PDA

Επιστροφή στο Forum : Ολοκληρώνεται η συγχώνευση της Lannet με την Telepassport



DeMaitre
28-12-06, 04:10
Ολοκληρώνεται τυπικά στο τέλος του έτους η συγχώνευση των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών Lannet - Telepassport ενώ στο ουσιαστικό της μέρος απομένει η ενοποίηση των δικτύων η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι θα χρειασθεί ακόμα περί τους δύο μήνες.

Η όλη διαδικασία εγκρίθηκε από τις γενικές συνελεύσεις των δύο εταιρειών και όσον αφορά τις τυπικές εγκρίσεις απομένει αυτή του υπουργείου Ανάπτυξης η οποία αναμένεται εντός των ημερών.

Στελέχη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς σημειώνουν πως η συγχώνευση αυτή ουσιαστικά ήταν μονόδρομος για Telepassport η οποία το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σειρά από προβλήματα, ενώ προσθέτουν πως η τύχη της νέας Lannet αποτελεί ένα κρίσιμο στοίχημα για ολόκληρη την αγορά.

Μετά τη συγχώνευση οι μέτοχοι της Telepassport (σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 17 φυσικά πρόσωπα) θα έχουν περίπου το 44% της εταιρείας (τα 62 εκατ. μετοχές από το σύνολο των 142 εκατ.) ενώ σημαντικό είναι και το ποσοστό των μετοχών που βρίσκεται στη διασπορά (περί τα 63 εκατ.).

Η σχέση ανταλλαγής

Σύμφωνα με τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων κάθε μέτοχος της απορροφώμενης Telepassport, θα λάβει για κάθε μία παλαιά μετοχή του που ακυρώνεται, 2,50410071764947 αριθμό μετοχών της απορροφώσας Lannet. Οι μέτοχοι της απορροφώσας, θα λάβουν για κάθε μία παλαιά μετοχή που κατέχουν, ονομαστικής αξίας 1,04, μία νέα μετοχή ονομαστικής αξίας 0,68 ευρώ.

Το μετοχικό κεφάλαιο της εν λόγω τηλεπικοινωνιακής εταιρείας αυξάνεται λόγω της συγχωνεύσεως κατά 13 εκατ. ευρώ και κατά 992 χιλ. με κεφαλαιοποίηση διαφοράς από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο. Επίσης μεταβάλλεται διά μειώσεως της ονομαστικής αξίας των μετοχών από 1,04 σε 0,68 ευρώ και διά εκδόσεως 62.926.198 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,68 ευρώ εκάστη.

Μελέτη αποτίμησης

Για τον προσδιορισμό της σχέσεως ανταλλαγής των μετοχών τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών ανέθεσαν τη σύνταξη μελέτης αποτίμησης στην ελεγκτική εταιρεία KPMG, η Lannet και στην Monday Παπακυριακού η Telepassport.

Mε αφορμή τις αποφάσεις της συνέλευσης της Lannet για τη συγχώνευση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Θ. Λαναράς δήλωσε ότι «το 2007 αναμένεται να εξελιχθεί σε ιδιαιτέρως δυναμική χρονιά για τη Lannet, με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα και ακόμη περισσότερες καινοτομικές και ποιοτικές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες. Στόχος και επιδίωξή μας είναι να πρωταγωνιστήσουμε στις εξελίξεις του κλάδου και γι' αυτό το σκοπό θα εργαστούμε και τη νέα χρονιά με ζήλο, συνέπεια και μεθοδικότητα».


ΤΕΤΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗ
www.naftemporiki.gr (http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/12/28/1283939.htm)

@ ADSLgr.com All rights reserved.