PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα στις καλωδιώσεις ή κάτι άλλο?



nikospot
19-09-12, 16:26
Καλησπέρα, δεν ήξερα που ακριβώς πάει το συγκεκριμένο θέμα συγγνώμη αν είναι σε λάθος μέρος, αλλά το γράφω εδώ γιατί έχω HOL :p
Λοιπόν βάζοντας το ρούτερ στην πρώτη πρίζα της γραμμής του σπιτιού, συγχρονίζει περίπου στα 7500kbps με καμιά 40άρα attenuation (ανάλογα με το ρούτερ. 40, 42 κλπ) και 9 με 9,5db SNR.

Συνδέοντας το όμως σε άλλη πρίζα μετά την 2η, 3η πάει σχεδόν 2mbit παραπάνω! :rolleyes: Τώρα για παράδειγμα το έχω στην τελευταία πρίζα και είναι κλειδωμένο στα 9515. Να σημειώσω πως attenuation και SNR είναι ίδια όσο και στην πρώτη πρίζα... (αν και το SNR είναι με τις ώρες του. Τώρα έχει πέσει 8,5... Ναι έχω και γ@μώ τις γραμμές!)

Το πρόβλημα είναι ότι οι πρίζες που πιάνει παραπάνω, είναι απο το δωμάτιο μου και μετά και όπως καταλαβαίνετε δεν θέλω να το έχω στα δωμάτια λόγο WiFi. Αλλά στο σαλόνι που θέλω να το βάλω συγχρονίζει χαμηλότερα παρόλο που είναι η πρώτη πρίζα.
Επίσης έχω δοκιμάσει πολλά ρούτερ (για αυτό και στην αρχή λέω για διαφορετικά attenuation)
Που στο καλό μπορεί να οφείλεται κάτι τέτοιο? Είναι λογικό καταρχήν? Γιατί μου φαίνεται λίγο κουλό...
Ευχαριστώ.

atrias
20-09-12, 09:48
το πιθανότερο είναι να φταίει η πρίζα
να μην κάνει καλή επαφή ή κάτι τέτοιο

nikospot
21-09-12, 22:29
το πιθανότερο είναι να φταίει η πρίζα
να μην κάνει καλή επαφή ή κάτι τέτοιο

Δε θα μου μεταφερόταν το πρόβλημα όμως και στις επόμενες; Αφού είναι η μία μετά από την άλλη. Επίσης ξέχασα να αναφέρω πως συμβαίνει σε 2 πρίζες και η άλλη δε ξέρω από που ξεφύτρωσε. Έτσι όπως την βλέπω πρέπει να έρχεται κατευθείαν με άλλο καλώδιο από κάτω εκεί που έρχεται το καλώδιο της γραμμής. Θέλω να δοκιμάσω να συνδέσω το ρούτερ κατευθείαν στο καλώδιο του ΟΤΕ και να ξεσυνδέσω το υπόλοιπο σπίτι για να δω τι παίζει, αλλά δεν έχω χρόνο. Ίσως το κάνω αύριο.

atrias
22-09-12, 16:12
Δε θα μου μεταφερόταν το πρόβλημα όμως και στις επόμενες; Αφού είναι η μία μετά από την άλλη.
όχι απαραίτητα
μπορεί το κλιψάκι να μην κουμπώνει καλά στην συγκεκριμένη πρίζα ή να έχουν οξειδωθεί τα ποδαράκια που έχει
αυτό δεν θα δημιουργούσε πρόβλημα παρακάτω

nikospot
27-09-12, 20:31
Ευχαριστώ για την απάντηση σου και μακάρι να μπορούσα να ξεβιδώσω την πρίζα... Αλλά δυστυχώς τα σχέδια του ηλεκτρολόγου ήταν ότι να 'ναι και η πρίζα αυτή τη στιγμή βρίσκεται πίσω απο καλοριφέρ. Με το ζόρι συνδέω καλώδιο. Έκανα τις παρακάτω δοκιμές και δε ξέρω αν είναι offtopic εδώ πέρα αλλά ζητώ συγγνώμη αν είναι και ας μεταφερθεί στο σωστό μέρος.

Λοιπόν οι δοκιμές έγιναν με ένα siemens cl-110 και έχουν ως εξής:
1. Η πρώτη εικόνα είναι με αποσυνδεδεμένη τη γραμμή του σπιτιου, και σύνδεση ρουτερ κατευθείαν στο καλώδιο του ΟΤΕ.
2. Η δεύτερη είναι στην πρώτη (? μάλλον) πρίζα του σπιτιού.
3. Η τρίτη είναι στην τελευταία πρίζα (σίγουρα τελευταία)
Καταρχήν μου κάνει εντύπωση το πολύ χαμηλό downstream output power. Αρχικά χτύπαγε κάτι 20άρια dbm και μετά έπεφτε στο 1,5dBm. Σε αυτό φταίει ο provider? Τελευταία φορά που είχα μιλήσει με τεχνικό μέσα από το dslam μου είπε πως μόνο το noise margin πως έχει χαμηλώσει λίγο και δεν έχει τίποτα άλλο πειραγμένο το προφίλ μου. Βέβαια θα μου πείτε πως αν έχουν βάλει όριο σιγά μην μου το πουν :p
Τέλος πάντων, δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα απλά έχω την εντύπωση ότι κάτι περίεργο συμβαίνει και με την εγκατάσταση του σπιτιού, αλλά αυτό που με νοιάζει περισσότερο είναι το αν συμβαίνει κάτι απο το dslam. Γιατί σαν πελάτης θέλω να εκμεταλλευτώ στο μέγιστο τις δυνατότητες της υπηρεσίας που έχω.
Οπότε αν μπορείτε εσείς οι πιο ειδικοί να μου πείτε αν βλέπετε κάτι περίεργο θα ημουν ευγνωμον μιας κι εγώ δεν το κατέχω πολύ το συγκεκριμένο άθλημα που λέγεται "Δίκτυα". :)
Ευχαριστώ!

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.