PDA

Επιστροφή στο Forum : DSL παγωμα! Βοήθεια παρακαλω!



nuxx
02-06-04, 10:18
Λοιπον, εχω ενα αρκετα μεγαλο προβλημα θα ελεγα. Καθε τοσο και λιγακι χανω την συνδεση μου στο internet. Ας το εξηγησω ομως λιγακι καλυτερα και σας παρακαλω παρα, μα παρα πολυ βοηθηστε με να δω τι να κανω γιατι πεφτει μεγαλο ξενερωμα εδω περα. :(
Αφηνω το PC μου να κανει download και φευγω για δουλεια, βολτες κτλ (οπως και οι περισσοτεροι εδω περα θα ηθελα να πιστευω). Γυρναω πισω σπιτι και ενω το DSL LEDακι στο ZyXEL δειχνει πως συγχρονιζεται με την DSL, δεν εχω internet. Ο μονος τροπος να φτιαξει αυτο ειναι μονο με restart του router. Αυτο συμβαινει σε ξεκαρφωτα χρονικα διαστηματα. Π.χ. προχτες εφυγα το πρωι για δουλεια, γυρισα το βραδυ και εγινε αυτο που προανεφερα. Πηρα forthnet και μου ειπαν πως αφου με το restart φτιαχνει να παρω 801-11-67700. Κανω χτες λοιπον το restart και το αφηνω να κατεβαζει, σημερα το πρωι παλι τα ιδια. Παιρνω αμεσως, χωρις να κανω restart to 801-11-67700, να δουνε τι φταιει. Οι τυποι μου ειπαν πως "συγχρονιζομαι". Οταν αυτο μου συμβαινει στην forthnet μου λενε πωσ με βλεπουν offline. Στο 801-11-67700, μου ειπαν πως μπορει να φταιει το λειτουργικο μου. Μολις "γυρισα" απο format! Τι να πω...τι να φταει εκει?
Μου λενε πως μπορει να φταιει το router μου. Πως μπορει να εχει καποια ρυθμιση και μου κανει disconnect. Επισης μου ειπαν πως επειδη εχω dynamic IP μπορει κανει φορα που ο provider μου αλλαζει την IP το router μου να παγωνει!....
Ευχαριστω οποιον μπηκε στον κοπο να διαβασει το σχετικα μεγαλο μου post, και σας παρακαλω παρα πολυ πειτε μου τι να κανω.......δεν μπορω αλλο......καθε 2-3 μερες (στην καλυτερη) πρεπει να κανω restart το router. Help!

aesir
02-06-04, 10:21
nuxx αν θέλεις κάνε πιο περιγραφικό τον τίτλο του μυνήματος σου...

maria
02-06-04, 10:27
Σε τι Mode ειναι το ρουτερ?Εμενα μου το εκανε αυτο στη forth με το 520 σε half-bridged mode

nuxx
02-06-04, 10:30
χμμ, καλη ερωτηση! Πως το βλεπω αυτο φιλε μου?? Forthnet εχω. Δεν ειμαι και πολυ σχετικος με τα δικτυακα κτλ.

nuxx
02-06-04, 10:45
Ξεχασα να αναφερω πως οταν παθαινω το παγωμα, αν παω στα WAN settings του router, βλεπω τα παντα 0.0.0.0.0
Δεν ξερω αν αυτο βοηθαει σε κατι.

maria
02-06-04, 11:49
Ε οχι και φιλε! :wink:
Νομιζω ειναι στο home, στη δευτερη επιλογη

nuxx
02-06-04, 11:53
χαχα! συγγνωμη Μαρια! τωρα μολις ειδα το username :D
δεν νομιζω να εχουμε τα ιδια menu. μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενη? WAN settings? Lan settings?

sdikr
02-06-04, 16:22
http://www.adslgr.com/forum/thread6592.html

nuxx
02-06-04, 17:59
Tο link φιλε μου sdikr, ομως δεν ειναι για το δικο μου. Στο signature μου λεω τι εχω.

Μολις γυρισα πισω απο την forthnet οπου και πηγα για να αλλαξω το router. Πηρα το ιδιο. Εκανα το setup του, ολα ok. Παλι ομως μου κανει το ιδιο!!!!
Κατεληξα στο εξης: φταιει το AZUREUS!! μου το ειχαν προτεινει απο εδω για να διαχειριζομαι τα torrents. Εχετε και εσεις προβληματα με το Azureus???
Τι θα μπορουσε να φταιει με το Azureus (αν εσεις δεν αντιμετωπιζετε προβληματα με αυτο)? Λετε να φταει η java που εχω εγκατεστημενη?! Εχω την SunSoft.

sdikr
02-06-04, 18:06
συγνωμη δεν το είχα προσέξει :oops:

βάλε το netlimiter, και ρίξε και μια ματιά γενικώς για τα zyxel σε αυτα που έχει γράψει ο cosmos.

nuxx
02-06-04, 18:13
οπα ρε φιλε, τι συγγνωμη :)
netlimiter εχω βαλει. δεν το αφηνω πανω απο 9 στο upload. μονο στο DC++ στο hub του Αγγελου ;)

sdikr
02-06-04, 18:40
δεν το αφηνω πανω απο 9 στο upload. μονο στο DC++ στο hub του Αγγελου

το θέμα είναι οτι όταν μπουκώνει το upload αρχίζουν τα περίεργα,
έχω το 652R που από οσο έχω καταλάβει είναι περίπου τα ίδια (-vpn) ποτέ δεν είχα πρόβλημα
αλλά και ποτέ δεν άφησα το upload να γεμίσει

nuxx
02-06-04, 18:47
Εχω αρχισει να ξενερωνω. Εκανα search εδω στο forum σχετικα με Azureus, ειδα και κατι ιδια προβληματα για το e-mule. Δεν μπορω να καταλαβω τι πρεπει να κανω. :roll: Δεν εχω καλες γνωσεις σχετικα με σεταρισματα κτλ. Ετρεχα σα μ****ας σημερα στη forthnet, αλλαξα το router και παλι τα ιδια. Τωρα μαλιστα το router παγωσε στο azureus μεσα σε 5 λεπτα! :(:(
Κατι διαβασα σχετικα με τα connections, πως αμα ξεπερασουν καποιο συγκεκριμενο αριθμο τρωνε κολλημα. Κατι διαβασα και με τα idle timeouts στα ZyXEL. Δεν βγαζω ακρη και σταναχωριεμαι πολυ.
Εχει/ειχε κανεις ιδια προβληματα εδω στο forum σχετικα με azureus?

sdikr
02-06-04, 19:18
μιας και είσαι αθήνα και δεν θέν να μπερδευτείς πολύ,
κατέβασε πρώτα ενα software firewall, (sygate, outpost etc)

πάνε στο μενου wan, άλλαξε το routing σε bridged , το encap σε rfc , το multiplex σε llc

μετά απο τα windows τρέχεις inetwiz και επιλέγεις pppoe συνδεση, με αυτό τον τρόπο ο υπολογιστής σου πέρνει το πραγματικό ip και δεν έχεις περιορίσμους με connections

δυστήχώς λόγω το οτι είμαι θεσσαλονίκη δεν μπορώ να το κάνω και να σου πώ ακριβώς (στην αθήνα αλλάζει οποτέ θέλεις, εδω πρέπει να κάνουμε αίτηση στον Οτε)

nuxx
02-06-04, 19:26
Ευχαριστω ειλικρινα για τα replies, μου δινουν κουραγιο :)
Μια παρενθεση φιλε sdikr, αντι να κανω ολα τα παραπανω, λες να τα δοκιμασω αυτα απο το setup του router μου? Απο οτι εχω δει, εχει ακριβως τις ιδιες ρυθμισεις που μπορω να επεμβω με αυτες που προανεφερες. Δηλαδη να κανω PPPoE?
Eννοεις πως με PPPoE δεν συμβαινουν τα προβληματα που εχω?

sdikr
02-06-04, 19:33
Μια παρενθεση φιλε sdikr, αντι να κανω ολα τα παραπανω, λες να τα δοκιμασω αυτα απο το setup του router μου? Απο οτι εχω δει, εχει ακριβως τις ιδιες ρυθμισεις που μπορω να επεμβω με αυτες που προανεφερες. Δηλαδη να κανω PPPoE?
Eννοεις πως με PPPoE δεν συμβαινουν τα προβληματα που εχω?

σου λέω να το δοκιμάσεις, αν το pppoe γίνεται απο το μηχάνημα σου τοτε το zyxel θα δουλέψει σαν απλό modem (χωρίς ΝΑΤ κλπ)
αν και πάλι σου κάνει τα ίδια τότε το πρόβλημα είναι αλλού (και εδω είναι το χαος)

cosmos
03-06-04, 07:13
nuxx, χρησιμοποιώ το ίδιο router, σε Tellas, ρυθμισμένο σε PPPoA. Δεν έχω ούτε netlimiter, ούτε software firewall. Το firewall του 650 το έχω απενεργοποιήσει. Απλά στο NAT του 650 κάνω port mapping για την πόρτα που χρειάζεται το Azureus. Ποτέ δεν έχω παρατηρήσει σχετικό κόλλημα.

Σπάνια τρέχω παραπάνω από 1 P2P ταυτόχρονα (λ.χ. eMule και Azureus).

Έχεις μήπως καθόλου σύντομες πτώσεις τάσης στην περιοχή σου;

(Mετακίνηση στο P2P forum)

nuxx
03-06-04, 09:05
Παιδια ευχαριστω και παλι για τα replies, και μολις ειδα το HowTo που ετοιμασες Cosmos. Εισαι τελειος. Ανυπομονω να παω σπιτι!! (ειμαι δουλεια τωρα :P)

Παντως προσεξα κατι και ψιλοφρικαρα, Cosmos εκει που λες για το 384 πως ειναι το upload και οχι το download, εγω ειχα κανει το λαθος και νομιζα πως ειναι το download! Λες για αυτο να μου εκανε κολπακια και επρεπε να κανω restart το router μου?
Παντως οφειλω να πω πως χρησιμοποιουσα πιο παλια εκδοση της Java... Οπως ειπα, ανυπομονω να παω σπιτι :)

nuxx
07-06-04, 11:30
Συγγνωμη που "ξανανοιγω" το post μου, αλλα απο τη στιγμη που ειπε ο cosmos να βαζουμε στο azureus 128 upload και οχι 384 (που εγω νομιζα ηταν το download!) ολα πηγαν ok. Χτες ομως... αφησα μονο το eMule ανοιχτο και σημερα το πρωι, παλι ολα ειχαν κολλησει! - επρεπε να κανω restart το router :/
Υπ' οψιν, αλλαξα το router και πηρα καινουργιο (το ιδιο).... τι συμβαινει παλι?

sdikr
07-06-04, 17:06
διάβασε τα σχετικά στο p2p φορουμ με τα μουλάρια ,

nuxx
24-06-04, 13:47
Τιποτα, τζιφος. sdikr, δεν βρηκα τιποτα σχετικο με αυτο ποθ παθαινω :(
Καποια ιδεα παιδια? Ενα μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να μειωνω τα connections
που ανοιγει το ZyXEL. Ομως πως το κανο αυτο?

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.