PDA

Επιστροφή στο Forum : Χαμηλό Noise Margin - Απόψεις πριν το τηλεφώνημα



Passas
21-09-12, 17:29
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους,

είμαι συνδρομητής της HOL στην περιοχή της Ηλιούπολης.Η απόσταση μου από το dslam της περιοχής είναι 500 μέτρα σε ευθεία και παρακάτω παραθέτω και τα στοιχεία του ρούτερ μου (Netgear DG834Gv2).Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με την ταχύτητα που πιάνω (10167 kbps) μιας και θεωρώ ότι η απόσταση μου από την γραμμή αλλά και το Line Attenuation είναι αρκετά καλά και δεν δικαιολογούν τέτοιες ταχύτητες.Δεν έχω επικοινωνήσει ακόμα με την HOL μιας και θα ήθελα την άποψή σας.Να προσθέσω ότι έχω τραβήξει γραμμή από την κεντρική του σπιτιού προς το ρούτερ μου μήκους περίπου 10 μέτρων.Οι μετρήσεις που παραθέτω έχουν γίνει αφότου αφαίρεσα τις λοιπές τηλεφωνικές συσκευές από τις μπρίζες τους.

ADSL Link Downstream Upstream
ConnectionSpeed 10167 kbps 686 kbps
Line Attenuation 19 db 4 db
Noise Margin 11 db 12 db

Απ΄ότι βλέπω και ο ίδιος και σε σύγκριση με άλλα ποστ βλέπω ότι έχω χαμηλό Noise margin αλλά δικαιολογεί την χαμηλή ταχύτητα κλειδώματος;
Θεωρείτε ότι η μετάβαση σε άλλο πάροχο (π.χ ΟΤΕ) θα βελτιώσει τις ταχύτητες;;

balandis
21-09-12, 17:43
να σου βαλουν στο 9 μπορει η hol..απλα εισαι κει για σταθεροτητα.default του οτε ειναι 9 και δεν νομιζω να πας παραπανω...τωρα παρε και ρωτα.η γνωμη μου και ποτε δεν το παιζω σχετικος:)

Passas
21-09-12, 18:00
να σου βαλουν στο 9 μπορει η hol..απλα εισαι κει για σταθεροτητα.default του οτε ειναι 9 και δεν νομιζω να πας παραπανω...τωρα παρε και ρωτα.η γνωμη μου και ποτε δεν το παιζω σχετικος:)

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς ‘‘να με βάλουν στο 9’’.Αν αναφέρεσαι στο Noise Margin είχα την εντύπωση ότι όσο υψηλότερο είναι τόσο καλύτερα.Στην προκειμένη θεωρώ ότι το δικό μου (11db) είναι αρκετά χαμηλό ενώ το Line attenuation είναι σε πολή καλή τιμή,γι αυτό και προσδοκώ σε καλύτερες ταχύτητες.Θυμάμαι πιο παλιά κλείδωνα με 13-14 kbps με Tellas.

DSLaManiaC
21-09-12, 18:05
Κάτι δε πάει καλά με τη γραμμή.
600 up, και 4 attenuation sto upstream ενώ 19 στο Down.

Τους κλασσικούς καλωδιακούς ελέγχους τους έχεις κάνει?

Όσο για το "να σε βάλουν σε 9" έχει δίκιο, αλλά εσύ έχεις θέμα με τη γραμμή, άσχετα απ αυτό.

Passas
21-09-12, 18:10
Κάτι δε πάει καλά με τη γραμμή.
600 up, και 4 attenuation sto upstream ενώ 19 στο Down.

Τους κλασσικούς καλωδιακούς ελέγχους τους έχεις κάνει?

Όσο για το "να σε βάλουν σε 9" έχει δίκιο, αλλά εσύ έχεις θέμα με τη γραμμή, άσχετα απ αυτό.

Θα μπορούσες να εξηγήσεις πεταίρω τί εννοείς με τους κλασσικού καλωδιακούς ελέγχους;

DSLaManiaC
21-09-12, 18:21
Καλό διάβασμα:
Ο έλεγχος:
http://www.adslgr.com/forum/threads/114819-%CE%88%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%AE

Γενικές γνώσεις:
http://www.adslgr.com/forum/threads/21205-%CE%A4%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-dB-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82-Signal-to-Noise-Attenuation-Power

balandis
21-09-12, 18:26
δεν εχεις τηλεφωνικη μπριζα στο δωματιο σου???αν εχεις βαλτο εκει ....οσο μεγαλυτερο noise μικροτερη ταχυτητα αλλα πιο σταθερη γραμμη....

Passas
21-09-12, 20:46
Εφ’όσον μου λες ότι κάτι δεν πάει καλά με την γραμμή θα τους τηλεφωνίσω για να το αναλάβουνε.Δεν είναι δουλειά μου να ανοίξω το κουτί της πολυκατοικίας,την τελευταία φορά που είχε προκύψει πρόβλημα είχε έρθει τεχνικός της HOL και με είχε εξυπηρετήσει.Ήθελα να ξέρω αν όντως κάτι δεν πάει καλά πριν επικοινωνίσω μαζί τους καθώς αυτοί μπορεί να με βγάλουνε τρελλό.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

DSLaManiaC
21-09-12, 20:52
Εφ’όσον μου λες ότι κάτι δεν πάει καλά με την γραμμή θα τους τηλεφωνίσω για να το αναλάβουνε.Δεν είναι δουλειά μου να ανοίξω το κουτί της πολυκατοικίας,την τελευταία φορά που είχε προκύψει πρόβλημα είχε έρθει τεχνικός της HOL και με είχε εξυπηρετήσει.Ήθελα να ξέρω αν όντως κάτι δεν πάει καλά πριν επικοινωνίσω μαζί τους καθώς αυτοί μπορεί να με βγάλουνε τρελλό.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Απ το κουτί και πάνω (προς το σπίτι σου) είναι δική σου δουλειά να κάνεις ένα πρώτο έλεγχο.

valen_gr
21-09-12, 22:00
Εφ’όσον μου λες ότι κάτι δεν πάει καλά με την γραμμή θα τους τηλεφωνίσω για να το αναλάβουνε.Δεν είναι δουλειά μου να ανοίξω το κουτί της πολυκατοικίας,την τελευταία φορά που είχε προκύψει πρόβλημα είχε έρθει τεχνικός της HOL και με είχε εξυπηρετήσει.Ήθελα να ξέρω αν όντως κάτι δεν πάει καλά πριν επικοινωνίσω μαζί τους καθώς αυτοί μπορεί να με βγάλουνε τρελλό.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

OK- οταν ειχε ερθει ο τεχνικος τοτε , ποσο ειχε μετρησει ταχυτητα DSL στην εισαγωγη? ψαξε βρες το χαρτι με τις μετρησεις που σου αφησε.

Επισης, δοκιμασε χωρις αυτο το 10αμετρο καλωδιο που εχεις τραβηξει.

συχνα πυκνα μπορει να οδηγησει σε απωλειες - δεν παινω σε λεπτομερειες, απλα καντο :p
Απαραιτητα ομως κανεις αυτην την δοκιμη πριν καλεσεις hol.

DSLaManiaC
22-09-12, 14:45
OK- οταν ειχε ερθει ο τεχνικος τοτε , ποσο ειχε μετρησει ταχυτητα DSL στην εισαγωγη? ψαξε βρες το χαρτι με τις μετρησεις που σου αφησε.

Επισης, δοκιμασε χωρις αυτο το 10αμετρο καλωδιο που εχεις τραβηξει.

συχνα πυκνα μπορει να οδηγησει σε απωλειες - δεν παινω σε λεπτομερειες, απλα καντο :p
Απαραιτητα ομως κανεις αυτην την δοκιμη πριν καλεσεις hol.

Εγώ τα βαριέμαι αυτά.
Απλώς αποσυνδέεις ολο το σπίτι στο κουτί, βάζεις εκει το modem και αν φτιάξει δε πριζεις τον ISP, αν δε φτιάξει, έχεις και πάτημα για το μετέπειτα κράξιμο :Ρ

Sent from my HTC Desire using Forum Runner

nikospot
27-09-12, 16:39
Εγώ τα βαριέμαι αυτά.
Απλώς αποσυνδέεις ολο το σπίτι στο κουτί, βάζεις εκει το modem και αν φτιάξει δε πριζεις τον ISP, αν δε φτιάξει, έχεις και πάτημα για το μετέπειτα κράξιμο :Ρ

Sent from my HTC Desire using Forum Runner

Ναι αλλά αν μενεις σε πολυκατοικία τρως και κράξιμο από τους υπόλοιπους ένοικους :p

DSLaManiaC
27-09-12, 17:11
Ναι αλλά αν μενεις σε πολυκατοικία τρως και κράξιμο από τους υπόλοιπους ένοικους :p

Υπάρχουν και οι παράξενοι ισχύει αλλά δεν είναι ο κανόνας ευτυχώς.

Aias
28-09-12, 06:25
καλα σε κανεναν δεν εκανε εντυπωση τα 10 μετρα καλωδιο?

Βαλε 1 μετρο τηλ καλωδιο απευθειας στην κεντρικη αν εχεις προβληματα με την συνδεση σου.

DSLaManiaC
28-09-12, 12:33
καλα σε κανεναν δεν εκανε εντυπωση τα 10 μετρα καλωδιο?

Βαλε 1 μετρο τηλ καλωδιο απευθειας στην κεντρικη αν εχεις προβληματα με την συνδεση σου.

Το 10μετρο καλώδιο ήδη σχολιάστηκε παραπάνω και το έχεις δει. :)

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.