PDA

Επιστροφή στο Forum : απαράδεκτη η wind, μπορώ να κάνω ακύρωση συμβολαίου;



kostas12321
03-07-12, 21:06
Καλησπέρα σας,

Πέρσι είπαν οι δικοί μου να βάλουν wind, δεν ξέρω γιατί αλλά τέλος πάντων αποφάσισαν να περάσουν από forthnet σε tellas. Προσωπικά δεν είχα πρόβλημα, είχα ακούσει επίσης καλά λόγια για αυτήν και τέλος πάντων αποφασίσαμε να περάσουμε προς τα εκεί.
Και μετά από κάποιο καιρό το μετανιώσαμε... Τώρα είμαστε 2 μήνες πριν κλείσει ο ένας χρόνος και η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Προσωπικά επειδή σπουδάζω Θεσσαλονίκη και έχω forthnet εκεί, κατεβάζω συνήθως με 1mb/s εδώ το πολύ 50 kB/s και υποτίθεται η γραμμή είναι ιδια..(24mbps)..

η κατάσταση έχει παραμείνει ίδια τους τελευταίους μήνες. Την τελευταία φορά που τους πήρα τηλέφωνο για να παραπονεθώ επειδή δε μπορούσα να δώ βίντεος στο youtube μου είπαν υπάρχει πρόβλημα γενικότερα στο streaming και προσπαθούν να το φτιάξουν.. ακόμα τίποτα όμως τα ίδια χάλια
ένα αρχείο να κατεβάσω δε μπορώ.. έλεος δηλαδή τι πράγματα είναι αυτά

ανυπομονώ να περάσουν αυτοί οι δύο μήνες για να πάμε πίσω στη forthnet.. η απορία μου όμως είναι εάν γίνεται να ακυρώσω το συμβόλαιο και να περάσω τώρα στη forthnet διότι η κατάσταση είναι τραγική.

ένα μόνο έχω να πώ για να τελειώνω: ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ WIND.

mephisto
03-07-12, 21:35
Φυσικά κ γίνεται αλλα έχεις μια μικρή χρηματικη ποινή.Μήπως θα ήθελες να μας δώσεις τα στατιστικά της γραμμής σου μέσα απο το ρουτερ σου?

kostas12321
03-07-12, 21:39
ευχαριστώ για την απάντηση

παρακάτω παραθέτω τα στατιστικά(ελπίζω να είναι τα σωστά):



Link Status Connected
Rate (Up/Down) 376/1749 kbps
Noise Margin (Up/Down) 8.9/9.3 db
Modulation Type ADSL_2plus
Line Attenuation (Up/Down) 48.4/45.7 db
Output Power (Up/Down) 12.4/19.1 dbm
Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved
Max Rate(Up/Down) 380/1900 kbps
Interleave depth 2
Annex Type AnnexA
CRC errors 0

mephisto
03-07-12, 22:18
Με βάση τα στατιστικα σου είσαι πολυ μακριά απο το κέντρο κ δύσκολα θα έχεις καλη ταχύτητα...έχεις και αποσυνδεσεις;

kostas12321
03-07-12, 22:53
ευτυχώς αποσυνδέσεις δεν έχω αν και επειδή παίζω ένα online game(ποδόσφαιρο) παίρνω άθλιο ping με αποτέλεσμα να κάνω quit από μόνος μου διότι δεν είναι σωστό για τον αντίπαλο... και έχει καταντήσει σπαστικό.

κοίτα δεν θα είχα πρόβλημα εάν οι ταχύτητες έπιαναν τουλάχιστον 400kb/s, το 50 είναι αρκετά άθλιο και κουραστικό την ίδια στιγμή

έστειλα και email στη wind και τους είπα για το θέμα αυτό, αν παραμείνει ίδια η κατάσταση επιστρέφω σίγουρα forthnet...

επίσης να αναφέρω πως αρχικά έπιανα καλές ταχύτητες.. αλλά αυτό χάλασε με τον καιρό...

mephisto
03-07-12, 23:18
Κοιτα αυτη τη στιγμή με τα συγκεκριμένα στατιστικα θα έπρεπε να κατεβαζεις με 170kb .εχεις δοκιμάσει να κατεβαζεις κατι απο Microsoft η nvidia?έχεις όντως μεγάλη απόσταση απο το κέντρο του ΟΤΕ;μήπως είναι κάποια βλάβη;δοκίμασε να βάλεις κ το ρουτερ μόνο του χωρίς καμία τηλεφωνική συσκευή στις μπριζες κ χωρίς φίλτρα και δες σε τι ταχύτητες συνχρονιζει.

NexTiN
04-07-12, 20:32
Εγω βλεπω προβλημα στην γραμμη σου.Δεν γινεται να εχεις μεγαλυτερο Attenuation στο Up απ'οτι στο Down.Κατα κανονα το Attenuation στο Up ειναι το μισο και κατω απο αυτο του Down.Δλδ. το φυσιολογικο θα ηταν π.χ. D:45,7/U:22,0.Αν ειναι προβλημα γραμμης και να πας στην 4net, θα το παρεις μαζι σου.Δοκιμασε να βγαλεις ολες τις τηλ.συσκευες απο τις πριζες και ασε το Modem μονο του χωρις splitter / φιλτρα.Αν βελτιωθουν τα χαρακτηριστικα εχεις καποιο θεμα με καποια συσκευη, φιλτρο, κλπ.Αν οχι, παρε τηλ. στην Τ.Υ. και πες τους το προβλημα με το Attenuation.

AngelBreath
07-07-12, 23:40
Το πρόβλημά σου είναι πρόβλημα χαλκού και όχι παρόχου. Όπως είπε και άλλος ακόμη και να αλλάξεις εταιρεία θα το πάρεις μαζί σου. Κάλεσε την τεχνική υποστήριξη της Wind, έχουν την δυνατότητα να μετρήσουν την γραμμή και να στείλουν και τεχνικό για να δει την κατάσταση. Είναι άδικο να κατηγορείς μια εταιρεία για ένα πρόβλημα που δεν είναι δικό της (τα προβλήματα χαλκού, είναι προβλήματα δικτύου και όχι εταιρείας), ειδικά όταν δεν έχεις κάνει τον κόπο καν να τους ενημερώσεις.

john84
08-07-12, 00:07
Φιλε μου οπως ειπε και ο φιλος παραπανω εχεις αναποδα τιμες το attenuation. Κανε αυτο που σου ειπε αλλα επισης αν ξερεις που καταληγει το ζευγος του διαμερισματος σου στο κουτι της πολυκατοικιας (εσκαλιτ) δεν αν εχει φυγει κανενα καλωδιο και ειναι στον αερα απο την χωνευτη εκει που κουμπωνουν τα καλωδια μεσα στο κουτι)...

haniabal
09-07-12, 12:00
Πάντως και το streaming έχουν όντως γενικό πρόβλημα και απορώ γιατί δεν το έχουν φτιάξει μέχρι τώρα..

ZHUL
13-08-12, 21:48
Παιδια,πριν 3-4 μέρες έκανε ο πατέρας μου αίτηση στην WIND για την προσφορά στα 33.90 ευρώ/ μήνα.
έχουμε ΟΤΕ και πλήρώνουμε πολλά λεφτά.
το θέμα είναι.΄οτι με πήραν πριν λίγο απο΄Οτε και μου είπαν ότι αν ισχυεί η αίτηση που έχετε κάνει,,θα πρέπει να γνωρίσετε ότι
επειδή δεν έχει λήξει το συμβόλαιο (έχουν περάσει μόνο 6 μήνες) θα πληρώσετε πρόστιμο, 110 ευρώ .περίπου.
σκεφτηκαμε να παραμεινουμε στον Οτε,.,μέχρι να λήξει το συμβόλαιο...Μου είπαν να πάω στη WIND, και να ζητησω αίτημα υπαναχώρησεις.
και να μου δώσουν και μια φοτοτυπιά .επι τόπου....
ρωτάω,επείδη δεν εχει ενεργοποιηθεί το συμβολαιο της WIND,,(27/8/2012 θα γίνει η ενεργοποιηση ,μου στειλάνε μήνημα από WIND)
υπάρχει καποιο προβλημα θα πληρώσω και στην WIND πρόστημο??????
σας ευχαριστώ

vasileios13
13-08-12, 21:51
Παιδια,πριν 3-4 μέρες έκανε ο πατέρας μου αίτηση στην WIND για την προσφορά στα 33.90 ευρώ/ μήνα.
έχουμε ΟΤΕ και πλήρώνουμε πολλά λεφτά.
το θέμα είναι.΄οτι με πήραν πριν λίγο απο΄Οτε και μου είπαν ότι αν ισχυεί η αίτηση που έχετε κάνει,,θα πρέπει να γνωρίσετε ότι
επειδή δεν έχει λήξει το συμβόλαιο (έχουν περάσει μόνο 6 μήνες) θα πληρώσετε πρόστιμο, 110 ευρώ .περίπου.
σκεφτηκαμε να παραμεινουμε στον Οτε,.,μέχρι να λήξει το συμβόλαιο...Μου είπαν να πάω στη WIND, και να ζητησω αίτημα υπαναχώρησεις.
και να μου δώσουν και μια φοτοτυπιά .επι τόπου....
ρωτάω,επείδη δεν εχει ενεργοποιηθεί το συμβολαιο της WIND,,(27/8/2012 θα γίνει η ενεργοποιηση ,μου στειλάνε μήνημα από WIND)
υπάρχει καποιο προβλημα θα πληρώσω και στην WIND πρόστημο??????
σας ευχαριστώ

Κάνε αίτηση και όλα ΟΚ......

ZHUL
13-08-12, 22:01
Vasileios13, σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντηση,,!

vasileios13
14-08-12, 00:02
Vasileios13, σ'ευχαριστώ για την άμεση απάντηση,,!

:oneup:

ZHUL
22-08-12, 09:24
επανέρχομαι στο θέμα , λέγοντας ότι ακόμη περιμένω να φτάσει η ακύρωση της αίτησης που έκανα στην WIND (από της 14 αυγούστου) στα γράφεια του ΟΤΕ.
περιττώ να σας πώ ότι έχουν σπάσει τα τηλέφωνα , με πέρνουν από ΟΤΕ, (με ρωτάνε συνέχεια αν έχω κάνει την ακύρωση,) με πέρνουν απο WIND, ρωτάνε τον λόγο που ακύρωσα,..
το θέμα είναι ότι έχω κουραστεί και εκνευριστεί παράλληλα, τα'χω πάρει με την WIND που ακόμη δεν έχει στείλει την ακύρωση στον ΟΤΕ.
φοβάμαι,ότι καθυστερούν επίτηδες για να περάσει η προθεσμία...τι να πώδεν ξέρω τι αλλο να κάνω!

Machete
25-08-12, 02:24
Καλύτερα να τους στείλεις τα αιτήματα σου με ένα e-mail και να απαιτήσεις να σου απαντήσουνε με email και όχι στο τηλέφωνο.
Έτσι μπορείς να αποδείξεις το πότε και τι ακριβός σου απαντήσανε.
Εγώ δεν παίρνω ποτέ τηλ για τέτοια θέματα και έχω βρει την υγειά μου.




επανέρχομαι στο θέμα , λέγοντας ότι ακόμη περιμένω να φτάσει η ακύρωση της αίτησης που έκανα στην WIND (από της 14 αυγούστου) στα γράφεια του ΟΤΕ.
περιττώ να σας πώ ότι έχουν σπάσει τα τηλέφωνα , με πέρνουν από ΟΤΕ, (με ρωτάνε συνέχεια αν έχω κάνει την ακύρωση,) με πέρνουν απο WIND, ρωτάνε τον λόγο που ακύρωσα,..
το θέμα είναι ότι έχω κουραστεί και εκνευριστεί παράλληλα, τα'χω πάρει με την WIND που ακόμη δεν έχει στείλει την ακύρωση στον ΟΤΕ.
φοβάμαι,ότι καθυστερούν επίτηδες για να περάσει η προθεσμία...τι να πώδεν ξέρω τι αλλο να κάνω!

kostas12321
25-08-12, 12:37
καλησπέρα συγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα έλειπα 1 μήνα για δουλειές και μετά όταν γύρισα ξέχασα πως είχα στείλει το πρόβλημά μου εδώ πέρα.

Διάβασα αυτά που μου προτείνατε και έκανα κάποιες αλλαγές.

Όταν κάναμε τη σύνδεση το 2006 είχαμε βάλει ΟΤΕ και τότε μας είχαν δώσει ένα speed touch και μαζί ένα φίλτρο το οποίο ήταν σαν το παρακάτω:

108079

αυτό το είχαμε βάλει στο σημείο όπου συνδεόταν το τηλέφωνο, για το ίντερνετ δεν είχαμε βάλει τίποτα. Από τότε χρησιμοποιούσαμε το ίδιο φίλτρο χωρίς καμμία αλλαγή.

μένουμε σε ένα διόροφο με τους γονείς μου, ο router της WIND είναι ο ZXV10 H108L.

Προσπάθειες που έκανα:
1. Αποσύνδεσα το switch που έχω για να ενώνω τρεις υπολογιστές και έκανα connect με τον έναν απευθείας στον router αλλά καμμία αλλαγή.
2. Έγάλα το τηλέφωνο μαζί με το φίλτρο πάνω αλλά καμμία αλλαγή.
3. Έψαξα λίγο και βρήκα ένα παρόμοιο φίλτρο, ίδιο βασικά το οποίο ήταν αχρησιμοποίητο αλλά αφορούσε το τηλέφωνο. Σκέφτηκα να το βάλω στη θέση του παλιού, κάτι που και έκανα και επίσης άφησα ταυτόχρονα όσο έκανα την αλλαγή πάνω το router επειδή ήταν ζεστό να κρυώσει λίγο.

Όταν έκανα το 3, έχοντας συνδεδεμένο και το τηλέφωνο κατέβασα ένα αρχείο από nvidia και αργότερα από το ubuntu.com
και η ταχύτητα ανέβηκε σταθερά στα 336 kb/s από 60-100 που ήταν πριν.

παρακάτω είναι τα νέα στατιστικά του router:


Link Status Connected
Rate (Up/Down) 476/3216 kbps
Noise Margin (Up/Down) 8.4/7.3 db
Modulation Type ADSL_2plus
Line Attenuation (Up/Down) 45.7/46.2 db
Output Power (Up/Down) 12.4/19.9 dbm
Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved
Max Rate(Up/Down) 468/2684 kbps
Interleave depth 4
Annex Type AnnexA
CRC errors 0


από ότι βλέπω κάτι έχει αλλάξει. Το θέμα όμως είναι τι, και πολύ περισσότερο το γιατί.

Όσον αφορά τα θέματα δικτύου και χαλκού, δεν έχω καταλάβει πως αυτό μπορώ να το διορθώσω εγώ, δηλαδή τι μπορώ να κάνω;

Γενικά τι πιστεύετε πως άλλαξε; Λέτε να φταίει το φίλτρο το οποίο είναι παλιό; Μήπως πρέπει να πάρω κάποιον νέο; Επίσης δεν έχω καταλάβει την όλη φάση με το φίλτρο δηλαδή τι ακριβώς κάνει; ευχαριστώ

edit: να αναφέρω πως ο λόγος για τον οποίο αγανάκτησα είναι επειδή όταν είχαμε forthnet πριν ένα χρόνο κατέβαζα σταθερά με 1 mb/s από τις ιστοσελίδες όπως nvidia και microsoft

με την tellas τα πράγματα χειροτέρευαν κάθε μέρα. Δηλαδή ενώ στην αρχή ήταν όλα μια χαρά μετά πήραμε την κατηφόρα ώσπου φτάσαμε τον πάτο πριν από λίγες εβδομάδες. Ήδη σκεφτόμαστε να περάσουμε στη HOL η οποία είναι και πιο φθηνή, όμως αν κατάφερνα να πιάσω 1 mb/s στην tellas ούτε που θα το σκεφτόμασταν, άκουσα και πως έχει κάποιες προσφορές για πελάτες που είναι 1 χρόνο στην εταιρεία.

lex_luthor
27-08-12, 21:59
Ο κύριος kostas12321 τι απέγινε; Βασικά όπως λένε και οι υπόλοιποι για το πρόβλημα σου δεν φταίει η Wind, αλλά η ίδια η γραμμή σου. Δεν μας είπες όμως... Τι έκανες;

NexTiN
28-08-12, 00:07
Η γραμμή σου φίλε το ξαναλέω έχει πρόβλημα.Τώρα που το ξαναπροσέχω ο συγχρονισμός σου δείχνει συμπεριφορά, σαν να έχεις συνδέσει το Modem σε φίλτρο ή στην έξοδο Phone/Tel του Splitter.Το καλώδιο του Modem που είναι συνδεδεμένο? Κατευθείαν στην πρίζα ή παρεμβάλεται κάποιο φίλτρο ή splitter όπως είπα?

Πες μας για να δούμε τι μπορεί να φταίει....

christakoss
28-08-12, 08:06
Αποσύνδεσε φίλτρα και τηλέφωνα και κάρφωσε τον ρούτερ μόνο του στην κεντρική γραμμή.Μετά δώσε μας στατιστικά.

Machete
28-08-12, 10:43
Σωστός !
Μόνο έτσι θα φανεί το 100% της γραμμής.



Αποσύνδεσε φίλτρα και τηλέφωνα και κάρφωσε τον ρούτερ μόνο του στην κεντρική γραμμή.Μετά δώσε μας στατιστικά.

GREGORY
28-08-12, 21:10
Σ΄αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα, απλά περιμένεις, και προσπαθείς να κρατήσεις την ψυχραιμία σου.

επανέρχομαι στο θέμα , λέγοντας ότι ακόμη περιμένω να φτάσει η ακύρωση της αίτησης που έκανα στην WIND (από της 14 αυγούστου) στα γράφεια του ΟΤΕ.
περιττώ να σας πώ ότι έχουν σπάσει τα τηλέφωνα , με πέρνουν από ΟΤΕ, (με ρωτάνε συνέχεια αν έχω κάνει την ακύρωση,) με πέρνουν απο WIND, ρωτάνε τον λόγο που ακύρωσα,..
το θέμα είναι ότι έχω κουραστεί και εκνευριστεί παράλληλα, τα'χω πάρει με την WIND που ακόμη δεν έχει στείλει την ακύρωση στον ΟΤΕ.
φοβάμαι,ότι καθυστερούν επίτηδες για να περάσει η προθεσμία...τι να πώδεν ξέρω τι αλλο να κάνω!

kostas12321
28-08-12, 21:38
Ο κύριος kostas12321 τι απέγινε; Βασικά όπως λένε και οι υπόλοιποι για το πρόβλημα σου δεν φταίει η Wind, αλλά η ίδια η γραμμή σου. Δεν μας είπες όμως... Τι έκανες;
από άποψη εξυπηρέτησης δεν πήρα καμμία απάντηση, τουλάχιστον στο email που τους έστειλα την Παρασκευή, τους είχα πάρει ένα πρωί τηλέφωνο και δεν απαντούσαν.


Η γραμμή σου φίλε το ξαναλέω έχει πρόβλημα.Τώρα που το ξαναπροσέχω ο συγχρονισμός σου δείχνει συμπεριφορά, σαν να έχεις συνδέσει το Modem σε φίλτρο ή στην έξοδο Phone/Tel του Splitter.Το καλώδιο του Modem που είναι συνδεδεμένο? Κατευθείαν στην πρίζα ή παρεμβάλεται κάποιο φίλτρο ή splitter όπως είπα?

Πες μας για να δούμε τι μπορεί να φταίει....

Το modem βρίσκεται κάτω στο υπόγειο το οποίο είναι συνδεδεμένο απευθείας στην πρίζα. Το καλώδιο του modem που συνδέεται στην υποδοχή όπου κανονικά θα πήγαινε το τηλέφωνο δεν έχει κανένα φίλτρο πάνω, αν βάλω το αντίστοιχο φίλτρο που υπάρχει στο τηλέφωνο(το οποίο βρίσκεται έναν όροφο πιο πάνω) δε θα δουλέψει το ίντερνετ. Επομένως δεν παρεμβάλεται τίποτα. Επομένως έχουμε και λέμε,

1. Το καλώδιο που δίνει ρεύμα στον ρούτερ συνδέεται με την αντίστοιχη πρίζα που δίνει ρεύμα.
2. Το καλώδιο από όπου περνάει το σήμα του ίντερνετ(μέσω τηλεφώνου) συνδέεται με μία πριζα του παρακάτω στυλ:
108180
3. Το καλώδιο ethernet συνδέεται με το modem και με ένα switch όπου έχω και άλλα καλώδια για να παίρνουν ίντερνετ και άλλοι υπολογιστές(λόγω ορόφων το wireless έχει άθλιο σήμα).

Έναν όροφο πιο πάνω έχω το τηλέφωνο συνδεδεμένο σε αντίστοιχη πρίζα, αλλά έχω πάνω του ένα φίλτρο το οποίο δεν έχω ιδέα τι κάνει, δηλαδή αν το βγάλω υπάρχει ίντερνετ, δεν ξέρω αν θα υπάρχει τηλέφωνο όμως. Επίσης είχα δοκιμάσει να το αφαιρέσω και να ελέγξω ταχύτητες

1. αφαιρώντας το φίλτρο μόνο έχοντας συνδεδεμένο το τηλέφωνο
2. αφαιρώντας και το τηλέφωνο
και δεν είδα κάποια αλλαγή στις ταχύτητες

είδα αλλαγή μόνο όταν σύνδεσα το άλλο φίλτρο στο τηλέφωνο(αχρησιμοποίητο αλλά ακριβώς το ίδιο με το προηγούμενο) και άφησα να ξεζεσταθεί το router.


Αποσύνδεσε φίλτρα και τηλέφωνα και κάρφωσε τον ρούτερ μόνο του στην κεντρική γραμμή.Μετά δώσε μας στατιστικά.

πώς μπορώ να μάθω ποια είναι η κεντρική γραμμή; Είναι αυτή όπου έχω το τηλέφωνο;(sorry είμαι τελείως άσχετος με τέτοια θέματα)

NexTiN
28-08-12, 23:08
Ωραία, τώρα καταλήγουμε κάπου.Κάνε μια απλή δοκιμή.Πάρε μια τηλεφωνική συσκευή και κούμπωσε την στην τηλ. πρίζα στο υπόγειο και δες αν έχεις τόνο στο ακουστικό.Αν έχεις είσαι ΟΚ, αν όχι πιθανόν να έχει οξειδωθεί ή σπάσει κάποιο σκέλος (καλώδιο) στην πρίζα μέσα ή πρίν απο αυτήν.Άνοιξε την πρίζα και δες τα καλώδια να είναι συνδεδεμένα στα μεσαία βιδάκια 2-3.Επίσης με ένα φακό δες μέσα την υποδοχή της πρίζας μήπως έχει κάνει οξείδωση (πρασινίλα).Αν σε όλα αυτά είσαι ΟΚ, τότε ζήτα απο την Wind να στείλει τεχνικό.

P.S. Τα φίλτρα στις τηλ. συσκευές κόβουν τις συχνότητες του ADSL ώστε να μην μεταφέρονται στο ακουστικό.Αν σηκώσεις το ακουστικό χωρίς να έχεις φίλτρο στην συσκευή, θα ακούσεις φυσήματα και ηλεκτρονικούς θορύβους και επίσης το Modem θα χάσει τον συγχρονισμό του.

Δες αυτά που σου είπα και ενημέρωσέ μας...

kostas12321
29-08-12, 22:31
καλησπέρα ευχαριστώ για την απάντηση δοκίμασα να βάλω το τηλέφωνο που υπάρχει στον πρώτο όροφο κάτω στο υπόγειο( είναι το μοναδικό για αυτό).

όταν το σύνδεσα έκανα τα παρακάτω

1. πήρα τηλέφωνο από κινητό στο σταθερό. Όταν απάντησα από το σταθερό, δε μπορούσα να μιλήσω
2. πήρα τηλέφωνο από το σταθερό στο κινητό αλλά δεν στάλθηκε το σήμα στο κινητό, δηλαδή δεν χτύπησε καθόλου.

αν κατάλαβα σωστά, εισερχόμενα σήματα αναγνωρίζονται διότι χτυπάει το τηλέφωνο κανονικά, αλλά αν είναι να στείλεις κάτι προς τα έξω αυτό είναι απλά αδύνατο

άνοιξα την πρίζα και και δεν είδα πρασινίλα μέσα ή μπορεί να μην είδα καλά επειδή είναι βράδυ τώρα(θα το ξανα δώ και αύριο το πρωί)

όμως, παρατήρησα κάτι το οποίο νομίζω είναι ανησυχητικό.

στα βιδάκια υπήρχαν δύο συνδέσεις από κάποιο καλώδιο, φαντάζομαι το κεντρικό στο οποίο στέλνετε το τελικό σήμα για να φύγει από το σπίτι(και να μπει αντίστοιχα από έξω), και από το καλώδιο αυτό έβγαιναν προς τα έξω δύο κομμάτια από το εσωτερικό του καλωδίου, τα σύρματα δηλαδή και συνδέονταν σε δύο διαφορετικά βιδάκια της πρίζας.

Όμως, τα σύρματα αυτά μου φάνηκαν σε πραγματικά άθλια κατάσταση. Ρώτησα τον πατέρα μου και μου είπε έτσι πρέπει να είναι, αλλά δεν ξέρω, έτσι όπως το είδα εάν τραβούσα λίγο την πρίζα παραέξω είμαι 100% σίγουρος πως θα κοβόταν κάποιο από τα δύο σύρματα

να σας πω την αλήθεια είμαι βέβαιος πως δεν έχει αλλαχθεί τίποτα από το 2006 που κάναμε την σύνδεση, επομένως λέτε να υπάρχει ζημιά εκεί πέρα;

δηλαδή βάζοντας αυτό μαζί και με το γεγονός πως εξερχόμενο σήμα από το τηλέφωνο είναι αδύνατο να σταλθεί μου φένεται πως το πρόβλημα βρίσκεται στην πρίζα και συγκεκριμένα στα καλώδια.

edit: τώρα που το σκέφτομαι δε δοκίμασα συγκεκριμένα να δώ αν ακούω τον άλλον όταν μου μιλάει από το κινητό, διοτί φαντάζομαι και αυτό θεωρείται εισερχόμενο σήμα, αλλά επειδή όσο κάναμε τις δοκιμές μιλούσε και ο πατέρας μου ταυτόχρονα, δεν είχα ακούσει τίποτα στο τηλέφωνο αν και είχε χτυπήσει αρχικά. Επομένως δεν είμαι τόσο σίγουρος για το εάν όλα τα εισερχόμενα σήματα αναγνωρίζονται εκτός από το αρχικό όπου ουσιαστικά χτυπάει το τηλέφωνο... αν είναι απαραίτητο να δοκιμαστεί αυτό θα το δοκιμάσω αύριο το πρωί μαζί με την πρασινίλα που ανέφερα πιο πάνω

GREGORY
29-08-12, 22:52
Νομίζω οτι την βρήκες την λύση, αν δεν είσαι πάρα πολύ κοντά, θα ελέγξεις τα καλώδια με την ησυχία σου, εν ανάγκη θα αλλάξεις και την πρίζα και φαντάζομαι οτι τα βάσανά σου θα τελειώσουν, καλή συνέχεια.

καλησπέρα ευχαριστώ για την απάντηση δοκίμασα να βάλω το τηλέφωνο που υπάρχει στον πρώτο όροφο κάτω στο υπόγειο( είναι το μοναδικό για αυτό).

όταν το σύνδεσα έκανα τα παρακάτω

1. πήρα τηλέφωνο από κινητό στο σταθερό. Όταν απάντησα από το σταθερό, δε μπορούσα να μιλήσω
2. πήρα τηλέφωνο από το σταθερό στο κινητό αλλά δεν στάλθηκε το σήμα στο κινητό, δηλαδή δεν χτύπησε καθόλου.

αν κατάλαβα σωστά, εισερχόμενα σήματα αναγνωρίζονται διότι χτυπάει το τηλέφωνο κανονικά, αλλά αν είναι να στείλεις κάτι προς τα έξω αυτό είναι απλά αδύνατο

άνοιξα την πρίζα και και δεν είδα πρασινίλα μέσα ή μπορεί να μην είδα καλά επειδή είναι βράδυ τώρα(θα το ξανα δώ και αύριο το πρωί)

όμως, παρατήρησα κάτι το οποίο νομίζω είναι ανησυχητικό.

στα βιδάκια υπήρχαν δύο συνδέσεις από κάποιο καλώδιο, φαντάζομαι το κεντρικό στο οποίο στέλνετε το τελικό σήμα για να φύγει από το σπίτι(και να μπει αντίστοιχα από έξω), και από το καλώδιο αυτό έβγαιναν προς τα έξω δύο κομμάτια από το εσωτερικό του καλωδίου, τα σύρματα δηλαδή και συνδέονταν σε δύο διαφορετικά βιδάκια της πρίζας.

Όμως, τα σύρματα αυτά μου φάνηκαν σε πραγματικά άθλια κατάσταση. Ρώτησα τον πατέρα μου και μου είπε έτσι πρέπει να είναι, αλλά δεν ξέρω, έτσι όπως το είδα εάν τραβούσα λίγο την πρίζα παραέξω είμαι 100% σίγουρος πως θα κοβόταν κάποιο από τα δύο σύρματα

να σας πω την αλήθεια είμαι βέβαιος πως δεν έχει αλλαχθεί τίποτα από το 2006 που κάναμε την σύνδεση, επομένως λέτε να υπάρχει ζημιά εκεί πέρα;

δηλαδή βάζοντας αυτό μαζί και με το γεγονός πως εξερχόμενο σήμα από το τηλέφωνο είναι αδύνατο να σταλθεί μου φένεται πως το πρόβλημα βρίσκεται στην πρίζα και συγκεκριμένα στα καλώδια.

edit: τώρα που το σκέφτομαι δε δοκίμασα συγκεκριμένα να δώ αν ακούω τον άλλον όταν μου μιλάει από το κινητό, διοτί φαντάζομαι και αυτό θεωρείται εισερχόμενο σήμα, αλλά επειδή όσο κάναμε τις δοκιμές μιλούσε και ο πατέρας μου ταυτόχρονα, δεν είχα ακούσει τίποτα στο τηλέφωνο αν και είχε χτυπήσει αρχικά. Επομένως δεν είμαι τόσο σίγουρος για το εάν όλα τα εισερχόμενα σήματα αναγνωρίζονται εκτός από το αρχικό όπου ουσιαστικά χτυπάει το τηλέφωνο... αν είναι απαραίτητο να δοκιμαστεί αυτό θα το δοκιμάσω αύριο το πρωί μαζί με την πρασινίλα που ανέφερα πιο πάνω

RainbowJoint
31-08-12, 18:54
καλησπερα και απο μενα. Ειπα να ποσταρω εδω για να μη φτιαχνω καινουριο thread.

Το προβλημα εμφανιστηκε σημερα κατα τις 3:00-3:30 το μεσημερακι που μπηκα να κατεβασω κατι torrents και παρατηρησα πολυ χαμηλες/απαραδεκτες ταχυτητες, ετσι μπηκα να κανω ενα speedtest. το οποιο μου εδειξε up/down - 0.09/3.5mbps απο περιπου 0.9/9 που ειναι συνηθως. Εκανα μερικα restart το ρουτερ μπας και φτιαξει αλλα τιποτα..

Οριστε και τα stats απ'το ρουτερ:

Link Status Connected
Rate (Up/Down) 136/4117 kbps
Noise Margin (Up/Down) 8.9/9.1 dB
Modulation Type ADSL_2plus
Line Attenuation (Up/Down) 26.4/41.6 dB
Output Power (Up/Down) 12.4/19.9 dBm
Data Path (Up/Down) Fast/Fast
Max Rate(Up/Down) 132/4452 kbps
Interleave depth 0
Annex Type AnnexA
CRC errors 0

λολ δειτε up/down rates..

Copyright © Keen Notion Co (2002-2017) Copyright Keen Notion Co.