Επιστροφή στο Forum : γυμναστήριο
σε ποιο γυμναστήριο πάτε ?
τη πρόγραμμα ακολουθείται ?
από διατροφή πως πάτε ?
εγώ πάω joeweider είμαι 4 μήνες έχω δει διαφορές
για πείτε και εσείς
:)
Γυμναστηρια, το μεγαλυτερο αστειο του αιωνα μας.
Καλυτερα μια πολεμικη τεχνη ή ενα αθλημα.Τουλαχιστον οταν σταματησεις την γυμναστικη να σου μεινει κατι, οχι μονο η κινηση να σπρωχνεις κατι μηχανηματα.
Revolution
10-03-12, 17:31
Καλυτερα μια πολεμικη τεχνη ή ενα αθλημα.Τουλαχιστον οταν σταματησεις την γυμναστικη να σου μεινει κατι, οχι μονο η κινηση να σπρωχνεις κατι μηχανηματα.
Δεν πας γυμναστηριο για να σπρωχνεις μηχανηματα και αν κανεις σοβαρη δουλεια μπορεις να κρατησεις οτι κερδη εχεις.
Αν θυμασαι να πας γυμναστηριο καθε Ιουνιο για να εισαι φετες τον Αυγουστο ατην παραλι οπως κανει η συντριπτικη πλειοψηφια δεν φταει το gym αλλα η νοοτροπια.
Αν για καποιο λογο σταματησεις για λιγο το γυμναστηριο, πχ ενας τραυματισμος, τι θα εχεις αποκομίσει?Σωμα θα κανεις με οποιαδηποτε αθλητικη δραστηριοτητα.
Το θεμα μου ειναι πως οταν κανεις ενα αθλημα ή μια πολεμικη τεχνη, μαθαινεις, αναπτύσσεις εκτος απο το σωμα, το πνευμα και το νου.
Στο γυμναστηριο με τους 4 τοιχους, οχι, δεν γινεται αυτο.
Το γυμναστηριο ειναι απαραιτητο για βελτωση ακομα και αν κανεις καποιο αθλημα. Εγω παω γυμναστηριο jo weider αν και προτιμω να κανω καποιο αθλημα. Ο λογος που παω ειναι το κρυο η κακοκαιρια και η ευκολια στα μηχανηματα που δεν την βρισκεις αλλου. Αλλωστε πολλα γυμναστηρια τωρα εχουν και kick boxing οποτε ειναι καλη λυση.
Επίσης, ένα γυμναστήριο που είναι κοντά στο σπίτι ή στη δουλειά σου, σου προσφέρει το αξεπέραστο πλεονέκτημα ότι μπορείς να το επισκεφθείς όποτε θέλεις, κάτι που δεν μπορείς να κάνεις όταν ασχολείσαι με πολεμικές τέχνες ή σοβαρά με κάποιο άθλημα.
Το γυμναστηριο ειναι απαραιτητο για βελτωση ακομα και αν κανεις καποιο αθλημα. Εγω παω γυμναστηριο jo weider αν και προτιμω να κανω καποιο αθλημα. Ο λογος που παω ειναι το κρυο η κακοκαιρια και η ευκολια στα μηχανηματα που δεν την βρισκεις αλλου. Αλλωστε πολλα γυμναστηρια τωρα εχουν και kick boxing οποτε ειναι καλη λυση.
πολύ σωστός :oneup:
οι υπόλοιποι κάνετε κάποια διατροφή ?
για πείτε
Διατροφή από διατροφολόγο (συντήρηση εδώ και 2 βδομάδες)
Γυμναστήριο ναι ... ειδικά spinning (http://www.youtube.com/watch?v=IF3TyVy9Ot4) , η συνδρομή είναι μέχρι Μάιο ... μετά από Σεπτέβρη , το καλοκαιράκι ποδήλατο στην εξοχή ...
Διατροφή από διατροφολόγο (συντήρηση εδώ και 2 βδομάδες)
Γυμναστήριο ναι ... ειδικά spinning (http://www.youtube.com/watch?v=IF3TyVy9Ot4) , η συνδρομή είναι μέχρι Μάιο ... μετά από Σεπτέβρη , το καλοκαιράκι ποδήλατο στην εξοχή ...
ωραίος :oneup:
Revolution
12-03-12, 10:42
Αν για καποιο λογο σταματησεις για λιγο το γυμναστηριο, πχ ενας τραυματισμος, τι θα εχεις αποκομίσει?Σωμα θα κανεις με οποιαδηποτε αθλητικη δραστηριοτητα.
Το θεμα μου ειναι πως οταν κανεις ενα αθλημα ή μια πολεμικη τεχνη, μαθαινεις, αναπτύσσεις εκτος απο το σωμα, το πνευμα και το νου.
Στο γυμναστηριο με τους 4 τοιχους, οχι, δεν γινεται αυτο.
Ειναι προφανες απο τα λεγομενα σου οτι η ενασχοληση σου με το γυμναστηριο δεν επεκτεινεται περα απο το περιστασιακο κλισε συνδρομη-Μαιο-Ιουνιο και την παρλα με τα εκαστοτε γκομενακια/γυμναστες αντι για ουσιαστικη γυμναστικη οποτε δικαιολογημενα εχεις αυτην την λανθασμενη αποψη.
Οταν κανεις πολλες θυσιες για να πετυχεις τον στοχο σου ασχολεισε σοβαρα και προσπαθεις σε καθε προπονηση να γινεις καλυτερος, να σηκωσεις περισσοτερα και να βελτιωσεις την τεχνικη σου το πνευμα χρειαζεται πολυ περισσοτερο απο το σωμα.
πεστα χρυσοστομε
πεστα χρυσοστομε
που το στηρίζεται αυτό ρε παιδιά ?
δηλαδή αν ο άλλος θέλει απλά να φτιάξει λίγο σώμα μιας και θα έχει λίγο χρόνο πρέπει να κάνει άθλημα ?
και αν κάποιος έχει πάρει κιλά πως θα βελτιωθεί ?
(φίλος μου που έχει πάρει κιλά πάει γυμναστήριο και έχει δει διαφορά )
δεν είναι μόνο τα αθλήματα υπάρχουν και άλλα
gatzetakias
12-03-12, 16:03
Η καλύτερη άσκηση τελικά είναι η yoga και το τρέξιμο. Δεν βαριέσαι να σπρώχνεις βάρη και μηχανήματα; Με τη γιόγκα φτιάχνεις Αντοχή-Ενδυνάμωση-Ισορροπία-Ηρεμία και αν θέλεις κάνεις και Διατροφή (καθόλου ζωϊκά λίπη-μόνο φυτικά), στάζει ιδρώτα από την αποτοξίνωση!
Ειναι προφανες απο τα λεγομενα σου οτι η ενασχοληση σου με το γυμναστηριο δεν επεκτεινεται περα απο το περιστασιακο κλισε συνδρομη-Μαιο-Ιουνιο και την παρλα με τα εκαστοτε γκομενακια/γυμναστες αντι για ουσιαστικη γυμναστικη οποτε δικαιολογημενα εχεις αυτην την λανθασμενη αποψη.
Οταν κανεις πολλες θυσιες για να πετυχεις τον στοχο σου ασχολεισε σοβαρα και προσπαθεις σε καθε προπονηση να γινεις καλυτερος, να σηκωσεις περισσοτερα και να βελτιωσεις την τεχνικη σου το πνευμα χρειαζεται πολυ περισσοτερο απο το σωμα.
:rofl::rofl:
Ε τοτε αφου ειναι προφανες, με πιασατε.
Εγω δεν ειπα οτι δεν θα κανεις σωμα.Αλλου ειναι το point μου.Αλλα δεν πειραζει.
Revolution
12-03-12, 17:34
:rofl::rofl:
Ε τοτε αφου ειναι προφανες, με πιασατε.
Εγω δεν ειπα οτι δεν θα κανεις σωμα.Αλλου ειναι το point μου.Αλλα δεν πειραζει.
Τα περισσοτερα σπορ ειναι αεροβια και αεροβια ασκηση δεν εχει κερδος σε μυς η στην καλυτερη περιπτωση (κολυμβηση,κωπηλασια,ενοργανη κτλ) δεν συγκρινετε με τα κερδη της αναεροβιας ασκησης, τοσο απλα, ολοι οι σοβαροι αθλητες συνδυαζουν το αθλημα τους με βαρη που τους βοηθουν να αυξησουν τους μυς οι οποιοι εμπλεκονται αμεσα στην δραστηριοτητα τους, το point σoυ ειναι αναληθες.
Πέρυσι είχα ξεκινήσει γυμναστήριο. Φέτος δεν έχω πάει έπειτα από enxirisi κάτω κοίλης. Περπατάω (προσπαθώ) Διατροφή δεν κάνω σοβαρή, απλά προσπαθώ να μην λαμβάνω παραπάνω από 3000 θερμίδες ανά μέρα.Παρόλα αυτά από πέρυσι έως και σήμερα έχω πάρει 8-10 kg.
Εγω εκανα για πεντε μηνες (Οκτ-Φεβρ) στο status (φιλαδελφεια)... Ειχα οργανα και διαδρομο... Πολυ διαδρομο, αλλα εγω ημουν στην λουφα, μπλα μπλα με τους γυμναστες (γμτ παντως), μπλα μπλα με τους κολλητους μου... Καλη εμπειρια:p
Εγω εκανα για πεντε μηνες (Οκτ-Φεβρ) στο status (φιλαδελφεια)... Ειχα οργανα και διαδρομο... Πολυ διαδρομο, αλλα εγω ημουν στην λουφα, μπλα μπλα με τους γυμναστες (γμτ παντως), μπλα μπλα με τους κολλητους μου... Καλη εμπειρια:p
γιατί μόνο 5 μήνες ?
alexandrozz
13-03-12, 01:42
Εγώ έχω ξεκινήσει γυμναστήριο εδώ και 3 μήνες, πάω τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα και πραγματικά μπορώ να πω ότι είναι τα καλύτερα λεφτά που έχω δώσει ποτέ. Έχω κάνει και πολεμικές τέχνες και τρέξιμο κτλ αλλά πώς να το κάνουμε μερικοί μυείς θέλουν 2-3 ασκήσεις για να γυμναστούν που εκ των πραγμάτων δεν γίνεται με ασκήσεις με κάποια πολεμική τέχνη.
Γενικά μπορώ να πω τα εξής:
1. Ιδανικό είναι να συνδυάζεις το γυμναστήριο με κάτι άλλο (πχ χορός ή κάποια πολεμική τέχνη)
2. Το γυμναστήριο σου βελτιώνει τη διάθεση
3. Μπορείς να πας όποτε θες (αργείς μια μέρα στη δουλειά, πας μετά...)
4. Δεν εξαρτάται από το καιρό...
γιατί μόνο 5 μήνες ?
Ηταν μαθητικη προσφορα :P Τωρα εχει για 7 μηνες (για ολους) + δωρο η εγγραφη...
Ηταν μαθητικη προσφορα :P Τωρα εχει για 7 μηνες (για ολους) + δωρο η εγγραφη...
αν σε ενδιαφέρει έχει καλές προσφορές το joe weider (http://www.joeweider.gr/fitpower.htm)
Χμμμ... Θα το σκεφτω... Εχω ακουσει καλα λογια γιαυτο το γυμναστηριο
αν σε ενδιαφέρει έχει καλές προσφορές το joe weider (http://www.joeweider.gr/fitpower.htm)
129€ ετήσια συνδρομή ;;
:oneup:
παιδια εγω πιστευω πως το γυμναστιριο θα σε βοηθησει οταν αρχισεις μια διατροφη και δεν θες να χαλαροσει το δερμα σου... τωρα αν δεν εχεις καποιο προβλημα και πας απλα για να γινεις "φετες"... αυτο μπορεις να το κανεις και στο σπιτι σου με απλες καθημερινες ασκησης. :)
Χαλάνδρι, Bodyscape, εδώ και καμμιά δεκαετία (ή από τότε που άνοιξε, τέλος πάντων). Παλιότερα σε διάφορα άλλα. Πρόγραμμα... πάντα δικά μου προγράμματα ανάλογα με το τί στόχους έχω τον συγκεκριμένο κύκλο. Διατροφή... κι αυτό παίζει ανάλογα με τη φάση. Προς το παρόν ο στόχος είναι αύξηση δύναμης και να ξαναπέσω κάτω από 6% bf μέχρι τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο. Θα δούμε.
Εγώ έχω ξεκινήσει γυμναστήριο εδώ και 3 μήνες, πάω τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα και πραγματικά μπορώ να πω ότι είναι τα καλύτερα λεφτά που έχω δώσει ποτέ. Έχω κάνει και πολεμικές τέχνες και τρέξιμο κτλ αλλά πώς να το κάνουμε μερικοί μυείς θέλουν 2-3 ασκήσεις για να γυμναστούν που εκ των πραγμάτων δεν γίνεται με ασκήσεις με κάποια πολεμική τέχνη.
Γενικά μπορώ να πω τα εξής:
1. Ιδανικό είναι να συνδυάζεις το γυμναστήριο με κάτι άλλο (πχ χορός ή κάποια πολεμική τέχνη)
2. Το γυμναστήριο σου βελτιώνει τη διάθεση
3. Μπορείς να πας όποτε θες (αργείς μια μέρα στη δουλειά, πας μετά...)
4. Δεν εξαρτάται από το καιρό...
εγω θα συμφωνησω απολυτα με τον φιλο εδω περα. Αυτο ηθελα να γραψω και εγω αλλα με προλαβε. Το ΙΔΑΝΙΚΟ εινια να μπορεις και να θελεις να συνδυασεις απ'ολα...
Λεω ενα παραδειγμα :
Δευτερα - Τρεξιμο σε γηπεδο η Ποδηλατο
Τριτη - Γυμναστηριο λιγο αεροβια ασκηση με Βαρη κυριως στα ποδια
Τεταρτη - καποιο Αθλημα πχ. ποδοσφαιρο, μπασκετ, κολυμβηση
Πεμπτη - Γυμναστηριο συνδυασμος παλι αεροβιας ασκησης με Βαρη ανω κορμου.
Παρασκευη - Αεροβια ασκηση (ειτε τρεξιμο, ειτε παλι καποιο αθλημα, ειτε ποδηλατο)
Το σημαντικο ειναι να γυμναζομαστε τουλαχιστον 30 λεπτα σε αεροβια ασκηση που βοηθαει σε συνδυασμο με καλη διατροφη να χασουμε λιπος.
Οποιος θελει συμβουλες για διατροφη και γυμναστικη θα χαρω να τον βοηθησω μιας και ειναι το αντικειμενο μου.
Κατά την ταπεινή μου άποψη, οποιαδήποτε άσκηση είναι καλή, ακόμα και σκέτα βάρη: όλο και κάτι θα κερδίσεις επιπλέον (θα κάνεις και κανά ποδήλατο/διάδρομο για προθέρμανση μπορεί και παραπάνω, θα κάνεις και κανά κοιλιακό). Εκτιμώ ότι είναι πολύ καλύτερη κατάσταση από το να αράζεις σε καναπέδες (σπιτικούς ή καφετέριας).
Ιδανικά ένα καλό/ισορροπημένο πρόγραμμα θα πρέπει να περιλαμβάνει αερόβιες ασκήσεις (όποιες και να είναι) σε πλειοψηφικό ποσοστό, και βάρη σε επικουρικό-δευτερεύοντα ρόλο.
Η μόνη real-life συμβουλή που τολμάω να δώσω είναι αν κάποιος αποφασίσει να πάει, να φροντίσει να πάει κάπου κοντά του (στη γειτονιά του) ακόμα και αν δεν είναι η πιο "χλιδάτη" επιλογή: η ευκολία πρόσβασης είναι βασική για να μην βαρεθείς και τα παρατήσεις (έλα μωρέ που να τρέχω ώρα, είναι 20 λεπτά μακριά κτλ κτλ).
Σε προσωπικό επίπεδο, σταμάτησα το γυμναστήριο (το Shapes στην Αγ. Παρασκευή) και ξεκίνησα πάλι μετά από χρόνια την ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες (kick box αυτή τη φορά), μιας και πάνω στο δρόμο της επιστροφής από το γραφείο άνοιξε αντίστοιχη σχολή. Υπάρχει και χώρος με βάρη καθώς και διαδρόμους, ποδήλατα, ελλειπτικά, και πλήθος σάκων για εξάσκηση. Αν και η τιμή είναι λίγο τσουχτερή (είναι ιδιοκτησίας γνωστού παγκόσμιου πρωταθλητή), τουλάχιστον προπονούμαι ακριβώς όπως το έχω στο μυαλό μου.
εγω θα συμφωνησω απολυτα με τον φιλο εδω περα. Αυτο ηθελα να γραψω και εγω αλλα με προλαβε. Το ΙΔΑΝΙΚΟ εινια να μπορεις και να θελεις να συνδυασεις απ'ολα...
Λεω ενα παραδειγμα :
Δευτερα - Τρεξιμο σε γηπεδο η Ποδηλατο
Τριτη - Γυμναστηριο λιγο αεροβια ασκηση με Βαρη κυριως στα ποδια
Τεταρτη - καποιο Αθλημα πχ. ποδοσφαιρο, μπασκετ, κολυμβηση
Πεμπτη - Γυμναστηριο συνδυασμος παλι αεροβιας ασκησης με Βαρη ανω κορμου.
Παρασκευη - Αεροβια ασκηση (ειτε τρεξιμο, ειτε παλι καποιο αθλημα, ειτε ποδηλατο)
σωστά αυτά που λες αλλά όλα αυτά χρειάζονται χρόνο
ένας φοιτητής-μαθητής μπορεί να τα κάνει
για τους υπόλοιπους δύσκολο
διαφωνω καθετα μαζι σου skel, χρονος υπαρχει... γιατι η ασκηση παιρνει περιπου 30-45 λεπτα.. Απλα ειναι να το βαλεις στο τροπο ζωη σου. Και εγω εργαζομαι τα πρωινα.. αλλα το απογευμα παντα φροντιζω να κανω καποιο ειδος γυμναστηκης. Το ευκολο ειναι να πεις οτι δεν γινεται και χρειαζετε χρονο...
διαφωνω καθετα μαζι σου skel, χρονος υπαρχει... γιατι η ασκηση παιρνει περιπου 30-45 λεπτα.. Απλα ειναι να το βαλεις στο τροπο ζωη σου. Και εγω εργαζομαι τα πρωινα.. αλλα το απογευμα παντα φροντιζω να κανω καποιο ειδος γυμναστηκης. Το ευκολο ειναι να πεις οτι δεν γινεται και χρειαζετε χρονο...
δεν ξέρω αλλά έτσι όπως τα διαβάζω μου φαίνονται χρονοβόρες ασκήσεις ίσως και να κάνω λάθος
+1
Χρόνος υπάρχει ... κι εγώ τα πρωινά είμαι στη δουλειά ... γυρνάω κατα τις 4 σπίτι .. 1 1/2 -2 ώρες ξεκούραση/ύπνο και 6 με 7 ή 8 (που έχει πρόγραμμα spinning) πάω γυμναστήριο 1 ωρίτσα τουλάχιστον ...
Τώρα που ανοίγει ο καιρός .. θα βγει το ποδήλατο ... όπως χθες .. μεταφορικό μέσο για το γυμναστήριο ... ;)
Θέληση να υπάρχει χρόνος θα βρεθεί ...
δεν ξέρω αλλά έτσι όπως τα διαβάζω μου φαίνονται χρονοβόρες ασκήσεις ίσως και να κάνω λάθος
χρονοβορο δν ειναι τιποτα αμα θελεις να το κανεις.. Η ασκηση ειανι υγεια, αλλα δυστυχως δεν το βλεπουν ολοι ετσι και ουτε προκεται να προσπαθησω να σε πεισω για κατι.. Απλα σου λες οτι με ασκηση 30-45 λεπτα την ημερα μπορεις να εχει αποτελεσματα που θελεις και πανω απ'ολα να το ευχαριστιεσαι.
@ ADSLgr.com All rights reserved.