Επιστροφή στο Forum : Άλλο Υπαρχει καλυτερο router για "κακες" γραμμες?
Πρωτο μου post, ανημερα το Πασχα, γιαυτο χρονια πολλα σε ολους.
Εχω μια γραμμη connex στην αρχαια ολυμπια αρκετα προβληματικη, οσο αφορα τις συχνες αποσυνδεσεις.
εχω 9.7 snr
και 30.2 attenuation
στα 7790mbit
αλλαξα το modulation apo adsl2+ se adsl2 και παρατηρω λιγοτερες αποσυνδεσεις. Μπορει να ειναι και ιδεα μου.
Επισης εχω αποσυνδεσει τελευταια ολα τα τηλεφωνα ασυρματα και ενσυρματα (με φιλτρο παντα). Παρολα αυτα οι αποσυνδεσεις συνεχιζονται.
Τελος το τηλεφωνο οποτε ειναι συνδεδεμενο, οταν με παιρνουν, χτυπαει μια φορα η και καθολου, κανει θορυβο και απανταει μονο του. Δηλαδη στο κινητο μου με χρεωνει.
Ειχα δηλωσει βλαβη στο internet και ο τεχνικος του ΟΤΕ, αρκετα αγενης, μου ειπε οτι μετρησε την γραμμη εξω απο το σπιτι και ηταν πολυ καλη και οτι μεσα στο σπιτι ητανε πολυ κακη και οτι επρεπε να καλεσω ηλεκτρολογο χωρις περαιτερω διευκρινισεις.
Τωρα εχω καλεσει τεχνικο για το τηλεφωνο που δεν χτυπαει και περιμενω απαντηση.
Δεν ξερω τι να κανω, και το ερωτημα μου ειναι μηπως πρεπει να αποδεχτω οτι εχω κακη γραμμη και να αγορασω ενα αναλογο router για να εχω το λιγοτερο δυνατον αποσυνδεσεις?
Netgear dgn2200 ή dgn3500
και το cl110 που έχει η forthnet με κανα 25ευρω είναι καλό στις δύσκολες γραμμές.
Αμα συνδεσεις ενα τηλεφωνο μονο του, χωρις ρουτερ χωρις τιποτα ακους θορυβο;
Δοκιμασε με ολες τις συσκευες σου μια μια ... (με και χωρις φιλτρο)
Αν παρεις τηλεφωνο στο σπιτι σου, χωρις να εχεις τιποτα συνδεμενο πανω στην μπριζα
(ουτε ρουτερ ουτε τηλεφωνο), απανταει παλι μονο του ;
Αμα συνδεσεις ενα τηλεφωνο μονο του, χωρις ρουτερ χωρις τιποτα ακους θορυβο;
Δοκιμασε με ολες τις συσκευες σου μια μια ... (με και χωρις φιλτρο)
απο το κινητο μου, ακουω μια φορα την κληση, μετα θορυβο και αμεσως φαινετε σαν να εχω απαντησει (με χρεωνει)
Αν παρεις τηλεφωνο στο σπιτι σου, χωρις να εχεις τιποτα συνδεμενο πανω στην μπριζα
οχι. καλει μεχρι να σταματησω την κληση απο το κινητο
Υποθετοντας οτι εχεις τουλαχιστον 2 συσκευες ... ενα σταθερο και ενα ασυρματο ...
Συνδεσε μονο το σταθερο και σηκωσε το ακουστικο... με και χωρις φιλτρο . ακους θορυβο; οταν καλεσεις σε χρεωνει το κινητο ;
Συνδεσε μονο το ασυρματο και πατα να ανοιξει η γραμμη... με και χωρις φιλτρο . ακους θορυβο;οταν καλεσεις σε χρεωνει το κινητο ;
απο το κινητο μου, ακουω μια φορα την κληση, μετα θορυβο και αμεσως φαινετε σαν να εχω απαντησει (με χρεωνει)
Οποια συσκευη και να εχεις συνδεμενη σε χρεωνει;
Πριν αγοράζεις άλλo router τσέκαρε έαν μπορείς την γραμμή σου στις τηλεφωνικές μπρίζες για υγρασίες, κακές επαφές και γενικότερα φθορές.
Υπάρχει περίπτωση να έχει και η περιοχή πρόβλημα π.χ. στο ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ οπότε δεν μπορείς να κάνεις και πολλά από μέρους σου, ρώτα και κανένα γείτονα εάν έχει τα ίδια προβλήματα και πού περίπου συχρονίζει.
Επίσης ΟΤΕ πληρώνεις δεν θα έπρεπε να έχεις τέτοια αντιμετώπιση πιστεύω.
Μετά τα σταθερότερα πιστεύω router είναι αυτά με broadcom chipset, μια καλή επιλογή Netgear DGN2200 ή εάν βρείς κανένα φθηνό μεταχειριμένο Thomson TG585v7.
Φίλε μου κοίτα πρώτα τις καλωδιώσεις σου γιατί όποιο ρούτερ και να πάρεις αν τα καλώδια και οι πρίζες είναι...κλάφτα χαράλαμπε... πάλι πρόβλημα θα έχεις
famous-walker
26-04-12, 18:12
Με βάση την εμπειρία μου, τα Draytek (2700VG, 2710Vn) σε όλες τις γραμμές που έχω δοκιμάσει, είτε δικές μου, είτε άλλες, κλειδώνουν πάντοτε υψηλότερα.
Με βάση την εμπειρία μου, τα Draytek (2700VG, 2710Vn) σε όλες τις γραμμές που έχω δοκιμάσει, είτε δικές μου, είτε άλλες, κλειδώνουν πάντοτε υψηλότερα.
+1 για τα Draytek. Πολύ σταθερά και παραμετροποιήσιμα.
nontasaggelis
28-04-12, 02:39
οχι. καλει μεχρι να σταματησω την κληση απο το κινητο
Το προβλημα ειναι στην συνδεσμολογια σου!
Εκει και μονο εκει πρεπει να ασχοληθεις!
Ο ΟΤΕ αποσυνδεσε την γραμμη εξω απο το σπιτι και ειδε οτι απο την πλευρα του ειναι οκ!(απο εκει και πισω!)Γιαυτο και σου ειπε οτι το προβλημα ειναι σε εσενα!
Καλυτερα φερε ηλεκτρολογο!
Ο φιλος μαλον το βρηκε το προβλημα γιαυτο και εχει τοσες μερες να απαντησει ... (εκοψε ολα τα καλωδια και σταματησε να χρεωνεται στο κινητο :p )
Ζητω συγνωμη γιατι καθυστερησα να απαντησω. Εψαχνα εναν σωστο ηλεκτρολογο να κυταξει την συνδεσμολογια στο σπιτι.
Καλεσα εναν που μου προτεινανε και αμεσως κοιταξε το κουτι εξω απο το σπιτι. Μου ειπε οτι οι συνδεσεις ειχαν οξυδωθει. Κατι εφτιαξε στις συνδεσεις εξω στο κουτι (δεν θυμαμε ακριβως τον ορο που χρησιμοποιησε) και απο τοτε δεν ξαναειχα κανενα προβλημα. Και μου ειπε οτι αυτο που εφτιαξε δεν θα μου ξαναδημιουργησει προβλημα ποτε ξανα στο μελλον. Παρατηρησα και αυξηση στην ταχυτητα συνδεσης. Ενω πριν κλειδωνα στα 6-8mbps τωρα κλειδωνει στα 9-12. Απεχω 1.5-2 χλμ απο το dslam.
δεν ξερω αν μπορει καποιος φιλος με περισοτερες γνωσεις να μεταφρασει αυτα που εγραψα σε απλα ελληνικα :P
@ ADSLgr.com All rights reserved.