PDA

Επιστροφή στο Forum : Νέα εταιρική στρατηγική της Amazon



babality
10-11-06, 11:11
O TΖΕΦΡΙ ΜΠΕΖΟΣ, διευθύνων σύμβουλος της Amazon com, παρουσίασε τη φιλόδοξη στρατηγική του για την πώληση online αποθηκευτικών υπηρεσιών και ισχύ ηλεκτρονικών υπολογιστών σε διαφόρους επιχειρηματίες που είχαν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο ετήσιου συνεδρίου με θέμα το Διαδίκτυο.

Ο κ. Μπέζος παρέθεσε λεπτομέρειες για μια εταιρική στρατηγική, με την οποία επιδιώκει να «μεταμορφώσει» την εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου σε provider online αποθηκευτικών υπηρεσιών, ισχύος ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς και άλλων υπηρεσιών logistics.

Βασική ιδέα είναι να δοθεί η δυνατότητα σε άλλες εταιρείες να αφιερώνουν λιγότερο χρόνο ασχολούμενες με την υποδομή Η/Υ και περισσότερο χρόνο στις βασικές τους επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Το σχέδιο του κ. Μπέζος να εκμεταλλευθεί το αυξημένο ενδιαφέρον για Web υπηρεσίες ήταν ένα από τα βασικά θέματα της συνόδου Web 2.0, ενός ετήσιου συνεδρίου που προσελκύει περίπου 1.000 συμμετέχοντες, εταιρείες-χορηγούς και δημοσιογράφους.

Παρόλο που η Αmazon έχει αναδειχθεί στη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο -με ετήσιες πωλήσεις που ξεπερνούν τα δέκα δισ. δολάρια- η εταιρεία δεν αποτελεί πιθανό υποψήφιο για να ανταγωνισθεί με κολοσσούς του Ιnternet όπως η Google και Microsoft στην πώληση υπηρεσιων μεσω Διαδικτυο.

Πηγή: Ναυτεμπορική (http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/11/10/1264018.htm)

viron
10-11-06, 11:36
Ο Μπέζος έχει καταφέρει να φτιάχνει νέα σενάρια ώστε να κρατάει την τιμή στο χρηματιστήριο σε ψηλά μεγέθη.

Τελευταία το χρηματιστήριο του έχει γυρίσει την πλάτη και τώρα πάει να το 'παίζει΄η νέα google .

Δεν πιστεύω πως πείθει στην τελευταία του αυτή προσπάθεια.

Βύρων.

@ ADSLgr.com All rights reserved.