PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα FXS σε Elastix

kronos911
13-07-12, 12:09
Καλημέρα σε όλους,

Μου έχει ανατεθεί η εποπτεία ενός elastix 2.3.0 που έχει μια openvox A400p (1 FXS / 3 FXO). Το μονό πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι σχετικά με την FXS θύρα. Οποία συσκευή και να βάλω επάνω της δεν μπορώ να κάνω κλήση προς οποιονδήποτε αριθμό (μέσα και έξω). Δέχεται κανονικά κλήσεις όμως. Το context του είναι from-internal. Υποψιάζομαι ότι και δεν γίνετε σωστά με τους τόνους DTMF.

Έχω δοκιμάσει με αλλά και χωρίς echo canceling (system.conf, chan_dahdi.conf), relaxdtmf, αυξομείωση των τιμών rxgain, txgain.

Τι άλλο μπορώ να κάνω για να επιλύσω το θέμα. Υπόψη το υπόλοιπο κέντρο δουλεύει κανονικά (10 sip εσωτερικά, 2 εξωτερικές γραμμές ΟΤΕ και ένα FCT για gsm).

Σας ευχαριστώ εκ του προτέρου

_alx_
13-07-12, 15:47
Μπες στο cli και κάποια στιγμή που δεν έχεις καθόλου κλήσεις δώσε την εντολή core show channels και πες μας τι βλέπεις. Μπορείς να δοκιμάσει hardware detection (χωρίς ή με την επιλογή replace chan_dahdi.conf). Τέλος δοκίμασε να βάλεις το fxs σε κάποια άλλη θέση όπως επίσης αν μπορείς να το βάλεις μόνο του πάνω στη κάρτα να δεις πως συμπεριφέρεται.

kronos911
13-07-12, 16:49
Ευχαριστώ Alex. Το flip flop δεν μου πέρασε από το μυαλό. Παντός έχω κάνει κάνα δυο με τρις φορές hardware detection και από μέσα αλλά και από cli. Τα κανάλια τα βλέπει κανονικά (no errors). Όταν μπορέσω θα ποστάρω το output της εντολής που έδωσες.

Έχω αλλάξει το loadzone σε gr και το context των FXO σε from-dahdi για να μου δουλέψει το ZAP DIDs σωστά.

@ ADSLgr.com All rights reserved.