PDA

Επιστροφή στο Forum : Διακανονισμός MICROSOFT και MPO Group για την υπόθεση παραχάραξης



EvilHawk
19-12-06, 20:09
Η ΜΡΟ συμφώνησε να αποζημιώσει την Microsoft για την παραγωγή παραχαραγμένου λογισμικού

Η Microsoft Corporation ανακοίνωσε σήμερα την διευθέτηση της υπόθεσης παράνομης παραγωγής και διανομής πλαστού λογισμικού για servers από την MPO Group. Κατόπιν πολυετούς έρευνας, η εξουσιοδοτημένη από την Microsoft® εταιρία αναπαραγωγής λογισμικού MPO Group, συμφώνησε να καταβάλει αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Ως μέρος του διακανονισμού, η MPO παραδέχτηκε ότι παραβίασε τους όρους της συμφωνίας της με την Microsoft, ως προς την αναπαραγωγή λογισμικού, αφού παράνομα είχε παράξει χιλιάδες αντίτυπα λογισμικού για servers, βασισμένη σε μια πλαστή συμφωνία αδειοδότησης της εταιρείας.

H MPO Group εδρεύει στο Averton στην Γαλλία και διατηρεί μονάδες παραγωγής στην Ιρλανδία και την Ταϊλάνδη. Τον Ιούλιο του 2003, η Ταϊλανδέζικη θυγατρική της MPO Group παρήγαγε 20.000 πλαστά αντίγραφα του Microsoft Exchange και του SQL Server™. Τον επόμενο χρόνο, ερευνητές και νομικοί της διεθνούς ομάδας καταπολέμησης της πειρατείας της Microsoft, σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρμόδιες Αρχές, εντόπισαν αντίγραφα του πλαστού λογισμικού που προέρχονταν από την παραγωγική μονάδα του MPO Group στην Ταϊλάνδη.

Σύμφωνα με την ΜΡΟ, το τοπικό γραφείο τους στην Ταϊλάνδη αναπαρήγαγε το λογισμικό βασισμένο σε πλαστά έγγραφα τρίτων, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι ήταν αδειοδοτημένοι από την Microsoft για την διανομή του. Στην πραγματικότητα η αδειοδότηση αυτή ήταν ανύπαρκτη, καθόσον η Microsoft δεν αδειοδοτεί την παραγωγή και διανομή του λογισμικού της με αυτόν τον τρόπο.

Η παραγωγή των πλαστών αντιγράφων από την μονάδα της MPO Ταϊλάνδης είχε σαν αποτέλεσμα την τυποκλοπίακαι παραβίαση των συμφωνιών περί αναπαραγωγής ψηφιακών μέσων (Disk Replication Agreements) μεταξύ της Microsoft και της MPO. Από την στιγμή που η MPO αντελήφθη τι είχε συμβεί, συνεργάστηκε πλήρως με την Microsoft στη διεξαγωγή μιας ευρείας έρευνας που συνεχίζει να φέρνει στο φως πλαστό λογισμικό της Microsoft στα διεθνή κανάλια διανομής.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την άμεση διευθέτηση της υπόθεσης με την MPO Group και προσβλέπουμε στην συνέχιση της συνεργασίας μαζί τους» είπε ο David Finn, Αναπληρωτής Γενικός Νομικός Σύμβουλος της Microsoft και επικεφαλής της διεθνούς ομάδας καταπολέμησης της πειρατείας. «Εκτιμούμε τις προσπάθειες που έχει κάνει η MPO προκειμένου να βελτιώσει τις διαδικασίες ασφάλειας ώστε να αποτρέψει την επανάληψη τέτοιας μορφής παραχάραξης λογισμικού της Microsoft, καθώς επίσης την βοήθεια που προσέφερε προκειμένου να βρεθούν οι υπεύθυνοι της διανομής των παραχαραγμένων προϊόντων.» Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο Λειτουργιών της Microsoft, Frank Holland, «η ασφάλεια, ο έλεγχος και η συμμόρφωση είναι χαρακτηριστικά ζωτικής σημασίας στην εφοδιαστική αλυσίδα μιας εταιρίας σαν την Microsoft, όπου η πνευματική ιδιοκτησία είναι στην καρδιά της επιχείρησης.»

Ο Gerard Courcier, διευθυντής παραγωγής της MPO, δήλωσε: «Ως η μεγαλύτερη ανεξάρτητη μονάδα αναπαραγωγής λογισμικού της Γαλλίας η MPO τιμά και αναγνωρίζει τα δικαιώματα καλλιτεχνών και δημιουργών αναφορικά με την πνευματική ιδιοκτησία. Είμαστε ενεργά μέλη του International Recording Media Associations Anti-Piracy Compliance Program, που βοηθάει τους παραγωγούς προεγγεγραμμένων μέσων να προστατεύσουν τα πνευματικά δικαιώματα των πελατών τους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση συνεργαστήκαμε με την Microsoft για τον εντοπισμό των υπευθύνων της διανομής του παράνομου λογισμικού και έχουμε λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την βελτίωση των διαδικασιών ασφάλειας ώστε να αποτραπεί η επανάληψη τέτοιων συμβάντων στο μέλλον.»

Οι βασιζόμενες στην πνευματική ιδιοκτησία επιχειρήσεις αποτελούν σημαντικούς πόλους οικονομικής ανάπτυξης. Με βάση τα στοιχεία της διεθνούς εταιρείας ερευνών IDC , οι σχετικές με θέματα λογισμικού και hardware υπηρεσίες επιφέρουν 1,3 τρις Ευρώ στην παγκόσμια οικονομία, 700 δις Ευρώ σε φόρους, ενώ συμβάλλουν στην δημιουργία περισσότερων από 11 εκατ. θέσεων εργασίας. Η παραχάραξη και η διανομή παράνομου λογισμικού αποτελεί τροχοπέδη στην οικονομική ανάπτυξη των κρατών, αποδυναμώνοντας τις νόμιμες επιχειρήσεις λογισμικού και hardware.

Η παραγωγή και διακίνηση παράνομου λογισμικού αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της παγκόσμιας βιομηχανίας λογισμικού. Συγκεκριμένα, η Business Software Alliance έχει εκτιμήσει ότι το 35% του λογισμικού που χρησιμοποιείται στους υπολογιστές παγκοσμίως, είναι παράνομο. Η πρόσφατη μελέτη της IDC «Economic Impact Study», επιβεβαιώνει ότι σε περίπτωση που τα επόμενα τέσσερα χρόνια το ποσοστό της πειρατείας μειωθεί κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, θα προκύψουν 2.4 εκατ. νέες θέσεις εργασίας, ενώ η παγκόσμια οικονομία θα ωφεληθεί κατά 310 δισ. Ευρώ. Για την Ελλάδα, το αντίστοιχο ποσοστό πειρατείας λογισμικού είναι 64%, ενώ αν μειωθεί η πειρατεία λογισμικού κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες εκτιμάται ότι θα προκύψουν περισσότερες από 1300 νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας το ελληνικό ΑΕΠ κατά 316 εκατ. Ευρώ.

BigLion
21-12-06, 07:47
Τελικά ακόμα και μεγάλες εταιρίες κάνουν ....φθηνές απατεωνιές...:p

pelasgian
21-12-06, 12:33
Τώρα εμένα γιατί μου φαίνεται ότι στη «πρέσα» τους κάποιος μάγκας έκοψε και μερικές χιλιάδες αντίγραφα χρησιμοποιώντας τα μηχανήματά τους και φορτώθηκε τη ζημία η εταιρεία;

BigLion
25-12-06, 06:32
Τώρα εμένα γιατί μου φαίνεται ότι στη «πρέσα» τους κάποιος μάγκας έκοψε και μερικές χιλιάδες αντίγραφα χρησιμοποιώντας τα μηχανήματά τους και φορτώθηκε τη ζημία η εταιρεία;

Μπα χλωμό το βλέπω για να έγινε αυτό από ενα μόνο άτομο....Για να το παραδεχτεί και η ίδια η εταιρία, μάλλον την έχει κατουρημενη την ποδιά της....;)

@ ADSLgr.com All rights reserved.