PDA

Επιστροφή στο Forum : Περίεργο πρόβλημα με ADSL γραμμή



gedi
22-12-06, 14:27
Ο κουμπάρος μου που μένει στον πάνω όροφο αντιμετωπίζει το εξής πρόβλημα:

Έκανε συνδρομή DSL με tellas (over PSTN), και μιλώντας τους στο τηλέφωνο του είπαν ότι έχει ενεργοποιηθεί.
Βάζουμε λοιπόν το router που αγόρασε (DLink DSL-G624T) και το λαμπάκι DSL είναι σβηστό. Τηλεφωνούμε στην Tellas και ο τεχνικός(?) μας λέει ότι η γραμμή είναι ok.

Αρχικά δοκιμάζουμε το router του στη DSL γραμμή μου και ανάβει κανονικά. Επίσης δοκιμάζουμε το router μου στην γραμμή του και δεν ανάβει. Άρα δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι θέμα router.

Η Tellas το δηλώνει βλάβη, του τηλεφωνεί ο ΟΤΕ και του λένε ότι στο σύστημα η γραμμή είναι ok (κάνουν και reset κτλ) και δεν μπορούν να καταλάβουν τι φταίει.
Του είπαν ότι θα περάσει συνεργείο, αλλά λόγω Χριστουγέννων δεν το βλέπω άμεσα...

Υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να τσεκάρουμε?
Επίσης, αν ο τεχνικός του ΟΤΕ έχει ένδειξη στο σύστημά του ότι η γραμμή είναι ok, πως γίνεται να μην φτάνει στην πρίζα του σπιτιού το σήμα?

Ευχαριστώ

Nikko
22-12-06, 14:38
Δεν σου ανάβει καθόλου το λαμπάκι από τον Router ή αναβοσβήνει?
Εάν αναβοσβήνει δεν μπορεί να συγχρονιστεί  κοίτα username/password
Εάν δεν ανάβει καθόλου λογικά δεν πρέπει να έχει ενεργοποιηθεί η ADSL.

gedi
22-12-06, 14:43
Φίλε Nikko δεν ανάβει καθόλου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν βλέπει να υπάρχει καθόλου ADSL.

Αν οι τεχνικοί του ΟΤΕ αλλά και της Tellas έχουν ένδειξη στο σύστημά τους ότι η γραμμή είναι ok, πως γίνεται να μην φτάνει στην πρίζα του σπιτιού το σήμα?
Υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να τσεκάρουμε?

giwrgosth
22-12-06, 14:44
Τηλέφωνο έχει κανονικά? Αν ναι τότε μάλλον δε φταίει η γραμμή, αφού και ο ΟΤΕ λέει ότι έχει ενεργοποιηθεί, οπότε ρίξε μια ματιά μήπως το καλώδιο από την πρίζα στο router έχει κανένα πρόβλημα.

gedi
22-12-06, 14:52
Τηλέφωνο έχει κανονικότατα, και ξέχασα να πω ότι εκτός από τις δοκιμές των router έγιναν και δοκιμές με διαφορετικά καλώδια που σε μένα παίζουν μια χαρά.

giwrgosth
22-12-06, 14:55
Τότε μάλλον κάτι με τη γραμμή είναι, όλα τα έχεις δοκιμάσει, οπότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, παρά να περιμένεις τον ΟΤΕ να δει τη γραμμή.
Υποθέτω φυσικά ότι θα έχεις δοκιμάσει και χωρίς φίλτρο/σπλίτερ, ότι θα έχεις πάρει απ΄ ευθείας από την πρίζα κλπ.

Nikko
22-12-06, 15:08
Όταν σου λέει ο ΟΤΕ ή ο κάθε ΟΤΕ ότι η γραμμή σου είναι ΟΚ εννοούν μέχρι το κουτί του ΟΤΕ που υπάρχει στην γειτονιά σου.
Κανένας δεν μπορεί να ελέγξει την γραμμή σου μέχρι την συσκευή του τηλεφώνου.
Άρα μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα από το κουτί του ΟΤΕ μέχρι την πρίζα που έχεις στον τοίχο.
Η σύνδεση με το Splitter είναι σωστή ( που δεν νομίζω να είναι τέτοιο πρόβλημα. )
Για κάποιον λόγω δεν φτάνει το σήμα της ADSL στον Router.
Δεν υπάρχει κάτι άλλο ενδιάμεσα ( π.χ. τηλεφωνικό κέντρο ….. ).
Καλυτέρα για μένα θα ήταν να φωνάξεις κάποιον τηλεφωνά να μετρήσει την γραμμή που φτάνει στο σπίτι του κουμπάρου σου και θα μπορέσεις να καταλάβεις εάν υπάρχει πρόβλημα με τα καλώδια που φτάνουν στο σπίτια ή δεν έχεις καθόλου ADSL.

gedi
22-12-06, 15:22
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας.
Θα περιμένουμε λοιπόν το συνεργείο του ακατονόμαστου μπας και βγάλουμε άκρη...

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.