Επιστροφή στο Forum : win XP δεν κάνουν boot
Για κάποιες εφαρμογές χρησιμοποιώ windows. λοιπόν, το είχα αφήσει ανοιχτό αρκετή ώρα και κόλλησε. Το έκλεισα από το διακόπτη και όταν πάω να ξεκινήσω πάλι δεν κάνει boot.
Δοκίμασα safe mode χωρίς αποτέλεσμα.
τι μπορώ να κάνω? Υπάρχει μια εντολή sfc ή κάπως έτσι αλλά δεν θυμάμαι. Υπάρχει καμία ιδέα? Δεν θέλω format.
Σου βγάζει κάτι στην οθόνη ή απλά δεν φορτώνει ?
Τίποτα δεν βγάζει. Κάτι δεν βρίσκει. Τώρα έκανα fixmbr, και κάποια άλλα κόλπα και σε λίγο θα δω τι έγινε.
EDIT. Μπα τίποτα δεν έγινε. Έχει αυτό το μετρητή να πηγαίνει δεξιά αριστερά άλλα μάλλον κάτι δεν βρίσκει. Μερικές φορές σταματάει για λίγο και μετά συνεχίζει. Αλλά boot δεν κάνει...
Σε Linux φορτώνει κανονικά ?
Αυτό το κάνει αν δεν μπορεί να κάνει init κάποιο εξάρτημα συνήθως.
Ναι σε linux όλα είναι καλά. Αλλά σε safe mode έπρεπε να ξεκινά.
Αν δεν μπορεί να δει κάποιο περιφερειακό ή κάποιον δίσκο όχι.
Σε recovery console σου δίνει πρόσβαση στην εγκατάσταση ?
Μπορεις να εγκαταστησεις τα Windows πανω απο τα παλια.Ειναι μεσοβεζικη λυση αλλα σε περιπτωσεις αναγκης σωζει.
Καποια αλλη επιλογη εκτος απο safe μοδε δε δουλευει? Last known working configuration και τετοια?
Ναι recovery μου δίνει. Από εκεί έκανα το fixmbr.
Δεν είμαι σίγουρος ότι θα δουλέψει καλά install πάνω στο παλιό.
Ευχαριστώ για την βοήθεια
Install over θα δουλέψει αλλά θα χρειαστεί να ξαναπεράσεις updates κλπ.
Δοκίμασε σε last working configuration ή αν έχεις ενεργό το system restore να πας σε άλλη ημερομηνία.Γίνεται και από κονσόλα ψάξε στην Microsoft knowledge base για οδηγίες.
Δεν έχω restore. Θα το ψάξω και μετά θα κάνω install. Ευχαριστώ.
Πες μας αν επιλυθεί :oneup:
Λοιπόν έγιναν τα απίστευτα
Πήγα να κάνω repair και στο reboot κόλλησε πάλι. Λέω δεν του αρέσει!!! Ας κάνω format. Το format έκανε ώρες από το win CD. Μπαίνω στο zenwalk και το φορμαρο σε κλάσματα του δευτερολέπτου.
Πάω να κάνω πάλι install τα windows και δεν γινόταν. Όταν έκανε reboot μου έλεγε κάτι ότι δεν μπορεί να βρει τον δίσκο (δεν θυμάμαι καλά το μήνυμα). Φορματ πάλι και περνάω zenwalk. Κανένα απολύτως πρόβλημα.
Τρελαίνεσαι η δεν τρελαίνεσαι????
Το PC έχει 2 δίσκους στον 1ο ήταν τα windows και στον δεύτερο το zenwalk. Τώρα είναι παντού το zenwalk : ) αλλά μου κάνει εντύπωση τι έχει γίνει.
Μια σκέψη που έκανα είναι ότι βλέπουν τα windows τα linux partitions και τρελαίνονται (σοβαρά το λέω). Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο???
Λογικα θα πρεπει να τις βλεπουν σαν unformatted, οποτε δεν βλεπω γιατι να τρελαινονται... ομως με τα Παραθυρια ποτε δεν ξερεις, του αλλου δεν του εκανε βοοτ απο το cd γιατι ειχε το grub της Fedora... αντε βγαλε ακρη.
Τσεκαρες ποια partition εχει bootable flag? Σιγουρεψου οτι ειναι αυτη των windows και οτι ειναι η μονη.
@ ADSLgr.com All rights reserved.