PDA

Επιστροφή στο Forum : HOL και VOIP



djnick
06-09-12, 10:30
Γεια και χαρά,
Έκανα πρόσφατα αίτηση για μια 2η γραμμή 2Play στην HOL και θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το modem και το voip.


Το μόντεμ που προσφέρει έχει και τη δυνατότητα για voip τηλεφωνία (Betamax, Omnivoice, Viva, κλπ);
H χρήση διαφορετικού μόντεμ από αυτό που προσφέρει παίζει απροβλημάτιστα για το ίντερνετ και το voip; Για παράδειγμα το fritz 7140 λειτουργεί αξιόπιστα ή υπάρχουν προβλήματα;
Τέλος, έχω βρει για αγορά σε καλή τιμή ένα Netfaster IAD 2 PSTN WLAN Voip που έδινε η HOL. Γνωρίζει κάποιος αν είναι αξιόπιστο και αν υπάρχει ακόμα η δυνατότητα για Voip τηλεφωνία μέσω του συγκεκριμένου μοντέλου ή η HOL την έχει κλειδώσει μέσω κάποιου firmware update;



Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

jkoukos
06-09-12, 11:38
Εξαρτάται τι είδους τηλεφωνία θα σου δώσει.
Αν είναι pots (pstn) τότε δεν θα έχεις πρόβλημα με οποιοδήποτε modem/router, είτε της HOL είτε άλλου κατασκευαστή.

Αν όμως σου δώσει voip τηλεφωνία, τότε η χρήση του modem της είναι μονόδρομος και μάλιστα θα είναι κλειδωμένο όσον αφορά Voip από άλλο πάροχο (εκτός κι αν κάνεις χρήση εξωτερικού ΑΤΑ).
Με λίγη προσπάθεια και τύχη μπορεί να ξεκλειδώσει, όπως και να χρησιμοποιήσεις το Fritz αντί αυτού.

1. Εξαρτάται ποιο θα πάρεις. Άλλα έχουν και άλλα όχι.
2. Δες παραπάνω για ποια τηλεφωνία θα έχεις.
3. Άλλοι είναι ευχαριστημένοι και άλλοι όχι. Έχει δυνατότητα voip από άλλου παρόχους, αλλά εξαρτάται ποια τηλεφωνία θα έχεις.

djnick
06-09-12, 11:59
Ευχαριστώ για την απάντηση,

Η τηλεφωνία θα είναι κλασική και όχι voip (παρέχεται ήδη τηλεφ. γραμμή από την HOL, έγινε απλά αίτηση για παροχή internet).

Σε σχέση με το Netfaster IAD 2 PSTN που έχω βρει, αναρωτιέμαι αν θα είναι αξιόπιστο. Η εμπειρία μου από τα modem της AVM είναι πολύ καλή και είμαι σε δίλημμα σχετικά με το τι να επιλέξω (λόγω διαφορά στην τιμή). Δεδομένου μάλιστα ότι δεν θα έχω έλεγχο στην γραμμή (πατρικό σπίτι) τηρώ τις επιφυλάξεις μου σχετικά με το κατά πόσο θα δουλεύει απροβλημάτιστα.

jkoukos
06-09-12, 12:47
Σε 2 συνδέσεις HOL (Αθήνα, χωριό) χρησιμοποιώ Fritz με εφεδρικό Netfaster IAD 1.
Όλα τα modem δουλεύουν απροβλημάτιστα, απλά προτιμώ τα Fritz λόγω Vpn & PBX, αν και συγχρονίζουν λίγο χαμηλότερα από τα Netfaster ιδιαίτερα στο upload.
Δε νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα με το Netfaster, αν και το προβληματικό υλικό καμιά φορά είναι λαχείο.

x_undefined
06-09-12, 18:18
Για VoIP άλλου παρόχου πρέπει πλέον να συνδεθείς ως χρήστης root στο NetFaster IAD 2 και να κάνεις τις ρυθμίσεις.

djnick
06-09-12, 20:02
Για VoIP άλλου παρόχου πρέπει πλέον να συνδεθείς ως χρήστης root στο NetFaster IAD 2 και να κάνεις τις ρυθμίσεις.

Λέγοντας "πλέον", τι έχει αλλάξει ακριβώς; Γιατί αν έχει παλιό firmware δεν θα είναι κλειδωμένο το μενού των voip ρυθμίσεων, σωστά;
Εκτός και αν η HOL κάνει αυτόματα αναβάθμιση σε αυτά με παλιό firmware...

x_undefined
06-09-12, 21:20
Λέγοντας "πλέον", τι έχει αλλάξει ακριβώς; Γιατί αν έχει παλιό firmware δεν θα είναι κλειδωμένο το μενού των voip ρυθμίσεων, σωστά;
Εκτός και αν η HOL κάνει αυτόματα αναβάθμιση σε αυτά με παλιό firmware...

Ακριβώς, έγινε αυτόματη αναβάθμιση και στο μενού του απλού χρήστη (admin και καλά) εξαφανίστηκε το QoS και οι ρυθμίσεις του VoIP.

- - - Updated - - -

Αλλά δεν πρέπει να σε προβληματίζει.
username: root
password: !adminforimthol

djnick
06-09-12, 22:22
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις!

djnick
20-09-12, 08:31
Τελικά βρέθηκε ένα ξεχασμένο NetFaster IAD1 το οποίο και εγκατέστησα στην γραμμή της HOL.

Για τις voip ρυθμίσεις έκανα login με τους κωδικούς που ανέφερε παραπάνω ο x_undefined και για τις ρυθμίσεις ακολούθησα το νήμα εδώ (http://www.adslgr.com/forum/threads/206051-VOIP-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-Netfaster?p=2823554#post2823554)που μου έδωσε ο jkoukos, ωστόσο ούτε στην Omnivoice ούτε στο κλώνο της Betamax έχω καταφέρει να συνδεθώ.

Υπάρχει περίπτωση αυτή η αδυναμία σύνδεσης να οφείλεται στις πόρτες; Το λέω αυτό γιατί αντίστοιχα προβλήματα είχαν δημιουργηθεί στην ΟΝ που είμαι συνδρομητής και αναγκάστηκα να γυρίσω χειροκίνητα στο fritz το port από 5060 σε 5070. Εδώ βέβαια η αντίστοιχη ρύθμιση δε δούλεψε.

Γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να είναι λάθος;

- - - Updated - - -

Τελικά το λάθος ήταν ότι στις ρυθμίσεις του Netfaster, στο πεδίο "Phone Number" έβαζα τον δεκαψήφιο αριθμό μου και όχι το 6ψήφιο username της Omnivoice. :oops:

Μετά την διόρθωση του πεδίου συνδέομαι κανονικά, υπάρχει ωστόσο άλλο πρόβλημα που θεωρώ ότι συνδέεται με το Netfaster. Θα μεταφέρω το ερώτημα μου για τον εξοπλισμό σε άλλο thread.

Ευχαριστώ όσους απάντησαν στα ερωτήματά μου.

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.