PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα dyndns



singul@r
23-07-12, 11:36
Καλησπέρα παιδιά,

σε ένα φίλο ο οποίος θέλει να παρακολουθεί τις κάμερες στο μαγαζί του μέσω internet αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον Netfaster IAD που έχει.

Κάνω τις ρυθμίσεις που πρέπει στην καρτέλα Dyndns αλλά όταν αλλάζει η IP το router δεν κάνει την ενημέρωση που πρέπει.
Απ' ότι έχω διαβάσει σε κάποιες αναφορές, το συγκεκριμένο router έχει πρόβλημα στην ανανέωση της IP dyndns.

Υπάρχει κάποιο firmware που να το διορθώνει;
Το WLAN 3 που δίνουν τώρα έχει και αυτό το ίδιο πρόβλημα ή αυτό λειτουργεί κανονικά με dyndns; Για να τους πάρουμε να μας στείλουν αυτό.


Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

AgentWolf
23-07-12, 12:36
Εγώ προσωπικά δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα με τον συνδιασμό NetFaster και DynDNS.

Απλά έχε υπόψιν σου ότι εδώ και αρκετό καιρό το DynDNS δεν είναι πλέον δωρεάν.

singul@r
23-07-12, 13:02
Ναι το ξέρω απλά έχω παλιό λογαριασμό που σε αφήνει να έχεις μέχρι δύο δωρεάν.
Με το IAD τσεκαρισμένο (reset router) όταν ανοίγει και συγχρονίζει παίρνει νέα IP αλλά δεν ενημερώνει το host.

Επίσης και το καταγραφικό έχει λειτουργία dyndns αλλά και αυτό κολλάει καμιά φορά και κάνει αυθαίρετα :whistle: το dyndns disable!
Όταν δεν κολλάει κάνει την ανανέωση κανονικά.

Οπότε τζίφος και από τα δύο μηχανήματα.

Μάλλον θα πάρουμε την hol να μας το αντικαταστήσει με κάποιο άλλο μοντέλο.

dkmaster
23-07-12, 13:27
Δεν νομίζω να είναι πρόβλημα του ρούτερ, περισσότερο της υπηρεσίας μου ακούγεται. Δεν πιστεύω πως θα σου αλλάξουν το CPE γι' αυτόν τον λόγο. Αν δεν έχεις voip ίσως θα ήταν προτιμότερο να πάρεις ένα ρούτερ του εμπορίου ώστε να του κάνεις ότι θες από παραμετροποίηση.

singul@r
23-07-12, 13:45
Λες να φταίει η ddns? Δεν νομίζω γιατί από το καταγραφικό γίνεται κανονικά το update όταν δεν κολλήσει.
Επίσης έχει αναφερθεί και εδώ ότι έχει πρόβλημα: http://www.adslgr.com/forum/threads/310250-DynDNS-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-NetFaster.

Να πω την αλήθεια δεν έχω δοκιμάσει ένα firmware update ακόμα. Ελπίζω να διορθωθεί με αυτό.

dkmaster
23-07-12, 13:51
Δυνατότητα δοκιμής με άλλο ρούτερ έχεις;

singul@r
23-07-12, 14:02
Θα προσπαθήσω να βάλω άλλο router επάνω, θα κοιτάξω για firmware αν υπάρχει και αν διορθώνει, μπορεί να δοκιμάσω και ένα no-ip host για να δω μήπως δεν συνεργάζεται καλά το καταγραφικό με ddns (υποστηρίζει και no-ip).

Στην τελική παίρνει ένα router μέχρι 50 ευρώ και πιστεύω ότι θα είναι μια χαρά αν δεν μας στείλουν καινούργιο από την HOL.

singul@r
27-07-12, 13:25
Τελικά έφταιγε το router, βάλαμε ένα άλλο και ενημερώνει κανονικά σε κάθε αλλαγή IP.

Ευχαριστώ όλα τα παιδιά για τις απαντήσεις τους.

anon
27-07-12, 13:43
Ναι το ξέρω απλά έχω παλιό λογαριασμό που σε αφήνει να έχεις μέχρι δύο δωρεάν.
Με το IAD τσεκαρισμένο (reset router) όταν ανοίγει και συγχρονίζει παίρνει νέα IP αλλά δεν ενημερώνει το host.

Επίσης και το καταγραφικό έχει λειτουργία dyndns αλλά και αυτό κολλάει καμιά φορά και κάνει αυθαίρετα :whistle: το dyndns disable!
Όταν δεν κολλάει κάνει την ανανέωση κανονικά.

Οπότε τζίφος και από τα δύο μηχανήματα.

Μάλλον θα πάρουμε την hol να μας το αντικαταστήσει με κάποιο άλλο μοντέλο.


Δεν κατάλαβες. Δεν είναι πλέον δωρεάν υπηρεσία. Για παλαιούς χρήστες, και μέχρι 2 ΙΡ παραμένει (μέχρι νεωτέρας) δωρεάν. Για νέους χρήστες, είναι αποκλειστικά επι πληρωμή. Κάποια στιγμή μάλλον θα πετάξουν και τους παλιούς έξω εκτός εαν πληρώσουν. Πάντως μέχρι τώρα για τους παλιούς παίζει ακόμη. Αυτο είναι πολύ άσχημο, μιας και πολλά ρουτεράκια έχουν μοναδική DDNS υπηρεσία το Dyndns.

jkoukos
27-07-12, 15:57
Μια χαρά δωρεάν υπηρεσία στους νέους χρήστες δίνει (http://www.adslgr.com/forum/threads/638346-%CE%92%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-dyndns?p=4738132#post4738132) ακόμη το DynDns, απλά μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας (http://dyn.com/dns/dyndns-pro-free-trial/).

Βέβαια κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα αλλάξουν πάλι τα δεδομένα.

knight
31-07-12, 13:30
Μήπως επειδή χρησιμοποιείς υπηρεσία IPCamera το κλειδώνει η dyndns? γενικά μπορεί να δίνει ακόμα δωρεάν αλλά κάτι μου λέει ότι σε λίγο θα αναγκαστούν να πληρώνουν όλοι..

jkoukos
31-07-12, 23:24
Έγραψε (http://www.adslgr.com/forum/threads/644227-%CE%A0%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-dyndns?p=4763039#post4763039) ότι τελικά έφταιγε το router.

knight
31-07-12, 23:27
Έγραψε (http://www.adslgr.com/forum/threads/644227-%CE%A0%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-dyndns?p=4763039#post4763039) ότι τελικά έφταιγε το router.

Λάθος μου δεν το πρόσεξα..

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.