Επιστροφή στο Forum : MacBook Itunes ελληνικα
Καλησπερα σε ολους και ολες.
Απο την δευτερα ειμαι κατοχος ενος MacBook Intel Core 2 duo 2Ghz (Greek version) και φρεσκος στο Mac OS X.
Το προβλημα που εχω ειναι με τους ελληνικους τιτλους τραγουδιων στο Itunes παρολο που στον Finder φαινονται κανονικα.
Ευχαριστω
kadronarxis
22-12-06, 23:42
Στο δικό μου(αγγλική έκδοση) παρουσιάζονται κανονικά.
Μήπως φαίνονται παράξενα τα τραγούδια όταν συνδέεις κάποιο ipod?
13847
Χρειάζεσαι αυτό:http://www.macupdate.com/info.php/id/15953 Είναι shareware και κοστίζει $12,αλλά κάνει πολύ καλή δουλειά!
Μη διανοηθείς να πληρώσεις! Το πρόβλημα δημιουργείται γιατί τα tags των κομματιών σου δεν είναι σε Unicode. Απλούστατη λύση: πάρε τα MP3 σου, πήγαινε στο παλιό σου PC, βάλε το iTunes, βάλ' τα όλα μέσα στη βιβλιοθήκη του, επίλεξέ τα όλα, πήγαινε Advanced->Convert ID3 Tags και διάλεξε κάποια από τις 2.x εκδόσεις. Τέλος, τα κομμάτια σου είναι έτοιμα, ξαναπάρ' τα στον Mac και βάλ' τα στο iTunes:oneup:
Μη διανοηθείς να πληρώσεις! Το πρόβλημα δημιουργείται γιατί τα tags των κομματιών σου δεν είναι σε Unicode. Απλούστατη λύση: πάρε τα MP3 σου, πήγαινε στο παλιό σου PC, βάλε το iTunes, βάλ' τα όλα μέσα στη βιβλιοθήκη του, επίλεξέ τα όλα, πήγαινε Advanced->Convert ID3 Tags και διάλεξε κάποια από τις 2.x εκδόσεις. Τέλος, τα κομμάτια σου είναι έτοιμα, ξαναπάρ' τα στον Mac και βάλ' τα στο iTunes:oneup:
Καλο!!!!!
Χρειάζεσαι ενα Pc για να κάνεις κάτι να δουλεύει σωστά στο mac! :worthy:
Ακριβώς αυτό που προτείνει ο Flareman γίνεται και στο mac με το itunes κατευθείαν,δε χρειάζεται να τα βάλει στο pc! Αλλά δεν έχει πάντα 100% επιτυχία.Με το προγραμματάκι που του προτείνω και είναι πολύ εύκολο να το αγοράσει :whistle: θα έχει 100% αποτέλεσμα! Δοκίμασε ωστόσο πρώτα να κάνεις convert id3 tags κατευθείαν από το itunes στο mac!
Καλο!!!!!
Χρειάζεσαι ενα Pc για να κάνεις κάτι να δουλεύει σωστά στο mac! :worthy:
Μέγα λάθος αδερφέ! Χρειάζεσαι ένα PC για να διορθώσεις τα στραβά του PC:D Γιατί το να μην έχουν Unicode πλέον τα tags στα MP3s είναι σφάλμα του PC, όχι του Mac:) Εγώ την αλλαγή αυτή την έκανα όχι για τον Μάκη μου, αλλά γιατί δεν είχα tags στο Ubuntu:oneup: Οπότε με τη μετάβαση σε Mac OS X ήμουν τζετ.
Πάντως η αλλαγή γίνεται με 100% αξιοπιστία σε PC, αν έχει το παιδί ακόμα το παλιό του μηχάνημα διαθέσιμο μπορεί να το κάνει εκεί και να γλυτώσει τις πληρωμές και τα λεφτά... 12 δολλάρια είναι αυτά :cry:
Μέγα λάθος αδερφέ! Χρειάζεσαι ένα PC για να διορθώσεις τα στραβά του PC:D Γιατί το να μην έχουν Unicode πλέον τα tags στα MP3s είναι σφάλμα του PC, όχι του Mac:) Εγώ την αλλαγή αυτή την έκανα όχι για τον Μάκη μου, αλλά γιατί δεν είχα tags στο Ubuntu:oneup: Οπότε με τη μετάβαση σε Mac OS X ήμουν τζετ.
Πάντως η αλλαγή γίνεται με 100% αξιοπιστία σε PC, αν έχει το παιδί ακόμα το παλιό του μηχάνημα διαθέσιμο μπορεί να το κάνει εκεί και να γλυτώσει τις πληρωμές και τα λεφτά... 12 δολλάρια είναι αυτά :cry:
Για να μην έχει unicode σε win2x και πάνω λίγο δυσκόλο το Pc, για το Os9 δεν ξέρω
Για να μην έχει unicode σε win2x και πάνω λίγο δυσκόλο το Pc, για το Os9 δεν ξέρω
Unicode γενικά σαν υποστήριξη έχει, αλλά τα προγράμματα των XP δεν υποστηρίζουν όλα Unicode - ο Winamp διαβάζει αλλά δε γράφει (γιατί το πληκτρολόγιο των XP δεν είναι Unicode, έχει ακόμα τις παλιές κωδικοποιήσεις), το iTunes το ίδιο, και πάει λέγοντας. Δε μπορείς να γράψεις τα tags απ' ευθείας σε Unicode σε Windows, και εκεί χάνουν τη μπάλα:down:
Unicode γενικά σαν υποστήριξη έχει, αλλά τα προγράμματα των XP δεν υποστηρίζουν όλα Unicode - ο Winamp διαβάζει αλλά δε γράφει (γιατί το πληκτρολόγιο των XP δεν είναι Unicode, έχει ακόμα τις παλιές κωδικοποιήσεις), το iTunes το ίδιο, και πάει λέγοντας. Δε μπορείς να γράψεις τα tags απ' ευθείας σε Unicode σε Windows, και εκεί χάνουν τη μπάλα:down:
Διαφωνώ, μια χαρά ειναι το Unicode στα xp
@flareman ολα οκ τωρα ευχαριστω
Τιμή μου, να 'σαι καλά και με γεια ο Μακ:respekt:
macgiorgosgr
24-12-06, 18:35
Διαφωνώ, μια χαρά ειναι το Unicode στα xp
Είναι το Unicode μια χαρά και στον @#$% τον WinAmp όμως; Οι @#$^% προγραμματιστές* υιοθετούν πλήρως την υποστήριξη για Unicode; Οι ανυποψίαστοι χρήστες τί φταίνε;
Εκτός από το ID3Mod, υπάρχει και το Unicode Rewriter, γραμμένο σε Java, open-source.
http://sourceforge.net/projects/unicoderewriter/
*Αυτό ισχύει σε όλες τις πλατφόρμες ανεξαιρέτως.
Για την κατάσταση με τα tags φταίει το Winamp, και κατ' επέκταση καί η Microsoft που επί 10 χρόνια μας ταλανίζει με τις σαβούρες - ντοσοειδή 9x-ME που δεν είναι Windows και όφειλαν να μην είχαν βγει ποτέ.
Την απληστία αυτή της Microsoft ακόμα την πληρώνουμε πανάκριβα με το να μην έχουν όλα τα προγράμματα υποστήριξη Unicode όπως οφείλουν για να μπορούν να τα τρέχουν κάποιοι βλάκες στα 9x-ME συστήματά τους.
Και καλό θα είναι να μην καβαλήσουν το καλάμι οι Μηλαράδες, γιατί πριν το OSX (2000) όχι μόνο Unicode δεν είχαν, αλλά ούτε καν ISO-8859-7. Από standards, όλα τα απλά MacOS ήταν απλά για γέλια.
Δε φταίει μόνο το WinAMP, φταίνε και όλα τα άλλα προγράμματα που δε μετατρέπουν αυτόματα τα tags που πληκτρολογούνται σε Unicode. Τα διαβάζουν μεν αλλά δεν αποθηκεύουν σε Unicode τις πληροφορίες του tag.
Όσο για τα Mac μηχανήματα, από τη στιγμή που εδώ και 6 χρόνια περίπου (και στο μέλλον δηλαδή) υπάρχει πλήρες Unicode support, ποιος ο λόγος να μην το χαιρόμαστε;:D
Αλλά το παιδί έλυσε το πρόβλημά του... μοντεράτορες! Solved:oneup:
Δε φταίει μόνο το WinAMP, φταίνε και όλα τα άλλα προγράμματα που δε μετατρέπουν αυτόματα τα tags που πληκτρολογούνται σε Unicode. Τα διαβάζουν μεν αλλά δεν αποθηκεύουν σε Unicode τις πληροφορίες του tag.
Όχι ακριβώς.
Διότι εάν είναι ελληνικά και δεν είναι unicode τότε είναι ρητά εκτός specifications διότι θα είναι υποχρεωτικά ISO-8859-7.
Έλα όμως που αυτό απαγορεύεται διότι στα tags είσαι υποχρεωμένος από το ID3 standard να έχεις είτε ISO-8859-1 είτε unicode.
Δεν έχει καμμιά μα καμμιά υποχρέωση να σου κάνει το χατήρι να σε υποστηρίξει εάν είσαι εκτός specs.
Άρα όλα τα προγράμματα που περνάνε σε 8859-7 ή σε win-1253 είναι εξ' ορισμού μη συμβατά με τα specs, σωστά; Το WinAmp πχ αν του δώσω κομμάτι με Unicode ελληνικό tag θα το δει και θα το προβάλλει κανονικά - στην αποθήκευση είναι που το παίζει αντισυμβατικός. Επομένως γιατί να μην κάνουν τον κόπο να περάσουν σε Unicode σιγά σιγά και οι λοιποί και να σταματήσουν να μας ταλαιπωρούν; Αφού στο Unicode είναι το μέλλον.
macgiorgosgr
27-12-06, 18:24
Και καλό θα είναι να μην καβαλήσουν το καλάμι οι Μηλαράδες, γιατί πριν το OSX (2000) όχι μόνο Unicode δεν είχαν, αλλά ούτε καν ISO-8859-7. Από standards, όλα τα απλά MacOS ήταν απλά για γέλια.
Όχι ακριβώς. Οι "εθνικοποιήσεις" του MacOS πραγματοποιούνταν από τις κατά τόπους αντιπροσωπείες. Στην Rainbow τότε, επειδή οι προγραμματιστές της ήταν ηλίθιοι, θεώρησαν ότι οι αγγλικοί κοινοί με τους ελληνικούς χαρακτήρες ήταν ίδιοι, π.χ. το "Η", έτσι έφτιαξαν το υβρίδιο MacGreek. Ηλιθιότητες που ακόμα πληρώνουμε όλοι μας...
Γενικά, τα standards της Apple εκείνη την εποχή ήταν σε πολύ καλό επίπεδο. Τα Human Interface Guidelines έχουν δημιουργηθεί από την αρχή του λειτουργικού.
Αφού στο Unicode είναι το μέλλον.
Σωστός. Όταν θα πέσουν και τα τελευταία προπύργια του ISO8859-7, δλδ. το Web και το IRC, θα είναι ευτυχισμένη στιγμή για όλους μας.
Όχι ακριβώς. Οι "εθνικοποιήσεις" του MacOS πραγματοποιούνταν από τις κατά τόπους αντιπροσωπείες. Στην Rainbow τότε, επειδή οι προγραμματιστές της ήταν ηλίθιοι, θεώρησαν ότι οι αγγλικοί κοινοί με τους ελληνικούς χαρακτήρες ήταν ίδιοι, π.χ. το "Η", έτσι έφτιαξαν το υβρίδιο MacGreek. Ηλιθιότητες που ακόμα πληρώνουμε όλοι μας...
Ποιός έχει την ευθύνη για την επιλογή συνεργατών και αντιπροσωπειών;
Η μαμά εταιρία.
Δηλαδή η Apple.
Δική της αποκλειστική ευθύνη είναι να επιλέγει αξιόλογους συνεργάτες.
Ποιός έχει την ευθύνη για την επιλογή συνεργατών και αντιπροσωπειών;
Η μαμά εταιρία.
Δηλαδή η Apple.
Δική της αποκλειστική ευθύνη είναι να επιλέγει αξιόλογους συνεργάτες.
Ίσως, η επιλαχούσα αντιπροσωπεία της Apple εν Ελλάδι χωλαίνει σε πολλά σημεία και έχει πολλά προβλήματα, το έχουμε πει πολλές φορές, αλλά αυτό δεν είναι λόγος να κολλάμε στα σφάλματα του παρελθόντος. Αυτή τη στιγμή η υποστήριξη Unicode είναι πλήρης και πολύ καλή, εξ' ίσου καλή με το Linux και πολύ καλύτερη από τα όποια Windows. Εξ' άλλου, και σε π.χ. Ubuntu να πήγαινε το παληκάρι, πάλι τα ίδια προβλήματα θα είχε με τα encodings του.
Και ας βάλει επιτέλους κάποιος το ρημάδι το solved... νισάφι:whistle:
@ ADSLgr.com All rights reserved.