PDA

Επιστροφή στο Forum : Αγοράζετε ακόμη γερμανικά προϊόντα;

Σελίδες : [1] 2 3

gcf
15-02-12, 22:43
Δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να μορφοποιηθούν οι σκέψεις μου σε συνολική καταναλωτική στάση, ή ότι ακόμη και αν συνέβαινε αυτό θα είχε ιδιαίτερο αντίκτυπο, αλλά προσωπικά, για το γαμώτο, είπα τέλος.
Έχω αλλάξει τρία Γερμανικά αυτοκίνητα, ψώνιζα από τις αλυσίδες τους αλλά μέχρι εδώ.
Τα λίγα που μένουν και όσο μένουν θα μοιράζονται εντός Ελλάδας και εκτός υπόλοιπης Ε.Ε.

GetRid
15-02-12, 22:56
Δεν έχω μία ούτω ή άλλως.
Μονο τροφιμα αγοράζω και τα τσιγάρα μου.

Είμαι "εκ του ασφαλούς" που θα έλεγε και ο πολυτονικός εφοπλιστόφιλος πατριώτης

no_logo
15-02-12, 22:58
Τι το καλύτερο έχει ο Δασκαλόπουλος και τα άλλα πιθήκια του ΣΕΒ που πήγαιναν σέρνοντας στο Χίλτον και έδιναν στην Τρόικα χαρτάκια με αιτήματα που στην συνέχεια γινόντουσαν μέτρα;

a5m5g
15-02-12, 23:17
Άρα μας φταίνε οι Γερμανοί και ας τους τιμωρήσουμε μη αγοράζοντας προιόντα τους... Ωραία λογική...
Σίγουρα θα προτιμούσα θέμα με τίτλο: Έχετε στραφεί σε ελληνικά προιόντα ή σε ελληνικού ενδιαφέροντος εταιρίες-υπηρεσίες κτλ? Τα αναπόφεκτα όπως η αγορά αυτοκινήτου σίγουρα θα είναι από εξωτερικό. Αλλά έστω αυτά τα λίγα που παράγει η χώρα μας ας τα αγοράζουμε στηρίζοντάς την.

nmavro73
15-02-12, 23:25
Αγοράζω μόνο σοκολάτες..αν εξαιρέσεις φυσικά το αυτοκίνητό μου το οποίο το έφερα το 2010 από τη Γερμανία. Απλά οι δικές μας είναι πανάκριβες

yuk
15-02-12, 23:33
Έλεγα να πάρω μια καινούρια Rolls Royce, αλλά επειδή τσαντίζομαι με τους Ελληνάρες που πάντα τους φταίνε οι άλλοι και ποτέ οι ίδιοι, θα πάρω μια Maybach. :cool:

gcf
15-02-12, 23:40
Για το ποιοι φταίνε πρωτίστως είναι θέμα άλλης συζήτησης αλλά με ποια λογική πρέπει να επιβραβεύουμε τους Γερμανούς αγοράζοντας τα προϊόντα τους όταν:
* Συμμετείχαν στην υπερχρέωση της χώρας σαν ο υπ' αριθμόν ένα ωφελημένος από τη διαπλοκή (Intrakom-Siemens, υποβρύχια κλπ)
* Επιβάλλουν ένα μοντέλο "σωτηρίας" που οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα.
* Συμπεριφέρονται με ύφος διοικητή κομαντατούρ.

Κατά τα άλλα σαφώς και είναι προτιμότερο να αγοράζονται ελληνικά προϊόντα, δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς, ακόμη και αν σημαίνει περισσότερο κέρδος για τους Δασκαλόπουλους

ΥΓ. Και εγώ τσαντίζομαι με αυτούς που τους φτύνουν και νομίζουν ότι βρέχει ...σωτηρία.

aroutis
15-02-12, 23:48
Προσπαθώ να αγοράζω κατά προτίμηση ελληνικά προίόντα, και γενικά προϊοντα ευρωπαϊκού νότου.

Αποφεύγω χωρών που εκφράζονται με αρνητικό τρόπο κατά της Ελλάδας και του λαού της. Απλό είναι, και θα έπρεπε γενικά να το κάνουμε.

bluesattack
16-02-12, 00:22
Δεν αγοραζω ακομη (εκτος κανα ξωφαλτσο φαγωσιμο που δεν το γνωριζω) γιατι ουτε πριν αγοραζα.Ουτε Γερμανικες αλυσιδες ουτε γερμανικο αυτοκινητο .Το κακο ειναι οτι οταν μας ειχαν αναγκη αγοραζαμε , τωρα ετσι και αλλιως..Μαυρο επισης και σε οσους Ελληναρες μαγαζατορες/εταιρειες που το μονο που κοιτανε ειναι να σε δαγκωσουν οπως και στους ''ανθρωπιστες'' που προσλαμβανουν αλλοδαπους.

jaguar13
16-02-12, 00:23
Προσπαθώ να αγοράζω κατά προτίμηση ελληνικά προίόντα, και γενικά προϊοντα ευρωπαϊκού νότου.

Αποφεύγω χωρών που εκφράζονται με αρνητικό τρόπο κατά της Ελλάδας και του λαού της. Απλό είναι, και θα έπρεπε γενικά να το κάνουμε.

Σε γενικές γραμμές με κάλυψε ο αποπάνω.
Αν έχω να διαλέξω σε αντίστοιχα προιοντα με παρεμφερεις τιμές προτιμώ τα ελληνικά.
Μου έχει γίνει συνήθεια πλέον να κοιτάω και τη χώρα προέλευσης...

esquellot
16-02-12, 00:24
Αγοράζω ό,τι μπορώ και με εξυπηρετεί καλύτερα. Αδιαφορώ αν είναι γερμανικό ή από οπoιαδήποτε άλλη χώρα. Εξάλλου τα πιο πολλά κατασκευάζονται στην Κίνα κι ας είναι η εταιρεία γερμανική π.χ. μικροσυσκευές της Bosch. Θα συνεχίζω να αγοράζω γερμανικά προϊόντα αν μου αρέσουν και με ικανοποιούν.

BTW Δε μας φταίνε οι Γερμανοί για τα χάλια μας.

Undisputed
16-02-12, 00:44
Στο φιλικο μου περιβαλλον, 2 ανθρωποι ασχετοι μεταξυ τους, πρωην ψηφοφοροι ΠΑΣΟΚ (δημ. υπαλληλοι), αγορασαν πριν 1-2 μηνες ενα VW 1.4 jeepοειδες (25.000 ευρω).

Οταν τους ειπα "βρε παιδια, περα την απαραδεκτα ψηλη τιμη αγορας μεσα σε κριση, ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ βρηκατε να παρετε", με ειπαν ψυχασθενη.

:hmm:

GetRid
16-02-12, 00:53
Στο φιλικο μου περιβαλλον, 2 ανθρωποι ασχετοι μεταξυ τους, πρωην ψηφοφοροι ΠΑΣΟΚ (δημ. υπαλληλοι), αγορασαν πριν 1-2 μηνες ενα VW 1.4 jeepοειδες (25.000 ευρω).

Οταν τους ειπα "βρε παιδια, περα την απαραδεκτα ψηλη τιμη αγορας μεσα σε κριση, ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ βρηκατε να παρετε", με ειπαν ψυχασθενη.

:hmm:

Πες στο φιλικο σου περιβάλλον πόσο τους εκτιμούν οι γερμανοί καπιταλιστές
http://topontiki.gr/article/30259

bluesattack
16-02-12, 01:06
Ανταγωνιστικοτητα δεν θελουν ? Ετσι θα παρουμε την εκδικηση μας :)

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_2_01/02/2012_470851

Gordito
16-02-12, 01:12
Αυτό το κίνημα αγοράς ελληνικών προϊόντων δεν το καταλαβαίνω.

Αν θέλετε να κάνετε κάτι πραγματικά σωστό για την οικονομία, να αγοράζετε από το μαγαζί τής γειτονιάς.

Αλλιώς παίρνω πάντα το πιο συμφέρον προιον, είτε ελληνικό ή ξενο.

Arkady
16-02-12, 01:55
Έλεγα να πάρω μια καινούρια Rolls Royce, αλλά επειδή τσαντίζομαι με τους Ελληνάρες που πάντα τους φταίνε οι άλλοι και ποτέ οι ίδιοι, θα πάρω μια Maybach. :cool:

Μα τι κακοπροαίρετος που είσαι και συ...

Άκουσες ποτέ στην Ελλάδα για ρουσφέτια? Για υποθέσεις διαφθοράς και λαδώματα? Για ανομία και ατιμωρησία? Για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος? Για ατελείωτο κρατισμό και γραφειοκρατία? Για συνδικαληταράδες που θεωρούν τις ΔΕΚΟ τσιφλίκι τους?

Είπαμε, προ μνημονίου και Ευρώπης η Ελλάδα ήταν ο επίγειος παράδεισος...

Για το ποιοι φταίνε πρωτίστως είναι θέμα άλλης συζήτησης αλλά με ποια λογική πρέπει να επιβραβεύουμε τους Γερμανούς αγοράζοντας τα προϊόντα τους όταν:
* Συμμετείχαν στην υπερχρέωση της χώρας σαν ο υπ' αριθμόν ένα ωφελημένος από τη διαπλοκή (Intrakom-Siemens, υποβρύχια κλπ).

Οι Γερμανοί και οι εταιρείες τους, είναι αναμενόμενο ότι θα κοιτάξουν το δικό τους συμφέρον. Δεν καταλαβαίνω γιατί έχουμε την απαίτηση να κοιτάνε το δικό μας συμφέρον.

Η διαπλοκή των 'Ακηδων, Τσουκάτων, Μαντέληδων και λοιπών ήταν, για την δική τους κονόμα. Εκτός κι αν πιστεύεις ότι εκείνοι δεν ήθελαν, αλλά οι Γερμανοί τους λάδωναν με το στανιό:
-Βρε, δεν θέλω
-Όχι, θα πάρεις.

Η διασφάλιση των συμφερόντων της χώρας μας είναι δουλειά των πολιτικών μας και ημών των ίδιων ως πολίτες. Μόνο που αμφότεροι έχουμε αποδείξει ότι το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η πάρτη μας.
Όλα τα άλλα είναι καθαρή υποκρισία

* Επιβάλλουν ένα μοντέλο "σωτηρίας" που οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα.

Δυστυχώς αυτό αποτελεί καθαρή υπόθεση και όχι κάτι που έχει αποδειχθεί στην πράξη.
Διότι πολύ απλά το Μνημόνιο 1 ουδέποτε εφαρμόστηκε.

Απο όσα προέβλεπε όπως αποκρατικοποιήσεις, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, κλείσιμο ζημιογόνων υπηρεσιών κλπ κλπ δεν εφαρμόσαμε τίποτε απολύτως, αλλά έχουμε το θράσος να μιλάμε περί αποτυχίας του...

* Συμπεριφέρονται με ύφος διοικητή κομαντατούρ.

Και καλά κάνουν.
Δεν φτάνει που τόσα χρόνια τους δουλεύουμε, δεν φτάνει που από το Μάϊο του 2010 δεν έχουμε εφαρμόσει τίποτε, δεν φτάνει που έχουμε το Γιωργάκη να τους "απειλεί" με δημοψηφίσματα, θέλουμε και ευγένεια...

Εδώ καλά καλά δεν ενδιαφερόμαστε οι ίδιοι για την χώρα μας (δες απλά πόσα χρήματα έχουν φύγει έξω από την χώρα), έχουμε την απαίτηση να μας χρηματοδοτούν κιόλας...
Για φαντάσου να ζήταγαν από τους Έλληνες να χρηματοδοτήσουν άλλη χώρα, να δεις τι γέλιο θα έπεφτε...

Κατά τα άλλα σαφώς και είναι προτιμότερο να αγοράζονται ελληνικά προϊόντα, δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς, ακόμη και αν σημαίνει περισσότερο κέρδος για τους Δασκαλόπουλους

Στο ότι πρέπει να προτιμάμε τα Ελληνικά προϊόντα, δεν διαφωνώ.
Απλά ο αποκλεισμός των Γερμανικών προϊόντων για λόγους Εθνικής ευθυξίας, είναι τουλάχιστον υποκριτικό...

Undisputed
16-02-12, 02:03
Αυτό το κίνημα αγοράς ελληνικών προϊόντων δεν το καταλαβαίνω.

Αν θέλετε να κάνετε κάτι πραγματικά σωστό για την οικονομία, να αγοράζετε από το μαγαζί τής γειτονιάς.

Αλλιώς παίρνω πάντα το πιο συμφέρον προιον, είτε ελληνικό ή ξενο.

Το "μαγαζι της γειτονιας" δυστυχως ειναι 30% πιο ακριβο και δεν κοβει και αποδειξεις.

Αρα ακυρον.

........Auto merged post: Undisputed πρόσθεσε 4 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Και καλά κάνουν.
Δεν φτάνει που τόσα χρόνια τους δουλεύουμε, δεν φτάνει που από το Μάϊο του 2010 δεν έχουμε εφαρμόσει τίποτε, δεν φτάνει που έχουμε το Γιωργάκη να τους "απειλεί" με δημοψηφίσματα, θέλουμε και ευγένεια...

Απλά ο αποκλεισμός των Γερμανικών προϊόντων για λόγους Εθνικής ευθυξίας, είναι τουλάχιστον υποκριτικό...

Πρεπει να ειναι καποιος ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ αφελης να πιστευει οτι "τους κοροιδευαμε" επι μια δεκαετια+. Αστεια πραγματα.

Αλλα και ετσι να ειναι, αν οντως ειναι ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΕΣ και τους κοροιδευαμε, τοτε δεν τους θελω να με σωσουν γιατι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ.

Και ας αφησω το λαδωμα των Γερμανικων εταιριων (με sponsoring την κυβερνηση τους) στην Ελλαδα.

Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ των Γερμανικων προιοντων θαπρεπε να ειναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΣ.

Αλλωστε το VW 1.4 μου, καει 1 λιτρο λαδι καθε 2.000 χιλιομετρα, οπως τα περισσοτερα VW μεχρι το 2005. Σαραβαλα.

Παπι
16-02-12, 02:05
Το "μαγαζι της γειτονιας" δυστυχως ειναι 30% πιο ακριβο και δεν κοβει και αποδειξεις.

Αρα ακυρον.
Εξαρταται. Πχ στα επιπλα ειναι αρκετα πιο φτηνα.

bluesattack
16-02-12, 02:16
Μα τι κακοπροαίρετος που είσαι και συ...

Άκουσες ποτέ στην Ελλάδα για ρουσφέτια? Για υποθέσεις διαφθοράς και λαδώματα? Για ανομία και ατιμωρησία? Για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος? Για ατελείωτο κρατισμό και γραφειοκρατία? Για συνδικαληταράδες που θεωρούν τις ΔΕΚΟ τσιφλίκι τους?

Είπαμε, προ μνημονίου και Ευρώπης η Ελλάδα ήταν ο επίγειος παράδεισος...

Οι Γερμανοί και οι εταιρείες τους, είναι αναμενόμενο ότι θα κοιτάξουν το δικό τους συμφέρον. Δεν καταλαβαίνω γιατί έχουμε την απαίτηση να κοιτάνε το δικό μας συμφέρον.

Η διαπλοκή των 'Ακηδων, Τσουκάτων, Μαντέληδων και λοιπών ήταν, για την δική τους κονόμα. Εκτός κι αν πιστεύεις ότι εκείνοι δεν ήθελαν, αλλά οι Γερμανοί τους λάδωναν με το στανιό:
-Βρε, δεν θέλω
-Όχι, θα πάρεις.

Η διασφάλιση των συμφερόντων της χώρας μας είναι δουλειά των πολιτικών μας και ημών των ίδιων ως πολίτες. Μόνο που αμφότεροι έχουμε αποδείξει ότι το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η πάρτη μας.
Όλα τα άλλα είναι καθαρή υποκρισία

Δυστυχώς αυτό αποτελεί καθαρή υπόθεση και όχι κάτι που έχει αποδειχθεί στην πράξη.
Διότι πολύ απλά το Μνημόνιο 1 ουδέποτε εφαρμόστηκε.

Απο όσα προέβλεπε όπως αποκρατικοποιήσεις, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, κλείσιμο ζημιογόνων υπηρεσιών κλπ κλπ δεν εφαρμόσαμε τίποτε απολύτως, αλλά έχουμε το θράσος να μιλάμε περί αποτυχίας του...

Και καλά κάνουν.

Εδώ καλά καλά δεν ενδιαφερόμαστε οι ίδιοι για την χώρα μας (δες απλά πόσα χρήματα έχουν φύγει έξω από την χώρα), έχουμε την απαίτηση να μας χρηματοδοτούν κιόλας...
Για φαντάσου να ζήταγαν από τους Έλληνες να χρηματοδοτήσουν άλλη χώρα, να δεις τι γέλιο θα έπεφτε...

Στο ότι πρέπει να προτιμάμε τα Ελληνικά προϊόντα, δεν διαφωνώ.

Αυτη ειναι η μια δοση της αληθειας .Η αλλη ειναι οτι αφου στηριξαν την ανοδο του βιοτικου τους επιπεδου και στη δικη μας καταναλωση και δανεικα χρονων τωρα βγαινουν σαν μυξοπαρθενες να παραπονιονται γιατι μπηκαμε στο Ε και γιατι 'ξοδευουμε πανω απο τις δυναμεις μας'

Tiven
16-02-12, 02:17
Αλλωστε το VW 1.4 μου, καει 1 λιτρο λαδι καθε 2.000 χιλιομετρα, οπως τα περισσοτερα VW μεχρι το 2005. Σαραβαλα.

Έτσι και αλλιώς όλα τα Ευρωπαϊκά εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις είναι σάπια :oneup:

Gordito
16-02-12, 02:17
Δεν υπάρχει περίπτωση να ειναι το ξένο προιον καλύτερο από το ελληνικό και να μην προτιμήσω το πρώτο επειδή ειναι του "σατανά".

Δεν κερδίζουμε τίποτα με τέτοιες τακτικές πέρα από μια κάποια ηθική ικανοποίηση.

alexgk
16-02-12, 17:57
Προτιμώ τα γιαπωνέζικα από τα γερμανικά αυτοκίνητα ακόμη και τα πολυτελείας (bmw, mercedes κλπ). Χάρηκα που μία ομάδα του νότου (Μπαρτσελώνα) έριξε 3 γκολάκια μέσα στην έδρα της Λεβερκούζεν. :twisted:

sdikr
16-02-12, 18:09
Αγοράζω όπως αγόραζα πάντα, ότι είναι καλύτερο για την τσέπη μου και σε σωστή ποιότητα, αν έχω να επιλέξω κάτι μεταξύ ελληνικής επιχείρησης και εξωτερικό και η διαφορά είναι μικρή (πχ 10 με μαξ 20%) τότε ελληνική, αλλιώς συγνώμη.

Αλήθεια το Lidl δεν δίνει δουλειά σε κόσμο εδώ στην χώρα μας; (εργαζόμενοι, παράγωγοι)

YiannisM
16-02-12, 18:15
"Δεν άλλαξε κάτι στς καταναλωτικές μου συνήθειες" αν και αύξησα την προτίμησή μου στα ελληνικά προϊόντα (όπου βολεύει) και μείωσα των ξένων (όχι ειδικά των γερμανικών).

Asgard
16-02-12, 18:45
Μετά το 35αχρόνο πάρτι που έκαναν στην πλάτη του εισοδήματός μας διάφοροι παρατρεχάμενοι της Πασοκονουδίας "επιχειρηματίες" τώρα προσπαθούν να μας κρατήσουν στο μαντρί μέσω ενός κάλπικου "πατριωτισμού". Ενός "πατριωτισμού" που καλλιεργούν κραυγάζοντας φοβικά συνθήματα και δημιουργώντας Γερμανούς (κυρίως) μπαμπούλες μέσω των καναλιών (που, εντελώς τυχαία, τους ανήκουν). Ε, συγνώμη, δεν θα πάρω. Όσο υποστήριξαν αυτοί τον Έλληνα καταναλωτή τόσα χρόνια με τα ευλογημένα από το κράτος καρτέλ τους τόσο θα υποστηρίξω και εγώ τα προϊόντα τους τώρα.
Αν θέλετε να κάνετε μποϋκοτάζ σε κάποιον για την σημερινή κατάσταση κάντε στο στους επιχειρηματίες που προμηθεύουν το κράτος από την μεταπολίτευση και μετά. Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και την Siemens σε αυτό έχει καλώς, αλλά στοιχηματίζω ότι το 99% από αυτούς δεν είναι Γερμανοί.

PopManiac
16-02-12, 19:24
Μετά το 35αχρόνο πάρτι που έκαναν στην πλάτη του εισοδήματός μας διάφοροι παρατρεχάμενοι της Πασοκονουδίας "επιχειρηματίες" τώρα προσπαθούν να μας κρατήσουν στο μαντρί μέσω ενός κάλπικου "πατριωτισμού". Ενός "πατριωτισμού" που καλλιεργούν κραυγάζοντας φοβικά συνθήματα και δημιουργώντας Γερμανούς (κυρίως) μπαμπούλες μέσω των καναλιών (που, εντελώς τυχαία, τους ανήκουν). Ε, συγνώμη, δεν θα πάρω. Όσο υποστήριξαν αυτοί τον Έλληνα καταναλωτή τόσα χρόνια με τα ευλογημένα από το κράτος καρτέλ τους τόσο θα υποστηρίξω και εγώ τα προϊόντα τους τώρα.
Αν θέλετε να κάνετε μποϋκοτάζ σε κάποιον για την σημερινή κατάσταση κάντε στο στους επιχειρηματίες που προμηθεύουν το κράτος από την μεταπολίτευση και μετά. Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και την Siemens σε αυτό έχει καλώς, αλλά στοιχηματίζω ότι το 99% από αυτούς δεν είναι Γερμανοί.

Tώρα να πω πως έχεις άδικο;;;

Δεν το λέω....:whistle:

chriszah
16-02-12, 21:07
Μου αρέσει που σας ενοχλούν τα γερμανικά προϊόντα και όχι οι παράλογες απαιτήσεις των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων, των μηχανικών, ούτε τα φακελάκια των γιατρών, ούτε οι καφετέριες που χρεώνουν ακόμα 3,5 ευρώ τον καφέ. Όχι ότι είναι κακό να στηρίζεις ελληνικά προϊόντα, αλλά να είναι η τιμή τους κοντά στα εισαγόμενα (5% παραπάνω το δικαιολογώ, κακώς βέβαια αλλά τεσπα)

WAntilles
16-02-12, 21:16
Αν ένα προϊόν, στην κατηγορία του, είναι το καλύτερο από κάθε άποψη -> ποιότητα, τιμή, value for money κλπ., φυσικά και θα το προτιμήσω, αγνοώντας κουλτουροαριστερούς γραφικούς εθνικοφρονισμούς και τσιτάτα.

sdikr
16-02-12, 21:19
Μου αρέσει που σας ενοχλούν τα γερμανικά προϊόντα και όχι οι παράλογες απαιτήσεις των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων, των μηχανικών, ούτε τα φακελάκια των γιατρών, ούτε οι καφετέριες που χρεώνουν ακόμα 3,5 ευρώ τον καφέ. Όχι ότι είναι κακό να στηρίζεις ελληνικά προϊόντα, αλλά να είναι η τιμή τους κοντά στα εισαγόμενα (5% παραπάνω το δικαιολογώ, κακώς βέβαια αλλά τεσπα)

καφετερία με 3,5 ευρώ;
που είναι ρε συ να τους στηρίξουμε!

Nozomi
17-02-12, 01:22
Κανονικά η (με κάθε μέσο) ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής είναι κάτι το αυτονόητο σε σοβαρές χώρες και όχι σε μπανανίες με συμπλέγματα κατωτερότητας (να θυμίσω ότι μέχρι πρόσφατα ήσουν ο μάγκας της παρέας αν κατανάλωνες εισαγόμενα "μουράτα" προϊόντα και σε κοιτάγαν σαν πτωχό αν αγόραζες ελληνικά), αλλά το κάλεσμα σε γενικό μποϋκοταζ, μπορεί να μας γυρίσει μπούμερανγκ.

Π.χ αν αυτοί κάνουν το ίδιο στις διακοπές τους, τότε να δείτε κλάμμα που έχει να πέσει σε πολλά τουριστικά μέρη που ζουν απ' τους Γερμανούς τουρίστες.

Κάτι μου λέει ότι έχουμε περισσότερο ανάγκη εμείς αυτούς, απ' ότι αυτοί εμάς....:whistle:

Rebel Scum
17-02-12, 02:56
Γενικά, και περισσότερο τελευταία, προσπαθώ να στηρίζω ελληνικά προϊόντα.

Προφανώς υπάρχουν και κριτήρια ποιότητας και τιμής που πρέπει να τηρούν σε κάποιο βαθμό αλλά γενικά κοιτάω ταμπέλες κτλ.

Για όσους θεωρούν το να στηρίζεις τα προϊόντα της χώρας σου είναι πατριωτικό, τσιτάτο, εθνικιστικό, αριστεριστικό να καλώ να δουν μπροστά από τη μύτη τους(ή να κάνουν μια αφαίρεση κάλου από τον εγκέφαλο τους) και να αναζητήσουν διάφορες καμπάνιες που γίνονται σε πολλές χώρες (αυτές που λιγουρεύονται συνεχώς.....στα λόγια) για την στήριξη της εγχώριας παραγωγής. Σε περιόδους μάλιστα που δεν τίθεται καν θέμα οικονομικής κρίσης και ανάγκης επιπλέον στήριξης του ντόπιου παραγωγού.

Μου βγαίνουν και άλλα να πω αλλά θα ξεφύγω.

Στο θέμα της ψηφοφορίας δεν πιστεύω στην "τιμωρία" των γερμανικών προϊόντων....πέρα του είμαστε αμελητέα ποσότητα ακόμα και σε συμβολικό επίπεδο δεν θεωρώ ότι κερδίζουμε κάτι απορρίπτοντας τα προϊόντα τους. Αντίθετα αν τα αγοράζουμε τους θυμίζουμε ποιοι είναι υπεύθυνοι για τα εμπορικά τους πλεονάσματα.

MNP-10
17-02-12, 03:04
Στο θέμα της ψηφοφορίας δεν πιστεύω στην "τιμωρία" των γερμανικών προϊόντων....πέρα του είμαστε αμελητέα ποσότητα ακόμα και σε συμβολικό επίπεδο δεν θεωρώ ότι κερδίζουμε κάτι απορρίπτοντας τα προϊόντα τους. Αντίθετα αν τα αγοράζουμε τους θυμίζουμε ποιοι είναι υπεύθυνοι για τα εμπορικά τους πλεονάσματα.

Δε φαινεται να βοηθαει ιδιαιτερα αυτη η υπενθυμιση... Σκεψου οτι απο εποχες Σημιτη και επειτα, το κρατος εχει ξοδεψει, στα πλαισια των δαπανων του, τοσα δισεκατομμυρια για γερμανικο εξοπλισμο, ειτε αφορα siemens, ειτε αμυντικες εταιρειες (πυρομαχικα, αρματα μαχης, υποβρυχια* κτλ) - και παλι η συμπεριφορα τους ειναι τραγικη.

* Πληρωσαμε 6 και πηραμε ...1 (που γερνει / ξεφλουδιζει).

Οσον αφορα τη ψηφοφορια ψηφισα οτι δεν εχω αλλαξει κατι στις καταναλωτικες μου συνηθειες (ουτως ή αλλως σπανια αγοραζα γερμανικα προϊοντα).

Rebel Scum
17-02-12, 03:28
Δε φαινεται να βοηθαει ιδιαιτερα αυτη η υπενθυμιση... Σκεψου οτι απο εποχες Σημιτη και επειτα, το κρατος εχει ξοδεψει, στα πλαισια των δαπανων του, τοσα δισεκατομμυρια για γερμανικο εξοπλισμο, ειτε αφορα siemens, ειτε αμυντικες εταιρειες (πυρομαχικα, αρματα μαχης, υποβρυχια* κτλ) - και παλι η συμπεριφορα τους ειναι τραγικη.

* Πληρωσαμε 6 και πηραμε ...1 (που γερνει / ξεφλουδιζει).

Οσον αφορα τη ψηφοφορια ψηφισα οτι δεν εχω αλλαξει κατι στις καταναλωτικες μου συνηθειες (ουτως ή αλλως σπανια αγοραζα γερμανικα προϊοντα).

Σίγουρα όπως συμπεριφέρονται μοιάζουν να ξεχνούν ότι οι εξαγωγές τους δεν γίνονται σε άλλο πλανήτη.

Αλλά όπως και να έχει θεωρώ ότι λόγω μεγέθους δεν πετυχαίνουμε κάτι οπότε ας το γυρίσουμε στο "φιλότιμο" κάποιων ίσως ακόμα ανθρώπων με όραμα και καθαρό μυαλό στη Γερμανία.

dhatz
17-02-12, 03:56
Χρόνια τώρα συνειδητά προσπαθώ να αγοράζω ελληνικά (στο βαθμό που είναι εφικτό) και από καταστήματα της γειτονιάς.

manicx
17-02-12, 12:11
Αγοράζω με γνώμονα τη τιμή και τη ποιότητα. Ότι συνδυάζει αυτά τα δύο το αγοράζω. Από που είναι δεν με ενδιαφέρει εκτός και αν είναι από κάπου όπου συντρέχουν κίνδυνοι υγείας (Ουκρανικά λάδια, ψαράκι Φουκουσίμας κλπ). Και δυστυχώς, πλην μερικών εξαιρέσεων, τα Ελληνικά προϊόντα είναι πανάκριβα καθώς τα καρτέλ και οι μεσάζοντες μας εμπαίζουν με την ανοχή του ανύπαρκτου κράτους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γάλα που το πληρώνουμε χρυσάφι. Αν είναι να αγοράζω Ελληνικά λόγω εθνικοφροσύνης και να στηρίζω όλα τα λαμόγια που μας αρμέγουν καθημερινά με τα καρτέλ τους (αλλά και με γλειψίματα στη κάθε κυβέρνηση για μισθούς πείνας), καλύτερα να γίνω Λαλάκης.

teodor_ch
17-02-12, 12:44
Χρόνια τώρα συνειδητά προσπαθώ να αγοράζω ελληνικά (στο βαθμό που είναι εφικτό) και από καταστήματα της γειτονιάς.

μία απ τα ίδια

όταν δεν υπάρχει όμως Ελληνικής καταγωγής προϊόν αγοράζω με τα υπόλοιπα κριτήρια ασχέτου χώρας προέλευσης

Παπι
17-02-12, 13:02
Σίγουρα όπως συμπεριφέρονται μοιάζουν να ξεχνούν ότι οι εξαγωγές τους δεν γίνονται σε άλλο πλανήτη.

Αντικειμενικα μιλωντας, την αρνητικη συμπεριφορα που εισπρατουμε ειναι απο μια συγκεκριμενη μεριδα του τυπου.

anon
17-02-12, 13:10
Kαλό θα ήταν όλοι να προσπαθήσουμε να μην αγοράζουμε γερμανικά προιόντα κατα το μέτρο του εφικτού. Ειδικά αυτοκίνητα. Ομως πόσο εύκολο ειναι αυτό; Σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία, όπου χιλιάδες "ελληνικές" επιχειρήσεις και διακριτικοί τίτλοι καθώς επίσης ακόμα και διεθνείς διακριτικοί τίτλοι ή άλλες επιχειρήσεις μπορεί να ανήκουν σε γερμανικά χέρια. Πχ ο "δικός μας" ΟΤΕ, που θεωρείται και η καλύτερη τηλεπικοινωνική επιλογή για ιντερνετ κλπ, είναι γερμανικός. Οπως επίσης cosmote, καταστήματα γερμανός (όνομα και πράμα πλέον). Σοκολάτες Παυλίδης κλπ ανήκουν σε άλλον κολλοσό, την Jacobs Suchard η οποία με την σειρά της ανήκει στην Kraft Foods (αμερικάνικη πολυεθνική).

Eπίσης θα συμφωνήσω ότι τα ελληνικά προιόντα πολλές φορές είναι παράλογα ακριβότερα, λόγω καρτέλ, αλλά και άλλων λόγων. Δεν μπορεί πχ το ρύζι να κοστίζει 2.5 ευρώ το κιλό, τα φασόλια γίγαντες στα 4 φεύγα, όταν το κρέας κοστίζει στα 8 €. Δεν στέκει παιδιά, με τίποτε. Δεν μπορεί ο έλληνας κτηνοτρόφος (φίλος μου) να πουλά το γάλα το κατσικίσιο στα 0,30 - 0,35 ευρώ το κιλό, και το κατσικίσιο τυρί ναναι στα 10 €/κιλό περίπου (θέλεις 4-5 κιλά γάλα για ένα κιλό φέτα).

teodor_ch
17-02-12, 13:14
Kαλό θα ήταν όλοι να προσπαθήσουμε να μην αγοράζουμε γερμανικά προιόντα κατα το μέτρο του εφικτού. Ειδικά αυτοκίνητα.

Μα γιατί αυτό?
Άντε να δεχτώ να ενισχύσουμε τους Ιταλούς ή τους Γάλλους.
Αλλά για ποιόν άλλο λόγο?

anon
17-02-12, 13:17
καταναλωτική συνείδηση.

Παπι
17-02-12, 13:30
καταναλωτική συνείδηση.

Αν ειχαμε απο αυτο, τοτε θα ειχε κλεισει το 80% της Ελληνικης αγορας

teodor_ch
17-02-12, 13:46
καταναλωτική συνείδηση.

ναι, οκ.
Για ποιόν λόγο?

Έτσι αόριστα που το λές θα έπρεπε να ζούμε στα βουνά τρώγοντας χόρτα και πίνοντας νερό απο ποτάμια/πηγάδια.
Συνείδηση προς τί?
Τα ζώα? -> καλλυντικά/φάρμακα
Την κρίση? -> προϊόντα πολυεθνικών, δάνεια, κλπ
κλπ κλπ

Tiven
17-02-12, 14:26
Αν ειχαμε απο αυτο, τοτε θα ειχε κλεισει το 80% της Ελληνικης αγορας

Μπα, δεν είναι χαζοί. Θα έβαζαν μυαλό... αλλά για να βάλουν εκείνοι πρέπει πρώτα να βάλουμε εμείς. :lol:

anon
17-02-12, 15:08
1. Δεν μίλησα για καθολικό μπουκοτάζ. Κατι τέτοιο δεν είναι εφικτό να γίνει.
2. Επίσης είπα το πολύ απλό, χιλιάδες εταιρίες, άλλες γνωστές άλλες όχι, είναι γερμανικών συμφερόντων, αν και ο διακριτικός τίτλος ή επωνυμία ή εδρα, προιδεάζουν για άλλα. πχ εαν θέλουμε να κάνουμε μπουκοτάζ στον ΟΤΕ, που ανήκει στην DT, θα πρέπει όλοι να φύγουν απο τον ΟΤΕ. Επίσης σε περιπτώσεις όπως πχ LIDL πληθώρα προιόντων είναι ελληνικά. Αρα δεν κερδίζουμε απαραίτητα με το να κάνουμε μπουκοτάζ αυθαίρετα.
3. Οσο για το θέμα καταναλωτική συνείδηση, κάτι που ελάχιστα έως καθόλου κατέχει ο Έλληνας, όπως το πάρει κανείς. Καταρχήν έχει να κάνει με τους οικονομικούς όρους, είτε σε εθνικό επίπεδο, ειτε απλά σε επίπεδο τιμών (πχ σπάσιμο του καρτέλ γάλακτος), κάτι που δεν γίνεται....

no_logo
17-02-12, 15:20
Εγώ πάντως με αυτους (http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6658:friktes-syllipseis-germanon-politon&catid=86:expolitiki&Itemid=268) τους ανθρωπους δεν εχω κανενα προβλημα και ουτε προκειται να ενισχυσω εθνικιστικες λογικες «πεθανε εργαζομενε της Γερμανιας, δεν αγοραζω τα προιοντα σου».
Ο αντιπαλος μας ειναι κοινος

KLG
17-02-12, 15:49
Εγώ πάντως με αυτους (http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6658:friktes-syllipseis-germanon-politon&catid=86:expolitiki&Itemid=268) τους ανθρωπους δεν εχω κανενα προβλημα και ουτε προκειται να ενισχυσω εθνικιστικες λογικες «πεθανε εργαζομενε της Γερμανιας, δεν αγοραζω τα προιοντα σου».
Ο αντιπαλος μας ειναι κοινος

Μην ξεχνας οτι οι Ευρωπαίοι (όσοι ερχονται απο πλουσιοτερες χωρες) επιλεγουν την Ελλαδα για διαφορετικους λόγους απο τους όποιους επιλέγουμε (οσοι την κάνουμε) το εξωτερικό. Ενω εμεις και οσοι μεταναστευουν απο φτωχοτερες σε πλουσιοτερες χωρες το κανουμε απο βιοπορισμό, αυτοι συνηθως εχουν καποια πραγματική αγαπη για τη χωρα που επιλέγουν ή / και τους ανθρώπους της.

Η παραπάνω ενεργεια των Γερμανών μεταναστών δεν με ξαφνιάζει καθόλου... θα με ξαφνιαζόμουν περισσότερο αν οι Γερμανοι της Γερμανίας (και οχι οι συνηθεις υποπτοι της ευρυτερης αριστεράς) εδειχναν κάποια αλληλεγγυη.. ακόμα και την πιο ευκολη μορφη αλληλεγγυης οπως μια θετική απαντηση σε μια τηλεφωνική ερευνα.

no_logo
17-02-12, 15:54
klg ένα μποικοτάζ ποιες απόψεις ενισχύει;
βάζει ναι ή όχι εμπόδια σε οποιαδήποτε αλληλεγγύη μπορεί να υπάρξει σε επίπεδο λαών;
Παρουσιάζει ναι ή όχι σαν σύμμαχο μου τον ΣΕΒιτη που πήγαινε στο χίλτον δίνοντας χαρτάκια με αιτήματα.
Η πολιτική της τρόικας εξυπηρετεί ναι ή όχι ΚΑΙ ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα;

manicx
17-02-12, 16:08
Το έγραψα και πιο πάνω. Οι κλαψούρηδες Έλληνες επιχειρηματίες ζητάγανε κατά κύριο λόγο μισθούς πείνας άσχετα τι μας παρουσίαζαν κάποιοι. Και δυστυχώς, η παραπληροφόρηση και στη Γερμανία είναι τέτοια, που μας παρουσιάζουν ως Γερμανοφάγους που περιμένουμε τον απλό Γερμανό να έρθει διακοπές για να τον φάμε ζωντανό. Εγώ σε τέτοια 'παιχνιδιάκια' δεν παίρνω μέρος.

WAntilles
17-02-12, 16:21
Για όσους θεωρούν το να στηρίζεις τα προϊόντα της χώρας σου είναι πατριωτικό, τσιτάτο, εθνικιστικό, αριστεριστικό...

Όταν είναι ακριβότερα, αποιοτικότερα, και δεν σέβονται τον πελάτη-καταναλωτή, σαφώς και είναι όλα τα παραπάνω.

Όταν δε ισχύουν τα παραπάνω, συν τοις άλλοις, είναι και βλακώδες (δεν αναφέρομαι σε σένα, αλλά γενικά).

KLG
17-02-12, 16:39
klg ένα μποικοτάζ ποιες απόψεις ενισχύει;
βάζει ναι ή όχι εμπόδια σε οποιαδήποτε αλληλεγγύη μπορεί να υπάρξει σε επίπεδο λαών;
Παρουσιάζει ναι ή όχι σαν σύμμαχο μου τον ΣΕΒιτη που πήγαινε στο χίλτον δίνοντας χαρτάκια με αιτήματα.
Η πολιτική της τρόικας εξυπηρετεί ναι ή όχι ΚΑΙ ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα;

To μποικοταζ απο εναν λαο που παει και στοκαρει το προιον που θα μποικοταρει την παραμονή του μποικοτάζ δεν μου λεει κατι. Το αποδέχομαι σαν δραση μονο απο λαους με οργανωμένο καταναλωτικό κινημα.

Όλα τα αλλα ειναι πιθηκισμοί ;)

@ ADSLgr.com All rights reserved.