PDA

Επιστροφή στο Forum : Τα νέα της ΠΓΔΜ...

Σελίδες : [1] 2

123456789
26-11-06, 22:04
http://www.mrt.com.mk/gr/

στην αρχή αναρρωτήθηκα..."πως γίνεται"?

manoulamou
26-11-06, 22:13
Κυκλοφορει και σε αυτη (http://www.mrt.com.mk/) την εκδοχη...
Προτιμω το official (http://www.vlada.mk/za%20makedonija.htm);)

PopManiac
26-11-06, 22:26
http://www.mrt.com.mk/gr/

στην αρχή αναρρωτήθηκα..."πως γίνεται"?

Γιατί να μην γίνεται;;

Και πολύ έξυπνη κίνηση μάλιστα με τόσους Έλληνες που έχουν επεδύσει ή που ενδιαφέρονται να επενδύσουν:whistle:

antio zoh
27-11-06, 14:25
Παιδια ακουσα οτι ο Βουκεφαλας ηταν Zastava? Ισχυει κατι τετοιο?

yiapap
27-11-06, 14:30
Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν έβγαιναν ιστοσελίδες της ΕΡΤ στα σλαβικά...
Ακόμη θα τους κυνηγούσαμε τους προδότες! :rolleyes:

Ρε συ Pop... μ'εχει πιάσει το πεσσιμιστικό μου σήμερα... αλλά δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ: "Μα τόσο ανασφαλείς είμαστε για τη χώρα και τη δημοκρατία μας;"

PopManiac
27-11-06, 14:54

Ρε συ Pop... μ'εχει πιάσει το πεσσιμιστικό μου σήμερα... αλλά δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ: "Μα τόσο ανασφαλείς είμαστε για τη χώρα και τη δημοκρατία μας;"

Xαρακτηριστικό της επαρχιώτικης Ευρωβλάχικης / Οriental νοοτροπίας που μας διακατέχει.

Γιατί, έχεις δει πολλές Ελληνικές ενημερωτικές σελίδες στα Αγγλικά;

Έχεις δει πολλά υπουργεία μας να έχουν τις ανακοινώσεις τους και στα Αγγλικά;

Εδώ το Υπέξ και ανανεώνει όποτε το θυμηθεί, και όσον αφορά position papers για την ΕΕ, ΝΑΤΟ κλπ καλά, ούτε στα Ελληνικά δεν υπάρχουν!

Αντίθετα, για πήγαινε σε διάφορα υπουργεία της Ρουμανίας να δεις πόσο περιεχόμενο έχουν στα Αγγλικά!

Άστο, μην το ψάχνεις :down::down:

EDIT: Και να μην μιλήσουμε για το ΠΟΣΕΣ ενημερωτικές σελίδες / κείμενα / papers και γω δεν ξέρω τι άλλα υπάρχουν στα αγγλικά από ιστοσελίδες τουρκικών φορέων!!!!

123456789
27-11-06, 17:40
Ρε παλληκάρια το θέμα είναι η πρόθεση. Δηλαδή αν το υπουργείο τάδε βάλει σελίδες στα αγγλιά θα τις βάλει για να υποστηρίξει κάποτε στο μέλλον ότι είμαστε ψιλοάγγλοι ή για να ανημερώσει απλά τον κόσμο??

manoulamou
27-11-06, 19:21
Δεν καταλαβα το κακο ή το υποπτο:
δηλαδη εαν ενημερωνω απ τη σελιδα μου και στα τουρκικα για τις ειδησεις
ή/και τις αποψεις μου, θα μου ζητησουν το λογο οι Τουρκοι?

Reef
27-11-06, 19:38
αντι να χαιρομαστε που ολο και περισσοτερο υιοθετειται, διδασκεται και διαδιδεται η γλωσσα μας στις βαλκανικες χωρες καθομαστε και μιζεριαζουμε

Spanos
27-11-06, 19:45
Υπάρχει διαφορά στο να θέλεις να ενημερώσεις απο το να θέλεις να κάνεις προπαγάνδα υπέρ των θέσεων σου. Η συγγραφή θεμάτων σε αύτες τις γλώσσες απο το mrt εξυπηρετεί καθαρά προπαγανδιστικούς σκοπούς και οχι διάθεση αντικειμενικής ενημέρωσης.

Δηλαδή για να καταλάβω εκεί που λέει "Κοινοβούλειο της Δημοκρατίας Μακεδονίας", εκτός απο το οτι είναι λάθος συντακτικά, τι θέλουν να πούν οτι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, της Πιερίας, Της Καβάλας κλπ έχουν δικό τους Κοινοβούλιο;; :rtfm:

Έλεος δηλαδή μου αρέσει που κάποιοι παινέυουν έτσι εύκολα μια κίνηση που γίνεται με πονηρό σκοπό.

manoulamou
27-11-06, 20:56
Και τι μας εμποδιζει να κανουμε κι εμεις το ιδιο, εαν δεν το εχουμε κανει ηδη?
Αντι να γκρινιαζουμε για ενα κρατιδιο, που η υπαρξη του ειναι απαραιτητη
για την ασφαλεια των συνορων μας και την σταθεροτητα της περιοχης
ας κατηγορησουμε πρωτα την ανικανοτητα μας για μια ενιαια στρατηγικη στην εξωτερικη μας πολιτικη!

Reef
27-11-06, 22:23
Απ τη στιγμη που κανεις δεν ακουσε το ΣΥΝ που τοτε με τεραστιο πολιτικο κοστος το οποιο κανεις αλλος απο τους φαφλαταδες πολιτικους μας δεν ηταν διατεθειμενος να παρει, προτεινε την υιοθετηση του ορου "Σλαβομακεδονια" ή κατι παρομοιο,

τωρα παει το χασαμε το παιχνιδι και ειναι και λεγονται μακεδονια

maxcp
27-11-06, 23:00
Απ τη στιγμη που κανεις δεν ακουσε το ΣΥΝ που τοτε με τεραστιο πολιτικο κοστος το οποιο κανεις αλλος απο τους φαφλαταδες πολιτικους μας δεν ηταν διατεθειμενος να παρει, προτεινε την υιοθετηση του ορου "Σλαβομακεδονια" ή κατι παρομοιο,

τωρα παει το χασαμε το παιχνιδι και ειναι και λεγονται μακεδονια

δηλαδη αν άυριο ο νομός Αχαίας ανεξαρτητοποιηθεί(λέμε τώρα) θα έχει το δικαίωμα να λέγεται πελλοπόνησος?

sdikr
27-11-06, 23:04

Πληγές ανοίγεις.....

δηλαδη αν άυριο ο νομός Αχαίας ανεξαρτητοποιηθεί(λέμε τώρα) θα έχει το δικαίωμα να λέγεται πελλοπόνησος?

Ελά μωρέ εδώ εχουμε και στρατό ;)

Cafeeine
27-11-06, 23:12
Εδώ υπάρχει πολυ σοβαρότερο σφάλμα...

ο ΜΡΤ έχει παραλλάξει παλιό λογοτυπο της ΕΡΤ!! Σε λίγο δηλαδή θα μας πουνε οτι η ΕΡΤ είναι Μακεδονική και πως το μέγαρο στην Μεσογείων είναι κατελλειμένη γή....

(Προσωπικά εγώ μέσα είμαι αρκεί να αρχίσει η Μακεδονία να πληρώνει την ΕΡΤ αντί για εμας ...χωρίς να φαλιρίσει σαν χώρα σε ένα χρόνο δλδ)

manoulamou
27-11-06, 23:24
Και για να μιλησουμε σοβαρα τι ειναι ακριβως ο ΜΡΤ
επισημος κρατικος φορεας της fyrom?
Aν ναι τοτε ισως αυτοι στο ΥΠΕΞ κοιμουνται;) ...
Μηπως θα επρεπε να ενημερωσουμε την Ντορα
και το Εθνικο Συμβουλιο Ασφαλειας και Εξωτερικων Υποθεσεων?

Reef
28-11-06, 01:20

ο καθενας εχει δικαιωμα να αυτοπροσδιοριζονται και αυτη εξαλου στη γεωγραφικη περιοχη της μακεδονιας βρισκονται

yiapap
28-11-06, 12:11
Υπάρχει διαφορά στο να θέλεις να ενημερώσεις απο το να θέλεις να κάνεις προπαγάνδα υπέρ των θέσεων σου. Η συγγραφή θεμάτων σε αύτες τις γλώσσες απο το mrt εξυπηρετεί καθαρά προπαγανδιστικούς σκοπούς και οχι διάθεση αντικειμενικής ενημέρωσης.

Δηλαδή για να καταλάβω εκεί που λέει "Κοινοβούλειο της Δημοκρατίας Μακεδονίας", εκτός απο το οτι είναι λάθος συντακτικά, τι θέλουν να πούν οτι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, της Πιερίας, Της Καβάλας κλπ έχουν δικό τους Κοινοβούλιο;; :rtfm:

Έλεος δηλαδή μου αρέσει που κάποιοι παινέυουν έτσι εύκολα μια κίνηση που γίνεται με πονηρό σκοπό.Ο οποίος πονηρός σκοπός είναι προφανώς να επηρρεάσουν τους πανέξυπνους πλην αγαθούς Έλληνες Μακεδόνες προπαγανδίζοντας στη γλώσσα τους, ώστε να τους πείσουν ότι... εεεε... ότι... για πες... :rolleyes:

manoulamou
28-11-06, 14:50
Οτι η Μακεδονια ειναι Ελληνικη
και τα Σκοπια δεν ειναι κρατιδιο, αλλα πρωτευουσα της Fyrom...:rofl:

golity
28-11-06, 15:46
Εδώ υπάρχει πολυ σοβαρότερο σφάλμα...

ο ΜΡΤ έχει παραλλάξει παλιό λογοτυπο της ΕΡΤ!! Σε λίγο δηλαδή θα μας πουνε οτι η ΕΡΤ είναι Μακεδονική και πως το μέγαρο στην Μεσογείων είναι κατελλειμένη γή....

(Προσωπικά εγώ μέσα είμαι αρκεί να αρχίσει η Μακεδονία να πληρώνει την ΕΡΤ αντί για εμας ...χωρίς να φαλιρίσει σαν χώρα σε ένα χρόνο δλδ)
Και το Star Channel έχει παραλλάξει εδώ και χροοοοονια το λογότυπο του NBC, έβαλε και ένα κιτρινάκι παραπάνω να μη καρφωθούν... so what? :p

Και η ομοιότητα τους τελειώνει στο λογότυπο, γιατί από ποιότητα το Star, είναι Σιτάρ :rofl:

Cafeeine
28-11-06, 15:56
Ε δεν ξέρεις τίποτα πια βρε golity, Άαααλλο οταν το κάνουμε εμείς κι άλλο οταν το κάνουν οι αλλοι... :lol:

golity
28-11-06, 16:08
Ε δεν ξέρεις τίποτα πια βρε golity, Άαααλλο οταν το κάνουμε εμείς κι άλλο οταν το κάνουν οι αλλοι... :lol:
Λάθος μου τότε :sorry:

Και ένα δεύτερο λάθος μου, είναι ότι δεν έβαλαν ένα παραπάνω κιτρινάκι, απλά από τα αριστερά που είναι στο λογότυπο του NBC οι δικοί μας το πήγαν δεξιά :p

manoulamou
28-11-06, 16:29
απλά από τα αριστερά που είναι στο λογότυπο του NBC οι δικοί μας το πήγαν δεξιά :p
Κοιτα που τα αμερικανακια ειναι πιο αριστερα απο εμας...:rofl:παει χαλασαν κι αυτοι!

123456789
29-11-06, 11:51
Δεν καταλαβα το κακο ή το υποπτο:
δηλαδη εαν ενημερωνω απ τη σελιδα μου και στα τουρκικα για τις ειδησεις
ή/και τις αποψεις μου, θα μου ζητησουν το λογο οι Τουρκοι?

Δηλαδή το θέμα είναι για σένα σε ποιες γλώσσες δημοσιεύεται κάτι?

αντι να χαιρομαστε που ολο και περισσοτερο υιοθετειται, διδασκεται και διαδιδεται η γλωσσα μας στις βαλκανικες χωρες καθομαστε και μιζεριαζουμε

Δηλαδή εκλαμβάνεις την προσπάθεια αυτή ως απόπειρα διάδοσης της Ελληνικής?

yiapap
29-11-06, 12:14
Δηλαδή εκλαμβάνεις την προσπάθεια αυτή ως απόπειρα διάδοσης της Ελληνικής?Μάλλον ως απόδειξη της διάδοσης της Ελληνικής ή καλύτερα των Ελλήνων επιχειρηματιών στα Σκόπια.

Reef
29-11-06, 15:09
Δηλαδή εκλαμβάνεις την προσπάθεια αυτή ως απόπειρα διάδοσης της Ελληνικής?

Οχι ως αποπειρα ως ενδειξη

Μάλλον ως απόδειξη της διάδοσης της Ελληνικής ή καλύτερα των Ελλήνων επιχειρηματιών στα Σκόπια.

οι λογοι δεν εχουν σημασια και τα αγγλικα με το σπαθι γιναν οτι γιναν

PopManiac
29-11-06, 16:39
Εγώ προτείνω νέα διαμαρτυρία / διάβημα στον ΟΗΕ να αφαιρεθούν οι Ελληνικές σελίδες, καθότι η Ελληνική γλώσσα είναι Ελληνική και μόνο Έλληνες μπορούν να τη μιλούν και η Μακεδονία είναι Ελληνική, επομένως οι Μακεδόνες είναι Έλληνες, και οι Σκοπιανοί δεν είναι Μακεδόνες γιατί δεν είναι Έλληνες και επομένως δεν μπορούν να έχουν Ελληνική ιστοσελίδα κλπ κλπ κλπ

Tormendor
30-11-06, 09:29
Τελικά θα πάρουμε τη "ΠΟΛΗ"???? (Πόλη = Σκόπια)

Αφού Έλληνες είναι οι άνθρωποι γιατί δεν ζητούν την ένωση με τη "μαμα Ελλάδα"???...
1. Άσε που πέφτουν οι αντιπαροχές και οι εργολάβοι δεν έχουν 1ον να πωλήσουν 2ον οικόπεδα να ζητήσουν.
2. Επιτέλους θα έχουμε και δικό μας εργοστάσιο ναρκωτικών γιατί μέχρι σήμερα τα εισαγάγαμε επεξεργασμένα...θα πέσει το κόστος!!!!
3. Η μαφία στην Ελλάδα έχει ατονίσει τελευταία.... χρειαζόμαστε ανανέωση με νέα μέλη
4. Οι δάσκαλοι & καθηγητές περιμένουν διορισμό
5. Οι επιχειρήσεις πρέπει να επεκταθούν
6. τον βουκεφάλα δεν το χωράει ο τόπος (Ελλάδα)
7. Θα εκτονώσουμε τις αυξήσεις του ευρώ από το 2002 (που μπήκε το νόμισμα στη ζωή μας και το 100 στάρικο έγινε ευρώ) μετακυλύοντας την αύξηση σε αυτούς:twisted:
8. Άπλετες ευκαιρίες για λάδωμα που σιγά σιγά εκλείπει από τη ζωή του Έλληνα και παθαίνει κατάθλιψη λόγω στέρησης
9. Νέοι διορισμοί δημοσιών υπαλλήλων....κλπ κλπ κλπ

I LOVE THIS IDEA!!! :whistle:

ΥΓ: Για όσους δεν το "έπιασαν" το σχόλιο - ποστ είναι ειρωνικό απέναντι στην προκείμενη ιστοσελίδα....

Reef
30-11-06, 13:59
Παιδια οι σκοπιανοι δεν ειναι Ελληνες! ειναι Μακεδονες!! (ως ανοικοντες κι αυτοι στη γεωγραφικη περιοχη με το ονομα μακεδονια οπως και οι ελληνες μακεδονες)

golity
30-11-06, 14:07
Παιδια οι σκοπιανοι δεν ειναι Ελληνες! ειναι Μακεδονες!! (ως ανοικοντες κι αυτοι στη γεωγραφικη περιοχη με το ονομα μακεδονια οπως και οι ελληνες μακεδονες)
Μια διόρθωση...

εφόσον οι Έλληνες κάτοικοι της περιοχής είναι Έλληνες Μακεδόνες, δε γίνεται οι από πάνω να είναι σκέτο Μακεδόνες!

Cafeeine
30-11-06, 14:27
Εχμ... και οι Αμερικανοι δεν είναι οι μόνοι κατοικοι της ηπείρου, αλλα αυτό δεν τους εμποδίζει να αυτοαποκαλούνται Americans. Δεν σημαίνει και αυτό οτι έχουν σκοπό να προσαρτήσουν και τους υπόλοιπους γειτόνους τους στις ΗΠΑ.

Reef
30-11-06, 15:25
Μια διόρθωση...

εφόσον οι Έλληνες κάτοικοι της περιοχής είναι Έλληνες Μακεδόνες, δε γίνεται οι από πάνω να είναι σκέτο Μακεδόνες!

Oι αλλοι ειναι Σλαβοι Μακεδονες, αλλα εμεις με τη θαυμασια εξωτερικη πολιτικη δεν τους επιτρεψαμε να αποκαλουνται Σλαβο-Μακεδονες και ετσι τωρα λεγονται σκετο Μακεδονες!

manoulamou
30-11-06, 20:36
Ελα μου ντε! Γι αυτο και καποιοι παλιοτερα ελεγαν οτι πρεπει να δοθει
στο νεο κρατιδιο η ονομασια ΣλαβοΜακεδονια...
Ε τωρα καταφεραμε να την λενε ολοι ανεπισημα Μακεδονια
κι εμεις επισημα Fyrom και ανεπισημα ... Σκοπια:twisted:

{{οταν η βλακεια συνανταει τον σωβινισμο, εχουμε παντα περηφανες ηττες}}

Reef
30-11-06, 20:46
μα ως γνωστον manoulamou η βλακεια ειναι ανικητη!

harris
30-11-06, 20:50
κι εμεις επισημα Fyrom και ανεπισημα ... Σκοπια:twisted:

Eγώ την λέω ΠουΓουΔουΜία και τους κατοίκους της ΠουΓουΔουΜιανούς :rofl::p

pelasgian
30-11-06, 21:33
Σε chat τους ονομάζω φυρόμιανς και χτυπάνε μπιέλες πάντως. :lol:

Φύρα σκέτη για χώρα ρε γμτ! :lol:

Πάντως, οι Σκοπιανοί είναι Μακεδόνες. Είναι αλύτρωτος ελληνισμός, αδέλφια μας, αίμα μας και κάποια στιγμή θα πρέπει να ενταχθούν στο σώμα της μαμάς Ελλάδας. Μαζί με τα αδέλφια μας στη Βόρειο Ήπειρο.

Με αυτό το τρόπο θα λυθεί και το θέμα της αιματοχυσίας μεταξύ UCK και σκορπιανών.

Reef
30-11-06, 21:38
pelasgian η φραση "οι Σκοπιανοι είναι Μακεδονες" ειναι πλεονασμος πιστευω :p

manoulamou
30-11-06, 22:46
pelasgian η φραση "οι Σκοπιανοι είναι Μακεδονες" ειναι πλεονασμος πιστευω :p

Το εκανε "ποιητικη αδεια"... :rofl: Πρωτοτυπη λυση η προσαρτηση τους παντως:p...

123456789
30-11-06, 22:55
Άρα και οι συνορεύοντες με τα σκόπια είναι μακεδόνες?
Ανατολικοί ή δυτικοί?

manoulamou
30-11-06, 23:15
Τους περισσοτερους τους κοβω
για θαμωνες του "μεσαιου χωρου";)
:rofl:

lewton
05-12-06, 13:54
Ενδιαφέρον...
Με χαροποιεί που τα ελληνικά αρχίζουν να αποκτούν ένα status στα γειτονικά βαλκανικά κράτη.
Προπαγάνδα δεν είναι σε καμία περίπτωση. Η προπαγάνδα μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα του κόσμου, αλλά όχι στα ελληνικά.

Μιας και όλοι είπαν και τη γνώμη τους για το Μακεδονικό, ας την πω και εγώ. Κρίμα που δε δεχτήκαμε να τους αναγνωρίσουμε ως Σλαβομακεδονία. Τώρα όλοι τους λένε Μακεδονία και εμείς τους λέμε ΠΓΔΜ ή Σκόπια. Κοινώς εμείς είμαστε οι γραφικοί της υπόθεσης...

manoulamou
05-12-06, 16:39
....Μιας και όλοι είπαν και τη γνώμη τους για το Μακεδονικό, ας την πω και εγώ. Κρίμα που δε δεχτήκαμε να τους αναγνωρίσουμε ως Σλαβομακεδονία. Τώρα όλοι τους λένε Μακεδονία και εμείς τους λέμε ΠΓΔΜ ή Σκόπια. Κοινώς εμείς είμαστε οι γραφικοί της υπόθεσης...
:oneup:...Δεν εισαι καθολου off topic...:(

123456789
06-12-06, 19:08
Σλαβομακεδονία τι σημαίνει?
Μακεδονία των Σλάβων?
Σαν να λέμε ελβετοβαυαρία?

lewton
06-12-06, 19:35
Σλαβομακεδονία τι σημαίνει?
Μακεδονία των Σλάβων?
Σαν να λέμε ελβετοβαυαρία?
Σλαβομακεδονία σημαίνει σλαβική Μακεδονία, ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Gila1899
06-12-06, 19:37
Σλαβομακεδονία σημαίνει σλαβική Μακεδονία, ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Το τί μπορεί να συνεπάγεται, όμως, είναι το ζητούμενο...

Reef
06-12-06, 19:44
όπως και να χει παιδιά ανήκουν και αυτή στη γεωγραφική περιοχή με TO όνομα μακεδονία

lewton
06-12-06, 19:50
Το τί μπορεί να συνεπάγεται, όμως, είναι το ζητούμενο...
Να σου πω τι μπορεί να συνεπαγόταν; Πολύ ευχαρίστως.

1. Όλος ο κόσμος θα τους έλεγε Σλαβομακεδονία. Το ίδιο και εμείς. Δε θα ήμασταν λοιπόν γραφικοί.
2. Επειδή όλος ο κόσμος θα τους έλεγε Σλαβομακεδονία, θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να μιλάμε για την ελληνιήά Μακεδονία χωρίς να μας κοιτάνε όλοι οι υπόλοιποι περίεργα.
Όταν για παράδειγμα είπα σε φίλη μου Ιταλίδα ότι υπάρχει ολόκληρη περιοχή στην Ελλάδα που λέγεται Μακεδονία με κοίταζε σαν να είμαι τρελός. Της φαινόταν αδιανόητο ότι μπορεί μια περιοχή της Ελλάδας να έχει το ίδιο όνομα με μια άλλη χώρα.
3. Θα ήταν πολύ πιο εύκολο να τους εμποδίσουμε να καπηλευτούν την αρχαία Μακεδονία. Όταν όλοι τους γνωρίζουν ως Μακεδόνες, είναι πανεύκολο να πειστούν ότι είναι απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου. Όταν τους γνώριζαν ως Σλαβομακεδόνες, θα ήταν πανεύκολο για εμάς να τονίζουμε ότι ο Μ. Αλέξανδρος ήταν Ελληνομακεδόνας.

Τώρα ας τα λουστούμε που παίζουμε το σκύλο με τη γάτα με ένα κράτος που μέχρι πριν 15 χρόνια ήταν απλά ένα κρατίδιο.

WandereR
06-12-06, 19:53
εγω πάντως την ονομάζω μακεδονια σκέτο και το χαίρομαι.

Ταυτοχρονα λυπάμαι που πρέπει να ονομάζω κάποιους ελληνες.

Μιλάμε για ακρον άωτον της ξεφτύλας, κορυφαίο δείγμα του ελληνικού ξεπέσματος των τελευταίων χρόνων, και ακόμα το συζηταμε....

Κορυφαίο δείγμα πολιτκής ανοησίας, και ο λαος από ότι βλέπω ακολουθεί.

golity
06-12-06, 19:56
Να σου πω τι μπορεί να συνεπαγόταν; Πολύ ευχαρίστως.

1. Όλος ο κόσμος θα τους έλεγε Σλαβομακεδονία. Το ίδιο και εμείς. Δε θα ήμασταν λοιπόν γραφικοί.
2. Επειδή όλος ο κόσμος θα τους έλεγε Σλαβομακεδονία, θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να μιλάμε για την ελληνιήά Μακεδονία χωρίς να μας κοιτάνε όλοι οι υπόλοιποι περίεργα.
Όταν για παράδειγμα είπα σε φίλη μου Ιταλίδα ότι υπάρχει ολόκληρη περιοχή στην Ελλάδα που λέγεται Μακεδονία με κοίταζε σαν να είμαι τρελός. Της φαινόταν αδιανόητο ότι μπορεί μια περιοχή της Ελλάδας να έχει το ίδιο όνομα με μια άλλη χώρα.
3. Θα ήταν πολύ πιο εύκολο να τους εμποδίσουμε να καπηλευτούν την αρχαία Μακεδονία. Όταν όλοι τους γνωρίζουν ως Μακεδόνες, είναι πανεύκολο να πειστούν ότι είναι απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου. Όταν τους γνώριζαν ως Σλαβομακεδόνες, θα ήταν πανεύκολο για εμάς να τονίζουμε ότι ο Μ. Αλέξανδρος ήταν Ελληνομακεδόνας.

Τώρα ας τα λουστούμε που παίζουμε το σκύλο με τη γάτα με ένα κράτος που μέχρι πριν 15 χρόνια ήταν απλά ένα κρατίδιο.
Συμφωνώ μαζί σου και δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα :(

Μιας και φτάσαμε (η καλύτερα μας φτάσανε) στην κατάσταση που είμαστε τώρα, θα ήθελα από τους χρήστες του φόρουμ να ακούσω γνώμες για το τι θα μπορούσε να κάνει το κράτος με τα τωρινά δεδομένα (αν μπορεί φυσικά!).

EDIT:
Στην περίπτωση της Σλαβομακεδονίας θα υπήρχε από τη μια αυτή και από την άλλη η Ελληνική Μακεδονία και θα υπήρχε ένας διαχωρισμός όσο και αν προσπαθούσαν οι από πάνω να οικειοποιηθούν την ιστορία της Ελληνικής Μακεδονίας. Τώρα έχουμε την χώρα Μακεδονία και την περιοχή της Έλλαδας Μακεδονία και την αρχαία Μακεδονία, πράγμα που κάνει ποιο εύκολο στους από πάνω να προωθήσουν την προπαγάνδα τους και τον συσχετισμό χώρα Μακεδονία και αρχαία Μακεδονία! Άντε τώρα να πείσεις τους ξένους που δεν θα κάτσουν να διαβάσουν ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια ότι αυτά που λένε δεν έχουν καμία βάση...

The word Macedonia instantly conjures up memories of Philip II and his son Alexander the Great, legendary emperor of the 4th century B.C.E. who brought great expanses of the known world under Macedonian rule. In this period, and the Hellenistic and Roman ones that followed it, Macedonia reached the apogee of its influence and power. Today, many ruins remain to attest to this ancient heritage, in the sites of cities such as Heraclea, Stobi and Skupi, strewn with amphitheaters and temples, and decorated with intricate mosaics and frescoes.
http://www.exploringmacedonia.com/default.asp?ItemID=F70E7E356A15AF4A8C11E9857EDA95AD

123456789
06-12-06, 20:07
Συμφωνώ μαζί σου και δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα :(

Μιας και φτάσαμε (η καλύτερα μας φτάσανε) στην κατάσταση που είμαστε τώρα, θα ήθελα από τους χρήστες του φόρουμ να ακούσω γνώμες για το τι θα μπορούσε να κάνει το κράτος με τα τωρινά δεδομένα (αν μπορεί φυσικά!).

Η ονομασία μίας περιοχής δεν είναι αποκλειστικά γεωγραφική αλλά έχει να κάνει και με την ιστορία της.
Μία καλή ιδέα είναι να ξαναγυρίσουν τα πράγματα εκεί που ήταν κάποτε...vardarska κάπως έτσι...?

@ ADSLgr.com All rights reserved.