Επιστροφή στο Forum : Δορυφορική μετάδοση F1 2012 από το Sky UK.
George_Prix
19-02-12, 13:55
Οπως οι περισσοτεροι απο εμας ηδη ξερουμε, φετος χαλασε η εξαιρετικη συνταγη των τελευταιων ετων. Η μεταδοση της F1, δεν θα ειναι πλεον αποκλειστικα στην ελευθερη συχνοτητα του BBC.
Φετος οι μισοι αγωνες θα μεταδιδονται στο Sky, το οποιο καναλι δυστυχως ειναι συνδρομητικο.
Ξερει κανενας τη συχνοτητα στην οποια θα μεταδιδεται η F1 ?
Αν θα ειναι μονο σε HD ή και σε κανονικη αναλυση ?
Αν θα εχουν αλλα καναλια με την onboard μεταδοση, τις θεσεις των μονοθεσιων μεσω GPS, κτλ (οπως ειχε το BBC) ?
Ποιοι θα ειναι οι παρουσιαστες ?
'Η οτιδηποτε αλλο σχετικο με τη μεταδοση σε χωρες εκτος Αγγλιας !
σε HotBird δεν μπορουμε να δουμε Φ1? πρεπει να βαλουμε και αλλο πιατο/lnb?
George_Prix
19-02-12, 16:58
σε HotBird δεν μπορουμε να δουμε Φ1? πρεπει να βαλουμε και αλλο πιατο/lnb?
Απο οσο ξερω δεν εχει τιποτα ο HotBird.
Και κατα την αποψη μου, το θεμα δεν ειναι να βλεπω τιποτα Ιταλικα και Γερμανικα χωρις να καταλαβαινω τι λενε, ισα ισα για να γλιτωσω τον Πουρναρακη.
Το θεμα ειναι να δουμε μεταδοση στα Αγγλικα, που καταλαβαινουμε τι λενε κιολας !
Είναι μια καλή ερώτηση...
George_Prix
20-02-12, 09:14
BBC και Sky ειναι στον Astra 28.2 E
Οποτε σε αυτο το δορυφορο παιζουμε παλι...
Για να ξεκινήσω από τα βασικά, έχω 2 ερωτήσεις:
1) Ξέρει κανείς αν θα το δείξει το RTL; Να εξασφαλίσουμε τουλάχιστον ότι θα μπορούμε να δούμε τον αγώνα έστω και σε γλώσσα που δεν καταλαβαίνουμε.
2) Στον ΟΤΕ μπορείς να κάνεις πλέον δορυφορική συνδρομή ή μόνο μέσω conex ?
1) Αυτό δεν το ξέρω, αλλά μάλλον ναι.
2) Και με τους δύο τρόπους.
Και εγω ειμαι στην αναζητηση.
Αυτην την στιγμη πιανω μονο τον Hotbird, αλλα με βλεπω να παιρνω μεγαλυτερο πιατο για να μπορεσω να πιασω και τον Astra 28.2 E.
George_Prix
20-02-12, 12:14
...Ξέρει κανείς αν θα το δείξει το RTL; Να εξασφαλίσουμε τουλάχιστον ότι θα μπορούμε να δούμε τον αγώνα έστω και σε γλώσσα που δεν καταλαβαίνουμε...
Εχω την εντυπωση οτι το RTL τα δειχνει. Αν και τα τελευταια 2 χρονια δεν ασχοληθηκα καθολου με δαυτους. Τα Γερμανικα κανουν κακο στα αυτια μου και στην ψυχικη μου ηρεμια :p
Μια ακομα εναλλακτικη, ειναι το Sport1 (τεως DSF). Και αυτοι τα δειχνανε ολα (μεχρι πριν 1-2 χρονια τουλαχιστον) και μαλιστα σε ελευθερη μεταδοση.
Γιατί, τι κακό έχει ο Πουρναράκης, ε; Ε άκαρδοι! :p
George_Prix
20-02-12, 12:20
Και ειμαι στην αναζητηση.
Αυτην την στιγμη πιανω μονο τον Hotbird, αλλα με βλεπω να παιρνε μεγαλυτερο πιατο για να μπορεσω να πιασω και τον Astra 28.2 E.
Δεν εχω ιδεα για το τι θα κανει το Sky. Αλλα ακομα και για τους μισους αγωνες που θα δειχνει το BBC, αξιζει με 1000 να στοχευσεις στις 28.2°E !!!
Με ίδιο πιάτο μπορείς να πιάσεις hotbird και Astra 28.2? Ρωτάω γιατί νομίζω ότι θέλω 2ο πιάτο.
Αυτή τη στιγμή πιάνω Hotbird & Astra 19
George_Prix
20-02-12, 13:01
Με ίδιο πιάτο μπορείς να πιάσεις hotbird και Astra 28.2? Ρωτάω γιατί νομίζω ότι θέλω 2ο πιάτο.
Αυτή τη στιγμή πιάνω Hotbird & Astra 19
Μερικοι λενε οτι γινεται ταυτοχρονη ληψη με το ιδιο πιατο (αλλα μεγαλουτσικο, πανω απο 1.30m). Εγω δε θα το ρισκαριζα.
Αλλα αν εχεις το πιατακι 60cm που δινει η Nova, ξεχασε το...
Και με 80-90εκ πιάτο μια χαρά πιάνεις με 2 LNB. 1.30 είναι υπερβολή.
Εκτός από το γερμανικό RTL, ίσως υπάρχει ελεύθερη μετάδοση της F1 και από την ελβετική εκδοχή του TF1 από τον Eurobird 9A. Μεταδίδει το ίδιο πρόγραμμα με τη γαλλική έκδοση (διαφορετικές διαφημίσεις), δεν ξέρω αν κάνει εξαιρέσεις σε τέτοιες μεταδόσεις...
Γιατί,δεν σας αρέσει η ελληνική μετάδοση;:twisted:
George_Prix
20-02-12, 13:24
Και με 80-90εκ πιάτο μια χαρά πιάνεις με 2 LNB. 1.30 είναι υπερβολή.
Το εχεις δοκιμασει ή υποθετεις ?
Παιζει καλα σε τιποτα κακοκαιριες ?
Γιατι δε μιλαμε για ληψη Hotbird 13°/Astra 19.2° με 6.2° διαφορα.
Μιλαμε για Hotbird 13°/Astra 28.2° με 15.2° διαφορα.
Το εχεις δοκιμασει ή υποθετεις ?
Παιζει καλα σε τιποτα κακοκαιριες ?
Γιατι δε μιλαμε για ληψη Hotbird 13°/Astra 19.2° με 6.2° διαφορα.
Μιλαμε για Hotbird 13°/Astra 28.2° με 15.2° διαφορα.
Ωχ, sorry, δεν πρόσεξα ότι έγραψες για 28.2°. Δύσκολο, σίγουρα πάνω από 1μ (εξαρτάται και την περιοχή της Ελλάδας) και κεντραρισμένος ο Astra με παράπλευρα Hotbird λογικά. Γνωστός μου πάντως έβαλε 2ο πιάτο για 28.2° για να έχει καλή λήψη.
Εγώ πάντως έχω 1.20 ή 1.40 (δεν θυμάμαι ακριβώς) και ο τεχνικός που είχα μιλήσει πέρυσι μου είπε ότι θέλει 2ο πιάτο.
Περυσι , το RTL εδειχνε κανονικα αγωνα και δοκιμαστικα.
Εγω δεν εχω μεγαλο προβλημα με την γλωσσα (γερμανικα), αλλα πιο πολυ με το ποσες διαφημισεις εβαζαν!
Τυφλα να ειχε ο Alpha!
Σκεφτομαι οπως και να εχει την επιλογη του BBC λογω των δημοσιογραφων και της αψογης μεταδοσης.
Με ένα wave frontier T-90 μια χαρά πιάνω τις συχνότητες του bbc & του sky uk (όχι όμως και όλες).
Επειδή η συνδρομή του sky είναι αλμυρή στην Ελλάδα, προσανατολίζομαι σε αγορά του πακέτου του ΟΤΕ, έτσι ώστε ότι δεν δείχνει το bbc, να το βλέπω από τον ΟΤΕ.
Rebel Scum
20-02-12, 21:21
Γιατί 2ο πιάτο ρε παιδιά και όχι ένα μοτέρ που θα στρέφει ανάλογα το πιάτο;
Ρε παιδιά, επειδή μ ενδιαφέρει και εμένα το θέμα Sky, ρώτησα για Κύπρο και μου είπανε ότι για να πιάνω 24/7 τον Astra χρειάζεται πιάτο 4m! Γίνεται και με πιο μικρό πιάτο απλά δεν θα έχω 24/7 σήμα. Από τιμές μου είπανε από 800-1200 ευρώ για το πιάτο, λεφτά που δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να δώσω. Τι εναλλακτικές έχω; Υπάρχει περίπτωση να βλέπω μέσω web player ή δεν έχουν; Δεδομένου ότι θα πληρώνω για αγγλικό ip. Να σημηειώσω ότι τώρα είμαι στον Hotbird με ένα πιάτο 1,2μ
Γιατί 2ο πιάτο ρε παιδιά και όχι ένα μοτέρ που θα στρέφει ανάλογα το πιάτο;
Αν το έχεις σε ταράτσα σε σημείο όπου μπορεί να περιστρέφεται, όλα καλά με μοτέρ. Αν όμως είναι σε σημείο όπου δεν γυρνάει τότε δεν έχεις επιλογή άλλη από το να βάλεις νέο πιάτο. Επειδή πολλοί έχουν το πιάτο παραπλεύρως με τοίχο από πίσω, σε αυτή τη περίπτωση είναι δύσκολη η περιστροφή ειδικά αν μιλάμε για μεγάλο πιάτο. Περιστροφή είναι ιδανική αν το έχεις ελεύθερο στο σπιτάκι της ταράτσας.
Γνωρίζει κανείς αν το connex θα το δείξει στα απλό πακέτο (15€) ή σε αυτό με τα αθλητικά (20€) ?
Wαve frontier, η απόλυτη (φθην'ότερη) λύση.
Wαve frontier, η απόλυτη (φθην'ότερη) λύση.
Την τούτο πάλι ? :)
George_Prix
24-02-12, 14:41
Ευχαριστω τη συντονιστικη ομαδα για το ξεκλειδωμα του θεματος !
Πολλα μελη που δεν αντεχουν τον Πουρναρακη και που θελουν να ακουσουν μερικα σωστα πραγματα ψαχνουν για εναλλακτικες.
Οποιος εχει τιποτα νεα για τη μεταδοση του Sky, ας βαλει κανενα χερακι.
Και παρακαλω ΜΕΓΑΛΗ προσοχη οσον αφορα τις πιθανες λυσεις λυσεις για την παρακολουθηση του κωδικοποιημενου προγραμματος ! Μην προκαλουμε την τυχη μας ;)
@ ADSLgr.com All rights reserved.