PDA

Επιστροφή στο Forum : HOL (Χανιά) - Ραγδαίες πτώσεις ταχύτητας σε συγκεκριμένες περιοχές



Cleffekt
11-08-12, 16:01
Χαιρετώ όλη την παρέα του adslgr.com,

Προσπάθησα να βρω κάποιον ομοιοπαθή με την περίπτωση μου αλλά η μόνη ταιριαστή περίπτωση είναι στο πόστ αυτό (http://www.adslgr.com/forum/threads/639180-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-ConnX-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%A7%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%9E%CE%B1%CF%86%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%80%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%85%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82) αλλά αναφέρεται αρχικά για τον OTE. Εγώ ήμουν πάντα των εναλλακτικών παρόχων. Η περίπτωση μου έχει ως εξής:

Σήμερα ενεργοποιήθηκε η ADSL στο πατρικό μου σπίτι καθώς έκανα αίτηση στην HOL για την προσφορά που είχε με το ADSL Lite μόλις στα 15 ευρώ σε συνδρομητές Vodafone. Η υπηρεσία ως γνωστόν παρέχει 6 Mbps. Οι γονείς μου πριν την μεταφορά στην HOL είχαν αριθμό σταθερού με SIM κινητού στην Vodafone, ενώ στο παρελθόν όταν διέμενα στο σπίτι είχα ΟΤΕ μετά Forthnet και στο τέλος είχα βάλει HOL. Ποτέ δεν υπήρχε πρόβλημα με την ταχύτητα της γραμμής και όλα δούλευαν πάντα ρολόι με όλους τους παρόχους! Σήμερα που ήρθε ο εξωτερικός συνεργάτης της HOL (ο τεχνικός) για να ελέγξει την γραμμή αλλά και να την ενεργοποιήσει, αφού την ενεργοποίησε, (πρόχειρα και με βιασύνη για να φύγει) τον ρώτησα σε τι ταχύτητα συγχρονίζει η γραμμή. Μου είπε στο 1Mbps. Του είπα πως αυτό είναι ανεπίτρεπτο και πως θα παραπονεθώ στην HOL. Δεν έδειξε να ιδρώνει ιδιαίτερα το αυτί του, αφού αντιλαμβάνομαι πως η εταιρία του θα πληρωθεί ούτως η άλλως από την σύμβαση που έχουν με την HOL και πως αυτός δεν έχει καμία σχέση με αυτήν. Όταν έφυγε και μπήκα στο router με έκπληξη διαπίστωσα ότι η γραμμή κλειδώνει στα 647Κbps!!! Αμέσως κάλεσα στο τμήμα εξυπηρέτησης και δήλωσα το πρόβλημα. Αμέσως μου δώσαν την κλασσική δικαιολογία πως είμαι μακριά από το κέντρο της Τζανακάκη. Σύμφωνα με το Google maps, είμαι μόλις 2.1km από το κέντρο κάτι το οποίο δεν το δέχομαι πλέον σαν δικαιολογία καθώς ποτέ δεν είχα στο παρελθόν πρόβλημα με την ταχύτητα. Σημειώνω πως μένω σχετικά κοντά με τους γονείς μου στην οδό Ακρωτηρίου (είναι 2.6Km από το κέντρο της Τζανακάκη) και είχα συνδρομή με την HOL (Adsl Lite 6MBps). Μόλις ο ΟΤΕ έκανε αναβάθμιση στα καφάο του, ενώ κλείδωνε το router στα ~5800Kpbs μετά την ενεργοποίηση των νέων καφάο η ταχύτητα έπεσε στα ~1800-2000Kpbs. Παραπονέθηκα στην HOL, άκρη δεν βρήκα και μεταφέρθηκα στην Cyta (πληρώνοντας λιγότερα) και είμαι ικανοποιημένος με τις οικονομικότερες υπηρεσίες της καθώς η γραμμή μου κλειδώνει στα ~3200Kbps (πληρώνω για 4Μbps - οπότε είναι ανεκτό). Γενικώς δεν είμαι τόσο απαιτητικός με τις υπηρεσίες των εταιριών, συμφωνώ πως ο ΟΤΕ είναι ακριβότερος και προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες και υψηλές ταχύτητες, αλλά θεωρώ απαράδεκτο να είναι τόσο χαμηλής ποιότητας οι υπηρεσίες από τους εναλλακτικούς παρόχους. Πραγματικά δεν ξέρω ποιός ευθύνεται για αυτό. Θα σας πω μόνο το εξής, το οποίο μου το είπαν από την Τεχνική υπηρεσία του ΟΤΕ που τους κάλεσα όταν είχε πέσει η ταχύτητα μου στην HOL και είχαν ενεργοποιήσει τα νέα καφάο... επειδή οι συνδρομητές του ΟΤΕ μεταφέρθηκαν στις νέες γραμμές, οι υπόλοιποι πάροχοι παραμένουν στα παλιά χαλκο-καλώδια και το αποτέλεσμα είναι το σήμα τους να αποδυναμωθεί αισθητά, και πως ο ΟΤΕ πρότεινε και στις άλλες εταιρίες να προβούν σε αναβάθμιση αλλά για λόγους κόστους δεν θέλαν να μπουν στα νέα καφάο, με αποτέλεσμα να παρεχουν άθλιας ποιότητας υπηρεσίες. Ελπίζω να μην κούρασα με το κατεβατό μου...

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι (έχω δηλώσει βλάβη στην HOL) και από Δευτέρα θα έρθει πάλι "τεχνικός".... πιστέυετε πως αν βάλω Cyta θα βελτιωθεί η κατάσταση?

- - - Updated - - -

Για να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι επισυνάπτω print-screen από τα δεδομένα του router.

107758

balandis
13-08-12, 17:06
αντε γεια φιλε ..χαλι...και γω μια απο τα ιδια και φοβαμαι να γυρισω οτε..μην πληρωνω τα μαλοκεφαλα μου και εχω ξανα την ιδια ταχυτητα:down:

Aias
15-08-12, 09:35
Η εταιρια δεν εχει λογο να μην σου δωσει οσο πληρωνεις.Αυτο ειναι θεμα χαλκου αρα δικτυου που υπευθυνος δικτυου (εργολαβος) ειναι ο ΟΤΕ.Ο τεχνικος που σου λεει οτι ...τοσο παει ...το κανει επειδη ξερει οτι 9/10 φορες που θα δωσει βλαβη στον οτε για χαμηλο συγχρονισμο ,θα τον γειωσουν αφου τα καλα ζευγη καλωδιων συνηθως τα κρατανε για τους δικους τους πελατες .

NexTiN
15-08-12, 14:22
Απο την στιγμη που υπαρχουν ONU OTE στην περιοχη δεν προκειται να δεις και πολυ βελτιωση.Λογω παρεμβολων στο απερχομενο δικτυο, μετα την καμπινα του ΟΤΕ, οι Παροχοι παιζουν ετσι χαμηλα.Το ζω καθημερινα με πελατες που επαιζαν απο 2Μbps - 8Mbps και αφου ενεργοποιηθηκε mini-DSLAM του ΟΤΕ στην περιοχη οι συγχρονισμοι κανανε μεγαλη βουτια.Το παραμυθι οτι ο ΟΤΕ τους προτεινε και δεν δεχτηκαν μεγαλη μουφα.Στον Παροχο που δουλευω εδω και 2 χρονια προσπαθουμε να κανουμε καμπινα διπλα σε αυτη του ΟΤΕ αλλα ολο και καπου "κολλαει"....

Καλα ξεμπερδεματα.....

haniabal
16-08-12, 18:04
Σύμφωνα με το attenuation σου θεωρητικά δεν μπορείς να κλειδώσεις και πολύ ψηλά. Το πολύ 5 με 6 και αυτό ανάλογα την γραμμή. Εγώ θα σου πρότεινα από εναλλακτικούς forthnet που έχει πιο χαμηλό snr για να συγχρονίζεις πιο ψηλά σε σχέση με άλλους.

Cleffekt
14-01-13, 03:38
Η ταχύτητα έχει ανέβει στην καταπληκτική ταχύτητα των 1.500Kbit

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.