Επιστροφή στο Forum : Προθεσμιακες καταθεσεις
Αυτο το καιρο καποιες τραπεζες δινουν καλα επιτοκια(εως 7%), να βαλω λετε 6μηνη ή 12μηνη?
Και αλλη μια ερωτηση, η μηνιαια διαθεση και κεφαλαιοποιηση των τοκων στην ιδια προθεσμιακη, απο ποιο τυπο βγαινει για να υπολογιστει?
Έξω για να μη μείνεις και εσύ με το ... στο χέρι όπως εγώ. Και ας μην έχουν επιτόκια. Τουλάχιστον δε θα σου τα κλέψουν.
Τί εννοείς, τί και πώς σου κλέψανε; Εξήγησέ μας.
Αυτο το καιρο καποιες τραπεζες δινουν καλα επιτοκια(εως 7%), να βαλω λετε 6μηνη ή 12μηνη?
Και αλλη μια ερωτηση, η μηνιαια διαθεση και κεφαλαιοποιηση των τοκων στην ιδια προθεσμιακη, απο ποιο τυπο βγαινει για να υπολογιστει?
Ειναι εμφανες πια το προβλημα ελλειψης μετρητων και γιαυτο βλεπουμε αυτα τα επιτοκια τον τελευταιο καιρο.....αφου ολοι τα εχουν σηκωσει και ή τα εχουν βγαλει εξωτερικο με σχεδον μηδενικο επιτοκιο αλλα μεγαλη ασφαλεια, ή τα εχουν τσιμεντωσει κατω απο καμια ελια - καρυδια - αμυγδαλια στο χωραφι τους!!!! (μην γελας....)
Ειναι καθαρα δικο σου το ρισκο τι θα κανεις τα χρηματα σου και ποιο ποσοστο των χρηματων σου θα κλεισεις σε προθεσμιακη! (ΠΟΤΕ ΟΛΑ)
Προσωπικα ΠΑΝΤΑ απεφευγα τις 6μηνες και 12μηνες προθεσμιες, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΩΡΑ που δεν ξερεις τι ξημερωνει!!! Μπορεις να τα κλεισεις με 5% και μετα απο 3 μηνες να δεις το ποσοστο του επιτοκιου της αγορας να αυξανεται κατα πολυ!
Αυτο που πρεπει να κανεις/κανουμε ειναι να αποφασισουμε μεταξυ ασφαλειας των χρηματων μας και αποδοσης! Κ συνηθως αυτα τα δυο δεν συνδιαζονται!!!
Οσο αναφορα το δευτερο σκελος της ερωτησης σου, υπαρχει καποιος τυπος εχεις δικιο αλλα ειμαι απροετοιμαστος τωρα και δεν τον εχω ευκαιρο..........."μπακαλιζε" ομως μπορεις να υπολογισεις την ολικη αποδοση της προθεσμιακης και διαιρωντας το ποσο που θα βρεις με τους μηνες θα δεις κ την μηνιαια αποδοση, μπακαλικος τροπος οπως σου ειπα αλλα περνεις μια εικονα!
φιλικα
Κάλιο 5 και στο χέρι παρά 10 και καρτέρι.
και αν δεν το κατάλαβες
Οπου ακούς πολλά κεράσια μικρο καλάθι πάρε
Τα ξεχάσατε με το Χρηματιστήριο?
Προτεινω ταχυδρομικο ταμιευτηριο και 3 μηνο με 20.000€ min δινει 5%
http://www.tsig.gr/banks/fixed-deposits?bank=&telestis=%CE%AD%CF%89%CF%82+selected%3D&duration=3+%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CE%B5%CF%82&minimum=20000
Φρονω οτι για την επομενη 3μηνια o κινδυνος ειναι μικροτερος ... απο το καλοκαιρι και μετα και τα νεα μετρα κανενας δεν μπορει να ξερει ....
Ανεβαίνω EXTRA
3 και 6 μηνών
Ανεβείτε μαζί μας!
Επωφεληθείτε από την απόλυτη ευελιξία και τη σίγουρη απόδοση που προσφέρει η πλήρης και ολοκληρωμένη γκάμα ευέλικτων προθεσμιακών και ιδιαίτερα ανταγωνιστικών λογαριασμών «Ανεβαίνω EXTRA» 3 και 6 μηνών. Με εξασφαλισμένο επιτόκιο που ξεκινάει από 4,00% και φτάνει έως και 7,00%, οι μηνιαίες προθεσμιακές καταθέσεις εγγυώνται υψηλές αποδόσεις, ενώ παράλληλα σας αφήνουν την ελευθερία να διακόψετε το πρόγραμμα όποτε εσείς επιθυμείτε.
Εμείς δεσμευόμαστε… εσείς όχι!ΜΗΝΕΣ ΑΝΕΒΑΙΝΩ
EXTRA 3Μ ΑΝΕΒΑΙΝΩ
EXTRA 6Μ
1 4,00% 4,00%
2 5,00% 4,25%
3 6,00% 4,50%
4 4,75%
5 6,00%
6 7,00%
Πλεονεκτήματα:
Ιδιαίτερα ανταγωνιστικά επιτόκια
Ευελιξία λόγω ποικιλίας επιλογής διάρκειας
Ελάχιστο ποσό αρχικής κατάθεσης €20.000
Δυνατότητα πρόωρης ολικής εξόφλησης χωρίς ποινή και
Δυνατότητα πρόωρης μερικής εξόφλησης χωρίς ποινή αρκεί το ποσό που μένει να είναι τουλάχιστον το εκάστοτε ελάχιστο της αρχικής κατάθεσης
Μηνιαία κλιμάκωση επιτοκίων και πολύ υψηλά επιτόκια τους τελευταίους μήνες
Ο μηνιαίος τόκος κατατίθεται αυτόματα σε έντοκο λογαριασμό του πελάτη.
Εξυπηρέτηση από μεγάλο δίκτυο:
Προτεινω ταχυδρομικο ταμιευτηριο και 3 μηνο με 20.000€ min δινει 5%
http://www.tsig.gr/banks/fixed-deposits?bank=&telestis=%CE%AD%CF%89%CF%82+selected%3D&duration=3+%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CE%B5%CF%82&minimum=20000
Φρονω οτι για την επομενη 3μηνια o κινδυνος ειναι μικροτερος ... απο το καλοκαιρι και μετα και τα νεα μετρα κανενας δεν μπορει να ξερει ....
Δεν θελω να κανω αντιπαραθεση, απλα καταθετω την αποψη μου κ τιποτα παραπανω!
θα ηθελα λοιπον να σου θυμησω οτι ΤΤ εχει το μεγαλυτερο ποσοστο κρατικων ομολογων απο καθε αλλη ελληνικη τραπεζα αρα εφαγε κ το μεγαλυτερο κουρεμα αρα εχει κ το μεγαλυτερο προβλημα στο αποθεματικο του.......Ειναι απολυτα λογικο λοιπον να δωσει μεγαλυτερα επιτοκια απο τον ανταγωνισμο για να τραβηξει το ενδιαφερον κ να προσελκυσει πελατες!!!!!!
οπως ειπαμε κ πριν ο καθενας ειναι υπευθυνος για τις επιλογες του!
υγ. προσωπικα οτι ειχα στο ΤΤ το εχω σηκωσει εδω κ πολυ καιρο ! :whistle::whistle::whistle:
φιλικα
Ρε παίδες, δεν βαρεθήκαμε να λέμε διαρκώς για χασούρα χρημάτων; Και ειλικρινά θα ήθελα ένα παράδειγμα έστω και παλιό όπου έχασε κάποιος κατάθεση σε δυτική χώρα (και αφού είμαστε στην Ευρωζώνη θεωρούμαστε δυτική). Ούτε καν στην Αργεντινή δεν χάθηκαν καταθέσεις. Σε καμία από τις σοβαρές τράπεζες (και πιθανόν και από τις ψιλο-άγνωστες) δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις κανενός και έχουμε τουλάχιστον καμιά δεκαριά μεγάλες ζωή να έχουν να μας τα τρώνε.
Τώρα για το αρχικό ερώτημα, κρατάς ένα πρωινό να το αφιερώσεις σε αυτή τη δουλειά, κάνεις μια γύρα τις τράπεζες ρωτώντας επιτόκια, όρους πρόωρου σπασίματος της προθεσμιακής (να μη χάνεις κεφάλαιο δηλαδή και ή δυνατόν να μην χάνεις τόκους), αξιολογείς εφόσον σε ενδιαφέρει και σε νοιάζει και έχεις και άλλες δουλειές τη συνολική συνεργασία-εξυπηρέτηση και αποφασίζεις.
Αν σε ενδιαφέρει μόνο το επιτόκιο και τίποτα άλλο, είναι λογικό το πιο μεγάλο να το βρεις στις πιο μικρές και στις συνεταιριστικές.
Έξω για να μη μείνεις και εσύ με το ... στο χέρι όπως εγώ. Και ας μην έχουν επιτόκια. Τουλάχιστον δε θα σου τα κλέψουν.
Δηλαδη εσενα σου τα εκλεψαν? Ποια τραπεζα?...
Ειναι εμφανες πια το προβλημα ελλειψης μετρητων και γιαυτο βλεπουμε αυτα τα επιτοκια τον τελευταιο καιρο.....
Σιγα τα επιτοκια, πριν 15 χρονια το απλο ταμιευτηριο ειχε 16%.
Προσωπικα ΠΑΝΤΑ απεφευγα τις 6μηνες και 12μηνες προθεσμιες, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΩΡΑ που δεν ξερεις τι ξημερωνει!!! Μπορεις να τα κλεισεις με 5% και μετα απο 3 μηνες να δεις το ποσοστο του επιτοκιου της αγορας να αυξανεται κατα πολυ!
Αν ειναι να συμβει κατι, τοτε ειτε με 6μηνη ειτε με 12μηνη ειτε με 3μηνη θα τη πατησουμε ετσι κ αλλιως, σωστα?
Προσεχως, λογικα τα επιτοκια θα πεσουν.
Σιγα τα επιτοκια, πριν 15 χρονια το απλο ταμιευτηριο ειχε 16%.Μάλλον πρέπει να είμαι μεγαλύτερος από εσένα, γιατί εγώ θυμάμαι και 25% επιτόκια. Αυτό από μόνο του, όμως, δεν λέει απολύτως τίποτα, τα επιτόκια πρέπει να τα δεις σε σύγκριση με τον πληθωρισμό την ίδα περίοδο. Τότε που λες, που το απλό ταμιευτήριο έδινε 16%, ο πληθωρισμός έτρεχε με 20% (ενώ τώρα το 5% είναι λίγο πάνω από τον πληθωρισμό). Πλην όμως, τότε (α) δεν υπήρχε τόσο μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας στις τράπεζες, (β) ο περισσότερος κόσμος δεν καταλάβαινε τη σχέση μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και πληθωρισμού (με δύο κρατικά κανάλια και προ internet) και το διψήφιο επιτόκιο έκανε μπούγιο, και (γ) ήταν πολύ πιο δύσκολο να βγάλει λεφτά έξω κάποιος. Τώρα οι τράπεζες λειτουργούν σε πολύ δυσμενέστερο περιβάλλον.
Αυτο που θυμαμαι ειναι οτι το 1994 το επιτοκιο του απλου ταμιευτηριου ειχε 17%. Κατοπιν αρχισε να πεφτει διαρκως. Επισης υπηρξε μια πολυ συντομη περιοδος οπου υπηρξαν υψηλοτατα επιτοκια οπως το 25 που ανεφερες, αλλα για τις προθεσμιακες. Σημερα το απλο ταμιευτηριο εχει καπου 0,20... Οι προθεσμιακες ειχαν να πανε στο 6-7 αρκετο καιρο.
Φυσικα ειναι αστειo να λεμε οτι τοτε ειχαμε μεγαλo πληθωρισμο ενω σημερα ειναι μικρος και ολα ειναι ok:lol: Χειροτερα απο σημερα δεν υπηρξε ποτε.
Επισης υπηρξε μια πολυ συντομη περιοδος οπου υπηρξαν υψηλοτατα επιτοκια οπως το 25 που ανεφερες, αλλα για τις προθεσμιακες.Εγώ μιλάω για τη δεκαετία του '80, που φαντάζομαι ότι δεν θα θυμάσαι.
Φυσικα ειναι αστειo να λεμε οτι τοτε ειχαμε μεγαλo πληθωρισμο ενω σημερα ειναι μικρος και ολα ειναι ok:lol: Χειροτερα απο σημερα δεν υπηρξε ποτε.Δεν είπε κανείς ότι όλα είναι OK επειδή έχουμε χαμηλότερα επιτόκια. Απλά μιλάγαμε για επιτόκια. Τα οποία σημερινά επιτόκια, παρεμπιπτόντως, είναι πλασματικά για την Ελληνική οικονομία, αλλά υπαγορεύονται λόγω του κοινού νομίσματος.
Aπο 80 προσωπικα δε θυμαμαι τιποτα αλλα ακουω οτι υπηρχε μια ευμαρεια(που αργοτερα αποδειχτηκε πλασματικη) και το χρημα ερεε αβερτα...
Υποτιθεται οτι οι τραπεζες αρχισαν να κατεβαζουν τα επιτοκια καταθεσεων επειδη η οικονομια μας πηγαινε καλα. Τελικα ναι, παρα πολυ καλα πηγαινε:rofl: Αρκει να σκεφτεις οτι το 1992 ο βασικος ηταν 140.000δρχ. και σημερα ειναι 480€ με τις τιμες στα υψη!
Eν τω μεταξυ η zougla γραφει οτι η Αχαϊκη(ειναι απ αυτες που δινουν υψηλο) βαραει κανονι.
http://www.zougla.gr/greece/article/ston-aera-xiliades-mikroependites
Καταλαβαίνεις βέβαια ότι η ρευστοποίηση μεριδίων (που είναι για τους συνεταιρισμούς κάτι σαν τις μετοχές για τις εταιρίες) δεν έχει καμία σχέση με τις καταθέσεις ιδιωτών ενώ σίγουρα διέπονται από κανόνες και διαδικασίες, που εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να ξέρω λεπτομερώς.
Πάντως αναφορικά με την πτώση των επιτοκίων, τις δεκαετίες 80-90 τα επιτόκια έπεσαν καθώς δενόμασταν στο άρμα της ευρωζώνης, διότι οι τράπεζες μπορούσαν να δανείζονται με επιτόκια κοντά σε αυτό άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών, επομένως δεν είχαν λόγο να δίνουν επιτόκια καταθέσεων (όπως αντίστοιχα για να είμαστε ακριβοδίκαιοι μειώθηκαν αισθητά και τα επιτόκια χορηγήσεων). Στο μέτρο λοιπόν που το επιτόκιο που σε δανείζει κάποιος, αντανακλά τον κίνδυνο άρα είναι αντίστροφο της υγείας της οικονομίας, η μείωση των επιτοκίων έδειχνε μια βελτιωμένη οικονομία - βέβαια εμείς ως λαός της υπερβολής, υπερ-δανειστήκαμε και αυτό μας γύρισε μπούμεραγκ αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.
Αυτο που θυμαμαι ειναι οτι το 1994 το επιτοκιο του απλου ταμιευτηριου ειχε 17%. Κατοπιν αρχισε να πεφτει διαρκως. Επισης υπηρξε μια πολυ συντομη περιοδος οπου υπηρξαν υψηλοτατα επιτοκια οπως το 25 που ανεφερες, αλλα για τις προθεσμιακες. Σημερα το απλο ταμιευτηριο εχει καπου 0,20... Οι προθεσμιακες ειχαν να πανε στο 6-7 αρκετο καιρο.
Φυσικα ειναι αστειo να λεμε οτι τοτε ειχαμε μεγαλo πληθωρισμο ενω σημερα ειναι μικρος και ολα ειναι ok:lol: Χειροτερα απο σημερα δεν υπηρξε ποτε.
ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ !!!!
Σαφεστατα κ θυμοσαστε πολυ καλα για τα 15% και για τα 25% των επιτοκιων, τα θυμαμαι κ εγω κ πολυ καλα μαλιστα! Μονο που απο τοτε μεχρι σημερα υπαρχει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα..... Τοτε ειχαμε εθνικο νομισμα, ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ στις τσεπες μας, με οτι κακο/καλο συνεπαγεται αυτο!!!!!!!!
........Auto merged post: marios79 πρόσθεσε 15 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Σιγα τα επιτοκια, πριν 15 χρονια το απλο ταμιευτηριο ειχε 16%.
εκανα γενικη αναφορα, εχεις δικιο για παλιοτερα υψηλα επιτοκια αλλα τοτε ειχαμε ΔΡΑΧΜΗ (Εθνικο Νομισμα)......Η Τραπεζα της Ελλαδος οριζε τα επιτοκια αναλογα με της αναγκες της!
Σημερα στις τσεπες μας εχουμε συναλλαγμα......(λιγοι το εχουν σκεφτοι ετσι, αλλα δυστυχως ετσι ειναι!!!!) Το επιτοκιο οριζεται απο την ευρωπαικη Κεντρικη Τραπεζα και οι δικες μας τραπεζες "παιζουν" με το δικο τους κερδος κ γιαυτο βλεπεις τις μερικες μοναδες διαφορα πανω-κατω! Οταν λοιπον μια καταθεση (οχι προνομιακη, γιατι δεν εχω ακομα ενημερωση) στην γερμανια εχει επιτοκια 0,25%....τοτε σιγουρα το 7% ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ επιτοκιο!
Αν ειναι να συμβει κατι, τοτε ειτε με 6μηνη ειτε με 12μηνη ειτε με 3μηνη θα τη πατησουμε ετσι κ αλλιως, σωστα?
Προσεχως, λογικα τα επιτοκια θα πεσουν.
Κατα πασα πιθανοτητα η λεγομενη "μαριδα" ή μικροκαταθετες,ΝΑΙ αν γινει μαλακια θα την πατησουμε, απλα με μικρες χρονικα προθεσμιακες μπορουμε να ειμαστε πιο ευελικτοι χωρις να εχουμε απωλεια τοκων!
Απωλεια τοκων (του κερδους μας δηλαδη) θα συμβει οταν για παραδειγμα βλεπεις ή πληροφορησε (δυσκολο το βλεπω) οτι στραβωνει πολυ το κλιμα κ αποφασιζεις να παρεις το χρημα σπιτι σου (οπως ήδη εχει κανει η μιση ελλαδα ή να το στειλεις στο εξωτερικο υπο την μορφη καταθεσης ή υπο την μορφη επενδυσης ;))
Ουσιαστικα το μονο που κερδιζεις με τις "μικρες" προθεσμιακες ειναι ευελιξια και οσο κ αν σου φαινεται απλο, κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι πολυ σημαντικο στις ημερες που διανυουμε !
......
Eν τω μεταξυ η zougla γραφει οτι η Αχαϊκη(ειναι απ αυτες που δινουν υψηλο) βαραει κανονι.
http://www.zougla.gr/greece/article/ston-aera-xiliades-mikroependites
Καταλαβαίνεις βέβαια ότι η ρευστοποίηση μεριδίων (που είναι για τους συνεταιρισμούς κάτι σαν τις μετοχές για τις εταιρίες) δεν έχει καμία σχέση με τις καταθέσεις ιδιωτών ενώ σίγουρα διέπονται από κανόνες και διαδικασίες, που εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να ξέρω λεπτομερώς.
.....
Κατέρρευσαν 3 συνεταιριστικές τράπεζες
(Αχαϊκή Συν.Π.Ε., Λαμίας Συν.Π.Ε., Λέσβου-Λήμνου Συν.Π.Ε).
Οι τράπεζες αυτές τίθενται σε ειδική εκκαθάριση.
http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=4602717&postcount=12495
Κατέρρευσαν 3 συνεταιριστικές τράπεζες
(Αχαϊκή Συν.Π.Ε., Λαμίας Συν.Π.Ε., Λέσβου-Λήμνου Συν.Π.Ε).
Οι τράπεζες αυτές τίθενται σε ειδική εκκαθάριση.
http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=4602717&postcount=12495
Σε ευχαριστω πολυ opener για το ποστ που εκανες γιατι καποιος φιλος νωριτερα αναφερει οτι κινδυνολογουμε χωρις λογο.......
Προσωπικη εκτιμηση οτι οι συνεταιριστικες θελουν ιδιαιτερη προσοχη!
υγ. Σε συνεταιριστικη τραπεζα εχω βρει κ το καλυτερο επιτοκιο της αγορας σε προθεσμια!!!
1.Για την κινδυνολογία μίλησα για τις μεγάλες και επιφυλακτικά για τις μικρές. Όχι συνεταιριστικές.
2.Για τις συνεταιριστικές είπα απλά ότι άλλο το μετοχικό-συνεταιριστικό κεφάλαιο και άλλο οι αποταμιεύσεις ενός καταθέτη.
Τέλως πάντων, εγώ σταματώ γιατί απλά δεν βγάζουμε συνεννόηση. Είτε εγώ κάτι δεν λέω καλά, είτε κάτι άλλο.Anyway.
Σε 3 συνεταιριστικες τραπεζες μπηκε λουκετο. Εκτος απο συνεταιρους υπηρχαν και καταθετες με προθεσμιακες. Τι θα γινει με αυτους τους ανθρωπους? Θα τους αποζημωσειτο κρατος εως 100000€ οπως ελεγε? Πότε?...
Επισης αν καποιος ειχε ποσο μεγαλυτερο των 100.000 σε προθεσμιακη καταθεση θα μεταφερθει (και συνεπως θα αποζημειωθει για) το συνολο των καταθεσεων του;
*καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολο να εχει κανεις ενημερωση ακριβη και αμεση αλλα ειναι πολλοι ανθρωποι που αυτη τη στιγμη αγωνιουν.. Καθε πληροφορια (κατα το δυνατον εγγυρη) ειναι ευπροσδεκτη.
Φιλος γιατρος που ειχε αρκετα πανω απο 100.000 σε προθεσμια στην Αχαικη η ενημερωση που εχει (σιγουρα ανεπισημα) ειναι οτι θα αποζημιωθουν κατα το 50%.....
η πληροφορια μεταφερεται με καθε επιφυλαξη!
http://www.pelop.gr/?page=article&docid=22364
με συνεχη ενημερωση πατρινη εφημεριδα
Πάντως αν και οι ψύχραιμοι το λέγαμε ότι δεν χάνονται οι καταθέσεις, τις καταθέσεις των 3 συνεταιριστικών τις πήρε η Εθνική και οι καταθέτες απλά αλλάζουν τράπεζα.
Για τους μεριδιούχους βέβαια είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία.
Έχει κανείς άποψη για τη FBBank? Ψάχνω αυτές τις μέρες για κάποια προθεσμιακή κατάθεση και είδα ότι έχει αρκετά καλά προγράμματα (http://www.fbbank.gr/449/article/greek/449/35/index.htm).
ο τυπος για να δεις τι θα παιρνεις καθε μηνα ειναι : κεφαλαιο Χ επιτοκιο Χ 30/360 ,αν εχεις κλεισει €. Για λιρες διαιρεις με 365.
Καλησπέρα. βρήκα ένα πολύ ωραίο site σχετικό με το θέμα.
http://www.moneyonline.gr/
@ ADSLgr.com All rights reserved.