Επιστροφή στο Forum : Howto: Παίξτε με το Azureus BitTorrent client
Σελίδες :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
12
Όταν γράφει timeouts δεν φταίει το upload/download ratio. Απλώς για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον tracker. Χρησιμοποιείτε τη σύνδεσή σας και για άλλα πράγματα; Διότι άμα είναι πολύ φορτωμένη, τότε μάλλον αυτό είναι το πρόβλημά σας. Δηλαδή, λόγο του φόρτου εργασίας της σύνδεσης, δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον tracker. Ρίχτε και κανένα reboot στον router(ίσως να τα έχει παίξει).
Όχι τίποτα από αυτά που λες δεν είναι αν και τα δοκίμασα το πρόβλημα είναι ότι όταν κατεβηκε το τελευταίο τορρεντ κανονικά στο βατράχι και πήγε να ξεκινήσει στο επόμενο τότε όλα άρχιζαν να βγάζουν το time out και ακόμα και τώρα έτσι είναι . τα τορρεντ δεν είναι από το ίδιο site και δεν περιέχουν τα ίδια data ώστε αυτό να εξηγεί το πρόβλημα.
Πω πω sinaris παραμενει το προβλημα...και ειναι απαραδεκτο να εχεις κατεβασει τοσα gb και να στο χαλαει...
Τελικα τπτ αλλο για να διορθωθει το προβλημα του ιχνηλατη...?
Α και να προσθεσω πως αυτο αρχισε σε μενα 2 φορες μετα απο αποτομα restart....και μου εβγαζε και μηνυμα λαθους το az πως υπαρχει προβλημα στο log file και κατι τετοια...
(Παρεπιτοντως Blade_pan,οχι Blade_plan :) )
Ναι όντως sorry blade_pan lol .
Κατάφερα να κατεβάσω ένα τορρεντ από ένα ξεκάρφωτο site και μου δούλευσε κάπως και δεν μου έβγαζε time out , το περίεργο είναι πως επειδή έχω DSL σε δυκτιο 3 υπολογιστών όταν πήγα να εγκαταστήσω το βατράχι στους άλλους δεν μπορούσε να περάσει με τίποτα την πόρτα για αυτό και μου έβγαζε συνέχεια Nat error , να πω ότι η πόρτα δεν ήταν φυσικά η ίδια και έχω ένα usr 9105 . ξέρει κανείς τίποτα για αυτό .
@del_ahmettt: Φρόντισε να κάνεις forward/allow και TCP και UDP.
@Lazy_dog: στην αναφορά για το "enable udp tracker protocol" μήπως μπορείς να δώσεις τη θέση στα ελληνικά για να αλλάξω το howto;
@ASiC: μήπως είδες την επιβράδυνση όταν έβαλες SP2;
@sinaris: Για να το βάλεις σε άλλους υπολογιστές θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις και άλλες πόρτες. Δεν προτείνεται πάντως και δεν βλέπω να υπάρχει κάποιος πρακτικός λόγος...
[Insomniac]
15-02-05, 16:19
"enable udp tracker protocol" μήπως μπορείς να δώσεις τη θέση στα ελληνικά
Εργαλεία -> Επιλογές -> Παρακολούθηση Αλλαγών -> Client -> Enable UDP tracker client protocol.
Παιδια δεν υποφερεται....κατεβασω με απαραδεκτες ταχυτητες και τα προσωπακια ειναι μπλε....Μπορω στα torrents τα οποια ειναι μισα να τα συνεχισω απο αλλο torrent προγραμμα?
Και μια αλλη ερωτηση...οταν συνδεσω το 9106 σε 2 pc θα διαμοιρασθει στα 2 η συνδεση η οσο τραβαω απο τον εναν?
@blade_pan ναι μπορείς για το πρώτο και όσο τραβάει ο καθένας για το δεύτερο .
@blade_pan τα πρωσοπακια πάντως σε εμένα ήταν πράσινα , έχεις ρυθμίσει τις πόρτες σωστά έτσι ?
@JohnGR μάλλον δεν με κατάλαβες αλλά και φυσικά έχω βάλει άλλες πόρτες απλός στο άλλο μηχάνημα βγάζει nat:error χωρίς κανένα λόγω , υπόψη δεν τρέχω και στον πρώτο το βατράχι.
[Insomniac]
15-02-05, 23:39
Όσον αφορά τα λεγόμενα "smileys" του azureus, παραθέτω τα παρακάτω από το official site.
What's this "Health Indicator" ?
The health indicator is an evaluation of how well your torrent is going.
http://azureus.sourceforge.net/img/status/stopped.gif means that your torrent is stopped,
http://azureus.sourceforge.net/img/status/ko.gif means that you're not connected to any peer,
http://azureus.sourceforge.net/img/status/no_tracker.gif when seeding, it means that you're not yet connected to any peer,
http://azureus.sourceforge.net/img/status/no_tracker.gif when downloading, it means that you are connected to some peers but the tracker is down,
http://azureus.sourceforge.net/img/status/no_remote.gif means that the tracker is ok, you're connected to peers, but you don't have any remote connection. You may have a NAT problem if your torrents stay on yellow status all the time,
http://azureus.sourceforge.net/img/status/ok.gif means that everything is going fine.
"peers" means both peers and seeds here.
Ρε παιδιά το ένα url είναι .tb2.org και το άλλο .tB.net
Ελπίζω να καταλάβατε τι βάζουμε όπου t , b και B
Άντε και καλά downloadings...
Edit: Παρακαλώ μετακινήστε το στο θέμα το tb2 άνοιξε.... Σόρρυ....
Παιδια δεν υποφερεται....κατεβασω με απαραδεκτες ταχυτητες και τα προσωπακια ειναι μπλε....
Κανένα απ' τα δύο προβλήματα δεν έχει σχέση με το AZureus.
Κανένα απ' τα δύο προβλήματα δεν έχει σχέση με το AZureus.
Εχει ...αυτο εγινε μετα απο αποτομο restart (3 φορες εχει γινει αυτο)μου βγαζει μηνυμα πως ενα log file εχει χαλασει και κατι τετοια και μετα μου βγαζει προβλημα ο ιχνιλατης!!
kostas_pav
21-02-05, 22:38
Παιδιά SOS!! Έκανα ότι λέει το "Howto" του Azureus... Αλλά αντιμετοπίζω πρόβλημα...
Όταν κατεβάζω με από το Azureus μετά από λίγο δεν μπορώ να ανοίξω σελίδες!! Τι να κάνω?
Μήπως έχεις βάλει πολύ μεγάλο upload ή πολλά αρχεία να κατεβαίνουν;
[WARNING] PLEASE CLICK HERE AND YOU WILL HELP US!!
:thumb_dup
kostas_pav
22-02-05, 22:17
Μήπως έχεις βάλει πολύ μεγάλο upload ή πολλά αρχεία να κατεβαίνουν;
ΟΧΙ!! Είχα μόνο ένα χθές που κατέβαζα... Και μάλιστα περιόρισα το BW στα 30KB, ενώ η γραμμή μου δίνει 40KB... Uploads δεν έκανα μιας και πρόσφατα άρχησα να το χρησιμοποιώ και δεν έχω αρχεία για μόιρασμα!! Το Upload το έχω περιορίσει στα 5KB !:(
Πάντος πρώτη φορά γίνετε αυτό!! Συνήθως αν κατεβάζω ένα αρχείο από IE6 ή FF1 με το μέγιστο 40,5KB, απλά όταν πάω να ανοίξω σελίδες πέφτει λίγο και ανοίγουν πιο αργά ("σέρνετε"!)...
Τελικά τι να κάνω?:confused::confused:
Για ρίξε και τις συνδέσεις (global & κάτι άλλες, δεν θυμάμαι, δεν το χρησιμοποιώ) να μας πεις τι γίνεται.
kostas_pav
22-02-05, 22:24
Για ρίξε και τις συνδέσεις (global & κάτι άλλες, δεν θυμάμαι, δεν το χρησιμοποιώ) να μας πεις τι γίνεται.
Δεν ξέρω που ακριβός υπάρχει αυτό και τι ακριβός πρέπει να αλλάξω!!:cry:
Κάποιος που να ξέρει τι να πειράξω?
Tools - Options - Transfer
Maximux # of connections per torrent
...........................................globally
kostas_pav
27-02-05, 11:23
OK! Φαίνετε να διωρθόθηκε! Δηλαδή από τα 100 clicks σε ένα σύνδεσμο τα 90 λειτουργούν.;)
Όμως είδα ότι έπεσε η ταχύτητα!! ΤΕΛΙΚΑ το αποφάσισα!! Όταν έχω ανοιχτό το Azureus θα είναι όταν δεν χρησιμοποιώ τον η/υ....:x;)
Αυτά.... Και ευχαριστώ για την βοήθεια!!:cool:
lukasbayern
12-03-05, 18:31
Ρε παιδια καλησπέρα καταρχάς, μετά από την επαναλειτουργία τοz gt ένα από τα αρχεία που κατέβαζα μου βγάζει τώρα το μήνυμα: Error:data Existing data File length too large (4421646>4417536)
Στα κλά καθούμενα τι μπορεί να συνέβη; Είναι και μεγάλο το ρημάδι το .torrent :scared: :drowned :what: :?:
Ρε παιδια ακούστε τι προβλημα έχω!Μέχρι τώρα χρησιμοποιύσα το Azureus και κατέβαζα κανονικά και τα προσωπάκια ήταν σχεδόν παντα πρασινα!Τώρα όμως πήρα ένα δεύτερο PC και έφτιαξα ένα δικτυάκι με router και switcher και απο τι στιγμή που έγινε αυτό το Azureus δεν κατεβάζει σωστά. Συνέχεια έχει κίτρινα προσωπάκια και download της τάξης του 0-4 kb/s. Έχω κάνει τα πάντα. Port forwarding, ρυθμίσεις στο NAT, στο Zone Alarm έχω ανοιξει πλήρως την πόρτα του Azureus που χρησιμοποιώ (η οποία μάλιστα ειναι πενταψήφια και όχι default) αλλά τίποτα. Μάλιστα όταν κάνω το test port που εχει στο configuration του Azureus μου βγάζει OK. Τι μπορεί να φταίει και δεν λειτουργεί σωστά;;
Να ρωτήσω και εγώ κάτι....υπάρχει επιλογή στις ρυθμίσεις του Azureus που να σταματάει το seeding αυτόματα το πρόγραμμα όταν η αναλογία D:U ενός αρχείου γίνει 1;
New Features:
* Core | Client support for the 'trackerid' announce extension
* Core | Client support for the 'min interval' announce extension
* Core | Added options to disable scrape entirely or just for non-running torrents
* Core | RSS Feed parse APIs added to plugin interface
* Core | Non-blocking sockets based TCP tracker implementation
* Core | Client identification plugin interface
* Core | Separate protocol payload and overhead stats
* Core | Data deletion can now defer to Recycle Bin and Trash under Windows and Mac OS X, respectively
* Core | Distributed Database
* Core | Decentralised tracking
* Core | Magnet URI for location of decentralised torrents
* Core | Ability to update built-in plugins independently of the core
* Core | Diagnostic collection for system properties and config settings
* Core | added option to move newly completed seeds to the end of the seeding list, rather than the front
* Core | Support for I2P plugin
* Core | Network selection support (public, i2p, tor)
* Core | Inter-client peer exchange
* UI | Option to disable small fonts under OSX
* UI | Console support for aliases
* UI | Torrent export option added to SWT UI
* UI | Keyboard shortcut parsing system
* UI | System tray menus for setting global upload and download bandwidth limits
* UI | Synthesized speech alerts for Mac OS X; Go to Azureus / Preferences to enable it
* UI | New file icon for Mac OS X
* Plug | Added local host configuration setting for statusmailer
* Plug | Reworked CSS for tracker web pages to create old and new styles
* Plug | StartStop Rules: First Priority ignore Rules: 0 Peers and SeedsPeers Ratio
* Plug | RSS Feed added to tracker web pages
* Plug | Tracker stats added to tracker web pages
* Plug | Generic Messaging API: inter-client message passing
* Plug | Joltid Peer Cache plugin is now bundled with Azureus
* Plug | I2P plugin
Changes:
* Core | Smarter re-announce interval handling, especially for lopsided swarms
* Core | Added many new peerid identifications
* Core | First piece priority option now also prioritizes last piece of file
* Core | NAT check functions even when downloads have already been started
* Core | Update check can now check via configured proxy
* Core | Rewritten download code: decreased cpu usage and faster speeds in LAN network environments
* Core | Network IP_TOS option now sets required registry setting under Win2K/XP
* Core | Favor establishing inbound peer connections, to increase the health of swarms with firewalled clients
* Core | Improved seeding unchoking algorithm: distributes data more evenly
* Core | Anti-leech code to prevent optimistic unchoke leechers
* Core | Reduced threads required for multiple torrents
* Core | Relaxed cross-torrent file locking to permit multiple read access
* Core | changed HTTP user-agent to include OS and java version
* Core | max cache size limited to 32M less than VM size
* UI | Reintroduced download completion alerts in Mac OS X (use System Preferences / Sound to set the alert sound of choice)
* UI | For Mac OS X, contextual menu items no longer carry images for better compliance with Apple Human Interface Guidelines
* UI | RFE #1092614: Informational popup messages now auto-close after 5 seconds - unless the message window is closed manually, or if the mouse is over it / details view is open (the timing will be 'reset' then)
* UI | Miscellaneous cosmetics updates for Mac OS X
* UI | Bug #1112278: https:// URLs now autopaste in Open URL window
* UI | Main menu bar should now be more streamlined in its arrangement
* UI | Console view will now display information logged (for the duration of the application session) when the Console view is closed
* UI | ETA and remaining now take into account DHD files
* Plug | More choices in First Priority ShareRatio
Corrected bugs:
* Core | IPFilters loaded from static config file weren't working
* Core | Fix re-announce interval bug when zero peers in swarm
* Core | Send uninterested message when complete while using do-not-download feature
* Core | Optimistic Connect, when seeding, no longer drops just random connections
* Core | Better recovery from corrupt resume data
* Core | Better handling of invalid torrent save locations
* Core | fix for SSL (https) problems introduced by changes in JDK 5.0
* Core | fix for hash-fails when running with cache + incremental file creation enabled
* Core | Fix scrape processing stall bug when scrape url was invalid
* UI | Corrected save dialog behaviour on Make Torrent Wizard regarding file selection
* UI | Bug #953619 concerning Mac OS X: Double-clicking .torrent files now activate Azureus with the expected Finder dialogs (Dragging files to the Dock icon will continue to malfunction for the indefinite future)
* UI | Bug #1120995: Improper validation could allow unreasonably low global upload cap
* UI | Main window no longer tries to steal focus on opening (Mac OS X)
* UI | Pop up messages no longer try to steal focus (Mac OS X)
* UI | Resolved fuzzy dock icon display under Mac OS X if Column Setup is opened
* UI | Upload caps for individual transfers now display more sensible values if global upload cap is set to unlimited
* UI | In My Torrents, a category view will no longer prevent its corresponding table view's horizontal scrolling
* UI | Download bars should no longer disappear when the main window is minimized (Mac OS X)
* UI | Certain table column contents no longer 'disappear' when a row is selected (Mac OS X)
* Plug | StartStop Rules: Autostart Seed Count Only and Prefer Large Swarms removed First Priority
Να ρωτήσω και εγώ κάτι....υπάρχει επιλογή στις ρυθμίσεις του Azureus που να σταματάει το seeding αυτόματα το πρόγραμμα όταν η αναλογία D:U ενός αρχείου γίνει 1;
Απο αυτά που είδα εγώ, όταν κατεβάζεις 1 torrent δέν σταματάει αλλα άν έχεις σε λίστα αναμονής (dl) τότε μόλις φτάσουν σε 1:1 σταματάει και δείνει προτεραιότητα σε αυτά που κατεβάζεις και σταματάνε τα uplaods,βεβαια είναι πάντα διαθέσιμα και φένεσαι σάν seeder οπότε... ;)
πχ κατεβάζω 3, ανεβάζω 1 και έχω αλλα 5 σε λίστα για dl, όταν τελιώσει 1dl και ξεκινάει το upload μόλις το radio φτάσει 1:1 σταματάει το παλιό upload και ξεκινάει νέο dl έτσι οστε να κάνω πάντα 3 dl 1 up.
Αν δέν φτάσει το radio 1:1 σταματάει το dl μέχρι το upload σε κάποιο torrent να φτάσει 1:1.
[Insomniac]
25-05-05, 17:03
New Azureus 2.3.0.2 (May 25, 2005)
Changelog
New Features:
* UI | Console UI now has update check, alerting and DHT stats
* UI | SWT make torrent wizard remembers value for "add other hashes"
* UI | Console UI logging config
* Plug | Added progress indicator and torrent stats to tracker web templates
* Plug | Availability column added to webui + some alignment changes
* Plug | XML/http interface access to individual torrent file stats added
Changes:
* Core | CPU usage reductions when connected to many idle peers
* Core | Disable console view logging by default
* Core | Memory usage reductions and optimizations
* Core | Improved long-term connection-attempt management
* Core | DHT bootstrap in absence of version-check server improved
* Core | DHT IP filter reports reduced
* Core | Disk manager read/write threads now started on demand
* UI | Default for "add other hashes" in make torrent wizard and sharing config changed to false
* UI | Retention of log history removed as taking up to 1MB mem
* UI | Added missing spaces back into SWT dock item's tooltip
* UI | Restore version number on status bar and add protocol rate to the stats view
* Plug | JPC plugin refactoring to help reduce cache server load
Corrected bugs:
* Core | Fix compatibility with JRE 1.4 series under Win32 due to NIO bug
* Core | Ignore peers with these data ports config option didn't work the DHT and PEX obtained peers
* Core | DHT IP derivation from contacts fixed
Άντε να δούμε τι θα κάνει το memory usage reductions γιατί αυτή τη στιγμή το Azureus μου τρώει 130 Mbs άπο τα 1024...
Ρε παιδιά απο την ώρα που έκανα update στο 2.3.0.0 αν και δέιχνει ΟΚ σε όλα ta torrents, δεν μπορεί να συνδεθεί με κανέναν χρήστη.
Φαίνεται ότι προσπαθεί ...συνδέετει στιγμιάαι με 1 οι 2 και αμέσως ξεσυνδέεται. (δηλαδή απο κόκκινο γίνεται κίτρινο και κόκκινο αμέσως). Αν καταφέρει και συνδεθεί με λίγους peers τότε ΠΡΑΣΙΝΟ αλλά ταχύτητα down/up =0!!
ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
port..6889 ξκαι 6899
40 kb/sec downspeed
0 up speed (unlimited)
8 dfault max upload slots per torrent
300 slots per torrent
1000 slots globally
2 download torrents silultaneously
3 upload torretns simultaneously
[update]..μόλις είδα ότι το πρόβηλμα έχει αναφερθει σε άλλο thread από άλλον χρήστη. ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΜΕ.ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΠΡΩΤΑ....
KYANERITHROS
20-06-05, 14:55
Γεια σας ειμαι καινουργιος στο forum και θελω να ρωτησω και το κυριοτερο να μαθω καποια πραγματα χρησιμοποιω το Azureus και εχω ενα προβλημα
Πηγα μεσα απο Εργαλεια
ΝΑΤ/Firewall Test βγαζει προβλημα θυρας 6882
Που οφειλεται λετε?
Και κατι τελευταιο αν και δεν νομιζω να εχει και πολυ σχεση μηπως θελει να βαλω και την Java ή δεν πολυ παιζει ρολο.
Διανομη εχω τo Suse 9.2
Thanks
:thumbdown
Νέα έκδοση του Azureus, 2.3.0.4
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=84122&package_id=88270&release_id=337967
[Insomniac]
27-06-05, 19:48
Azureus, 2.3.0.4. Changelog.
New Features:
* Core | DHT torrent lookup now based on sha1(hash) and torrent xfer encrypted using hash-derived key
* Core | More aggressive banning of peers sending bad data - algorithm change and block-banning feature
* Core | Support for multiple DHT networks on same port
* Core | Introduced "passive torrents" - these are tracked but not downloaded
* Core | Category setting functions added to "My Tracker"
* Core | Added ability to make plugin config ui components invisible
* UI | Average peer speed for swarm column added
* Plug | Plugin interface extension to allow per-plugin torrent-attributes
* Plug | Plugin ResourceDownload feature for accessing content-type
Changes:
* Core | Improved optimistic unchoke anti-leech algorithms
* Core | CVS versions run multiple DHTs to permit validations of changes
* Core | DHT anti-spoof for cache forwards
* Core | DHT mechanisms for flood prevention
* Core | Added local tracker url to torrents when hosting external torrents
* Core | Hosted torrents now become "passively tracked" when their corresponding download is removed
* Core | More pro-active injection of DHT scrapes for torrents with failing trackers
* Plug | More JPC plugin enhancements to help reduce cache server load
Corrected bugs:
* Core | DHT protocol version logic fixes
* Core | Fix for 100% cpu when more than 60 connections are registered with a selector under buggy network stacks
* Core | Invalid listen port configuration would prevent Azureus from starting
* Core | Added hooks to catch Windows shutdown events to allow graceful Azureus exit
* Core | Fix for start-stopped non-simple torrents showing data-missing error on restart
* Core | Fix for drag-n-drop SWT exceptions blocking Azureus startup
* Core | Fixed up "interested" message for downloads with "do not download" files
* UI | Categories not being correctly displayed when torrents transit between downloading and seeding
Χθες μετά από παρότρυνση του Wolverine, άρχισα να παίζω με το BitTorrent. Επέλεξα το Azureus.
Έχω μερικές απορίες:
1. Τι είναι ο tracker? Που χρησιμοποιείται, πότε πρέπει να δημιουργείται (My Trackers)?
2. Σε αρχείο που κατέβασα και ξεκίνησα να το δίνω, μετά από κάποιες ώρες η φατσούλα έγινε Μαύρη και το tracker status είναι: "Scrape OK". WTF? Εννοείται δεν έχω πρόβλημα δικτύωσης (έχω & πράσινες φάτσες)
Thanks.
Tracker είναι ο server που κρατάει πληροφορίες για το αρχείο που ανεβοκατεβάζεις. Το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να μην έχει 'πέσει'. Αν είναι up και οκ σαν user δε σε νοιάζει κάτι άλλο.
Μαύρη φατσούλα δεν έχω δει ποτέ, μήπως ήταν κανά κόλλημα της κάρτας γραφικών;
Είσαι σίγουρος ότι τρέχει το torrent? Μήπως έχει γίνει stop? Συνήθως όταν το σταματάς αυτό γίνεται (η αν πέσει η dsl πράγμα πολύ συνηθισμένο στην χώρα μας)...
Sοrry για την καθυστέρηση, έχω ένα πρόβλημα να επισυνάψω το capture.
1. Δεν υπάρχει θέμα σύνδεσης. Έχω και άλλα αρχεία που προσφέρω και είναι μια χαρά. Τώρα που γράφω το μήνυμα η φάτσα γύρισε σε πράσινη!
2. Με tracker εννοούσα το παράθυρο "My Trackers" που ανοίγει όταν πατάω το tool button [Host]
3. Σαν user δε με νοιάζει... αλλά σαν yiapap, ΠΡΕΠΕΙ να μάθω :cool:
Μόλις λυθεί το πρόβλημα θα ανεβάσω το capture.
<edit>
Πρόσθετη ερώτηση:
Πόσο overhead έχει το bittorent???
Έχω max upload 8KB/s και το DUMeter κινείται μεταξύ 9 και 16!!!
Το azureus έχει build in tracker για να μπορεις να ανταλάξεις αρχεία με τους "φίλους" σου, χωρίς να τα ανεβάσεις σε έναν εξωτερικό tracker. Από το My tracker βλέπεις τι γίνεται με αυτά τα αρχεία. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ και δεν ξέρω λεπτομέριες.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείς εδώ:
http://azureus.sourceforge.net/doc/Azureus%20User%20Guide.htm
και εδώ:
http://azureus.sourceforge.net/faq.php
εκεί που γράφει για το Embedded Tracker
Thanks ibari.
Τώρα η φάτσα ξαναέγινε μαύρη και λέει:
Scrape Error: Connection timed out: connect
Τα υπόλοιπα αρχεία συνεχίζουν να μοιράζονται κανονικά.
[Insomniac]
29-06-05, 20:55
yiapap αν κάνεις δεξί κλικ πάνω στην φάτσα και πας 'health' column->about health θα βρεις πληροφορίες για το τι σημαίνει η κάθε φάτσα.
Η μαύρη φάτσα λοιπόν σημαίνει ότι το συγκεκριμένο torrent είναι σταματημένο από εσένα ή έχει μπει αυτόματα σε queue. Το δεύτερο γίνεται στην περίπτωση όπου τα torrents που έχεις ενεργά είναι περισσότερα από αυτά που έχεις ορίσει ως maximum (max simultaneous downloads και max active torrents). Όταν συμβεί αυτό, τότε το πρόγραμμα αυτόματα σταματά κάποια από τα ενεργά και τα βάζει σε queue. Το ποια θα σταματήσει ή ποια θα ξεκινήσει έχει να κάνει με το priority που έχει το κάθε torrent, το οποίο επίσης μπορείς να ρυθμίσεις.
Όταν ένα torrent είναι σταματημένο, το azureus συνεχίζει κατά διαστήματα να κάνει scrape στον tracker για να παίρνει διάφορες πληροφορίες (π.χ. αριθμό seeder, leecher, κ.τ.λ.). To scrape error που είχες, σημαίνει ότι το azureus δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με τον tracker. Αν μετά από 2-3 scrapes συνεχίσει να δείχνει error, πιθανότατα ο tracker είναι down, οπότε και δεν ανανεώνονται τα στοιχεία του torrent. Παρόλα αυτά το torrent μπορεί να συνεχίσει να ανεβάζει-κατεβάζει μιας και ήδη είναι συνδεμένο με (έχει πληροφορίες για) κάποιους χρήστες. Ότι ανεβάζεις-κατεβάζεις όμως όσο ο tracker είναι down, φυσικά δεν μετράει στο ratio που θα έχεις στον συγκεκριμένο tracker.
[Insomniac]
Το είχα διαβάσει το Post σου με το Helper status και είχα δει το tooltip. :thumbsup1
Συνεχίζω όμως να μην καταλαβαίνω πως ορίζονται οι προτεραιότητες, εφόσον ισχύουν αυτά που λες.
Π.χ. Μοιράζω έναν κατάλογο. Ανέβασα το .torrent σε ένα public site. Σε λίγο άρχισε κάποιος να μου το τραβάει. Ο λόγος (Share Ratio) αυτή τη στιγμή είναι 0.584, η φατσούλα είναι μαύρη και το Tracker Status είναι ΟΚ (όχι Scrape OK).
Η προτεραιότητες που τίθονται εξαρτώνται και από τον αριθμό των χρηστών που ζητούν το torrent? Γιατί αλλιώς δεν εξηγήται πως σε άλλο φάκελο (ιδιαίτερα συνηθισμένο σε seeds/peers με ratio 2.308) το health παραμένει πράσινο.
Επίσης, πως αλλάζω προτεραιότητες; Μπορώ να το κάνω από το Azureus ή έχει να κάνει με το .torrent και την υλοποίηση του από τον εκάστοτε server?
Τέλος επαναλαμβάνω την ερώτηση για το overhead. Πόσο overhead έχει το BitTorrent. Με τη μικρή μου εμπειρία βλέπω πολύ παραπάνω από το Gnutella και το Kad.
Ρίξε μια ματιά στις υποκατηγορίες του Options -> Queue -> Seeding.
edit: Για το overhead δεν θυμάμαι το ακριβές ποσοστό,πάντως είναι αρκετό
[Insomniac]
30-06-05, 21:46
yiapap ένας εύκολος τρόπος να αλλάξεις priority σε ένα torrent είναι να το ανεβάσεις πιο ψηλά στην λίστα. Ο αριθμός που υπάρχει δίπλα στο health status δηλώνει την προτεραιότητα που έχει. Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι αυτοματοποιημένες λύσεις, όπως και οι κατηγορίες First priority και ignore. Όλα αυτά ορίζονται από την κατηγορία queue και τις υποκατηγορίες της, στα options του azureus. Ρίξε μια ματιά (τα λέει αρκετά αναλυτικά) κι αν θέλεις διευκρίνιση για κάποια συγκεκριμένη επιλογή, εδώ είμαστε.
Torrents με First priority θα είναι πάντα στην κορυφή του queue. Torrents που είναι ignore θα είναι στον πάτο του queue και δεν θα ξεκινούν αυτόματα. Αν πάλι έχεις ένα torrent σημαντικό και δε θέλεις με τίποτα να σταματήσει να κάνει download-upload, μπορείς να επιλέξεις με δεξί κλικ πάνω στο torrent το Force Start. Με αυτό τον τρόπο το συγκεκριμένο torrent εκπίπτει από όλους τους κανόνες και δεν πρόκειται να σταματήσει παρά μόνο όταν το σταματήσεις εσύ.
Για το overhead τώρα δεν υπάρχει standar ποσοστό (εξαρτάται με πόσους clients συνδέεσαι, την αξιοπιστία τους, κ.τ.λ.) αλλά σίγουρα είναι περισσότερο από μια απλή σύνδεση server-client, μιας και εδώ, πέρα από την επικοινωνία με τον tracker έχεις επικοινωνία και με αρκετούς clients. Για να δεις πόσο είναι πας Tools->Statistics->Transfers tag. Μέσα στις παρενθέσεις θα δεις το overhead που έχεις την κάθε στιγμή αλλά και συνολικά για την τελευταία session.
Ευχαριστώ σε όλους.
Επισυνάπτω και το capture για το Scrape OK τώρα που λύθηκε το πρόβλημα ;)
Καλησπέρα.
Θα ήθελα να ρωτήσω όταν δεν χρησιμοποιώ το Azureus βλέπω μια κίνηση στο Router σε DL/UL χωρίς να έχω μπει κάπου.
Γνωρίζει κάποιος φίλος τι μπορεί να φταίει?
Ευχαριστώ.
giorgosc61
28-08-05, 23:04
Υπάρχει κάποιος τρόπος να περιορίσουμε την υπερβολική κατανάλωση μνήμης που κάνει το Azureus? (με κάποιο Option?)
archville14
31-08-05, 22:34
Nα ρωτησω κατι ρε παίδες που μου έχει παρουσιαστέι τελευταία "ανεξήγητα"...
Σε 1-2 αρχεία πιάνω ξαφνικά 40-45 (με 384 ) και ξαφνικά πέφτει κατακόρυφα στο 0 !!!
Μετά απο λίγο ανακτά δυνάμεις και ξανα στο 45 για λίγο και πάλι πέφτεικατακόρυφα στο 0 και ούτω καθεξης... Τι συμβαίνει???
Το κάνει με διαφορετικούς trackers και files αρα δε μπορώ να πω οτι φταίει ειδικά κάποιο αρχείο ή tracker.
Καμμιά ιδέα??
Τα ¨ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ TORRENT ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ???
Τα εχω αλλάξει πολλάκις αλλά...τα ίδια !!! :(
[Insomniac]
31-08-05, 23:39
Σε 1-2 αρχεία πιάνω ξαφνικά 40-45 (με 384 ) και ξαφνικά πέφτει κατακόρυφα στο 0 !!!
Όταν πέφτει η ταχύτητα, το torrent συνεχίζει να γράφει "Downloading" ή μήπως γράφει "Queue". Η "φάτσα" τι χρώμα είναι;
archville14
31-08-05, 23:57
Mπα η φάτσα δεν αλλάζει ... Γιατί ρωτάς???
Το περίεργο ειναι οτι αυτόάρχισε να συμβαίνει χωρίς να κάνω κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση εγω!Τουλάχιστον δε νομίζω....
Αλλά και που αλλάζω κάποιες βασικές ρυθμίσεις στο Azurueus δε βλέπω διαφορά! :mad:
[Insomniac]
01-09-05, 00:23
Mπα η φάτσα δεν αλλάζει ... Γιατί ρωτάς???
Γιατί αν έχεις πολλά torrents ενεργά, και μικρό αριθμό στην ρύθμιση του μέγιστου αριθμού torrents, τότε αυτόματα το azureus, σταματά κάποια και συνεχίζει άλλα, μετά από λίγο σταματά και αυτά και συνεχίζει κάποια άλλα, κ.ο.κ.
Γι'αυτό σε ρώτησα αν όταν πέφτει η ταχύτητα στο 0, το torrent συνεχίζει να γράφει downloading ή μπαίνει σε queue;
@ ADSLgr.com All rights reserved.