Επιστροφή στο Forum : Προόβλημα με bitorrent...
Συγκέκριμένα με το torrentstorm. Ενώ πριν ένα μήνα περίπου η ταχύτητα του dl ήταν σε επίπεδα 35-40 περίπου, κατεβάζοντας ταυτόχρονα από πολλούς peers, τώρα είναι περίπου στα 10-15, και σπάνια πιάνει 20, ενώ οι peers που δίνουν είναι ελάχιστοι, παρόλο που υπάρχουν πολλοί με το αρχείο. Αρχικά νόμιζα ότι ήταν πρόβλημα της forthnet (384 σύνδεση), αλλά τώρα που έχουν φτιάξει κάπως οι ταχύτητες...
Δεν έχω κάνει καμμιά αλλαγή σε ρυθμίσεις κτλ. Καμιά ιδέα; Κάποιος άλλος με παρόμοιο πρόβλημα;
Γενικά, πόσες ports πρέπει να είναι ανοικτές για torrents;
Πες μας αν θελεις πρωτα πιο modem χρησημοποιεις και αν ειναι και router μηπως δεν εχεις κανει σωστα καποια ρυθμιση
Έχω το speedtouch 530, που είναι router. Είναι συνδεδεμένο στο PC μου μέσω USB, καθώς μέχρι να πάρω HUB έχω ένα δεύτερο PC συνδεδεμένο στην ethernet θύρα του modem. Το παράξενο είναι ότι δεν έκανα κάποια αλλαγή στις ρυθμίσεις του modem, τουλάχιστον εκούσια. Απλά, πριν από ένα μήνα περίπου έπεσαν οι ταχύτητες στα torrents. Δεν γνωρίζω και πολλά βέβαια από τις ρυθμίσεις στην σελίδα του modem, αλλά είχα ανοίξει 40 ports και κατέβαζα κανονικά...
Ισως σε καποια συγκεκριμενα αρχεια να μην δινει ο tracker πολυ bandwith.
Δοκιμασε να κατεβασεις και καποιο αλλο (μικρο) αρχειο απο τον συγκεκριμενο tracker ετσι ωστε να δεις αν οφειλεται σε αυτον.
Παντως σε καθε περιπτωση ανοιξε (αν δεν το εχεις ηδη κανει) τα ports 6881 μεχρι 6999.
ΟΚ, θα το δοκιμάσω. Μήπως υπάρχει τρόπος να ανοίξω μαζικά ports, και όχι ένα-ένα από τη σελίδα του modem; Μέσω telnet ίσως, και πως ακριβώς;
Ευχαριστώ για τη βοήθεια!
Δέν χρειάζεται να ανοίξεις όλα αυτά τα ports γιατί σε κάθε Port μπορούν να γίνουν πολλές συνδέσεις.
Δοκίμασε να ανοίξεις 4-5 ports στο NAPT για αρχή πχ 6881-6885 και μετά βλέπεις.
Το θεωρώ ανώφελο και μαλακ*α να ανοίξεις ~120 ports (6881-6999) για να δουλέψει καλύτερα το bittorent.
Εγώ παλιότερα που χρησιμοποίησα torrent είχα ανοίξει 4 ports και συνδεόμουν με 40+ peers με συνδέσεις που γινόταν μόνο στα 3 πρώτα ports ενώ το 4 έμενε ανεκμετάλευτο.
Και το winmx χρησιμοποιεί μόνο δύο ports και μπορείς να κάνεις όσες συνδέσεις θέλεις.
@ ADSLgr.com All rights reserved.