Επιστροφή στο Forum : Antispyware
Είπα να ανοίξω αυτό το θέμα γιατί μας έχει απασχολήσει πολλούς. Έχω δοκιμάσει "άπειρα" antispyware programs αλλά ποτέ δεν ήμουν ευχαριστημένος γιατί πάντα κάτι έβρισκαν ακόμα και μετά από scan & clean! Τελικά είναι μύθος ή πραγματικά υπάρχει κίνδυνος. Τώρα πια με τις DSL έχουμε αποφύγει σχεδόν τον κίνδυνο για Dialers. Εγώ χρησιμοποιώ το Nod32 για antivirus και απ' όσο ξέρω δεν προσφέρει και την καλύτερη προστασία για trojans/spy κτλπ και αφού έχω δοκιμάσει τα άπειρα έμεινα στο Arovax, το οποίο πάλι βρίσκει κάθε φορά τα ίδια χωρίς να τα λύνει. Το SpyBot δεν τα βρίσκει καν. Μήπως δεν υπάρχουν? :rofl:
Θα ήθελα τις γνώμες σας... και ειδικά αυτών που χρησιμοποιούν και το Nod32 για το ποιό antispyware χρησιμοποιούν? Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα να έχεις κάποιο standby/προληπτικό και άμεσο πρόγραμμα που να σου τα blockαρει (εαν είναι δυνατόν φυσικά) ή κάποιο "κατασταλτικό" πρόγραμμα, δηλαδή αφού το κολλήσεις να το καθαρίσεις.
Κάποιοι λένε για το MS Antispyware? Μα Μ$? έλεος.. :worthy:
Lavasoft Adware (http://www.lavasoftusa.com/download_and_buy/product_comparison_chart.php). Η standard έκδοση είναι δωρεάν αλλά δεν κάνει ad blocking. Αν αυτό θες υπάρχει η professional.
Αυτά τα προγράμματα πάντα κάτι βρίσκουν γιατί θεωρούν spyware ακόμα και cookies από κάποια site, ίσως για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους.... ;)
Αυτή η άποψη -ότι το κάνουν για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους- μπορεί να είναι και αληθινή, όπως παλιότερα με τα antivirus για να κερδίζουν λεφτά.
Το Ad-aware το έτρεχα παλιά αλλά το Professional είναι λιγάκι βαρύ, για την μνήμη, πρόγραμμα αλλά το καλό είναι ότι έχει Real Time Monitor.
Δεν χρειάζεσαι anti-spyware.
Δές εδώ:
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=14350
Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με το link (η πρόληψη άλλωστε είναι η καλύτερη θεραπεία :oneup: ) αλλά ενα καλό anti-spyware (όχι real time να τρώει resources), καλά ενημερωμένο, και ένα σκανάκι που και που, δεν έβλαψε ποτέ κανένα.
Συμφωνώ αλλά το ActiveX μερικές φορές χρειάζεται... γιατί το απορρίπτετε ?
Οπότε ένα scan δεν βλάπτει.
Εγώ έχω το Spybot S&D κι ένα antivirus (σε ένα PC Symantec Corporate και στο άλλο NOD32). Μέχρι σήμερα μόνο κάτι tracking cookies βρίσκω και τίποτε άλλο. Ασφαλώς σε πολλά θέματα συμφωνώ με το άρθρο του Wan πλην μερικών εξαιρέσεων αλλά αυτά είναι προσωπικές επιλογές.
Και εγώ όταν χρησιμοποιούσα Spybot, tracking cookies έβγαζε.
Το θέμα είναι ότι πολλές φορές μετά το Scan & Clean αν έκανα ξανά scan έβγαζε τα ίδια :worthy:
Συμφωνώ με το ότι αν προσέχεις και χρησιμοποιείς π.χ Firefox -ρυθμισμένο σωστά- ή γενικά κάτι πλην IE :p είσα ι ΟΚ αλλά ένα Anti-Spyware χρειάζεται.
Εγώ έχω το NOD32 αλλά για antispyware της Microsoft, όσο και να σου φαίνεται περίεργο. Είναι πολύ καλό και πάρα πολύ ελαφρύ. Δοκίμασέ το πρώτα και μετά απόρριψέ το αν δεν σου κάνει ;)
Εγω χρησιμοποιω το Spyware Doctor, με το οποιο ειμαι πολυ ευχαριστημενος- αν και στο 99% των περιπτωσεων μου βρισκει μονο cookies
Το adware που ειπε ενας φιλος ειναι μια πολυ καλη και free λυση
ΥΓ. Οντως για το defender εχω ακουσει απο ολους (internet, magazines) πολυ καλα λογια αλλα και μονο που ειναι απο την MS ΑΠΟΡΙΠΤΕΤΑΙ, ειναι σαν να βαζεις τον κλεφτη να σου φυλαει το σπιτι:p :p
και εγω Spyware Doctor απο οταν μου διορθωσε κατι προβληματα σε ενα pc το αγαπησα!!
το κακο ειναι να μην τρεχει συνεχεια!!! παρα πολυ μνημη
και για ασφαλεια firefox με plugin adblockplus
and no problemo
Τελικά είναι μύθος ή πραγματικά υπάρχει κίνδυνος.
Keystroke logging (http://en.wikipedia.org/wiki/Keystroke_logging)
Ποιος κατασκευάζει το λειτουργικό που τρέχει το pc σου?Ποιος ενδεχομένως να το γνωρίζει καλύτερα?Δοκίμασε και μετά πάταξε...
1. Κeyloggers "πιάνει" και το Nod32
2. Tο λειτουργικό που τρέχω, ναι το έφτιαξε η Microsoft, αλλά αυτό σημαίνει ότι μου αρέσει κιόλας? Ή ότι οι εταιρείες δεν αφήνουν επίτηδες bugs για να πουλάνε εκδόσεις και updated versions?
Επίσης έχω εγκατεστημένο και το Slackware... που δεν μασάει τίποτα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν όλα τα προγράμματα που χρειάζομαι στο Linux και σε αυτό δεν φταίει το Linux.
Τέσπα, ξεφύγαμε..
Το Antispyware της M$ είναι άθλιο και το έχω δοκιμάσει και δεν μου έκανε..
"Ποιος κατασκευάζει το λειτουργικό που τρέχει το pc σου?Ποιος ενδεχομένως να το γνωρίζει καλύτερα? "
Λαθος!!!! ουτε αυτοι ξερουν. μαθενουν... bugs... γιατι τοσα πολλα update?
ειναι τυχαιο που η microsoft μετα απο τα τοσα χρονια λειτουργιας εβγαλε τωρα ενα antispy?
το καλυτερο ειναι ειναι αυτο που φυσιολογικα το εχουν και οι πιο πολλοι. ωστε να γινονται αναφορες για καινουργια trojan ενημερωμενες βασης κτλ... και φυσικα η κατασκευαστρια εταιρια να ενημερωνη τη βασης και να ασχολητε...
"Δοκίμασε και μετά πάταξε..." Σωστο!!!
θελει πολυ δουλεια ακομα!!!!
"Ή ότι οι εταιρείες δεν αφήνουν επίτηδες bugs για να πουλάνε εκδόσεις και updated versions?"
απλα δεν το πιστευω. δεν εχω ακουσει ποτε να πουλησουν καποια Update.
Είπα να ανοίξω αυτό το θέμα γιατί μας έχει απασχολήσει πολλούς. Έχω δοκιμάσει "άπειρα" antispyware programs αλλά ποτέ δεν ήμουν ευχαριστημένος γιατί πάντα κάτι έβρισκαν ακόμα και μετά από scan & clean! Τελικά είναι μύθος ή πραγματικά υπάρχει κίνδυνος. Τώρα πια με τις DSL έχουμε αποφύγει σχεδόν τον κίνδυνο για Dialers. Εγώ χρησιμοποιώ το Nod32 για antivirus και απ' όσο ξέρω δεν προσφέρει και την καλύτερη προστασία για trojans/spy κτλπ και αφού έχω δοκιμάσει τα άπειρα έμεινα στο Arovax, το οποίο πάλι βρίσκει κάθε φορά τα ίδια χωρίς να τα λύνει. Το SpyBot δεν τα βρίσκει καν. Μήπως δεν υπάρχουν? :rofl:
Θα ήθελα τις γνώμες σας... και ειδικά αυτών που χρησιμοποιούν και το Nod32 για το ποιό antispyware χρησιμοποιούν? Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα να έχεις κάποιο standby/προληπτικό και άμεσο πρόγραμμα που να σου τα blockαρει (εαν είναι δυνατόν φυσικά) ή κάποιο "κατασταλτικό" πρόγραμμα, δηλαδή αφού το κολλήσεις να το καθαρίσεις.
Παλιότερα με ειχε πιασει μανία με αυτά τα προγραμματα.
Κανενα δεν σε καλυπτει 100%.
Τωρα εχω το ArovaxShield 2.0.70 για να προλαμβανει αποπειρες αλλαγης start-up, registry κλπ.
Το ΑrovaxAntispyware ειναι καλό και απλό, αλλά εχει μεινει μήνες χωρίς ενημέρωση και δεν μπορεί να σε καλύψει. Αναμένεται το καινούργιο.Γενικα συμμετεχω στο φορουμ της Arovax όσο μπορώ σαν tester.
Εχω το SpyBot και το Spyware Doctor , το δευτερο ειναι αργό στην εναρξη αλλά σκαναρει καλά.
Εχω και το SpywareTerminator καλό και free με real time προστασία.
To M$ δεν το συζητώ. :down:
Για AV εχω το Avast free και ποτε δεν ειχα προβλημα.
Και φυσικά αποφευγω τις ΧΧΧ σελιδες, φυλαγε τα ρουχα σου....
:)
Μάλιστα! Σ' ευχαριστώ..
Ναι, όντως το Arovax Antispyware έχει μείνει πολύ πίσω από θέμα ανανεώσεων. Θα βάλω όμως το Arovax Shield να το δοκιμάσω.
Όσο για το αν πουλάνε τα updates, δεν πουλάνε τις καινούριες εκδόσεις που "λύνουν" τα παλιότερα προβλήματα κ.ο.κ ?
Το καλύτερο IMΗΟ είναι το SuperAntiSpyware. Αξιόπιστο και Free.
Εγω προσωπικα εχω kaspersky antivirus 6 που τα πιανει ολα και δεν χρειαζομαι επιπλεον προγραμματα!
το καλύτερο για εμενα είναι το windows defender!
(ή το Spybot s&d αν δεν μπορείς να βάλεις το defender)
Το defender (το δίδυμο αδερφάκι του Antispyware) που όντως έχω ακούσει καλά λόγια (ναι, ναι είπα καλό λόγο για την M$) πριν το installation μου είπαν πως κάνει έλεγχο για την αυθεντικότητα των Windows (αναθεματισμένη Microsoft) και ελπίζω να βγει κάποια "special" έκδοση γιατί έτσι δεν μπορούν όλοι οι users να το εγκαταστήσουν.. :whistle:
Εδώ το Windows Media Player 11 κάνει τον ίδιο έλεγχο...
Θα μας τρελλάνει η :gun: Microsoft :ork
βΑΣΙΚΆ Καλό ειναι όλοι να δίνουμε και κανα link με συγκριτικά τεστ κι όχι απλά να λέμε απόψεις. Το καλύτερο έχει βγει και για spyware και για όλα το NOD32. Eγώ είχα παράλληλα και το spy sweeper αλλά ουδέποτε μου βρήκε τίποτα γιατι τα έβρισκε όλα το nod32. Οπότε μπορείς άφοβα να χρησιμοποιείς μόνο nod32.
Exω ξανακάνει links αλλού για συγκριτικά τεστ και επαγγελματικά κέντρα δοκιμών και τι ακριβώς έχει βγει το nod32 σε όλους τους τομείς. Επίσης κάτι που λέει πολλά, τα περισσότερα ιντερνετ καφέ πανευρωπαικώς κάναν συμφωνια με το nod32 για να μπαίνει στα μαγαζιά τους. Οι λόγοι; Το καλύτερο και το ελαφρύτερο...
Και υπαρχουν αλλα 3 τουλαχιστον νηματα με το ιδιο περιεχομενο αν θελετε να μαθετε περισσοτερα;)
Συμφωνώ μαζί σου..
Απλά δεν ήμουν σίγουρος ότι τα πιάνει όλα. Προς το παρόν ούτε και εγώ είχα κανένα πρόβλημα με το Nod32 αλλά δεν με έχει "ενοχλήσει" ποτέ με Spy/Ad/Malware detection..
Νοd και τα μυαλά στο mixer :eguitar
βΑΣΙΚΆ Καλό ειναι όλοι να δίνουμε και κανα link με συγκριτικά τεστ κι όχι απλά να λέμε απόψεις. Το καλύτερο έχει βγει και για spyware και για όλα το NOD32. Eγώ είχα παράλληλα και το spy sweeper αλλά ουδέποτε μου βρήκε τίποτα γιατι τα έβρισκε όλα το nod32. Οπότε μπορείς άφοβα να χρησιμοποιείς μόνο nod32.
Exω ξανακάνει links αλλού για συγκριτικά τεστ και επαγγελματικά κέντρα δοκιμών και τι ακριβώς έχει βγει το nod32 σε όλους τους τομείς. Επίσης κάτι που λέει πολλά, τα περισσότερα ιντερνετ καφέ πανευρωπαικώς κάναν συμφωνια με το nod32 για να μπαίνει στα μαγαζιά τους. Οι λόγοι; Το καλύτερο και το ελαφρύτερο...
Επέτρεψε μου να διαφώνησω, δεν σημαίνει οτι κάτι ειναι καλύτερο αν το βάζουν μαγαζιά και καφέ, απλά το ότι έχει καλές volume licence ;)
Φιλε μου λοιπον...
1. Το καλυτερο av αυτην την στιγμη ειναι το Kaspersky και αν θες πειστηρια πηγαινε σε μια αξιοπιστη πηγη και οχι στα μεγαλα site η σε καποια περιοδικα που "μαγειρευουν¨τα αποτελέσματα
2. Μια αξιοπιστη πηγη ειναι το www.virus.gr του οποιου ο κατοχος κανει εξαντλητικα και χρονοβορα τεστ σε ολα τα αντιικα προγραμματα με μια database 300.000 ιων (απο τις πιο μεγαλες ιδιωτικες συλλογες ιων παγκοσμιως)
3. Δεν ειναι τυχαιο οτι ολα τα σοβαρα περιοδικα του χωρου χρησιμοποιουν την database των kaspersky lab ως σημειο αναφορας για ολους τους ιους παγκοσμιως
4. Επισης δεν ειναι τυχαιο οτι οι περισσοτερες εταιρειες χρησιμοποιουν το Kaspersky για την προστασια ολων των pc τους
5. Και τελος για να μην θεωρηθω "βαλτος" υπερ του Kaspersky, το NOD32 ειναι ενα αρκετα καλο και ελαφρυ αντιικο αλλα γιατι δεν σκαναρει τα .rar με password??? To οτι ειναι καλο δεν σημαινει οτι ειναι το κορυφαιο;)
ΥΓ. Sorry αν βγηκα offtopic αλλα δεν κρατηθηκα:p :p
2 σχεδόν ίδια θέματα,
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=46337
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=31647
Το NOD32 ειναι οντως πολυ ελαφρυ σε σχεση με NORTON,KASPESKY κτλ,απο Antispyware τα καλυτερα ειναι το SpywareDoctor και το EWIDO.
Σε σχέση με το Kaspersky, το Nod32 είναι πολύ πιο ελαφρύ πρόγραμμαΠροσωπικα εγω δεν βλεπω διαφορα αν και παιζει ρολο σε τι επιπεδο ασφαλειας το εχεις βαλει το καθενα!Στο default εγω δεν βλεπω καμια διαφορα και πιστευω ειναι πολυ πιο αποτελεσματικο το kaspersky εναντι του nod32 το οποιο ειναι επισης πολυ καλο!
Το NOD32 ειναι οντως πολυ ελαφρυ σε σχεση με NORTON,KASPESKY κτλΟτι ειπα και πιο πανω αλλα και μια επισημανση...μην βαζουμε norton και kaspersky στο ιδιο τσουβαλι,ειναι ιεροσυλια :lol:
Όντως το πολύ καλό Kaspersky είναι κλάσεις ανώτερο από το Norton αλλά θα συμφωνήσω ότι είναι πιο "βαρύ" από το πολύ καλό επίσης Nod32 που και για αυτό τον λόγο το προτιμώ.
Τώρα αν το Kaspersky έχει και καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο αντιμετώπισης Tracking Cookies/Spy/Ads/Mallware δεν ξέρω..
Το Windows Defender είναι συμπαθητικό πάντως και παράλληλα με ένα που-και-που scan με το Spybot δεν έχει πιστεύω κάποιος πρόβλημα!
Όντως το πολύ καλό Kaspersky είναι κλάσεις ανώτερο από το Norton αλλά θα συμφωνήσω ότι είναι πιο "βαρύ" από το πολύ καλό επίσης Nod32 που και για αυτό τον λόγο το προτιμώ.
Τώρα αν το Kaspersky έχει και καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο αντιμετώπισης Tracking Cookies/Spy/Ads/Mallware δεν ξέρω..
Το Windows Defender είναι συμπαθητικό πάντως και παράλληλα με ένα που-και-που scan με το Spybot δεν έχει πιστεύω κάποιος πρόβλημα!
Σου προτείνω nod32.:hmm:
Το έχω ήδη :) (όπως είχα πει και στα 1α posts)
Γεια σας,
Μηπως ξερετε καποιο καλο η ποιο ειναι το καλυτερο ΔΩΡΕΑΝ antispyware προγραμμα;
Ευχαριστω
AddictedToChaos
05-01-07, 02:29
Lavasoft Ad-Aware SE Personal
Spybot Search & Destroy
Windows Defender
Lavasoft Ad-Aware SE Personal
Spybot Search & Destroy
Windows Defender
Nα προσθεσω τα SpywareTerminator 1.7 και A-squared 2.1
:)
Θα σου πρότεινα και εγώ το Lavasoft Ad-Aware SE Personal μαζί με κάποια επιπλέον addon που διαθέτει. Κάντο και μια ενημέρωση από το δίκτυο και όλα θα είναι καλά.
Χρόνια έχω να αντιμετωπίσω πρόβλημα με spiware.
Βάλε ένα καλό antivirus που να υποστηρίζει προστασία από spyware και θα ξεμπερδέψεις. (βλέπε kaspersky, nod32)
Έχω το Spybot Search & Destroy και είμαι 100% ικανοποιημένος! Δεν του ξεφεύγει τίποτα, έχει άμεση ενημέρωση και φυσικά είναι free!
θα προτεινω και εγω το Spy-bot & adware (lavasoft). Ειτε το ενα ειτε το αλλο ή και τα δυο μαζι. Επισης τα free spywareguard & spywareblaster. Ολα μαζι συμπληρωνουν την προστασια.
Αμα θες και δωρεαν antivirus τοτε το active virus shield που βασιζεται στο Kaspersky 6.
θα προτεινω και εγω το Spy-bot & adware (lavasoft). Ειτε το ενα ειτε το αλλο ή και τα δυο μαζι.
θα συμφωνήσω και θα προσθέσω σαν απαραίτητο software το Avast v4.7 Home Edition σαν antivirus :oneup:
Firefox, NOD32 και λιγότερα τσοντο-warez-o-sites.
Windows Defender το μακραν καλύτερο απο τα free
επειδη εχει ξαναγινει παρομοια συζητηση εγκατεστησε και το DropmyRights (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=929936&postcount=6)
Απο Antivirus εχω το AOL Active Virus Shield που πραγματι βασιζεται στο Kaspersky 6 και ειναι το ποιο δυνατο αν και δωρεαν, συμφωνα με πολλα tests που εχω δει. Το Lavasoft Ad-Aware ειναι πραγματι πολυ καλο (αν οχι το καλυτερο) αλλα δεν εχει δωρεαν real-time protection.
Firefox, NOD32 και λιγότερα τσοντο-warez-o-sites.
:oneup::oneup::oneup:
Απο Antivirus εχω το AOL Active Virus Shield που πραγματι βασιζεται στο Kaspersky 6 και ειναι το ποιο δυνατο αν και δωρεαν, συμφωνα με πολλα tests που εχω δει. Το Lavasoft Ad-Aware ειναι πραγματι πολυ καλο (αν οχι το καλυτερο) αλλα δεν εχει δωρεαν real-time protection.
Παντως και το Spybot Search & destroy Που ειναι free και λεει οτι εχει real time προστασια δεν ειναι καθολου αξιοπιστο...
κοιταξε το dropMyrights που αναφερω παραπανω...
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=14350
Εγω προσωπικα εχω kaspersky antivirus 6 που τα πιανει ολα και δεν χρειαζομαι επιπλεον προγραμματα!
Απο αυτα που εχω διαβασει εδω αλλά και σε αλλα sites πρεπει να ειναι ΤΟ antivirus, απλα δεν ειναι free οπότε... in AVAST we trust!
;)
Είναι όντως πολύ καλό αλλά και πολύ βαρύ. Εγώ θα πρότεινα για λόγους ελαφρότητας NOD32. Δεν νομίζω να έχει μεγάλη διαφορά από το Kaspersky. Τα έχω δοκιμάσει και τα 2, δέχομαι ότι το Kasperkey είναι καλύτερο από θέμα προστασίας, αλλά πολύ βαρύ.
Είναι όντως πολύ καλό αλλά και πολύ βαρύ. Εγώ θα πρότεινα για λόγους ελαφρότητας NOD32. Δεν νομίζω να έχει μεγάλη διαφορά από το Kaspersky. Τα έχω δοκιμάσει και τα 2, δέχομαι ότι το Kasperkey είναι καλύτερο από θέμα προστασίας, αλλά πολύ βαρύ.
Ακριβώς αυτό. Συμφωνώ μαζί σου. Πάντως και εγώ δεν νομίζω ότι διαφέρουν και πολύ (το Nod32 και το Kaspersky) σε θέμα προστασίας. Επίσης το Nod32 έχει και ένα άλλο καλό: έχει λιγότερα popups/bubbles για ειδοποιήσεις. Για μένα πάντως είναι καλό. Με "ενοχλεί" για τα updates και για "απειλές" μόνο.. :)
@ ADSLgr.com All rights reserved.