Επιστροφή στο Forum : Kubuntu 12.04 LTS και εφαρμογη για Wifi
Καλησπέρα. Εδώ και μερικούς μήνες χρησιμοποιώ Linux και συγκεκριμένα την έκδοση Kubuntu 12.04 LTS. Είμαι αρχάριος και θα ήθελα να μάθω, εάν γνωρίζει κάποιος/κάποια, πρόγραμμα με το οποίο να μπορώ να βλέπω τα ασύρματα δίκτυα που εκπαίμπουν στην περιοχή μου και σε ποιο κανάλι. Δοκίμασα και κατέβασα το Wifi Radar...αλλά δεν κατάφερα να το κάνω να δουλέψει. Ευχαριστώ !
Ένας τρόπος είναι από το τερματικό:
iwlist scan
Θα σου εμφανίσει διάφορες πληροφορίες για τα δίκτυα, μεταξύ αυτών και τα κανάλια τους.
Ωραιος, θα το δοκιμασω. Σ'ευχαριστω πολυ
Καλησπέρα. Εδώ και μερικούς μήνες χρησιμοποιώ Linux και συγκεκριμένα την έκδοση Kubuntu 12.04 LTS. Είμαι αρχάριος και θα ήθελα να μάθω, εάν γνωρίζει κάποιος/κάποια, πρόγραμμα με το οποίο να μπορώ να βλέπω τα ασύρματα δίκτυα που εκπαίμπουν στην περιοχή μου και σε ποιο κανάλι. Δοκίμασα και κατέβασα το Wifi Radar...αλλά δεν κατάφερα να το κάνω να δουλέψει. Ευχαριστώ !
Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη εφαρμογή, αυτά που θέλεις είναι μέρος του λειτουργικού. Για το δίκτυο που είσαι συνδεδεμένος, ένα κλικ στις συνδέσεις και βγαίνουν οι λεπτομέρειες.
111025
Για όλα τα δίκτυα που μπορεί να δει το pc σου, δοκίμασε Διαχείριση Συνδέσεων>Προσθήκη (ή επεξεργασία) >Σάρωση>Λεπτομέρειες
111024
Μπορείς πάλι εκτός από taskbar να έχεις τη διαχείριση δικτύου και σε μορφή plasmoid στην επιφάνεια εργασίας σου. Εγώ έχω και το wifi strength meter
111026
@ ADSLgr.com All rights reserved.