΣΩ ΑΠΟ ΟΡΕΞΗ ΚΑΛΑ ΠΑΩ:p:p.Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!ΓΝΩΡΙΣΑ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ,ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΙΛΑΓΑΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ.ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ!!ΚΥΡΙΕ SKYCAPTAIN ΕΝΑ ΠΟΥΛΑΚΙ ΜΟΥ ΣΦΥΡΙΞΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ 4ο ΑΛΜΠΟΥΜ .....:whistle: ΛΕΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΛΗΘΙΝΟ.....ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΦΑΓΟΥΡΑ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΕΡΙ ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΘΑΙΝΩ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΩ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΣΕ ΝΕΟ ΑΛΜΠΟΥΜ:p:p:p:rofl:

george_R
07-02-12, 15:14
οσο για το συλλογο θελει μελετη και καταστατικο με τους στοχους. ισως ενας ατυπος συλλογος (αν στεκει με καποιο τροπο νομικα) να ειναι μια καλη αρχη.
Έτσι ακριβώς Γιάννη. Ένας σύλλογος (επίσημος), πρέπει να αναφέρει το σκοπό ύπαρξής του στο επίσημο καταστατικό που κατατίθεται στο Πρωτοδικείο. Φαντάσου ένα σύλλογο που να γράφει : «Σκοπός του συλλόγου η ικανοποίηση αναγκών των μελών του». Τι θα σκεφτεί άραγε ο Πρωτοδίκης? :p:p
Όσο για τον άτυπο σύλλογο…. Μα … υπάρχει ήδη!!! Τα μέλη του μάλιστα έχουν συναντηθεί δύο φορές μέχρι σήμερα. Και πρωτοστάτησες στην ίδρυσή του. :respekt:

Επίσης είναι αυτό που αναφέρει επίσης ο Γιώργος περί διανομής. Ποίος θα είναι αυτός εντός Αθηνών ή εντός Θεσσαλονίκης που θα είναι επιφορτισμένος με τα καθήκοντα τις αποστολής φακέλων στους φίλους άλλων πόλεων. Δεν πρέπει να συζητηθεί αυτό;
Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο το έθεσα. Για να συζητηθεί. Προτείνω το Γιάννη (gportho66) λόγω ελευθέρου επαγγέλματος, διάθεσης και εμπιστοσύνης.

Ακόμα γιατί να μην έχουμε μια δικιά μας ιστοσελίδα (όχι για ανταλλαγές αφού το adsl μας καλύπτει απόλυτα) που να αναρτούμε τα τρέχοντα θέματα του συλλόγου;
Επειδή κοστίζει. Εκτός κι αν κάνουμε κάτι στο facebook.

Και τέλος άφηνω το κυριότερο: Εντελώς διαφορετικά θα μας αντιμετωπίζει ο Πήγασος και
κατ'επέκταση η PANINI εάν αναπτύξουμε ένα συλλογικό φορέα παρά όταν απευθυνόμαστε ο καθένας μας ατομικά σ'αυτές τις εταιρείες αφού ουσιαστικά δεν θα πετυχαίνουμε τίποτα και θα είμαστε αναγκασμένοι να μαζεύουμε κακής ποιότητας συλλογές, όπως πχ.
αυτή του φετινού Champions League με τους παίκτες σε μικρογραφία και το χαρτάκι σε οριζόντια διάταξη.
Εάν λοιπόν δε θέλετε αντί να προωθούμε όλοι εμείς τις απόψεις μας συλλογικά στην εταιρεία και στο να αρκούμαστε
κάθε χρόνο απλά να σχολιάζουμε συλλογές μπακατέλες τότε πάω πάσο.
Απλά δείτε τι αναφέρει ο φίλος spiki στο τέλος της σελ.4 και θα καταλάβετε τι θέλω να αποφύγουμε.

Το πώς ακριβώς βλέπει ο Πήγασος τις συλλογές, φαίνεται από τα σημεία διάθεσης των συλλογών. Κανείς δεν θα κάτσει να μας ακούσει αλλά και να μεταφέρει τα αιτήματα στην μαμά PANINI. Κι αν ακόμη θέλουμε να απευθυνθούμε στην PANINI ποιος μας σταματά; Γράφουμε ένα κείμενο, το υπογράφουμε και το στέλνουμε. Πρέπει να υπάρχει σύλλογος? Πελάτες είμαστε.

Επιπλέον, ποιός απ' εμάς δε θα ήθελε την διοργάνωση μια τουλάχιστον φορά το χρόνο μιας ημερίδας ΠΑΝΙΝΙ σε κάποιον χώρο σε συνεργασία με την εταιρεία με διάφορα happenings πχ. κλήρωση με λαχνούς άλμπουμ σε κάποιον τυχερό κλπ.
Πώς όμως θα τα κάνουμε αυτά αν δεν είμαστε οργανωμένοι;
Πολύ ωραίες ιδέες. Συμφωνώ. Θα πρέπει να τα οργανώσουμε.

Προτείνω λοιπόν -για να επανέλθω στα όσα γράφω αρχικά- και αφού το κόστος ίδρυσης του συλλόγου επί τη βάση καταστατικού είναι απαγορευτικό, να συμφωνήσουμε στη γραφή και υπογραφή ενός κείμενου, το περιεχόμενο του οποίου θα αναφέρει όλ' αυτά, και αφού γίνουν οι απαραίτητες διευρενητικές επαφές με όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη του forum, να αναφέρουμε ποιός ακριβώς και τι αρμοδιότητες έχει. πχ. για την περιφέρεια Θεσσαλονίκης και το θέμα της διανομής θα πρότεινα τον PASCHAL που είναι και ενεργός και δραστήριος.
Συμφωνώ για τον PASCHAL.

Όσον αφορά την Αθήνα θα μπορούσαμε να την χωρίσουμε σε διαφόρους τομείς (Βόρεια, νότια, δυτικά, ανατολικά προάστια, κέντρο) και να ορίσουμε σε κάθε τομέα τομεάρχη και αναπληρωτή τομεάρχη αν χρειαστεί κάποια φορά, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τη διανομή φακέλων των μελών της περιοχής του.
O «συντονιστής» της Αθήνας μπορεί να έχει όσους επιμέρους συνεργάτες θέλει. Έτσι κι αλλιώς δεν θα είναι μόνος του.

Υ.Γ. Παρακαλώ να συμμετέχουν όλοι στη συζήτηση. Το να ανταλλάσσουν απόψεις και ιδέες 2-3 άτομα δεν έχει νόημα.

Giorgio sak
07-02-12, 16:24
Εκτός κι αν κάνουμε κάτι στο facebook.

Υπάρχει και η λύση του blog. Στο facebook θα πρέπει να έχει κάποιος λογαριασμό για να το παρακολουθεί.

Το πώς ακριβώς βλέπει ο Πήγασος τις συλλογές, φαίνεται από τα σημεία διάθεσης των συλλογών. Κανείς δεν θα κάτσει να μας ακούσει αλλά και να μεταφέρει τα αιτήματα στην μαμά PANINI.
Τα είπες όλα!:oneup:

Γενικά, επίσημο σύλλογο φίλων ΡΑΝΙΝΙ νομίζω ότι έτσι κι αλλιώς θα μπορούσε αλλά και θα όφειλε να κάνει ο ΠΗΓΑΣΟΣ ή η ΡΑΝΙΝΙ (αλλά, με τη νοοτροπία τους, σιγά μην ασχοληθούν). Αυτό που είναι εφικτό, αν και δε γνωρίζω το θέμα του κόστους, αλλά και αρκετό κατά τη γνώμη μου, είναι η δημιουργία ενός ανεπίσημου συλλόγου.
Τι παραπάνω θα έκανε ένας επίσημος σύλλογος;

SKYCAPTAIN
08-02-12, 02:35
[QUOTE=george_R;4547330]"Έτσι ακριβώς Γιάννη. Ένας σύλλογος (επίσημος), πρέπει να αναφέρει το σκοπό ύπαρξής του στο επίσημο καταστατικό που κατατίθεται στο Πρωτοδικείο. Φαντάσου ένα σύλλογο που να γράφει : «Σκοπός του συλλόγου η ικανοποίηση αναγκών των μελών του». Τι θα σκεφτεί άραγε ο Πρωτοδίκης? :p:p
Όσο για τον άτυπο σύλλογο…. Μα … υπάρχει ήδη!!! Τα μέλη του μάλιστα έχουν συναντηθεί δύο φορές μέχρι σήμερα. Και πρωτοστάτησες στην ίδρυσή του. :respekt:

Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο το έθεσα. Για να συζητηθεί. Προτείνω το Γιάννη (gportho66) λόγω ελευθέρου επαγγέλματος, διάθεσης και εμπιστοσύνης.

Επειδή κοστίζει. Εκτός κι αν κάνουμε κάτι στο facebook.

Το πώς ακριβώς βλέπει ο Πήγασος τις συλλογές, φαίνεται από τα σημεία διάθεσης των συλλογών. Κανείς δεν θα κάτσει να μας ακούσει αλλά και να μεταφέρει τα αιτήματα στην μαμά PANINI. Κι αν ακόμη θέλουμε να απευθυνθούμε στην PANINI ποιος μας σταματά; Γράφουμε ένα κείμενο, το υπογράφουμε και το στέλνουμε. Πρέπει να υπάρχει σύλλογος? Πελάτες είμαστε."

Κάποιες παρατηρήσεις στα παραπάνω γραφόμενα του Γιώργου (σε όσα συμφωνούμε απόλυτα και ειδικά σε αυτό της διανομής που τέθηκε από τον ίδιο σε πολύ σωστές βάσεις:clap: δεν υπάρχει λόγος να αναφερθώ):
Παραμένουν κάποια θέματα ανοιχτά λοιπόν όπως:
1) Τι θα πει η φράση στο επίσημο καταστατικό ενός συλλόγου που κατατίθεται στο Πρωτοδικείο:
" Σκοπός του συλλόγου είναι η ικανοποίηση των αναγκών των μελών του;"
Και γιατί πρέπει να γράψουμε ένα τέτοιο σκοπό;
Σας παραπέμπω λοιπόν στο εξής:
Δείτε πόσοι ελληνικοί φιλοτελικοί σύλλογοι υπάρχουν (συλλογής γραμματοσήμων δηλ.)
στο google. Αυτοί δεν έχουν καταστατικό; Συλλέκτες δεν είναι κι αυτοί όπως κι εμείς;
Τι σκοπούς λοιπόν επικαλέστηκαν αυτοί στο καταστατικό τους (αν θέλουμε να κάνουμε έναν επίσημο σύλλογο με
καταστατικό;
Προσωπικά θα κάτσω να ψάξω και να βρω τα καταστατικά τους αν είναι διαθέσιμα και, επί τη βάση αυτών, να διαμορφώσουμε το δικό μας καταστατικό έστω και άτυπο (αν δεν το καταθέσουμε τελικώς στο Πρωτοδικείο ή αν δεν κάνουμε καταστατικό να υπογράψουμε όλοι ένα σχετικό κείμενο).
Όσον αφορά τον άτυπο σύλλογο και αν αυτός έχει ήδη γίνει, προς το παρόν υπάρχουν 2 συναντήσεις, στις οποίες δεν έγινε
κάτι ουσιαστικό και συζητήθηκαν εντελώς επιφανειακά κάποια θέματα.
Για μένα προσωπικά όμως κανένας σύλλογος δεν ιδρύθηκε:
Αλλιώς είναι να συμφωνήσουμε όλοι σε κάποιες αρχές, υπογράφοντας ένα σχετικό κείμενο δίκην καταστατικού (άτυπου έστω) κι αλλιώς έτσι όπως είμαστε τώρα.
Άλλωστε όποιος το θελήσει θα μπορεί να αποχωρήσει ή θα μπορεί να μην υπογράψει κάτι αν δεν συμφωνεί.
Παραμένει ενεργό μέλος του adsl ούτως ή άλλως, συνεχίζουμε τις ανταλλαγές μαζί του κι απλά δεν ανήκει στο σύλλογό μας.

2) Όσον αφορά την ίδρυση ιστοσελίδας έχω γνωστό που είναι μάλιστα συλλέκτης και μέλος του forum πληροφoρικάριος.
Για όσους τον γνωρίζουν αναφέρομαι στον christoforas.
Αυτός κάλλιστα μπορεί να μας ενημερώσει σε θέματα που αφορούν το κόστος λειτουργίας μιας ιστοσελίδας και την
παραμετροποίηση και δημιουργία αυτής.

3) Όσον αφορά τα αιτήματά μας, δε συμφωνώ ότι κανείς δε θα κάτσει να μας ακούσει.
Μιλάμε για μια οργανωμένη κίνηση. Και άλλωστε αν δεν μας ακούσει κανείς (που δε συμφέρει καταρχήν ούτε τον ίδιο τον Πήγασο αφού όλες οι εταιρείες οφείλουν να ακούν τις προτιμήσεις των πελατών τους), πώς θα κάνουμε μια εκδήλωση σε συνεργασία με τον Πήγασο; Με τη λογική αυτή ούτε κι εκεί θα εισακουστεί η φωνή μας....
Σε αυτό που συμφωνώ -εν μέρει βέβαια- είναι ότι θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε άμεσα στους Ιταλούς επειδή ο Πήγασος είναι απλά μια εμπορική αντιπροσωπεία και όχι ο παραγωγός του προϊόντος αλλά αλλιώς θα γίνει αυτό αν απευθυνθούμε ως πελάτες κι αλλιώς σαν σύλλογος. Γιατί να μην έχουμε δηλ. ένα συλλογικό φορέα που να μας εκπροσωπεί (δεν το καταλαβαίνω γιατί όχι) αφού κανείς δεν χάνει μέσω αυτού του συλλόγου την ατομικότητα και την ανεξαρτησία του ως συλλέκτης. Αντίθετα, όπως κατ'επανάληψην έχω τονίσει, η έννοια της συλλογικότητας βοηθάει όχι μόνον καθολικά αλλά και σε επιμέρους θέματα τον καθένα μας ξεχωριστά, πχ. θέμα συλλογής συγκεκριμένων συλλογών από κάποους κλπ.
Όσον αφορά τα σημεία διάθεσης των συλλογών συμφωνώ. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά ούτε ενημέρωση υπήρξε ούτε
και είδα κάποια διαφήμιση της συλλογής και αυτό δεν έχει να κάνει απαραίτητα με την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας αλλά με την ανοργανωσιά κάποιων. Αυτό δε θέλουμε λοιπόν ν'άλλάξουμε; Προτείνω λοιπόν να σχηματιστεί μια αντιπροσωπεία από εμάς, στην οποία προτίθεμαι να συμμετάσχω, η οποία να πάει στον Πήγασο και να θέσει όλ'αυτά τα
ζητήματα επί τάπητος. Ο Μωιτσίδης δηλ., που ήταν ο πρώην γεν.διευθυντής του Πήγασου, πως μας άκουγε και συμμετείχε
κάθε λίγο και λιγάκι στα διάφορα fora ανταλλαγών μας; Και είναι αλλιώς ο γραπτός λόγος και αλλιώς ο ζωντανός διάλογος.
Άλλωστε ποιός έχει να χάσει κάτι; Εμείς ως συλλέκτες ή η εταιρεία διανομής που ως κάθε σοβαρή εταιρεία θα πρέπει να ενδιαφέρεται για τις ανάγκες των πελατών της; Πόσο μάλλον όταν αυτές εκφράζονται συλλογικά κι οργανωμένα;
Επόμένως και εμείς θα κερδίσουμε ως συλλέκτες και η εταιρεία με αυτήν την επικοινωνία αφού πλέον δε θα είναι απρόσωπη
αλλά προσωποποιημένη, οργανωμένη κι εποικοδομητική για όλους.
Αν είμαστε αρνητικά προκατειλημμένοι ότι δε θα γίνει τίποτε, ε τότε ας κάτσουμε στ'αυγά μας κι ας ανεχόμαστε μπακατελίστικες συλλογές (δε θέλω να επαναλαμβάνω τα ίδια πράγματα)! Έτσι όμως θα χάνουμε πρωτίστως εμείς αφού διαχρονικά θα πέφτει η ποιότητα των συλλογών και δευτερευόντως η εταιρεία αφού σταδιακά θα αποχωρούν συλλέκτες κι
επομένως πελάτες της.
Τι άλλο να πω; Θα πρέπει πρώτα να προβούμε σε κάποιες ενέργειες πρώτα κι αργότερα εκ του αποτελέσματος θα κρίνουμε αν έγινε κάτι..... Δε δέχομαι λοιπόν ότι τα πράγματα είναι προδικασμένα, μπορούμε κι εμείς ως ένα ποσοστό να επιτύχουμε
κάτι: για κάθετι στη ζωή άλλωστε, έστω και η συλλογή που είναι δευτερευούσης σημασίας, χρειάζεται μεθοδευμένος αγώνας για την επίτευξη κάποιων στόχων.

Επειδή όμως όλ'αυτά δεν γράφονται αλλά συζητώνται και επιλύονται δια ζώσης, προτείνω στην επόμενή μας συνάντηση που θα παρακαλέσω όλους σας να είναι Κυριακή στα Θησείο αλλά στις 19:00 (συγνώμη:sorry: πιο πριν δεν μπορώ παιδιά για επαγγελματικούς λόγους κι αν θέλετε να πούμε στα flocafe) να τα συζητήσουμε.
Θα επικοινωνήσω για να έχουμε μαζί μας (τον ξεχάσαμε κακώς βέβαια τόσο καιρό) κι έναν πάρα πολύ καλό άνθρωπο,
τον Δημήτρη (kalotatos)!:oneup:

Υ.Γ. : Όσο για το Γιάννη (gportho66) στο θέμα της διανομής για τους λόγους που αναφέρει ο Γιώργος συμφωνώ απόλυτα γιατί αν και σχετικά νέο μέλος του adsl έδειξε αμέσως τις αρετές του!:oneup:

george_R
08-02-12, 11:58
Δικαιολογητικά που πρέπει να υπάρχουν στο φάκελο κάθε Συλλόγου

1. Καταστατικό Ίδρυσης Συλλόγου ή Τροποποιημένο (Ν.2725/99)
2. Απόφαση Πρωτοδικείου περί εγκρίσεως του Καταστατικού
3. Πιστοποιητικό εγγραφής του Συλλόγου στο Μητρώο Μελών του Πρωτοδικείου
4. Αντίγραφο πρακτικού για τη σύνθεση του εν ενεργεία Δ.Σ. του Συλλόγου

Βιβλία που πρέπει να είναι θεωρημένα. (Ν.2725/99)

1. Πρακτικών Συνεδριάσεων Γενικών Συνελεύσεων
2. Πρακτικών Συνεδριάσεων Διοικητικού Συμβουλίου
3. Εσόδων - Εξόδων
4. Περιουσιακών Στοιχείων
5. Πρωτοκόλλου εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων
6. Μητρώο Μελών

* ΜΠΛΟΚ

1. Γραμμάτιο Είσπραξης
2. Ένταλμα Πληρωμής
3. Απόδειξη Εισπράξεως
4. Απόδειξη Πληρωμής

Δίχως σχόλια...

SKYCAPTAIN
08-02-12, 13:52
Δίχως σχόλια...

Aπλά είναι όλ'αυτά για μένα που είμαι λογιστής και έχω κάνει στο παρελθόν έναρξη επιτηδεύματος εταιρείας και μάλιστα δύσκολη περίπτωση με μετόχους ξένους υπηκόους.
Φαίνονται βουνό αλλά δεν είναι. Το μόνο τρέξιμο είναι στην αρχή για την υποβολή όλων αυτών. Δηλ. είναι δύσκολο να κρατάμε ένα βιβλίο πρακτικού συνεδριάσεων και όλα τα υπόλοιπα; Όταν λέμε επίσης βιβλίο εσόδων-εξόδων σε τι αναφερόμαστε; Σε ένα ειδικό μπλοκ που στη μια πλευρά αναγράφονται σε στήλη τα έξοδα και στην άλλη τα έσοδα.
Άλλωστε και ο sharkys λογιστής είναι και έχουμε επιτελείο ανθρώπων που μπορεί να βοηθήσει.
Πάντως παρ'όλ΄αυτά εγώ δε μίλησα να κάνουμε επίσημο σύλλογο αφού ακόμα και λίγοι είμαστε και αρκετοί δεν το θέλουν (αν και όπως σας είπα η διαδικασία ίδρυσης του συλλόγου δεν είναι δύσκολη) αλλά επί τη βάσει ενός καταστατικού φιλοτελικών συλλόγων (συλλέκτες είναι κι αυτοί) να συντάξουμε και να υπογράψουμε όλοι μας ένα σχετικό κείμενο, προσαρμόζοντάς το στις δικές μας ανάγκες και σκοπιμότητες. Ένας άτυπος σύλλογος δηλαδή, ο οποίος να λειτουργεί με κάποιες αρχές και κανόνας στους οποίους θα συμφωνήσουν όλοι οι υπογράφοντες.
Πιστεύω ότι ήμουν και είμαι ξακάθαρος.....

george_R
08-02-12, 14:06
Μα αυτό που λέω σε τόσα post είναι πως τον άτυπο σύλλογο τον έχουμε φτιάξει ήδη. Είμαστε μια ομάδα 8-10 ατόμων, ανοικτή σε όλους ( για να γίνουμε πολύ περισσότεροι), που ανταλλάσσει χαρτάκια. Ένας άτυπος σύλλογος, είναι ακριβώς αυτό: Μια ομάδα ανθρώπων. Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας?
Θες να υπάρχει χαρτί υπογεγραμμένο ότι θα σου δίνω όσα χαρτάκια μου δίνεις? Θα με τρελλάνεις? Θες να δίνουμε εισφορές? Τι ακριβώς έχεις κατά νου? Δεν καταλαβαίνω. Συγνώμη...

Giorgio sak
08-02-12, 15:49
Ερώτηση: Ποια είναι τα έξοδα ενός συλλόγου;

george_R
08-02-12, 16:00
Για την ίδρυση (κατάθεση καταστατικού), τάξης 800 ευρώ (έξοδα δικηγόρου). Να μη μιλήσουμε για έδρα.

Να κι ένα καταστατικό φιλοτελιστών (ομοσπονδία-όχι σύλλογος):

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Με την εμφάνιση και καθιέρωση των γραμματοσήμων δεν άργησε να δημιουργηθεί μια νέα κατηγορία συλλεκτών , οι φιλοτελιστές , οι οποίοι στην προσπάθειά τους να υπάρξει αμοιβαία εξυπηρέτηση για τον εμπλουτισμό και βελτίωση των συλλογών τους και την συστηματική οργάνωση του Φιλοτελισμού , δημιούργησαν μεταξύ τους συλλόγους , που συνηθίζεται να λέγονται Φιλοτελικές Εταιρείες ή Σωματεία .

Τα Φιλοτελικά Σωματεία είναι αναγνωρισμένα από το κράτος με σκοπό πάντα μη κερδοσκοπικό .

Τα πρώτο Φιλοτελικό Σωματείο που συνεστήθη στη χώρα μας ήταν η Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία ( ΕΦΕ ) το έτος 1926 και ακολούθησε η Φιλοτελική Εταιρεία Αθηνών ( ΦΕΑ ) το έτος 1937 .

Η Ελληνική Φιλοτελική Ομοσπονδία ( ΕΦΟ ) ιδρύθηκε το έτος 1947 .

Το έτος 1944 οι πρωτεργάτες του Ελληνικού Φιλοτελισμού Στέφανος Μακρυμίχαλος , Αθανάσιος Ζερβόπουλος , Πρόεδρος τότε της Ελληνικής Φιλοτελικής Εταιρείας (ΕΦΕ) και Ανδρέας Ψαράς , Πρόεδρος τότε της Φιλοτελικής Εταιρείας Αθηνών (ΦΕΑ) ανέλαβαν την πρωτοβουλία της πραγματοποίησης μιας ανώτατης Οργάνωσης για να εκπροσωπεί όλα τα Φιλοτελικά Σωματεία .

Μετά από τρία χρόνια , το Φεβρουάριο του έτους 1947 , η ιδέα της δημιουργίας Φιλοτελικής Ομοσπονδίας άρχισε να πραγματοποιείται . Εκλέγεται προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή , που αναλαμβάνει να φέρει κοντά τα Φιλοτελικά Σωματεία της Αθήνας και της Περιφέρειας . Απευθύνει προσκλήσεις προς όλα τα Σωματεία και συγκαλεί Γεν. Συνέλευση για να εγκριθεί το νέο Καταστατικό της Ομοσπονδίας .

΄Ετσι φθάνουμε στις 11 Οκτωβρίου 1947 , που πλέον η ΕΦΟ αναγνωρίζεται και επίσημα από την Πολιτεία σαν εκπρόσωπος όλων των Φιλοτελικών Οργανώσεων .

Η πρώτη Διοίκηση της ΕΦΟ ανατίθεται σε ικανούς και ιδεολόγους φιλοτελιστές της εποχής εκείνης με Πρόεδρο τον Στέφανο Μακρυμίχαλο , Αντιπρόεδρο τον Ανδρέα Ψαρά ( Πρόεδρο της ΦΕΑ) , Γεν. Γραμματέα τον Σπύρο Βλαστό , Ειδ. Γραμματέα τον Κων. Στεφανουδάκη ( Γεν. Γραμματέα της ΦΕΑ ) , Ταμία τον Δημ. Σπανό , ( Πρόεδρο του Συλλόγου των εμπορογραμματοσήμων ) και Σύμβουλο τον Κων. Ανυφαντή .

Η ΕΦΟ μεταξύ άλλων έχει σκοπό :

α) Την προαγωγή και διάδοση των πολιτιστικών αξιών , όπως η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω των γραμματοσήμων . β) Την μέσω του Φιλοτελισμού πνευματική , επιμορφωτική και πολιτιστική καλλιέργεια του ευρέως κοινού . γ) Την ανάπτυξη και διάδοση του Φιλοτελισμού . δ) Την καταγραφή και διατήρηση των στοιχείων της Ταχυδρομικής Ιστορίας . ε) Να εκπροσωπεί επίσημα τις Ελληνικές φιλοτελικές Οργανώσεις έναντι του Κράτους , των Ελληνικών Ταχυδρομείων και της Διεθνούς Φιλοτελικής Ομοσπονδίας ( FIP ) . στ) Να χρησιμεύει ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των Ελληνικών Φιλοτελικών Οργανώσεων , να συντονίζει και να κατευθύνει τις ενέργειές τους και τους σκοπούς τους και να τηρεί αυτές ενήμερες για τα δημιουργούμενα φιλοτελικά ζητήματα .
Στο ενεργητικό της ΕΦΟ έχει την επιτυχή οργάνωση δύο Βαλκανικών Φιλοτελικών Εκθέσεων στην Αθήνα το έτος 1979 και στη Θεσσαλονίκη το 1989 .

Επίσης την Οργάνωση της Παγκόσμιας ΄Εκθεσης Ολυμπιακών –Αθλητικών Γραμματοσήμων και Τεκμηρίων στο Ζάππειο της Αθήνας το 1996 και της Διεθνούς ΄Εκθεσης OLYPHILEX 2004 στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκθέσεων (ΕΚΕΠ ) στη Μεταμόρφωση Αττικής τον Αύγουστο του 2004 με την συνεργασία των Ελληνικών Ταχυδρομείων και της Ελληνικής Εταιρείας Ολυμπιακού Φιλοτελισμού .

Tα Γραφεία της ΕΦΟ βρίσκονται στην Αθήνα επί της οδού Ακαδημίας αριθ. 86 ( Γ΄ όροφος ) .

Η Ταχυδρομική Διεύθυνση της ΕΦΟ είναι :

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Τ.Θ. 3505 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 102 10
Πηγή: http://www.fea.gr/efo.html

Giorgio sak
08-02-12, 17:17
Από τη μία, αν τα έξοδα είναι κοντά στα 1000 ευρώ, δεν είναι απαγορευτικό ποσό, ειδικά αν ο σύλλογος ξεκινήσει με πολλά μέλη και οργανωθεί με τρόπο που θα φέρνει νέα, τα οποία θα πληρώνουν ένα μικρό (και διόλου απαγορευτικό) ποσό για την εγγραφή στο σύλλογο.
Από την άλλη, αν δούμε πχ τους συλλέκτες γραμματοσήμων,υπάρχει μια διαφορά. Αυτοί οργάνωσαν συλλόγους για τη συλλογή γραμματοσήμων.
Εδώ γίνεται συζήτηση για ίδρυση συλλόγου, όχι απλά συλλεκτών αυτοκόλλητων συλλογών, αλλά συλλεκτών συγκεκριμένης εταιρείας. Ουσιαστικά, δηλαδή, ο σύλλογος θα κάνει προώθηση συγκεκριμένου προιόντος με λεφτά των συλλεκτών-ιδρυτών, χωρίς βοήθεια από την εταιρεία. Δε λέω να χρηματοδοτεί ο ΠΗΓΑΣΟΣ (που έτσι κι αλλιώς, διανομή κάνει μόνο) ή η ΡΑΝΙΝΙ το σύλλογο, αλλά να βοηθάει με άλλους τρόπους. Επειδή όμως η ΡΑΝΙΝΙ είναι στην Ιταλία και είναι φανερό ότι δεν ασχολείται με Ελλάδα και ο ΠΗΓΑΣΟΣ κάνει μόνο διανομή, βοήθεια δε βλέπω στον ορίζοντα.

george_R
08-02-12, 17:52
Γιώργο, λίγο-πολύ, βλέπω ότι συμφωνούμε. Είμαι υπέρ της άποψης πως αυτό που ξεκίνησε πρέπει πρώτα απ' όλα να δυναμώσει (να μαζευτούμε τουλάχιστον 50), να οργανωθούμε ως ομάδα και μετά, βλέπουμε την ίδρυση συλλόγου.
Για την ώρα είμαι ευχαριστημένος για την ομάδα αυτή, θέλω να γίνουμε όσο γίνεται περισσότεροι και να οργανωθούμε καλύτερα.

SKYCAPTAIN
08-02-12, 18:32
Μα αυτό που λέω σε τόσα post είναι πως τον άτυπο σύλλογο τον έχουμε φτιάξει ήδη. Είμαστε μια ομάδα 8-10 ατόμων, ανοικτή σε όλους ( για να γίνουμε πολύ περισσότεροι), που ανταλλάσσει χαρτάκια. Ένας άτυπος σύλλογος, είναι ακριβώς αυτό: Μια ομάδα ανθρώπων. Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας?
Θες να υπάρχει χαρτί υπογεγραμμένο ότι θα σου δίνω όσα χαρτάκια μου δίνεις? Θα με τρελλάνεις? Θες να δίνουμε εισφορές? Τι ακριβώς έχεις κατά νου? Δεν καταλαβαίνω. Συγνώμη...

Μα ποιός μίλησε για εισφορές και ανταλλαγές; Είναι δυνατόν να λες σε μένα κάτι τέτοιο;
Έχω αποδείξει εμπράκτως ποιός είμαι και ποτέ δε μ'ενδιέφερε να πάρω 20 για να δώσω 10
χαρτάκια πχ.
Αυτό που μιλάω είναι να συμφωνήσουμε σε κάποιες γενικές αρχές, όπως πχ. έθεσα ως παράδειγμα τους φιλοτελιστές.
Συλλέκτες δεν είναι ουσιαστικά κι αυτοί;
Γιατί ευτελίζεις το όλο θέμα, χωρίς παρεξήγηση; Τι δεν μπορείς να καταλάβεις; Ποιός μίλησε για οικονομικά θέματα;
Είπα εγώ να επωμιστούμε κόστος 800€ σύνταξης καταστατικού έστω και επιμερίζοντάς το; Το μόνο που ανέφερα ήταν δυνητικά η δημιουργία μιας ιστοσελίδας αποκλειστικά δικιάς μας που δε θα γίνονται ανταλλλαγές παρά μόνο ανακοινώσεις κλπ.
Το πως θα τη δημιουργήσουμε και θα τη παραμετροποιήσουμε είναι ένα άλλο θέμα, το οποίο και θα συζητηθεί καθώς και
το όλο κόστος της κι αν συμφέρει τελικώς.
Και ασφαλώς σέβομαι όπως κι εσύ και όλοι μας το adsl που μας φιλοξενεί και, πρώτα ο Θεός, θα συνεχίσει να το κάνει..
Μιλάω όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται (θα συντάξω λοιπόν ένα κείμενο και θα καταλάβεις τι ακριβώς εννοώ).
Προς το παρόν έχουμε κάνει 2 συναντήσεις. Δηλ. οι φίλοι από Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Δράμα, κλπ.
δεν έχουν λόγο; Έχει κανείς μιλήσει μαζί τους; Δεν θα πρέπει να ληφθεί μια μέριμνα και γι'αυτούς; Αλλιώς κάνουμε ένα αθηναϊκό club και τελειώνει η όλη υπόθεση που νομίζω ότι κανείς δε θέλει κάτι τέτοιο...
Ότι ρίχνουμε στο φορουμ ως ιδέα αποτυπωμένο σ'ένα γραπτό κείμενο που θα αναρτηθεί στο σχετικό topic και όποιος θέλει συμμετέχει (απλά τα λέω, απλούστερα δε γίνεται).

Υ.Γ.1 : Και ασφαλώς συμφωνώ με όσα γράφεις στο ακριβώς παραπάνω post!:oneup:
Όλα λέγονται καλοπροαίρετα χωρίς παρεξηγήσεις και εντάσεις που δε χρειάζονται.
Υ.Γ.2: Επειδή είχα σήμερα μια επικοινωνία με την εταιρεία αλλά δεν μπορώ να λειτουργώ μόνος μου για όλα τα θέματα
που συζητάμε, θα έλεγα σαν ιδέα να σχηματιστεί μια επιτροπή που να μας εκπροσωπεί και να απευθυνθεί στην εταιρεία
για διάφορα αιτήματά μας τα οποία και θα συζητήσουμε. Προτείνω λοιπόν να είναι και ο Γιάννης (gporto66) μέλος αυτής της επιτροπής για ειδικούς λόγους (επαφές με Ιταλία κλπ.).
Θα ήταν καλό να έχουμε μια προσωπική επικοινωνία με την εταιρεία και να έχουμε μια πρώτη διερευνητική επαφή μαζί τους.
Αλλιώς είναι να υπάρχουν απρόσωπες σχέσεις πελατών-εταιρείας κι αλλιώς ένας σύλλογος που θα μας εκπροσωπεί.
Υ.Γ. 3 : Στην επόμενη συνάντηση μας θα είναι κατά πάσα πιθανότητα μαζί μας και οι φίλοι panagkast και theomuoc!

george_R
08-02-12, 18:56
Έχω ζητήσει από όλους να συμμετέχουν στη συζήτηση. Βλέπεις να απαντάει κανένας άλλος εκτός από 2-3 άτομα?
Φυσικά και θέλω όλη την Ελλάδα να συμμετέχει. Και στο topic, και στις συζητήσεις/συναντήσεις έχω αναφερθεί στους εκτός Αθηνών φίλους.

Εμπρος λοιπόν. Ξεκίνα το κείμενο και το συζητάμε όταν αναρτηθεί ;).

........Auto merged post: george_R πρόσθεσε 4 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Μα ποιός μίλησε για εισφορές και ανταλλαγές; Είναι δυνατόν να λες σε μένα κάτι τέτοιο;
Έχω αποδείξει εμπράκτως ποιός είμαι και ποτέ δε μ'ενδιέφερε να πάρω 20 για να δώσω 10
χαρτάκια πχ.

Είναι προφανές ότι χρησιμοποιώ την υπερβολή για να δείξω ότι κάποια πράγματα είναι αυτονόητα..;)

SKYCAPTAIN
08-02-12, 19:09
Έχω ζητήσει από όλους να συμμετέχουν στη συζήτηση. Βλέπεις να απαντάει κανένας άλλος εκτός από 2-3 άτομα?
Φυσικά και θέλω όλη την Ελλάδα να συμμετέχει. Και στο topic, και στις συζητήσεις/συναντήσεις έχω αναφερθεί στους εκτός Αθηνών φίλους.

Εμπρος λοιπόν. Ξεκίνα το κείμενο και το συζητάμε όταν αναρτηθεί ;).

........Auto merged post: george_R πρόσθεσε 4 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Είναι προφανές ότι χρησιμοποιώ την υπερβολή για να δείξω ότι κάποια πράγματα είναι αυτονόητα..;)

Μα δε θα αναρτήσω κείμενο από μόνος μου! Θα συντάξω κάποιο κείμενο και θα το φέρω στην επόμενή μας συνάντηση.
Θα τα πούμε από κοντά λοιπόν!
Επίσης τίποτε δεν είναι αυτονόητο γιατί ο καθένας μας το κάθετι το βλέπει από το δικό του πρίσμα. Και δε μιλάω φυσικά
για ένα απλοϊκό πράγμα όπως οι ανταλλαγές. Εκεί νομίζεις εξαντλείται όλη η στοχοποίηση του συλλόγου;
Ασφαλώς και δεν το νομίζεις! Επομένως ας συντάξουμε τις ιδέες μας σ'ένα γραπτό κείμενο που θα συμφωνήσουμε
όλοι μας αφού πρώτα αναρτηθεί στο forum. Kαι όποιος έχει καλοπροαίρετα να παρατηρήσει κάτι ας το κάνει ελεύθερα.
Και όπως είπα προηγουμένως, ούτε χάνεις την ατομικότητα και την ανεξαρτησία σου ως συλλέκτης ούτε
δεσμεύεσαι. Θέλουμε να δημιουργηθεί κάτι συλλογικό που θα ωφελήσει όλους μας, πόσο πιο απλά να το πω;

gportho66
08-02-12, 19:36
ΠΡΟΤΑΣΗ: ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 19/2 ΚΥΡΙΑΚΗ Ή 5/3 ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΟΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΕ ΔΥΝΑΤΟ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ EURO 2012, ΟΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ.
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΠΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.
ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΟΣΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ EURO 2012 ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΝΟΜΑ,ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΤΗΛ. KAI MAIL. ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΑΡΧΕΙΟ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ.
ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, Π.Χ. ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΑ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ, ΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΟΥΤΕΣ ΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΙ ΕΚΕΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ

PASCHAL
08-02-12, 19:39
Ας μην ''μαλωνουμε'' για ενα θεμα που το ανοιξαμε για να συζητησουμε την δημιουργια ενος συλλογου, με μη κερδοσκοπικα χαρακτηριστηκα, κ που ο λογος υπαρξης του θα ειναι να βοηθαει τα μελη του κ να προτεινει ιδεες για τις συλλογες που κυκλοφορουν εντος Ελλαδας.
Ο Δημητρης εχει μερακι για κατι πολυ ομορφο κ που θα συμφωνουσαν πολλοι απο εδω μεσα, κ οχι μονο, σε εναν επισημο συλλογο φιλων panini.Ο Γιωργος απο την αλλη θετει πολυ σωστα τα προβληματα κ τις δυσκολιες που θα πρεπει να ξεπεραστουν για να γινει πραξη αυτος ο στοχος.
Φυσικα κ δεν μπορει να υπαρξουν με την μια 50 ατομα που να συμφωνησουν απο κοινου σε 5-10 ''ορους'' αλλα ισως να υπαρξουν 100 ατομα που να συμφωνησουν σε μια κοινη γραμμη του συλλογου που θα την εχουν οριοθετησει 7-8 ατομα (ο λογος για τις συναντησεις) απο πριν (συνταξη καταστατικου). Εφοσον ο Δημητρης θελει να το ''παλεψει'' ας το ''παλεψει'' κ οι υπολοιποι θα ακολουληθουσε εφοσον παλι θελουμε. Δεν θα αναγκασουμε κανεναν να μπει σε εναν συλλογο που θα πιστευει οτι θα δεσμευεται ουτε θα απαγορεψουμε στα μελη του να κανουν ανταλλαγες εκτος συλλογου.
Εδω μεσα συναντησαμε προβληματα, (χαμενοι φακελοι απο τα ΕΛ.ΤΑ, επαιτες που για 10 κ 20 χαρτακια ρεζιλευτηκανε, συλλογες που δεν φτανουν ευκολα σε καποια ατομα) που θα μπορουσαμε να εχουμε αποφυγουμε αν ενα ατομο κ μονο, θα ειχε την δυνατοτητα να διαχειριστει για ολους μας καποιες καταστασεις.
Το δια ταυτα λοιπον για μενα ειναι να αφησουμε τα ατομα αυτα, να ασχοληθουν με την δημιουργια του συλλογου, κ οσοι απο εμας εχουν καποιες γνωσεις παραπανω να συμβουλεψουν (καλοπροαιρετα οπως παντα) για το καλο του σκοπου τους, χωρις ομως να ειναι δεσμευτικο οτι θα συμμετασχουν σε μια τετοια κινηση!
Ο Δημητρης ειναι φανερο οτι δεν αρκειται στις Αθηναικες συναντησεις, ετσι θα ηταν ακομψο να του ''κοψουμε'' τις οποιες φιλοδοξιες για εναν κοινοφελη συλλογο.
Εγω, τελειωνοντας, απο την μερια μου, θα προσπαθησω να βοηθησω τον Δημητρη οπου μου το ζητησει.

ΠΑΣΧΑΛΗΣ :)

SKYCAPTAIN
09-02-12, 04:03
ΠΡΟΤΑΣΗ: ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 19/2 ΚΥΡΙΑΚΗ Ή 5/3 ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΟΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΕ ΔΥΝΑΤΟ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ EURO 2012, ΟΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ.
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΠΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.
ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΟΣΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ EURO 2012 ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΟΝΟΜΑ,ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΤΗΛ. KAI MAIL. ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΑΡΧΕΙΟ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ.
ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, Π.Χ. ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΑ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ, ΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΟΥΤΕΣ ΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΙ ΕΚΕΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ

Συμφωνώ με την τελευταία σου πρόταση,:oneup: θα πρέπει όμως πρώτα οι φίλοι από τη Θεσσαλονίκη να κάνουν 1-2 συναντήσεις όπως κι εμείς, να επικοινωνήσουμε μαζί τους και ύστερα να προχωρήσουμε.
Θα το επιδιώξω και θα ενημερώσω το forum.

imperium
09-02-12, 10:49
παιδια απο το φορουμ δεν βλεπω να βγαζουμε ακρη
απο κοντα μπορουμε να το συζυτησουμε
Εκτος απο τα 10-12 ατομα που ειμαστε και ξεκινησαμε την ιδεα
δεν υπαρχει κανενας αλλος που να ενδιαφερεται εκτος απο τον Πασχαλη και τον Giorgio Sak.

george_R
09-02-12, 11:03
Καλημέρα Σπύρο

Στις δύο -μέχρι τώρα- συναντήσεις, αναλωθήκαμε στην ανταλλαγή αυτοκόλλητων και στην επίδειξη παλαιών, όμορφων και σπάνιων άλμπουμ. Σε μια καφετέρια δεν μπορεί να γίνει μια συζήτηση κι αυτό έχει αποδειχθεί. Η συζήτηση απαιτεί ησυχία. Όχι κλαμπατσίμπανα από τα ηχεία. Επίσης, απαιτείται τραπέζι χωρητικότητας 10-15 ατόμων. Μόνο με ντουντούκα μπορούμε να συνεννοηθούμε. Άσε που -λογικό είναι- δημιουργούνται ''πηγαδάκια''. Επιπρόσθετα, στη κουβέντα στη καφετέρια δεν συμμετέχουν οι μη Αθηναίοι. Δεν μπορώ να δεχθώ αυτό τον αποκλεισμό.

Αντίθετα, στο forum μπορεί να γίνει κουβέντα (δεν λέγεται τυχαία ''forum'') στην οποία συμμετέχουν όλοι και χωρίς περιορισμούς (χρόνος ομιλίας κλπ). Το πρόβλημα είναι η συμμετοχή. Ίσως δεν έχει ''διαφημιστεί'' σωστά το παρόν topic.

@ ADSLgr.com All rights reserved.