Επιστροφή στο Forum : Μια βοήθεια σε access 2007
Στο γραφείο καθημερινώς παίρνω μια κατάσταση σε excel με την παρακάτω μορφή
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑ ΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΡΤΑ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΞΟΔΟΣ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΩΡΕΣ
030 Χρηστος Γεωργίου 3208909663 (Παρ) 01/06/2012 05:55 01/06/2012 21:02 11
Εγώ φτιάχνω ένα αρχείο excel για όλο τον μήνα και βάζω όλες τις καταστάσεις μαζί πχ όλος ο Ιούνιος
Μετά το περνάω στην access σαν εξωτερικό δεδομένο το αρχείο excel και μετά κάνω μια έκθεση με ταξινόμηση το επώνυμο και βλέπω τις μηνιαίες ώρες εργασίας του καθενός του Ιουνίου.
Θέλω να με βοηθήσει κάποιος να φτιάξω στην access ένα ερώτημα (η κάτι άλλο οτιδήποτε) για κάθε άτομο έτσι ώστε να δημιουργείται πίνακας για κάθε εργαζόμενο. Και αν γίνεται να μπορώ να κάνω και πράξεις πχ
πινακας ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΞΟΔΟΣ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΩΡΕΣ
11
8
.
.
ΣΥΝΟΛΟ 19
ΜΙΣΘΟΣ 19 Χ 4
Ελπίζω να το εξήγησα σωστά
Σχεδιαστικά είναι λάθος η σκέψη για ξεχωριστό πίνακα ανά εργαζόμενο. Πρέπει να μοντελοποιήσεις λίγο το πρόβλημα που θέλεις να λύσεις ώστε να βρεις τους κατάλληλους πίνακες.
Έχεις δίκιο. Απλώς θέλω με κάποιο τρόπο να διαχειρίζομαι τα δεδομένα αυτά
Κάποιος που έχει παρόμοια εμπειρία πιστεύω θα καταλάβει τι περίπου θέλω να κάνω
104763
Αν είσαι σίγουρος ότι θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο, μπορείς να το κάνεις βλέποντας την παραπάνω φωτογραφία.
Στο πεδίο που θέλεις να βάλεις ερωτούμενο κριτήριο βάζεις μέσα σε [] αυτό που θέλεις να ρωτάει, στο συγκεκριμένο παράδειγμα με το που θα εκτελεστεί το ερώτημα βγαίνει ένα input box που ζητάει από τον χρήστη να δώσει το επίθετο που αναζητεί.
Τώρα για το υπολογιζόμενο πεδίο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κουμπάκι δόμηση κάνοντας ένα καινούργιο πεδίο.
Αν και συνήθως τέτοιους υπολογισμούς γίνονται ήτε σε μια ετικέτα σε φόρμα αν είναι απαραίτητο, ήτε και το πιο συνηθέστερο σε κάποιο υποσέλιδο ή κεφαλίδα της αναφοράς.
Με βάση αυτό το ερώτημα αν θέλεις να δημιουργήσεις πίνακα άλλαξε το τύπο του ερωτήματος, σε ερώτημα δημιουργίας πίνακα.
Πάντως το στήσιμο σου και η λογική σου είναι λάθος, ξεκινώντας ακόμη και από την μορφή του αρχείου σου στο excell.
Ας υποθέσουμε ότι έχετε 10 εργαζόμενους, οπότε θα δημιουργήσεις για τον Ιούνιο 10 πίνακες, άλλους 10 για τον Ιούλιο κ.τ.λ.
Του χρόνου τον Ιούνιο θα έχεις μέσα στην βάση σου 120 πίνακες!!!!!!
Για τους πίνακες έχεις απόλυτο δίκιο.
Το αρχείο excel έτσι το παίρνω δεν το φτιάχνω εγώ, πάντως τα υπόλοιπα που μου είπες με βοήθησαν αρκετά.
Αν έχω καμιά απορία για τις δυνατότητες της Access θα επανέλθω, καθώς πήρα πήρα ένα βιβλίο από ένα φίλο που έδινε για ecdl και είναι επιεικώς απαράδεκτο!
Επανέρχομαι στο θέμα.
Έχω 2 στήλες στο excel ας πούμε την Α και την Β.
Η Α παίρνει νούμερα πχ 1, 5, 4 κτλ και η Β αυτόματα παίρνει την τιμή του Α Χ 4. Αυτό το κάνω γράφοντας =(Α[αριθμός κελιού])*4.
Τώρα αν το κελί Α δεν έχει τιμή στο αντίστοιχο Β μου βγάζει 0. Επειδή τα εκτυπώνω υπάρχει συνάρτηση ή κάποιος τρόπος όταν στο Α να δεν υπάρχει τιμή να μην δείχνει τίποτα;
Χρησιμοποιείς την isblank()
=IF(ISBLANK(A1);"";A1*4)
Ωραίος!!!!!!!!!!!!!!
Να σε καλά ;)
Δεν τα πάω πολύ καλά με το excel προφανώς
Έχω άλλο ένα πρόβλημα με το excel. Μετά από υπολογισμό (πολλαπλασιασμό) βγαίνει πχ ο αριθμός 1,545. Εγώ θέλω να έχω 2 νούμερα μετά το κόμμα, αλλά μου κάνει στρογγυλοποίηση και μου το κάνει 1,55. Πως θα γίνει να κρατάω 2 νούμερα μετά την υποδιαστολή αλλά να μην κάνει στρογγυλοποίηση;
αν καταλαβαίνω σωστά, θέλεις να κρατάς τα 2 υφιστάμενα δεκαδικά ψηφία, ακόμα και αν η στρογγυλοποίηση θα έβγαζε αποτέλεσμα προς τα πάνω, δλδ αν εχεις 1,999 να κρατάς το 1,99 και να μη στο κάνει 2, 00, σωστα;
Αν ο αριθμός είναι στο Α1, τότε δοκίμασε το =ROUNDDOWN(Α1;2)
αν καταλαβαίνω σωστά, θέλεις να κρατάς τα 2 υφιστάμενα δεκαδικά ψηφία, ακόμα και αν η στρογγυλοποίηση θα έβγαζε αποτέλεσμα προς τα πάνω, δλδ αν εχεις 1,999 να κρατάς το 1,99 και να μη στο κάνει 2, 00, σωστα;
Αν ο αριθμός είναι στο Α1, τότε δοκίμασε το =ROUNDDOWN(Α1;2)
Ξέχασα να σε ευχαριστήσω, αυτό ήθελα:oneup:
Ας υποθέσουμε ότι σε ένα κελί έχουμε (Τετ) 3/10/2012 8:00 και σε ένα άλλο 3/10/2012 16:00.
Γίνεται με κάποιο τρόπο να συγκρίνω αυτά 2 κελιά και να παίρνω σε ένα άλλο τις ώρες;
πχ. στο συγκεκριμένο παράδειγμα 8.
=(Cell1 - Cell2) και αλλάζεις το format σε time
ή
=24(Cell1 - Cell2)
Και αλλάζεις το format του cell σε number γιατί θα στο κάνει αυτόματα date
ανάλογα ποιο σε βολεύει.
=(Cell1 - Cell2) και αλλάζεις το format σε time
ή
=24(Cell1 - Cell2)
Και αλλάζεις το format του cell σε number γιατί θα στο κάνει αυτόματα date
ανάλογα ποιο σε βολεύει.
Το δεύτερο με βολεύει, γιατί μετά γίνεται πρόσθεση.
Ευχαριστώ!!!
Υπάρχει ένα αρχείο excel με αρκετά φύλλα γύρω στα 50, υπάρχει κάποιος τρόπος να έχω πρόσβαση σε κάθε φύλλο μέσω link;
Τα ονόματα των φύλλων είναι ονοματεπώνυμα, υπάρχει η δυνατότητα να φτιαχτεί ένα φύλλο με τα ονόματα όλων των φύλλων και πατώντας πάνω στο όνομα να πηγαίνεις στο ανάλογο φύλλο; Ή κάποιο ανάλογη δυνατότητα τέλος πάντων
Ελπίζω να έγινα κατανοητός
Σε Excel 2003 που έχω, πάς στο menu Insert -> Hyperlink.
Στο παράθυρο που σου βγάζει, επιλέγεις αριστερά το Place in this document, διαλέγεις το κελί A1 αν δεν έχεις κάτι καλύτερο να επιλέξεις, και το Sheet που θέλεις.
Σε Excel 2003 που έχω, πάς στο menu Insert -> Hyperlink.
Στο παράθυρο που σου βγάζει, επιλέγεις αριστερά το Place in this document, διαλέγεις το κελί A1 αν δεν έχεις κάτι καλύτερο να επιλέξεις, και το Sheet που θέλεις.
Ευχαριστώ
Εχω ένα κουλό πρόβλημα σε ένα υπολογιστή του γραφείου με το excel, συγκεκριμένα το excel 2010. Όταν είμαι σε προβολή διάταξης σελίδας ενός φύλλου και κουνήσω την ροδέλλα πάνω κάτω, η εικόνα κολλάει, οι εγγραφές πάνε η μια πάνω στην άλλη. Αν ελαχιστοποιήσω το παράθυρο και το ξαναεπαναφέρω η εικόνα είναι εντάξει. Τα ίδια αρχεία που εμφανίζουν αυτήν συμπεριφορά σε άλλο υπολογιστή είναι εντάξει. Στη κανονική προβολή δεν παρουσιάζεται αυτό το πρόβλημα. Τι μπορεί να φταίει; αύριο θα προσπαθήσω να βάλω και μια εικόνα
Εχω ένα κουλό πρόβλημα σε ένα υπολογιστή του γραφείου με το excel, συγκεκριμένα το excel 2010. Όταν είμαι σε προβολή διάταξης σελίδας ενός φύλλου και κουνήσω την ροδέλλα πάνω κάτω, η εικόνα κολλάει, οι εγγραφές πάνε η μια πάνω στην άλλη. Αν ελαχιστοποιήσω το παράθυρο και το ξαναεπαναφέρω η εικόνα είναι εντάξει. Τα ίδια αρχεία που εμφανίζουν αυτήν συμπεριφορά σε άλλο υπολογιστή είναι εντάξει. Στη κανονική προβολή δεν παρουσιάζεται αυτό το πρόβλημα. Τι μπορεί να φταίει; αύριο θα προσπαθήσω να βάλω και μια εικόνα
123538
@ ADSLgr.com All rights reserved.