Επιστροφή στο Forum : Firefox : Αργό loading σελίδας
Εδώ και μερικές μέρες [πάνω από βδομάδα, ίσως και δύο] αντιμετωπίζω ένα -άκρως ενοχλητικό- πρόβλημα με βασανιστικά αργό page loading συγκεκριμένου site.
Καταλήγει σε παροδικό πάγωμα του Firefox - έως ότου δηλαδή ολοκληρωθεί το rendering (καλά το είπα;) της σελίδας, ο browser *ασπρίζει*, εμφανίζεται το γνωστό “(...) not responding” μήνυμα με συνέπεια να επηρεάζονται και τα υπόλοιπα ανοιχτά tabs που καθίστανται και αυτά μη-προσβάσιμα.
Αν δε τυχαίνει να κατεβάζω και κάτι [μέσω του Firefox πάντα] ταυτοχρόνως, η ταχύτητα του download μηδενίζεται! :blink:
Αυτό που είναι ακόμα πιο περίεργο είναι ότι βάσει της progress bar οι σελίδες κολλάνε στο τελευταίο -ας πούμε- 10%.
Τα *βαριά* components (images κλπ) έχουν ήδη εμφανιστεί και μοιάζει σαν να καθυστερεί λόγω κάποιου -κακογραμμένου(;)- script :hmm:
Δοκίμασα με τα add-ons απενεργοποιημένα και δεν διαπίστωσα κάποια ουσιαστική διαφορά.
Στην συνέχεια επισκέφτηκα το site μέσω proxy (της OTE) μπας και δω βελτίωση. Τίποτα.
Έχω την εντύπωση όμως, πως οι χρόνοι απόκρισης είναι καλύτεροι με IE9 - αλλά δεν παίρνω και όρκο.
Το delay που παρουσιάζεται κυμαίνεται από 25″ έως 30″, χρόνοι που θα συμφωνήσετε πως είναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ μεγάλοι.
Η αναφορά του εν λόγω site μπορεί να μου στοιχίσει [καθότι αντιβαίνει στους κανόνες του forum κλπ], γι αυτό θα αποφύγω να παραθέσω το URL αυτούσιο και θα αρκεστώ να πω ότι ο τίτλος του στα ελληνικά μεταφράζεται ως “Το Παράδοξο”.
Νομίζω πως καταλάβατε περί ποίου πρόκειται :whistle:
Αν το επισκέπτεστε κι εσείς/είστε μέλη κλπ, κάντε τον κόπο και πείτε μου αν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα...
Αν εννοείς το tehparadox εδώ ανοίγει κανονικά.
Αν εννοείς το tehparadox εδώ ανοίγει κανονικά.
Γάτα είσαι! [Με ερπύστριες :p]
Λες δηλαδή πως δεν παρατηρείς την παραμικρή καθυστέρηση, σωστά; Πολύ περισσότερο delay της τάξης του μισού λεπτού(!)
Και τότε πως εξηγείται το φαινόμενο;
Έχουμε και κοινό provider που φημίζεται για την σοβαρότητα που δείχνει σχετικά με την επάρκεια bandwidth συνδέσεων με το εξωτερικό...
Να αναφέρω κάτι [long shot] που ίσως να έχει κάποια σημασία:
Το ίδιο περίπου διάστημα που παρουσιάστηκε το πρόβλημα με το tehPARADOX παρατήρησα αλλαγές στην σύνδεση μου.
Ενώ στο παρελθόν οι IPs που έδινε ο ΟΤΕ ποίκιλαν ξεκινώντας από 3 διαφορετικούς συνδυασμούς, τώρα πλέον έχουν παγιωθεί σε 85.xxx.xxx.xxx
ΠΑΝΤΑ και υπό ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ [Έχουν μεσολαβήσει ουκ ολίγα restarts]
Παράλληλα -και παρά το γεγονός ότι τα στατιστικά της γραμμής παραμένουν ως είχαν- έχω απολέσει περί τα 2MBps απ' το DL rate :hmm:
Κάποιος άλλος που να επισκέπτεται το προαναφερθέν site; [Παρακαλώ να αναφέρετε και ISP - αν δεν υπάρχει ήδη στο profile σας]
Φορτωνει ΟΚ εδω (Forthnet)
Forthnet και με προβληματικό ρούτερ, μια που όλα τα άλλα δοκιμάστηκαν,
που πότε με συνδέει στα 21 Μbps, πότε στα 8Μbps (με restart διορθώνεται)
αλλά με ότι ταχύτητα και να έχω δεν έχω πρόβλημα με το site.
Kαι ανέφερα τις δύο παραπάνω γιατί ήμουν στα 8Mbps, μπήκα στο site κανονικά,
έκανα restart, συντόνισε στα 21 Mbps, και ξαναμπήκα κανονικά.
Κι όσο έγραφα είχα διακοπή ξανά, και τώρα συντόνισε στα 13 :p
Για αλλαγή είναι, αλλά θα αλλάξω πάροχο και θα πάρω άλλο ρουτερ.
Λαμβάνοντας υπ' όψη όσα αναφέρατε και μετά από μία ακόμη δοκιμή μέσω του IE9 [νέτο-σκέτο, χωρίς adblocking κλπ], είμαι πλέον πεπεισμένος ότι το πρόβλημα οφείλεται στον Firefox.
Γιατί όμως; Μέχρι και την προηγούμενη έκδοση [version 10] η περιήγηση στο tehPARADOX ήταν απολύτως ομαλή.
Έκανα deactivate το Adblock Plus [v2.0.3] και εξαίρεσα (προσωρινά) το site απ' τα φίλτρα του NoScript.
Τι άλλο να κάνω;
Waterfox και ανοίγει κανονικά.
Γάτα είσαι! [Με ερπύστριες :p]
Λες δηλαδή πως δεν παρατηρείς την παραμικρή καθυστέρηση, σωστά; Πολύ περισσότερο delay της τάξης του μισού λεπτού(!)
Και τότε πως εξηγείται το φαινόμενο;
Ούτε δευτερόλεπτο. Δοκίμασες με άλλον πλοηγό;
Με ΙΕ και Chrome ανοίγει επίσης αμέσως.
Ούτε δευτερόλεπτο. Δοκίμασες με άλλον πλοηγό;
Με ΙΕ και Chrome ανοίγει επίσης αμέσως.Ναι, το έγραψα και παραπάνω πως με IE9 η καθυστέρηση δεν υπερβαίνει τα 3″~4″ και κυρίως οι σελίδες scrollάρουν *κανονικά* ακόμα και όταν οι εικόνες εξακολουθούν να φορτώνουν.
Εν τω μεταξύ δανείστηκα ένα Laptop που είχε εγκατεστημένη την έκδοση 10.1 (σε Windows XP SP3 32-bit) έκανα login και clickάρισα μερικά τυχαία threads σε διάφορα sections του site.
Μπήκε κανονικότατα.
Στην συνέχεια έκανα upgrade στην τρέχουσα έκδοση 11 για να δω αν θα υπήρχαν διαφορές σε απόκριση κλπ.
Καμία απολύτως.
Άρα, δια την εις άτοπον απαγωγή, το πρόβλημα περιορίζεται στον δικό μου Firefox και μόνο.
Θα κάνω disable ΟΛΑ τα add-ons και θα επανέλθω.
Ανεξάρτητα από αυτό όμως, αποτελεί μυστήριο γιατί το πρόβλημα παρουσιάζεται ΜΟΝΟ στο tehPARADOX ενώ όλα τα υπόλοιπα sites -εγχώρια και μη-, δουλεύουν ρολόι :scratch
Δοκίμασες καθαρισμό της cache και διαγραφή των cookies σχετικά με το προβληματικό site;
Ανεξάρτητα από αυτό όμως, αποτελεί μυστήριο γιατί το πρόβλημα παρουσιάζεται ΜΟΝΟ στο tehPARADOX ενώ όλα τα υπόλοιπα sites -εγχώρια και μη-, δουλεύουν ρολόι :scratch
Κάποιο script του παράδοξου που για κάποιον λόγο "της ξυνίζει" της αλεπούς σου...
Δοκίμασες καθαρισμό της cache και διαγραφή των cookies σχετικά με το προβληματικό site;Όχι, θα το κάνω τώρα. Μπορεί και να δοκιμάσω και επανεγκατάσταση.
Παρεμπιπτόντως, θυμάμαι πως κατά την αναβάθμιση από την 10.1 στην 11 είχα κάνει χρήση του auto-update [δεν είχα τρέξει δηλ. χειροκίνητα τον installer αν και υπάρχει αποθηκευμένος]
Κάποιο script του παράδοξου που για κάποιον λόγο "της ξυνίζει" της αλεπούς σου...Ναι, αλλά ποιο;
ΣΗΜ:
Τα add-ons που απενεργοποίησα κρίνοντας ότι μπορεί να εμπλέκονται στο πρόβλημα είναι τα εξής:
Adblock Plus 2.0.3
Element Hiding Helper for Adblock Plus 1.2.1
Firebug 1.9.1
Flashblock 1.5.15.1
NoScript 2.3.6
Δεν άλλαξε απολύτως τίποτα στην συμπεριφορά και θα τα επαναφέρω.
Λεξικά, Session Manager, FlashGot, FlashDial κλπ θεωρώ πως ΔΕΝ σχετίζονται με το θέμα...
Ε, θα τρελαθούμε ΤΕΛΕΙΩΣ μου φαίνεται.
Διαγράφω τα σχετικά cookies, κάνω clear cache και τον ξανανοίγω.
Μπαίνω στο tehPARADOX και πηγαίνει ΣΦΑΙΡΑ, οπότε σκέφτομαι “ήταν τόσο απλό τελικά”.
Αμ δε!
Με το που κάνω login και επιχειρώ να δω οποιοδήποτε thread το πρόβλημα παρουσιάζεται και πάλι :facepalm:
Κάνω logout και ξαναπηγαίνει ΣΦΑΙΡΑ.
Αν είναι δυνατόν :angryr:
Τι είναι αυτό πάλι;
Και σε μένα, ακαριαία ανοίγουν οι σελίδες (Φώφη 3.6.26).
Εγώ να διευκρινίσω ότι δεν έχω κάνει κάνει εγγραφή.
Εγώ να διευκρινίσω ότι δεν έχω κάνει κάνει εγγραφή.Επισήμανα προηγουμένως ότι το browsing με την ιδιότητα του απλού επισκέπτη (προτού δηλ. κάνω login) είναι απολύτως ομαλό
[με εξαίρεση κάποια τμήματα/πληροφορίες κλπ που δεν εμφανίζονται και για τα οποία υπάρχει σχετική ένδειξη του τύπου “viewable by registered users only” ή κάτι τέτοιο]
Με το που θα συνδεθώ όμως, Γ*****ΑΙ το ΣΥΜΠΑΝ!
Κάτι που ΔΕΝ ισχύει όταν συνδέομαι από άλλο computer (με την ίδια έκδοση Firefox αλλά διαφορετικά customizations κλπ)
Κάτι που ΔΕΝ ισχύει όταν συνδέομαι από άλλο computer (με την ίδια έκδοση Firefox αλλά διαφορετικά customizations κλπ)
Φτιάξε καινούργιο profile στον Firefox, και ξαναδοκίμασε.
Φτιάξε καινούργιο profile στον Firefox, και ξαναδοκίμασε.Έχω ήδη 2 profiles (το δεύτερο είναι *secured* αφού προορίζεται αποκλειστικά για οικονομικές συναλλαγές κλπ/έχει τα απολύτως απαραίτητα)
Κάνω και ένα 3ο και αν αποτύχει η δοκιμή το σβήνω, σωστά;
Επισήμανα προηγουμένως ότι το browsing με την ιδιότητα του απλού επισκέπτη (προτού δηλ. κάνω login) είναι απολύτως ομαλό
[με εξαίρεση κάποια τμήματα/πληροφορίες κλπ που δεν εμφανίζονται και για τα οποία υπάρχει σχετική ένδειξη του τύπου “viewable by registered users only” ή κάτι τέτοιο]
Ναι, το είδα. Επομένως οι δοκιμές που έκανα χωρίς εγγραφή
δεν διαφέρουν από τις δικές σου. Αν έχει κάνει κάποιος άλλος
εγγραφή ας δοκιμάσει.
Κάνω και ένα 3ο και αν αποτύχει η δοκιμή το σβήνω, σωστά;
Σωστά.
Σωστά.Λοιπόν, δημιούργησα εναλλακτικό profile και πρόβλημα ΔΕΝ υπάρχει.
Αργεί κάπως να φορτώσει τις σελίδες του tehPARADOX αλλά σε λογικά πλαίσια και χωρίς φυσικά να σταματάει να αποκρίνεται
[ας μην ξεχνάμε ότι το νέο προφίλ δεν έχει κανένα απολύτως add-on να φιλτράρει διαφημίσεις/flash animations και κέρατα που μετατρέπουν τις σελίδες σε τέρατα]
Τώρα;
Λοιπόν, δημιούργησα εναλλακτικό profile και πρόβλημα ΔΕΝ υπάρχει.
Τώρα;
Άρχισε να προσθέτεις ένα-ένα τα add-on, με δοκιμές, να δείς ποιό κάνει τη ζημιά.
Άρχισε να προσθέτεις ένα-ένα τα add-on, με δοκιμές, να δείς ποιό κάνει τη ζημιά.Λέω να το προσεγγίσω διαφορετικά.
[Ούτως ή άλλως είναι ΠΑΡΑΛΟΓΟ να ευθύνεται κάποιο απ' τα add-ons. Αν έφταιγε αυτό, το φαινόμενο θα παρουσιάζονταν κάθε φορά, όχι μόνο όταν είμαι logged-in, δεν νομίζεις;]
Προσανατολίζομαι στο να δημιουργήσω ένα νέο account δίνοντας άλλο e-mail κλπ.
Κάτι μου λέει πως μ' αυτόν τον τρόπο θα παρακάμψω το πρόβλημα ;)
Edit:
Δυστυχώς ΔΕΝ δούλεψε το workaround.
Το καλό είναι ότι -κατά πάσα πιθανότητα- εντόπισα την πηγή του προβλήματος ή τουλάχιστον βρίσκομαι πιο κοντά.
Παρατήρησα ότι σε αρκετές -αν όχι όλες- περιπτώσεις, υπήρχε παράλληλα η εξής ένδειξη:
Transferring data from www.google-analytics.comΤο google-αρα και διαπιστώνω πως αρκετοί χρήστες αντιμετωπίζουν το ίδιο...
Προσανατολίζομαι στο να δημιουργήσω ένα νέο account δίνοντας άλλο e-mail κλπ.
Κάτι μου λέει πως μ' αυτόν τον τρόπο θα παρακάμψω το πρόβλημα ;)
Στα περισσότερα φόρουμ (αν όχι σε όλα), αυτό απαγορεύεται.
Αν εντοπιστείς, αποκλείονται καί οι δύο λογαριασμοί.
Στα περισσότερα φόρουμ (αν όχι σε όλα), αυτό απαγορεύεται.
Αν εντοπιστείς, αποκλείονται καί οι δύο λογαριασμοί.Κατανοητό και μπορώ να πως πως συμφωνώ με τον συλλογισμό, αλλά ρε συ cranky, αυτό ισχύει για όσους έχουν *δόλιους* σκοπούς επιδίδονται σε trolling, flame-wars και συναφείς δραστηριότητες.
Εγώ απλώς προσπαθώ να λύσω ένα πρόβλημα.
Ευκαιρίας δοθείσης, να πω πως έχω αποκλείσει τα 2/3 add-ons που έχω εγκατεστημένα και συνεχίζω.
Μέχρι στιγμής αυτό που έκανε νερά (όχι όμως όσο τραγικά ήταν πριν) ήταν το "PDF Download 3.0.0.2".
Πρώτο υποψήφιο να πάρει πόδι, αλλά έχω 6-7 ακόμη να τσεκάρω...
Εαν θες να κανεις νεο account, εξηγησε τους το προβλημα σου να το ξερουν απο πριν.
... αυτό ισχύει για όσους έχουν *δόλιους* σκοπούς επιδίδονται σε trolling, flame-wars και συναφείς δραστηριότητες.
Εγώ απλώς προσπαθώ να λύσω ένα πρόβλημα.
Ωραία, αλλα, ειδοποίησε πρώτα την ΣΟ τους, και πές τους για το πρόβλημα.
Ίσως ξέρουν κάτι κι' αυτοί.
Εαν θες να κανεις νεο account, εξηγησε τους το προβλημα σου να το ξερουν απο πριν.
Ωραία, αλλα, ειδοποίησε πρώτα την ΣΟ τους, και πές τους για το πρόβλημα.
Ίσως ξέρουν κάτι κι' αυτοί.Δεν θα χρειαστεί. Στον νέο λογαριασμό που δημιούργησα χρησιμοποίησα τα στοιχεία του αδελφού μου (με την συγκατάθεση του φυσικά)
Οπότε το account είναι και *τυπικά* έγκυρο. Ούτως ή άλλως και ο ίδιος τις λίγες φορές που χρειάστηκε να ψάξει για υλικό στο εν λόγω site, τα δικά μου στοιχεία ζητούσε ;)
Ναι, ξέρω αντιτίθεται στο *καταστατικό*, αλλά όταν υπάρχει εμπιστοσύνη δεν το σκέφτεσαι 2η φορά.
[Just for the record, χρησιμοποιούμε από κοινού υπηρεσίες όπως web banking που αφορούν πολύ σημαντικότερα θέματα σε σχέση με μία file-sharing κοινότητα, οπότε δεν θα κολλούσαμε εκεί]
Τέλος παρένθεσης.
Ανακοινώνω πως μετά από ενδελεχή έλεγχο ο ένοχος βρέθηκε!
Το όνομα αυτού; PDF Download 3.0.0.2, add-on που αναπτύσσει και υποστηρίζει η Nitro PDF Software.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/pdf-download/reviews/
Τώρα το πως και το γιατί, μην το ρωτάτε.
Το βέβαιο είναι ότι με το που το κάνω enable, το tehPARADOX αρχίζει τα νούμερα.
Ποιος ξέρει τι έχουν περάσει στον κώδικα του, τι στοιχεία αποστέλλει και που, για να συμπεριφέρεται έτσι...
All's well that ends well :)
@ ADSLgr.com All rights reserved.