Επιστροφή στο Forum : ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΛΑΠΤΟΠ!!!
Stoneage1000
10-05-12, 15:37
Καλησπέρα παιδιά.Μου δώσανε ένα λαπτοπ acer aspire 5735z.Του άλλαξα ενα σκληρό δίσκο και άρχισα να το λειτουργώ.Το λάπτοπ ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες.Μετά απο κάποια ώρα λειτουργίας φτάνει πάνω απο 90 βαθμούς κολάει και σβίνει.Πως μπορώ να αντιμετωπίσω κάτι τέτοιο???Είμαι σε θέση να ανοίξω το λαπτοπ...το έχω ξανακάνει:p
stefan_city
10-05-12, 15:40
ο επεξεργαστης ανεβαζει 90 βαθμους;
εφοσον μπορεις να ανοιξεις το λαπτοπ, το ανοιγεις και το καθαριζεις καλα για αρχη, απο τυχον σκονες που εχουν μαζευτει.
Καλησπέρα παιδιά.Μου δώσανε ένα λαπτοπ acer aspire 5735z.Του άλλαξα ενα σκληρό δίσκο και άρχισα να το λειτουργώ.Το λάπτοπ ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες.Μετά απο κάποια ώρα λειτουργίας φτάνει πάνω απο 90 βαθμούς κολάει και σβίνει.Πως μπορώ να αντιμετωπίσω κάτι τέτοιο???Είμαι σε θέση να ανοίξω το λαπτοπ...το έχω ξανακάνει:p
Αυτό εννοείς ;
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906620
Τι λειτουργικό έχει ; :hmm:
Επισης μετα απο αυτο που ειπε ο stefan μπορεις, οταν δουλευεις να του βγαλεις την μπαταρια και να τον εχεις στο ρευμα ,και αν δεν μειωθουν οι θερμοκρασιες καλο ειναι κατα
τη γνωμη μου να παρεις καμια βαση.
Stoneage1000
10-05-12, 16:57
Ναι το λάπτοπ ειναι αυτό που αναφέρει ο eagle13.Το λάπτοπ ειναι στο ρεύμα δεν έχει μπαταρία απο την αρχή που μου το έδωσαν.Είχε τα vista και του έβαλα windows 7 64bita.Η motherboard και ο επεξεργαστης ανεβαζει 90 βαθμούς ναι.Μήπως το λάπτοπ χρειάζεται κάποια thermalpaste??Αν μπορείται να μου προτείνεται καποια.Οσο αναφορα την σκόνη...αν ανοίξω το λάπτοπ...να το φυσίξω γενικα μέσα στη motherbord?Ηθελα να αφερέσω και την ψύχτρα που ενώνει επεξεργαστή,γραφικών και καταλήγει στην έξοδο του ανεμιστήρα,η οποία είναι ενιαία..και θεωρώ πως αν την αφερέσω για καθάρισμα θα χρειαστώ και πάστα οπου τωρα δεν έχω για αυτο δεν το κανω.Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω για το avast antivirus το οποίο το έβαλα.Μήπως είναι ιδιαίτερα βαρυ για το συγκεκριμένο σύστημα??Σας ευχαριστώ πολυ παιδιά.:respekt:
Ναι το λάπτοπ ειναι αυτό που αναφέρει ο eagle13.Το λάπτοπ ειναι στο ρεύμα δεν έχει μπαταρία απο την αρχή που μου το έδωσαν.Είχε τα vista και του έβαλα windows 7 64bita.Η motherboard και ο επεξεργαστης ανεβαζει 90 βαθμούς ναι.Μήπως το λάπτοπ χρειάζεται κάποια thermalpaste??Αν μπορείται να μου προτείνεται καποια.Οσο αναφορα την σκόνη...αν ανοίξω το λάπτοπ...να το φυσίξω γενικα μέσα στη motherbord?Ηθελα να αφερέσω και την ψύχτρα που ενώνει επεξεργαστή,γραφικών και καταλήγει στην έξοδο του ανεμιστήρα,η οποία είναι ενιαία..και θεωρώ πως αν την αφερέσω για καθάρισμα θα χρειαστώ και πάστα οπου τωρα δεν έχω για αυτο δεν το κανω.Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω για το avast antivirus το οποίο το έβαλα.Μήπως είναι ιδιαίτερα βαρυ για το συγκεκριμένο σύστημα??Σας ευχαριστώ πολυ παιδιά.:respekt:
Πρωτού κάνεις οτιδήποτε να ξέρεις πως τα 64 bit χρειάζονται 4 gb ram για να τρέχουν κανονικά
δεύτερον , πήγαινε και πες μας πόσο κενό χώρο έχει ο hdd
τρίτον , πριν τι antivirus είχε ; Καλο είναι το avast
τέταρτον , λογικό είναι να σκάει με vista και win 7 το μηχανίκι αφού έχει Intel Pentium Dual-Core Mobile T3200 (2.00 GHz) με 1MB L2 cache, στα 533MHz.
αυτό για xp pro θα είναι καλό , είχα φτιάξει ενός φίλου μου το ίδιο μοντέλο με το δικό σου από vista σε xp pro και το μηχανάκι ανάσανε ( μπορεί να μου την πούνε ) αλλά το downgrade σε αυτή την περίπτωση είναι η καλύτερη λύση γιατί και βάση να βάλεις θα καίει το μηχανάκι .................................. :hmm:
Κοιτα οσο αφορα το avast δεν ειναι τοσο βαρυ και δεν παιζει ρολο για τις υψηλες θερμοκρασιες που εχεις. Τωρα για το καθαρισμα δεν χρειαζεται αρχικα
να ξεβιδωσεις και τη ψυκτρα απλα παρε συμπιεσμενο αερα καθαρισε μεσα το λαπτοπ και το ανεμιστηρακι του cpu. Μετα δες θερμοκρασιες και αναλογα βλεπεις για παστα.
Επισης θα σου προτεινα να βαλεις τα windows 7 32 bit γιατι εχεις 3GB ram αμα ειχες πανω απο 4 θα φαινοταν αρκετα η διαφορα σε αποδοση αλλα τωρα πιστευω ειναι καλυτερο για να ελαφρυνεις το συστημα να βαλεις 32 bit.
Stoneage1000
10-05-12, 17:15
Το λάπτοπ είχε και πριν avast.Αυτην την στιγμή εχω φορεμένες μια 2gb ραμ και μια 1gb και είναι οι μόνες που έχω τώρα ως ανταλακτικά.Ο σκληρός μου είναι 250 gb.Χθες έκανα φορματ και είναι άδειος σχετικά.Δηλαδή σιγουρα 220 gb ελεύθερα.Απο αυτα που μου λέτε καταλήγω οτι το λειτουργικό είναι βασικό.Οπότε να κοιτάξω να βρω windows 7 32bit η κάποια εκδοση τον xp??Ευχαριστω παιδια για το ενδιαφερον.:respekt:
Το λάπτοπ είχε και πριν avast.Αυτην την στιγμή εχω φορεμένες μια 2gb ραμ και μια 1gb και είναι οι μόνες που έχω τώρα ως ανταλακτικά.Ο σκληρός μου είναι 250 gb.Χθες έκανα φορματ και είναι άδειος σχετικά.Δηλαδή σιγουρα 220 gb ελεύθερα.Απο αυτα που μου λέτε καταλήγω οτι το λειτουργικό είναι βασικό.Οπότε να κοιτάξω να βρω windows 7 32bit η κάποια εκδοση τον xp??Ευχαριστω παιδια για το ενδιαφερον.:respekt:
Ναι είναι βασικό , όπως και το που έχεις το φορητό ( όχι σε κρεββάτι επάνω ) , παίζει ρόλο και αυτό , επειδή είχα το ίδιο πρόβλημα , μόλις έβαλα τα xp pro το μηχανάκι πάει πολύ καλά με θερμμοκρασίες φυσιολογικές ...................... :hmm:
Stoneage1000
10-05-12, 17:34
Αυτα που μπορώ να βρω απο μια φίλη μου αυτήν την στιγμή ειναι τα windows xp pro sp3 32bit απο οτι μου είπε είναι.Πως το βρίσκεται σαν λειτουργικό??Αν είναι να ψαχτώ για κάποιο άλλο...
Αυτα που μπορώ να βρω απο μια φίλη μου αυτήν την στιγμή ειναι τα windows xp pro sp3 32bit απο οτι μου είπε είναι.Πως το βρίσκεται σαν λειτουργικό??Αν είναι να ψαχτώ για κάποιο άλλο...
Καλό αλλά παλιό , αλλά με τον επεξεργαστή που έχει το μηχανάκι είναι ό,τι πρέπει τα win xp pro .............................. :hmm:
stefan_city
10-05-12, 18:37
για ενα λαπτοπ που ερχεται με win vista απο τον κατασκευαστη, αρα προφανως μπορει να εξυπηρετησει ανετα το σκοπο του με αυτα τα windows, δηλ. δουλειες γραφειου, και τωρα εχει win 7, νομιζω πως η λυση δεν ειναι η αλλαγη λειτουργικου. μπορει με win xp να ειναι πιο ελαφρυ το συστημα, αρα καλυτερες θερμοκρασιες, αλλα δε σημαινει πως λυθηκε το προβλημα.
καλυτερα να το ανοιξεις, να το καθαρισεις καλα με ενα πιστολακι, ή σπρει πεπιεσμενου αερα, ή σε ενα βενζιναδικο, να αλλαξεις παστα, βαζοντας καποια σαν αυτη (http://www.skroutz.gr/c/678/thermal-paste.html?keyphrase=Arctic+Ceramique), αφου πρωτα εχεις καθαρισει επεξεργαστη και καρτα γραφικων με ασετον χωρις λαδι, ή ισοπροπυλικη αλκοολη, τα οποια θα βρεις σε φαρμακεια, και αν οι θερμοκρασιες παραμενουν το ιδιο υψηλες, το ξανασυζηταμε.
επισης, αν δεν εχεις σκοπο να εκμεταλλευτεις τη συνολικη ram που σηκωνει το λαπτοπ, και μεινεις στα 3gb, τοτε δε χρειαζεσαι 64bit λειτουργικο.
Stoneage1000
10-05-12, 19:01
Για αρχή θα κοιτάξω να βάλω ενα λειτουργικό πιο ελαφρύ και θα σας ενημερώσω.Ευχαριστώ για την βοηθειά σας.:oneup:
Stoneage1000
11-05-12, 15:44
Καλησπέρα παιδια.Τελικά πέρασα τα xp pro 32bit στο λαπτοπ.Αν και το λαπτοπ λειτουργει πιο καλα οι θερμοκρασιες παραμενουν οι ιδιες.70-80 βαθμους σταθερα και αν ανοιξω καποια λειτουργια ξεπερναει τους 90.Μια φορα κιολας που ανεβασε αρκετους εσβησε παλι απο μονο του.Οποτε τωρα εξασφαλισα ενα πιο ελαφρυ λειτουργικο.Αν το ανοιξω για καθαρισμα και για αλλαγης παστας θα βελτιωσει το προβλημα??Δεν μπορω να φανταστω αλλο τροπο..Υπαρχει περιπτωση το λαπτοπ να ειναι στα τελευταια του και να μην μπορω να κανω τιποτα??Τους βαθμους τους βλεπω με το προγραμμα speccy.Γνωρισεται καποιο αλλο εσεις που να παραχεχει οσο το δυνατον κοντα στην πραγματικοτητα πληροφοριες??:respekt:
Καλησπέρα παιδια.Τελικά πέρασα τα xp pro 32bit στο λαπτοπ.Αν και το λαπτοπ λειτουργει πιο καλα οι θερμοκρασιες παραμενουν οι ιδιες.70-80 βαθμους σταθερα και αν ανοιξω καποια λειτουργια ξεπερναει τους 90.
Ήταν αναμενόμενο και άτοπο να περιμένεις διαφορά από την αλλαγή του λειτουργικού.
Επειδή η αλλαγή της πάστας είναι λίγο περίεργη διαδικασία, γενικά αλλά και ανάλογα με το laptop μπορεί να γίνει μεγάλος μπελάς, ίσως το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να δεις εάν μπορείς να καθαρίσεις τα fins της ψύκτρας από τη σκόνη που τα έχει μπλοκάρει (σίγουρα).
Stoneage1000
11-05-12, 19:33
Μόλις τελείωσα με τον καθαρισμό του λαπτοπ.Οντως στην έξοδο του ανεμιστηρα υπήρχε ενιαίο πάχος σκόνης το οποίο και καθάρισα.Το λάπτοπ προς το παρόν λειτουργεί κανονικά και σταθερά στους 45+ με 60 βαθμους το πολυ.Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας.Μια τελευταια ερώτηση ωστε να κλεισω το θέμα και αφορα τις παστες που τοποθετουμε στους επεξεργαστες.Αν στο μελλον θελήσω να αλλαξω παστα στο pc μου θα τοποθετήσω παστα στον εοεξεργαστη και στη γραφικών (αφου πρωτα τις καθαρίσω) η παστα μονο στον επεξεργαστη και στη γραφικων κατι που μοιαζει σαν ταινία??Ειναι το ίδιο?Αν μπορειται ενημερώστε με.Ευχαριστω πολυ.:respekt::respekt::respekt::respekt::respekt::respekt::respekt::respekt::respekt:
swatsquadgr
24-05-12, 10:36
Συνηθως ενα bios update (αν υπάρχει) βοηθάει στην καλύτερη διαχείριση της ενέργειας και τη λειτουργία ψύξης (ανεμιστηράκι) . Το λειτουργικό παίζει ρόλο και ειδικά τα Vista είναι προβληματικά και σε αυτό θέμα για πολλούς λόγους .
και εγώ έχω ένα fujitsu εδώ και ένα χρόνο και ο ανεμιστήρας έχει αρχίσει να ακούγεται και τα πλαστικά να ζεσταίνονται πολύ. μπορώ να αλλάξω hardware κομμάτια σε laptop ή δεν μπορώ να κάνω κάτι?
swatsquadgr
24-05-12, 13:24
Αν ακουγεται σημαινει οτι δεν ειναι και στα καλυτερα του ! Αν εχεις εμπειρια μπορεις να λυσεις το laptop και να τον λιπανεις , διαφορετικα αντικατασταση . σιγουρα θα θελει καθαρισμο αν υπερθερμαινεται ...
@ ADSLgr.com All rights reserved.