PDA

Επιστροφή στο Forum : Howto: Παίξτε με το Azureus BitTorrent client

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12]

B_Dark
03-02-08, 02:19
Παιδια οι ρυθμισεις της πρωτης σελιδας ισχυουν και για azureus vuze? Με τις προηγουμενες εδοσεις τις ειχα περασει κανονικα με απολυτη επιτυχια. Τωρα με vuze δε μου βγαζει με τιποτα στο τελος αυτο το IPs: X-Y/Z/W. Το εκανα αρκετες φορες αλλα τιποτα. Ισχυει κατι διαφορετικο?
Έχω και εγώ αυτή την απορία… :hmm:
Επίσης τι ρυθμίσεις κάνεις στην μεταφορά για 24mb down/1024mb up?

Xouzouris
04-02-08, 11:22
Φυσικα και παιζουν κανονικα. Αλλωστε, το Vuze δεν εχει τιποτε διαφορετικο εκτος απο το UI, το οποιο συν τοις αλλοις μπορεις να επιλεξεις να μην βλεπεις επιστρεφοντας στο γνωστο, κλασικο UI που ολοι ξερουμε.
Το πιθανοτερο ειναι να εχει προβλημα το bluetack και να μην κατεβαινει η blocklist.

insa
07-02-08, 11:44
Παιδια εχω το εξης προβλημα. Mε UPnP ειναι πρασινες οι λειχνιες του azureus και το tcp test ειναι ενταξει. Καποιες στιγμες ομως μου βγαζει μηνυμα οτι το UDP ειναι κλειστο!

B_Dark
07-02-08, 16:50
Παιδια εχω το εξης προβλημα. Mε UPnP ειναι πρασινες οι λειχνιες του azureus και το tcp test ειναι ενταξει. Καποιες στιγμες ομως μου βγαζει μηνυμα οτι το UDP ειναι κλειστο!
εμένα μου έβγαλε οκ την πορτα που του εβαλα και τωρα μου λέει οτι χρησιμοποιείτε από αλλού...

[Insomniac]
07-02-08, 16:58

Το udp port το χρειάζεται για να δουλέψει το dht (decentralized tracking). Μπορείς ν'ανοίξεις το port manually αν θέλεις.

εμένα μου έβγαλε οκ την πορτα που του εβαλα και τωρα μου λέει οτι χρησιμοποιείτε από αλλού...

Χρησιμοποιείται από τα torrents που έχεις ενεργά.

insa
07-02-08, 18:13
δεν θα επρεπε το upnp να μου ανοιγει και το udp port? υπαρχει ωφελος στο να το ανοιξω ;

[Insomniac]
07-02-08, 18:34
Λογικά θά'πρεπε. Πάνε Plugins -> Log Views -> UPnP και δες τι error σου βγάζει.

Σου προτείνω πάντως, να κλείσεις τελείως το UPnP και να κάνεις manual port forward.

B_Dark
07-02-08, 19:28
;1786589']Λογικά θά'πρεπε. Πάνε Plugins -> Log Views -> UPnP και δες τι error σου βγάζει.

Σου προτείνω πάντως, να κλείσεις τελείως το UPnP και να κάνεις manual port forward.
UPnP από το router?!

........Auto merged post: B_Dark added 3 Minutes and 13 Seconds later........

;1786295']Το udp port το χρειάζεται για να δουλέψει το dht (decentralized tracking). Μπορείς ν'ανοίξεις το port manually αν θέλεις.

Χρησιμοποιείται από τα torrents που έχεις ενεργά.
τότε γιατί δεν φτάνει ούτε 200kb τώρα?(20-30kb το πολύ):rant::hammer:

[Insomniac]
07-02-08, 19:43
UPnP από το router?!

To UPnP από το Azureus εννοώ.

τότε γιατί δεν φτάνει ούτε 200kb τώρα?(20-30kb το πολύ)

Η αιτία που δεν κατεβάζεις ούτε με 200kB/s, δεν έχει να κάνει με το μήνυμα που σου έβγαλε (προϋπόθεση ότι από τη στιγμή που σου έβγαλε το ok στο τεστ, μέχρι τη στιγμή του σφάλματος, δεν άλλαξες κάποια ρύθμιση).

B_Dark
07-02-08, 23:53
;1786853']To UPnP από το Azureus εννοώ.

ΟΚ, disable το UPnP στο Azureus.

;1786853'] Η αιτία που δεν κατεβάζεις ούτε με 200kB/s, δεν έχει να κάνει με το μήνυμα που σου έβγαλε (προϋπόθεση ότι από τη στιγμή που σου έβγαλε το ok στο τεστ, μέχρι τη στιγμή του σφάλματος, δεν άλλαξες κάποια ρύθμιση).

Σωστά, αλλά εγώ δεν ρίχνω τις ευθύνες στο Azureus, εγώ πιστεύω ότι ο OTE φταίει, κόβει και καλά για να καταπολεμήσει την "πειρατεία"!!!
Έχω πέσει έξω?!

btw το log Μου στο Azureus είναι...

[22:41:49] ignoring loopback address /127.0.0.1, interface lo
[22:41:49] group = /239.255.255.250:0/eth0:Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet - ?????? ????????????????? Miniport-/192.168.1.2: started
[22:41:49] Mapping request: Åéóåñ÷ïìåíç èõñá Äåäïìåíùí (UDP/49152), enabled = true
[22:41:49] Mapping request: UDP Tracker Client Port (UDP/49152), enabled = true
[22:41:49] Mapping request: Åéóåñ÷ïìåíç èõñá Äåäïìåíùí (TCP/49152), enabled = true
[22:41:49] Mapping request: Åéóåñ÷ïìåíç èõñá Äåäïìåíùí (TCP/80), enabled = false
[22:41:49] Mapping request: TCP Èõñá É÷íçëáôç (TCP/6969), enabled = false
[22:41:49] Mapping request: TCP SSL Èõñá É÷íçëáôç (TCP/7000), enabled = false
[22:41:49] Mapping request: UDP Èõñá É÷íçëáôç (UDP/6969), enabled = false
[22:41:49] Mapping request: Distributed DB (UDP/49152), enabled = true
[22:42:04] http://192.168.1.2:8008/RootDevice.xml -> Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet - ?????? ????????????????? Miniport//192.168.1.2 (prefix=32)
[22:42:04] Device 'http://192.168.1.2:8008/RootDevice.xml' is ok: discover=0,found=0,read_ok=0,read_bad=0,map_ok=0,map_bad=0
[22:42:04] UPnP: root discovered: usn=uuid:583454f4-fcc4-a5b3-5f5b-50deb8bbbb20::upnp:rootdevice, location=http://192.168.1.2:8008/RootDevice.xml, ni=eth0,local=/192.168.1.2
[22:42:04] Downloading: http://192.168.1.2:8008/RootDevice.xml
[22:42:04] Relative URL base is unspecified
[22:42:04] Azureus
[22:42:04] urn:schemas-upnp-org:service:ConnectionManager:1:desc=http://192.168.1.2:8008/ConnectionManager.xml, control=http://192.168.1.2:8008/ConnectionManager/Control
[22:42:04] urn:schemas-upnp-org:service:ContentDirectory:1:desc=http://192.168.1.2:8008/ContentDirectory.xml, control=http://192.168.1.2:8008/ContentDirectory/Control

εάν βοηθάει κάπου ώστε να βρούμε άκρη...

dimitris_athens
16-02-08, 14:25
Καλησπέρα σας.
Εγκατέστησα πριν από μερικές ημέρες το Azureus και έχω κάποιες απορίες.
1) Το safe peer δεν φορτώνει πάντα.
2) Ενώ την πρώτη ημέρα μου έδειχνε 130 κάτι χιλιάδες IPs, τις τελευταίες 2 ημέρες δείχνει μόνο 33.164 (0/0/0)

Δείχνει και σε άλλους μόνο τόσες IPs τις τελευταίες ημέρες;
Τι πρέπει να κάνω για να φορτώνει πάντα;

Takis9
19-02-08, 00:05
Παιδιά γεια σας. 'Εψαχνα έναν οδηγό ρυθμίσεων του Αζουρέους από το νετ και πράγματι βρήκα το θρεντ αυτό. Ήτανε βέβαια ανθρωπίνως αδύνατο να το διαβάσω ολόκληρο, διάβασα μόνο την πρώτη σελίδα.

Βασικά, την εποχή αυτή χρησιμοποιώ ένα ρούτερ. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα τα default ports και λοιπές ρυθμίσεις που έχει το Αζουρέους, τικάροντας το UPnP στο Αζουρέους και στο Ρούτερ μου. Αντίθετα, στο E mule είχα φτιάξει δύο πορτ, ένα για TCP και ένα για UDP καθώς και είχα βάλει διάφορες τιμές από IP στις ιδιότητες του 'Ίντερνετ Πρωτοκόλου ΤCP/IP' στο εικονίδιο της σύνδεσής μου, μετά και από συμβουλές άλλων φίλων σε φόρουμ.

Αλλά βλέπω μεγάλη δυσκολία και σύρσιμο στο κατέβασμα, αλλά ΚΑΙ στο ανέβασμα. Έχω διάφορα αρχεία από διάφορους τράκερς. Λέω, κάτι πάει στραβά. Τώρα έβαλα διαφορετική θύρα από την default, έφτιαξα ένα πορτ και στο ρούτερ διπλό TCP/UDP (BOTH) και ξεκλικάρισα τα UPnP και στο ρούτερ και στο Αζουρέους. Το ΝΑΤ είναι εντάξει και την αναγνωρίζει τη θύρα. Επίσης, έκανα και όλες τις προτεινόμενες ρυθμίσεις του πρώτου μηνύματος /οδηγού του θρεντ αυτού.

Παρόλα αυτά οι ταχύτητές μου είναι πραγματικά χάλια και οι επιδόσεις γενικότερα. Συγκεκριμένα, μόνο όταν έκανα εξαναγκασμένη εκκίνηση σε κάποιο φρέσκο τόρρεντ, κάποια δημοφιλή ταινία συνήθως, έπιανα κανένα 40άρι... και η σύνδεσή μου είναι 4 μεγκαμπάιτ!

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω και θέλω να ρωτήσω όποιον ίσως ξέρει εδώ μέσα, είναι αυτά που γράφει δίπλα σε κάθε τόρρεντ τέρμα αριστερά. Μόνο ένα 5-10% των τόρρεντ μου τα βγάζει 'ΟΚ'. Δηλαδή 'Ίχνος ΟΚ'. Τα υπόλοιπα γράφουνε διάφορα:

Όταν είναι σταματημένα: 'Σφάλμα Ίχνους: το αναγνωριστικό λείπει από την απάντηση'

Όταν είναι σε αναμονή και 'Γίνεται Λήψη', αλλά δεν λαμβάνει τίποτα: 'Σφάλμα σύνδεσης (invalid reply :d1: failure reason (εδώ έχει έναν τριψήφιο αριθμό): unknown passkey and host ή torrent not registered with this trackere

Επίσης: Σφάλμα σύνδεσης (timeout)

Αυτά και στα αρχεία που κατεβαίνουν και σε αυτά που ανεβαίνουν.

Προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει, αν κάποιος προχωρημένος γνωρίζει τι σημαίνουν αυτά και πως θα τα αντιμετωπίσω θα με βοηθήσει πολύ.

AddictedToChaos
26-02-08, 04:15
Να ρωτήσω...

Πώς μπορούμε να ρυθμίσουμε το azureus έτσι ώστε να μην δημιουργει τα αρχεία που του λέμε να μην κατεβάσει;

Είναι κάτι που δεν αντέχω να συμβαίνει, είναι το μοναδικό πράγμα που με ξενερώνει στο azureus :(.

Re-Ti-Re
26-02-08, 08:08
@AddictedToChaos
Εύκολο, από το ίδιο menu, αντί να του πεις να μην τα κατεβάζει του λες να τα σβήσει.

AddictedToChaos
26-02-08, 11:37
@AddictedToChaos
Εύκολο, από το ίδιο menu, αντί να του πεις να μην τα κατεβάζει του λες να τα σβήσει.

Έτσι γίνεται; Ωραία, θα το δοκιμάσω.

Η φάση είναι πως το έκανα αυτό αλλά αφού είχα φορτώσει τα αρχεία πρώτα. :p

Να 'σαι καλά :oneup:

Re-Ti-Re
26-02-08, 12:53
Έτσι γίνεται; Ωραία, θα το δοκιμάσω.

Η φάση είναι πως το έκανα αυτό αλλά αφού είχα φορτώσει τα αρχεία πρώτα. :p

Να 'σαι καλά :oneup:

Ναι θέλει πριν αρχίσεις το κατέβασμα.

Παλιά μου τέχνη κόσκινο.
Υπάρχουν κάτι torrent που το μέγεθος είναι κάτι GB και ορισμένα αρχεία είναι δυο ή περισσότερες φορές μέσα. Σιγά μην τα κατεβάσω. :rolleyes:

fanish1
19-03-08, 02:30
Kαλησπέρα παιδιά.
Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με το πρόγραμμα AzCron (είναι απο τα plugin) και είναι χρονοπρογραμματιστής. Το χρειάζομαι, το κατέβασα και το έβαλα αλλά δεν μπορώ να το κάνω να δουλέψει!!

fanish1
25-03-08, 21:28
Καλησπέρα και πάλι. Τελικά το Az Cron είναι οκ. Ενα άλλο πρόγραμμα που εγκατέστησα είναι το Speed Shedule. Του βάζω λοιπόν εργασία να χαμηλώσει το Upload και δεν το κάνει. Aν του βάλω και Download και Upload χαμηλώνει το Download αλλά το upload όχι.
Θέλει κάποια ρύθμιση κάπου??
Κάτι δεν κάνω καλά??
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Dark-Shadow
15-04-08, 21:08
Καλησπέρα παιδιά. Μήπως μπορεί να μου πει κανεις τι setting να ρυθμίσω έτσι ώστε να κόψω το traffic shaping από τον ISP (ConnX) και να κατεβάζω με maximum ταχύτητα???

Ευχαριστώ!!!

Petros
16-04-08, 02:24
Καλησπέρα παιδιά. Μήπως μπορεί να μου πει κανεις τι setting να ρυθμίσω έτσι ώστε να κόψω το traffic shaping από τον ISP (ConnX) και να κατεβάζω με maximum ταχύτητα???

Ευχαριστώ!!!

Μπορείς να ενεργοποιήσεις το encryption (tools --> options --> Connection --> Transport Encryption) ή δες εδώ: http://www.azureuswiki.com/index.php/Avoid_traffic_shaping

Νομίζω όμως ότι και πάλι δεν θα καταφέρεις τίποτα. Δοκίμασε και άλλους clients. Ψάξε στο φόρουμ και θα βρεις πληροφορίες.

tasulm
28-04-08, 18:29
καλησπερα παιδιά.
εχω φάει το αζούρι και δεν το βρίσκω.
πως θα αποτρέψω το λαπτοπ να μπεί σε sleep mode όταν υπάρχουν ενεργά torrents?

η εστω να μην μπει το screen saver (φανταζομαι αν βρω αυτο θα γίνεται και αυτο που θέλω)

ευχαριστωωωωωω :-)

tsiouficto
05-05-08, 00:54
Ρε παιδιά σόρρυ αν εχει απαντηθεί, αλλα ειναι και πολλες οι σελίδες....
Όταν κανω defrag μου βγαζει ένα μερος του σκληρού "reserved" απο κάποιο torrent του azureus που ενω το ειχα φορτώσει, το έβγαλα την ωρα που έκανε allocate. Ακριβώς τι είχε γίνει δε θυμάμαι, αλλα κάτι τετοιο. Δηλαδή ενώ το τόρρεντ το έχω σβήσει, ο χώρος ειναι ακομα "δεσμευμένος". Πώς γινεται να αλλάξω αυτή την κατάσταση. Δεν ξέρω τι επιπτώσεις μπορεί να έχει για το συγκεκριμένο πράγμα, αλλα μπορεί κανεις να βοηθήσει?

Re-Ti-Re
05-05-08, 21:26
@tsiouficto
Restart στο PC έκανες :?:
Αν επιμένει δοκίμασε το HijackThis

tsiouficto
06-05-08, 17:20
Exω κανει restart, και το πρόγραμμα το δοκιμασα που μου είπες, χωρίς βεβαια να καταλάβω και πολλά. Βασικά το μέρος του σκληρού που είναι "κρατημενο" είναι σε ξεχωριστό partition, και με το hijackthis, δεν μπορεσα να βρω πως κανει scan και αλλού εκτός από το C:

Re-Ti-Re
06-05-08, 21:12
Απλά θα πας να σβήσεις το αρχείο / αρχεία που δεν χρειάζεσαι και την στιγμή που το λειτουργικό θα έβγαζε το μήνυμα ότι δεν μπορεί να σβήσει το αρχείο θα επέμβει το HijackThis και θα σε βοηθήσει να το σβήσεις. Δεν θιμάμε ακριβός τι βγάζει γιατί έχω πολύ καιρό να το χρησιμοποιήσω.

tsiouficto
08-05-08, 20:19
Δεν ξερω αν βοηθαει καθόλου, αλλα σε ένα defrag προγραμμα που κατεβασα, το "μερος" αυτο του σκληρού το λέει ως "reserved for MFT". Καποιος θα μου πει οτι είναι λογικό να εμφανιζεται τετοιο κομμάτι στον σκληρό μου. Το ότι το κομμάτι αυτό όμως είναι 4 από τα 20 Giga του partition είναι λογικό??? Δεν ειναι δηλαδή ο συνήθης reserved χωρος ενός σκληρού. Αυτό που μπορώ εύκολα να κανω είναι ένα format, μιας και το partition αυτό αποτελεί "χώρο" για προσωρινή αποθήκευση κατεβασμένων πραγμάτων. Απλά μου έχει κολλήσει τώρα τι στο καλό είναι αυτο το πράγμα που μου πέταξε....

honda22
04-07-08, 00:08
Γεια σας παιδιά.
Έχω ένα κουλό πρόβλημα με το Azureus σε Vista Ultimate. Ότι πόρτα και να βάλω, ακόμη και την default του azureus, τρώω NAT problem. Κάνω forward από το ρούτερ, έχω απενεργοποιήσει το UPnP από το ρούτερ και από το Azureus, έχω βάλει static ip στο pc και τίποτα. Όλο firewalled μου γράφει. :wall:

http://img77.imageshack.us/img77/7310/azunatrv5.th.jpg (http://img77.imageshack.us/my.php?image=azunatrv5.jpg)

Ρίχτε ιδέες.

Petros
04-07-08, 00:15
απενεργοποίησε software firewall αν έχεις και δες πάλι αν θα σου βγάλει πρόβλημα.

honda22
04-07-08, 00:26
Το έχω κάνει, κλείνω τον Kaspersky τελείως, ανοίγω azureus και μετά από μερικά δευτερόλεπτα NAT problem. :(

Xouzouris
04-07-08, 08:40
Η στηλη "κατασταση" στην εικονα τι γραφει απο κατω?
Βλεπω σφαλμα με το UDP, στο TCP τι γινεται?
Εχει υπ'οψιν οτι εαν απουσιαζουν οι εισερχομενες συνδεσεις (πχ τορρεντ με 0 peers) θα τρως κοκκινο εις τους αιωνες των αιωνων.

honda22
04-07-08, 09:56
Την κατάσταση ιχνηλάτη εννοείς?

Xouzouris
04-07-08, 10:27
Ναι (δεν εχω δει ποτε αζουρι στα Ελληνικα :oops:).

honda22
07-07-08, 15:36
Η στηλη "κατασταση" στην εικονα τι γραφει απο κατω?

Εχει υπ'οψιν οτι εαν απουσιαζουν οι εισερχομενες συνδεσεις (πχ τορρεντ με 0 peers) θα τρως κοκκινο εις τους αιωνες των αιωνων.

Μάλλον φταίει αυτό που λες.

soulreaver
14-07-08, 16:24
honda22: Εχοντας το ιδιο προβλημα το ελυσα με τον εξης τροπο. Απεγκατασταση του firewall και του Azureus, επανεκκινηση, εγκατασταση του firewall, επανεκκινηση, εγκατασταση του Azureus.
Σε μενα επαιζε conflict γιατι ειχα εγκαταστησει πρωτα το Azureus και μετα το firewall.:confused:

Ελπιζω να βοηθησα...

vothros
15-07-08, 13:25
Χαίρεται κι από μένα. Έχω αλλάξει 3 φορές ports αλλά πάλι το Azureus μου το βγάζει Firewalled.
Εχω τα Kaspersky και Peer Guardian αλλά τα έχω κλειστά όταν ανοίγω το Azureus,ακόμα κι όταν μπαίνω στα windows τα 'χω βάλει να μην τα φορτώνει το pc μου. Τί μπορεί να φταίει? Εχω το Siemens CL-110 παρεπιπτόντως. Παλιότερα δεν είχα πρόβλημα, μετά από ενα format όλο firewalled μου είναι(το firewall των windows το έχω απενεργοποιημένο).Ορίστε και μερικές από τις ρυθμίσεις που έχω κάνει:
40442

40443

40444

Τι μπορεί να φταίει? :hmm:

crypter
15-07-08, 13:31
Χαίρεται κι από μένα. Έχω αλλάξει 3 φορές ports αλλά πάλι το Azureus μου το βγάζει Firewalled.
Εχω τα Kaspersky και Peer Guardian αλλά τα έχω κλειστά όταν ανοίγω το Azureus,ακόμα κι όταν μπαίνω στα windows τα 'χω βάλει να μην τα φορτώνει το pc μου. Τί μπορεί να φταίει? Εχω το Siemens CL-110 παρεπιπτόντως. Παλιότερα δεν είχα πρόβλημα, μετά από ενα format όλο firewalled μου είναι(το firewall των windows το έχω απενεργοποιημένο).Ορίστε και μερικές από τις ρυθμίσεις που έχω κάνει:

Τι μπορεί να φταίει? :hmm:

το upnp το εχεις ενεργοποιημενο στο modem ;
δοκιμασε να το ενεργοποιησεις (για να δεις αν αυτο φταιει) ακι αν σου αλλαξει η κατασταση firewalled τοτε πρεπει να κανεις portforwarding (http://portforward.com/)

vothros
15-07-08, 14:00
¨Εχω κάνει port forwarding αλλωστε μου βγάζει ΝΑΤ οκ στην θύρα που φαίνεται και στην εικόνα. Και ναι, το έχω ενεργοποιημένο το Upnp.

:help:

vothros
15-07-08, 16:56
Απεγκατέστησα Kaspersky και Peer Guardian, έβαλα το uTorrent και λύθηκε το πρόβλημα του firewalled!
:down: άντε να δω τι προστασία θα έχω τώρα......θα τα βάλω αύριο ξανά γιατί έφαγα πολλές ώρες ψαξίματος σε φόρουμ και στο ιντερνετ για να λύσω το πρόβλημα μου και θα ξαναποστάρω αν δω οτι δουλεύουν όλα οκ.

crypter
15-07-08, 17:00
Απεγκατέστησα Kaspersky και Peer Guardian, έβαλα το uTorrent και λύθηκε το πρόβλημα του firewalled!
:down: άντε να δω τι προστασία θα έχω τώρα......θα τα βάλω αύριο ξανά γιατί έφαγα πολλές ώρες ψαξίματος σε φόρουμ και στο ιντερνετ για να λύσω το πρόβλημα μου και θα ξαναποστάρω αν δω οτι δουλεύουν όλα οκ.

το κυριο προβλημα μαλλον θα ηταν το kaspersky και οχι ο συνδιασμος azureus+peerguardian
τον οποιον εχουν και πολλα αλλα ατομα και χωρις προβλημα :hmm:
δοκιμασε με το nod32

vothros
15-07-08, 22:38
Εχεις δίκιο crypter, το kaspersky ήταν! Πλέον έβαλα nod32, peer guardian και utorrent, τα έχω όλα ανοιχτά και δεν έχω πρόβλημα firewalled! Ουυφφ, ησύχασα! :clap:

@ ADSLgr.com All rights reserved.