PDA

Επιστροφή στο Forum : Howto: Παίξτε με το Azureus BitTorrent client

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12

LeonIoan
23-01-07, 22:10
Ok με το βήμα 18

Αλλά με αυτό το μήνυμα τι να κάνω

=============================
Προειδοποίηση
UPNP: Η αντιστιχιση θυρας 'Εισερχομενη θυρα
Δεδομενων (UDP/53297)' σνηκει τον
'home-grafeio' - παρακαλω διαλεξτε αλλη θυρα
=============================

:closed:

[Insomniac]
24-01-07, 00:33
Έχεις κάνει κλασσικό port mapping; Αν ναι, απενεργοποίησε το UPnP στο Azureus (Tools -> Options -> Plugins -> UPnP).

http://www.azureuswiki.com/index.php/UG_Plugins#UPnP

LeonIoan
24-01-07, 02:28
Ευχαριστώ πολύ για της απαντήσεις σου.

Απλά για να μαθαίνω, για να ξερώ τι κάνω τι εννοείς με το (κλασσικό port mapping) και τι είναι το (UPnP).

Σε ευχαριστώ πολύ αν δεν βαριέσαι περιμένω απάντηση.

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

nikgr
24-01-07, 02:45
Eγώ έχω το εξής πρόβλημα:
Aν έχω ένα μισοτελειωμένο torrent και για κάποιο λόγο χρειαστεί να το ξανακάνω import (είτε επειδή λόγω κολλήματος δεν εμαφανίζεται στη λίστα, είτε για μεταφορά σε άλλο PC) μου δημιοργεί ένα 2ο αρχείο με την ίδια ονομασία αλλα βάζοντας και ένα -1 στην ονομασία.

Δεν πατάει πάνω στο παλιό δηλαδή το torrent ώστε να κάνει το checkάρισμα και να συνεχίσει μετά απ' τη μέση και κάτω...
Με τις πολλές προσπάθειες πετυχαίνει αλλα δεν ξέρω τί φταίει και δεν το κάνει με την πρώτη...
Κάτι σαν bug μου φαίνεται... :hmm:

Xouzouris
24-01-07, 02:58
Ευχαριστώ πολύ για της απαντήσεις σου.

Απλά για να μαθαίνω, για να ξερώ τι κάνω τι εννοείς με το (κλασσικό port mapping) και τι είναι το (UPnP).

Σε ευχαριστώ πολύ αν δεν βαριέσαι περιμένω απάντηση.

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Κλασικο port mapping=χειροκινητο port mapping. Δηλαδη εσυ χειροκινητα πας και λες "οτι φτανει στο ταδε πορτ θα το στελνεις στο δεινα πορτ της Χ ΙΡ διευθυνσης στο τοπικο μου δικτυο". Με κλειστο UPnP εννοειται.

@nikgr: δεν μου εχει τυχει ποτε. Force check δοκιμασες?

nikgr
24-01-07, 03:45
Xouzouris το force check δεν κάνει κάτι αφού δημιουργείται ένας νέος φάκελος "mozart-1" με μηδέν κατεβασμένα kbytes και αρχίζει να τα κατεβάζει απ' την αρχή παρ΄ όλο που υπάρχει και ο αρχικός φάκελος "mozart".
Mιλάμε πάντα για torrent file απ' τον ίδιο tracker που σώζεται στο ίδιο προεπιλεγμένο folder του Azureus.

Xouzouris
24-01-07, 13:52
Αυτος ο φακελος δημιουργειται μεσα στον φακελο "mozart" η στο παραπανω σκαλοπατι του tree, πχ "downloads/mozart"+"downloads/mozart1"?

Φυσικα εννοειται οτι εσυ του λες να το σωνει στο path "downloads/" ετσι?

nikgr
26-01-07, 01:06
στο παραπάνω σκαλοπάτι xouzouris.
Έχω ένα folder "downloads" που του ρίχνω όλα τα downloads.
Σώζω ένα torrent στο φάκελο "downloads\Mozart", σβήνω το torrent απ' τη λίστα του Azureus χωρίς να σβήσω και τα σωζόμενα αρχεία, και επιχειρώ να ξαναφορτώσω το torrent υποδεικνύοντάς του να σώσει πάλι στον ίδιο φάκελο "downloads" ώστε να δει το "Mozart" και μετά το checkάρισμα να συνεχίσει από κει και κάτω.
Αμ' δε! Φτιάχνει ένα νέο φακελο "downloads\Mozart-1" και πάει να κάνει το download απ' την αρχή...

Xouzouris
26-01-07, 03:41
Αυτο γινεται παντα? Μηπως εχεις κανενα προβλημα με το encoding των filenames? Δεν μου εχει τυχει ποτε κατι τετοιο...

panosaoua
26-01-07, 13:43
Παιδιά μπορείτε να με βοηθήσετε λίγο;
Πριν από λίγες μέρες έκανα την μετάβαση σε λίνουξ. (Fedora 6 χ86-64, Gnome)
Σε παράθυρια χρησιμοποιουσα μτορρεντ.
Το δοκίμασα στην Fedora σε wine αλλά δεν με ικανοποίησε.
Πάω λοιπόν να εγκαταστήσω τον βάτραχο από το yummex.
εκανε κανονικά την εγκατάσταση (έβαλε και κάτι αλλα μαζί, που έλεγε ότι χρειάζονταν).

Μόλις όμως πάω να ξεκινήσω το πρόγραμμα από το μενού , δεν ξεκινάει.

Στο system monitor βλεπω την διεργασία να ξεκινά και μετά από 1-2 δευτερόλεπτα εξαφανίζεται.

Εγκατάσταση έκανα ως root (μαλλόν καλύτερα είμαι logged in ως root)
και έχω βάλει το java plugin της Sun , αντικαθιστώντας το ενσωματωμένο της Fedorα,
σύμφωνα με αυτόν τον οδηγό (http://www.mjmwired.net/resources/mjm-fedora-fc6.html#java)

Εχει κανείς συναντήσει κάτι παρόμοιο; Ευχαριστώ

Xouzouris
26-01-07, 17:58
Απο fedora δεν εχω ιδεα, γιατι ομως απο root? Επικινδυνα πραγματα, ειδικα οταν ειναι Java στη μεση. Σε ubuntu επισης, δεν αρκει να εγκαταστησεις τo JRE, πρεπει να του πεις να το χρησιμοποιει κιολας μεσω κονσολας με

sudo update-alternatives --config java

δες μηπως πρεπει να κανεις κατι αναλογο.

Θα σου προτεινα να δοκιμασεις να κατεβασεις το tar.bz2 που θα βρεις στο επισημο site τους, να το ξεπακεταρεις και να το τρεξεις. Δε θελει εγκατασταση, τρεχει κανονικοτατα σε μενα εδω και 10 μηνες περιπου. Περναει τα updates αυτοματα με το που θα βγουν και οχι οποτε αποφασισει να τα ενταξει στα repositories η διανομη.

dslam
26-01-07, 22:34
Παίζει κάποιο πρόβλημα με azureus; Όλα μηδενικά τα βγάζει κάτω δεξιά ενώ μέχρι χθες ήταν οκ.

panosaoua
31-01-07, 15:41
Απο fedora δεν εχω ιδεα, γιατι ομως απο root? Επικινδυνα πραγματα, ειδικα οταν ειναι Java στη μεση. Σε ubuntu επισης, δεν αρκει να εγκαταστησεις τo JRE, πρεπει να του πεις να το χρησιμοποιει κιολας μεσω κονσολας με

sudo update-alternatives --config java

δες μηπως πρεπει να κανεις κατι αναλογο.

Αρχικα λύθηκε το πρόβλημα που είχα και μπάινω ως user τώρα.
Αυτά που λές τα έκανα και στην fedora.

Θα σου προτεινα να δοκιμασεις να κατεβασεις το tar.bz2 που θα βρεις στο επισημο site τους, να το ξεπακεταρεις και να το τρεξεις. Δε θελει εγκατασταση, τρεχει κανονικοτατα σε μενα εδω και 10 μηνες περιπου. Περναει τα updates αυτοματα με το που θα βγουν και οχι οποτε αποφασισει να τα ενταξει στα repositories η διανομη.

Το κατέβασα και απο εκεί και πάλι τα ίδια.

Το έτρεξα και σταμάτησε μετά από λίγο με ένα μήνυμα λάθους που δυστυχώς δεν έχω εύκαιρο τώρα. :oops:

Θα δοκιμάσω και αυτό που αναφέρει στο σαιτ του αζουρεόυς.

How do I run Azureus on Linux?

To get Azureus to start on linux you need to download SWT.
Make sure you choose the right version, GTK or Motif (cf. PS).
Extract the contents of the zip file somewhere, then move all .jar files and .so files to the same directory as Azureus.jar.
Then run it with the following command line:

java -cp swt.jar:Azureus2.jar -Djava.library.path=. org.gudy.azureus2.ui.swt.Main

If you extracted SWT to another directory, change the paths in the command line accordingly.

If you would rather use .tar.gz2, it's this way : Azureus for Linux.

PS: are you experiencing GUI freezes? If you are running Azureus from eclipse, try without it. If not, try with SWT-Motif instead of GTK.

Εκανες εσύ κάτι τέτοιο; Πολύ φασαρία μου φαίνεται :hmm:
Αλλα θα το δοκιμάσω και αυτό.

Α και κάτι από απάντηση που μου έδωσες σε άλλο νήμα.
Το κτορρεντ έφυγε περίπου 20 λεπτά μετά την εγκατάσταση (πολύ αργή η διαδικασία περάσματος παλιών τορρεντ, άθλια υποστήριξη trackerless download, δεν βρήκα πως απενεργοποιείς (αν μπορείς) το DHT για μεμονομένα τορρεντ).
Ουτε καν έφτασα σε αυτά που μου είπες
Δυστυχώς ούτε για λύση ανάγκης. γύρισα σε μτορρεντ με wine μέχρι να δω πως θα μπει το βατράχι.

Xouzouris
31-01-07, 20:39
Τιποτε απολυτως απο ολα αυτα. Απλα εκανα untar, μεταφορα στο /home, δοκιμη αν τρεχει με διπλο κλικ πανω στο azureus.sh, προσθηκη custom launcher στην taskbar για παρτη του.

Μου δημιουργησε ενα κρυφο φακελο στο /home (αναμενομενο φυσικα) και απο τοτε τρεχει κανονικα (Μαϊος 2006). Θυμαμαι οτι στην αρχη ειχε κατεβασει το SWT, αλλα εκανε τα παντα μονος του (σαν να περνας ενα plugin πχ) χωρις να χρειαστει την δικη μου επεμβαση. Κοιταξα στο /home/azureus και πραγματι υπαρχει εκει μεσα, αλλα ξαναλεω το κατεβασε μονος του (προφανως) οταν ειδε οτι δεν το ειχα. Βεβαια, και αυτο που λεει εκει δεν ειναι καμια τρελη φασαρια, ενα copy/paste και μια εντολη ειναι.

panosaoua
01-02-07, 10:28
Οκ ευχαριστώ μπήκε. Τελικά ήθελε να τρέξει με την παραπάνω εντολή.
Πάντως η μετάβαση από μτορρεντ εδώ είναι λίγο χασιμο με την πληθώρα των δυνατοτητων που προσφέρονται. Αρχιζω το διάβασμα!
Σαν πρώτη εντύπωση μου άρεσε πάρα πολύ η ταχύτητα εισαγωγής των παλιων τόρρεντ (και μάλιστα από παρτιτιον ntfs των windows). Φόρτωσε γύρω στα 50 τορρεντ και απλώς του έδειξα που τα αποθήκευα. Κατευθείαν βρήκε όλα τα αρχεία και μετά το hash check ξεκίνησε το seeding. Αξίζει ένα μπράβο την ευκολία.

panosaoua
03-02-07, 18:08
Να κάνω άλλη μία ερώτηση; υπάρχει η δυνατότητα για απευθείας απενεργοποίηση του DHT;
Επειδή βλέπω οτι πρεπει να επανεκκινήσω το πρόγραμμα για να το κάνει.
Να πω και το σκεπτικό μου:
Κάνω ένα trackerless download και θέλω να βρει απο to DHT εναν αριθμο peers και να αρχίζει να κατεβάζει. Επειδή (όπως έχει πει και ο χουζούρης) το DHT επιβαρύνει το δίκτυο, αφού ξεκινήσει το κατέβασμα θέλω να το κλείνω.

Και το αντίστροφο βέβαια, αν χρειαστεί για λίγο να το ανοίξω να βρεί κάποιους και μετά το ξανακλείνω.

Xouzouris
03-02-07, 19:52
Απ'οσο ξερω, οχι. βεβαια να πω την αληθεια ελαχιστα εχω ασχοληθει μαζι της, κυριως γιατι δεν την χρειαζομαι ιδιαιτερα σε γενικες γραμμες.

Μπορεις να δοκιμασεις το εξης ομως, σε θεωρητικη βαση πρεπει να δουλεψει:

Εχεις το DHT ανοιχτο, αλλα λες σε ολα τα τορρεντ να μην το χρησιμοποιουν ως source. Ετσι, η επιβαρυνση του δικτυου ειναι προσκαιρη (μεχρι να βρει τους peers στο startup) και κατοπιν πεφτει, μιας που δεν υπαρχουν τορρεντ που να κανουν χρηση της. Αν θες να βρεις peers μεσω DHT σε καποιο συγκεκριμενο τορρεντ, λες μονο σε αυτο να το χρησιμοποιησει και μολις βρει τους peers, το κλεινεις παλι.

Αυτο που μου διαφευγει ειναι κατα ποσο υπαρχει αναγκη συνεχους παρουσιας σου στο DHT για acknowledgements κλπ η αν λειτουργει οπως ο κλασικος τρακερ που το νταραβερι γινεται βασικα με τους peers με τους οποιους εισαι συνδεδεμενος. Πιστευω οτι συμβαινει το δευτερο βασικα, αλλα μια δοκιμη θα σε πεισει.

panosaoua
04-02-07, 04:18
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, έκανα την διαδικασία και δούλεψε με μια μικρή αλλαγή γιατί από οτι φαίνεται η κίνηση του DHT γίνεται ανεξαρτητως ζήτησης από κάποιο τόρρεντ. Μοιαζει να φτιάχνει συνεχως μια λίστα με τους διαθέσιμους χρήστες με συνεχή μικρή κίνηση.

Ετσι αφού βρω τους peers μέσω DHT για το τορρεντ που θέλω (έχω στο μεταξύ ενεργοποιήσει την επιλογή Options->Files ->Save peer connections for quick reconnects ) κλείνω το DHT και επανεκκινώ το πρόγραμμα. Με την επανεκκίνηση αν και το DHT είναι κλειστό συνεχίζεται το κατέβασμα με την λίστα των προηγούμενων συνδέσεων. :oneup:

Καλά το azureus έχει ψιλοαπίστευτες λειτουργίες και χάνεσαι στην αρχή, θέλει ψάξιμο ακόμη για να το μάθω, αλλά αξίζει οπως φαίνεται

Xouzouris
04-02-07, 11:49
Σωστος. :oneup:

Xouzouris
05-02-07, 20:43
στο παραπάνω σκαλοπάτι xouzouris.
Έχω ένα folder "downloads" που του ρίχνω όλα τα downloads.
Σώζω ένα torrent στο φάκελο "downloads\Mozart", σβήνω το torrent απ' τη λίστα του Azureus χωρίς να σβήσω και τα σωζόμενα αρχεία, και επιχειρώ να ξαναφορτώσω το torrent υποδεικνύοντάς του να σώσει πάλι στον ίδιο φάκελο "downloads" ώστε να δει το "Mozart" και μετά το checkάρισμα να συνεχίσει από κει και κάτω.
Αμ' δε! Φτιάχνει ένα νέο φακελο "downloads\Mozart-1" και πάει να κάνει το download απ' την αρχή...
Δεν ξερω αν το ελυσες, αλλα βρηκα μια πιθανη λυση: στο Tools>Options>Files ΞΕ-τσεκαρε το Auto rename torrent data if files in path look different και πες μας τι εγινε...

modified
06-02-07, 05:02
(Παιδιά ενώ πάντα κάνω τον κόπο να διαβάσω ό,τι έχει γραφτεί προηγουμένως (είτε αυτό είναι κείμενο με σχόλια, είτε thread) πριν αφήσω σχόλιο, εδώ λόγω των 35 σελίδων ελπίζω να με συγχωρέσετε αν αυτά τα δύο πράγματα που θα ρωτήσω έχουν ήδη αναφερθεί και απαντηθεί.)

1. Γιατί ενώ στις ρυθμίσεις το "Global max upload speed" έχει ρυθμιστεί στα "14 kB/s" (screenshot (http://akil.textdriven.com/misc/mac/azureus/1.png)) κι έχω κάνει "Save" και restart και το "Max up" από το εικονίδιο στο Menu Bar το έχω φέρει στα "14 kB/s", όλα τα torrents που προστίθενται για να κατέβουν έχουν απεριόριστη upload speed (http://akil.textdriven.com/misc/mac/azureus/2.png)?

2. Εφόσον τα "First Priority rules" τα έχω ρυθμισμένα ως εξής (http://akil.textdriven.com/misc/mac/azureus/3.png), γιατί έχω torrents που κατέβαιναν για πάνω από 3 ώρες και ακόμα seed-άρουν (http://akil.textdriven.com/misc/mac/azureus/4.png);

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας.

Xouzouris
06-02-07, 14:14
1) Γιατι οπως ειπες και μονος σου, εχεις ορισει την Global max upload speed. Δηλαδη, συνολικα ολα τα τορρεντ μπορουν να πιασουν μεχρι αυτο το οριο. Μεταξυ τους ομως δεν εχουν περιορισμους.

2) First priority goes to ANY of the following σημαινει οτι αν εχεις επιμερους ρατιο 0.29 ικανοποιειται η συνθηκη που λεει Ratio under 0.5 και θα το σηνταρει ακομα κι αν εχουν περασει 15 μηνες απο τοτε που το ξεκινησες. Αντιστοιχα, αν ειχες επιμερους ρατιο >0.5 αλλα το σηνταρες για <90μιν παλι το ιδιο θα συνεβαινε. Φτανει μια απο τις τρεις για να παρει προτεραιοτητα.

modified
06-02-07, 16:43
Πρώτα απ' όλα σ' ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Δύο επιμέρους ερωτήσεις:

1) Γιατι οπως ειπες και μονος σου, εχεις ορισει την Global max upload speed. Δηλαδη, συνολικα ολα τα τορρεντ μπορουν να πιασουν μεχρι αυτο το οριο. Μεταξυ τους ομως δεν εχουν περιορισμους.

OK, δηλαδή η ένδειξη για απεριόριστο upload speed είναι φυσιολογική υποθέτω ε;

2) First priority goes to ANY of the following σημαινει οτι αν εχεις επιμερους ρατιο 0.29 ικανοποιειται η συνθηκη που λεει Ratio under 0.5 και θα το σηνταρει ακομα κι αν εχουν περασει 15 μηνες απο τοτε που το ξεκινησες. Αντιστοιχα, αν ειχες επιμερους ρατιο >0.5 αλλα το σηνταρες για <90μιν παλι το ιδιο θα συνεβαινε. Φτανει μια απο τις τρεις για να παρει προτεραιοτητα.

ΟΚ. Για να κάνω το torrent να φεύγει από τη first priority list μόλις ικανοποιείται έστω μία από τις συνθήκες τι κάνω; Αλλάζω το "any" σε "all"; Κάτι άλλο;

Εν ολίγοις θέλω να πετύχω το εξής απλό: όταν φτάσει το ratio x:1 να σταματάει το seed-άρισμα. ('Η αν τυχόν κατέβαινε για πάνω από 3 ώρες να σταματήσει. Όποιο κριτήριο επαληθεύεται πρώτο.) Πώς το πετυχαίνω; (Κάτι που στο uTorrent το πετύχαινες αμέσως εδώ θελει να τσεκάρεις 42 πεδία...)

Xouzouris
06-02-07, 17:05
Πρώτα απ' όλα σ' ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Δύο επιμέρους ερωτήσεις:

OK, δηλαδή η ένδειξη για απεριόριστο upload speed είναι φυσιολογική υποθέτω ε;

ΟΚ. Για να κάνω το torrent να φεύγει από τη first priority list μόλις ικανοποιείται έστω μία από τις συνθήκες τι κάνω; Αλλάζω το "any" σε "all"; Κάτι άλλο;

Εν ολίγοις θέλω να πετύχω το εξής απλό: όταν φτάσει το ratio x:1 να σταματάει το seed-άρισμα. ('Η αν τυχόν κατέβαινε για πάνω από 3 ώρες να σταματήσει. Όποιο κριτήριο επαληθεύεται πρώτο.) Πώς το πετυχαίνω; (Κάτι που στο uTorrent το πετύχαινες αμέσως εδώ θελει να τσεκάρεις 42 πεδία...)

1) Nαι, ειναι φυσιολογικη.

2) Μπορεις να απενεργοποιησεις τις επιλογες που δεν σε ενδιαφερουν. Δεν το εχω τωρα μπροστα μου το βατραχακι και δεν θυμαμαι απ-εξω τις ακριβεις ρυθμισεις, αλλα αν δεις τα drop-down εκει εχει μια επιλογη που απενεργοποιει την συνθηκη.

3) Συνηθεια ειναι. Και πολλα που εδω τα κανεις τσακ/μπαμ για να τα κανειςμε το μτορρεντ πρεπει να... αλλαξεις client.;)

modified
06-02-07, 19:38
OK, σ'ευχαριστώ και πάλι.

2) Μπορεις να απενεργοποιησεις τις επιλογες που δεν σε ενδιαφερουν. Δεν το εχω τωρα μπροστα μου το βατραχακι και δεν θυμαμαι απ-εξω τις ακριβεις ρυθμισεις, αλλα αν δεις τα drop-down εκει εχει μια επιλογη που απενεργοποιει την συνθηκη.

Εδώ ψιλο-κολλάω οπότε όταν εσύ ή κάποιος άλλος μπορέσει, εδώ είμαστε για να μου πείτε τις σωστές ρυθμίσεις!

Ευχαριστώ και πάλι.

nikgr
11-02-07, 02:08
Eμένα μου δημιουργήθηκαν 2 απορίες:
1) Αν παίζει ρόλο o κόφτης στο upload speed σε κάποιο συγκεκριμένο torrent μέσα απ' το azureus και όχι με netlimiter φυσικά.
Αν δηλαδή βάζοντας πχ upload :1 σε κάποιο torrent εάν μπουκώνει κατά κάποιο τρόπο και το download.

2) Tί ρόλο παίζουν τα max number of connections και αν έχει νόημα να τα περιορίσει κάποιος σε ένα torrent με πάρα πολλούς leechers ώστε να μη μπουκώνει η σύνδεση.

panosaoua
21-02-07, 23:05
Παιδιά να ζητήσω μια χάρη από κάποιον που χρησιμοποιεί αζουρέους σε λίνουξ;
Εχω Fedora 6 64-bit και προσπαθώ να τρέξω το swing web interface για απομακρυσμένη πρόσβαση σε https (με θύρα 443).
Οταν είμαι logged in as user δεν μπορεί να ακούσει στην θύρα αυτή.
Σαν root δουλεύει.

Αυτό οφείλεται μάλλον σε αυτό (http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=1015383&postcount=460) όπως αναφέρει ο φίλος ckoul

Μπορεί κάποιος να το δοκιμάσει να μου πει αν συμβαίνει και σε αυτόν;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

alexkid7
21-03-07, 20:58
Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Μένω σε φοιτητικές εστίες και από όσο γνωρίζω οι administrators έχουν απενεργοποιήσει την δυνατότητα download από p2p και bit torrents clients .
Έχω δοκιμάσει πολλά εναλλακτικά ports και δεν έχω καταφέρει σχεδόν τίποτα...:(:(:(
Το μήνυμα που μου βγάζει ο ιχνηλάτης είναι network is unreachable και timeout.
Έχει κανείς κάποια ιδέα που θα μπορούσε να βοηθήσει??? :hmm::hmm::hmm:

Xouzouris
22-03-07, 00:31
1) Ενεργοποιηση encryption
2) Δοκιμη του πορτ 110 η/και του 80, αλλα το κοβω χλωμο να δουλεψει.

alexkid7
22-03-07, 04:06
Φίλε χουζούρη δυστυχώς τίποτα. Το encryption το είχα ενεργοποιήσει και εγώ και τώρα δοκίμασα τα ports που είπες αλλά και πάλι το ίδιο αποτέλεσμα . Σκεφτόμουν μήπως κάποιο plug in μου έδινε λύση αλλά και αυτό χλωμό το βρίσκω....:hmm::hmm:
Μήπως κάποιος άλλος client έχει κάποια ρύθμιση για να ξεπεράσω τους περιορισμούς??

Xouzouris
22-03-07, 18:21
Αμφιβαλλω σφοδροτατα. Βλεπεις, το εμποδιο που εχεις ειναι "φυσικο" (firewall). Ειχα δοκιμασει παλια μια εφαρμογη που λεγεται HTTPTunnel που περναγε τα δεδομενα απο τα τορρεντ μεσα απο το "καναλι" για το http, ξεγελωντας ετσι το firewall σαν να ηταν δεδομενα απο πχ ιστοσελιδες. Δουλευε, αλλα ειχε αρκετες απαιτησεις απο υπολογιστικη δυναμη (αναλογες της ταχυτητας) και, σε καθε περιπτωση, οι ταχυτητες ηταν περιορισμενες-ισως λογω ελλειπους υπολογιστικης δυναμης, καθως εκεινος ο υπολογιστης ηταν ενας χιλιαρης thunderbird πανω σε μια 10Mbps μισθωμενη SDSL... καταλαβαινεις...

alexkid7
22-03-07, 21:35
Δεν χάνω τίποτα να το δοκιμάσω.. Θα το ψάξω να το βρω μήπως και καταφέρω τίποτα. Σε ευχαριστώ πάντως ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

NEOS1976
09-04-07, 19:52
έχω δει σε άλλο παλιότερο μήνυμα σας για τις ρυθμίσεις στο AZUREUS , αλλά δεν τις κατάλαβα και πάρα πολύ καλά . Μήπως μπορεί κάποιος με απλά Ελληνικά για εμάς τους νέους χρήστες να μας δώσει κάποιες ρυθμίσεις για πιο γρήγορη ταχύτητα λήψης ; Έχω την έκδοση 2.5.0.4 , σύνδεση 768 και κατεβάζω από 5 έως 18 kB/s . Στα Οptions έχω 0 απεριόριστα και τα δυο , το ΝΑΤ είναι πράσινο ενώ το Ratio κίτρινο . Τέλος η ταχύτητα αποστολής φτάνει έως και τα 40kB/s . HELP:hmm: :hmm: :hmm:

panosaoua
09-04-07, 21:04
Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις αναφέρονται στο πρώτο μήνυμα αυτού του θέματος.
Αυτές είδες και δεν κατάλαβες;
τωρα από αυτά που λες; είσαι σίγουρος για τα νούμερα που δίνεις; γιατί με 768 θα έπρεπε να βλέπεις τα αντίστροφα.
Να κατεβάζεις με 40 (και παραπάνω ανάλογα το τορρεντ αλλά όχι πάνω από 80) και να ανεβάζεις από 5 εως 18.
Πάντως βάλε σίγουρα όριο στο ανέβασμα γύρω στα 16.
Τι μόντεμ ή ρούτερ έχεις; πρόσεχε ο αριθμός των συνολικών συνδέσεων να μην είναι πολύ μεγάλος σε περίπτωση που έχεις απλό μοντεμ.

ορίστε οι δικές μου ρυθμίσεις για μόντεμ Sagem f@st 800

19099

Με αυτές κατεβαζω μέχρι 75-80 (το βράδυ φυσικά). (Περισσότερο στο 60 κινούμαι βέβαια)

Αλλά, κατεβάζω ένα αρχείο την φορά και πάντα από private tracker.

Αν εσύ έχεις ρούτερ αλλάζει το πράγμα αφού μπορείς να κινηθείς αλλιώς και να βάλεις περισσότερες συνδέσεις.

Οπως βλέπεις δεν υπάρχει μια λύση, αλλά βασικά βάλε ένα όριο στο ανέβασμα (αλλά όχι πολύ μικρό) και ελάττωσε τον μέγιστο αριθμό συνδεσεων για να μην μπουκώνει το μηχανημά σου.

:oneup:

NEOS1976
16-04-07, 11:56
Ευχαριστώ για τις ρυθμίσεις panoaoua :oneup: :oneup:
Το μόντεμ μου είναι το ZTEΦ ZXDSL 852 της ΑLTEC TELECOMS που ήταν στο πακέτο JETPACK 768 ( δεν νομίζω ότι είναι ρούτερ αλλά ένα απλό - κινέζικο - φτηνιάρικο μόντεμ ) . Έκανα τις παραπάνω ρυθμίσεις , κατεβάζω μόνο ένα αρχείο κάθε φορά χωρίς να κάνω κάτι άλλο , μόνο το βράδυ αλλά και πάλι οι ταχύτητες είναι πολύ χαμηλές . Δήλωσα βλάβη στον ΟΤΕ και στην ΑLTEC , αλλά όλα τα βρήκανε φυσιολογικά . Νομίζω ότι το όλο πρόβλημα είναι ότι δεν κατεβάζω από private tracker . Σε παλιό ερώτημα μου στο φόρουμ όμως για τα private tracker μου απαντήσανε πως για να μπεις θα πρέπει να σε καλέσει κάποιος που είναι από πριν μέσα . Όλοι στο φόρουμ που βλέπω στα μηνύματα τους κατεβάζουν torrents μόνο από private tracker . Πως καταφέρατε και μπήκατε ;;;;;; :hmm: :hmm: :hmm:

Magnum
17-04-07, 23:53
Έχω εγκαταστήσει το Azureus 2.5.0.4 στην Fedora 6 και ενώ δείχνει να λειτουργεί κανονικά (Router -Tracker - Seeder - Ratio ολα ΟΚ), πολλές φορές σταματάει να στέλνει και δέχεται δεδομένα χωρίς λόγο!!

Ίδιες ρυθμίσεις και αρχεία κατεβαίνουν απροβλημάτιστα σε άλλον Η/Υ με Windows...

Παρατηρώ ότι όταν κανει τα παραπάνω βγάζει τα εξής στο Log :

[11:40:36.663] {nwman} Incoming connection [/85.75.141.45:2184] forcibly timed out after 60sec due to socket inactivity
[11:40:43.222] {net} Received [BT_CHOKE] message; | TorrentDLM: 'Alia season 2 part 2'; Peer: R: 85.73.153.1: 2664 [&#181;Torrent 1.6.1]
[11:41:00.271] {peer} NAT traversal stats: active=0,pending=0,attempted=34,no rendezvous=0,negative bloom=1,successful=0
[11:41:21.805] {nwman} Active protocol decoders = 1
[11:41:41.354] {nwman} Incoming connection [/85.75.141.45:2319] is not encrypted but has been accepted as fallback is enabled
[11:41:41.355] {nwman} Incoming stream from [/85.75.141.45:2319] recognized as known byte pattern: 13426974 546F7272 656E7420 70726F74 6F636F6C 65780000 00000000 33A2D8FF 8CD0A2A0 AEFDEC55 97761E18 1846D8CC 2D424330 3037302D 2B9052B5 D3174688...
[11:41:41.356] {peer} Incoming connection from [R: 85.75.141.45: 2319] dropped as IP address already connected for [Alia season 2 part 2]

Tι μπορεί να φταίει ? Γιατί αυτό το σταμάτημα μπορεί να πάρει απο κάποια λεπτά έως κάτι ώρες !!!!

nikgr
29-04-07, 02:10
Nομίζω ότι ένας τομέας που δεν εχει καλυφθεί καθόλου απ' το FAQ είναι το τί γίνεται σε περίπτωση που χρειαστεί λόγω επανεγκατάστασης να επαναεγκαταστήσουμε τον client...

Εγω έχω δημιουργήσει διάφορα tags στο Azureus ομαδοποιώντας τα torrents.
Πώς μπορεί να σωθεί όλη αυτη η ομαδοποίηση και να κρατηθούν τα torrents στην προυπάρχουσα κατάσταση χωρίς να χρειαστεί να ανοίγω απ' την αρχή ένα-ένα το κάθε torrent πατώντας πάνω στα υπάρχοντα data?
Aυτή η επιλογή export XML μπορεί να βοηθήσει?

voithostyrempora2
11-05-07, 14:57
Εχει βγει έκδοση 3 ? έχω μείνει στην 2.5.0.4 , αλλά βλέπω διάφορα peers να έχουν την 3.0.1.2 . Το Check for Updates δε βρίσκει τπτ .

Elric PreDatoR
12-05-07, 19:20
Σημερα αντιμετοπίζω το εξής πρόβλημμα!

Χρησιμοποιώ το azureus, και εχω και το kaspersky internet security.

Ξεκίνησα να κατεβάζω απο public tracker, ενα επεισοδιο σειράς Anime, Που έχει 17000 seeders τουλάχιστον.

Η ταχύτητα ήταν άθλια!(max 10kb/s)
Πριν από λίγο δοκίμασα να κλέισω τελείως το kaspersky, και όντως η ταχύτητα βελτιώθηκε αμέσως.
Ξανα ανοίγοντας το internet security έπεσαν πάλι οι ταχύτητες!

Τι ρυθμήσεις πρέπει να κάνω στο kaspersky για να λειτουτγεί με νορμαλ speed το azureus! ??

dioptra999
18-05-07, 23:11
Καλησπέρα σε όλους! Θα είμαι ειλικρινής, δεν έχω διαβάσει το μεγαλύτερο μέρος των πόστ του θέματος!

Θα ήθελα όμως, γιατί δεν νομίζω οτι υπάρχει, απο τα παιδιά που ξέρουν και το χρημοποιούν χρόνια το Az. να μας πούν κάποιες ενδεικτικές ρυθμίσεις για γραμμή 4μβιτ.
Είναι λίγο δύσκολο σε ένα τόσο μεγάλο thread εαν δεν το έχεις ακολουθήσει να το διαβάσεις!

Ευχαριστώ πολύ....
;);););)

traderman
26-05-07, 11:50
προς Elric PreDatoR ,απο το kaspersky απενεργοποιησε το firewall(anti hacker0

Wonderland
30-09-07, 14:52
Παιδιά μιας και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο το Azureus, υπάρχει η δυνατότητα να μπουν οι updated προτεινόμενες ρυθμίσεις σαν sticky? Αυτό το thread είναι λίγο ξεχειλωμένο..!
Νομίζω και οι "Προτεινόμενες ρυθμίσεις μουλαροειδών" δεν είναι sticky, αλλά είναι κάπου χαμένο στα βάθη του ADSLgr.com..?

metmmer0
11-10-07, 15:10
Παιδιά καλησπέρα.Έχω σύνδεση 100/100 Mbit και παλέυω εδώ και τρεις μέρες να ρυθμίσω σωστά τον azureus ωστε να έχω τα καλύτερα αποτελέσματα.Στον οδηγό ρύθμισης της σύνδεσης δεν έχει επιλογή για xxx/100 Mbit και έχω βάλει από το custom ότι και καλά έχω upload 900Κ.Μήπως ξέρει κανείς πως να ρυθμίσω τον client για αυτή την σύνδεση?Έχω ξάψει και στο net αλλά δεν βρήκα κάτι που να βοηθάει.

Xouzouris
11-10-07, 18:37
1) Εισα σιγουρος οτι δεν μπερδευεις την ταχυτητα της ethernet με την ταχυτητα σου προς το ιντερνετ? Γιατι στο προφιλ σου αλλα βλεπω.

2) Αν οντως εχεις 100/100, δεν εχεις και μεγαλη αναγκη να ρυθμισεις τιποτα. Το οριο μετα δεν ειναι η γραμμη, ειναι οι αντοχες του hardware.

metmmer0
11-10-07, 21:02
Το προφιλ μου είναι παλίο.Δεν το έχω αλλάξει για αυτό έχει αυτή την σύνδεση.Και από hardware δόξα το Θεο καλά πάμε.Μαλλον θα βάλω utorrent που έχει ρύθμιση για τέτοια ταχύτητα..Άμα όμως βρει κάποιος κάτι ας βοηθήσει γιατι δεν γουστάρω και πολύ να αλλάξω client.Για αυτό και ρώτησα εδώ στους σοφούς μπας και γίνει τπτ:biggrin:

Xouzouris
11-10-07, 21:43
Mα σου ειπα οτι δεν εχεις αναγκη να κανεις καμια ιδιαιτερη ρυθμιση, με την εννοια οτι μια τετοια γραμμη σηκωνει ο,τι της ριξεις. Παρε λοιπον τις ρυθμισεις για την 1024 και πολλαπλασιασε με 50-60 να εισαι μεσα.

Θες να εχεις 20, 30, 50 τορρεντ να ανεβοκατεβαινουνε ταυτοχρονα? Μπορεις ανετα και με αριστες ταχυτητες. Σε λιγο ομως ο δισκος σου θα βγει να σε πλακωσει στα χαστουκια, καθως τουλαχιστον ο ηχος που εχω ακουσει εγω να κανει ο δισκος μου οταν ανεβαζε 5-6 τορρεντ με 1.8-2 ΜByte/s δεν ηταν καθολου ευχαριστος. Αυτο εννοω οταν λεω οτι το οριο ειναι το hardware. Τωρα αν εσυ δουλευεις με SCSI, αλλαζει (κανει και ριμα :lol:).

akfo7
27-10-07, 12:29
Παιδιά υπάρχει καμία επιλογή που με το που κατεβαίνει το torrent να σβήνεται από την λίστα ? Δηλαδή να μην πηγαίνει στο κάτω παράθυρο και να γίνεται seeding ?

modified
27-10-07, 15:25
Όχι, αν δεν απατώμαι, το seeding είναι απαραίτητο με minimum ratio 1:2 (0.5).

Επίσης (αναφέρομαι γενικά, όχι ειδικά σε εσένα), ξέρω ότι ιδίως στην Ελλάδα οι ταχύτητες του uplink μας είναι μηδαμινές αλλά ας κρατάμε τους τύπους και ας μοιράζουμε και λίγο. Αν όλοι έσβηναν τα torrents με το που κατέβαιναν, 9 στους 10 δε θα προλάβαιναν να κατεβάσουν...

liberostelios
03-12-07, 11:38
Έχω βάλει το azureus-vuze 3 και δεν εμφανίζει στην status bar ούτε το εικονίδιο NAT ούτε και το ratio! Ξέρεις κανένας πως μπορώ να τα ενεργοποιήσω;

EDIT: Ζητώ συγνώμη, μόλις το βρήκα. Έκανα χαζό search στο google μέχρι τώρα...:p

harmem
11-12-07, 13:39
Παιδια οι ρυθμισεις της πρωτης σελιδας ισχυουν και για azureus vuze? Με τις προηγουμενες εδοσεις τις ειχα περασει κανονικα με απολυτη επιτυχια. Τωρα με vuze δε μου βγαζει με τιποτα στο τελος αυτο το IPs: X-Y/Z/W. Το εκανα αρκετες φορες αλλα τιποτα. Ισχυει κατι διαφορετικο?

@ ADSLgr.com All rights reserved.