PDA

Επιστροφή στο Forum : Router να μπλοκαρει download και υποπτες σελιδες



dimmi_n
12-06-12, 13:44
Γεια σας. Υπαρχει καποιο router που να μπλοκαρει στο δικτυο το μεγαλο download Καθως και σελιδες με Πορνο περιεχομενο, youtube , torrent, facebook και τετοια? οχι με software αλλα κατευθειαν απο το router.

Σας ευχαριστω

hemlock
12-06-12, 14:08
Γεια σας. Υπαρχει καποιο router που να μπλοκαρει στο δικτυο το μεγαλο download Καθως και σελιδες με Πορνο περιεχομενο, youtube , torrent, facebook και τετοια? οχι με software αλλα κατευθειαν απο το router.

Σας ευχαριστω
Ψάχνεις parental control πρόγραμμα ή κάτι άλλο ποιο γενικό και τεχνικό? Πάντως, γενικά μπορείς να κόψεις κίνηση προς το οποιοδήποτε site και μέσα απο το router βάζοντας απλά το ονομά του ή την IP...

prodromosfan
12-06-12, 14:11
Γεια σας. Υπαρχει καποιο router που να μπλοκαρει στο δικτυο το μεγαλο download Καθως και σελιδες με Πορνο περιεχομενο, youtube , torrent, facebook και τετοια? οχι με software αλλα κατευθειαν απο το router.

Σας ευχαριστω

μακραν τα πιο βολικα ρουτερ για αυτο το πραγμα ειναι τα netgear
ενω αν περνουν και ddwrt τοσο το καλυτερο και ευκολοτερο.
πιο δυσκολος τροπος ειναι στα tp link με το original firmware
και φυσικα υπαρχει και το parental control που ομως πρεπει να εισαι συγκεκριμενος στο τι θελεις να κοψεις και οχι γενικα.
Υπαρχει δε τροπος να βαλεις και opendns στο ρουτερ και να κοβει απο εκει κατηγοριες.

sdikr
12-06-12, 14:41
Το θέμα είναι τι πόσο θέλεις να διαθέσεις και τι θέλεις να κάνει,
Πχ τα vigor έχουν επιλογή να αγόρασεις εξτρά υπηρεσία που να κάνουνε αυτοί το κόψιμο, φυσικά παρέχει και δυνατότητα να κάνεις εσυ ότι κοψίματα θέλεις (keywords, p2p etc)

dimmi_n
13-06-12, 10:47
Στην δουλεια μου θελω να φτιαξω ενα δικτυο και να κοψω ιστοσελιδες οπως facebook Και τετοια αλλα. και το download φυσικα, να μην κατεβαζουν με μεγαλες ταχυτητες και εχουν προβλημα ολοι οι αλλοι. Αυτο με το Opendns Πως γινεται?

dynamos
13-06-12, 12:12
Σε μικρού μεγέθους επιχειρήσεις, ένα καλοφτιαγμένο HOST file, με ένα καλοστημένο firewall με access restrictions, ένα QoS, και ακόμα καλύτερα bandwidth limit έχεις τελειώσει. Για μεγαλύτερο χώρο εργασίας η σωστότερη και οικονομικότερη λύση είναι firewall Proxy. Σε μεγάλες consumer λύσεις προτείνω Cisco ή Juniper μαζί με Proxy.

thenetpoet
18-06-12, 11:17
μπορεις να δοκιμασεις και s/w λύσεις για αυτά που θέλεις. Μια πολύ καλή περίπτωση είναι το pfsense...
Δες στην σελίδα του www.pfsense.org τι υποστηρίζει..

anon
18-06-12, 12:11
Υπαρχουν πολλές λυσεις, εύκολες / δύσκολες κλπ κλπ...
Πολλές είναι κλειδωμένες, με την έννοια ότι σε απλά ρουτεράκια έχεις ένα συγκεκριμένο σετ επιλογών, που προσωπικά το θεωρώ εξαιρετικά ανεπαρκές. Αλλες λύσεις είναι επι πληρωμή και τελικά κοστίζουν ο κούκος αηδόνι. Αλλες λύσεις είναι εξαιρετικά πλήρεις, αλλά είτε απαιτούν πολύ ενασχόληση / γνώσεις είτε πρέπει να πληρώσεις οπότε καταλήγουμε στο κούκος αηδόνι.

Απόλυτος έλεγχος δεν υπάρχει. τζιμάνια χρήστες, εαν δεν προσέχεις τι περνά απο/προς το ιντερνετ, θα βρουν τρόπο να παρακάμπτουν τα φίλτρα. Πχ είχα κλείσει το facebooκ και κάποια "έξυπνη" άρχισε να χρησιμοποιεί έναν public proxy anonymizer. Ακόμα πιο έξυπνος χρήστης θα μπορουσε να χρησιμοποιεί δικό του proxy στο σπίτι ή αλλού και να περνά το traffic πχ μέσω SSH (αλά VPN). Αντε βρες το.

Οπότε πριν προχωρήσεις, για να ξέρεις σε τι επίπεδο εξοπλισμό και τεχνογνωσία πρέπει να καταλήξεις, πρέπει να προσδιορίσεις μερικές προδιαγραφές. Οπως:
1) Θέλεις γενικό μπλοκάρισμα σε κάποια sites ανάλογα με το περιεχόμενο; (πχ σε XXX sites, astrology sites, sites κοινωνικής δικτύωσης κλπ) Αυτό καλύπτεται εύκολα με το OPEN DNS.
2) Θέλεις κάποιοι χρήστες να έχουν πρόσβαση παντού και κάποιοι άλλοι να μην έχουν σε ομάδες απο sites; Και αυτό καλύπτεται με OPEN DNS.
3) Θέλεις να έχουν πρόσβαση κάποιοι πχ σε facebook αλλά όχι στα facebook apps (βλέπε games) ή να κλειδώσεις κάποιες μορφής streaming (video, ραδιόφωνο); SQUID, DansGuardian, OpenDNS (όλα μαζί)
4) Θέλεις να έχουν όλοι πρόσβαση σε κάποια sites (γενικώς ελεύθερα), άλλοι σε κάποια άλλα, άλλοι σε κάποια άλλα, συγκεκριμένα ή με ομάδες - κατηγορίες; όπως πιο πάνω.
5) Θέλεις να κασάρεις youtube video (ξέρεις τώρα, το βλέπει ο ένας στέλνει το λινκ στον άλλο, και φορτώνει την γραμμή ο άλλος, και σε μια μεγάλη εταιρία γρήγορα αυτό γίνεται viral και φορτώνει η γραμμή με το ίδιο βίντεο τόσες φορές όσοι είναι οι χρήστες); SQUID.
6) Θέλεις να βάλεις όρια πχ τόση ώρα στο ιντερνετ ελεύθερα (ομάδες sites), χωρίς περιορισμό σε άλλες ομάδες sites (που ειναι για την δουλειά). Oυτως ωστε να μην σερφάρουν ασύστολα αλλά και να μην τους έχεις να σερφάρουν και απο το κινητό. SQUID
7) Θέλεις να περιορίσεις την περίπτωση χρήσης για chatting, downloading κλπ; Να προστατέψεις το δίκτυο σου απο worms που μπορεί να τρέχουν σε μολυσμένα πισι και να μπουκώνουν την γραμμή σου σπαμάροντας το διαδίκτυο; Firewall στον ρουτερ να μην περνά τίποτε παρα μόνο απο τον proxy server (και ίσως ένα δυο ελεγχμένα δικά σου πισί), αλερτς εαν περνά οτιδήποτε άλλο περίεργο (πόρτες..), όλοι περνάν απο proxy server (squid) και εκεί ελέγχεις τα πάντα...

Αυτά ειναι μόνο μερικές προτάσεις... Ο κατάλογος είναι μακρύς, και έχει να κάνει με την συγκεκριμένη περίπτωση πάντα.

dynamos
18-06-12, 12:35
Τέλεια λύση, openBSD or freebsd 8.1 pf firewall.Ή κάτι custom σε Smoothwall base... , ipcop κλπ ..!

@ ADSLgr.com All rights reserved.